Διυλιστήριο: 11/05/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ανακεφαλαίωση..

Μισό λεπτό να κάνουμε μιά ανακεφαλαίωση, γιατί λίγο από 'δώ λίγο από 'κεί, ξαναξεχάσαμε τα βασικά..

Λοιπόν:
Πρώτον , δεν υπάρχει κάτι που να λέγεται ''συνταγματικό τόξο''. Δεν υφίσταται ως έννοια! Αποτελεί ένα εφεύρημα της αυτού Χυδαιότητος του αντιπροέδρου για να θολώσει τα νερά και να συμπεριλάβει στο ανύπαρκτο αυτό ''τόξο'' και δυνάμεις αντιμνημονιακές, ώστε να φανεί ότι αυτές συμπορεύονται με την κυβέρνηση! Τέτοιος μακιαβελισμός!
Και πάντως αν υπήρχε τέτοια έννοια, οπωσδήποτε δεν θα συμπεριελάμβανε τις πολιτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης, οι οποίες έχουν καταπατήσει με όλους τους τρόπους κάθε Συνταγματική τάξη!

Δεύτερον, αυτό που πράγματι υπάρχει είναι ένα ''μνημονιακό'' και ένα ''αντιμνημονιακό τόξο''.
Στο πρώτο ανήκουν οι αντιλαϊκές, αντισυνταγματικές πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια και την οικονομική Κατοχή.
Στο δεύτερο ανήκουν πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση, που πιστεύουν ότι τα μνημόνια και η οικονομική κατοχή δεν είναι μονόδρομος, και αγωνίζονται να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από αυτά.

Τρίτο και σημαντικότερο: ο λαός απεχθάνεται και καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας που προέρχεται από την κατάχρηση της κυβερνητικής εξουσίας, φανερή ή κρυφή, κατασταλτική ή προληπτική, σωματική ή ψυχολογική ή οικονομική, όπως επίσης και κάθε μορφή εγκληματικής βίας, που αναιρεί τους όρους της ειρηνικής κοινωνικής συμβίωσης.
Από ' κεί και πέρα ο,τιδήποτε άλλο, θεωρείται νόμιμη και Συνταγματικά επιβαλλόμενη άμυνα του λαού απέναντι στους κάθε λογής, προέλευσης και τύπου δυνάστες, στα πλαίσια του αιώνιου φυσικού νόμου της ''δράσης-αντίδρασης''..
Άλλωστε χωρίς αυτή την άμυνα-αντίδραση δεν θα υπήρχε ο Εθνικός απελευθερωτικός αγώνας του 1821, ούτε το έπος του 1940, ούτε η αντίσταση κατά της Κατοχής, των δωσιλόγων και των ''τσολάκογλου''..

Και τώρα που τελειώσαμε την ανακεφαλαίωση και ξαναθυμηθήκαμε τα βασικά..
..παρακαλούνται ο ''πρωθυπουργός'', και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, καθώς και τα έμμισθα μνημονιακά παπαγαλάκια των τηλεοπτικών καναλιών, να συνεχίσουν να λένε τις π@παριές τους!

Έτσι κι αλλοιώς κανείς δεν τους δίνει σημασία..

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αμερικανοί γιατροί συμμετείχαν στα βασανιστήρια των κρατουμένων στις ειδικές φυλακές των ΗΠΑ

Πριν από δέκα χρόνια, στο Διαδίκτυο απαρτίστηκαν βίντεο που βύθισαν τον κόσμο σε κατάσταση σοκ.
Αμερικανοί γιατροί εφεύρισκαν νέα βασανιστήρια για τους κρατούμενους στις ειδικές φυλακές των ΗΠΑ, καθώς επίσης και συμμετείχαν σε χλευασμούς και βασανιστήρια υπόπτων τρομοκρατών. Αυτό έγινε γνωστό από την έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τον ιατρικό επαγγελματισμό.
Στα βίντεο αποτυπώθηκαν τα εξεζητημένα βασανιστήρια στα οποία οι Αμερικανοί στρατιώτες υπόβαλαν τους κρατούμενους. Τώρα εμφανίστηκαν νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα βασανιστήρια υπόπτων για τρομοκρατία κρατουμένων στις αμερικανικές φυλακές της CIA και του Πενταγώνου. Αποδείχθηκε ότι στις σκληρές μεθόδους ανάκρισης συμμετείχαν και οι στρατιωτικοί γιατροί των ΗΠΑ.

Αυτό έγινε γνωστό χάρη στην έκθεση της ανεξάρτητης Επιτροπής για τον ιατρικό επαγγελματισμό. Δεκαεννέα εμπειρογνώμονες από διάφορα ιδρύματα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια δύο χρόνων μελετούσαν τα δημοσίως διαθέσιμα αρχεία και υλικά σχετικά με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Γκουαντάναμο. Τα μέλη της Επιτροπής καλούν να στερηθούν τα ιατρικά πιστοποιητικά οι γιατροί, που είναι πλεγμένοι σε τέτοιου είδους αδικήματα.

Ό,τι είχαν κάνει οι Αμερικανοί στρατιωτικοί γιατροί στις ειδικές φυλακές, παραβιάζει όλες τις πιθανές ηθικές και αισθητικές αρχές, - θεωρεί ο πολιτικός αναλυτής Αλεξέι Μαρτίνοφ.

