Διυλιστήριο: 09/09/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Που ήταν ο Ομπάμα όταν το Ισραήλ έριχνε χημικά;



Τελικά τα χημικά δεν βρέθηκαν ούτε στο Ιράκ, ούτε στο Αφγανιστάν, ούτε στην Συρία… Βρέθηκαν στο Ισραήλ… 26 Απριλίου 2013 το BBC καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τις ρίψεις από βόμβες άσπρου φώσφορου (χημικά). Στις 9 ιουλίου 2013 το ανώτατο συμβούλιο του Ισραήλ αρνείται τις νομικές κυρώσεις για την χρήση χημικών… Ο Ομπάμα και ο Κέρι απλά σιωπούν… Τώρα απλά ξέρεις … Ετoiμάσου


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Παρθενώνας και η Αθήνα σε πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών!

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης που μας επιτρέπουν να θαυμάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο αυτό το μοναδικό μνημείο του πολιτισμού μας.

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στην διαδραστική, πανοραμική εικόνα και να ξεναγηθεί ψηφιακά στο λόφο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα, αλλά και να απολαύσει τη θέα της Αθήνας.

Μετά από αυτό πιστεύουμε ότι αξίζει να επισκεφτεί κανείς ξανά από κοντά το μεγαλειώδες μνημείο.

Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα που δημιούργησε η ιστοσελίδα airpano.ru:


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ‏


Υποβρύχια της... ξηράς, που κόστισαν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και σαπίζουν πάνω σε υποστυλώματα.
Αυτή είναι η περιγραφή ενός μοναδικού παγκοσμίως φαινομένου, που συμβαίνει (που αλλού;) στην
Ελλάδα του 2013. Με τη σκιά του Άκη Τσοχατζόπουλου πίσω από αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στο Πολεμικό Ναυτικό, τέσσερα υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας, που είναι σχεδόν έτοιμα και έχει ήδη καταβληθεί το 71% του συνολικού κόστους κατασκευής τους, σκουριάζουν και καταστρέφονται από την ακινησία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Ένας πόλεμος μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp και της αραβικής Abu Dhabi Mar (ADM) και ένα δαιδαλώδες σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων στερούν από το Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα υποβρύχια που είναι άκρως απαραίτητα για την προστασία του Αιγαίου. Παράλληλα, ζημιώνουν το ελληνικό κράτος με το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισ. ευρώ, που έχει ήδη πληρωθεί για την κατασκευή τους.

Δύο εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ, αποτέλεσμα της δραματικής νύχτας των Ιμίων, με τα οποία προβλεπόταν η προμήθεια συνολικά έξι νέων Υ/Β τύπου 214 και ο εκσυγχρονισμός του Υ/Β «Ωκεανός» (από τύπου 209 σε 214), αποφάσισε το ελληνικό Δημόσιο από το 2000 μέχρι το 2002. Την υλοποίηση των προγραμμάτων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδώνας ΙΙ», συνολικού κόστους 3,3 δισ. ευρώ, είχαν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία εν συνεχεία άλλαξαν χέρια και πέρασαν στην αραβική ADM και τη γερμανική ThyssenKruppMarine (η οποία είναι και κατασκευάστρια υποβρυχίων τ. 214 και τ. 209).


Η Realnews μπήκε στα άδυτα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εκεί όπου βρίσκονται παρατημένα τα υποβρύχια, και παρουσιάζει τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα του εγκλήματος σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και της εθνικής άμυνας της χώρας. Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα πληρωμών, μέχρι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει αποπληρώσει 2,4 δισ. ευρώ για έξι υποβρύχια και το Πολεμικό Ναυτικό μας διαθέτει στην ουσία μόνο ένα!

real.gr  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!! Ο δημοσιογράφος Domenico Quirico ανατρέπει τα πάντα για τα χημικά στην Συρία!

