Διυλιστήριο: 08/25/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη ολόκληρος ... λόχος Γερμανών με βόμβες, μαχαίρια, κράνη κλπ. που αιματοκύλισαν τις ΣκουριέςΓια άλλη μια φορά Γερμανοί "τουρίστες" πρωταγωνιστούν σε αματτηρά επεισόδια στην χώρα: Μετά την Αθήνα και τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, οι Γεμανοί πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής. Και όχι μόνο αυτοί. Βούλγαροι, Πολωνοί κλπ βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Στην κατοχή τους βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, κάτι που δείχνει ότι είχαν οργάνωση και προετοιμασία:

Περισσότερες από 40 βόμβες μολότοφ, ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων-σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου.

Παράλληλα, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και την αποφυγή σύλληψής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έθεσαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Στα πούλμαν με τα οποία είχαν μεταφερθεί στον τόπο της συγκέντρωσης, βρέθηκε πλήρης...εξοπλισμός επεισοδίων: 118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face, 1 σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).

Βάσει πληροφοριών από την ΕΛΑΣ, αλλοδαποί είναι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες!

Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, μεταξύ των δύο ομάδων που οι μεν διαμαρτύρονται για την εξόρυξη χρυσού και την καταστροφή του περιβάλλοντος και η δε, υπερασπίζονται την επένδυση.

Στην πορεία διαμαρτυρίας μεταφέρθηκαν με πούλμαν, στα οποία κατέφυγαν όταν άρχισαν τα επεισόδια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Δευτέρα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας. Οι 74 αφέθησαν ελεύθεροι αλλά τέσσερις εξ αυτών - δύο γυναίκες και δύο άνδρες - αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία και τα αποτυπώματά τους, όπως επίσης και να φωτογραφηθούν, με αποτέλεσμα να προστεθούν συμπληρωματικές κατηγορίες εναντίον τους.

Το ερώτημα είναι πώς και με ποιο σχέδιο μεταφέρθηκαν όλοι αυτοί στην περιοχή. Δεν έχει σημασία αν εμφανίζονται υπέρ ή κατά της εξόρυξης, σημασία έχει ότι το όλλο σκηνικό δείχνει να είναι οργανωμένο...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Οχι» Στουρνάρα στην Ζωή: Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά θα έρθω μετά τις εκλογές


Την πρόθεσή του να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να παραβρεθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, την οποία κατά τη γνωστή διαδικασία, συγκαλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, γνωστοποιεί με επιστολή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού ευχαριστεί την Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρόσκληση, της εξηγεί ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί καθότι η πρόσκληση του εστάλη μια μόνο ημέρα πριν τη συνεδρίαση καθιστώντας αδύνατη την ακύρωση συναντήσεων που είχε ήδη προγραμματίσει. Επίσης, της είχε γνωστοποιήσει επτά ημερομηνίες μέσα στον Ιούλιο που μπορούσε να παραβρεθεί στη Βουλή αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν τον κάλεσε.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι θα είναι στη διάθεση της Βουλής οποτεδήποτε μετά τις εκλογές, σημειώνοντας ότι «είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ’ ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Στουρνάρα που δημοσιεύσει ο ιστότοπος imerisia.gr έχει ως εξής:

«Προς: Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την πρόσκληση που αποστείλατε με τηλεομοιοτυπία (fax) στο γραφείο μου την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 για να παραστώ στις 25 Αυγούστου 2015 στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.


Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, και δεν είναι συνακολούθως δυνατή η ακύρωση ή ο επαναπροσδιορισμός μιας σειράς από

Εξάλλου, με προηγούμενες επιστολές μου (19 και 25 Ιουνίου 2015), τις οποίες σας επισυνάπτω, σας είχα γνωστοποιήσει ικανό αριθμό ημερομηνιών – τουλάχιστον επτά – μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες ήμουν διαθέσιμος να προσέλθω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, αλλά δεν έλαβα σχετική πρόσκληση.

Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ’ ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Στουρνάρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο προγραμματισμός της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων στην οποία συμμετείχε μόνο η κυρία Κωνσταντοπούλου και τρεις ακόμη βουλευτές αποκλειστικά προερχόμενοι από τη Λαϊκή Ενότητα. Ολα αυτά ενώ η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωτοφανής πρόκληση Ράμα για τη Χειμάρρα: Καλά θα κάνουν οι Έλληνες να το συνηθίσουν


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι στις 13:00 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς έρχεται στον απόηχο των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας, την ώρα που εκατοντάδες κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα έξω από τον ήδη μισογκρεμισμένο ναό, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στις αρχές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει «ψηλά» στην πολιτική ατζέντα σε προεκλογική περίοδο ένα ζήτημα με έντονες αναφορές στην ευαισθησία του πατριωτικού πολιτικού χώρου.

Πρωτοφανείς προκλήσεις Ράμα


Η συνάντηση πάντως του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο έρχεται την ώρα που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και κατά πόσο αυτές συνιστούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας απάντησε προκλητικά μέσω Twitter: «Το έκαναν συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος για να το συνειδητοποιήσουν».

Τη Δευτέρα η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας προχώρησε στην καταδίκη των επεισοδίων στους Δρυμμάδες, κάνοντας λόγο για έκτροπα «που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης» απευθύνοντας έκκληση για ψυχραιμία και υπεράσπιση του ναού.

Παράλληλα, προανήγγειλε την επισκευή του ναού του Αγίου Αθανασίου. «Η Εκκλησία είναι η μόνη αρχή, αναγνωρισμένη διά του νόμου, η οποία μπορεί να αναλάβει την ανέγερση των ορθόδοξων χώρων λατρείας. Είναι γνωστό κι από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Μνημείων ότι αυτός ο ναός δεν είναι πολιτιστικό μνημείο», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, η οποία επιπλέον κάλεσε το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας» που εγγυάται το (απαραβίαστο των χωρών λατρείας και την προστασία τους από το Κράτος.

Ανησυχία στο υπουργείο Εξωτερικών


Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το θέμα με ανακοίνωσή του, ανέφερε τα εξής:

«Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά είναι τα όσα διαλαμβάνονται στη χθεσινή ανακοίνωση του Εκπροσώπου του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας για τον σεβασμό και την απόλυτη προστασία των ατομικών, θρησκευτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη συγκεκριμένη χώρα.

Η Ελλάδα, όπως άλλωστε το πράττει μέχρι σήμερα, θα βρίσκεται στο πλευρό της γειτονικής χώρας στην πορεία της προς την Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η Αλβανία ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Εξωτερικών αναμένει την απάντηση αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης για όσα συνέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρακάμπτει τη Συνθήκη Δουβλίνο 2 η Γερμανία – H Μέρκελ ζητά από Ελλάδα-Ιταλία άμεση καταγραφή προσφύγωνΜεσούσης της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, η Ουάσιγκτον ξεκαθαρίζει ότι θα δεχθεί στο αμερικανικό έδαφος «από 1.000 έως και 2.000 πρόσφυγες από τη Συρία φέτος και μεταξύ 5.000 και 8.000 το 2016″, ενώ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, διευκρίνισε ότι «εξετάζονται οι φάκελοι 15.000 Σύριων προσφύγων που παρέδωσε η Ύπατη Αρμοστεία».

Στον απόηχο της συνάντησης Μέρκελ – Ολάντ στο Βερολίνο, γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, παρά τη γαλλογερμανική έκκληση για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στη χορήγηση ασύλου, εδώ και μήνες δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με την κατανομή των προσφύγων.

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισαγάγει υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων, έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής, αναφέρει ενδεικτικά η εφημερίδα Die Welt, λόγω της αντίστασης της Βρετανίας και ορισμένων κρατών τηςΑνατολικής Ευρώπης.

Κι ενώ η υποδοχή των προσφύγων πραγματοποιείται βάσει των εθελοντικών δεσμεύσεων, η Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότιδεν θα δεχτεί καθυστερήσεις στη δημιουργία κέντρων εγγραφής προσφύγων, ειδικά στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επέμεινε στη δίκαιη κατανομή των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο. Ωστόσο, το Βερολίνο επιβεβαιώνει ότι ισχύουν διαφορετικοί κανόνες, καθώς, το ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης εξέδωσε νέες οδηγίεςαναστέλλοντας τις διαδικασίες που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Δουβλίνο 2 , τον οποίο η Γερμανία θα παρακάμψει για να επανεξετάσει με δικά της μέτρα και σταθμά τις νέες αιτήσεις για άσυλο προσφύγων από τη Συρία.

