Διυλιστήριο: 11/14/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

VIDEO - Ακύρωση πλειστηριασμού στο Μεσολόγγι από τον Παπά - Ηλία.


Δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Όλα τα λέει ο λόγος του πνευματικού ηγέτη της Ορθοδοξίας μας, για τους πλειστηριασμούς. Ελπίζουμε να παραδειγματιστούν και άλλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας και κάνουν το ίδιο.http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πέρασε η ρύθμιση του νόμου που είχαν ψηφίσει για τις 100 δόσεις

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίμαχη τροπολογία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που εξαιρεί τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και την τελευταία δόση του φετινού φόρου εισοδήματος.

Ως συνήθως τα τελευταία χρόνια, και παρά τις δήθεν αντιρρήσεις και τις «κραυγές» τους τις προηγούμενες ημέρες σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, οι βουλευτές της συμπολίτευσης είπαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», πήραν... πίσω μέρος της ρύθμισης στην οποία είχαν δώσει την ψήφο τους πριν λίγες ημέρες και απέδειξαν – δυστυχώς - για άλλη μία φορά, ότι αφενός δεν ξέρουν τι ψηφίζουν στο Κοινοβούλιο και αφετέρου ότι είναι πρόθυμοι να χάσουν και το τελευταίο ψήγμα αξιοπρέπειάς τους, προκειμένου να μη χαλάσουν τα... χατίρια της τρόικας.

Εξαίρεση αποτέλεσαν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ψήφισε "παρών", όπως είχε κάνει γνωστό από χθες, Πέμπτη (13/11/2014) και ο, επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής που ψήφισε "παρών", καθώς είχε ξεκαθαρίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα δεχθεί να αποσυρθεί η παράγραφος που αφορά στην φορολογία εισοδήματος.

Πώς ψήφισαν

Συγκεκριμένα, με 147 «υπέρ», 110 «κατά» και 2 «παρών» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, από την οποία εξαιρούνται οι απλήρωτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, ενώ η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια "πέρασε" με 165 «ναι», 83 «όχι» και 13 «παρών».

Θυμίζουμε ότι, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, υπέβαλε προς τον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ΔΣΑ για τους δικηγόρους των εισπρακτικών εταιρειών

Την πρακτική των δικηγορικών εταιρειών αλλά και των δικηγόρων που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες για οφειλέτες καταδικάζει με απόφασή του ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών.

Αναλυτικά η απόφαση του ΔΣΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ομόφωνα αποδοκιμάζει και καταδικάζει τις πρακτικές δικηγόρων και δικηγορικών εταιριών που στο πλαίσιο της δικηγορικής τους εντολής μετέρχονται συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες αντιδεοντολογικές τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους οφειλέτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση πως παρόμοιες συμπεριφορές προσβάλουν το σύνολο του δικηγορικού σώματος και δεν θα είναι ανεκτές.

Για το λόγο αυτό, αποφάσισε την προσθήκη διάταξης στα πειθαρχικά παραπτώματα του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων, ώστε οσάκις δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρίες διαπιστωθεί ότι ακολουθούν την πρακτική αυτή, να βρεθούν αντιμέτωποι με την βαρύτατη πειθαρχική διαδικασία του ΔΣΑ.

Σύμφωνα με την προσθήκη στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο δικηγόρος ή η δικηγορική εταιρία, απαγορεύεται να οχλεί προφορικά και δή τηλεφωνικά, τον οφειλέτη του εντολέα του πέραν της μίας φοράς, προκειμένου να τον ενημερώσει για την οφειλή του και να διερευνήσει τη δυνατότητα εξώδικης επίλυσης της υφιστάμενης διαφοράς. Σε περίπτωση που στη συνέχεια ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, δυστροπήσει ή αρνηθεί να εξοφλήσει την οφειλή, ο δικηγόρος οφείλει, τότε, να προβεί σε έγγραφη εξώδικη όχληση ή να ασκήσει τα προβλεπόμενα νόμιμα ένδικα βοηθήματα για λογαριασμό του εντολέα του.

Η μη τήρηση της διάταξης αυτής παραβιάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων και συνιστά ελεγκτέο πειθαρχικό παράπτωμα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρωμάει χούντα..

    Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου και τα ΜΑΤ ξεδιπλώνουν και αναδεικνύουν όλες τις κρυφές χάρες αυτής της κυβέρνησης,
..και όλες τις μύχιες επιθυμίες του ''πρωθυπουργού'', που ζήλεψε ''δόξαν λαμπρήν'' του προ τεσσαρακονταετίας συναδέλφου του, Παπαδόπουλου!

Ο οποίος ''πρωθυπουργός'' κάθε τρείς και λίγο βγαίνει και μας απειλεί ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.
Ο ίδιος θα ήθελε βεβαίως να εξαντλήσει την επταετία, όπως ο προηγούμενος, ή ακόμα και όλον τον αιώνα αν βιολογικά θα ήταν ικανός.

Τί κι αν τρώει το ένα ''χαστούκι'' μετά το άλλο. Τί κι αν τον λοιδωρούν τα ξένα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Τί κι αν τον βρίζει και τον καταριέται ο λαός.
Αυτός εκεί. Πιστός στην φασιστική παράδοση του μή ιδρώματος του αυτιού, επαινεί δημοσίως τον καραγκιοζάκο πρύτανη-ομοίωμά του,
..ξαμολάει τα πραιτωριανά ΜΑΤ ''δια πάσαν χρήσιν και πάσαν μαλακίαν'',
..απαξιεί να δώσει λόγο, ή έστω να εμφανιστεί στην Βουλή,
..έχει παραδώσει τον έλεγχο και την λειτουργία του κόμματός του στα απολειφάδια του ΛΑΟΣ,
..και ασχολείται μόνον με το να μαζεύει κουκιά για την εκλογή Προέδρου, και λεφτά για τους νταβατζήδες τη ενημέρωσης και της εργολαβίας, που τον κρατούν ακόμα πολιτικά ζωντανό.

Το blog αδυνατεί πιά να προβλέψει ποιά θα είναι η κατάληξη όλων αυτών.
Αγνοεί την αντίδραση του λαού, των νέων, των υγιών πολιτών.
Αγνοεί τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται στα μεγάλα σαλόνια-βόθρους του εξωτερικού.

Γνωρίζει μόνον πως κι αν ακόμα σαν κοινωνία και σαν χώρα δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο, σε οικονομικό και σε πολιτισμικό επίπεδο,
..έχουμε πιάσει σίγουρα πάτο σε επίπεδο πολιτικής και προπαντός σε επίπεδο πολιτικών.

Πόσο χειρότερη μπορεί να είναι άραγε μία άλλη κυβέρνηση, ένας άλλος πρωθυπουργός;
Από δύσκολο, μέχρι αδύνατον.
Αξίζει να το ρισκάρουμε..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

BINTEO- Ντόροθι Κινγκ: Όλοι γνωρίζουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική

«Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία, είναι στην Ελλάδα», δήλωσε η Αμερικανίδα αρχαιολόγος, Ντόροθι Κίνγκ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε «ότι είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας».

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς των Σκοπίων για την Μακεδονία, αναρωτήθηκε: «ειλικρινά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την Αρχαία Μακεδονία;», ενώ χαρακτήρισε «γελοίο» να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....