Ακόμα κι αν καταδικάζουμε την τρομοκρατία και δεν την ανεχόμαστε, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη συμμετοχή του ιατρού στα βασανιστήρια. Είναι έγκλημα, μάλιστα, και έγκλημα πολέμου ακόμα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι έγκλημα κατά της ανθρωπιάς. Είναι κρίση της ίδιας της ιατρικής δεοντολογίας και παραβίαση της αδιαμφισβήτητης αρχή του Ιπποκράτη «Να μην βλάψεις». Όποιος κι αν είναι ο άνθρωπος, σώσε τον, θεράπευσε τον.

Ενώ κατά τη διάρκεια των προηγούμενων σκανδάλων οι Αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι παραβίασαν το Σύνταγμα και βασάνισαν τους κρατούμενους για να «προστατεύσουν τη ζωή των Αμερικανών», σήμερα όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτιμά να αποστασιοποιηθεί από τα πάντα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με δημοσιογράφους των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισυνταγματάρχης Τοντ Μπρίσιλ χαρακτήρισε τις κατηγορίες που προβλήθηκαν, παράλογες και μεροληπτικές. Τα μέλη της Επιτροπής, όπως είπε, δεν είχαν πρόσβαση στους κρατούμενους και στους ιατρικούς τους φακέλους και πήραν όλα τα δεδομένα μόνο από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων. Γενικά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, τέτοια ιατρική περίθαλψη που προσφέρεται στους κρατούμενους στις ειδικές φυλακές, θα μπορούσαν όντας ελεύθεροι μόνο να ονειρεύονται.

Ωστόσο, από την έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τον ιατρικό επαγγελματισμό έγινε επίσης γνωστό, ότι οι βασανιζόμενοι συχνά πέθαιναν χωρίς να αντέξουν στα βασανιστήρια. Μάλιστα η ενοχή τους δεν είχε αποδειχθεί.
πηγή 

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα από τον κόσμο...με μια ματιά. (5/11/13)

ΕΥΡΩΠΗ

Ιταλία: Κακοδιαχείριση κονδυλίων για την ανοικοδόμηση της Λ’ Άκουιλα

Την κακή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανοικοδόμηση της σεισμόπληκτης Λ‘Ακουιλα διαπιστώνει προκαταρκτικό πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το 2009 μετά τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στην ιταλική κυβέρνηση για να ανακουφιστούν οι σεισμόπληκτοι, με την κατασκευή νέων κατοικιών αλλά και για την αναστήλωση του μεσαιωνικού κέντρου της πόλης.
Τέσσερα χρόνια μετά, η εικόνα του κέντρου παραμένει η ίδια. Οι κατοικίες που παραχωρήθηκαν στους σεισμόπληκτους, παραδόθηκαν πολύ σύντομα, σε διάστημα μόλις πέντε μηνών από το σεισμό. Το καθένα από αυτά κόστισε περίπου 135.000 ευρώ.
Ωστόσο, το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώνει ότι κάποια από τα υλικά πληρώθηκαν ακόμα και 158% πάνω από τις τιμές της αγοράς και ότι η ποιότητα τους σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πολύ κακή.
Αν το καταληκτικό πόρισμα της Επιτροπής συμπίπτει με το προκαταρκτικό, η Ιταλία μπορεί να κληθεί να επιστρέψει στο Ταμείο Αλληλεγγύης έως 350 εκατ. ευρώ."Una fazza Una razza"
euronews

ΑΣΙΑ

Τουρκία: Άρχισε η άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος 2013»

Η ναυτική άσκηση που άρχισε στις 4 Νοεμβρίου θα περατωθεί στις 14 του μήνα. Στην άσκηση συμμετέχει η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην πράξη η άσκηση είναι μια πρόβα παρέμβασης σε περίπτωση κρίσης με κύριο μέτωπο τη Συρία.
Από τις τουρκική πλευρά συμμετέχουν στην άσκηση, τρεις φρεγάτες, δύο κορβέτες, τέσσερα αντιτορπιλικά, τρία υποβρύχια, δύο σκάφη τεχνικής υποστήριξης, δύο περιπολικά σκάφη, το πρώτο αμφίβιο πλοίο, ένα ρυμουλκό, πέντε ελικόπτερα θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων της συμμετοχής μεγάλου αριθμού μικρών σκαφών. Για πρώτη φορά οι ναυτικές δυνάμεις θα προβούν σε άσκηση με σενάριο απειλής από όπλα μαζικής καταστροφής.
άρθρα και σκέψεις


Η Ινδία έτοιμη να κατακτήσει το διάστημα

Το μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα εκτοξεύθηκε με επιτυχία για το ταξίδι του στον Άρη, από την ανατολική Ινδία και το διαστημικό κέντρο Satish Dhawan.
Αρχικά η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για τις 28 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Η πρώτη αποστολή διαστημικού οχήματος από την Ινδία σηματοδοτεί μια νέα κούρσα του διαστήματος.
Αυτή τη φορά στο στίβο είναι οι αναδυόμενες οικονομίες και χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.
Στόχος της ινδικής αποστολής είναι η δοκιμή της διαστημικής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η χώρα.
Πρόκειται για τη δεύτερη ινδική δορυφορική αποστολή. Το 2009 ινδικός δορυφόρος είχε ανιχνεύσει μόρια νερού στο έδαφος της Σελήνης.
Θα χρειαστούν περίπου 10 μήνες μέχρι το διαστημικό όχημα να μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Τότε θα αρχίσει να στέλνει πληροφορίες στη Γη για την ατμόσφαιρα και την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. euronews

