Διυλιστήριο: 08/30/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Η Αρχαία Κόρινθος στους 5 καλύτερους αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμοΣτούς πέντε κορυφαίους αρχαιολογικούς προορισμούς παγκοσμίως συγκαταλέγεται η Κόρινθος σύμφωνα με έρευνα που έγινε στους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν την πλατρόφμα booking.com.

Ειδικότερα, ο οικισμός της περιοχής γύρω από το Κορίνθιο εντοπίστηκε ήδη από το 5000 π.Χ. ενώ οι αρχαίοι αρχαιολογικοί χώροι είναι πολλοί και εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Επιπλέον η Αρχαία Κόρινθος διαθέτει πολλά μνημεία από την ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή.

Η booking.com προτρέπει τους επισκέπτες να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να θαυμάσουν το εξαιρετικά Ναό του Απόλλωνα, τα θεμέλια μιας μεγάλης ρωμαϊκής βασιλικής και την πηγή της Πειρήνης.

Η πεντάδα της booking.com με τους πέντε κορυφαίους αρχαιολογικούς προορισμούς έχει ως εξής :

1. San Juan Teotihuacán, (Μεξικό)

2. Νazca, (Περού)

3. Κόρινθος, (Ελλάδα)

4. Herculaneum, (Ιταλία)

5. Chachapoyas, (Περού)


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παππάς και Κρέτσος το 'παν και το 'καναν! Πρώτες κινήσεις για διαφάνεια στον ΤύποΕπισπεύδει το υπουργείο τις ενέργειες για καθιέρωση barcode στις εφημερίδες

Ενα βήμα πιο κοντά έρχεται η διαφάνεια στον χώρο του Τύπου, καθώς προχωρούν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης οι απαιτούμενες ενέργειες για την καθιέρωση barcode στις εφημερίδες, όπως είχαν υποσχεθεί οι κ. Παππάς (φωτό δεξιά) και Κρέτσος (φωτό αριστερά). Η ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στα έντυπα, η οποία πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία και θα τεθεί σε εφαρμογή του χρόνου τον Μάιο, στόχο έχει να αποτρέπει τα λεγόμενα «καπέλα», που παρουσιάζουν πλασματικές κυκλοφορίες εφημερίδων και περιοδικών. Το ενδιαφέρον είναι ότι έως την απόλυτη εφαρμογή (Ελλάδα γαρ...) ο νομοθέτης προσπαθεί να σταματήσει άμεσα τους «πολυμήχανους» εκδότες, που, με διάφορα μέσα, όπως πλασματικές συνδρομές, αγορές από εφημεριδοπώλες κ.λπ., αλλοιώνουν ακόμα τις πραγματικές πωλήσεις τους.

Ετσι, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος απέστειλε επιστολή προς τα πρακτορεία Τύπου (ένα έμεινε πλέον), ζητώντας την άμεση αποστολή αναλυτικής κατάστασης των στοιχείων διανομής, επιστροφών και πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών στη Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όπως δηλαδή προβλέπει ο σχετικός νόμος (ν. 4487/2017).

Η ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode) αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τις 31 Μαΐου 2018, ωστόσο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 18 του ν. 4487/2017, τα πρακτορεία Τύπου υποχρεούνται άμεσα στην εβδομαδιαία αποστολή αναλυτικής κατάστασης των ποσοτικών στοιχείων, όπως αυτά αποτυπώνονται στα έντυπα εκκαθαρίσεων που εκδίδουν προς τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Ο κ. Κρέτσος με την επιστολή του καλεί τα πρακτορεία να στέλνουν κάθε εβδομάδα τα σχετικά στοιχεία στο epopteia@minpress.gr. Η «δημοκρατία» είχε δώσει μάχη για τη διαφάνεια στις κυκλοφορίες με σειρά παρεμβάσεών της.

