Διυλιστήριο: 08/03/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

«Άλμα» της ΣΤΑΣΥ στο εξωτερικό. Με ισραηλινούς, αμερικανούς και κινέζους σε έργο του Ισραήλ



«Άλμα» εξωστρέφειας από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός). Η ελληνική εταιρεία γνωστοποίησε, σήμερα, την συμμετοχή της σε κοινοπραξία ισραηλινών, αμερικανικών και κινεζικών εταιρειών, η οποία θα διεκδικήσει το έργο για τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της “Green Line” Light Rail Track (LRT) της Ιερουσαλήμ.

Του Φώτη Φωτεινού

Πρόκειται για έργο «ελαφρύ μετρό» ή τραμ, στο οποίο η ΣΤΑΣΥ θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση για περίοδο 15 – 20 ετών.

Η ΣΤΑΣΥ θα μετάσχει ως service provider, δηλαδή ως υπεργολάβος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν διαθέτει ποσοστό στην κοινοπραξία και παράλληλα, η συμμετοχή της δεν απαιτεί οικονομική συνεισφορά ή εγγυητική επιστολή, κτλ.

Εταίροι της ελληνικής εταιρείας είναι η ισραηλινή Pangea, η αμερικανική IDT Telecom (είναι ο κύριος χρηματοδότης) και η κινεζική China Railway Engineering Group.

Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 2 δις. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στη φάση της προεπιλογής, ενώ στις 9 Νοεμβρίου κατατίθενται οι σχετικοί φάκελοι.

Ο πληθυσμός της Ιερουσαλήμ φτάνει τα 1,5 εκατ. κατοίκους, εκ των οποίων μόνο το 25% χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς (σήμερα λειτουργεί η “Red Line”). Επιδίωξη των τοπικών αρχών είναι το ποσοστό να αναρριχηθεί στο 45%.

Από την πλευρά τους, στα πλεονεκτήματα επέκτασης των δραστηριοτήτων της ΣΤΑΣΥ στο εξωτερικό αναφέρθηκαν, τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας Σταύρος Στεφόπουλος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Θωμόπουλος, αλλά και ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Τυχόν επικράτηση της ΣΤΑΣΥ στο διαγωνισμό θα σηματοδοτήσει ανάγκες για νέο προσωπικό, κάτι το οποίο φαίνεται ότι γνωρίζει το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και πιθανές διεκδικήσεις συναφών έργων στο εξωτερικό.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με το περίστροφο στον @@λο..

   Όχι το περίστροφο δεν είναι πιά "πάνω στο τραπέζι" όπως έλεγε για κείνη την πρώτη "διαπραγμάτευση" ο μοιραίος απατεώνας ΓΑΠ.
Το περίστροφο είναι πιά στον @@λο μας, γιατί
αφήσαμε να μας το βάλουν εκεί.

"Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί."
Γιατί ανησυχούν άραγε τόσο πολύ εκεί στις Βρυξέλλες;
Τόσο πολύ ώστε χωρίς προσχήματα πιά να επεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης μιάς τάχα κυρίαρχης χώρας,
..δείχνοντας πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς-φερέφωνο-κυβέρνηση και πόσο προτεκτοράτο έχει καταντήσει η χώρα;

Γιατί άραγε απ' τα πολύ πρώιμα ακόμη στάδια των μνημονίων,
..ο κ. Μπομπ Τράα, αξιωματούχος του ΔΝΤ και πρώτος μνημονιακός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, απευθύνεται προς τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του λέει ότι θα πρέπει το ζήτημα των στατιστικών στοιχείων “να παρακαμφθεί γρήγορα και σιωπηρά”;
Γρήγορα και σιωπηρά για να κρύψουν, να κουκουλώσουν τί;
Μα τί άλλο από την πλαστότητα των στοιχείων βάσει των οποίων ο εγκληματίας-προδότης ΓΑΠ ζήτησε την παρέμβαση του ΔΝΤ.

