Διυλιστήριο: 01/12/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η Πατρίδα ζει της τελευταίες ημέρες μια ολικής καταστροφής…

Tου Χάρη Καφετζόπουλου.

Η απόλυτη παρακμή ενός πολιτικού συστήματος από τη μια και έκπτωτων αξιών από την άλλη πιστοποιούν αυτή τη καταστροφή.

Ένας όχλος ανδρικών και γυναικείων υποκειμένων σουλατσάρουν ανάμεσα στους καημούς, τα βάσανα και τις ελπίδες ενός λαού, για να καταλήξουν σε μαονί έδρανα πατώντας στα κόκκινα χαλιά ενός πολυτελούς οίκου ανοχής, που το ονόμασαν «κοινοβούλιο», κρατώντας ψηλά τη σημαία της καταρρακωμένης ηθικής, μιας παλιάς βασιλικής ιστορίας του παρελθόντος.

Μπράβοι, εταίρες, ερμαφρόδιτοι, απατεώνες, λωποδύτες, ανάξιοι, παραχαράκτες, «κοσμούν» μια τρομακτική φωτογραφία…

Γυναίκες και άντρες αμόρφωτοι, που περιστρέφονται σε ένα Κολωνακιώτικο τετραγωνικό χιλιόμετρο κινούν τα νήματα ενός ψυχορραγούντος Έθνους.

Γυναίκες και άντρες χωρίς αρχές, ηθική, χωρίς οράματα...
Χωρίς το Πατριωτικό κύτταρο να δακρύζει μέσα τους, επιδίδονται σε ένα οικονομικό αλισβερίσι εις βάρος ενός ολοκλήρου λαού και μιας χιλιοβασανισμένης Πατρίδας.

Γυναίκες και άντρες δημιουργήματα ενός τηλεοπτικού οχετού, ζητούν να διαφεντέψουν τις τύχες μιας κυνηγημένης Πατρίδας...

Γυναίκες και άντρες που είδαν το «μεροκάματο» τους να συρρικνώνετε, ζητούν μια θέση στο ήλιο κάτω από το θόλο του «κοινοβουλίου» …

Πατσαβουριασμένες αρτίστες… τσαλαπατημένοι άπλυτοι ηθοποιοί… ξεπεσμένες X μοντέλες… λιποαναρροφημένες πουτάνες… γερασμένες αδερφάρες… μαζί με ένα συνονθύλευμα «επιστημονικού» κιτς από δικηγορίσκους, γιατρουδάκια, δημοσιογραφίσκους, στοιβάζονται σε έναν κοινό πολυτελή οίκο ανοχής της πλατείας Συντάγματος...

Και στην άλλη άκρη τα λιγοστά τεκνά της Πατρίδας… ανήμπορα… σαστισμένα…
Στην άλλη άκρη το κλάμα και η οδύνη…
Η ντροπή κι ο εξευτελισμός…
Και μια Ελλάδα που δεν αντέχει να σκεπάσει πια τις ντροπές της …
Μια Ελλάδα που χορεύει προς το Ζάλογγο… κρατώντας απ' το χέρι τα παιδιά της.


στη στεριά δε ζει το ψάρι.......
..............ούτε άνθος στην αμμουδιά...................



www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ντινόπουλος σε ομιλία: "ο Κουβέλης πληρώθηκε καλά"

