Διυλιστήριο: 05/19/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Τι θα γίνει ρε μ@λ@κ@... Θα σηκωθείς επιτέλους να πας να ψηφίσεις;;;

Τι θα γίνει ρε μ@λ@κ@... Θα σηκωθείς επιτέλους να πας να ψηφίσεις;;;
Τι θα γίνει ρε επιτέλους με την πάρτι σου....δηλαδή τι θέλεις, να σου μπει όλο το αγγούρι στον κ....ο για να ξυπνήσεις;;
Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η εποχή που απλά αδιαφορούσες έχει περάσει ανεπιστρεπτί;
Δεν βαρέθηκες να σε κάνει κουμάντο ούτε το 20%  από βολεμένους, δουλοπρεπείς και ηλιθίους;

Την καραμέλα σου θα σταματήσεις επιτέλους να την πιπιλάς, σαν το ΚΚΕ έχεις καταντήσει.
Δεν σε εκφράζει κανένας μας λες, όλοι είναι το ίδιο, κι αν όχι το ίδιο, είναι πολύ λιγοι για τις περιστάσεις....
Άντε ρε φίλε, τι μας λες;; ανακάλυψες την Αμερική.

Και η λύση σου ποια είναι, η αποχή; Έτσι πας κόντρα στο σύστημα;
Να σου πω ένα μυστικό...ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ...Όχι απλά χεστήκανε τρίβουν τα βρωμόχερα τους κιόλας.

Το έχεις καταλάβει ότι πλέον εσύ είσαι ο πιο συστημικός από όλους, ο ιδεολόγος του κώλου;

Ψήφισε ρε μ@λ@κ@.... Εξαφάνισε από το χάρτη επιτέλους όλους αυτούς τους σιχαμένους που μας έφεραν ως εδώ. Ψήφισε αυτούς που δηλώνουν αντιμνημονιακοί κι αν κι αυτοί βγουν ψεύτες, όπως πιστεύεις, ρίξε τους τις μάσκες στην τελική,βοήθησε ρε παρτάκια κι εσύ να ξυπνήσουν κι αυτοί που στηρίζουν τις ελπίδες τους σε αυτούς.

...Άσε τους να κυβερνήσουν, να αποκαλυφθούν σε όλους, ώστε να τους πάρει ο διάολος όλους μαζί να ξεβρωμίσει ο τόπος!


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Γενοκτονία των Ποντίων !!!

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.

Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.
Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.

Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!

Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στον Πειραιά πρώτος ο Μαρινάκης, στο Βόλο ο Μπέος και η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα. Θέλετε και σχόλιο;

Ο Γιάννης Μώραλης, ο εκλεκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά, βγήκε πρώτος στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το ίδιο κι ο υπόδικος Αχιλλέας Μπέος στο Βόλο (και μάλιστα με ποσοστό 38,30%). Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή, για την οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία πως λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση, παγιώνεται ως τρίτη πολιτική δύναμη στον τόπο.

Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν τη χώρα. Ειδικά αν ισχύουν όσα κατάγγειλαν ο Θοδωρής Δρίτσας και Βασίλης Μιχαλολιάκος για όσα συνέβησαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Ο δήμαρχος Πειραιά έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να υπερασπιστεί τη ζωή και την ακεραιότητα τόσο του ίδιου όσο και των στελεχών του για την εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι τις 25 Μαΐου.

«Δοκιμάστηκε η αντοχή της δημοκρατίας. Χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο μέσο. Χρησιμοποίησαν απόλυτη βία και εκφοβισμό και έκαναν προεκλογική συγκέντρωση την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να ζητήσουν άδεια και χωρίς κάτι τέτοιο να επιτρέπεται. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να προστατέψει τη σωματική μου ακεραιότητα αλλά και των συνεργατών μου. Δεν με άφησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας να μπω σε εκλογικά κέντρα. Δεν με άφησαν κάποιοι ζωηροί με μαύρα δερμάτινα μπουφάν. Δεν τους φοβόμαστε και πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα ανταποκριθούν», υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μώραλης απάντησε πως αυτά είναι συκοφαντίες και προβοκάτσιες. «Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε προβοκάτσιες», δήλωσε ο ίδιος και κάλεσε τον κ. Μιχαλολιάκο να αποδεχτεί την επιλογή των Πειραιωτών.

Άρα μην απορείτε που δώσαμε το 12αρι στην μουσάτη στην Eurovision !!!
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκλογές στο Εργολαβιστάν..

    Αν πάρουμε υπ' όψιν μας ότι οι εκλογές διεξάγονται σε μιά χώρα όπου,
..ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε για το Σαββατοκύριακο των εκλογών να υπάρχει ελεύθερη διέλευση στα διόδια ώστε να διευκολυνθούν οικονομικά οι εκλογείς,
..η κυβέρνηση μέσω του υπουργού(!) Χρυσοχοϊδη και του Στουρναριού των οικονομικών απάντησε αρνητικά,
..μη τυχόν και ζημιωθούν οι εργολάβοι και πάνε και κάνουν παράπονα στους συνεταίρους τους τοκογλύφους της τρόϊκας, κι αυτοί με την σειρά τους κάνουν ''ντα'' τον ''πρωθυπουργό'',
..και μη τυχόν διευκολυνθούν οι εκλογείς και μειωθεί η αποχή, που σ' αυτήν προσβλέπουν για να μειώσουν φαινομενικά το μέγεθος της ήττας και να παρατείνουν την πολιτική ύπαρξή τους,
..αν πάρουμε αυτά λοιπόν υπ' όψιν μας, τότε..
..πολύ καλά τα πήγαμε!..