Πεποίθηση όλων (ή των περισσοτέρων, τουλάχιστον) είναι ότι με τον νέο νόμο γίνεται η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να μπει φραγή στην ασυδοσία δεκαετιών. Και όχι μόνο θα εμποδιστούν οι «πονηροί» εκδότες να δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και διάφοροι αετονύχηδες στο κύκλωμα της διανομής, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, επί δεκαετίες δημιούργησαν περιουσίες κλέβοντας με κάθε τρόπο και τους ίδιους τους εκδότες αλλά και τελικά τον ελληνικό λαό μέσω της τεράστιας φοροδιαφυγής, της χρεοκοπίας πρακτορείων διανομής και εκδοτικών επιχειρήσεων, οι οποίες άφησαν απλήρωτα Δημόσιο, τράπεζες, άνεργους εργαζομένους κ.λπ.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρεοκόπησε πρακτορείο διανομής («Ευρώπη»). Στα τέλη της δεκαετίας του '90 είχαν χρεοκοπήσει και τα δύο λειτουργούντα εκείνη την εποχή πρακτορεία («Πρακτορείο Αθηναϊκού Τύπου» και «Κεντρικό Πρακτορείο»), αφήνοντας χρέη δισεκατομμυρίων δραχμών τότε.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπουργός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αδειάζει τον ΚυριάκοΠλήρως αντίθετος με τις επιλογές και την ρητορική Μητσοτάκη εμφανίζεται ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας κατά την πρωθυπουργία του Κων. Μητσοτάκη (1992-1993) και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλη (2004-2007), Απόστολος Σταύρου ο οποίος επαίνεσε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, δήλωση του Γιάννη Μοίρα στην οποία καταφέρεται εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και των ακροδεξιών επιλογών του.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μοίρας, στρέφει τα βέλη του εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι «δεν μπορούν να μας κατηγορούν οι αυτόκλητοι πολιτικοί "ξεπλένηδες" της ακροδεξιάς και του ναζισμού, παλιού και νέου».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μοίρας υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να κατηγορεί τους ΑΝΕΛ ως ακροδεξιούς καθώς όπως διερωτάται μέσω της δήλωσής του:

«Μας κατηγορεί για ακροδεξιούς, ποιος; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που…

- Έχει ορίσει αντιπρόεδρό του τον Άδωνη Γεωργιάδη, έναν διαφημιστή αντισημιτικών βιβλίων, έναν άνθρωπο στον οποίο έστελνε πολιτικά ραβασάκια ο δικτάτορας Παττακός, τον αρνητή της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου; Παραδίδοντάς του μάλιστα και τα κλειδιά του κόμματος;

- Έχει ορίσει Τομεάρχη Εσωτερικών το Μάκη Βορίδη, τον τέως γενικό γραμματέα νεολαίας τη χουντικής ΕΠΕΝ (διορισμένο από το δικτάτορα Παπαδόπουλο), τον τέως πρόεδρο του ρατσιστικού εθνικιστικού Ελληνικού Μετώπου, παρακλαδιού του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας και πολιτικού τέκνου του Ζαν Μαρί Λεπέν;

Μας κατηγορεί για ακροδεξιούς, ποιος; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που…

- Συναίνεσε στην ιστορική εξίσωση Ναζισμού με Κομμουνισμό, ενάντια στην παλιά επίσημη θέση της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, κατηγορώντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή επειδή αρνήθηκε να πάει στο Συνέδριο στο Ταλίν;

- Επιχείρησε να ξεπλύνει τη Χρυσή Αυγή από την εγκληματική δολοφονική της δράση μέσω των δηλώσεων του αίσχους που έκανε στο Politico, λαμβάνοντας μάλιστα και τα επίσημα συγχαρητήρια των Ελλήνων νεοναζί; Που υπερέβη ακόμη και τη θεωρία των δύο άκρων του Αντώνη Σαμαρά, παρουσιάζοντας ως μοναδικό άκρο, συνδεόμενο μάλιστα με την τρομοκρατία, δήθεν την Αριστερά;»

Η παραπάνω δήλωση δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πρώην γραμματέα της ΚΟ, Απόστολο Σταύρου, ο οποίος σχολίασε θετικά την ανάλυση , αναφέροντας, «Γιάννη μπράβο, πολύ καλή και σωστή η ανάλυσή σου».

