Διυλιστήριο: 05/10/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Τους έδωσαν το κοινωνικό μέρισμα .... και τους το πήραν οι τράπεζες !!! Μια ποιος τελικά κυβερνάει αυτό τον τόπο ; Μήπως η Deutsche Bank;

Χιλιάδες συμπολίτες μας που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πηγαίνουν από νωρίς το πρωί στις τράπεζες για να επιβεβαιώσουν πως στους λογαριασμούς τους έχει κατατεθεί το πολυπόθητο βοήθημα από το κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο για χιλιάδες από τους δικαιούχους περίμενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη.

Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος ναι μεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους από το υπουργείο οικονομικών αλλά έκανε φτερά μέσα σε μια νύχτα!

Το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά ωστόσο όσοι απόρησαν γιατί δεν «βλέπουν» την κατάθεση κάνοντας μια απλή ενημέρωση του λογαριασμού είδαν ότι το ποσό μπήκε αλλά βγήκε αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!

Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη ενώ όπως ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο news.gr, η δουλειά του τέλειωσε από τη στιγμή που πήρε τους λογαριασμούς και έγινε η κατάθεση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος. «Εμένα μου έδωσαν λογαριασμούς και έκανα την κατάθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά και ως Πόντιος Πιλότος νίπτει τας χείρας του!

Αυτό που συνέβη όπως φαίνεται είναι ότι στις τράπεζες δεν εστάλη εγκύκλιος για να επισημανθεί το ακατάσχετο του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για οφειλές προς το δημόσιο αλλά και προς τις τράπεζες.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και τονίζει ότι: «Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα».

Πληροφορίες λένε ότι οι τράπεζες κατάσχεσαν αυτόματα τα ποσά που μπήκαν σε λογαριασμούς για τους οποίους υπήρχε από πριν εντολή κατάσχεσης.

Μιλώντας στον Αθήνα 8.84 ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε ότι ζήτησε να επικοινωνήσει με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το συγκεκριμένο θέμα. Υπογράμμισε ότι ο νόμος είναι σαφής. «Παρανομεί κάθε τράπεζα που κάνει το αντίθετο από το νόμο είπε» ο κ. Κεγκέρογλου.

Όπως είπε ο νόμος προβλέπει κατηγορηματικά το ακατάσχετο του μερίσματος για χρέη και στο δημόσιο και στις τράπεζες. Πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να δουν οι δικαιούχοι είναι το ενδεχόμενο να ισχύει στο λογαριασμό τους πάγια εντολή πληρωμής τρέχουσας δόσης δανείου.

Το πρόβλημα φαίνεται πως προέκυψε καθώς το υπουργείο Εργασίας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν εξέδωσαν εγκύκλιο προς τις τράπεζες με τις οποίες να ειδοποιούν ότι το κοινωνικό μέρισμα δεν μπορεί να κατασχεθεί.

Σε παρέμβασή του ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πως εάν έχει συμβεί «αυθαίρετη πράξη» από τις τράπεζες, «θα διορθωθεί άμεσα και εννοώ σήμερα», ενώ διευκρίνισε πως το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο ακόμα και αν υπάρχει πάγια εντολή από το δικαιούχο του τραπεζικού λογαριασμού.

«Το κοινωνικό μέρισμα δεν ακουμπιέται, δε θίγεται, είναι ένα ποσό για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι ακατάσχετο», τόνισε χαρακτηριστικά.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προεκλογική τουμπίτσα από τον Γλέζο: ''Ναι σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ ΝΔ αν μετανιώσουν''

Το Διυλιστήριο λέει .... Τι έγινε κύριε Γλέζο ; Με ποιον θα συνεργαστείτε ; Με αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ; Ακόμα δεν έχετε πειστεί ότι είναι πατριδοκάπηλοι και ''Εφιάλτες'' ; Τι πολιτική συνεργασία θα έχετε με κάποιον που πιστεύει σε μία Γερμανική Ευρώπη, που πιστεύει πως τα μνημόνια κάνανε καλό στην Πατρίδα μας, που έχει ξεπουλήσει τα πάντα στους Γερμανούς; Εκτός αν η πολιτική σας συμπίπτει .......Θα μπορούσατε δηλαδή αν δήλωνε μετανιωμένος τότε, να συνεργαστείτε και με τον Χίτλερ για την ανασύσταση της Ελλάδας; Θα μπορούσατε δηλαδή τώρα να συνεργαστείτε και με τους μετανιωμένους Μπούκουρα και ίσως αργότερα Κασιδιάρη ; 
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, δηλώνει σε συνέντευξη του στην "Ελευθεροτυπία" αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση λέγοντας «Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και θα κάνουμε κυβέρνηση λαϊκής κυριαρχίας»!

Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να είναι σίγουρος, όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «ντέρμπι» ο κ. Γλέζος σημειώνει έχει τους δικούς του δείκτες. «Πρώτος δείκτης η προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε το 1958 με την ΕΔΑ, το θυμάστε;» και πρόσθεσε ότι ήρθε ακόμα και νεοδημοκράτης και ζήτησε να μπει.

Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος, «αλλά και αυτοδύναμος να είναι θα αναζητήσει συμμαχίες. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς το λαό».

Στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πλειοψηφία απαντά: «Αν συμβεί αυτό, τότε θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους».

Σε ερώτηση για το ποια κόμματα εννοεί ο κ. Γλέζος αποκλείει τo Λαϊκό Σύνδεσμο, ωστόσο δεν κάνει το ίδιο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Αν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Ο Μανώλης Γλέζος σημειώνει ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα ξεκινήσει, αφού πρώτα καταργηθεί το Μνημόνιο και υποστηρίζει ότι ακόμα και αν σταματήσουν οι δόσεις, το Δημόσιο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους, με περιορισμό της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα... μαλακά επιχειρήσεις με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Και εσύ μαλ@@ .... ψήφιζέ τους!!!

Στα «μαλακά» θα πέσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις που είχαν φορολογικές διαφορές με το Δημόσιο και είχαν προσφύγει μέσα στο 2013 στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΕΔΕΦΔ).

Η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών γνωστή και ως Επιτροπή του άρθρου 70Α ήταν αρμόδια έως και τις 31 Ιουλίου 2013 για την εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών άνω των 50.000 ευρώ. Σε αυτή μάλιστα είχαν υπαχθεί προς «διοικητική επίλυση» 800 μεγάλες φορολογικές υποθέσεις συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ!

Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δημοσιοποιήθηκε χθες προβλέπει πως για τις περιπτώσεις αυτές, δηλαδή για φορολογουμένους οι οποίοι κατέφυγαν στην καταργηθείσα Επιτροπή του άρθρου 70Α αμφισβητώντας πράξεις καταλογισμού φόρου, τέλους, εισφοράς ή προστίμου, που ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ, δεν θα επιβάλλονται οι αυστηρότερες διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, αλλά οι διατάξεις που ίσχυαν πριν την ενεργοποίησή του.

«Δεομένου ότι οι πράξεις ή αποφάσεις της Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών εκδόθηκαν έως 31.12.2013, τα οικεία ποσά που βεβαιώνονται σύμφωνα µε τα παραπάνω, καταβάλλονται κατά τις διατάξεις που ίσχυαν πριν την έναρξη εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (1.1.2014)», σημειώνεται στη σχετική απόφαση.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών είχε κατηγορηθεί για ομιχλώδεις και διαβλητές διαδικασίες και συναλλαγές στη διαχείριση φακέλων με εξόφθαλμες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις φορολογουμένων με πολύκροτες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που είχαν λάβει μεγάλη δημοσιότητα και είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη στο παρελθόν, που κατέφυγαν στην Επιτροπή για να παρακάμψουν τις ελεγκτικές αρχές και για να πετύχουν ευνοϊκή διευθέτηση των υποθέσεών τους με δραστική μείωση των προστίμων.

Κάποιες από αυτές τις υποθέσεις θα κριθούν όχι με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, αλλά με διατάξεις που ίσχυαν πριν την ενεργοποίησή του.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Nέο άρθρο από το ΒΗΜΑ προειδοποιεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εκλογική καταστροφή που (τους) έρχεται

Με ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο του ο Γ.Μαλλούχος στο ΒΗΜΑ, επιχειρεί και αυτός, μετά τον διευθυντή της εφημερίδας Α.Καρακούσης που προσπάθησε να "αθωώσει" τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για το κάζο που έρχεται, να προετοιμάσει για την επερχόμενη ήττα της συγκυβέρνησης στις εκλογές.