Εντός του έτους, η Γερμανία αναμένει αριθμό ρεκόρ 800.000 αιτούντων άσυλο και προσφύγων, ενώ οι επιθέσεις ακροδεξιών κατά κέντρων υποδοχής εντείνονται.

Τα επεισόδια στο Heidenau της Σαξονίας όπου ακροδεξιοί επιχείρησαν να καταστρέψουν καταφύγιο προσφύγων, καταδίκασε ως απεχθή η Ανγκελα Μέρκελ, ενώ ο επικεφαλής επικοινωνίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Λέοναρντ Ντόιλ τόνισε ότιτα κρούσματα βίας από Γερμανούς ρατσιστές, δεν αντανακλούν τις διαθέσεις των Ευρωπαίων γενικά, οι οποίοι τείνουν μάλλον να υποδέχονται φιλόξενα τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς, υπενθύμισε ότι 9.000 νεοφερμένοι πρόσφυγες συνωστίζονται στη νότια Σερβία προερχόμενοι από την ΠΓΔΜ και σε συνέντευξη του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, καταγγέλει ότι εάν η Γερμανία μείωνε τις κοινωνικές της παροχές προς τους μετανάστες, το κύμα προσφύγων στα δυτικά Βαλκάνια θα μειωνόταν δραστικά. Ο Σέρβος πρωθυπουργός καταδίκασε παράλληλα την «απαράδεκτη» απροθυμία, όπως υποστήριξε, τωνελληνικών αρχών να καταγράφουν τους πρόσφυγες διότι κατ” αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται η χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Στην Ιταλία, όπου από την αρχή του έτους έχουν συρρεύσει 100.000 πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία,45 ανήλικα έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας, αφού διασώθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο από πλοία του πολεμικού ναυτικού. Τα παιδιά πρόκειται να φιλοξενηθούν σε κέντρο υποδοχής στη Σικελία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Γερμανία μπλοκάρει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων Ο υπουργός Γεωργίας περνά σε πλήρη απαγόρευση των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών


Η Γερμανία ανέλαβε πρωτοβουλία για την απαγόρευση της καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) σε όλη την επικράτειά της, βάσει των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έγγραφο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το περιεχόμενο του οποίου περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σήμερα. 

Ο υπουργός Γεωργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας Κρίστιαν Σμιτ πληροφόρησε τους υπουργούς των κρατιδιακών κυβερνήσεων για την πρόθεσή του να ενημερώσει την ΕΕ ότι το Βερολίνο θα επιλέξει την πλήρη απαγόρευση της καλλιέργειας ΓΤΟ, ακόμη και προκειμένου για ποικιλίες που έχουν ήδη εγκριθεί από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με επιστολή του που διάβασε δημοσιογράφος του Reuters. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον Μάρτιο νέους κανονισμούς, που προβλέπουν ότι μπορούν πλέον να εγκρίνονται από τα κράτη μέλη νέες καλλιέργειες ΓΤΟ, έπειτα από χρόνια αντεγκλήσεων και αδιεξόδου. Όμως παράλληλα έδωσε τη διακριτική ευχέρεια σε κάθε κράτος μέλος να αποφασίζει εάν επιθυμεί την απαγόρευση της καλλιέργειας των ΓΤΟ, ακόμη και στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους θεωρεί ασφαλείς και τους έχει εγκρίνει. 

Αν και καλλιεργούνται ευρέως στην αμερικανική ήπειρο και στην Ασία, οι ΓΤΟ συνεχίζουν να διχάζουν την κοινή γνώμη στην Ευρώπη. Η Βρετανία είναι ανάμεσα στις χώρες οι οποίες τάσσονται υπέρ της καλλιέργειάς τους, ενώ η Γαλλία και η Γερμανία είναι ανάμεσα στα κράτη που αντιτίθενται σε αυτή. 

Προηγουμένως, όταν η ΕΕ ενέκρινε ως ασφαλή διάφορα είδη σπόρων, η καλλιέργειά τους όφειλε να επιτρέπεται σε όλα τα κράτη μέλη. 

Στην επιστολή του υπουργείου, τονίζεται πως ο Σμιτ συνεχίζει την πάγια πολιτική της Γερμανίας, που απαγορεύει την καλλιέργεια ΓΤΟ στην επικράτειά της. 

