Διυλιστήριο: 03/31/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Παραιτήθηκε λόγω...Ελλάδας ο αντιπρόεδρος του CSU αλλά και από βουλευτής

Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αλλά και από βουλευτής ο Πέτερ Γκαουβάιλερ, εξαιτίας της ευρωπαϊκής πολιτικής που ακολουθεί το κόμμα του απέναντι στην Ελλάδα.

«Μου ζητήθηκε δημοσίως να ψηφίσω στη Βουλή- επειδή είμαι αντιπρόεδρος της CSU- αποφασίζοντας για το αντίθετο αυτού που αντιπροσωπεύω εδώ και χρόνια ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου και ενώπιον των ψηφοφόρων μου» δήλωσε ο κ. Γκαουβάιλερ και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο είναι ασυμβίβαστο με τη δική του αντίληψη περί της αποστολής του βουλευτή.

Ο Γκαουβάιλερ είπε ότι η Ελλάδα είναι μια "χρεοκοπημένη χώρα" και ότι δεν θα μπορεί να χρησιμεύσει ως μέλος της κυβέρνησης όσο "η ψήφος του κατά της παράτασης του τρέχοντος και εντελώς αναποτελεσματικού προγράμματος αγνοείται".

Ο κ. Γκαουβάιλερ έχει ψηφίσει εναντίον των «πακέτων» βοήθειας για την Ελλάδα αλλά και εναντίον της σύστασης του ΕΜΣ. Επιπλέον προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης και η πολιτική της ΕΚΤ. Μετά την τελευταία ψηφοφορία για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος, όπου και πάλι καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης, ήρθε σε απευθείας σύγκρουση με τον αρχηγό του κόμματός του και πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει «ή εσείς ή εγώ». Την απόφαση του κ. Γκαουβάιλερ να παραιτηθεί χαιρέτισε το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΙΕΚ ανδρισμού ''Αντουάν''..

    ''Εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής'', δήλωσε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καλά Αντώνη μας! Ποιός σε αμφισβήτησε όσο αφορά την ευθεία σου, να του πάρουμε το κεφάλι;
Μήπως εκείνος ο παλιο-Ντάϊσελ-κάπως, με το μαλλί το δαχτυλίδι; Πέστο μας να του γυρίσουμε φούσκο να του ισιώσει η περμανάντ!

Αλλά πάλι βρε Αντώνη μας, όλοι χθες να μιλάνε για οικονομικά, και σένα το μυαλό σου στο σολουμουτούκουμ τσιτσιρί, που έλεγε κι ο αείμνηστος Τσιφόρος;
Εμείς όταν σε πήραμε στο ψιλό για κάτι δηλώσεις σου για ''πεσμένους στα τέσσερα'', εννοούσαμε πολιτικό πέσιμο, σκύψιμο, ξεφτίλα, πώς το λένε;
Κοίτα άλλωστε και το κολάζ από πάνω. Δείχνει πολιτικό ''όρθιο'' αυτό; Ή σκυλάκι τούμπα, να δείχνει και τα αχαμνά του στο αφεντικό;
Προς θεού! Αυτό εννοούσαμε λεβέντη μας! Μας παρεξήγησες. Πού πήγε το μυαλό σου; Α,παπα!

Κατανοούμε τον εκνευρισμό σου. Κι εμείς έτσι θα κάναμε!
Ιδίως αν είχαμε χεσμένη την φωλιά μας όπως εσύ!
Πώς λέει ο λαός ''φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης''; Έτσι.
Και μετά από λίγο τάχαμ δήθεμ συγχυσμένος ''δι ασήμαντον αφορμήν'', πήρες και τον συρφετό σου και έφυγες, να δημιουργήσεις εντυπώσεις,
..αφού το ισχυρότερο επιχείρημα που είχες χθες ήταν το να το βάλεις στα πόδια!

Βέβαια σαν τακτική, σαν τρικ που λέμε, είναι αποτελεσματική. Γλυτώνεις απ' το να τρώς κατάμουτρα τις πολιτικές σου σφαλιάρες,
..και δεν έρχεσαι και στη δύσκολη θέση να απαντήσεις κιόλας, όταν δεν έχεις και τίποτα (αληθινό) να πεις!