Ολόκληρη η ανάρτηση και το σχόλιο του κ. Σταύρου:29 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...See More  

Πηγή www.hotdoc.gr

https://diulistirio.blogspot.gr                                   
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

10 προγράμματα 600 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των μικρομεσαίων

Οι προγραμματισμένες δράσεις αναμένεται να κινητοποιήσουν επενδύσεις αρκετών δισ. ευρώ.

Του Σταμάτη Ζησίμου
zstam@naftemporiki.gr

Έτοιμο για την προκήρυξη 10 «εμβληματικών» χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που κατά κύριο λόγο απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), το υπουργείο σχεδιάζει το αργότερο έως το τέλος του έτους να ενεργοποιήσει δράσεις συνολικής δημόσιας δαπάνης σχεδόν 600 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι προγραμματισμένες δράσεις αναμένεται να κινητοποιήσουν επενδύσεις αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, το ισχυρό ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού θεωρείται δεδομένο, κάτι που έχει αποτυπωθεί και στις προηγούμενες προκηρύξεις.

Τα βασικά προγράμματα που αναμένονται είναι τα εξής:

1 «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ αφορά τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός της κάθε επένδυσης μπορεί να κυμαίνεται από 25.000 έως 400.000 ευρώ. Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται στο 45%, ωστόσο μπορεί να διευρυνθεί στο 50% εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος είναι οι παρακάτω δραστηριότητες:

α) Τουριστικά καταλύματα (σύμφωνα με τον Ν.4276/2014).

β) Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

γ) Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

δ) Τουριστικά γραφεία.

ε) Εναλλακτικές μορφές τουρισμού

στ) Λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού.

2 «Αναβάθμιση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Αναβάθμιση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 140 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Ωστόσο, για αυτές τις επιχειρήσεις οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα είναι πιο αυστηρές από εκείνες που ισχύουν για τις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, στον νέο κύκλο θα υπάρχει διαχωρισμός των επενδυτικών σχεδίων ανάλογα με τον προϋπολογισμό τους. Συγκεκριμένα, για όσα επενδυτικά σχέδια ο προϋπολογισμός τους κυμαίνεται από 15.000 ευρώ έως και 70.000 ευρώ, τα κριτήρια θα είναι λιγότερα σε σχέση με τα επενδυτικά σχέδια από 71.000 ευρώ έως και 350.000 ευρώ, που θα είναι το ανώτατο όριο του επιλέξιμου προϋπολογισμού. Το ποσοστό της ενίσχυσης θα μπορεί να ανέλθει και στο 60% εάν η επιχείρηση είναι εξαγωγική. Το γενικό ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 45%.

3 «Αξιοποίηση επιχειρηματικής εμπειρίας - Επιχειρηματική επανεκκίνηση»

Η δράση «Αξιοποίηση επιχειρηματικής εμπειρίας -Επιχειρηματική επανεκκίνηση» προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ αφορά την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών.

Ειδικότερα, η δράση παρέχει ένα πλαίσιο νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε άνεργους που στο παρελθόν είχαν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα ή διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία για να το πράξουν προκειμένου να συμβάλει στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας το γνωστικό κεφάλαιο που τα άτομα αυτά κατέχουν.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης και κατά την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, οι οποίοι θα ιδρύσουν επιχείρηση (ή θα αποτελούν βασικό μέτοχο επιχείρησης) και δεν θα αποκτήσουν σχέση μισθωτής εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Υπογραμμίζεται ότι οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει στο παρελθόν να συμμετείχαν σε επιχειρήσεις είτε με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία είτε ως ιδρυτικά μέλη επιχειρήσεων ή να διαθέτουν σωρευτικά τουλάχιστον 5ετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε σχέση με το αντικείμενο του επιχειρηματικού σχεδίου που επιδιώκουν να υλοποιήσουν.