Ότι πληρώθηκε καλά ο Φώτης Κουβέλης προκειμένου να πάμε σε εκλογές,δήλωσε ο Αργύρης Ντινόπουλος σε προεκλογική του συγκέντρωση σε σπίτι που όμως μαγνητοσκοπήθηκε. Ο βουλευτής της ΝΔ, αφού κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι "ήθελε εκλογές Γεναριάτικα", άκουσε κάποιον από τους παρευρισκόμενους να δηλώνει και "ο Κουβέλης" και απάντησε "αυτόν άστον,αυτός πληρώθηκε καλά".
Η δήλωση του Ντινόπουλου δημιουργεί θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, αφού οφείλει να διευκρινίσει τα στοιχεία που υπάρχουν και οδήγησαν στη δήλωσή του ή να παραδεχθεί πως ρίχνει λάσπη σε πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενος το "κλειστό" των προεκλογικών συγκεντρώσεων.
Στην ίδια ομιλία ο Ντινόπουλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως οδήγησε σε εκλογές και δεν έχουμε να πληρώσουμε το χαρτί που απαιτείται για ψηφοδέλτια. Εκμυστηρεύτηκε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός τον έπαιρνε τηλέφωνο για να τον ρωτήσει πού θα βρούμε χαρτί. Αναφερόμενος στο τι θα κάνει η ΝΔ, είπε πως θα εξασφαλίσει πως θα πηγαίνουμε στο ΑΤΜ και θα μπορούμε να βγάζουμε 20,30,40 ευρώ και θα λειτουργεί το κράτος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαμάααααααααα!..

   Άσ' την μπάλα του παιδιού ρε καραγκιοζόπουλε, πού ό,τι δείς ξένο το αρπάζεις!

Χούϊ σου 'γινε πιά!
Τί σου φταίει το καϋμένο το παιδάκι;
Δε βλέπεις πώς σε κοιτάει;
Του κοπήκανε τα τσίσα απ' τον φόβο!

Κι ύστερα τί έχεις να πείς εσύ με τα παιδιά; Τί να καταλάβουν αυτά απ' τις πολιτικές κακουργίες σου;
Τί να τους πείς;
Ότι σακάτεψες το μέλλον τους;
Ότι τα προορίζεις για εργασιακούς σκλάβους των 380 και 500 ευρώ, προκειμένου να έρθουν οι ''επενδύσεις'' που τόσο ονειρεύεσαι,
..''επενδύσεις'' που για να έρθουν εδώ θα πρέπει να βρουν ακόμη φτηνότερα εργατικά χέρια από την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Κίνα ή την Μαλαισία που βρίσκονται σήμερα!
Ή να τους εξηγήσεις ότι μόνον προεκλογικά τα εκμεταλλεύεσαι σε αφίσες και σποτάκια,
..έχοντας προηγουμένως και τεχνηέντως μεθοδεύσει τον αποκλεισμό 100.000 δεκαοχτάρηδων από τις κάλπες,
..γνωρίζοντας πολύ καλά ψευτομαγκόπουλε ποιά θα ήταν η ψήφος τους και το ''μαύρο'' που θα σε φούμιζαν!

Άσε λοιπόν ήσυχη την νεολαία, κι αν είσαι μάγκας έλα να τα πείς σε μας τους πατεράδες. Απευθείας.
Όχι με κείνα τα κατινίστικα ''πές το στον πατέρα σου''!

Άντε κάνε καμιά βόλτα δίπλα στο συρματόπλεγμα να συνηθίζεις σιγά-σιγά,
..ή άντε κάνε καμιά πορεία μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολιτικούς απατεώνες, ''υπέρ της ελευθερίας των ιδεών και της έκφρασης'', σα δε ντρέπεστε υποκριτές, φαρισαίοι και φονιάδες των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!
Δυστυχώς για τους μόνους που δεν θα έπρεπε να ισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είσαστε εσείς!
Εσείς, που αποτιμάτε τόσο φτηνά την ανθρώπινη ζωή, και έχετε τόσο εύκολο το ψεύδος και την απάτη.

Μακριά λοιπόν από την νεολαία αθλιότατοι!
Δεν είστε άξιοι να τους απευθύνετε τον λόγο!
όχι μόνον σαν κυβερνήτες,
..ούτε ως γονείς!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Θεϊκή γκάφα Σαμαρά: Στην γραπτή προεκλογική του ομιλία στο Μαρούσι, η .... αυθόρμητη διακοπή από συνθήματα



Στην φωτογραφία απόσπασμα από την δημοσιευμένη, την πρωθυπουργική σελίδα (εδώ), προεκλογικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο Μαρούσι..... Και εκεί που μίλαγε για τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, διακόπτεται αυθόρμητα από συνθήματα ΟΝΝΕΔιτών, και ο πρωθυπουργός αισθάνεται από την νεολαία που του δίνει δύναμη.....