«Είναι ηθικό καθήκον να το πούμε. Δεν χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του Bashar al-Assad τα χημικά sarin ή οτιδήποτε άλλο χημικό αέριο στα περίχωρα της Δαμασκού». Έτσι δηλώνει κατηγορηματικά ο Pierre Piccinin, βέλογος καθηγητής, στο RTL-Tvi, επισημαίνοντας ότι μαζί με τον ιταλό δημοσιογράφο Domenico Quirico –ήταν όμηροι των “ανταρτών” στη Συρία κι απελευθερώθηκαν σήμερα- άκουσαν συνομιλία των εξεγερμένων (διαβάστε των μισθοφόρων της Αλ Κάιντα που χρηματοδοτούν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση).

Ο Piccinin και ο Quirico είναι απόλυτα «ΣΙΓΟΥΡΟΙ» γιατί άκουσαν τις συζητήσεις μεταξύ των «επαναστατών», αυτών των ανθρωπόμορφων εγκληματιών για τους οποίους ο φονιάς Ομπάμα κι από κοντά ο Ε. Βενιζέλος διαβεβαίωναν τη διεθνή κοινότητα σίγουροι για τη χρήση χημικών από τη Συρία.

Ο ψεύτης Βενιζέλος οφείλει να παραιτηθεί, γιατί λειτούργησε ως όργανο ξένων δυνάμεων εμπλέκοντας τη χώρα μας σε πολεμικά δολοφονικά παιχνίδια. Αν υπάρχει ένας δικαστής έντιμος, οφείλει να ασκήσει δίωξη στον κ. Βενιζέλο και να απιτήσει την κατάθεση στοιχείων για τις δηλώσεις του ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, διότι πρόκειται για δήλωση-εθνικής προδοσίας.

Ο Βέλγος Piccinin είναι καταρρακωμένος και δηλώνει: «Αυτό μου στοιχίζει πάρα πολύ γιατί από τον Μάη του 2012 στηρίζω αποφασιστικά τον Ελεύθερο Στρατό της Συρίας (τους αντάρτες) στον δίκαιο αγώνα για δημοκρατία».

πηγή: ANSA (Το ιταλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων)

sibilla-gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτή η δήλωση της Μέρκελ αρκεί για να κλείσει την συμμορία του μνημονίου φυλακη για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τι μας λέει λοιπόν η Μέρκελ; Ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το χρέος της στο 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.

Να το φτάσει δηλαδή σε λίγο μεγαλύτερο επίπεδο από ότι το άφησε ο …Καραμανλής το 2009!!!
Δηλαδή η συμμορία Παπανδρέου και όσοι την φυγαδεύουν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα ολέθριο σχέδιο με πρόσχημα το έλλειμα, που στο τέλος της ημέρας ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ!

Αντίθετα, μόνοι τους το έφεραν στο τραπέζι, μόνοι τους άρχισαν τους τιτανικούς και την τεχνητή διόγκωση του και ολοκλήρωσαν το σχέδιο με την χάλκευση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ για να “τεκμηριώσουν” αυτό που οι ίδιοι δημιούργησαν!

Ενώ λοιπόν εξαπατούσαν τους πάντες (με συνεργούς και σχέδιο βεβαίως) για τον μύθο του ελλείματος, ευλαβικά εκτίναξαν το δημόσιο χρέος που είναι και το κύριο ζητούμενο σε κάθε κράτος, επιχείρηση, μπακάλικο κλπ.

Όχι μόνον το εκτίναξαν αλλά το μετέτρεψαν σε ενυπόθηκο από ομολογιακό, σε ξένο δίκαιο! Κοινώς χρέωσαν την χώρα ΔΟΛΙΩΣ, δένοντας την χειροπόδαρα! Το χρέος επί του ΑΕΠ για το 2013, αναμένεται να φτάσει στο ιλιγγιώδες 171,9%!