Γιατί κόπτεται τόσο πολύ η Ευρωπαϊκή "Ένωση" για την ανεξαρτησία-ασυδοσία της ΕΛΣΤΑΤ,
..και την προστασία από τον νόμο-ατιμωρησία των ανθρώπων που εργάζονται εκεί;

ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΑΘΩΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ -ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ- ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΣΕΙΣ;

Μα είναι απλό, απλούστατο. Πιό απλό κι απ' το ότι ο ήλιος λάμπει:
Αν καταδειχτεί και με την βούλα της δικαιοσύνης πως με πλαστά στοιχεία, εκ προμελέτης, και για χίλια άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του λαού μπήκαμε στην περιπέτεια των μνημονίων, της φτωχοποίησης, και της οικονομικής ερήμωσης της χώρας,
..τότε θα διακαιούται και θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ η κυβέρνηση να αναιρέσει όλες τις υπογραφές και τις εγκληματικές εκ προμελέτης συμβάσεις των μνημονίων,
..καθώς και να καταργήσει κάθε εφαρμοστικό των μνημονίων "νόμο",
..και να ξεχάσει το παραμύθι-προπαγάνδα περί "μη άλλης λύσης".
Αν δεν γίνει αυτό, θα δικαιούται και θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ο λαός να εξεγερθεί και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Όλα αυτά όμως τα δύσκολα για τους απατεώνες τοκογλύφους θα παρακαμφθούν,
..και η "κανονικότητα" της ληστείας της χώρας και των πολιτών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα,
..με μόνη μιά μικρή αθωωσούλα ενός μεγάλου καθάρματος.

Γι αυτό πέταξαν τις μάσκες και επεμβαίνουν αδιάντροπα και προκλητικά,
..προδίδοντας την θέση του επικυρίαρχου που κατέχουν, και όχι την θέση του τάχα "εταίρου", φίλου, σύμμαχου.

Το κάθαρμα, το κάθε κάθαρμα σ' αυτή την χώρα είναι βέβαιο εκ προοιμίου πως θα αθωωθεί,
..για να παραμείνει καταδικασμένος ο λαός της.

Ο λαός της που απ' ό,τι φαίνεται είναι άξιος,
..μόνον καθαρμάτων!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα συντριβή για τους καναλάρχες της διαπλοκής - Γερή σφαλιάρα από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το πόθεν έσχες



Την αίτηση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), με την οποία ζητούσε τα μέλη της (ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών κ.λπ.) να μην υποβάλλουν δηλώσεις πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) και οικονομικών συμφερόντων, απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 165/2017 απόφασή της.

Ειδικότερα, η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητούσε να ανασταλεί (ζητάει παράλληλα και να ακυρωθεί αλλά αυτό το ζήτημα ακόμη εκκρεμεί) η νομοθεσία και η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και η σιωπηρή απόρριψη της αίτησής της προς την «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότης και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Πόθεν Έσχες» για το καθεστώς δηλώσεων πόθεν έσχες.

Αναλυτικότερα, οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, οι μέτοχοι, οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι εταίροι, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, ζητούσαν να ανασταλεί προσωρινά η υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν, αλλά και να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι η υπερχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες είναι αντισυνταγματική, αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.λπ., ενώ τόνιζε ότι πλήττεται υπέρμετρα η ελευθερία της τηλεόρασης, η πολυφωνία και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση, καθώς και το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, του ιδιωτικού βίου και η ασφάλεια των υποχρεώσεων και των οικογενειών τους.

Ακόμη, σημείωνε ότι περιορίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και θα υποστούν ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει για το ίδιο θέμα και εκκρεμεί.

Όμως, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, με πρόεδρο τη σύμβουλο Επικρατείας Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγήτρια την πάρεδρο Ευσταθία Σκούρα, απέρριψε το αίτημα αναστολής της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι η ζημία που επικαλείται η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν αφορά τα μέλη της αλλά τρίτα πρόσωπα, όπως είναι μέτοχοι, εταίροι, κ.λπ., ενώ τα επιχειρήματα περί κίνδυνου βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, περιορισμού της πολυφωνίας, κ.λπ. κρίθηκαν «όλως αόριστα, μελλοντικά και αβέβαια».

Σε άλλο σημείο της απόφασης, το ΣτΕ επισημαίνει πως δεν πιθανολογείται ότι από τις επίμαχες προσβαλλόμενες αποφάσεις θα προκληθεί στην ΕΙΤΗΣΕΕ «ευθέως και αμέσως συγκεκριμένη, δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη», ενώ υπογραμμίζει πως «το παραδεκτό της αιτήσεως ακυρώσεως δεν είναι απαλλαγμένο αμφιβολιών».

