Διυλιστήριο: 09/17/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

VIDEO - Μιχαλολιάκος : Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945



Συχνά ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής και άλλα στελέχη της ομάδας των νεοναζί προσπαθούν να κρύψουν τις αληθινές απόψεις τους, ψαρεύοντας στα θολά νερά και στηριζόμενοι στην άγνοια και την αγανάκτηση των Ελλήνων για τις καταστάσεις που βιώνουν. Μιλούν για ένα εθνικιστικό κόμμα, που αγαπά το λαό και την πατρίδα.

Όταν τους λένε υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού, "αποκηρύσσουν" κάθε τι που σχετίζεται με τη δράση ή την ιδεολογία του φασισμού. Κι όταν κάποιοι, εκ των πραγμάτων, παραδέχονται την αληθινή ιδεολογία τους, όπως ο Χρήστος Παπάς, μιλούν απλά για ένα "νεανικό παρελθόν"

Η πραγματικότητα όμως αποκαλύπτεται μέσα από 5 λέξεις του Μιχαλολιάκου. Όχι στο μακρινό παρελθόν, αλλά στο πολύ πρόσφατο. Λίγες ημέρες πριν από τις πρώτες εκλογές του 2012, ο "φύρερ" της Χ.Α. μιλούσε σε εκδήλωση στα κομματικά γραφεία κι διακήρυττε ότι το κόμμα του ανήκει στους ηττημένους του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου! Στην πλευρά, δηλαδή, των ηττημένων ναζί. Και είναι η σπορά τους, όπως έλεγε! "Εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες…"



http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Υπέρ των πολυάριθμων υπουργείων ο Μειμαράκης


Στην συζήτηση που είχε χθες (16/9/2015) με νέους στο Γκάζι ο κύριος Μειμαράκης παραδέχτηκε ότι είναι υπέρ των πολυάριθμων υπουργείων σε μια κυβέρνηση.

Μάλιστα λίγο αργότερα δημοσιογράφος στην εκπομπή του Κοττάκη - Μπογιόπουλου ανέφερε ότι έχει ήδη προχωρήσει να δίνει υπουργεία σε βουλευτές και έχει ήδη συστήσει τα ονόματα της νέας κυβέρνησης αν βγει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Στην θέση δε του Προέδρου της Βουλής φαίνεται να έχει προτείνει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

  


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιβεβαιώνεται πλήρως ο Καμμένος - Σε δίκη 18 άτομα για τα εξοπλιστικά και ο Μειμαράκης



Το δρόμο για το εδώλιο δείχνει εισαγγελέας εφετών για ένα ακόμη σκάνδαλο, που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη 18 πρόσωπα, που φέρονται εμπλεκόμενα στην υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Πρόκειται για την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, που είχαν εισηγηθεί η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και το υπουργείο Άμυνας.

Μεταξύ των προσώπων για τα οποία προτείνεται η παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της απιστίας είναι οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου), Γιώργος Κολίρης (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου - Παπαντωνίου) αλλά και ο Ευάγγελος Βασιλάκος (επί υπουργίας Μεϊμαράκη).

Η εισαγγελέας ζητάει επίσης να δικαστεί και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, για ηθική αυτουργία σε απιστία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η προμήθεια ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο, όπως διαπιστώνει η εισαγγελέας, επέφερε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ το σύστημα παρεμβολής απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

Τον τελευταίο λόγο πάντως περί παραπομπή ή όχι τον έχει το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Ούγγροι ανοίγουν τα σύνορα με 300 ευρώ το κεφάλι!



Οι Ούγγροι συνοριοφύλακες και στρατιώτες που κατόπιν εντολών από την κυβέρνηση ασκούν βία πάνω στους πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά, συναλλάσσονται κάτω από το… φράχτη με όσους έχουν λεφτά.

Συγκεκριμένα χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν τις προηγούμενες μέρες από την Σερβία στην Ουγγαρία και στη συνέχεια στην Αυστρία. Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων, τα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας παραμένουν ανοιχτά… για όποιον έχει χρήματα.