Όλα αυτα μετά τα μέτρα εξαθλίωσης, μετά την ληστεία του PSI, την διάλυση της πραγματικής οικονομίας και επαναλαμβάνουμε ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΣΕ ΞΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟ!

Έρχεται λοιπόν σήμερα η Μαντάμ Μέρκελ και θέτει ως κριτήριο επιτυχίας την μείωση του χρέους στα επίπεδα του κακού Καραμανλή, πράγμα βεβαίως ΑΔΥΝΑΤΟ, εκεί που το έφτασαν και με την παρούσα κατάσταση της οικονομίας.

Βέβαια η Μέρκελ δεν είχε κανένα πρόβλημα με το έγκλημα του μνημονίου, αφού η Γερμανική οικονομία κέρδισε δεκάδες δις από την κρίση ενώ παράλληλα ξεφορτώθηκε όλα τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα, εισπράττοντας το τίμημα ΜΕΤΡΗΤΑ και στο ακέραιο από τα δάνεια του μνημονίου.
Το ερώτημα είναι πως η συμμορία του μνημονίου παραμένει ακόμα ελεύθερη μετά (και) από αυτή την ομολογία…



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό

Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική».

Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Αν ξεκινούσες πολιτική συζήτηση, οι άνθρωποι δυσανασχετούσαν. Ήταν «βαρετό».

Κάτι ακόμα που δεν ήταν διόλου δημοφιλές στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η γνώση και η πνευματικότητα. Ο χαρακτηρισμός «κουλτουριάρης» σου ερχόταν αμέσως σαν ταμπέλα όχι αν προσπαθούσες να πεις κάτι πολύ βαρύ και ασήκωτο αλλά αν έκανες το λάθος να ξεφύγεις λίγο από το Κλικ, το Nitro, το ποδόσφαιρο και τα τηλεοπτικά κλισέ.

Αν δεν άκουγες Βίσση, Ρέμο, Σφακιανάκη, Ρουβά και Χατζηγιάννη, ήσουν κουλτουριάρης. Κι έτσι φτάσαμε κάποια στιγμή να θεωρούνται κουλτουριάρικα τα λαϊκά τραγούδια του Τσιτσάνη και του Χατζιδάκι.

Μιλώντας με νέους ανθρώπους, συνειδητοποιείς πως δεν έχουν διαβάσει σχεδόν τίποτα. Εντάξει, δεν ήμασταν ποτέ ένας λαός βιβλιολάγνων που δεν άφηναν το βιβλίο από το χέρι αλλά οι παλαιότερες γενιές όλο και κάτι είχαν διαβάσει. Έστω, τους κλασικούς συγγραφείς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν κορόιδευαν αυτούς που αγαπούσαν το διάβασμα.

Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο στη χώρα μας. Αφενός το βιβλίο ήταν μικρό και αφετέρου περιείχε μια φράση που οι Έλληνες αποστήθισαν μαζικά: «Όταν επιθυμείς κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Πώς; Μόνο με την επιθυμία; Χωρίς κόπο; Χωρίς πόνο; Χωρίς διάβασμα; Χωρίς γνώση; Ό,τι κι αν εννοούσε ο Κοέλιο, οι παθητικοί -και λόγω Ορθοδοξίας- Έλληνες καθησυχάστηκαν, αφέθηκαν στο σύμπαν και το περίμεναν να συνωμοτήσει υπέρ τους. Το σύμπαν δεν συνωμότησε.

Η αδιαφορία για την πολιτική και η απόλυτη αντιπνευματικότητα οδήγησαν στην χρεοκοπία. Πρώτα στην κοινωνική, ηθική και πολιτιστική χρεοκοπία και μετά στην οικονομική.

Ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος πως η αδιαφορία της πλειοψηφίας των πολιτών για την πολιτική και η αποστροφή τους για την γνώση οδήγησαν στην οικονομική χρεοκοπία, δεν θα διαφωνήσει στο ότι οι πολίτες καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν την χρεοκοπία με τα πνευματικά εφόδια που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, με τον Σφακιανάκη, τη Μενεγάκη, τα ζώδια, τους μάγειρες, τις συνταγές και ό,τι άλλο πρόβαλε η ιδιωτική τηλεόραση.