Η μεγαλειώδης γκάφα βέβαια είναι, ότι το "τσακάλι" που πέρασε την ομιλία στην πρωθυπουργική σελίδα, πέρασε αυτούσια την ομιλία Σαμαρά μαζί με μια "τεχνική φύσεως" οδηγία, η οποία οδηγία ήταν να κάνει παύση στο κατάλληλο σημείο, και εκεί οι συνεννοημένοι ΟΝΝΕΔίτες να πέταγαν συνθήματα, στα οποία θα απάνταγε ο πρωθυπουργός.


Είμαστε σίγουροι, ότι εντός λίγων λεπτών η γκάφα θα διορθωθεί, αλλά ας είναι καλά το print screen, που θα διαδώσει την γκάφα σε όλο της το μεγαλείο.


Προφανώς η απογοήτευση στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλη, που όρεξη για συνθήματα δεν υπάρχει και απαιτείται προσυνεννόηση για να ακουστούν!






Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ευανθία Γαλάνη, είναι η Ελληνίδα γιατρός που "σκοτώνει" τον καρκίνο με ιούς

Μία πρωτοποριακή μέθοδο έχει αναπτύξει Ελληνίδα γιατρός που διαπρέπει στο εξωτερικό ως μέρος μίας ομάδας που καταπολεμά τον καρκίνο με τη χρήση του ιού της ιλαράς.
Πρόκειται για την κυρία Ευανθία Γαλάνη, καθηγήτρια ογκολογίας, διευθύντρια του τμήματος μοριακής ιατρικής της Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Mιννεσότας στις ΗΠΑ. Για την πρόοδο των ερευνών και για την ίδια προσωπικά αναφέρθηκε πρόσφατα το Foxnews, ένα από τα μεγαλύτερη αμερικάνικα Μέσα Ενημέρωσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το αμερικανικό δίκτυο, η κυρία Γαλάνη χρησιμοποιεί τροποποιημένους τύπους του ιού της ιλαράς με σκοπό τη θεραπεία διαφόρων ειδών καρκίνου. Ο ιός επιλεκτικά εισέρχεται στα καρκινικά κύτταρα και τα οδηγεί σε αυτοκαταστροφή χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού.
Αρχικά η έρευνα κινήθηκε στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του καρκίνου των ωοθηκών αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε στη μοριακή θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου, όπως σε όγκους εγκεφάλου, μεσοθηλίωμα, καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, καρκίνο του μαστού, καρκίνο του προστάτη και σάρκωμα.

Η πρωτοποριακή μέθοδος που έχει αναπτύξει η ομάδα της κυρίας Γαλάνη καθιστά τη Mayo Clinic ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο με εξειδίκευση στη μοριακή θεραπεία του καρκίνου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την ελευθερία του λόγου στη Γηραιά Ήπειρο δεν την απειλούν οι τζιχαντιστές. Την έχουν ήδη δολοφονήσει, οι ίδιες οι κυβερνήσεις της και η κυρίαρχη "πολιτικά ορθή" κουλτούρα της.


Του Τηλέμαχου Χορμοβίτη.

Στην Γαλλία, ο Υπουργός Εσωτερικών απαγόρευσε τις παραστάσεις του κωμικού Ντιεντονέ εξαιτίας των αντισημιτικών του σχολίων.

Στην Γαλλία, η Μπριζίτ Μπαρντό έχει καταδικαστεί 5 φορές από δικαστήρια για δηλώσεις της εναντίον των Μουσουλμάνων.

Στην Αυστρία, ο Βρετανός ιστορικός Ντέιβιντ Ίρβινγκ έμεινε στη φυλακή για 1,5 χρόνο επειδή αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα.

Στη Μεγάλη Βρετανία, ένας χριστιανός ιερέας συνελήφθη από την αστυνομία και καταδικάστηκε επειδή υποστήριζε πως η ομοφυλοφιλία είναι "έγκλημα εναντίον του Θεού."