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η Lokheed –Martin θα ανοίξει θυγατρική εταιρεία στο Ισραήλ

Ο γίγαντας της Άμυνας, ο όμιλος Lokheed –Martin, σχεδιάζει να ανοίξει μια θυγατρική εταιρεία στο Ισραήλ.
Κατά το πρώτο στάδιο, πρόκειται για τη δημιουργία μιας εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών.
Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Patrick Dever, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ, στις δηλώσεις του είπε ότι σχεδιάζει η μελλοντική θυγατρική εταιρεία να «ενσωματωθεί πλήρως στην τοπική αγορά» και να εργασθεί για την κάλυψη των αναγκών της ασφάλειας του Ισραήλ- από κοινού με τις άλλες εταιρείες της άμυνας στη χώρα.
Η πρωτοβουλία της Lokheed –Martin, θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας στη χώρα.
Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, μαζί με την ισραηλινή Bynet Data θα συμμετάσχει στη διαδικασία δημιουργίας τεχνικού τμήματος για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες στη Νεγκέβ, σημειώνουν οι Τάιμς του Ισραήλ.
άρθρα και σκέψεις


Αίγυπτος: Αναβλήθηκε η δίκη του Μόρσι για το νέο έτος

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι κλείστηκε στην φυλακή Μποργκ αλ Αράμπ, κοντά στην Αλεξάνδρεια, μετά την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου του Καΐρου να αναβάλει τη δίκη του, καθώς και σε μια σειρά ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για τις 8 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, έπειτα από την επεισοδιακή εμφάνισή τους ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα.
Ο Μόρσι αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή το δικαστήριο φωνάζοντας «κάτω ο στρατιωτικός νόμος» και περιέγραψε τον εαυτό του ως πρόεδρο «νόμιμο» για τη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Μόρσι δήλωσε «αρνούμαι να κριθώ από το δικαστήριο αυτό» και τόνισε ‘να τελειώσει αυτή η φάρσα’ και να τον αφήσουν να φύγει να συνεχίσει το έργο του ως πρόεδρος της χώρας.
Αξιωματούχοι είπαν ότι ο Μόρσι αντέδρασε όταν ο δικαστής τον αποκάλεσε ‘εναγόμενο’. Φέρεται να είπε ο Μόρσι: « Είμαι ο Δρ Μοχάμεντ Μόρσι, πρόεδρος της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας. Είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της Αιγύπτου».
Έξω από το δικαστήριο οπαδοί του προέβησαν σε διαδηλώσεις. Εντάσεις δημιουργήθηκαν και σε άλλα σημεία τη πόλης και οι αρχές ανέφεραν για τέσσερις τραυματίες διαδηλωτές.
άρθρα και σκέψεις






Επιμέλεια:www.dilistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Coca Cola και η αποσιώπηση των ειδήσεων

[Της τελευταίας στιγμής: Η Coca Cola με αγωγή της ζητάει συνολικά 5,5 εκατομμύρια από τα εργατικά σωματεία «χρηματική αγωγή λόγω ηθικής βλάβης, με το νόμιμο τόκο… μέχρι και την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση»]


Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το ψήφισμα: Το δημοτικό συμβούλιο, εάν δεν απατώμαι, πήρε την απόφαση να υποστηρίξει τον αγώνα των απεργών στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον της Θεσσαλονίκης: το ψήφισμα αυτό δε δόθηκε ακόμη στη δημοσιότητα, δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, δεν παραδόθηκε στο Σωματείο των απεργών έως σήμερα – ο αγώνας των απεργών διαρκεί τριάντα πέντε συναπτές ημέρες.

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή σπεύδει βραδέως, για να μην ενοχλήσει το «μέγα» χορηγό της… την Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον: είναι αναφαίρετο δικαίωμα των αντιδημάρχων και των υπευθύνων των οργανισμών του δήμου να αποδέχονται χορηγίες που θεωρούν συμφέρουσες – ακόμη περισσότερο είναι δικαίωμά τους να θεωρούν τις χορηγίες της Κόκα Κόλα ευλογία Θεού. Ο καθένας αποτιμά πολιτικώς με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα: δεν έχω τη διάθεση να αντιδικήσω με εκείνα τα στελέχη της δημοτικής αρχής, που προκρίνουν μια πολιτική άκριτης αποδοχής παρόμοιων χορηγιών – και αυτό ευρίσκεται στη διακριτική τους ευχέρεια και είναι οι πολίτες αρμόδιοι να τους κρίνουν στις εκλογές.

Αλλά όπως φαίνεται αυτές οι χορηγίες συνοδεύονται από δεσμεύσεις απέναντι στην πολυεθνική εταιρία: δεσμεύσεις άτυπες, αλλά τοξικές στις συνέπειές τους για το δημοκρατικό πολίτευμα – η Κόκα Κόλα προνόησε και εξαγόρασε τη σιωπή της δημοτικής αρχής.

