Διυλιστήριο: 11/09/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η BAYER θίχτηκε από την... κρητική ασπιρίνη

Ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσόας BAYER, η εταιρεία που είναι παγκοσμίως γνωστή κυρίως για την Ασπιρίνη, θεωρεί ότι τα συμφέροντα της... θίγονται από τη συνεχή αναφορά του ονόματος "κρητική ασπιρίνη" στα μέσα ενημέρωσης!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Αγώνα της Κρήτης", στην εφημερίδα έφθασε έγγραφο από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της φαρμακοβιομηχανίας BAYER, με το οποίο διατυπώνονται απειλές για μηνύσεις και γίνεται αναφορά στην "παραπλανητική προώθηση" με εκφράσεις όπως "κρητική ασπιρίνη" του σκευάσματος Cretan IAMA.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα του Αγώνα της Κρήτης:

Με αφορμή δημοσίευμα του "Αγώνα της Κρήτης" σχετικά με την κυκλοφορία του διατροφικού σκευάσματος από μείγμα κρητικών βοτάνων της εταιρείας Gallenica με την επωνυμία "Cretan IAMA" η εταιρεία Bayer μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της μας έστειλε κείμενο στο οποίο μας ζητείται, υπό την απειλή μηνύσεων:

α) Να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας της BAYER ΑG επί των σημάτων "ASPIRIN"/ "ΑΣΠΙΡΙΝΗ"

β) Να αποσύρουμε κάθε λεκτική ένδειξη, άλλη αναφορά και οιαδήποτε απεικόνιση ΑΣΠΙΡΙΝΗΣ/ASPIRIN με ή χωρίς το περίγραμμα της νήσου Κρήτης

γ) Να αναρτήσουμε ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στη ιστοσελίδα μας με αναφορά στο προσβλητικό δημοσίευμα, διευκρινίζοντας ότι οι ενδείξεις "ASPIRIN"/ "ΑΣΠΙΡΙΝΗ" αποτελούν καταχωρημένο σήμα της BAYER AG και ότι εκ παραδρομής έγινε η χρήση της ένδειξης αυτής στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει σε κείμενο προς τον "Aτ.Κ." δικηγόρος της φαρμακοβιομηχανίας Bayer ο όρος "κρητική ασπιρίνη" ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, σχετικά με το σκεύασμα της εταιρείας Gallenica με την επωνυμία "Cretan IAMA" είναι παραπλανητικός αφού η ασπιρίνη είναι φαρμακευτικό προϊόν της Βayer με δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, ενώ η φερόμενη ως "κρητική ασπιρίνη" είναι διατροφικό συμπλήρωμα που αποτελείται από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά της Κρήτης. Όπως τονίζει ο δικηγόρος της εταιρείας προς τον "Αγώνα της Κρήτης", η Bayer είναι νόμιμος δικαιούχος των φημισμένων σημάτων "ASPIRIN"/ "ΑΣΠΙΡΙΝΗ" τα οποία προστατεύονται πλέον της 100ετίας για να διακρίνουν ένα παγκοσμίου φήμης και αναγνωρισιμότητας αναλγητικό, αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες σκεύασμα, που περιέχει ως δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξύ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, η αναφορά της ένδειξης "ASPIRIN"/ "ΑΣΠΙΡΙΝΗ", είτε μόνη της, είτε σε συνδυασμό με δεύτερη ή και περισσότερες λέξεις /απεικονίσεις, είτε ως τίτλος, είτε στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος, προσβάλλει τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας της εταιρείας επί του διεθνώς φημισμένου σήματός της "ASPIRIN"/ "ΑΣΠΙΡΙΝΗ".

Από την πλευρά μας αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι αυτή αποτελεί τη μοναδική φορά στην ιστορία της εφημερίδας που αντιμετωπίζουμε τέτοιο θέμα με εταιρεία. Είμαστε πραγματικά έκπληκτοι. Και μάλιστα για ένα θέμα το οποίο με μια απλή αναζήτηση στο google θα βρεθούν χιλιάδες αναφορές σε σχετικά θέματα με μέρος του τίτλου όπου το σκεύασμα αναφέρεται ως κρητική ασπιρίνη, με ή χωρίς εισαγωγικά («»).

Ο αρχικός τίτλος εξ' άλλου δε δόθηκε από εμάς. Αντιθέτως, εμείς από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα με την παρασκευή κρητικού σκευάσματος από βότανα, δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στο να ενημερώσουμε με ακρίβεια και μεγάλη προσοχή στις διατυπώσεις το αναγνωστικό μας κοινό, προσπαθώντας να δώσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Για αυτό το λόγο πήραμε εκτεταμένη συνέντευξη από τον καθηγητή κ.Χρήστο Λιονή όπου σε πολλά σημεία αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι διατροφικό συμπλήρωμα και όχι φάρμακο. Ως εκ τούτου σε κανένα σημείο δεν αμφισβητήσαμε τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας της BAYER ΑG επί των σημάτων "ASPIRIN"/ "ΑΣΠΙΡΙΝΗ".

