Διυλιστήριο: 11/23/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Γαλλία:Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των προσφύγων παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των προσφύγων βρέθηκαν χθές στους δρόμους του Παρισιού, παρά την παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων που έχει επιβληθεί από τη γαλλική κυβέρνηση .

Η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος έκανε χρήση σπρέι πιπεριού καθώς επίσης τους χτυπούσαν βίαια με τα γκλοπ .









Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερχεται ρυθμιση για Περιουσιολόγιο και αδήλωτο χρήμα

Ερχεται ρυθμιση για Περιουσιολόγιο και αδήλωτο χρήμα 

Εντός του 2015 θα έλθουν στην Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. 

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα. 

Εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία γιατί, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς». 

Εξήγησε ότι, έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. 

Μίλησε, επίσης, για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον όπου θα ληφθούν υπόψη οι εμπορικές αξίες. Σε ότι αφορά το αφορολόγητο τόνισε ότι θα αυξάνεται, με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ ζητεί εμμέσως ο Π. Καμμένος

Ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Γιάννης Ρουμπάτης θα έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτησή του, μετά την υπόθεση του Γιάννη Πανούση, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Κάμμένος.

«Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη, διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Συμπληρώνει δε ότι διαφωνεί και με τις κινήσεις του κ. Ρουμπάτη στο ζήτημα της αντιμετώπισης της τζιχαντιστικής απειλής.

«Ζητήσαμε να γίνει σύσκεψη και δυστυχώς κάποιοι από την ΕΥΠ επέλεξαν, αντί να έρθουν για να πουν την άποψή τους, να στείλουν έγγραφο στο NATO, στο οποίο λένε ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν και ότι δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία. Στοιχεία υπάρχουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Το Λιμενικό Σώμα συνέλαβε στην Κω δύο εξ αυτών. Στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS, με καλάσνικοφ και με θύματα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα σταθερότητας που μπορεί να δημιουργήσει ένα "τόξο" σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Ποιος είναι ο Γιάννης Ρουμπάτης

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα. Σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Τον Ιανουάριο του 2015, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τοποθετήθηκε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστροφή 16,7 εκατ. ευρώ από τα αδιάθετα του αποθεματικού κρίσεων στην Ελλάδα

Την επιστροφή ποσού 410 εκατ. ευρώ από την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) στα κράτη-μέλη, εκ των οποίων 16,7 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην Ελλάδα αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για αδιάθετα ποσά από το αποθεματικό για τη διαχείριση κρίσεων του αγροτικού τομέα που αφαιρείται κάθε χρόνο από τις άμεσες ενισχύσεις των παραγωγών. Το αποθεματικό αυτό δημιουργείται μετά τη μεταρρύθμιση της ΚΓΠ το 2013. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, επιστρέφεται στα κράτη-μέλη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, παρά τις δυσκολίες σε ορισμένους κλάδους του γεωργικού τομέα κατά το παρελθόν έτος, δεν απαιτήθηκε το 2015 η χρησιμοποίηση του αποθεματικού αυτού.

Τα συμπληρωματικά μέτρα στήριξης που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του 2015 χρηματοδοτήθηκαν από τα υπάρχοντα διαθέσιμα του προϋπολογισμού το 2015, ενώ η δέσμη μέτρων στήριξης ύψους 500 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 χρησιμοποιεί μόνο κονδύλια της ΕΕ από τον προϋπολογισμό του 2016.

Η έννοια του αποθεματικού για κρίσεις στον γεωργικό τομέα και ο μηχανισμός επιστροφής συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΓΠ του 2013 και εφαρμόστηκαν πρώτη φορά για το οικονομικό έτος 2014.

Η κράτηση εφαρμόζεται μόνο για ποσά άμεσων ενισχύσεων που υπερβαίνουν τα 2000 ευρώ και δεν αφορά τη Βουλγαρία, την Κροατία και τη Ρουμανία, όπου οι άμεσες ενισχύσεις εξακολουθούν να είναι σταδιακές.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς διάλυση η Νέα Δημοκρατία - Παραιτείται ο Μειμαράκης από αρχηγός, ο Άδωνις από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος



Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά το χθεσινό φιάσκο στις εκλογές της ΝΔ: «Η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης στους νεοδημοκράτες του οποίους πληγώσαμε. Κι ενώ έπρεπε να βρούμε αμέσως τον τρόπο που θα προχωρήσουμε μπροστά, οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα«.

Είπε ο κ. Μεϊμαράκης:

Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία γιατί όλοι συμμετείχαν. Έπρεπε να πρόσεχαν και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί για την εταιρεία. Επίσης ο κ.Βορίδης είχε στο παρελθόν συνεργαστεί. Είναι υποκριτικό να ζητούν την παραίτησή του οι συνυποψήφιοί του εξαιτίας ενός τεχνικού λάθους.

Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω τη θέση του προέδρου της ΝΔ, δεν είμαι γαντζωμένος στη θέση αυτή. Θα την παραδώσω στο γραμματέα κ. Πλακιωτάκη. Εκτιμώ την κ. Γιαννάκου, όπως θα μπορούσε να είναι μεταβατικός πρόεδρος και ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως και η κ. Μπενάκη. Θα πρέπει όμως να παραδώσουν και τις δικές τους θέσεις και οι άλλοι υποψήφιοι όπως ο κ. Τζιτζικώστας από τη θέση του Περιφερειάρχη και των άλλων από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Οι αντιδράσεις των συνυποψηφίων

Ήδη την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικό εκπροσώπου της ΝΔ ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα, χαρακτηρίζονται προσχηματικά τα όσα είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Η περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας δεν είχε καμία σχέση με το φιάσκο και δεν πρόκειται να παραιτηθεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οίκος ενοχής ''Η Ωραία Συγγρού''..

     Ενοχής λέμε!
Και μην μπερδευόμαστε με τους οίκους ανοχής.
Τα μπ@υρδέλα είναι πολύ σοβαρές και εύρυθμες επιχειρήσεις, όπου σέβονται τα χρήματα του πελάτη,
..οι π@υτάνες δεν ξεκατινιάζονται στις
πλατείες και στα τηλεοπτικά παράθυρα,
..επικρατεί τάξη, ησυχία, και γενικά δεν έχουν καμία σχέση με άλλα ''ιδρύματα'' της αμαρτωλής Συγγρού.

'' Έκανε κι η μύγα κ@λο, κι έχεσε τον κόσμο όλο'', λέει η παροιμία.
Αποφάσισαν δηλαδή στο κόμμα του καλαματιανού να ''προβούν'' σε δημοκρατικές διαδικασίες,
..κι αφού μας έπρηξαν κάθε αδένα επί δύο μήνες για το πόσο δημοκράτες και πλουραλιστές είναι μέσα στο κόμμα (για έξω δεν μιλάμε, το ξέρουμε!),
..κάποιοι παρακομματικοί (κατά το πρακρατικοί) αποφάσισαν πως εκλογές δεν συμφέρει (το σύστημα) να γίνουν διότι μπορεί να γίνει κανα ατύχημα,
..ή καμιά τρολιά απ' τους ψηφοφόρους (που μεταξύ μας: δεν φαίνονται και τόσο ευφυείς),
..και να βγεί κανας Μπουμπούκος,
..και νάχει η Ευρώπη κι ο ντουνιάς να γελάει για τα επόμενα είκοσι χρόνια!

Δημοκρατία σε κόμμα αρχηγικό, παλαιολιθικό, και τζακοκρατούμενο μέχρι τα μπούνια! Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο.

Βεβαίως όμως, αυτή η ''καταιγίδα δημοκρατίας'' έχει βαρέσει και άλλα κόμματα πιό δημοκρατικά(;) εξ ορισμού.
Στο κυβερνόν κόμμα φερ' ειπείν, ο αγάς-πρωθυπουργός, παραγγέλνει στους διαφωνούντες να παραιτηθούν και να παραδώσουν έδρες, κράνη, μπαλάσκες, σώβρακα.
Έτσι. Χωρίς διαδικασίες, χωρίς συνεδριάσεις αρμόδιων κομματικών οργάνων, χωρίς την τάχα ''ριζοσπαστική'' δημοκρατία της ''αριστεράς''.
Κι οι επίσης ριζοσπάστες βουλευτές υπακούουν πιστοί στον υπαρκτό σταλινισμό, και στον ανύπαρκτο σοσιαλισμό.

Μιά χώρα χωρίς Δημοκρατία, και με καταπατημένο Σύνταγμα απ' τους ταγμένους να το φυλάνε,
..χωρίς δημοκρατικά κόμματα, παρά ανώνυμες και επώνυμες εταιρείες,
..ένας λαός χωρίς μέλλον.

Μία Ελλάδα μπ@υρδέλο,
..γεμάτη οίκους κομματικής ενοχής,
..και επί πληρωμή ''εκπροσώπους'' του λαού.

Οίκος ανοχής ''Η Ωραία Ελλάς''!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΥΔΑΠ: Δεν κόβουμε το νερό λόγω οφειλών - Καθιερώνουμε κοινωνικό τιμολόγιο

ΕΥΔΑΠ: Δεν κόβουμε το νερό λόγω οφειλών - Καθιερώνουμε κοινωνικό τιμολόγιο 

Διαψεύδει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δημοσίευμα κυριακάτικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα προβεί σε διακοπή παροχής νερού σε όσους έχουν οφειλές. 

Αντιθέτως, σημειώνει η εταιρεία, άμεσα καθιερώνεται κοινωνικό τιμολόγιο για όσους συμπολίτες μας «αποδεδειγμένα δοκιμάζονται από την κρίση». 

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι πολίτες που έχουν οφειλές θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε διακανονισμό με δόσεις, «με κοινωνικά δίκαια κριτήρια». Έτσι θα στηριχθούν όσοι πραγματικά πλήττονται, σε αντίθεση με αυτούς που βρίσκουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν εις βάρος της ΕΥΔΑΠ και του κοινωνικού συνόλου, καταλήγει η εταιρεία.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....