Διυλιστήριο: 10/01/16
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

VIDEO - Το ρομπότ που μιλάει και χορεύει ποντιακά


Ένα ρομπότ, το οποίο μιλάει και χορεύει ποντιακά, κατασκεύασε το εργαστήριο της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο "Γιωρίκας", έτσι είναι το όνομα που έδωσε στο ρομπότ η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι ένα παράδειγμα εφαρμογής κοινωνικής ρομποτικής και ρομποτικής αρωγής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, «η ομάδα προσπάθησε μέσω αυτής της εφαρμογής που αναπτύχθηκε, να προωθήσει και να παρουσιάσει την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μαζί με τον σύλλογο εκπαιδευτών ποντιακής διαλέκτου για τα μαθήματα ποντιακής που ξεκινούν στο Πανεπιστήμιο».

Δείτε το απόσπασμα από τον ΑΝΤ1
Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κουβανέζικα πούρα .... made in Κρύα Βρύση Πέλλας

Στους δρόμους του καπνού και του χειροποίητου ελληνικού πούρου, με εφόδιο την οικογενειακή παράδοση.

Στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, στον Νομό Πέλλας, η οικοτεχνία των αδελφών Κωνσταντινίδη αντιστέκεται στις δυσκολίες και συνεχίζει την παραγωγή των μοναδικών στον ευρωπαϊκό χώρο χειροποίητων premium πούρων.

Με εφόδιο την οικογενειακή παράδοση και την τεχνογνωσία στην παραγωγή και στη μεταποίηση των προϊόντων καπνού, η οικοτεχνία των αδελφών Κωνσταντινίδη ξεχώρισε στην ελληνική, αλλά και διεθνή αγορά για την παραγωγή των χειροποίητων premium πούρων της. Παρά την αποσύνδεση των επιδοτήσεων του καπνού και τις μετέπειτα δυσκολίες που προέκυψαν λόγω έλλειψης θεσμικού πλαισίου για τη δημιουργία μεταποιητικών μονάδων παραγωγής καπνιστικών προϊόντων, πέτυχε την καθετοποίηση της οργάνωσης και της παραγωγής, ξεκινώντας από τον σπόρο και καταλήγοντας στο πούρο.

Τα ελληνικής παραγωγής χειροποίητα premium πούρα με την ονομασία Vamma Del Sol (απόσταγμα του ήλιου) προέρχονται από κουβανέζικο σπόρο και καλλιεργούνται σε 10 στρέμματα, στην Κρύα Βρύση, όπου το μικροκλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για την παραγωγή καλής ποιότητας φύλλων καπνού. «Η οικοτεχνία ξεκίνησε όπως μια πανεπιστημιακή εργασία», επισημαίνει ο Αριστείδης Κωνσταντινίδης, «είχα ένα project και προσπάθησα να το υλοποιήσω με πρωτογενή και δευτερογενή έρευνα.

Ως οικογένεια καπνοκαλλιεργητών, γνωρίζαμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και όταν σταμάτησαν οι επιδοτήσεις, αντί να κατευθυνθούμε σε άλλες καλλιέργειες, βρήκαμε τη διέξοδο στα χειροποίητα πούρα, που δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά μόνο στη Λατινική Αμερική, καθώς η πρώτη ύλη είναι πολύ ακριβή και η υπεραξία είναι ενσωματωμένη σε αυτήν», επισημαίνει. Έτσι, μετά από έρευνα και αρκετές επισκέψεις στην Κούβα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεννήθηκε το τελικό προϊόν, αντίστοιχο με της Λατινικής Αμερικής, που αντιπροσωπεύει μόνον το 1,5% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ το υπόλοιπο είναι βιομηχανοποιημένο και προέρχεται από τη Βόρεια Ευρώπη.