Οι επίσημες πληροφορίες λένε ότι οι ουγγρικές αρχές έκλεισαν τα σύνορα με την Σερβία. Οι πρόσφυγες στην Αυστρία όμως περιγράφουν μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Στο χωριό Νίκελσντορφ της Αυστρίας έχουν δημιουργηθεί τρία κέντρα πρώτης υποδοχής προσφύγων. Σε ένα από αυτά μένει ο Αλί από το Ιράκ. Μετράει μόλις λίγα εικοσιτετράωρα στην Αυστρία. Ένας διακινητής τον μετέφερε μαζί με μερικούς ακόμη από τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας στην Αυστρία. «Βρήκαμε ένα βαν και ο οδηγός μας πήγε στα σύνορα. 1500 ευρώ ζήτησε. Από τον καθένα μας» λέει στη Deutsche Welle.


Στο Ιράκ ο 27χρονος μετέφραζε για τους Αμερικάνους. Γι” αυτό πολλοί τον θεωρούσαν κατάσκοπο και ο ίδιος δεν έβρισκε πια δουλειά. Στην Ευρώπη έφτασε περνώντας από τα δυτικά Βαλκάνια. «Στα σύνορα οι ούγγροι συνοριοφύλακες είπαν “Αν μας δώσετε χρήματα, 300 ευ΄ρ το άτομο θα σας αφήσουμε να περάσετε“. Στον φράχτη υπήρχε μια μικρή πόρτα. “300€ και περνάτε. Εάν όχι, θα σας συλλάβουμε, θα πάρουμε τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα και μετά δεν πρόκειται να σας δεχθεί κανένας σε καμία ευρωπαϊκή χώρα“» ήταν τα λόγια των Ούγγρων που πήραν τα χρήματα στα κρυφά και τους άφησαν να περάσουν..

Μπροστά από το κέντρο υποδοχής στο Νίκελσντορφ περιμένουν και οδηγοί ταξί της Αυστρίας που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απελπιστική κατάσταση των προσφύγων. Ο εθελοντής Άντον Μπούριτς από τον Ερυθρό Σταυρό παρατηρεί την κατάσταση εδώ και καιρό. «Από αυτά που έχω ακούσει, οι ταξιτζήδες ζητούν μέχρι και 350 ευρώ το άτομο για μια κούρσα από το Νίκελνστορφ ως τη Βιέννη. Και αυτό είναι διακίνηση, κερδοσκοπική διακίνηση».

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής έχει αποσυμφορηθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες όταν έφταναν 15.000 πρόσφυγες ημερησίως. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, Γκέραλντ Σέπφερ, η επικοινωνία μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας έχει διακοπεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αγριεύει η κατάσταση στα σύνορα της Ουγγαρίας, πολυβόλα στέλνει ο στρατός

Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Τετρακίνητα οχήματα Humvee του ουγγρικού στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα, κινούνται προς τα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, όπου είναι συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πρόσφυγες.

Ορισμένα από τα στρατιωτικά οχήματα μπήκαν σε χωράφια, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Νωρίτερα, ουγγρικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν ρίψη δακρυγόνων και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού υπό πίεση κατά προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης.



Σύμφωνα με το σερβικό τηλεοπτικό σταθμό RTS1, η ουγγρική αστυνομία χτύπησε αρκετούς δημοσιογράφους, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, που της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Επίσης, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τραυματισμό τριών παιδιών.

Η ουγγρική αστυνομία ανέφερε πως 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Ο σύμβουλος ασφαλείας του ούγγρου πρωθυπουργού δήλωσε ότι συνελήφθησαν 29 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και ένας τον οποίο χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτη».Αρκετοί πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν σε ουγγρικό έδαφος.


Η Βουδαπέστη ενημέρωσε τη Σερβία ότι θα κλείσει το συνοριακό πέρασμα στο Ρόζκε για 30 ημέρες και κάλεσε τη Σερβία να αναλάβει δράση κατά των προσφύγων.

Από την πλευρά της, η Σερβία καταδίκασε έντονα τη ρίψη δακρυγόνων από την Ουγγαρία, αλλά ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να απομακρύνει τους πρόσφυγες από τον φράχτη και την ουγγρική αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι για τον λόγο αυτό θα σταλούν αστυνομικές ενισχύσεις στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε ότι η χώρα του θα χτίσει έναν φράχτη και στα σύνορα με την Κροατία. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Presse, ο Βίκτορ Ορμπάν είπε: «Αποφασίσαμε να χτίσουμε φράχτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία. Θα χτίσουμε φράχτη και σε συγκεκριμένα σημεία στα σύνορα με την Κροατία».