Το συνολικό ύψος επιχειρηματικών σχεδίων ανά πρόταση μπορεί να κυμαίνεται από 15.000 έως 60.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης κατά μέσο όρο στο 65%.

4 «Ενίσχυση νέων και υφιστάμενων συνεργατικών σχηματισμών μμε για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

Η συγκεκριμένη δράση, προϋπολογισμού 22,5 εκατ. προβλέπει την ενίσχυση των συνεργατικών σχηματισμών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές.

Συγκεκριμένα, θα ενισχυθούν νέοι και υφιστάμενοι συνεργατικοί σχηματισμοί που δραστηριοποιούνται στους 9 τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ [αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), Logistics, υγεία, υλικά-κατασκευές, πολιτιστικές βιομηχανίες, τουρισμός] σε όλες τις Περιφέρειες.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται σε 50%, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ενός σχεδίου δράσης δεν μπορεί να υπολείπεται των 100.000 ευρώ και να υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.

5 «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (β’ κύκλος)

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, ήδη είναι ενεργός. Μάλιστα από τις 6 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δεύτερη περίοδος υποβολής αιτήσεων που θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου, ενώ η τρίτη περίοδος για το τρέχον έτος «ανοίγει» στις 8/11/2017 και θα διαρκέσει έως τις 13/12/2017.

Το πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ή προτίθενται να συστήσουν τη δική τους επιχείρηση με δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο σπουδών τους με ποσό από 5.000 έως 25.000 ευρώ. Η επιχορήγηση μπορεί να ανέλθει και στις 50.000 ευρώ σε περιπτώσεις συνεργασιών.

6 «Νεοφυής επιχειρηματικότητα»

Στο πρόγραμμα νεοφυής επιχειρηματικότητα, ο προϋπολογισμός του οποίου τοποθετείται στα 70 εκατ. ευρώ, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, στο πλαίσιο των αλλαγών που έχουν προωθηθεί, η δράση δεν θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), όπως ο πρώτος κύκλος, αλλά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

7 «Ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιομηχανίας»

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση περιβαλλοντικής βιομηχανίας», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, τα οποία θα υλοποιηθούν για την επιχειρηματική αξιοποίηση υγρών, στερεών και αέριων αποβλήτων με την παραγωγή και διάθεση πρώτων υλών και ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στο πλαίσιο της δράσης θα ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιλέξιμος επιχορηγούμενος π/υ) από 250.000 ευρώ έως 2.500.000 ευρώ, για διάστημα μέχρι 36 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επενδυτικού σχεδίου.

Η δράση πρακτικά αφορά τη δημιουργία περιβαλλοντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που αναμένεται να συμβάλουν ουσιαστικά στην κάλυψη σημαντικών εθνικών κενών της παραγωγικής αλυσίδας.

8 «Αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών (λιανικό εμπόριο, εστίαση, ιδιωτική εκπαίδευση)»

Η εν λόγω δράση, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, παρέχει χρηματοδοτικά κίνητρα για την αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών (λιανικό εμπόριο, εστίαση, ιδιωτική εκπαίδευση) με άξονα τέσσερις κατηγορίες παρεμβάσεων:

1. Την εξοικονόμηση ενέργειας

2. Την ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην παρεχόμενη υπηρεσία

3. Την ενίσχυση της υγιεινής και ασφάλειας των χώρων

4. Την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

9 «Ενίσχυση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων»

Η δράση ενίσχυση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, αφορά την υλοποίηση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, οπότε οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι υφιστάμενες και νεοϊδρυόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ).

Τα επιχειρηματικά σχέδια μπορούν να αφορούν σε:

* απόκτηση απαραίτητου εξοπλισμού ή και τη λήψη απαραίτητων υπηρεσιών για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου

* στοχευμένη ενίσχυση αναγκών διασφάλισης ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών ή προϊόντων

* κάλυψη μέρους του μισθολογικού κόστους για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας των μελών της ΚοινΣΕπ).