Τέλος, απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι όλοι οι άλλοι ισχυρισμοί της ΕΙΤΗΣΕΕ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

LEG1: Η φιλόδοξη ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης με την Βόρεια Αφρική



Το νέο ενεργειακό mega project LEG1 που προβλέπει την ηλεκτρική διασύνδεση των ακτών της Βόρειας Αφρικής με την Κρήτη στη Νότια Ελλάδα, αναδείχθηκε πρόσφατα από την εταιρεία που φιλοδοξεί να το κάνει πραγματικότητα, GreenPower2020, με έδρα τις Βρυξέλλες. Το νέο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την ίδια την Ελλάδα εφόσον αναμένεται να αποτελέσει για άλλη μια φορά ενεργειακή «πύλη εισόδου» στρατηγικής σημασίας προς την ηπειρωτική και βόρεια Ευρώπη.

Ενδεικτικό της ωρίμανσης της όλης ιδέας είναι η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών για την σύνδεση της Ελλάδας με τη Λιβύη (Tobruk) και την Αίγυπτο (Salloum), με υποβρύχιο καλώδιο συνολικής ισχύος 2.000 MW (με δυνατότητα ενίσχυσης στα 7.000 MW), με την εταιρεία να έχει μάλιστα καθορίσει τη συντομότερη και οικονομικότερη όδευσή του (347 χλμ. περίπου με εκτιμώμενο κόστος 1,5 δισ. ευρώ).

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ENTSO-E) έχει εγκρίνει όλες τις μελέτες ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι και το έργο έχει υπαχθεί στο Δεκαετές Σχέδιο Ανάπτυξης του Δικτύου (TYNDP 2016) φέροντας την κωδικοποίηση «284 LEG1». Η θετική στάση που έχει επιδείξει η Ευρώπη ως προς την προώθηση του LEG1, εξασφάλισε και χρηματοδοτικές διευκολύνσεις, ως μελλοντικό έργο κοινού ενδιαφέροντος μέσω του εργαλείου «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).

Η εν λόγω ηλεκτρική διασύνδεση είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου και διευρύνει την υπάρχουσα αγορά, ενσωματώνοντας νέα συστήματα με αυξημένες εξαγωγικές δυνατότητες από ΑΠΕ αλλά και ανάγκες εισαγωγής, το οποίο διαφαίνεται αμοιβαία επωφελές.

Η Ευρώπη άλλωστε πληρώνει αδρά τις ενεργειακές εισαγωγές της αφού υπολογίζεται ότι δαπανά πάνω από 1 δισ. ευρώ σε καθημερινή βάση για την εξασφάλιση του εναπομείναντος 53% των αναγκών της, κυρίως από ορυκτά καύσιμα (εισάγει το 90% του αργού πετρελαίου, το 66% του φυσικού αερίου, το 42% του άνθρακα και άλλων ορυκτών καυσίμων και το 40% του ουρανίου και άλλων ραδιενεργών καυσίμων που χρειάζεται), γεγονός που σημαίνει ότι η ανάπτυξη υποδομών διασύνδεσης με εναλλακτικά συστήματα μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει τόσο σε επίπεδο ανταγωνισμού όσο και περιβαλλοντικά.

Η GreenPower2020 ιδρύθηκε από τον Gassan Anbar με στόχο την υλοποίηση ενεργειακών έργων που αφορούν τόσο στην ηλεκτροπαραγωγή όσο και στην ανάπτυξη δικτύων διασύνδεσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αλλά και των Αραβικών χωρών.

Μελλοντικά στάδια του έργου όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας είναι η ενσωμάτωση του LEG1 στο δίκτυο των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η συμμετοχή στην παραγωγή ενέργειας με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και η επέκταση του δικτύου στην Ανατολική Αφρική με σύνδεση των χωρών της λεκάνης του Νείλου.

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρέμουν μετά την καταδίκη Γεωργίου



Τρέμουν μετά την «καμπάνα» στον Ανδρ. Γεωργίου!


Διετής φυλάκιση με αναστολή, διότι έστειλε στοιχεία του ελλείμματος του 2009 χωρίς ενημέρωση του Δ.Σ.

Τρέμουν οι «καπετάνιοι» του «Τιτανικού» Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και οι Βρυξέλλες τι φέρνει για τους ίδιους η επόμενη ημέρα της καταδίκης Γεωργίου. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι, λίγο αφότου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας αποφάσισε την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου για μία από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος, έσπευσαν να βγάλουν κατάπτυστες ανακοινώσεις για να σώσουν πρώτα απ' όλα τους εαυτούς τους! Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για την ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί για τη συγκεκριμένη πράξη, ποινή την οποία πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας Λάμπρος Πατσαβέλλας, τονίζοντας: «Η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία». Η πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κ. Γεωργίου από το δικαστήριο αφορά το ότι δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010.

