Διυλιστήριο: 02/05/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Για 8η μέρα χωρίς φάρμακα ασθενείς με σοβαρές ασθένειες

Με επείγον έγγραφο στις 22/1/2014 της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία του οργανισμού απαγορεύει πλέον τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες (ογκολογικοί ασθενείς, ρευματοπαθείς) που προορίζονται για χρήση σε δημόσια νοσοκομεία».

Με βάση το παραπάνω έγγραφο τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μόνο αφού προηγηθεί έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στο οποίο θα τεκμηριώνεται η αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και αφού δοθεί εντολή από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι τώρα τα φάρμακα αυτά μπορούσαν να τα προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με μια απλή σφραγίδα των φαρμακείων των νοσοκομείων που έλεγε «στερούμεθα» σε περίπτωση που τα φαρμακεία των Νοσοκομείων αδυνατούσαν λόγω χαμηλών προϋπολογισμών να τα προμηθευτούν.

Με βάση λοιπόν τις ανάγκες, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ φρόντιζαν να έχουν αποθέματα για τα συγκεκριμένα κατά περίπτωση σκευάσματα ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.

Βέβαια αυτή η διαδικασία αρκετές φορές ταλαιπωρούσε τους ασθενείς μας αφού έπρεπε πρώτα να περάσουν από το νοσοκομείο και μετά να πάνε με τη συνταγή «στερούμεθα» στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και να επιστρέψουν ακολούθως στο Νοσοκομείο για την θεραπεία τους.

Και ενώ είχε καθιερωθεί αυτή η διαδικασία όλως αιφνιδιαστικά προέκυψε η παραπάνω απαγόρευση μέσα σε μια νύχτα χωρίς να προλάβουν τα νοσοκομεία να προμηθευτούν τα φάρμακα αυτά, ούτε και να δηλώσουν αδυναμία προμήθειάς τους και άρα να αιτηθούν τα συγκεκριμένα φάρμακα να εξακολουθήσουν να χορηγούνται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Έτσι αυτή τη στιγμή τα φαρμακεία των νοσοκομείων δεν έχουν σημαντικά ογκολογικά, ρευματολογικά φάρμακα από αυτά που αποκαλούμε «φάρμακα για σοβαρές ασθένειες» που προορίζονται για εξωτερικούς ασθενείς, ενώ τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έχουν αποθέματα από αυτά τα φάρμακα τα οποία ο νόμος τους απαγορεύει να διαθέσουν. Ζητάμε λοιπόν:


Να σταματήσει η χωρίς κανένα λόγο ταλαιπωρία των ασθενών που πάσχουν από σοβαρά και χρόνια νοσήματα. Η διακοπή των θεραπειών τους έχει σοβαρές συνέπειες για την εξέλιξη των νοσημάτων τους πολλές φορές δε και για την ίδια τους τη ζωή.
Να εξακολουθήσουν άμεσα οι ασθενείς να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μέχρις ότου, είτε να ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας τους από τα δημόσια νοσοκομεία είτε να προκριθεί η κατ εξαίρεση διάθεσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

EΡΕΥΝΑ: Φοιτητές κρίνονται από το Facebook!!!

«Ωραίοι βαθμοί, αλλά στα social τα λες χάλια». Υποψήφιοι σπουδαστές αποκλείονται από πανεπιστήμια εξαιτίας των απόψεών τους στα social.
Τα επιπόλαια σχόλια ή οι δημόσιες απόψεις σου μπορεί να αποβούν μοιραία. Προκειμένου να έχουν μια πληρέστερη εικόνα για τον υποψήφιο σπουδαστή, οι υπεύθυνοι κολεγίων στα αμερικανικά πανεπιστήμια κάνουν φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα έρευνα του Kaplan Test Prep, υπηρεσία που ανήκει στην εταιρεία της Washington Post, δείχνει ότι η απευθείας σύνδεση ελέγχου των κολεγίων με τους λογαριασμούς των μαθητών ολοένα και μεγαλώνει.

Το 31% των υπευθύνων για τις κολεγιακές αιτήσεις του 2013 απάντησαν πως έχουν επισκεφτεί το Facebook ή άλλες κοινωνικές σελίδες, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τον υποψήφιο. Ακόμα πιο σημαντική είναι η ομολογία του 30% των υπευθύνων που δήλωσαν ότι ανακάλυψαν πληροφορίες που τους επηρέασαν αρνητικά για την τύχη των υποψηφίων.