Στη Σουηδία, ένας ακροδεξιός πολιτικός καταδικάστηκε σε πρόστιμο επειδή είπε πως η ισλαμική κουλτούρα συνδέεται με τους βιασμούς και την κακομεταχείριση των γυναικών.

Αυτή είναι η "ανεκτική" Ευρώπη, που διαδήλωσε σήμερα , τόσο υποκριτικά, υπέρ της ελευθερίας του λόγου. Αυτή είναι η "πλουραλιστική " Ευρώπη, για την οποία κάποιοι είστε τόσο υπερήφανοι. Ένα απέραντο γκούλαγκ "πολιτικής ορθότητας", ένα χαμογελαστό και προοδευτικό Ιράν , όπου όποιος δεν συμμερίζεται την επίσημη ιδεολογία της οδηγείται στα δικαστήρια, καταδικάζεται σε πρόστιμα, φυλακίζεται και περιθωριοποιείται . Την ελευθερία του λόγου στη Γηραιά Ήπειρο δεν την απειλούν οι τζιχαντιστές . Tην έχουν δολοφονήσει , εδώ και πολλά χρόνια, οι ίδιες οι κυβερνήσεις της και η κυρίαρχη "πολιτικά ορθή" κουλτούρα της.

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί ψηφίζω «χρυσή αυγή»