Αλλά μεταξύ μας τώρα: Είναι στάση της ''αντρικής σχολής'' αυτό; Ή έτσι σε δασκάλεψε ο Ντάϊσελ-κάπως, με το μαλλί το δαχτυλίδι;
Ξέρουμε πως σε έχει επηρεάσει η αφελφότης των ευρωπαίων ''εταίρων'' και φέρεσαι ''κάπως''.
Να το προσέξεις όμως, μη σου μείνει κουσούρι. Κι αυτό. Μαζί με τ' άλλα που έχεις.

Και πρόσεξε: ''αδελφότης'' είπαμε. Αδελφότης.
Όχι ''αδελφάτο''!
Μην παρεξηγηθούμε πάλι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο λογαριασμός των μέτρων της λίστας Βαρουφάκη - Τι περιλαμβάνεται στις προτάσεις


Έσοδα της τάξεως των 3,2 δισ. ευρώ προσδοκά συνολικά η κυβέρνηση από τη λίστα των μέτρων που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, ενώ θολό είναι το τοπίο για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ, ταλαιπωρεί την κυβέρνηση, καθώς η κατάργησή του δεν υπάρχει στη λίστα Βαρουφάκη, όμως από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν άμεσα στην αντικατάστασή του.

Πιο αναλυτικά έσοδα 725 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των καταθέσεων στο εξωτερικό προβλέπει η λίστα που για το δημοσιονομικό μέτωπο, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει το 1,2% το 2015 και ενδέχεται να φτάσει το 1,5% εφόσον εφαρμοστούν μια σειρά μέτρα με δημοσιονομικό αντίκτυπο 3,270 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προβλέπεται να καλυφθεί από ελέγχους σε καταθέσεις στο εξωτερικό (725 εκατ. ευρώ), από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ (350 εκατ. ευρώ), την αδειοδότηση των καναλιών (350 εκατ. ευρώ) και από τη ρύθμιση των καθυστερούμενων οφειλών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία (600 εκατ. ευρώ).

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται και η απλοποίηση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος (300 εκατ. ευρώ), το σχέδιο για κληρώσεις με λαχνούς στις αποδείξεις λιανικής (270 εκατ. ευρώ), η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα τσιγάρα και στα καύσιμα (250 εκατ. ευρώ) και νέοι διαγωνισμοί για τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια (200 εκατ. ευρώ αντί για 500 που ήταν η αρχική εκτίμηση).

Οι προβλέψεις του υπουργείου βασίζονται στην υπόθεση πως η κυβέρνηση θα αναβάλει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για επικουρικές συντάξεις και θα επαναφέρει το δώρο για τις συντάξεις κάτω από το όριο φτώχειας. Η αναβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κοστίζει 326 εκατ. ευρώ. Συνολικά 600 εκατ. ευρώ κοστίζει η επαναφορά της 13ης σύνταξης για συνταξιούχους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η κυβέρνηση κάνει γνωστό ότι θα διατηρήσει το ίδιο καθεστώς για το ΕΚΑΣ, μέτρο με κόστος 82 εκατ. ευρώ.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται:

- Ο ΟΛΠ

- Τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

- Ο ΟΔΙΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, στην λίστα περιλαμβάνονται μέτρα που προβλέπουν:

- 725 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους καταθέσεων εξωτερικού

- 350 εκατ. από την καταπολέμηση απάτης στον ΦΠΑ

- 350 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες

- 600 εκατ. από τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών

- 300 εκατ. από αλλαγές τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

- 270 εκατ. από την λοταρία αποδείξεων κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας

- 250 εκατ. από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού

- 225 εκατ. από την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων

- 200 εκατ. από μέτρα για το ηλεκτρονικό στοίχημα

Στο καθαρό αποτέλεσμα το οποίο ανέρχεται στα 3,7 δισ. ευρώ η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν ότι θα αναβάλει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, μέτρο που κοστίζει 326 εκατ. ευρώ.

Τέλος οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Παράλληλα η κυβέρνηση σημειώνει ότι θα υποβάλει οκτώ νομοσχέδια για την εισαγωγή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στους ακόλουθους τομείς:

-Ενίσχυση της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)

-Αποκλεισμός πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος.

-Ο εκσυγχρονισμός του κώδικα φορολογίας εισοδήματος και την εξάλειψη των φοροαπαλλαγών.

- Η εισαγωγή του συστήματος των πολυμερών ακυρώσεις των καθυστερούμενων οφειλών, τόσο από το κράτος για τους φορολογούμενους και αντίστροφα.