Ας το δούμε ολόκληρο:

"Παρά τα όσα περί του αντιθέτου προπαγανδίζει η κυβέρνηση, η αλήθεια είναι στις τάξεις της επικρατεί πανικός σχετικά με τις επερχόμενες διπλές εκλογές. Η ανησυχία είναι μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα δικαιλογούσαν οι “επίσημες” μετρήσεις. Και δεν έχουν άδικο να ανησυχούν. Το αντίθετο μάλιστα...

Ομως, εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσει κανείς ορισμένα βασικά πράγματα για την πολιτική μας ζωή των τελευταίων ετών που οι κυβερνώντες τείνουν διαρκώς να ξεχνούν.

Ως προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο νυν πρόεδρος του ΠαΣοΚ ήταν υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης Παπανδρέου που οδήγησε τη χώρα στο διεθνή οικονομικό έλεγχο. Εκείνη την εποχή λοιπόν, ο λόγος του τότε υπουργού ήταν πολύ διαφορετικός από αυτόν που είχε αργότερα: τότε μιλούσε με άλλους όρους, πολύ πιο “κοινωνικούς” και κρατούσε σαφείς αποστάσεις από την εφαρμοζόμενη πολιτική – ήταν πριν μετακομίσει στο υπουργείο Οικονομικών και πάρει, σε μεγάλο βαθμό “πάνω του” την υπόθεση της προσαρμογής της χώρας στις γερμανικές απαιτήσεις.

Ως προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ουδείς μπορεί να ξεχάσει ότι επί δύο περίπου χρόνια υπήρξε ο βασικός εκφραστής της αντίθεσης στη μνημονιακή πολιτική και ήταν ο άνθρωπος που είχαν κατεξοχήν στοχοθετήσει στο Βερολίνο. Ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του ήταν οι πρώτοι που μέτρησαν τις καταστρεπτικές επιπτώσεις αυτής της πορείας για την Ελλάδα και όχι μόνον στο επίπεδο της οικονομίας, της ανεργίας, της ύφεσης, αλλά, ακόμα και στο.... ψυχολογικό επίπεδο. Ποιος δεν θυμάται τη ρήση του “όχι στην Ελλάδα του λεξοτανίλ;”

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, άλλαξαν στην πορεία. Και άλλαξαν πολύ. Η στροφή, ειδικά στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν πρωτοφανής.

Στις εκλογές που ακολούθησαν, πολιτεύθηκαν με συνθήματα ακραίας πόλωσης και καταστροφολογίας. Και κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση ακριβώς με αυτά. Λέγοντας δηλαδή ότι αν ο ελληνικός λαός δεν ψήφιζε τη Ν.Δ. και το ΠαΣοΚ, η χώρα εισερχόταν στο χάος.

Εκτοτε, αυτές είναι οι πρώτες εκλογές. Τώρα, η τρομολαγνία εκείνων των συνθημάτων δεν περνάει πια. Το ΠαΣοΚ επέστρεψε σε μία ιδιότυπη εκδοχή της, αλλά είναι φανερό ότι αυτό του έκανε ακόμα περισσότερο κακό. Τώρα, στην κυβερνητική πλευρά, επικρατεί μία ακόμα εκδοχή του succes story, η οποία δεν φαίνεται να πείθει, καθώς βρίσκεται σε κάθετη αντίθεση με την πραγματικότητα.

Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και οι ηγεσίες τους πρέπει να σκεφτούν πόσο τους κόστισε το γεγονός ότι ξεκίνησαν από αντιμνημονιακοί για να καταλήξουν υπερμνημονιακοί όταν αυτό τους ήταν πλέον πολιτικά χρήσιμο. Οπως και το πόσο τους κοστίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα υποφέρει, παρά τα όσα οι ίδιοι σήμερα λένε. Και θα πρέπει να τα σκεφτούν ακριβώς επειδή τα απίθανα εκείνα διχαστικά και καταστροφολογικά φόβητρα του 2012 δεν πείθουν πια κανέναν.

Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιες πολιτικές δεν μπορούν να στηρίζονται πάνω σε ψέμματα, ούτε σε τέτοιες αδιανόητες κωλοτούμπες. Γιατί, τώρα που ήρθε η ώρα της κρίσεως, εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημά τους, έτσι όπως τα κάνανε: ποιος τους πιστεύει;".
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα βίντεο που εξαφάνισε ο Θεοδωράκης και το Mega! Τα έχουν κάνει σημαία οι σκοπιανοί ναζί…

Μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά, κομματικά κλπ, αλλά υπάρχει μία βασική αρχή. Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Οι ηλίθιοι που ήταν το τρίτο είδος, τελειώνουν.
Έτος 2008. Ήταν η χρονιά του μεγάλου “ΟΧΙ” με το βέτο του Καραμανλή στην ένταξη των Σκοπίων. Την ίδια στιγμή όμως, οι νταβατζήδες και οι αχυράνθρωποι δημοσιογράφοι έδιναν τα ρέστα τους για να “ευαισθητοποιήσουν” την κοινή γνώμη, ώστε να δεχθεί πιο απαλά την ένταξη των Σκοπίων. Θεωρούσαν βέβαιο πως ο Παπανδρέου και η συμμορία του, καθώς και οι αχυράνθρωποι στην κυβέρνηση θα άνοιγαν την κερκόπορτα.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ όπως είναι επόμενο, το Mega και ο αχυράνθρωπος πρωταγωνιστής του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο μοναδικός άνθρωπος που έδωσε βήμα σε φασίστες και πράκτορες ώστε να ξεράσουν την προπαγάνδα μίσους. Ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να ενδώσει…
Τα χρόνια πέρασαν, το Mega, οι κοντομηνάδες και οι Θέμοι κατάφεραν να γκρεμίσουν τον Καραμανλή, άλλοι να θησαυρίσουν και άλλοι να γλιτώσουν την φυλακή λόγω των υπηρεσιών τους. Και επανέρχονται τώρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε άλλον ρόλο: Αυτόν του πολιτκού. Ώστε να μαζέψουν πάλι τους χαχόλους που ψήφισαν Σημίτη ή Παπανδρέου και να τους επαναπατρίσουν σε ένα ελέγξιμο μαντρί ώστε να εξασφαλίσουν την αυριανή συγκυβέρνηση πάλι των νταβατζήδων.
Για να το καταφέρουν αυτό, έπρεπε να σβήσουν το “μαύρο” προδοτικό παρελθόν. Εξαφάνισαν λοιπόν τα βίντεο της ελεεινής, προπαγανδιστικής εκπομπής. Για κακή τους τύχη όμως, οι σκοπιανοί φασίστες όχι μόνον τις είχαν κρατήσει, αλλά τις έχουν σημαία της ναζιστικής τους προπαγάνδας μέχρι και σήμερα. Απολαύστε τες και θυμηθείτε: Μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά, κομματικά κλπ, αλλά υπάρχει μία βασική αρχή. Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Οι ηλίθιοι που ήταν το τρίτο είδος, τελειώνουν.


Προσέξτε το ‘χαλαρό στυλάκι’ που πάει στα καφενεία στην Φλώρινα, όπου δήθεν είναι όλοι σλαβόφωνοι… Και δείτε επίσης, πόσο στο ‘χαλαρό’ αναφέρεται στο αν είναι κακό να αποκαλούμε τους σλαβόφωνους ‘Μακεδόνες’.

Φανταστείτε μετά τον κο Θεοδωράκη στην βουλή, να κατεβάζει νομοσχέδιο για την αναγνώριση των όποιων δίγλωσσων που είναι και σλαβόφωνοι ως μειονότητας που μάλιστα θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει, δηλαδή ως ‘μακεδονική’.
Για τον αλυτρωτισμό και ιμπεριαλισμό των Σκοπιανών κουβέντα. Αλλά, βέβαια, αυτό είναι άλλο θέμα…
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ταμήλος: Η ΝΔ θα διώξει την τρόικα όπως ο Οδυσσέας τους μνηστήρες της... Κλεοπάτρας (βίντεο)

Γέλια και αμηχανία προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε από το βήμα της βουλής, ο Μιχάλης Ταμήλος, υπερασπιζόμενος την ανάπτυξη και το success story της κυβέρνησης Σαμαρά. Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ο βουλευτής της ΝΔ, τα έβαλε με τους δανειστές της χώρας βροντοφωνάζωντας: « Εμείς πιστεύουμε ότι στη ΝΔ βρήκαμε την Ιθάκη. Και σίγουρα σε λίγο καιρό θα διώξουμε και την τρόικα. Θα τη διώξουμε, όπως ο Οδυσσέας έδιωξε τους μνηστήρες του θρόνου που πολιορκούσαν την Κλεοπάτρα»! Δεν ηταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να τον διορθώσουν φωνάζοντας «Πηνελόπη! Πηνελόπη!».