10 «Αναβάθμιση εταιρειών franchising»

Η δράση «αναβάθμιση εταιρειών franchising», προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων προκειμένου να ενισχύσουν τις ικανότητές τους σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή τη δημιουργία νέων προϊόντων/υπηρεσιών.

Τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων μπορούν να έχουν συνολικό προϋπολογισμό από 30.000-200.000 ευρώ και περιλαμβάνουν:

* Αναβάθμιση υποδομών (κτήρια, εγκαταστάσεις, περιβάλλον χώρος).

* Μηχανήματα και εξοπλισμό.

* Επενδύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και περιβαλλοντική αναβάθμιση.

* Ανάπτυξη & πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας & περιβαλλοντικής διαχείρισης.

* Αυτοματοποίηση λειτουργικών δραστηριοτήτων μέσω της αύξησης χρήσης των ΤΠΕ (Λογισμικό, υπηρεσίες λογισμικού και υποδομές ΤΠΕ).

* Μισθολογικό κόστος εργαζόμενων (υφιστάμενο ή/και νέο προσωπικό) με χρήση ρήτρας ευελιξίας.

* Μεταφορικά μέσα.

Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες δικαιωμάτων χρήσης brand name.

Η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

New York Times: «Ελλάς-Κίνα-Συμμαχία - Οι Κινέζοι μπήκανε στην χώρα και φέρνουνε λεφτά»Την ανησυχία των Αμερικανών αλλά και των Ευρωπαίων ότι η Κίνα αθόρυβα διείσδυσε και επένδυσε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να ελέγχει πλέον σημαντικό μέρος της οικονομίας της χώρας εκφράζει η «ναυαρχίδα» του Δημοκρατικού κόμματος, oι New York Times (ΕΔΩ).

«Η Ελλάδα μετά από μία μακρά μάχη με την λιτότητα που έχει επιβληθεί από την ΕΕ και τον ψυχρό ώμο που της πρόσφεραν οι ΗΠΑ, αποφάσισε να δεχθεί τη βοήθεια της Κίνας, τον πιο φιλόδοξο γεωπολιτικό επενδυτή».

«Ενώ η ΕΕ ήταν απασχολημένη να «ξεζουμίζει» την Ελλάδα οι Κινέζοι έκαναν «έφοδο» με «κουβάδες» γεμάτους με επενδύσεις που τώρα αρχίζουν και ωριμάζουν και αποδίδουν όχι μόνο οικονομικά αλλά προσφέρουν στο Πεκίνο και πολιτικό έρεισμα στην χώρα και κατ' επέκταση και σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα σταμάτησε την ΕΕ από το να εκδώσει αρνητική δήλωση για το Πεκίνο περί κινεζικής επιθετικότητας στην Νότια κινεζική Θάλασσα.

Αυτό τον Ιούνιο εμπόδισε και την αρνητική για την Κίνα έκθεση περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διπλωματική αυτή στάση της Ελλάδας δεν πέρασε απαρατήρητη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ οι οποίες από την αρχή ανησυχούσαν ότι η χώρα λόγω οικονομικής δυσανεξίας θα πέσει στα χέρια της Ρωσίας. Αντίθετα είναι οι Κινέζοι που έγιναν ένας πανίσχυρος ξένος παίκτης στην Ελλάδα μετά από χρόνια διπλωματικού φλερτ.

Η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία ‘Cosco’, η οποία είναι κρατική, ανέλαβε το 2016 την πλειοψηφία του ελληνικού λιμανιού του Πειραιά. Το λιμάνι αυτό είναι ύψιστης στρατηγικής σημασίας και οι Δυτικοί μόλις τώρα συνειδητοποιούν το μέγεθος της γεωστρατηγικής τους ήττας.