«Το ψηφιακό αποτύπωμα των σπουδαστών/φοιτητών στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ελέγχεται όπως ακριβώς γίνεται πλέον όταν μιλάμε και για προσλήψεις».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Βάζουν πλάτη'' οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Δίκτυο νομικής υποστήριξης !!!

Άμεση ήταν η αντίδραση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε υλοποίηση των όσων έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος κ. Πάνος Καμμένος, σχετικά με την νομική υποστήριξη που θα παρέχει το Κίνημα. Σε όλη την χώρα δημιουργήθηκε δίκτυο από νομικούς του κινήματος, παρέχοντας τις νομικές υπηρεσίες χωρίς αμοιβή, σε συμπολίτες μας, από όποιον χώρο και αν προέρχονται, που έχουν πρόβλημα με το χαράτσι, με τα ασφαλιστικά ταμεία, με την εφορία, με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και με υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη, συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας (Ξάνθη, Άρτα, Κρήτη κτλ), έχουν αποτανθεί και έχει δοθεί η απαραίτητη βοήθεια.

Συγχρόνως συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στα δικαστήρια των κατά τόπους περιοχών, με σκοπό την, υπό πίεση των καταστάσεων, μην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Ηχηρό παράδειγμα στο Ρέθυμνο, όπου συμπολίτες μας εμπόδισαν την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών (διαβάστε εδώ)

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210-9545077 Χαροκόπου 2 & Συγγρού Καλλιθέα.

Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.

Στις κατά τόπους συντονιστικές έχουν δοθεί τα απαραίτητα τηλέφωνα όπου μπορεί να επικοινωνήσει ο κάθε πολίτης.

Σας παραθέτουμε το συγκεκριμένο video

Εμείς με την σειρά μας να επικροτήσουμε την προσπάθεια αυτή, να ευχηθούμε να γίνουν προσπάθειες σαν και αυτή από όλα τα κόμματα και φυσικά να λυθούν με το λιγότερο κόστος τα όποια προβλήματα των συμπατριωτών μας.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο σκαμνί η κολλητή του ΓΑΠ Τίνα Μπιρμπιλή για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στον Έβρο!

Ποινικές ευθύνες της τέως υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, των τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου...

... και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη, για ματαίωση επένδυσης, σύμφωνα με την δικογραφία, άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου θα αναζητήσει η Βουλή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Ορεστιάδας (η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελέας διαφθοράς).

Κατά των πολιτικών προσώπων υποβλήθηκε μήνυση από εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους καταλογιζε ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές φέρονται να είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ισχύριζονται η ζημία προκλήθηκε από τη ματαίωση επένσυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του Έβρου, αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.
diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Vertigo..



Ίλιγγος!..
Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα δίπλα μας και στην ζωή μας, που δεν προλαβαίνεις όχι ν' αμυνθείς,
..αλλά ούτε καν να τα καταγράψεις, να τα επεξεργαστείς στο μυαλό σου, να τα αξιολογήσεις!

Τα σκάνδαλα, τα ωστικά κύματα της ρεμούλας και της αρπαχτής που κυριάρχησαν στον τόπο τα τελευταία τριάντα χρόνια, φτάνουν αλλεπάλληλα και μας κλονίζουν, διαρρηγνύοντας κάθε είδους ψυχική σχέση μ' αυτά που είχαμε πιστέψει και στηρίξει τόσα χρόνια τώρα.

Τα ωστικά κύματα του εγκέλαδουν ξεκουνούν και καταστρέφουν ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας μας. Ένα πραγματικό πετράδι στο στέμμα της πατρίδας μας!
Όμως η φίλη και εταίρα (με όποια σημασία θέλετε) Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα μας χορηγήσει βοήθεια, γιατί θα έπρεπε λένε, να έχει πληγεί ολόκληρη η περιφέρεια των Ιονίων νήσων και όχι μόνο μια περιοχή! Κι επίσης διότι ειδικότερα η Κεφαλονιά δεν καλύπτει το προβλεπόμενο ελάχιστο ποσοστό επί του ελληνικού ΑΕΠ για να προβλέπεται χορήγηση Ευρωπαϊκής βοήθειας!
Καταλάβαμε όλοι;
Γι αυτούς τα μόνα που μετράνε είναι τα ποσά και τα ποσοστά!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ(!) ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ, και για την σωτηρία της οποίας, του νομίσματός της και των τραπεζών της καταστρέφουμε την χώρα μας!