Κοίταξε τα cd που αγόρασες όλα αυτά τα χρόνια, τα βιβλία που διάβασες (αν διάβασες), θυμήσου τις ταινίες, τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες που παρακολούθησες (αν παρακολούθησες), γιατί είναι αυτά τα όπλα με τα οποία θα αντιμετωπίσεις την χρεοκοπία. Αυτός είσαι.

Βέβαια, ένα μεγάλος αριθμός Ελλήνων αντιμετωπίζει την χρεοκοπία με μόνο εφόδιο την αποβλάκωση που του πρόσφερε η ελληνική τηλεόραση. Και συνεχίζει να αποβλακώνεται.

Χρειάζονται εφόδια για να σκεφτείς. Και αυτά τα εφόδια δεν θα τα βρεις στην τηλεόραση.
Η τηλεόραση δεν έχει καμία σχέση με την παιδεία, την γνώση και το πνεύμα. Είναι ένα μέσο που μπορεί κάποιες φορές –και υπό προϋποθέσεις- να είναι ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβη ούτε αυτό. Η ελληνική τηλεόραση απευθύνεται στα χαμηλά ένστικτα και –με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι ένας σκουπιδοτενεκές, με ξεπουλημένα λαμόγια, χαζογκόμενες, βιζιτούδες και διάφορους άλλους φελλούς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι οι Έλληνες που σέβονται τον εαυτό τους δεν εμφανίζονται στην τηλεόραση. Ίσως, να δέχτηκαν να εμφανιστούν σε κάποια αξιοπρεπή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης αλλά μέχρι εκεί.

Το να μην εμφανίζεσαι στην τηλεόραση σημαίνει -μεταξύ άλλων- πως δεν πιστεύεις πως πάνω απ’ όλα είναι το κέρδος. Γιατί η τηλεόραση έχει να κάνει με πολλά χρήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης δεν ενδιαφέρονταν, βέβαια, για την πολιτική. Ήταν εθνικοί σταρ, οπότε ανήκαν σε όλους τους Έλληνες και δεν έπαιρναν ποτέ θέση για τίποτα. Επίσης, τα πρόσωπα της τηλεόρασης –τουλάχιστον αυτά που κυριάρχησαν- είναι βαριά αμόρφωτα.

Σε μια χώρα που μεγάλο μέρος των πολιτών δεν ενδιαφέρονταν για την πολιτική και την γνώση -και η «εκπαίδευσή» τους ήταν τηλεοπτική-, δεν θα πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή εκφράζει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Αν δεν σε ενδιέφερε ποτέ η πολιτική και, παράλληλα, έχεις την εντύπωση πως ο Καζαντζάκης είναι ποδοσφαιριστής, είναι απόλυτα λογικό –όταν χρειαστεί- να εκφραστείς πολιτικά με το απόλυτο σκοτάδι, τον φασισμό, τους ψευτοτσαμπουκάδες, τις μαγκιές, τις κλωτσιές, τα ουρλιαχτά και όλη αυτήν την κτηνωδία που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή. Το κτήνος το εκφράζουν τα κτήνη.

Φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαία η συμπάθεια των τηλεοπτικών προσώπων για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μαζί τους αισθάνονται πολύ άνετα, αφού πνευματικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση: σε αυτή του χιμπαντζή.

Η Χρυσή Αυγή δεν ήρθε τώρα. Ο νεοναζισμός δεν ήρθε τώρα. Ο φασισμός δεν ήρθε τώρα. Θα έπρεπε να τον είχες διακρίνει στον ναρκισσισμό της Ελένης, στην εγωπάθεια του Σάκη, στη ρηχότητα της Ρούλας και του Γρηγόρη, στον αδίστακτο κυνισμό του Θέμου και στην κτηνώδη βλακεία που κουβαλάνε όλα αυτά τα εγωκεντρικά ανθρωποειδή που θεοποίησαν το εύκολο κέρδος, προώθησαν την ιδιωτεία και πούλησαν τη ψυχή τους στον διάολο.