-Η εφαρμογή ενός νόμου για τον προϋπολογισμό που βελτιώνει τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

- Εξωδικαστική επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

-Υιοθέτηση ενός νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, ενθάρρυνση της μεγαλύτερης εξειδίκευσης των δικαστηρίων και εγκαινιάζοντας ένα σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

-Βελτίωση της αξιοπιστίας και τη θεσμική ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Θλιβερή εικόνα Α.Σαμαρά - Εμφανίστηκε στη Βουλή να στηρίξει το "δεξί χέρι" του Σ.Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ


Θλιβερή ήταν η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εμφανίστηκε χθες στη Βουλή μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί το στενό συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου, που κατηγορείται ότι διατηρεί λογαριασμούς σε τράπεζα του εξωτερικού και το όνομα του φιγουράριζε στη λίστα Λαγκάρντ προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμη και των βουλευτών της ΝΔ πριν αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι από το Κοινοβούλιο για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Μακάρι να είχε η Ελλάδα 10 Παπασταύρου. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο χρωστάμε πάρα πολλά. Συμμετείχε αποφασιστικά στις διαπραγματεύσεις του τόπου. Για αυτά που είπατε έχουν τηρηθεί διαδικασίες, έχουν δοθεί αναλυτικές απαντήσεις και είναι ντροπή με τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς να ρίχνετε λάσπη μέσα στη Βουλή», ήταν αυτά που είπε ο Αντώνης Σαμαράςυπερασπιζόμενος το «δεξί» του χέρι που από χθες βρίσκεται στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας, καθώς κατηγορείται ότι το όνομά του είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτό αποκάλυψε η ιταλική La Stampa η οποία σε δημοσίευμα της χθες ανέφερε πώς ο Σταύρος Παπασταύρου, είχε δυο λογαριασμούς στην Ελβετία και ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, όμως η έρευνα «κουκουλώθηκε», ενώ την ίδια στιγμή επικαλείται αναφορά στελέχους του ΣΔΟΕ που κάνει λόγο για «άνωθεν» παρεμβάσεις. «Το όνομά του ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους» ανάφερε η ιταλική εφημερίδα.

Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό στην πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά «γιατί δεν προχωρήσατε σε ελέγχους για τη φοροδιαφυγή; Από τα 2.062 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόνο τα 25. Σήμερα μαθαίνουμε από δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων ότι δημόσιοι υπάλληλοι παραιτήθηκαν επειδή τους ασκούνταν πιέσεις να μην ελέγξουν όσους αναφέρονταν στη λίστα Λαγκάρντ, επειδή ήταν στενοί σας συνεργάτες κ. Σαμαρά».

Για να δοθεί από τον πρώην πρωθυπουργό η μνημειώδης απάντηση που έκανε ακόμη και τους βουλευτές της ΝΔ να κοιτιούνται μεταξύ τους για την ζέση με την οποία κάλυψε τον στενό του συνεργάτη, αλλά την ίδια στιγμή παρέμεινε κολλημένος στη μνημονιακή πολιτική όταν αυτή πλέον έχει καταδικαστεί απ’ όλο τον ελληνικό λαό.

Ακόμη και στο καφενείο της Βουλής αυτή η στάση του Α. Σαμαρά σχολιάστηκε από δικά του στελέχη αρνητικά δείχνοντας πώς δεν μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ. Ή αν μείνει τότε το κόμμα θα είναι αυτό που θα οδηγηθεί στα «βράχια» όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Σαμαράς. "Δεν πάει άλλο" ακούστηκε να λέει ένα στέλεχος του κόμματος.

Μετά την στήριξη του κ Σαμαρά στον συνεργάτη του, ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στη δευτερολογία με μια θανατηφόρα ατάκα: «Άλλους 2.062 Παπασταύρου έχει η Ελλάδα και θα ελέγθούν όλοι».