Το σκεύασμα Cretan Iama, αυτό που ονομάστηκε από τους δημοσιογράφους "κρητική ασπιρίνη" όπως άλλωστε δηλώνουμε στην πλειοψηφία των αναφορών μας, δεν είναι φάρμακο αλλά διατροφικό συμπλήρωμα.

Σε όλα μας τα δημοσιεύματα ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αναφέρουμε το σκεύασμα ως επονομαζόμενη (από τα μέσα ενημέρωσης) "κρητική ασπιρίνη" (πάντα σε εισαγωγικά) ενώ και στο δημοσίευμα που κάνει αναφορά η εταιρεία υπάρχει σχετικό επεξηγηματικό κείμενο σχετικά με τον χαρακτήρα του σκευάσματος ως "διατροφικό συμπλήρωμα" με σχετικές μάλιστα παραπομπές σε παλαιότερα κείμενά μας. Και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα οι λέξεις κρητική ασπιρίνη βρίσκονται μέσα σε εισαγωγικά. Στον γραπτό λόγο της ελληνικής γλώσσας η χρήση εισαγωγικών («») υποδηλώνει ακριβώς ότι η φράση ή το νόημα που περικλείνεται εντός τους, ενώ παρίσταται ως τέτοιο ΔΕΝ είναι στην πραγματικότητα εκείνο που δηλώνεται.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο δημοσιογραφικός χαρακτηρισμός κάποιου νεαρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή ως "Έλληνα Μέσι". Δε σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ο Μέσι, ούτε ότι είναι από την Αργεντινή ή παίζει στην Μπαρτσελόνα.

Η εν πολλοίς τυποποιημένη όσο και εξαιρετικά επιθετική επιστολή συνεπώς δεν μπορεί να αφορά το δημοσίευμά μας."


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μικρές αυξήσεις στους μισούς δημόσιους υπαλλήλους από 1/1/2016

Μικρές αυξήσεις στο 55% των δημοσίων υπαλλήλων από 1η Ιανουαρίου 2016, σταδιακή απομείωση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», συγχώνευση ειδικών μισθολογίων και δημιουργία εθνικού μητρώου προσοντούχων υπαλλήλων προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής.

Όπως αναφέρει, με το νέο μισθολόγιο αποσυνδέεται η σχέση του μισθού με το βαθμολόγιο και πλέον η μισθολογική εξέλιξη θα συναρτάται με τις ωριμάνσεις, που θα είναι κάθε δύο χρόνια για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους. Αυτό συνεπάγεται μικρές αυξήσεις για περίπου 315.000 υπαλλήλους επί συνόλου 570.000.

Για τους 90.000 υπαλλήλους που αμοίβονται με την «προσωπική διαφορά», ο κ. Βερναρδάκης σημειώνει ότι «δεν θα μειωθεί ο μισθός που παίρνουν, αλλά με την επανακατάταξη δεν θα πάρουν τις αυξήσεις από τις ωριμάνσεις, αντιθέτως θα μείνει σταθερός ο μισθός τους ώστε σε βάθος πενταετίας- εξαετίας να απομειωθεί η προσωπική διαφορά και όταν απομειωθεί θα ξαναρχίσουν να παίρνουν τις τριετίες, διετίες κανονικά».

Στον σχεδιασμό του υπουργείου, όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι η συγχώνευση ομοειδών μισθολογίων, κυρίως των πανεπιστημιακών καθηγητών και ερευνητών ώστε από 20 να μειωθούν στα 6- 7. Τέλος, στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση προβλέπεται η δημιουργία εθνικού μητρώου, όπου θα εγγράφονται όσοι προσοντούχοι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν, και από αυτό θα επιλέγονται οι διοικήσεις όλων των οργανισμών, των ανεξάρτητων Αρχών, εταιρειών του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπαλαφάρες..

     Μπαλαφάρα (η):
Στο θέατρο και τον κινηματογράφο είναι μια κωμωδία καταστάσεων όπου κυριαρχούν η υπερβολή, το χοντροκομμένο χιούμορ η φωνακλάδικη αθυροστομία, οι έντονες κινήσεις (οι ηθοποιοί είναι υπερδραστήριοι επί της σκηνής), η ακατάσχετη πολυλογία, και γενικά
κάθε είδους χοντράδα (μέχρι τη χυδαιότητα) με σκοπό την εύκολη πρόκληση γέλιου.
Άρα, όταν μιλάμε για ''μπαλαφάρα'' εννοούμε την κιτσάτη χοντροκοπιά,την μπαρούφα, την μπούρδα, τη σαχλαμάρα, την αρλούμπα, τη μούφα, την ανώδυνη διασκέδαση για κοινό χωρίς απαιτήσεις, τη ''δηθενιά'', την αποτυχημένη προσπάθεια για σάτυρα λόγω έλλειψης μέτρου ή ταλέντου.