Απαλλαγές

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. απαλλάχθηκε για το ότι δεν συγκαλούσε το Δ.Σ., αλλά και για την παράλληλη διατήρηση της θέσης του στο ΔΝΤ για λίγους μήνες μαζί με τα καθήκοντά του στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δεν υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση «φωτιά» του κ. Πατσαβέλλα, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε προτείνει εν μέσω χειροκροτημάτων την ενοχή του κ. Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του είχε υπογραμμίσει ότι, βάσει του ιδρυτικού νόμου της, ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ. μία φορά τον μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, όλα συνέβησαν την πιο σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.: «Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στον νόμο και στην ομάδα, στη συλλογικότητα». Σχετικά με το ζήτημα της παράλληλης διατήρησης θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και στο ΔΝΤ, ο εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται».

Η συνέχεια

Ωστόσο ο δικαστικός μαραθώνιος για τον Ανδρέα Γεωργίου δεν έχει τελειώσει, αφού για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης και τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε πριν από λίγες ημέρες αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Κατά συνέπεια, το θέμα της διόγκωσης του ελλείμματος θα αποτελέσει πάλι αντικείμενο δικαστικής αποτίμησης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

«Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου πιστεύει απόλυτα στην αθωότητά του, για την οποία θα παλέψει, όσο χρόνο χρειαστεί, ενώπιον κάθε αρμόδιας ελληνικής και ευρωπαϊκής δικαστικής Αρχής, μέχρις οριστικής πλήρους δικαίωσής του» ανέφεραν οι δικηγόροι του μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ο (θρασύτατος) Παπακωνσταντίνου παριστάνει εσχάτως και τον συνήγορο
Πριν καλά καλά ανακοινωθεί η απόφαση για τον Ανδρέα Γεωργίου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο άνθρωπος που τον τοποθέτησε επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και «συνένοχός» του για όλα τα δεινά που προκάλεσαν στον τόπο με το πρώτο Μνημόνιο, έσπευσε να τον υπερασπιστεί.

Με μια σειρά αναρτήσεων δέκα σημείων στο twitter, επανέλαβε τη γνωστή... καραμέλα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την καταδίκη στη σημερινή συγκυβέρνηση και σε αυτήν του Κώστα Καραμανλή, ενώ έκανε λόγο για «πολιτικό κυνήγι μαγισσών». Ανερυθρίαστα, μάλιστα, θέλησε να προσφέρει μαθήματα σεβασμού των θεσμών και του κράτους δικαίου, λησμονώντας όλα όσα ο ίδιος είχε πράξει ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «συνολική ντροπή» την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η σχετική ανακοίνωση του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο τότε πρωθυπουργός και εντολέας του κ. Γεωργίου για το φούσκωμα του ελλείμματος δεν δίστασε να τα βάλει ακόμα και με τους πολίτες που βρέθηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας και επικρότησαν την απόφαση του Εφετείου, ενώ ο ίδιος και πάλι απέφυγε οποιαδήποτε αυτοκριτική και έκανε λόγο για «εθνικό έγκλημα» και «απάτη» των κυβερνήσεων Καραμανλή!

Προσαρμοσμένος απόλυτα στο κλίμα των Βρυξελλών εμφανίστηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, αποφασίζοντας να υπερασπιστεί τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. «Στα Μνημόνια δεν μπήκαμε επειδή το έλλειμμα φούσκωσε από το 13,5% στο 15,5% το 2009, θα μπαίναμε ούτως ή άλλως» ανέφερε.

Προκλητική παρέμβαση Κομισιόν για την ποινή

Το χατίρι των δανειστών για αθώωση του Ανδρέα Γεωργίου τελικά δεν έγινε και ο εκνευρισμός των Βρυξελλών για την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Μετά το αίτημά τους να καλυφθούν, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, τα δικαστικά έξοδα στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που ενεπλάκησαν σε περιπέτειες λόγω της άσκησης των καθηκόντων τους (μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Γεωργίου), οι εταίροι αποφάσισαν χθες να παρέμβουν προκλητικά στα ελληνικά πράγματα και, μάλιστα,
με αιχμές κατά του ανεξάρτητου θεσμού της Δικαιοσύνης.

Η δήλωση

«Η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών στα κράτη-μέλη μας αποτελεί βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προστατεύεται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Λαμβάνουμε υπόψη τη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) απόφαση, η οποία παρατηρούμε ότι δεν είναι σύμφωνη με αποφάσεις σε προηγούμενες διαδικασίες. Κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοιχτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας. Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά» τόνισε η εκπρόσωπος.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....