Διυλιστήριο: 01/05/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Πάρτε κυρίες μου σακούλες..

    Οπότε,
..με τέσσερα λεπτά του ευρώ,
..σώσαμε το περιβάλλον.
Διότι αφ' ενός τόσο αξίζει το περιβάλλον στην συνείδηση των σοφών νομοθετών,
..και αφ' ετέρου και σπουδαιότερου, ως γνωστόν μόνον οι πλαστικές σακούλες ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Καθότι, οι πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων, των χαρτικών, των απορρυπαντικών, και λοιπόν αγαθών με
τις οποίες γεμίζουμε τις πλαστικές σακούλες,
..δεν επιβαρύνουν καθόλου το γήινο οικοσύστημα.
Ούτε οι καμινάδες των εργοστασίων που κατασκευάζουν τις πλαστικές αυτές συσκευασίες ή τα αγαθά που συσκευάζουμε σ' αυτές, και τα λογής απόβλητά τους το επιβαρύνουν.
Μόνον οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων των πολιτών και τα δικά τους απόβλητα.

Εξ ού, και τα κάθε λογής πρόστιμα και περιβαλλοντολογικά τέλη ποιοί πρέπει να τα χρεωθούν και να τα πληρώσουν; Μα οι πολίτες φυσικά.
Προς θεού, τί φανταστήκαμε; Οι βιομηχανίες και οι εταιρείες;

Γι αυτό και το σοφό διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής νεοφασιστικής "Ένωσης"-πυλώνα της Παγκοσμιοποίησης νομοθέτησε έτσι ώστε το περιβαλλοντολογικό τέλος να το επιβαρυνθούν οι απ' ευθείας και μοναδικοί υπεύθυνοι: οι πολίτες.
Τί χρωστάνε άλλωστε οι καημένες οι βιομηχανίες, τα τραστ, οι διεθνείς εταιρείες τροφίμων, λιπασμάτων κλπ,
..ώστε να χρεωθούνε τα κέρατά τους για έρευνα για φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, και κατόπιν όταν τις βρουν για αλλαγές σε μηχανήματα, πρώτες ύλες, γραμμές παραγωγής,
..πράγματα με τεράστιο κόστος, το οποίο θα αφαιρεθεί απ' τα τρισεκατομμύρια των κερδών τους,
..πράγμα που με τη σειρά του πάλι είναι άδικο. Γιατί; Αυτές καταναλώνουν; Όχι, αυτές παράγουν. Ποιός καταναλώνει; Ο πολίτης. Αυτός να πληρώσει!

Μ' αυτό λοιπόν το λογικό σκεπτικό η "Ευρώπη των λαών" νομοθέτησε άλλη μιά φορά σωστά, με την γνωστή ευαισθησία της απέναντι στα δικαιώματα των πολιτών και στο περιβάλλον,
..αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και τα του λαού τω λαώ.
Την "οδηγία" της δε αυτή την επέβαλλε με τον γνωστό πάντα δημοκρατικό της τρόπο σε όλες τις υποτελείς κυβερνήσεις πυγμαίων πολιτικών, επισείοντας απειλές προστίμων, κυρώσεων και λοιπών μέσων οικειοθελούς πειθούς.

Έτσι λοιπόν -τραβάτε με κι ας κλαίω- και η δική μας ευπειθής αριστερή κυβέρνηση δωσιλόγων,
..κι αφού δεν έχει αφήσει "οδηγία" για "οδηγία" ανεφάρμοστη,
..επέβαλλε το τέλος των τεσσάρων λεπτών του ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα στους πολίτες,
..επιβαρύνοντας λίγο ακόμη την ήδη βαριά του καθημερινότητα.

"Υπερβολές!", θα πουν κάποιοι. "Τί είναι τέσσερα λεπτά του ευρώ; Δέκα-δεκαπέντε ευρώ τον χρόνο για τον καθένα μας. Σιγά τ' αυγά!"
Κι όμως.
Αφού επιβλήθηκε το τέλος αυτό (νέος φόρος),
..κι αφού καταντήσει κι αυτός νέα παραδοχή στην καινούργια μας "κανονικότητα",
..τίποτα δεν διασφαλίζει πως θα μείνει τόσο και δεν θα αυξηθεί στο μέλλον σύμφωνα με τα γούστα ή τις "ανάγκες" των δανειστών και των τσιρακίων τους.


Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι, λέει ο λαός.
Κι εμείς του παραδώσαμε θάρρος του χωριάτη!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα συλλογική σύμβαση στον ΟΛΠ: Στα 1.100 ευρώ ο πρώτος μισθός και χωρίς προϋπηρεσία! Επανέρχεται ο 13ος και 14ος μισθός !!!


Στα 2.700 ευρώ οι απολαβές μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας - Επανέρχονται ο 13ος και 14ος μισθός που είχαν κοπεί από το 2011

«Σε μια δύσκολη περίοδο όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές λογικές κρατήσαμε ζωντανό, στα λιμάνια, τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διατηρώντας την δυναμική των αγώνων, που απαιτείται για κάθε διαπραγμάτευση» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή τη νέα διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφτηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΛΠ.

Η ΣΣΕ προσδιορίζει το επίπεδο αμοιβών για την επόμενη διετία, ενώ διατηρούνται τα τυπικά προσόντα και η ειδικότητα όπου προσδιορίζουν τον βασικό μισθό και τα επιδόματα.

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ οι αμοιβές προσδιορίζονται για έναν νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς προϋπηρεσία και οικογενειακές υποχρεώσεις, κατ΄ελάχιστον στα 1.100 ευρώ και φθάνουν για εργαζόμενους με 33 χρόνια υπηρεσίας στα 2.700 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται εξειδικευμένα επιδόματα και επιδόματα ευθύνης.
Επανέρχεται η χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού η οποία είχε περικοπεί με τους μνημονιακούς νόμους από το 2011.

Επανέρχεται η εξέλιξη σε χρονοεπίδομα και κλιμάκια η οποία είχε διακοπεί από το 2011.

Θεσμοθετούνται κοινωνικές παροχές, όπως επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα κατασκηνώσεων, κάλυψη πρόσθετης νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και μια σειρά από άλλες κοινωνικές παροχές.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2017 υπογράφηκε μεταξύ των συνδικάτων και της διοίκησης του ΟΛΠ, ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, που έχει εφαρμογή σε όλο το προσωπικό της εταιρίας.

Το προσωπικό κατατάσσεται σε κατηγορίες με βάση τα τυπικά προσόντα και το περιεχόμενο της εργασίας δηλ ειδικότητα και κλάδο εργασίας.

Θεσπίζεται πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο με συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργαζομένων. Καθορίζονται συγκεκριμένα βαριά παραπτώματα, καθώς και στοιχειοθετημένη αιτία που μπορεί να οδηγήσουν σε λύση εργασιακής σχέσης.

Καθορίζονται κανόνες για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Προσδιορίζεται με σαφή υποχρέωση της εταιρίας για εκπαίδευση και εκπαιδευτικές άδειες.

Διατυπώνεται με σαφήνεια ο όρος της βλαπτικής μεταβολής στους όρους εργασίας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....