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτά είναι δικά σου δεν πρέπει να αφήσεις κανέναν να στα πάρει.

Τα σύμβολά μας τα έπιασαν βρώμικα χέρια, χέρια ψευτών, κλεφτών, φονιάδων.

Τους ύμνους μας τραγούδησαν άνθρωποι με μίσος στις φωνές τους. 

Τις ιδεολογίες μας τις πάτησαν και τις πέταξαν στα σκουπίδια κενόδοξα άπληστα πλασματάκια. 

Τον Κύριο τον Χριστό μας, τον λάσπωσαν και συνεχίζουν εως τώρα.

Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου Είπε. Και εκείνοι έσφαξαν χιλιάδες στο όνομα Του.

Ο έχων δύο χιτώνες τον έναν να τον δίνει Είπε. Και αυτοί γεμίσανε με χρυσό τις αποθήκες τους.Και τώρα.... αυτά τα σκοτεινά ανθρωπάκια...συνεχίζουν το έργο τους.

Είναι πάνω από το κεφάλι μας και χλευάζουν τις ιδεολογίες μας ως αποτυχημένες,

λεν  τους ύμνους μας  εθνικιστικούς, 

τα σύμβολά μας φασιστικά, 

την πίστη μας ... σκοταδισμό.

Όλοι αυτοί που πάνε να σε μπερδέψουν, 

και το άσπρο μαύρο πάνε να σου κάνουν.

Είναι οι ίδιοι και οι "πρόγονοι" τους που καπηλεύονται , ποδοπάτουν, λοιδορούν και σπίλωνουν

 ανά τους αιώνες τα σύμβολά μας, τους ύμνους μας, τις ιδεολογίες μας, την  πίστη μας....

..Και περιμένουν σαν τα όρνεα πάνω από το κεφάλι σου, 

περιμένουν να χάσεις πλέον ότι σου έχει απομείνει για να σε ξεσκίσουν.

Τις αξίες σου, τις αρχές σου και την πίστη σου.

Αυτά όμως ανήκουν σε σένα και δεν πρέπει να αφήσεις κανέναν να στα πάρει.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόμματα τραβεστί..

   Το blog έχει περιέργεια και θα 'θελε να ρωτήσει όσους συμπολίτες του σκοπεύουν να ψηφίσουν ''Ελιά'', μα προπαντός το ''Ποτάμι'',
..αν έχουν κάποια ιδέα, μιά άποψη βρε παιδί μου, για το τί ακριβώς είναι αυτά τα ''κόμματα''.

Και καλά, για την Ελιά έχουμε όλοι, λίγο ως πολύ, σχηματίσει άποψη:
Πρόκειται για τα απομεινάρια, του ΠαΣοΚ, του ''βαθέως ΠαΣοΚ'', ό,τι πιό σάπιο και πιό επικίνδυνο παρουσίασε ποτέ αυτό το κομμα (με εξαίρεση την Αυτού Χυδαιότητα),
..που γνωρίζοντας ότι και το όνομα πλέον ''ΠαΣοΚ'' προκαλεί αναγούλα και εμετικές τάσεις, προσπαθούν να διασώσουν τους εαυτούς τους, αλλά και έναν ολόκληρο τρόπο, ένε mondus vivendi διαχείρισης και διασπάθισης των κοινών.

Για το Ποτάμι όμως ας μας πουν: Είναι κάτι; Δηλαδή έχει κάποιο πρόγραμμα, κάποιες προγραμματικές αρχές, ένα σχέδιο για την χώρα;
Έχει κάνει κάποιο συνέδριο με τυπικές έστω δημοκρατικές διαδικασίες, που να κανονίσει την δομή του; Μήπως δηλαδή δεν είναι ''ενός ανδρός αρχή'' με διαπλεκόμενες διαδικασίες και διασυνδέσεις;
Μήπως δεν είναι το απόλυτα ανάλογο του Μπερλουσκονισμού στην Ελλάδα, (χωρίς(;) τα δισεκατομμύρια), που αποδεικνύει περίτρανα τις σχέσεις διαπλοκής, και το τελικό ''καπέλωμα'' της πολιτικής από ''εθνικούς'' εργολάβους, προμηθευτές, και κάθε είδους μεγαλοσυμφέροντα;
Έχει κάπου κάποιους εκπροσώπους του, όπου ο απλός πολίτης θα μπορεί να απευθυνθεί, να συζητήσει, να πεί τις απόψεις του, τα αιτήματα και τα παράπονά του για την δυσλειτουργία του κράτους, για τον τρόπο έκφρασης των κοινών τους επιδιώξεων;
Κι ας μην ακουστούν χαζά, ότι τάχα αυτός είναι ο ''παλιός τρόπος'' των κομμάτων!
Αυτός είναι ο μόνος και αρχαιότατος τρόπος των ''μονάδων'' όταν θέλουν να συνασπιστούν και να εκφραστούν ως ''σύνολα''!