Βλέπουμε σε όλα αυτά κάτι που να μας θυμίζει αυτό που σήμερα ονομάζεται κυβέρνηση;
Αυτή την κυβέρνηση που ''δεν θέλει'' αλλά την αναγκάζουν την καϋμένη να εξοντώσει την κοινωνία και να ξεπουλήσει την χώρα.

Φωνάζει η έρμη η κυβέρνηση: ''όχι, δεν θέλω, αφήστε με να παραιτηθώ, καλύτερα να παραιτηθώ παρά να καταντήσω σαν τους άλλους, ξόανο στα χέρια των ''Εταίρων'' τραπεζιτών και τοκογλύφων'',
..αλλά αυτοί οι απαίσιοι δεν την αφήνουν να παραιτηθεί, την κρατάνε με το ζόρι στις καρέκλες της εξουσίας, εκεί, να την τιμωρήσουν που τόλμησε να δώσει ελπίδα (έστω και ψεύτικη) στον κοσμάκη,
..που έδειξε (κατά λάθος και με άλλο σκοπό) με το δημοψήφισμα στον λαό την χαραμάδα που μπορεί να γίνει πόρτα και πύλη για τον απεγκλωβισμό από τα νύχια του οργανωμένου πολιτικού εγκλήματος, της καμόρας που λέγεται ''Ενωμένη Ευρώπη''.

Κρατούν με το ζόρι την κουραδομηχανή στο υπουργείο Παιδείας, και την θεια-Θεανώ στο υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης(!),
..ενώ αυτοί κοπανιούνται και οδύρονται: ''αφήστε μας να φύγουμε, δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον λαό!''.
Το ίδιο και σε όλα τα άλλα υπουργεία. Με το ζόρι ''προσάγουν'' κάθε πρωί υπουργούς και υφυπουργούς στα γραφεία τους, με το ζόρι τους βάζουν μέσα στις υπουργικές λιμουζίνες, με το ζόρι τους βάζουν το στυλό στα χέρια να υπογράψουν την δική μας καταδίκη.
Είναι να τους λυπάται κανείς.

Κοιτάξτε στην φωτογραφία το σοβαρό ύφος του γελοίου που έκανε την γελοία δήλωση.
Νομίζει πως η ''σοβαρότητα'' της γελοιότητας του προσδίδει κύρος και αλήθεια στα λεγόμενά του.
Όμοια, σοβαρότατα γελοία, είναι όλη η παρούσα κυβέρνηση.
Προσπαθεί να μας πείσει πως η μπαλαφάρα που μας παρουσιάζει είναι αρχαίο δράμα!
Και ενδεχομένως πολλοί εκεί μέσα να το πιστεύουν αυτό.
Το ατάλαντο μπουλούκι περνάει τον εαυτό του για ''Μινωτήδες'' και ''Παξινές''.

Στην ''αγρια δύση'' οταν το μπουλούκι δεν ικανοποιούσε τα λεπτεπίλεπτα αισθητικά κριτήρια του κοινού, το παίρναν με τα ''γιούχα'',
..με τις τομάτες και τα γιαούρτια,
..ενίοτε και με τις πέτρες,
..πριν καταλήξουν στην πίσσα και τα πούπουλα.

Ευτυχώς που δεν είμαστε στην άγρια δύση,
..αλλά στην πολιτισμένη ''Ευρώπη των λαών''!
Ευτυχώς κύριε Μπαλαφάρα μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΑ 100.000.000 ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Καταιγίδα εισαγγελικών διώξεων για γιγαντιαία σκάνδαλα συγκλονίζει επικίνδυνα το σύστημα της διαπλοκής και οδηγεί εκατοντάδες μεγαλόσχημους παράγοντες, που μέχρι τώρα κυβερνούσαν τον τόπο από το παρασκήνιο και λήστευαν το δημόσιο χρήμα, στην πόρτα του ανακριτή. Ήδη τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται συνωστισμός στα ανακριτικά γραφεία από εκδότες, τραπεζικά στελέχη, καναλάρχες, εμπόρους όπλων και άλλους αστέρες της διαπλοκής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι εισαγγελείς που διερευνούν τις υποθέσεις διαφθοράς έχουν αγριέψει στην κυριολεξία από το μέγεθος των σκανδάλων που ξετυλίγονται μπροστά τους. Αυτό δείχνει και η απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων, να κατασχέσουν ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, που βρήκαν στους λογαριασμούς του Δημήτρη Κοντομηνά και να δεσμεύσουν το σύνολο των ακινήτων περιουσιακών του στοιχείων του ιδιοκτήτη του Alpha.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....