Η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί τον Πειραιά ως την μεγαλύτερη και σημαντικότερη πύλη εισόδου των κινεζικών εξαγωγών προς την Ευρώπη και τον θεωρεί απαραίτητο για την υλοποίηση του νέου Δρόμου του Μεταξιού

Έτσι ενώ η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως τον εγκληματία της Ευρωζώνης η Κίνα κατάφερε να καταστεί ο βασικός της σύμμαχος προσφέροντας απτά και υπαρκτά πράγματα: Χρήματα και επενδύσεις

«Ενώ οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται σαν μεσαιωνικές βδέλλες, οι Κινέζοι συνεχίζουν να φέρνουν λεφτά» είπε ο Κώστας Δουζίνας επικεφαλής των Επιτροπών της Βουλής για την Άμυνα και την Εξωτερική πολιτική και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Και εν ολίγοις για πιο λόγο να μην στραφεί η χώρα εκεί που την βοηθάνε με έργα και όχι με λόγια; Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο τόσα χρόνια; Κι αν οι New York Times «σκάνε» δεν πειράζει ας πρόσεχαν στις ΗΠΑ. Ας έδιναν κι αυτοί κάτι.

Αλλά έτσι είναι, τον δεδομένο δεν τον αγαπάει κανείς, τον λατρεύουν όμως όταν αποχωρεί.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

..τρίφτονε Τρύφων, τρίφτονε..

     Πρέπει να είσαι άσος στο "τρίψιμο", επαγγελματίας "τρίφτης", για να απαξιώνεις λέγοντας "περσινά ξινά σταφύλια" αυτό που απασχολεί εκατομμύρια πολίτες,
..και αποτελεί ένα παράνομο και αντισυνταγματικό μέσο σταδιακής δήμευσης της
ακίνητης περιουσίας,
..ειδικά των ήδη εξαντλημένων μικρομεσαίων στρωμάτων.

Και πρέπει να είσαι τελείως παλιάνθρωπος για να προσπαθείς να βγείς από πάνω λέγοντας "ακόμα αυτό θα συζητάμε, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;",
..όταν αυτό ήταν μία από τις βασικότερες και ίσως η πιό απλή εξαγγελία από αυτές που έφεραν στην εξουσία την τυχάρπαστη παρεούλα σου.

Η παλιανθρωπίλα και η ανηθικότητα βασιλεύει σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι τώρα,
..με την παρούσα όμως να δίνει ρεσιτάλ οπορτουνισμού και να πηγαίνει την παλιανθρωπιά ένα πολλά βήματα πιό πέρα,
..βάζοντας τον πήχυ της ανηθικότητας και της απατεωνιάς πολύ ψηλά για τις επερχόμενες κυβερνήσεις.

Αυτό, το να προσπαθείς να παρουσιαστείς θύμα αντί για θύτης και εγκληματίας που είσαι,
..το να προσπαθείς να κατηγορήσεις τον άλλον επειδή απαιτεί αυτά που εσύ οικειοθελώς του έταξες,
..το να @αμείς και να σκούζεις κι από πάνω,
..είναι όχι μόνον κάτι που ξεπερνάει την λογική,
..αλλά θάπρεπε να είναι κιόλας λόγος εξαγρίωσης του λαού και ξεσηκωμού εναντίον των πιθηκάνθρωπων,
..που με κάθε ευκαιρία, κι από εκεί ψηλά που 'χουν ανέβει, δείχνουν ανερυθρίαστα τον κ@λο τους σαν τον Τρύφωνα, και σαν τον κάθε Τρύφωνα τούτου εδώ του τσίρκου των φρικιών.
Και του προηγούμενου.
Και με το μυαλό που έχουμε, και του επόμενου.