Τη σκυτάλη κατά του Αντώνη Σαμαρά για το συγκεκριμένο θέμα πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος λόγω της απουσίας του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και τόνισε, «ακούσαμε τον κ. Σαμαρά να λέει ότι χρωστάμε πολλά σε εκείνους που είναι το όνομά τους στη λίστα Λαγκάρντ. Είπε "μακάρι να είχαμε και άλλους Παπασταύρου". Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Ο κ. Παπασταύρου, όταν βγήκε η λίστα Λαγκάρντ, με εντολή Σαμαρά, πήγε στις Ελβετικές τράπεζες συνοδεύοντας τον κ. Μαυραγάνη», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αυτή η αντιπαράθεση κράτησε μέχρι τη ώρα που ο Α. Σαμαράς αποφάσισε να πάρει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, συνεπικουρούμενος και από Βαγγέλη Μειμαράκη και να αποχωρήσουν από τη Βουλή.Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά την αγορά του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας από Ρότσιλντ, ο Σόρος επενδύει 1 δις δολάρια!!!

Μετά την είδηση ότι ο Ρότσιλντ (20 Μαρτίου) αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας που δημοσίευσε και το μπλόγκ μας (εδώ), έρχεται σήμερα ο Σόρος να επενδύσει 1 δις δολάρια, και να παροτρύνει την ''Δύση'' να την ενισχύσει με ένα πακέτο, ανάχωμα στην Ρωσική απειλή, ύψους 50 δις δολαρίων.

Όπως προφητικά είχαμε πει, μην σας φανεί περίεργο τώρα, ξαφνικά, να σταματήσει όλη η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, να φύγουν οι νεοναζί που δημιουργούσαν ταραχές, να επικρατήσει ξαφνική ανάπτυξη και όλοι να μιλούν για την αλματώδη πορεία της, να δούμε τους Οίκους αξιολόγησης να την κατατάσουν στις αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο, και γενικά να υπάρχει μια ευδαιμονία και στους κατοίκους τους ότι όλα επιτέλους τελείωσαν. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή. Η Ουκρανία θα είναι μια χώρα, χωρίς χώρα. Μια χώρα που δεν θα έχει την δική της Ιστορία, μια χώρα που δεν θα έχει καμιά ιδιοκτησία γιατί όλη πια θα ανήκει στον Ρότσιλντ. Αυτό είναι παγκοσμιοποίηση. Όσοι δεν κάμπτονται σε αυτή την νέα τάξη πραγμάτων πρέπει να είναι έτοιμοι να ζήσουν άσκημες εποχές αλλά τουλάχιστον ελεύθερες. Όσο οι λαοί της Ευρώπης (και οι Γερμανοί) δεν το καταλαβαίνουν αυτό, τόσο στην Ευρωπαική Ένωση θα εξαπλώνεται η ''σαπίλα'' και τελικά θα υπάρχει η τελική διάσπαση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από την ιστιοσελίδα enikos.gr

Ο Τζορτζ Σόρος δήλωσε έτοιμος να επενδύσει 1 δισ. δολ. στην Ουκρανία εάν τα δυτικά κράτη βοηθήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα αυτή, ενώ εκτίμησε επίσης ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι μία στις τρεις, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Σόρος έχει καλέσει επανειλημμένα τη Δύση να αυξήσει τη χρηματοδότησή της στην Ουκρανία, αναφερόμενος σε ένα πακέτο ύψους 50 δισ. δολαρίων που όπως υποστηρίζει πρέπει να θεωρηθεί ως ένα οχυρωματικό έργο έναντι της Ρωσίας.

“Η Δύση μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία αυξάνοντας την ελκυστικότητά της για τους επενδυτές. Είναι απαραίτητη μια ασφάλιση έναντι του πολιτικού κινδύνου. Αυτή θα μπορούσε να πάρει τη μορφή μιας χρηματοδότησης με τα επιτόκια της ΕΕ — πολύ κοντά στο μηδέν”, επισήμανε ο Σόρος.

“Είμαι έτοιμος. Υπάρχουν στέρεες ιδέες για επενδύσεις, για παράδειγμα στη γεωργία και στις υποδομές. Θα συνεισέφερα $1 δισεκατομμύριο. Αυτό θα δημιουργούσε ένα κέρδος. Το ίδρυμά του θα επωφελείτο από αυτό... για να υπάρξουν δεσμεύσεις από ιδιώτες χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική ηγεσία”.

Εξάλλου, λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γεννημένος στην Ουγγαρία μεγιστάνας, ο οποίος απέκτησε τεράστια φήμη στοιχηματίζοντας εναντίον της λίρας το 1992, εκτίμησε ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι μία στις τρεις. Την περασμένη εβδομάδα, εκτιμούσε ότι είναι 50:50.

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....