Επαναλαμβάνω εξαγόρασε με τις χορηγίες τη σιωπή: ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του μπορούν να έχουν οποιαδήποτε άποψη για αυτά που συμβαίνουν στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα, δικαιούνται ακόμη να καταδικάσουν τον αγώνα των εργαζομένων ως ασύμφορο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν μπορούν να αποσιωπούν την πραγματικότητα – αυτό που κάνουν οι υφιστάμενοι του δημάρχου στη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης και Θεάματος είναι μαχαιριά στην καρδιά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Και η σιωπή επιβλήθηκε κάτω από το εκβιαστικό βάρος των χορηγιών: ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του όφειλαν να γνωρίζουν ότι η πολυεθνική δεν πετά άσκοπα τα χρήματά της και θα απαιτήσει αντιπαροχές – κάποιοι από τη διοικούσα παράταξη αντέδρασαν και αυτό καταγράφεται υπέρ τους.

Τώρα είμαι σίγουρος ότι η Κόκα Κόλα δε ζήτησε αντιπαροχή: αυτή τη διασφάλισε από τη στιγμή που κάποιοι αποδέχτηκαν τις χορηγίες – από εκείνη τη στιγμή οι πολιτικοί υπεύθυνοι στο Δήμο άρχισαν να χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο με αποτέλεσμα σήμερα η αυτολογοκρισία να έχει πάρει εξευτελιστικές διαστάσεις. Αυτό που συμβαίνει με την ΔΕΠΘΕ είναι το απόλυτο όνειδος για τη Θεσσαλονίκη: με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής και του δημάρχου η Κόκα Κόλα εμφανίζεται να ελέγχει ειδησεογραφικά ολόκληρη την πόλη – αφορμή για αυτή την διαπίστωση στάθηκε η συνέντευξη τύπου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με θέμα την αποχή από την κατανάλωση των προϊόντων της πολυεθνικής. Το ανοικτό γραμμάτιο των χορηγιών έφθασε η στιγμή να αποπληρωθεί: εκουσίως και χωρίς τον παραμικρό καταναγκασμό – οι χορηγίες της Κόκα Κόλα έχουν τοξικό χαρακτήρα, υπεισέρχονται στις πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις και τις φθείρουν διαφθείροντας ταυτοχρόνως τους εμπλεκόμενους σε αυτές.

Η αντικοινωνική τοξικότητα των χορηγιών της πολυεθνικής βάζει το σκουλήκι της διαφθοράς στους εγκεφάλους των ανθρώπων: φυσικό επόμενο είναι σήμερα να θεωρείται αμελητέα ειδησεογραφική ποσότητα η σύγκρουση εργαζομένων και εργοδοσίας στην Κόκα Κόλα από τα αυτολογοκρινόμενα δημοτικά μέσα ενημέρωσης. Η βία της χορηγίας έχει ως αποτέλεσμα την αυτολογοκρισία και τον αυτοπεριορισμό: οι εμπλεκόμενοι επιλέγουν «ελεύθερα» αυτό που επιδιώκει ο χορηγός τους – την αποσιώπηση οποιουδήποτε αρνητικού ειδησεογραφικού γεγονότος που έχει σχέση με αυτόν.

Το γεγονός: Η συνέντευξη τύπου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης άνοιξε το καπάκι του βόθρου της αποσιώπησης και η πολιτική και ηθική δυσωδία κοντεύει να μας πνίξει όλους: η απουσία δημοσιογράφων της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος και κυρίως της tv 100 αναδεικνύει το τοξικό έμφραγμα που προκάλεσαν οι χορηγίες της Κόκα Κόλα στην πολιτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης και τους συνεργάτες τους – τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι διότι τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης επιβάλλουν αυθαίρετα σιγή ασυρμάτου στην ειδησεογραφία που αφορά τις εξελίξεις στον αγώνα των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα.

Η δημοσιογραφική ομάδα των δημοτικών μέσων λειτούργησε, εκουσίως ή ακουσίως, επιβοηθητικά στην πολιτική αποσιώπησης των εξελίξεων στην Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον – δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και πρέπει να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι ως επαγγελματικά ανεπαρκείς, για να μη χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση (υπάρχει ένα πιο βρόμικο παρασκήνιο με το οποίο δε θα ασχοληθώ αυτή τη στιγμή).

Η δημοκρατία θεμελιώνεται επί της «αρχής της δημοσιότητας» (Ι. Καντ) και αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να καταστρατηγήσει η Κόκα Κόλα και οι εκούσιοι και ακούσιοι αρωγοί της: η πρακτική αποσιώπησης βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία – τα δημοτικά μέσα δεν επιτρέπεται να λειτουργούν ως καλολαδωμένη μηχανή ενός συστήματος απόκρυψης των ειδήσεων.

Η ανεπάρκεια: Στη θεωρία των μέσων αναφέρεται συχνά η ρήση του αμερικανού προέδρου Johnson: “If it didn’t happen on the evening news it didn’t happen” (Αν δε συνέβη στα εσπερινά νέα, δεν συνέβη ποτέ). Εδώ βρίσκεται και ο πειρασμός για κάθε τακτική αποσιώπησης σημαντικών γεγονότων που έχουν αξία είδησης.