Η σχέση μου με τη «χρυσή αυγή» άρχισε όταν έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Νικολάου Έξαρχου (του Μιχαλολιάκου καλέ) "Adolf Hitler, 1945"» που το διάβασα μονορούφι θυμάμαι.
Τότε κατάλαβα τι παραμύθια μου σερβίριζαν τόσα χρόνια για τον άγιο εκείνο άνθρωπο τον Χίτλερ…
Τον ένοιωσα…
Τον αγάπησα…
Τον κατάλαβα…
Ένας ρομαντικός άνθρωπος με ευαισθησίες… με οράματα …
Ένας άνθρωπος που άμα ζούσε σήμερα ο πλανήτης θα ήταν αλλιώς…
Άσε, που θα ήμουν υπάλληλος της Siemens, θα είχα φτηνό golf και ξανθό μαλλί … (τι …. μαλάκας είναι ο Ξηρός που το έβαψε;…)
Ως νοσταλγικός οπαδός της Hermetic Order of the Golden Dawn (μια μυστική οργάνωση της Αγγλίας του 1890 και παλιός φίλος των ροδοσταύρων, το ¨ Golden Dawn ¨ (χρυσή αυγή δηλαδή στο Αγγλικό) μου ήταν οικείο και έτσι αμέσως με τράβηξε κοντά του.
Στη «χρυσή αυγή» δε χρειάζεται να έχεις μέλλον για να μπεις… μόνο παρελθόν…
Η αναρρίχηση στην ιεραρχία μοιάζει πολύ με την στρατιωτική και προσφέρει πολλά μισθολογικά ευεργετήματα… και προοπτικές.
Αρκεί να είσαι πειθαρχημένος, ετοιμοπόλεμος και να διαθέτεις βασικά αξεσουάρ όπως: μπαστούνι του μπέιζμπολ, κουκούλα, δυο-τρεις μολότοφ σε μπουκάλια μπίρας (προτιμούνται αυτά της heineken ), μια ασπίδα, μια σιδερογροθιά, 2 (τουλάχιστον) tattoo μαιάνδρου και μάχης των Θερμοπυλών, μολυβόνερο για τα πρηξίματα, ένα σουγιά, ένα πακετάκι γάζες απ’ τις μικρές και ένα τραπέζι διαρκείας στον Σφακιανάκη γιατί καλή η αρχαιοελληνική αλλά τα τσιφτετέλια τσιφτετέλια…
Έτσι «μπαίνεις» μέσα στην οργάνωση με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης.
Στο μανιφέστο-τιμοκατάλογο στρατιωτικών «προαγωγών» το αναφέρει ρητά:
Practicus (απλός φαντάρος): δυο σπασίματα ποδιού.
Neophyte (δεκανέας): δυο σπασίματα ποδιού και ένα καρούμπαλο.
Zelator (λοχίας): ένα μαυρισμένο μάτι και μια τούφα μαλλιά αναρχικού.
Adeptus Minor (υπολοχαγός): τρία σπασμένα πλευρά και ένα εμφιαλωμένο νερό.
Adeptus Major (λοχαγός ): τρία σπασμένα πλευρά ένα νερό και τον περιπτερά.
Adeptus Exemptus (ταγματάρχης) εφτά κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Magister Templi ( συνταγματάρχης ): πέντε εντατικές.
Ipsissimus (ταξίαρχος): πέντε εντατικές και δυο καταλήξεις.
Magus (στρατηγός) 3 Πακιστανούς και 5 Ιρακινούς στο διάολο.
Practicus (αρχιστράτηγος): τον Φύσσα στο νεκροταφείο.
Η «χρυσή αυγή» είναι το σκαλοπάτι σου για να πας ψηλά… στη Νέα Δημοκρατία.
Αρκεί να κάνεις σωστές συμφωνίες που χαρακτηρίζουν τους χρυσαυγήτες…
Στα μέλη της «χρυσής αυγής» θα συναντήσεις πραγματικούς έλληνες, που τους χαρακτηρίζει:
η περηφάνια…
ο λόγος τιμής…
η ιδεολογία…
το γοερό κλάμα μέσα στο κοινοβούλιο…
και οι εμπορικές δοσοληψίες με αλλοδαπούς.
Μέσα στη «χρυσή αυγή» μπορείς να ξεδιπλώσεις όλα σου τα ταλέντα, αν είσαι χεβιμεταλάς…
Ξεκινάς από μπασίστας βαμμένος με τα χρώματα τις ίριδος, γίνεσαι υπεύθυνος στρατιωτικών παραγγελμάτων (αρκεί να μιλάς καλά την ελληνική γλώσσα και να μη λες το «εγέρθητου» «εγέρθητι», μετά γίνεσαι βουλευτής και στο τέλος καταλήγεις στο φυσικό σου χώρο … στη Νέα Δημοκρατία.
Ένα βασικό στοιχείο ενός καλού χρυσαυγήτη είναι και η συλλογή αγρίων χόρτων και ζαρζαβατικών …
Τα μαζεύεις , τα καθαρίζεις και τα μοιράζεις στους πεινασμένους σου ιθαγενείς αλλά …με την προϋπόθεση να σε ξαναψηφίσουν.
Δεν κάνεις ποτέ παρέα με τρομοκράτες… εκτός υπηρεσίας…
Δεν κάνεις ποτέ παρέα με αδελφές σαν τον Τρύφωνα…
Δεν κάνεις ποτέ παρέα με Αλβανούς εκτός κι αν είναι μέλη της οργάνωσης…
Δεν κάνεις ποτέ παρέα με αλλοδαπούς εκτός εργασίας…
Δεν κάνεις ποτέ παρέα με ράπερ …μόνο με χεβιμεταλάδες…
Έχεις πάντα μαζί σου στις κοινωνικές σου εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έναν παπά, τρεις νοικοκυρές, έναν καντηλανάφτη, μια ξεματιάστρα, εφτά κομπάρσους ντυμένους Λεωνίδες και μια διμοιρία των ΜΑΤ.
Η «χρυσή αυγή» έχει και τους σπόνσορες της όπως κάθε καλή επιχείρηση…
Τη Νέα Δημοκρατία και το Πασοκ…
Σε αυτούς τους σπόνσορες η «χρυσή αυγή» χρωστάει πολλά…
Ήταν πάντα εκεί όταν ζήτησε να βγει από την αφάνεια 30 plus ετών…
Ότι ζητούσε η «χρυσή αυγή» αυτά τα δυο κόμματα το παρείχαν…
Θέλεις σκάνδαλο; Πάρ’ το!
Θέλεις κρατική ενίσχυση; Πάρ’ την!
Θέλεις ήρωες; Πάρ’ τους!
Θέλεις μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό; Τα λέμε τέλει Γενάρη…
Για αυτούς και άλλους πολλούς λόγους ψηφίζω «χρυσή αυγή»…
Γιατί είμαι Έλλην και θέλω και γω τον Γερμανό μου…

{Χάρης Καφετζόπουλος}

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε το σποτάκι της ΟΝΝΕΔ και γελάστε....