Βάσει των νέων κανόνων, τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία έως την 3η Οκτωβρίου 2015 να ενημερώσουν την Κομισιόν εάν επιθυμούν να κάνουν χρήση της διακριτικής ευχέρειάς τους και να μην εγκρίνουν την καλλιέργεια ΓΤΟ στο έδαφός τους, διευκρινίζεται στην επιστολή. 

Ο Σμιτ ζήτησε από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις να τον πληροφορήσουν ως την 11η Σεπτεμβρίου εάν συμφωνούν να συμμετέχουν στην απαγόρευση της καλλιέργειας των ΓΤΟ. 

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ζωή μου όλη..

   Ώστε ''λάθος επιλογή'' η Ζωή;
Και δεν είναι λάθος επιλογή ο Πάκης!
Ο τελειωμένος πολιτικός, ο πολιτικός στα αζήτητα,
..που όλο τανιότανε για τα μνημόνια ''μα ξέρετε είναι ολίγον αντισυνταγματικά'',
..και μετά όλο τα ψήφιζε:

''Με πονάς αλλά μ' αρέσει!''
Και τώρα ''πρέπει'' να υποκύψουμε στην νεοδημοκρατική συνταγματική του αυθεντία!

Ώστε λάθος επιλογή η Ζωή, και σωστή ο Πάκης!
Μάλλον η λάθος επιλογή ήταν αυτή τού λαού, τον Ιανουάριο.
Και όχι της Ζωής, η οποία μόνη της με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αποδείξει ότι το κράτος έχει συνέχεια,
..πως η Βουλή ανεξαρτήτως κυβέρνησης ή εκλογών πρέπει να συνεχίσει να αναζητά τον λόγο και τους υπαίτιους της μεγάλης καταστροφής,
..να συνεχίσει να αναζητά την αλήθεια και το πραγματικό μέγεθος του ελληνικού χρέους.

Λάθος είμαστε κι εμείς ως ''κυρίαρχος'' αλλά ηλίθιος λαός.
Λαέ, είσαι ηλίθιος που σε σέρνουν απ' την μύτη και σε καθοδηγούν τα κανάλια του κάθε εθνικού απατεώνα,
..και οι εφημερίδες του κάθε δόλιου Ιδρύματος κλεφτών και κλεπταποδόχων!
Λαέ είσαι πανύβλαξ αν νομίζεις πως όσο κάτι Στουρνάρια συνεχίζουν απτόητα το προδοτικό τους έργο, εσύ θα μπορέσεις ποτέ να ανακάμψεις.
Ναι βέβαια. Τα Στουρνάρια είναι σαν την Λερναία Ύδρα: ένα κεφάλι κόβεις και δύο φυτρώνουν!
Ξεκίνα όμως εσύ να κόβεις,
..και θα βρεθεί κι ο Ιόλαος να καυτηριάσει τους κομμένους λαιμούς να μη ξαναφυτρώσουν Στουρνάρια, και λοιπά ανθρώπινα παράσιτα.

Αυτό προσπαθεί να κάνει για σένα η ''λάθος επιλογή'' κατά την κυβέρνηση, Πρόεδρος της Βουλής (όσο ακόμη υπάρχουν και οι δύο, Βουλή και Ζωή ως πρόεδρος)
Για αυτό και την βρίζουν.
Για να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου για να την βρίζεις κι εσύ!
Γιατί είναι η μόνη επικίνδυνη -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- για το σύστημα.
Γι αυτό κι αυτή δεν παραιτείται, και καλά κάνει. Θα παραιτηθεί όταν διαλυθεί η Βουλή για τις εκλογές.
Γι αυτό τους προκαλεί και τους προβοκάρει. Για να ξεβρακωθούν μόνοι τους.
Γιατί όσο βρίζουν και πετούν λάσπη,
..τόσο δείχνουν ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός ΤΟΥΣ!
ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Τον νού μας, λαέ!
Φτάνουν πιά οι λάθος επιλογές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάθηκαν 400 δισ.ευρώ σε μια ημέρα στις παγκόσμιες αγορές!


Περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια ευρώ εξανεμίστηκαν τη Δευτέρα στις ευρωαγορές, ποσόν που αφορά τη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών των οποίων η αξία καταποντίστηκε.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους διεθνής traders η εν λόγω ημέρα επαναφέρει μνήμες της κατάρρευσης της Lehman Brothers, με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να έχει υποχωρήσει κατά 10,5%.
Επίσης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρέθηκε να υποχωρεί πάνω από 6% λίγο πριν ολοκληρωθούν οι συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον αντίστοιχο δείκτη φόβου Stoxx Volatility, να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο από το Νοέμβριο του 2011.
Ουσιαστικά, η αιτία της κατάρρευσης των διεθνών αγορών αποτέλεσαν οι ανησυχίες για το εάν τελικά η Κίνα, ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, θα εμφανίσει τους προσδοκώμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Και αυτό μετά την απόφαση του Πεκίνου να υποτιμήσει το γουάν για να «γλιτώσει» μέρος της επιβράδυνσης των εξαγωγών της.
Ως αποτέλεσμα, ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της αντιμετώπισης του ρίσκου των επενδυτών, οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές πωλήσεις των χαρτοφυλακίων τους, προκαλώντας το μαζικό «κοκκίνισμα» των χρηματιστηριακών ταμπλό πρώτα στην Κίνα και στη συνέχεια στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γερμανικές μετοχές από τις πολύ καλές επιδόσεις, που εμφάνιζαν μέχρι πρότινος, κατρακύλησαν σε ιστορικά χαμηλά, ενώ τουλάχιστον 13 από τις συνολικά 18 ευρωαγορές εμφάνισαν απώλειες.
Κατά τ΄ άλλα, αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Wall Street περιόριζε τις απώλειες που σημείωνε αμέσως μετά το άνοιγμα, οπότε και ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε περισσότερο από 1.000 μονάδες, σε μία συνεδρίαση με μεγάλες διακυμάνσεις.
Ο Dow Jones, ο οποίος δεν είχε σημειώσει ποτέ πτώση μεγαλύτερη από 800 μονάδες σε μία ημέρα, κατέγραφε προηγουμένως πτώση 120 μονάδων ή 0,7%. Απώλειες 1% σημείωνε ο δείκτης S&P 500, ενώ μικρότερη πτώση κατέγραφε ο Nasdaq (0,4%).
To «κραχ» στις ευρωαγορές
Σε «ελεύθερη πτώση» κινήθηκαν οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, όπως καταγράφηκε στο κλείσιμο των συνεδριάσεων.
Αναλυτικά:
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε βουτιά 5,4% στις 341,81 μονάδες, στη χειρότερη μέρα από τον Δεκέμβριο του 2008. Ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στο -5,35%.
Ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε βουτιά 4,7% διολισθαίνοντας στις 9.648,43 μονάδες, γνωρίζοντας τη χειρότερη μέρα από το Νοέμβριο του 2011.
Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε σε ποσοστό 4,7% στις 5.898,87 μονάδες, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από το Μάρτιο του 2009. Ο γαλλικός CAC-40 έχασε 5,4% στις 4.383,46 μονάδες καταγράφοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από το Νοέμβριο του 2011.
Ο ιταλικός FTSE Mib έκλεισε στο -6% στις 20.450 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 5% στις 9,757 μονάδες, ενώ, τέλος, ο ελβετικός SMI υποχώρησε σε ποσοστό 3,8% στις 8.468,89 μονάδες.
Tι καταγράφηκε στην αγορά συναλλάγματος
Ισχυρά κέρδη κατέγραψε το ευρώ τη Δευτέρα, έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς το πρόσφατο sell off στις διεθνείς αγορές, ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου ενδέχεται να μην προχωρήσει τελικά σε αύξηση των επιτοκίων, την πρώτη μετά από 10 χρόνια.
Το ευρώ κατέγραφε κέρδη της τάξης του 1,67% στα 1,1573 δολάρια από χαμηλό τοπικό 1,137 που σημείωσε στις ασιατικές συναλλαγές.
Νικητής και το ιαπωνικό νόμισμα καθώς εκλαμβάνεται ως ασφαλές καταφύγιο, για πολλούς επενδυτές. Το δολάριο υποχωρούσε 2,7% στα 118,74 γιεν, ενώ έναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα κέρδιζε 1,13%.
Από την άλλη, πολλά ασιατικά νομίσματα δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις, υποχωρώντας σε πολυετή χαμηλά. Το μαλαισιανό ρινγκίτ έπεσε σε νέα χαμηλά 17 ετών, το μπαχτ της Ταϊλάνδης διολίσθησε σε χαμηλό 6 ετών και γουόν της Νότιας Κορέας, κινείται σε χαμηλό 4 ετών έναντι του δολαρίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....