Κι αν αυτοί έβγαλαν πολλά χρήματα, αυτοί που τους παρακολουθούσαν μαγεμένοι –και τους παρακολουθούν ακόμα αφού είναι πια ανάπηροι πνευματικά- παίρνουν για τρόπαιο τη Χρυσή Αυγή.
Οι πολίτες έχουν χρέος να ασχολούνται με τα κοινά και να ενδιαφέρονται για την πολιτική.
Οι πολίτες έχουν χρέος να φροντίζουν την ψυχή τους και το μυαλό τους, να επιζητούν την γνώση και να αποφεύγουν τα σκουπίδια.

«Μας πρόδωσαν οι πολιτικοί» λένε οι πολίτες. Ναι, αλλά πολύ πριν, οι πολίτες είχαν προδώσει τους εαυτούς τους. Το πρώτο δεν θα είχε συμβεί, αν δεν είχε συμβεί το δεύτερο.
Ο φασισμός είναι εδώ. Μέσα μας.

(Στη φωτογραφία -με ελληνική φορεσιά- είναι ο Όσκαρ Ουάιλντ. Αν και τα βιβλία του Όσκαρ Ουάιλντ υπάρχουν πια παντού -και στο διαδίκτυο-, εκατομμύρια Έλληνες στη διάρκεια της ζωής τους δεν θα διαβάσουν ούτε μια φράση του επειδή το σύμπαν δεν θα συνωμοτήσει.)

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέτρα 4 + 5 δισ. ευρώ θα ζητήσει η Τρόικα για την τριετία 2014-2016

Οι ελεγκτές θα έρθουν μόλις κλείσουν οι κάλπες στη Γερμανία - Τι θα γίνει με την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Ανώμαλη προσγείωση και νέο σοκ στην κυβέρνηση από την Τρόικα. Αμέσως μετά την ΔΕΘ τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών καταφτάνουν από αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα, με βασική απαίτηση να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν, μαζί με το νέο προϋπολογισμό, τα μέτρα λιτότητας για τη διετία 2015-2016.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι επικεφαλής των ελεγκτών αναμένεται να καταφτάσουν στην Αθήνα στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, μόλις δηλαδή κλείσουν οι κάλπες στη Γερμανία. Μετά την ωμή παρέμβαση για το κλείσιμο των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν με σκοπό να ζητήσουν μέτρα περικοπών 4 δισ. στο νέο προϋπολογισμό του 2014 και ταυτόχρονα, να επισημοποιηθούν και άλλα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ (ή και παραπάνω), προκειμένου  να εγκρίνουν την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου.

Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας θα στρώσουν «χαλί» για νέες σκληρές διαπραγματεύσεις. Με τα δεδομένα αυτά, και αφού κλείσει η προεκλογική περίοδος στη Γερμανία, οι επιτελείς της κυβέρνησης φοβούνται εξελίξεις που ίσως κλονίσουν την πολιτική συνοχή της κυβέρνησης. Και μάλιστα, για μέτρα που θα ληφθούν μετά από... δύο χρόνια (!) προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015 – 2016 που η Τρόικα το υπολογίζει σε 4,5 με 5 δισ. ευρώ, αν και το Βερολίνο μιλά ήδη για 6,5 δισ. ευρώ.

Στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στα τέλη της χρονιάς θα αποφύγουν τις πιέσεις για νέα πρόσθετα μέτρα. Στο Μνημόνιο όμως έχει συμφωνηθεί ότι θα ληφθούν «απροσδιόριστα μέτρα» που πρέπει να εξειδικευτούν,  ενώ έχουν καθοριστεί και άλλα που δεν έχουν ακόμα ληφθεί, όπως οι αυξήσεις έως 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ αλλά και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η διατήρηση έως το 2016 της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα των φορολογουμένων, οι περικοπές σε επικουρικές συντάξεις, οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αλλά και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά με στόχο την είσπραξη 215 εκατ. ευρώ. 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα... σκάνδαλα στον ΟΣΕ με Γερμανούς πρωταγωνιστές!

Το θέμα ανέδειξε η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή με ερώτηση και έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή - Θέμα χρόνου να κληθούν από τους εισαγγελείς «κρατικοί αξιωματούχοι» ενώ επικρατεί παγωμάρα στον ΟΣΕ.
Πολυεπίπεδη εισαγγελική έρευνα για τις ύποπτες πληρωμές Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων οι οποίοι ενεπλάκησαν σε συμβάσεις του ΟΣΕ και της θυγατρικής του ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ήδη για ένα σκέλος της υπόθεσης ο αρμόδιος ανακριτής αναμένεται να στείλει κλήσεις στους εμπλεκομένους προς απολογία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς κ. Σπύρος Γεωργουλέας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάκρισης που διεξάγει για το ανεκτέλεστο τελικά έργο του Προαστιακού «Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Πειραιά» και το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να καλέσει σε απολογία κρατικούς αξιωματούχους.
Το θέμα έχει προκαλέσει παγωμάρα στον ΟΣΕ ενώ κάποιοι καλά πληροφορημένοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν προσκλήσεις και πολιτικοί που ενεπλάκησαν με εργολαβίες για τον εκσυγχρονισμό του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Την ίδια στιγμή ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Αντώνης Ελευθεριάνος απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με το οποίο ζητά να του γνωστοποιήσουν κάθε στοιχείο που συνδέεται με το κομμάτι του Προαστιακού «Αεροδρόμιο-Ελευσίνα».
Η έγκυρη εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», η οποία είχε φέρει στο φως και το ομώνυμο σκάνδαλο της Siemens, αποκάλυψε παράνομες πρακτικές και ύποπτες πληρωμές των γερμανικών σιδηροδρόμων που δεν αφορούν μόνον στη χώρα μας, για να εξασφαλίσουν τη «δουλειά». Στοιχεία μέσω της δικαστικής συνδρομής αναμένονται και για το σύστημα επικοινωνίας GSM-R αλλά και για τις «χρυσές» συμβουλευτικές υπηρεσίες που είχαν παράσχει στην ΕΡΓΟΣΕ και στην Αττικό Μετρό οι Deutsche Bahn International και Lahmayer την προηγούμενη δεκαετία.
Το θέμα αναδείχθηκε πάντως ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε (με σειρά εγγράφων) η βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Ραχήλ Μακρή. Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε τον σχηματισμό δικογραφίας προκαταρκτικής εξέτασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες των δικαστικών αρχών κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:
- Η πρώτη αφορά στο να διαπιστωθεί εάν οι επίμαχες συμβάσεις ήταν επιζήμιες ή επωφελείς για το ελληνικό δημόσιο και κατά συνέπεια εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν.
- Η δεύτερη αφορά στην καταγγελλόμενη ροή μαύρου χρήματος που κατέληξε στις τσέπες κρατικών αξιωματούχων. Στην περίπτωση αυτή ερευνάται εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «εκτιμούν» ότι θα ανακινηθούν ύποπτες υποθέσεις αναθέσεως, εκτελέσεως και υπερβάσεως σιδηροδρομικών έργων από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Σημίτης.
Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του ΟΣΕ εξέφραζαν απορίες τι έχει γίνει με εγκαταλελειμμένα έργα όπως η ανακατασκευή της γραμμής Αγρινίου – Μεσολογγίου κατά την εποχή υπουργίας του κ. Χρίστου Βερελή ή με «συγκοινωνιακές μελέτες» που παραγγέλθηκαν σωρηδόν λίγο πριν από τις εκλογές του 2004, όταν φαινόταν καθαρά η επικράτηση του κ. Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας...
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για ποιο πλεόνασμα μιλάτε;»