Βρίσκουν και τα κάνουν.
Τους αφήνουμε και τα κάνουν.
Ως πότε;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εντοπίστηκαν ισλαμιστές σε τρία παράνομα τζαμιά στην Αττική – Η ΕΥΠ κάλεσε τους ιμάμηδες για «κουβεντούλα»Υπό τη στενή παρακολούθηση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) βρίσκονται τρεις αυτοσχέδιοι λατρευτικοί χώροι (τζαμιά) μουσουλμάνων σε Πειραιά και δυτικά προάστια, όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις προσπάθειας ριζοσπαστικοποίησης μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα, γράφει ο Θεοδόσης Π. Πάνου στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Δημοκρατία», η αντίδραση των Αρχών ασφαλείας ήταν άμεση, με εμφανή και αυξημένη επιτήρηση των συγκεκριμένων λατρευτικών χώρων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μεταμεσονύχτιες προσαγωγές ατόμων για μια πρώτη φιλική κουβέντα, ώστε να διαπιστωθεί το εύρος της ριζοσπαστικοποίησης και του φανατισμού που έχουν επιτύχει αυτόκλητοι ιμάμηδες στα τρία τζαμιά του Πειραιά και των δυτικών συνοικιών της Αθήνας.

«Η πίεση που ασκείται σε άτομα που έχουν εκδηλώσει μια διάθεση ριζοσπαστικοποίηοης είναι εμφανής και έντονη, ώστε να έχουν υπ’ όψιν τους, ανά πάσα στιγμή, πως θα έχουν να κάνουν με την ελληνική Δικαιοσύνη και τη νομοθεσία» αναφέρουν πηγές στη «Δημοκρατία» που παρακολουθούν την υπόθεση.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αρχές ασφαλείας αλλά και το αρμόδιο τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιούν συνεχείς προσαγωγές ατόμων που έχουν δείξει συμπάθεια στη φονταμενταλιστική τάση του Ισλάμ, ώστε να δοθεί το μήνυμα στους ίδιους και στον περίγυρο τους ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μάτια και αυτιά όπου και όταν χρειάζεται.

Άλλωστε, η ΕΥΠ έχει δημιουργήσει δίκτυο πληροφόρησης μεταξύ των μουσουλμάνων, ενώ υπάρχει επαφή και με μετριοπαθείς ιμάμηδες, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τους φανατικούς του Ισλάμ και δεν επιθυμούν να υπάρξει και στην Ελλάδα ανάλογη κατάσταση με αυτή άλλων ευρωπαϊκών κρατών, με τα τυφλά και πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα, καταλήγει το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σχολή Ξεναγών Αθήνας: Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις – Δείτε εδώ ΟΛΗ την προκήρυξη

Η δέσμευση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας έγινε πραγματικότητα. Η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας είχε κλείσει το 2010.

Ανοίγει μετά από επτά χρόνια, καθώς η κυβέρνηση, κρίνοντας ως ύψιστης σημασίας την ειδικότητα του ξεναγού και την εκπαίδευσή τους, εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους για την επαναλειτουργία της Σχολής, ενώ ολοκληρώθηκε και το έργο της διαμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας που θα διέπει τις Σχολές Ξεναγών από την Γνωμοδοτική Επιστημονική Επιτροπή που είχε συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Η αρμόδια Επιτροπή διαμόρφωσε τον κανονισμό των Σχολών Ξεναγών και έλαβε υπόψη τις προτάσεις του Υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017,η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη Σχολή Ξεναγών Αθήνας.

Η προκήρυξη για την έναρξη της επαναλειτουργίας της Σχολής Ξεναγών Αθήνας, έχει βγει ήδη στον αέρα και δημοσίευσε στο πρόγραμμα “Διαύγεια” το υπουργείο Τουρισμού.

Στην προκήρυξη γίνονται σαφείς η προϋποθέσεις εγγραφής των ενδιαφερομένων, οι προθεσμίες εκκίνησης και λήξης των εγγραφών, αλλά και το αριθμός των εισακτέων, που ορίστηκε στους σαράντα (40) για την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο: «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, Τμήμα Ανωτέρων Σχολών & Σχολών Ξεναγών, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 10557, Αθήνα), αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017».

Πηγή mintour.edu.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....