Πραγματικά δεν το πιστεύαμε όταν είδαμε το σποτάκι αυτό. Τι θέλει άραγε να μας πει; ; Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι σατυρικό σποτάκι των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ. Και όμως είναι πραγματικό. Δείχνει έναν νέο,  25 χρονών, πτυχιούχο κάτοχο μεταπτυχιακού, που άραγε τι κάνει ;  Τυλίγει σουβλάκια .... και μετά η μεγάλη ατάκα .... ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟ !!!
Δηλαδή τι παροτρύνει τους νέους να κάνουν ; Να ζοριστούν αυτοί και οι οικογένειές τους, να πάρουν πτυχίο, και μετά η σταδιοδρομία τους θα είναι τυλιχτής σουβλάκια. Φυσικά δεν έχουμε τίποτα με τους νέους που δουλεύουν, προσπαθώντας να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την οικογένειά τους σε αυτόν τον δύσκολο καιρό που ζούμε. Αλλά αυτή είναι η ελπίδα που θέλει να παρουσιάσει η νεολαία της ΝΔ ;
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ....




http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οριστικό: Δεν ψηφίζουν στις εκλογές οι 18άρηδες


Απέρριψε για «τεχνικούς λόγους» το υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξαρτήτων Ελλήνων να ψηφίσουν οι 18άρηδες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στερώντας έτσι το δικαίωμα ψήφου σε περίπου 100.000 γεννηθέντες το 1997.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Μιχάλης Θεοχαρίδης επικαλείται τεχνικά θέματα. «Οι γεννηθέντες το έτος 1997, οι οποίοι και δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει του ότι η διαδικασία σύνταξης των ονομαστικών καταστάσεων από τους δημάρχους θα λάβει χώρα την 1η έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015, δεν θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Οπως υποστηρίζεται, θα μπορούσε να παρακαμφθεί με τη χρήση των καταλόγων των παραλειφθέντων, αλλά και αυτό προϋποθέτει εγγραφή στους καταλόγους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ έχει ως εξής:

«Οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών, που έχουν κωδικοποιηθεί σ' ενιαίο κείμενο με το ΠΔ 26/2012 (ΦΕΚ 57 Α΄/15.3.2012 ).

Η απόκτηση και η άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγειν ρυθμίζεται ειδικώς από τις διατάξεις των άρθρων 4 και 6 παρ.1 του άνω ΠΔ, οι οποίες ορίζουν η μεν πρώτη ότι "1.Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. 2.Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο", η δε δεύτερη ότι "το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της εκλογικής περιφέρειας".

Περαιτέρω, η διαδικασία εγγραφής νέων εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων κάθε εκλογικής περιφέρειας ρυθμίζεται από το άρθρο 10 του ίδιου ΠΔ, το οποίο προβλέπει στην παρ.1 ότι "ο Δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα, κάθε έτος, από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου ονομαστικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν κατά το άρθρο 4 του παρόντος" και στην παρ.3 ότι "οι καταστάσεις αυτές υποβάλλονται αμελλητί στο υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξή τους στο εκεί τηρούμενο αρχείο εκλογικών καταλόγων".

