Διυλιστήριο: 11/18/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

π. Ν. Λουδοβίκος: Κρίση και Ορθόδοξη πραγματικότητα

Μια τελείως διαφορετική προσέγγιση για τα αίτια της κρίσης αλλά και τρόπος αντιμετώπισής της. ..... Ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός στα πλαίσια της εκπομπής "Γράμματα Σπουδάματα" συζήτησε τον Απρίλιο του του 2013 με τον καθηγητή στην Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης π. Νικόλαο Λουδοβίκο για

πολιτιστική παραπλάνηση, άνοδο του ναρκισισμού, την Θρησκειοποίηση του κοινωνικού ορθολογισμού, την αγιοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης,
την κυριαρχική αντίληψη ανθρώπου και φύσεως και την καταναγκαστική ηθική.Αντίφωνο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην διάθεση του Ελληνικού λάου οι Νομικοί σύμβουλοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων.- VIDEO

Νομικοί στη διάθεση των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κύριος Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών είπε χαρακτηριστικά «Πρόκειται για την κατάλυση της ιδιωτικής περιουσίας. Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια χώρα όπου οι Έλληνες, χωρίς ιδιωτική περιουσία θα εργάζονται για 360 ευρώ και θα μένουμε στα σπίτια των παππούδων μας με ενοίκιο». Τόνισε επίσης πως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα βοηθήσουν όλο των Ελληνικό λαό παραχωρώντας υπηρεσίες άλλα και συμβουλές από τους Νομικούς συμβούλους του Κινήματος «νομικοί είναι στη διάθεση των πολιτών από τους ΑΝ.ΕΛ για να τους βοηθήσουν να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να βρισκόμαστε στο σπίτι του συμπολίτη μας που πάνε να του πάρουν το σπίτι με αυτό τον τρόπο». 


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι λεκέδες της Ιστορίας..

το Διυλιστήριο λέει: δεν υπάρχουν λεκέδες ανεξίτηλοι..στην ανάγκη πετάς όλο το ρούχο..

Σε βάθος χρόνου η Ιστορία έχει δείξει ότι περίοδοι 30, 40, 50 ετών, ακόμα και περισσότερο, μπορούν να θεωρηθούν ''παρενθέσεις'' στην φυσική ροή της ζωής ενός τόπου ή ενός λαού.

Πόσο μάλλον περίοδοι τεσσάρων-πέντε (όπως αυτή που ζούμε σήμερα), ή και είκοσι-εικοσιπέντε χρόνων (σαν κι αυτή που μεσουράνησε η εγκληματική πολιτική οργάνωση ΠαΣοΚ, με την ευγενική χορηγία της αντιπολίτευσης)..

Χαρακτηριστικό των πολύ σύντομων αυτών ιστορικά περιόδων, υπήρξε η βίαιη εξόντωσηπληθυσμών, η εξαφάνιση κάποιων γενιών σαν να μην υπήρξαν ποτέ, η απόλυτη έλλειψηκοινωνικής και ιστορικής δικαιοσύνης, η οπισθοδρόμηση οικονομιών, η απουσία πολιτισμού και γιγάντωση του σκοταδισμού, η αλλαγή συνόρων, οι πολιτικές δολοφονίες και τα πραξικοπήματα, η καμαρίλα και η διαφθορά, και προπαντός..
..κύριο χαρακτηριστικό των ανώμαλων αυτών περιόδων ήταν η ύπαρξη στα ύπατα αξιώματατης εξουσίας..
..ανθρώπων χωρίς αξία και χωρίς αξίες!
Άνθρωποι ημιπαράφρονες εραστές της δόξας και της δύναμης,
συμπλεγματικοί, νοητικά διεστραμμένοι,
ανήθικοι και ικανοί για το χειρότερο,
απάτριδες, απάνθρωποι και εν τέλει υπάνθρωποι..

Όλοι αυτοί υπήρξαν διαχρονικά ''λακέδες της εξουσίας'' και τελικά λεκέδες της Ιστορίας..

Γιατί έσβησαν και χάθηκαν πολύ σύντομα, αφήνοντας πίσω τους καταστροφή, ερείπια και μία τρύπα στην Ιστορία, που οι λαοί με πολύ κόπο μπαλώνουν πολλά χρόνια μετά.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, εδώ.
Μόνο που ας προσπαθήσουμε το ανώμαλο αυτό διάστημα να είναι όσο το δυνατόν πιό μικρό,για να είναι όσο πιό μικρές γίνεται οι ζημιές και..
..να σβήσουν όσο πιό γρήγορα γίνεται κι αυτοί οι λεκέδες απ' την Ιστορία..
Διαβάστε περισσότερα.... »
....