Απλούστατα και τα δύο αυτά ''κόμματα'', μα προπαντός το Ποτάμι είναι κόμματα-τραβεστί.
Κόμματα ανδρόγυνα, άφυλα, απρόσωπα μέσα στην προσωποπαγή τους ''μουτσούνα'',
..με έναν και μόνο σκοπό: ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Είναι τα κόμματα που πρόθυμα θα συμπράξουν με το ΔΕΥΤΕΡΟ (ίσως και νάναι και τρίτο!) σε ποσοστό κόμμα (είτε σε Ευρωεκλογές, είτε κυρίως σε Εθνικές εκλογές), ώστε να μπορέσει αυτό να σχηματίσει νέα συγκυβέρνηση του αίσχους,
..για να προχωρήσουν παρακάτω: μνημόνια, εξαρτήσεις, φτωχοποίηση του λαού, μετατροπή της χώρας σε οικονομική αποικία.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΑΠΟΚΟΥΜΠΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.

Ψηφίζοντας ''Ελιά'' και ''Ποτάμι'' ψηφίζει κανείς απ' ευθείας τρόϊκα-Μέρκελ-Λαγκάρντ-ΔΝΤ-Ευρωζώνη και Τράπεζες,
..χωρίς καν τον ''φερετζέ'', την ψευτοδικαιολογία ότι ψηφίζει τέλος πάντων κάποιο κόμμα ''αρχών'', θέλοντας τάχα να υποστηρίξει μιά κάποια ιδεολογία-τρίχες!

Ιδού τα κόμματα,
..και ιδού και το πήδημα!..
(που πρέπει να τους εφαρμόσουμε!)

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι καλός άνθρωπος!

Συνεχίζονται οι τυχαίες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με απλούς ανθρώπους στον δρόμο. Χτες το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που έβγαινε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, συνάντησε μια τραβεστί που έκανε πιάτσα.

Οι σωματοφύλακες του Αντώνη Σαμαρά προσπάθησαν να απομακρύνουν την τραβεστί αλλά ο Αντώνης Σαμαράς τους διέταξε να παραμερίσουν και πλησίασε την τραβεστί που ήταν τραυματισμένη επειδή ένας πελάτης την είχε πλακώσει στο ξύλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς χάιδεψε τρυφερά το μέτωπο της τραβεστί, της έβγαλε τα ψηλοτάκουνα και το καλσόν, και της έπλυνε τα πόδια.

Η τραβεστί δεν αναγνώρισε τον Αντώνη Σαμαρά και άρχισε να φωνάζει επειδή νόμιζε πως ήταν πελάτης και ήθελε να την χουφτώσει τσάμπα.

Μόλις ο Αντώνης Σαμαράς της είπε πως είναι ο πρωθυπουργός, η τραβεστί του έδωσε όλες τις εισπράξεις της ημέρας και πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να τον κεράσει ένα παγωτό από το περίπτερο ή να του δώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει.

Ο Αντώνης Σαμαράς της αντιπρότεινε να πάνε στις «Κούκλες», και έτσι ο πρωθυπουργός και η τραβεστί βρέθηκαν να παρακολουθούν παρέα το drag show, να πίνουν τα ποτάκια τους και να αποθεώνουν αγκαλιασμένοι την drag queen που υποδυόταν την Άννα Βίσση.

(Όσο το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν προεκλογικά τον Αντώνη Σαμαρά ως απλό, ζεστό και ανθρώπινο, τόσο πιο εμετικός φαίνεται.)
Διαβάστε περισσότερα.... »
....