Μεγάλο μέρος του λαού φάνηκε να βγαίνει απ' τον λήθαργο της απραξίας, και να πιστεύει ότι κάτι μπορεί ν' αλλάξει με την ψήφο του.
Το αποτέλεσμα όμως είναι ακόμη πολύ χλωμό!
Καμία σχέση με το καταιγιστικό, ορμητικό, αδιαμφισβήτητο πρόσταγμα που πρέπει να δώσει για να γκρεμίσει αυτή την κυβέρνηση-τραγωδία!

Εδώ ο λαός πρέπει να δεί την αντίδραση των δωσιλόγων, να οσμιστεί στον αέρα την αδρεναλίνη του πανικού τους, να καταλάβει ότι μπορεί να τους διώξει, και να πράξει ανάλογα.
Μόλις τώρα ξεκινήσαμε.
Μέσα σ' αυτή την εβδομάδα πρέπει να βρούμε και να συγχρονίσουμε τον βηματισμό μας,
..και την επόμενη Κυριακή μέσω των ευρωεκλογών να τους δώσουμε ένα ισχυρό τελειωτικό χτύπημα, που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε να παρερμηνευτεί, ούτε βέβαια να παραβλεφθεί!

Γίνεται! Είναι εφικτό!
Αρκεί να το πιστέψουμε και να μην σταματήσουμε αυτό που χθές,
..δειλά μεν, αλλά αρχίσαμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πωλείται η Ελαφόνησος !!!

Ένα απ' τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, η Ελαφόνησος (στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου) μπήκε στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ως δημόσια προς πώληση περιουσία. Οι διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για οικολογική καταστροφή σε μία περιοχή που είναι προστατευμένη από το δίκτυο Natura. Το 2013, ο Guardian ενέταξε στην πρώτη θέση με τις δέκα ωραιότερες παραλίες της Ελλάδος την Ελαφόνησο, ενώ το TripAdvisor της έδωσε την πρωτιά μετά από ψηφοφορία τουριστών που πέρασαν τις διακοπές τους στη χώρα μας. Τον περασμένο Φεβρουάριο το γερμανικό περιοδικό «Geo Saison», ένα από τα εγκυρότερα έντυπα τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, σε πολυσέλιδο αφιέρωμά του τη χαρακτήρισε «επίγειο παράδεισο» εντάσσοντάς τη στις «δέκα πιο ονειρεμένες παραλίες στον κόσμο, δίπλα στο Μπαλί, στη Χαβάη και τις Μαλδίβες». 

Το χαρτοφυλάκιο 
Η Ελαφόνησος μπήκε στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο προσφέρει (σε κάθε ενδιαφερόμενο) 175 στρέμματα λευκής αμμουδιάς στο Σαρακίνικο και τον Σίμο (με «Property Code» ΑΒΚ 382). Σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α), με την πώληση παραλίου ακινήτου μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια. Οι αναπτυξιακές εγκαταστάσεις που προτείνονται στον ενδιαφερόμενο, αφορούν την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και παραθεριστικών κατοικιών, ωστόσο οι περιορισμοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί και αφορούν περιβαλλοντικούς όρους, νομικά θέμα ενώ λόγο έχει το Δασαρχείο. Η εν λόγω περιοχή μαζί με άλλες τρεις στην Λακωνία (δύο στη Γλυκόβρυση και μία στο Σκουτάρι Γυθείου) συμπεριλαμβάνονται στη σύνοψη χαρτοφυλακίου ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ (Ομάδα Α' και Β') και δεν έχουν βγει ακόμη στο σφυρί. Η συγκεκριμένη λίστα περιέχει ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν προς εκμετάλλευση βάσει κριτηρίων και εμπορικών παραγόντων. Ο δήμαρχος Ελαφονήσου, Παναγιώτης Ψαρομμάτης έστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ και στον υπουργό Οικονομικών αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Ελαφονήσου, αλλά και σύσσωμοι οι κάτοικοι και φορείς του νησιού είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ξεπούλημα του Σίμου, του Σαρακίνικου ή οποιασδήποτε άλλης δημόσιας έκτασης της Ελαφονήσου. Με κάθε τρόπο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το μοναδικό και ευαίσθητο φυσικό μας περιβάλλον. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν επενδυτή που στο όνομα της όποιας "αξιοποίησης" ή οικονομικού ανταλλάγματος θα θίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των μαγευτικών μας παραλιών».

Γιατί η Ελαφόνησος είναι στο δίκτυο Natura
«Οι αμμοθίνες και τα ενδημικά είδη χλωρίδας που εμφανίζονται αποκλειστικά στις παραλίες και την ευρύτερη περιοχή της Ελαφονήσου είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που την εντάσσουν στο δίκτυο Νatura 2000» εξηγεί ο Δήμος Ελαφονήσου και συνεχίζει: «Στις εκτεταμένες παραλίες της Ελαφονήσου και πάνω στην άμμο το κυρίαρχο είδος είναι το θαλασσόκεδρο Juniperus oxykedrus ssp Marcocarpa, που είναι από τα πιο σπάνια του Αιγαίου και της Μεσογείου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ενδημικά φυτά που βρίσκονται στην Ελαφόνησο, τα φυτά, δηλαδή, που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Ενα από αυτά είναι το φυτικό είδος Σαπονάρια των Γιάγκελ, που αναπτύσσεται στις αμμώδεις παραλίες στη δυτική πλευρά του νησιού, σε δύο απομακρυσμένους και περιορισμένους πληθυσμούς. Βρίσκεται δε στη λίστα των 50 νησιωτικών φυτών της Μεσογείου που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και χρήζουν προστασίας».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....