Συγκλονιστική επιστολή 19χρονου στον πρωθυπουργό. «Αν το κράτος έβαζε πάνω από όλα τους πολίτες του ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας», γράφει μεταξύ άλλων.
Πάταγο κάνει στο διαδίκτυο επιστολή που φέρεται να έστειλε 19χρονος μέσω blog στον Αντώνη Σαμαρά για τις δηλώσεις του περί πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο νεαρός, όπως υποστηρίζει, έχασε τον πατέρα του πριν από περίπου 18 μήνες, όταν αυτοπουροβολήθηκε για χρέη που είχε ύψους 145.000 ευρώ. Διαβάστε την επιστολή του νεαρού.

«Είμαι 19 χρονών, φοιτητής & ανασφάλιστος εργαζόμενος σε 2 δουλειές που μου πίνουν το αίμα. Δεν παραπονιέμαι.
Στην Ελλάδα της κρίσης τους, το να έχω δύο δουλειές, έστω και αν μαζί αθροίζουν 750€ μηνιαίως με καθιστούν προνομιούχο. Από αυτές τις δουλειές εξάλλου έχει φαγητό η μητέρα μου και η 12χρονη αδερφή μου.

Δεν έχω και πολλές επιλογές. Όντας ανασφάλιστος είμαι και φοροφυγάς. Ναι ναι, αυτός που ψάχνει όλη μέρα η κυβέρνηση. Έχω εισοδήματα και δεν τα δηλώνω. (Γιάννη Στουρνάρα, ακούς;)

Δεν ήμουν πάντα φοροφυγάς όμως. Μόλις 1 χρόνο πριν ήμουν ένα χαμογελαστό παιδί με όρεξη και όνειρα. Προερχόμενος από οικογένεια της μεσαίας τάξης όπως μας αποκαλούσαν, είχα κάθε λόγο να πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να έχω μια ευτυχισμένη απλή ζωή. Ο πατέρας μου, ελεύθερος επαγγελματίας δεν ήταν ποτέ πολύ στο σπίτι. Δούλευε όλη μέρα για να μας προσφέρει το καλύτερο. Ποτέ δεν ήταν η ζωή τόσο εύκολη όσο θέλουν να την παρουσιάζουν.

Το κόστος ζωής ήταν πάντα υψηλότατο για τους απλούς ανθρώπους. Φροντιστήρια, αγγλικά, χαρτζιλίκι, ενοίκιο, φαγητό, ένδυση, λογαριασμοί, φόροι, δεν ήταν εύκολο να καλυφθούν. Ο πατέρας μου όμως δούλευε όλη ημέρα και τα κατάφερνε.

Στις αρχές του 2008 άρχισαν όμως τα πρώτα προβλήματα. Τα χρήματα δεν έφταναν. Ο πατέρας μου είχε δύο επιλογές. Είτε να στερήσει από το παιδί του βασικές παροχές για τη μόρφωση του και άλλα χρήματα από τον υπόλοιπο οικογενειακό προϋπολογισμό, είτε να το παλέψει μόνος του με δανεικά από τις τράπεζες. Επέλεξε να δανειστεί & να το παλέψει μόνος του.

Στα τέλη του 2012 τα χρέη του προς το δημόσιο & τις τράπεζες είχαν φτάσει κάπου στις 145.000€ . Η πίεση από τις εισπρακτικές εταιρείες & από την τηλεόραση μέσω των δημοσιογράφων-τρομοκρατών αφόρητη. Ο πατέρας μου ένα ωραίο μεσημέρι, βγήκε στην αυλή μας, κοίταξε τον ήλιο & αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγητική του καραμπίνα.
Η ζωή μας ανατράπηκε για πάντα. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Δεν έπρεπε να τους κάνει τη χάρη. Έπρεπε να αδιαφορήσει & να τους αφήσει να λένε ότι θέλουν.