«Αυτό το προϊόν, ο καπνός, πρέπει να συνεχίσει και να σταθεί με αυτή την οικοτεχνική μορφή και να βγάλει τελικά προϊόντα, όπως βιολογικά τσιγάρα, λεπτοκομμένο καπνό, πούρα, cigarillos κ.λπ.», τονίζει ο ιδιοκτήτης της οικοτεχνίας, Αριστείδης Κωνσταντινίδης. «Όπως είναι στημένο σε όλη την Ελλάδα το κρασί, έτσι και οι δρόμοι του καπνού θα μπορούσαν να ξεκινούν από το Αγρίνιο και να φτάνουν στην Κομοτηνή», τονίζει και προσθέτει πως «η Ελλάδα είχε τον ανθό του αλατιού στα καπνά παγκοσμίως και σταδιακά επιστρέφει η καλλιέργεια στη χώρα μας, αφού έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά για την παραγωγή χαρμανιού.

Εάν αυτό μπορούμε να το μεταφράσουμε στη δημιουργία μικρών σχημάτων, μικρών brands, χωρίς τη γραφειοκρατία ή τις τεράστιες εγγυητικές, θα έδινε τεράστια ώθηση στον τομέα του καπνού και της μεταποίησης με μεγάλη υπεραξία στο τελικό προϊόν. Την πρόταση αυτή την έχουμε συζητήσει επανειλημμένως με όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά, δυστυχώς, κανείς δεν θέλει να δώσει προοπτική», καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.Πηγή www.ypaithros.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για υπεξαίρεση 462.375 ευρώ συνελήφθη ο πρώην ταμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας


Συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ο πρώην ταμίας του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, 55 χρονών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή για υπεξαίρεση μεγάλου ποσού και απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.

Ο πρώην ταμίας κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τη Δευτέρα θα παραπεμφθεί στον ανακριτή. Σύμφωνα και με στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, ο πρώην ταμίας κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσά μεγαλύτερα των 462 χιλιάδων ευρώ, το διάστημα από το 1995 έως το 2010.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Ταμείου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την 17ετία 1995-2012, ο κ. Μπέζος είχε πει ότι το ποσό της υπεξαίρεσης των 462.375,83 ευρώ από τον τότε ταμία προέρχεται κατά 425.726 ευρώ από νοσήλια που απέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, εισπράχθηκαν από τον ταμία, αλλά ποτέ δεν τα κατέθεσε στο ταμείο του νοσοκομείου και δεν εξέδωσε γραμμάτια είσπραξης. Το υπόλοιπο ποσό των 36.589,41 ευρώ αφορά ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις υπαλλήλων, από δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν, αλλά τα χρήματα δεν αποδόθηκαν ποτέ από την πλευρά του ταμία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή /left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Καραγιώργης του Attica TV


Το όνομα του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη ήταν ανέκαθεν γνωστό στους οικονομικούς κύκλους. Έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν αποφάσισε να απασχοληθεί ενεργά στον χώρο των media στην Ελλάδα με την εξαγορά περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και του Attica Tv.

Από σήμερα θα απασχολήσει τη δημοσιότητα για τις δικαστικές περιπέτειες που τον κυνηγούν από το παρελθόν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, κατόπιν διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις ολλανδικές Αρχές, άνδρες της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τον εντόπισαν το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Γλυφάδας (δηλώνει κάτοικος Ψυχικού) και τον συνέλαβαν. Ωστόσο, ο ίδιος επικαλέστηκε ασθένεια και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, προκειμένου να εξεταστεί από τον θεράποντα ιατρό του και εν συνεχεία μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο. Μόλις λάβει εξιτήριο θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος.

Κατά πληροφορίες, οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι: απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.
Το who is who του επιχειρηματία
Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν ο 63χρονος εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης παρουσίαζε το νέο τηλεοπτικό δίκτυο HellasNet, θέλοντας να μπει στον τομέα της ενημέρωσης.

Η ΗellasNet είναι τηλεοπτικό δίκτυο περιφερειακών καναλιών. Υπουργοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεγαλοδιαφημιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, κοσμικοί παρήλασαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν την επίσημη παρουσίαση του νέου τηλεοπτικού δικτύου.
Όσοι γνωρίζουν τον εφοπλιστή περιγράφουν τη ζωή του ως ανατρεπτική και μυστηριώδη. Και ο δεύτερος χαρακτηρισμός αποδίδεται για κάποια πρόσωπα με τα οποία διασυνδέθηκε τα τελευταία χρόνια, όπως ο Ρώσος κροίσος Κονσταντίν Μαλοφέβ, με τον οποίο ενώθηκε με κουμπαριά.