Από τις προπαρατεθείσες διατάξεις με σαφήνεια προκύπτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είναι η εγγραφή αυτών στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της οικείας εκλογικής περιφέρειας, η οποία (εγγραφή) προϋποθέτει ότι αυτοί έχουν περιληφθεί προηγουμένως στις ονομαστικές καταστάσεις που συντάσσουν αυτεπάγγελτα οι δήμαρχοι από 1ης μέχρι τέλους Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Συνεπώς, οι γεννηθέντες το έτος 1997, οι οποίοι και δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει του ότι η διαδικασία σύνταξης των ονομαστικών καταστάσεων από τους δημάρχους θα λάβει χώρα την 1η έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015, δεν θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω, που δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, δεν μπορούν να ψηφίσουν κατ' εφαρμογή των διατάξεων των παρ.4 και5 του άρθρου 8 του ως άνω ΠΔ, δηλαδή με βάση πιστοποιητικό του Δημάρχου από το οποίο προκύπτει η εγγραφή τους στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα αρρένων στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, διότι οι διατάξεις αυτές αφορούν εκλογείς για τους οποίους έχει προηγηθεί η διαδικασία της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ΠΔ (σύνταξη ονομαστικών καταστάσεων από δημάρχους), περίπτωση η οποία δεν συντρέχει εν προκειμένω για τους γεννηθέντες το έτος 1997.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η ίδια ερμηνευτική θέση υιοθετήθηκε και στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα του υπουργού Εσωτερικών για οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου οι γεννηθέντες το έτος 1997 να περιληφθούν σε νέες ονομαστικές καταστάσεις που θα συντάξουν οι δήμαρχοι και να παρασχεθεί έτσι η δυνατότητα στους πολίτες αυτούς να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015, διότι:

α) Από το όλο κείμενο του ισχύοντος ΠΔ 26/2012 δεν προκύπτει νομοθετική εξουσιοδότηση προς τον ανωτέρω υπουργό να νομοθετήσει, προτείνοντας την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος. Η παρεχόμενη προς αυτόν με τη διάταξη του άρθρου 133 εδ.α του ίδιου ΠΔ εξουσιοδότηση αφορά αποκλειστικά τη δυνατότητά του να προτείνει την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία καθορίζονται μόνο οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εκτέλεση των διατάξεων του εν λόγω ΠΔ και όχι διαταγμάτων που επιφέρουν τροποποιήσεις συγκεκριμένων διατάξεων αυτού και

β) Ναι μεν προβλέπεται από το άρθρο 44 παρ.1 του ισχύοντος Συντάγματος δυνατότητα να εκδοθεί, σύμφωνα με τις οριζόμενες σ' αυτό προϋποθέσεις, πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία να τροποποιείται η προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 10 παρ.1 του ανωτέρω ΠΔ, πλην όμως η εφαρμογή της τυχόν νέας ρύθμισης είναι αντικειμενικά απολύτως αδύνατο να υλοποιηθεί εντός των τασσομένων από το εν λόγω ΠΔ ασφυκτικών προθεσμιών και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2015, που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής από τους αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας προς το υπουργείο Εσωτερικών των αποφάσεών τους περί καθορισμού των συσταθέντων εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας».

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχειρησιακά ανέτοιμη και διοικητικά ανίκανη η κυβέρνηση

Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόσωπος του κόμματος στη διακομματική επιτροπή κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «επιχειρησιακά ανέτοιμη και διοικητικά ανίκανη».

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών ο οποίος επικαλείται τα ασφυκτικά πλέον χρονικά περιθώρια ο κ. Πουλάκης σημειώνει ότι «αναδεικνύει την αδράνεια των προκατόχων του, στελεχών της ΝΔ, κ.κ. Ντινόπουλου και Μιχελάκη, οι οποίοι ενώ είχαν ενημερωθεί για το ζήτημα που θα ανέκυπτε με τη συμμετοχή των 18χρονων πολιτών στις εκλογές δεν ανέλαβαν καμία νομοθετική ή διοικητική πρωτοβουλία που θα επέτρεπε την επίλυση του τεράστιου αυτού πολιτικού και συνταγματικού προβλήματος».

Και καταλήγει: «Αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της ανικανότητας των κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ είναι το σημερινό αδιέξοδο, που οδηγεί τον αποκλεισμό των νέων εκλογέων από τις κρισιμότερες για το μέλλον της χώρας εκλογές. Ευτυχώς, σε λίγες μέρες η κυβέρνηση αυτή θα αποτελεί παρελθόν. Και μαζί της η γραφειοκρατία, η αναποτελεσματικότητα και η υποταγή του διοικητικού ορθολογισμού σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Έτσι κι αλλιώς, η πορεία προς το νέο δεν μπορεί να αποτραπεί».