Δεν χρεώνω την αδυναμία του πατέρα μου στον Σαμαρά. Ο πατέρας μου κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ήταν αδύναμος. Όμως αν δεν κυνηγούσαμε το success story θα ήταν ακόμη μαζί μας. Αν το κράτος δεν κυνηγούσε τους απλούς πολίτες ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…

Αν το κράτος έβαζε φυλακή όσους πολιτικούς & επιχειρηματίες έφαγαν δισσεκατομμύρια δημοσίου χρήματος ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…

Αν το κράτος έβαζε πάνω από όλα τους πολίτες του & μετά τους τοκογλύφους ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…

Αν το κράτος ενδιαφερόταν για τη γεννιά μου ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας & εγώ θα ήμουν ακόμη ένας νέος άνθρωπος με όνειρα & θα μπορούσα να χαμογελάσω.

Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για πιο πλεόνασμα μιλάτε;»
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανική πολιορκία στην Υγεία των Ελλήνων

Γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες ασκούν πιέσεις για να βάλουν στο χέρι τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής αγοράς φαρμάκου
Σε στενή πολιορκία βρίσκεται η δημόσια υγεία στην Ελλάδα από την τρόικα και τους διεθνείς δανειστές όλο το προηγούμενο διάστημα, με τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και την κυριαρχία των ανώνυμων γενοσήμων στην ελληνική αγορά να αποτελούν την αιχμή του δόρατος.
Φαίνεται όμως ότι οι ασφυκτικές πιέσεις των θεσμικών παραγόντων δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τις αδηφάγες απαιτήσεις κάποιων πολυεθνικών του φαρμάκου, που πολλοί υποστηρίζουν ότι εξυπηρετούν.
Δράση φέρονται να έχουν αναλάβει εκπρόσωποι γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, συνεπικουρούμενοι από επίσημους αξιωματούχους του γερμανικού κράτους, για να εκφράσουν απευθείας στην ελληνική κυβέρνηση και δη στο υπουργείο Υγείας τις απαιτήσεις τους.
Ήδη έχουν ξεκινήσει «μυστικές» συναντήσεις, στις οποίες εκπρόσωποι κάποιων γερμανικών πολυεθνικών χρησιμοποιούν ανακριβή στοιχεία για να διασφαλίσουν ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα επίπεδα που έχει ζητήσει η τρόικα δεν θα πλήξει τα δικά τους σκευάσματα. Επιθυμία τους είναι το κόστος να επιβαρύνει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και κατ' επέκταση τους Έλληνες πολίτες.
Ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας τα «στοιχεία» που προέβαλαν κάποιες γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες και σύμφωνα με τα οποία τα ελληνικά, ποιοτικά, επώνυμα γενόσημα είναι «σκανδαλωδώς» ακριβότερα από αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Οι ισχυρισμοί αυτοί πλαισιώνονται από έωλα επιχειρήματα, που αγνοούν την πραγματικότητα: ότι το τελευταίο διάστημα οι τιμές του ελληνικού ποιοτικού φαρμάκου έχει υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις, τις οποίες έχουν απορροφήσει οι ελληνικές επιχειρήσεις, χωρίς καμία συνέπεια στην ποιότητα και στις θέσεις εργασίας, που σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ φτάνουν τις 53.000 (άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες «μυστικές» συναντήσεις και μέχρι πού θα φτάσουν οι πιέσεις των Γερμανών για ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους. Ποιοι είναι εν τέλει αυτοί που θα αναλάβουν την ευθύνη για ένα ακόμα χτύπημα στην υγεία των Ελλήνων πολιτών και θα παραδώσουν τη συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς στα χέρια των γερμανικών πολυεθνικών.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....