Διυλιστήριο: 05/28/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Η Ξαφά (πρώην ΔΝΤ) γράφει ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε «όχι» στην αναδιανομή εισοδήματοςΗ νεοφιλελεύθερη Μιράντα Ξαφά τοποθετήθηκε επί του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, με ανάρτησή της στο Twitter που αναδημοσίευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα το χωνέψουν αργά ή γρήγορα ότι ο Ελληνικός λαός απέρριψε την ταξική πολιτική της αναδιανομής εισοδήματος που οδηγεί στην μιζέρια για όλους», έγραψε.

Είναι η ίδια κυρία Ξαφά που δεν άντεξε την αύξηση του κατώτατου μισθού, κι είχε βαφτίσει τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας … μαρξιστές.

Αλήθεια όμως. Είναι άραγε «ταξική πολιτική» η αναδιανομή του εισοδήματος, ή κοινωνικά δίκαιη πολιτική;

Μήπως «ταξική πολιτική» και μάλιστα υπέρ της ολιγαρχίας είναι η μη αναδιανομή του εισοδήματος;

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι το 33% του ελληνικού λαού που ψήφισε ΝΔ. Όχι όλος ο ελληνικός λαός.

Είναι ο δεξιός ελληνικός λαός. Προφανώς. Τι άλλο θα περίμενε κανείς από τους δεξιούς;

Η κ. Ξαφά να μιλά εκ μέρους του δεξιού λαού της. Το υπόλοιπο 70% του ελληνικού λαού δεν συμφωνεί μαζί της, ούτε με τον κ. Μητσοτάκη.


Ποια είναι η Μιράντα Ξαφά
H Δρ. Μιράντα Ξαφά ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον to 1980, όπου επικεντρώθηκε στα σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική.

Το 1991-93 εργάστηκε ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-09, και εν συνεχεία στέλεχος της I.J. Partners με έδρα την Γενεύη, είναι τώρα διευθύνoυσα σύμβουλος της E.F. Consulting στην Αθήνα και ερευνήτρια του Center for International Governance Innovation (CIGI).

Έχει διδάξει οικονομικά στο πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, όπου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, και στο Princeton, και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω σε διεθνή οικονομικά θέματα.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαζικές αγορές ελληνικών ομολόγων, κατρακυλούν τα spreads


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Μάλλον δεν μάθαμε το μάθημά μας. Δεν πρέπει να στηριχτούμε, στα πρόσκαιρα χρήματα των άκοπων κερδοσκόπων που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος καταστρέφοντας κοινωνίες. Φυσικά είναι ένα χαρμόσυνο νέο, και είναι σημαντικό γιατί θα μπορούμε να δανειστούμε φθηνά, αλλά ως εκεί. Τίποτα παραπάνω. Δεν πρέπει, πάλι να στηριχτεί όλη η Ελληνική κοινωνία στα ξύλινα πόδια των αγορών. Πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, αν θέλουμε να λεγόμαστε Κράτος. Αν συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά, αργά ή γρήγορα, οι αγορές θα παίξουν πάλι στις πλάτες μας, γιατί σκοπό έχουν το κέρδος ....'''  

Μαζικές είναι οι εισροές που καταγράφονται στα ελληνικά ομόλογα σήμερα Δευτέρα (27/05) στον απόηχο της προκήρυξης πρόωρων εκλογών για τον Ιούνιο.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 3% καταγράφοντας πτώση 10,5% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Το ελληνικό πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 2,07% και διαμορφώνεται 0,10% χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το ομόλογο αναφοράς της Γερμανίας διαμορφώνεται στις 312 μονάδες βάσης, από 350 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έφτασε στο 5% στον απόηχο των χθεσινών αποτελεσμάτων των εκλογών. Όπως φαίνεται οι διεθνείς αγορές και οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ο ΓΔ ενισχύεται στις 769,38 μονάδες, με το σύνολο των blue chips να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, και ο γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 5,01%. H αξία των συναλλαγών έχει ήδη εκτιναχθεί κοντά στα 35 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές των τραπεζών και της ΔΕΗ, ενώ η μεγάλη άνοδος συνοδεύεται από σημαντική αύξηση του τζίρου. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,55%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+21,18%), της ΔΕΗ (+11,86%), της Alpha Bank (+11,55%), της Eurobank (+9,58%) και της Viohalco (+8,24%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+10,17%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+7,15%). Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 5 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Πειραιώς +21,18% και Κυριακούλης+14,39%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios -12,88% και Χαϊδεμένος -5,19%.

Πηγή www.sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....