Ο Γιάννης Καραγιώργης μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως διατηρεί τις κατάλληλες διασυνδέσεις και επαφές στη λίστα του κινητού του τηλεφώνου. Πριν από την παρουσίαση του τηλεοπτικού δικτύου που αναπαράχθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά από τις ιστοσελίδες, οι αναρτήσεις σχετικά με το όνομά του ήταν ελάχιστες ακόμη και στο παγκόσμιο διαδικτυακό «βιβλίο», την Google.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Καραγιώργης επιχειρεί να ασχοληθεί με τα μέσα ενημέρωσης, αν και τις προηγούμενες δύο τα σχέδιά του δεν είχαν ευοδωθεί.

Η πρώτη ήταν το 2011 με τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε, ενώ η δεύτερη το 2013, ότανδήλωνε αποφασισμένος να βάλει 5 εκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση του καναλιού. Το τρίτο μπάσιμο αποδείχθηκε περισσότερο τυχερό όσο και εντυπωσιακό.

Το HellasNet αποτελείται από 11 κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), το Attica TV (Αττική) και το TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία). Το τελευταίο ο Καραγιώργης το αγόρασε από την οικογένεια Αντωνίου, καθώς τα παιδιά του Άγγελου Αντωνίου, Γιώργος και Τέα, δεν θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση στα ΜΜΕ.

Περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων, μαγκαζίνο, εκπομπές. Εκτός από τον Κώστα Βαξεβάνη, που ανέλαβε διευθυντής Ενημερωτικού Τομέα, στο τιμ της HellasNet εντάχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Ρούσσης ως διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης και ο Βαγγέλης Μαυρογιάννης ως διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης.
Το 1994 ένα φοβερό δυστύχημα στο υπέρ δεξαμενόπλοιο του «Στολίδι» οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία.
Ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί.

Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, που είχαν ανοίξει την κάνουλα τροφοδοτώντας τον με αρκετά εκατομμύρια, έκλεισαν απότομα, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά της περιουσίας τόσο της εταιρείας όσο και της προσωπικής του. Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το διαζύγιο με τη σύζυγό του, Ιωάννα Πάικου, με την οποία είχε αποκτήσει έναν γιο.

Τα πάντα φαίνονταν να είχαν χαθεί. Ο Καραγιώργης είχε πνιγεί σε έναν ωκεανό αγωγών και χρεών. Σιγά σιγά άρχισε να στέκεται και πάλι στα πόδια του και να χτίζει νέες επιχειρήσεις. Ασχολήθηκε με τις ναυλώσεις πλοίων, προσπαθώντας να ανέλθει στις πρώτες θέσεις του πόντιουμ της ναυτιλίας. Το 2001, οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έμαθαν για πρώτη φορά το όνομά του, όταν γράφτηκε στον Τύπο ότι θα επένδυε 18 εκατομμύρια δολάρια στην ΑΕΚ. Τα χρήματα, όμως, δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Πηγή www.zougla.gr

diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας ΜαρινόπουλουΠροσωρινή διαταγή χορηγήθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία δεσμεύεται η ακίνητη περιουσία των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από σχετικό αίτημα της δικηγορικής εταιρείας Νίκος Αγαπηνός. Η τελευταία σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως πρόκειται για απόφαση- σταθμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας αναφέρει:

«Μετά από αίτημα της Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός, χορηγήθηκε σήμερα Προσωρινή Διαταγή από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο την μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

Η ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της της οικογενείας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους. Η απόφαση διέσπασε το καταρχήν ανεύθυνο του μετόχου με την ατομική του περιουσία για τα εταιρικά χρέη με την νομική βάση της αδικοπρακτικής ευθύνης των μετόχων στην οποία στηρίχθηκαν οι αιτήσεις μας.

Πρόκειται για τέσσερις αποφάσεις «σταθμό» και ήδη η εταιρία μας προχωράει άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των ανωτέρω Προσωρινών Διαταγών».


diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....