Κατά τ' άλλα όμως η εγκληματική κυβέρνηση ορκίζεται στο όνομα αυτής της Ένωσης και των τραπεζών της, ενώ έχει αφήσει χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης τα κλειστά γήπεδα που κοιμούνται οι σεισμοπαθείς,
..ενώ δρομολογεί από αύριο την οριστική διάλυση του ΕΟΠΥΥ και την διαθεσιμότητα 8.500 εργαζομένων,
..ενώ διαστρέφει και λασπολογεί και διαστρεβλώνει κάθε αντιμνημονιακή και δημοκρατική άποψη και σχεδιασμό προς όφελος του λαού. Παράδειγμα:

Ζητάει το αριστερό κόμμα της Γερμανίας (Die Linke) να επιβληθεί κεφαλαιακός φόρος στο μεγάλο κεφάλαιο και να αναζητηθούν οι φοροφυγάδες στην Ελλάδα, κι αμέσως οι πολιτικοί απατεώνες διαστρεβλώνουν και ωρύονται: ''ζητούν να επιβληθεί κεφαλικός φόρος στους Ελληνες!''
Το θέμα εδώ δεν είναι αν συμφωνούμε με το αριστερό ή όποιο άλλο κόμμα της Γερμανίας, αλλά να φανεί το μέγεθος και το είδος της διαστρεβλωτικής προπαγάνδας που επιχειρείται!

Ζούμε σε ζοφερή εποχή, σε εποχή ιλίγγου..
Ζούμε κυβερνώμενοι από κυριολεκτικά πολιτικούς εγκληματίες και ανθέλληνες.
Η απαλλαγή με οποιοδήποτε κόστος από αυτήν την κυβέρνηση είναι πρωταρχικό βήμα επιβίωσης της πατρίδας μας. Είναι μονόδρομος..
Ας τον περπατήσουμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

... Και η ανάπτυξη συνεχίζεται .... Συνέχεια τον ΝΟΜΟΥ 4174/2013

               Σε συνέχεια του άρθρου (εδώ) που σας είχαμε δημοσιεύσει, ένα άλλο άρθρο του νόμου έρχεται για να μας δώσει να καταλάβουμε, τι έχουν ψηφίσει οι ΒΟΛΕΥΤΕΣ μας. Σίγουρα μετά θα βγουν ''κάποιοι'' από αυτούς να πουν, ότι δεν προλάβαιναν να το διαβάσουν, ότι είναι γιατροί πανάθεμά μας και δεν ξέρουν από αυτά, ότι ήξεραν ότι είναι καταστροφή αλλά μας έλεγαν ψεματάκια κ.α. Σας το μεταφέρω και αυτό αυτούσιο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας ....
ΑΡΘΡΟ 46 ΛΗΨΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Δίνετε στην φορολογική διοίκηση η δυνατότητα (δηλαδή μπορούν να κάνουν ότι θέλουν), μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις (ποιες είναι αυτές ;;;; μήπως να δείξουμε πλεόνασμα) και όταν επίκειται κίνδυνος για την είσπραξη φόρων (πότε επίκειται ;; π.χ. στην Κεφαλλονιά τώρα επίκειται κίνδυνος;;;), να προβαίνει με βάση εκτελεστό τίτλο και χωρίς δικαστική απόφαση  στην επιβολή συντηρητικής ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ κινητών, ακινήτων, εμπραγμάτων δικαιωμάτων, απαιτήσεων (πάρτα όλα) και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτου (αυτό το έβαλαν μήπως ξέχασαν τίποτα). Η φορολογική διοίκηση μπορεί,επίσης (σιγά μην σταματούσαν εκεί), να προβαίνει στην λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Όλα τα ως άνω μέτρα διατάσσονται από τον πρόεδρο του διοικητικού πρωτοδικείου, χωρίς να απαιτείται κλήτευση του φορολογουμένου (δηλαδή μπορεί να λείπεις διακοπές και να έρθεις και να είναι άλλος στο σπίτι σου ;;; ). Με τις ίδιες προυποθέσεις μπορεί να εγγραφεί υποθήκη για κάθε φόρο και λοιπά έσοδα Δημοσίου που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΚΦΔ.

Με όλα τα παραπάνω σας παραθέτω και τις ατομικές ειδοποιήσεις πληρωμής που ήδη έχουν ξεκινήσει και στέλνονται σε όλους τους φορολογουμένους. Η συγκεκριμένη ειδοποίηση είναι από τον νομό - δήμο Ρεθύμνης για το τεράστιο ποσό των 2934,70 Ευρώ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;;  ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ;;;;



ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ .....

http://diulistirio.blogspot.gr/
      
Διαβάστε περισσότερα.... »
....