Ακόμη και ο πιο αδαής στα θεωρητικά περί μέσων, ο εμπειροτεχνίτης δημοσιογράφος, από τους πολλούς που διαθέτουμε στη χώρα μας, αντιλαμβάνεται ότι η σύγκρουση εργαζομένων και Κόκα Κόκα παρουσιάζει ενδιαφέρον και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν «είδηση»: αν προσθέσουμε εδώ το δεδομένο ότι ανακοινώνεται η πρόθεση για αποχή από τα προϊόντα της Κόκα Κόλα (μποϋκοτάζ, Κόκκινη Κάρτα κλπ.), το «γεγονός» στο σύνολό του φορτίζεται ακόμη περισσότερο με ειδησεογραφικές «ποιότητες»: οι υπεύθυνοι των δημοτικών μέσων ενημέρωσης έκριναν αυθαιρέτως ότι δεν υπάρχει δημοσιογραφικό «ενδιαφέρον» για το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν έχουν αξία είδησης – πόσο συνηθισμένη είναι μια εργατική απεργία τριάντα συνεχόμενων ημερών σε έναν πολυεθνικό κολοσσό σύμβολο του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και πόσο συνηθισμένο φαινόμενο είναι η κήρυξη αποχής από τα προϊόντα της;

Στη θεωρία των μέσων υπάρχει και η απάντηση στον ισχυρισμό του προέδρου Johnson, με τη διατύπωση του σκιτσογράφου Dunesbury: “If a tree fell in the forest and the media wasn’t there to report, has the tree really fallen?” [Εάν έπεσε ένα δένδρο στο δάσος και τα μέσα δεν ήταν εκεί να το αναφέρουν, έπεσε πράγματι το δένδρο;] – απεργούν οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα ή δεν απεργούν, κήρυξε αποχή από τα προϊόντα της Κόκα Κόλα το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ή όχι;

Όσοι αντιλαμβάνονται την «ειδησεογραφική αξία» όλων εκείνων που συμβαίνουν γύρω από την απεργία στην Κόκα Κόλα μπορούν να αναλογισθούν το μέγεθος της αθλιότητας στην οποία οδήγησε η τοξική πολιτική των χορηγιών της Κόκα Κόλα τα πολιτικά και ηθικά θύματά της: η αυτολογοκρισία είναι η απαρχή της προσωπικής απαθλίωσης – τώρα τα ορφανά του Αγίου Στυλιανού μπορούν να κοιμούνται ήσυχα εφόσον οι προστάτες τους, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του πιστεύουν μαζί με την Κόκα Κόλα σε έναν (τέτοιο)… καλύτερο κόσμο.

Σημείωση Ι : Το κείμενο αυτό διανεμήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2013 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σημείωση ΙΙ: Αργά το απόγευμα πληροφορήθηκα ότι η Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον έστειλε «αγωγή» εβδομήντα δύο (72) σελίδων (!!!) εναντίον του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και εναντίον της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) συνολικά εναντίον 22 ατόμων και ζητά θρασύτατα από τον καθένα ξεχωριστά 250.000 ευρώ (!!!!!!!!!) «χρηματική ικανοποίηση λόγων ηθικής βλάβης, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της παρούσας μέχρι και την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση». Είναι προφανές το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι ιθύνοντες της πολυεθνικής λόγω του σημαντικού ρόλου που παίζουν τα social media σε αυτόν τον απεργιακό αγώνα, τα οποία δεν μπορεί να ελέγξει, όπως κάμνει με τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης. Ο αγώνας των εργαζομένων στην Κόκα Κόλα της Θεσσαλονίκης αποκτά τώρα τα πραγματικά του χαρακτηριστικά: πρόκειται για τον αγώνα υπέρ της δημοκρατίας και της ανοικτής κοινωνίας – η Κόκα Κόλα ως γνωστόν πηγαίνει με όλα, με δικτατορίες, με τον φασισμό, με τον σταλινισμό (στην Βουλγαρία εγκαταστάθηκε το 1965, στην Ελλάδα το 1969) και τώρα προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες γιατί δεν μπορεί να κάμψει το φρόνημα των εργατών. Σύσσωμη τώρα η ελληνική κοινωνία καλείται να μετατρέψει την απεργιακή σύγκρουση στην Κόκα Κόλα της Θεσσαλονίκης σε αγώνα για μια πραγματικά ανοικτή δημοκρατική κοινωνία απαλλαγμένης από τις όποιες εξαρτήσεις από τη δύναμη των ισχυρών. Η προσπάθεια κατατρομοκράτησης των απεργών με την απειλή εξοντωτικών προστίμων από τα δικαστήρια θα πέσει στο κενό: η διεύθυνση της Κόκα Κόλα πρόσθεσε μια ακόμη γκάφα στο ενεργητικό της στην προσπάθεια της να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Άθελά της η Κόκα Κόλα έβαλε φωτιά στα social media (κοινωνικά μέσα) και τα αναδεικνύει σε ρυθμιστή της απεργιακής σύγκρουσης. Στο βρόντο, λοιπόν, οι διαφημιστικές καμπάνιες και η προσπάθεια επίδειξης κοινωνικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας.

Θεωρώ εξαιρετική τιμή και μέγιστη αναγνώριση της προσπάθειάς μου, ότι στην αγωγή της πολυεθνικής εταιρίας περιλαμβάνονται και δικά μου άρθρα που ανάρτησαν όλα τα ιστολόγια με τα οποία συνεργάζομαι: ευχαριστώ όλους τους φίλους και τις φίλες για την εμπιστοσύνη τους – εμείς δεν πιστεύουμε από σκοπιμότητα… σε έναν καλύτερο κόσμο, εμείς αγωνιζόμαστε μέσα από τα social media για μια καλύτερη καθημερινότητα και ευελπιστούμε ότι έτσι μπορεί να αλλάξει έστω και λίγο και ο κόσμος μας.