ΝΔ: Αν πράγματι ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ ας ζητούσε τροποποίηση του νόμου πριν κλείσει η Βουλή

Απαντώντας, η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ζητά αδίστακτα την παραβίαση του νόμου» παρότι γνωρίζει πως απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων, οι οποίοι συντάσσονται με βάση τις ονομαστικές καταστάσεις που οι Δήμαρχοι υποβάλλουν από 1η έως τέλος Φεβρουαρίου κάθε χρόνο.

«Αποδοχή της αυθαίρετης αξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ για μια τέτοια παρανομία, θα έπληττε ευθέως το κύρος των εκλογών. Είναι φανερό πως, για μία ακόμη φορά, επιχειρούν απροσχημάτιστη εξαπάτηση των πολιτών».

Η ΝΔ προκαλεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως αν ήθελε πραγματικά την αλλαγή του νόμου, είχε τη δυνατότητα να εισηγηθεί την τροποποίησή του, πριν κλείσει η Βουλή. «Για ακόμα φορά κραυγάζει ζητώντας το ανέφικτο και το παράνομο για να προκαλεί εντυπώσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΚΚΕ: Προσχηματική η στάση της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, που επίσης είχε αιτηθεί την παράκαμψη των εμποδίων για τους 18άρηδες, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον αποκλεισμό των νέων εκλογέων».

Σημειώνει δε ότι «η επίκληση νομικής αδυναμίας να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί με τη μη εγγραφή των συγκεκριμένων εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους, είναι προσχηματική».

Υποστηρίζει επίσης ότι «το ΚΚΕ έχει προτείνει συγκεκριμένους τρόπους, νόμιμους και υλοποιήσιμους (είτε με τροποποίηση των σχετικών διατάξεων που αφορούν την ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων είτε με εφαρμογή της διαδικασίας για τους «παραλειφθέντες» εκλογείς), προκειμένου οι γεννηθέντες το 1997 να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου, που ούτως ή άλλως έχουν».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στον αέρα τα ψηφοδελτια της ΝΔ! Έβαλαν με το ζόρι υποψήφιο που είχε αρνηθεί!



Είναι η περίπτωση που αποκαλύψαμε χθες το βράδυ! Εντέλει ο κ Σταύρου μπήκε στα ψηφοδελτια με το ζόρι και έβγαλε νέα ανακοινωση άρνησης…
Πριν από 20 ώρες ο Απόστολος Σταύρου ανακοίνωνε με επιστολή του στο forkeratea την αποχώρησή του από τη ΝΔ καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του κ. Σαμάρα προς ιστορικά στελέχη της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης».

Τίποτα όμως δεν εμπόδισε την ΝΔ να συμπεριλάβει τον έμπειρο πολιτικό στο ψηφοδέλτιο της για το Υπόλοιπο Αττικής, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πριν λίγο, ο κύριος Σταύρου προέβη σε νέα διευκρινιστική δήλωση διότι όπως αποδείχθηκε η Ν.Δ. φαίνεται να αγνοεί τις προθέσεις του πρώην Υφυπουργού:

»Παρά τη σαφή δήλωσή μου προς τα αρμόδια όργανα του κόμματος ότι δεν θα συμμετάσχω στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, συμπεριλήφθηκα στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής.
Γνωστοποιώ στους συμπολίτες μου ότι εμμένω στην απόφαση μου να μην είμαι υποψήφιος για τους λόγους που εξέθεσα ήδη στην από 8.1.2015 ανακοίνωσή μου και δηλώνω ότι παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης.»

Οπότε εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: Είναι τέτοια η αποσύνθεση στο στρατόπεδο της ΝΔ, και ειδικότερα στο Υπόλοιπο Αττικής που δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται;


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....