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα και για τη θητεία στο σύλλογο εφοριακών του υπουργού Γιάννη Βρούτση

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων αποφάσισε να ζητήσει έρευνα από το 2003 έως και σήμερα.
Την εποχή εκείνη (2003) Γενικός Γραμματέας ήταν ο σημερινός υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Μετά την απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου άρχισαν πιέσεις να μη φτάσει η έρευνα τόσο πίσω...
Ο Γιάννης Βρούτσης έγινε γραμματέας την εποχή που η ΠΑΣΚΕ ήταν παντοδύναμη με ποσοστό 60% ενώ η ΔΑΚΕ είχε μόνο 28%.
Τότε έγινε σιωπηρή συμφωνία η ΠΑΣΚΕ να κάνει Γενικό Γραμματέα τον κ. Βρούτση της ΔΑΚΕ για να μην υπάρχουν κόντρες και ζήτησαν από τον κ. Βρούτση να είναι καλό παιδί...
Αυτός δέχτηκε και είπε: «Συμφωνώ αλλά θα με προβάλλετε στις Κυκλάδες όπου στο μέλλον σκοπεύω να πολιτευτώ...»


Την αποκάλυψη έκανε ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Εκ-Κεντρικό Δελτίο του ΑΡΤ, ο οποίος μεταξύ άλλων συμπλήρωσε:

"Ο κ. Γρίβας δεν ήθελε κόντρες με τη ΔΑΚΕ για αυτό και έβαλε Γενικό Γραμματέα τον κ. Βρούτση.
Εκείνος αρχίζει να πειθαρχεί στον κ. Γρίβα αλλά και να γίνονται και αρκετές εκδηλώσεις όπως του είχε υποσχεθεί.
Ο κ. Βρούτσης θα θυμάται ότι μέσα σε μία χρονιά έγιναν 4 συνέδρια εφοριακών σε 5 αστερο ξενοδοχείο για επιμορφωτικά σεμινάρια... Τα έξοδα ήταν πάρα πολλά.. Και ίσως αυτό φοβούνται και δεν θέλουν να ξεκινήσει η έρευνα από το 2003..
Ο κ. Βρούτσης απέκτησε μία δύναμη αρκετά μεγάλη... Άρχισε λοιπόν, να γίνεται και αυτός αφεντικό μαζί με τον κ. Γρίβα, τον κ. Νικολακόπουλο κ.α.
Ο ταμίας, ο οποίος είναι άρρωστος, ήταν ταμίας από εκείνη την εποχή και ήταν μάλιστα ο έμπιστος του κ. Νικολακόπουλου.
Και λένε τώρα τα διοικητικά συμβούλια που θέλουν τη διαφάνεια, δεν θέλουμε μόνο να εξετάσετε πόσα λεφτά λείπουν, αλλά θέλουμε να εξετάσετε και τα παραστατικά...
Ο κ. Βρούτσης, με αυτή τη συμφωνία κατόρθωσε και μπήκε στην πολιτική. Εάν ο έλεγχος θα γίνει από το 2003 και βγουν πράγματα δεν το ξέρω...
Δεν κατηγορώ τον υπουργό για τίποτα... Θα δούμε
Εμένα πάντως μου είπανε ότι το συμβούλιο ζητάει έλεγχο αλλά του ασκούνται πολλές πιέσεις. Να αντέξει λοιπόν και να ζητήσει ο έλεγχος να γίνει από ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης.
Ο κ. Βρούτσης που μας έχει αλλάξει τα φώτα, είναι ο ίδιος που έκανε κάτι συμφωνίες ανίερες για να μπει στην πολιτική... έτσι λέγεται... Δεν το ξέρουμε ακόμα. Έχει συνέχεια το θέμα..."
Πηγή
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρχίζει η έρευνα για τη δράση της τρόικας στo ευρωκοινοβούλιο..το ακούς κ. Σαμαρά..;;

Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκινά σήμερα... την έρευνα για το ρόλο και τις δραστηριότητες της τρόικας στις χώρες της κρίσης. Τα πορίσματα της έρευνας θα κατατεθούν πριν από τις ευρωεκλογές.

Στην επιτροπή που σύμφωνα με τον πράσινο ευρωβουλευτή, Σβεν Γκίγκολντ, αρχίζει σήμερα την έρευνα θα κληθούν να καταθέσουν καθηγητές Οικονομικών, ειδικοί εμπειρογνώμονες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος
της Κομισιόν και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μάζουχ. Το ΔΝΤ έχει αρνηθεί να στείλει εκπρόσωπο στη δημόσια συνεδρίαση, αναφέρει ο Σβεν Γκίγκολντ.
Το τελικό πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί τον Μάιο

Το ΔΝΤ έχει αρνηθεί να στείλει εκπρόσωπο στη δημόσια συνεδρίαση, αναφέρει ο Σβεν Γκίγκολντ

Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βάλει στο μικροσκόπιο
τη δράση της τρόικας σε τέσσερεις χώρες της κρίσης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Σύμφωνα με το σχέδιο, υπό αξιολόγηση τίθενται η μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της αλλά και το κατά πόσο υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεών της.
Προς τον σκοπό αυτόν, μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν το επόμενο διάστημα σε χώρες που πλήττονται από την «ευρωκρίση» και θα συζητήσουν με εκπροσώπους κεντρικών τραπεζών, κυβερνήσεων καθώς και με υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους. Το τελικό πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί τον Μάιο πριν από τις ευρωεκλογές.
Κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για την καταστροφική διαχείριση

«Οι αυστηροί όροι που έχει επιβάλει η τρόικα οδηγούν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση τις χώρες της κρίσης», υποστηρίζει ο Ούντο Μπούλμαν

Η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της έρευνας ανήκει σε Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους. «Οι αυστηροί όροι που έχει επιβάλει η τρόικα οδηγούν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση τις χώρες που πλήττονται από την κρίση», υποστηρίζει ο σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν, ειδικός σε δημοσιονομικά θέματα, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα του σε αυτή την πρόταση. «Κι όμως κανείς δεν θέλει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την καταστροφική και μη δημοκρατική διαχείριση της κρίσης από την τρόικα», προσθέτει ο σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας ότι οι εκπρόσωποι της τριμερούς θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για την εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας στις χώρες της κρίσης».
Διευκρινίζεται ότι το πόρισμα δεν θα προβλέπει απόδοση νομικών ευθυνών, θα είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που ευρωπαϊκό όργανο αξιολογεί τους ίδιους τους αξιολογητές και μάλιστα σε δημόσια συζήτηση. Σταμάτης Ασημένιος, afp, Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημοτική Αρχή Ιάσμου : Είμαστε πλειοψηφία και θα μιλάμε τούρκικα !!!

Ως επίσημη γλώσσα του Δήμου Ιάσμου προσπαθούν να κάνουν τα τούρκικα οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και ο Δήμαρχος κ. Καδή Ισμέτ, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, στα δημοτικά συμβούλια που πραγματοποιεί ο Δήμος Ιάσμου πολλές φορές οι σύμβουλοι συνεννοούνται στα τούρκικα και όχι στα ελληνικά !!!

Αφού κάτι τέτοιο έγινε πολλές φορές, σύμβουλος της αντιπολίτευσης έκανε παρατήρηση στον Δήμαρχο λέγοντας “θα μιλάτε ελληνικά στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ είναι Ελλάδα” για να εισπράξει την προκλητική απάντηση συμβούλου της συμπολίτευσης πως “είμαστε 17 και είστε 11, άρα είμαστε πλειοψηφία και θα μιλάμε ότι θέλουμε” !!!

Πρόκειται σαφώς για ξεκάθαρη παραβίαση και καταστρατήγηση των ελληνικών Νόμων και του Συντάγματος και σίγουρο είναι ότι οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να παρέμβουν προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Να προσθέσουμε, επίσης, ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στον Δήμο Αρριανών, όμως εκεί δεν υπάρχει αντιπολίτευση που να αποτελείται από χριστιανούς συμβούλους και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν και αντιδράσεις.

Πολύωρες “συσκέψεις” σε καφετέριες

Εν τω μεταξύ πολλοί φίλοι και αναγνώστες μας ενημερώνουν ότι η παρουσία του κ. Καδή Ισμέτ στα δημοτικά δρώμενα είναι περιστασιακή αφού προσέρχεται στο Δήμο μόνο για χρονικό διάστημα δυο ωρών το πρωί και στη συνέχεια συχνάζει σε κεντρική καφετέρια της Κομοτηνής (συγκεκριμένα σε καφετέρια της οδού Βενιζέλου) συντροφιά με παράξενο αλλοδαπό εκ Τουρκίας, ο οποίος έχει άμεση σχέση με όσους καταφέρονται εναντίον της Ελλάδας και το ερώτημα είναι, πως και με ποιο τρόπο επιλύονται τα θέματα του Δήμου και των δημοτών;

Συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την ίδια μέρα…. επειδή δεν είχε απαρτία !!!

Σε ακόμα μια σοβαρή καταγγελία για την καταχρηστική συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Καδή Ισμέτ προχώρησε αυτή τη φορά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Αμούτζας.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Ιάσμου. Όμως, το παρόν σε αυτό έδωσαν μόνο 13 σύμβουλοι της συμπολίτευσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία. Αντί, λοιπόν, ο Δήμαρχος να αναβάλλει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να οριστεί νέα ημερομηνία ως όφειλε να κάνει, συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μία (1) ώρα μετά την ίδια μέρα προκειμένου να φωνάξει τους συμβούλους για να δώσουν το παρόν, να υπάρξει απαρτία και να υπερψηφιστούν τα θέματα που έφερε προς συζήτηση.

Αυτά γίνονται σε ένα φορέα της Τοπικης Αυτοδιοικησης που υποτίθεται ότι πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Άδωνις Γεωργιάδης: "Προτιμώ την οικονομική Παγκόσμια Διακυβέρνηση για το 'καλό' του....Έθνους"!!

Ο "μέγας" Άδωνις Γεωργιάδης, ο περί πολλών ακατασχέτως ομιλών ανά τα κανάλια, και όχι μόνο - άσχετα πόσο μπορεί κάποιος να πάρει στα σοβαρά αυτά που λέει και με τον... "ηρεμο" τρόπο που τα λέει -  αποκαλύπτει τις πραγματικές συζητήσεις που γίνονται στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, των Κρατών μελών της Ε.Ε.

Σκοπός τους, η συμφωνία δημιουργίας της Ευρωπαϊκής/Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης (Νέα Τάξη Πραγμάτων) με την εκλογή ενός Υπερ-Υπουργού των Οικονομικών που θα ελέγχει αυστηρά όλα τα κράτη-μέλη.

Μάλιστα δηλώνει το κατ΄αυτόν αυτονόητο:

Ότι οι ελευθερίες και η ανεξαρτησία των Εθνών θα υποστούν μειώσεις (μάλλον θα εξαφανισθούν θα ήθελε να πει, αλλά το .... ελάφρυνε κάπως) και δε θα υφίστανται πια όπως τις γνωρίζαμε (όσες μας είχαν απομείνει δηλαδή..)

Και τελικά ο.... μέγας  "πατριώτης" καταλήγει με την πατριωτική ατάκα, ότι αυτή η προοπτική είναι .... ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!


Οι βρεγμένες σανίδες που και για ποιον χρησιμοποιούνται, αν όχι στην περίπτωση αυτή; Mε τέτοιους πολιτικούς λέτε, ότι να σωθεί τελικά το κράτος-έθνος μας; 

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το ποιόν του δημοσιογραφίσκου Πρετεντέρη .....Πετάει μπουκάλια

Είναι από τους δημοσιογράφους που έχει σοβαρή ευθύνη που φτάσαμε ως εδώ. Υποστήριζε και υποστηρίζει μέχρι κεραίας τις απαιτήσεις των Τροικάνων. Αλλά γιατί όμως ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει συνέντευξη στον Πρετεντέρη;;; Ποιος είναι ο Πρετεντέρης ;;; Γιατι δεν πάει στην βουλή να απαντήσει σε ερωτήσεις που του κάνουν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ή έστω η αρχηγοί των κομμάτων και έχει, ο Πρετεντέρης την τιμή αυτή ;;;  Μήπως οι ερωτήσεις είναι από πριν συνεννοημένες ;;; Δεν το πιστεύω. Ειδικά φαίνεται πόσο σκληρός δημοσιογράφος είναι όταν ο πρωθυπουργός αναγγέλει δωρεάν wifi για όλους. Καταγγελτικός και έτοιμος, τον ρωτάει ναι αλλά αυτο πρέπει να το έχετε ψάξει καλά ;;; Και ο πρωθυπουργός σίγουρος απαντάει, μα για αυτο το λέω γιατι το έχω ψάξει. Τον προειδοποίσε μην μας πει ψέμματα. Δεν θα το αντέξουμε, να πει ψέμματα για την επαναδιαπραγμάτευση, να πει ψέμματα για τα 18 σημεία ανάπτυξης, να πει ψέμματα για τα έργα που ξεκίνησαν και πήγαν οι μπουλντόζες και την επόμενη μέρα έφυγαν, αλλά να μας πει ψέμματα και για το wifi. Δεν αντέχετε. Αλλα ποιος είναι ο Πρετεντέρης. Ένας δημοσιογράφος που έπρεπε πριν πολύ καιρό να του έχουν πάρει την άδεια. Στο video φαίνεται να πετά μπουκάλι κατά παικτών στο μπάσκετ ενώ την επόμενη μέρα είχε εκπομπή για την βία στα γήπεδα. Αυτό είναι το ποιόν του δημοσιογράφου που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε συνέντευξη σε αυτον και μόνο αυτόν  .... Τα συμπεράσματα δικά σας.    


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Υπόσχεση πρωθυπουργού, δωρεαν wifi σε όλους, ποικίλες αντιδράσεις !!!

Η υπόσχεση του Πρωθυπουργού, κατά την χθεσινοβραδινή συνέντευξή του, ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε σε όλη την Ελλάδα δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
«Το έχω μελετήσει και μπορώ να το υποσχεθώ μετά βεβαιότητας» είπε ο κ. Σαμαράς. Όλοι αισθανθήκαμε μια ανακούφιση.  Μετά από αυτή την καινοτομία θα συναντηθούν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και μάλλον θα αποφασίσουν να σταματήσουν την αυριανή απεργία. Στους δρόμους ξεχύθηκαν Ελληνες κρατώντας τις ελληνικές σημαίες. Οι πιο δύσπιστοι ρωτησαν αν θα έχουν και στα χωριά τους. Αλλα ναι, θα έχουμε παντού. Το έχει ψάξει κιόλας. Ήδη νεαροί Έλληνες μετανάστες που έχουν φύγει από την Πατρίδα μας βγάζουν εισητήρια να ξαναγυρίσουν. Επιτέλους ανάπτυξη .... Σε ένα χρόνο από τώρα .... Πως θα περάσει ο καιρός. Σε αυτη την απρόσμενη χαρά που ήρθε αναπάντεχα στην ζωή μας ακούσαμε και κάτι ακόμα. Σκέφτονται (Μηταράκης, Στουρνάρας, Μητσοτάκης, Βρούτσης και Χατζηδάκης) να δώσουν σε δύο χρόνια από τώρα και δωρεάν 10 λεπτά χρόνο ομιλίας στα σταθερά !!! Δεν είναι δυνατόν.... ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ....Ηταν αναμενόμενη η ανάπτυξη, μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η πιτσαρία που διεύθυνε ....ΕΣΚΙΣΕ


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....