Πάντως, σε συνέντευξή του στη Die Welt, o Όρμπαν είπε πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την ανακατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη, η χώρα του θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί.




«Τότε, βάσει νόμου θα αναγκαστούμε να τις αποδεχτούμε», δήλωσε, προσθέτοντας όμως πως οι άνθρωποι στην Μέση Ανατολή θα θεωρήσουν την ανακοίνωση ενός τέτοιου συστήματος ποσοστώσεων πρόσκληση να έρθουν στην Ευρώπη, ανέφερε ο Όρμπαν.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ουγγαρία είναι έτοιμη να συζητήσει για ένα σύστημα ποσοστώσεων, αλλά μόνο σε εθελοντική βάση και μόνο όταν η μαζική εισροή προσφύγων που βρίσκεται σε εξέλιξη σταματήσει.Η ΕΕ παρακολουθεί αμήχανη τα κράτη-μέλη της να υψώνουν φράχτες και αυξάνουν τους συνοριακούς ελέγχους, θέλοντας να περιορίσουν τη ροή των προσφύγων.

Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει αυξημένους ελέγχους και στα σύνορα με την Σλοβενία, μετά τους ελέγχους που επέβαλε στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Η υπουργός Εσωτερικών της χώρας σημείωσε ότι η Αυστρία θέλει να στείλει ένα «ξεκάθαρο σήμα» ότι η χώρα της δεν μπορεί να διαχειριστεί την ανεξέλεγκτη άφιξη προσφύγων.

Στον αντίποδα, η Κροατία επιτρέπει τη διέλευση προσφύγων μετά το κλείσιμο των συνόρων της Ουγγαρίας. Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς υποσχέθηκε να βοηθήσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη και είπε ότι το συρματόπλεγμα που έχει υψώσει η Ουγγαρία αποτελεί ένα «φρικτό μήνυμα».



Εν τω μεταξύ, γερμανοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σήμερα, Τετάρτη, στα σύνορα με τη Γαλλία, στο Μπράιζαχ αμ Ράιν της νοτιοδυτικής Γερμανίας, μια ενέργεια που κατά τα φαινόμενα συνδέεται με τη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου οι γερμανοί αστυνομικοί, που είχαν αναπτυχθεί στην άκρη μιας γέφυρας στον Ρήνο που συνδέει την Αλσατία της Γαλλίας με την κοινότητα Μπράιζαχ αμ Ράιν, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, έκαναν ελέγχους επί δύο ώρες σε φορτηγά και αυτοκίνητα που έρχονταν από τη Γαλλία.Η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους της σε ένα τμήμα των συνόρων με τη Γαλλία, κυρίως στην περιοχή της Αλσατίας.

ΓΓ του ΟΗΕ: Σοκ για τη μεταχείριση των προσφύγων



Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε σοκ και έντονη ανησυχία για τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους πρόσφυγες στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας και τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους πρέπει να γίνονται σεβαστά.

«Μου προκάλεσε σοκ όταν είδα ποια είναι η μεταχείριση αυτών των προσφύγων και των μεταναστών, αυτό δεν είναι αποδεκτό», είπε ο Μπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Όλες οι χώρες έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν για να σωθούν από πολέμους και διωγμούς, επομένως πρέπει να επιδείξουμε ευσπλαχνική ηγεσία», συνέχισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.Οι άνθρωποι αυτοί «πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια» και σεβασμό των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους», ανέφερε ο Μπαν.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΙΔΟΥ το έγγραφο του Αρείου Πάγου που ζητά την άρση ασυλίας Μεϊμαράκη – Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Δείτε το έγγραφο του Αρείου Πάγου που ζητά την άρση ασυλίας Μειμαράκη Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης..

    ..ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Γι αυτό, προσοχή!

Άλλωστε μας το 'παν οι άνθρωποι: ''δαιμονοποιήσαμε τα μνημόνια''!
Δηλαδή πλέον τα μνημόνια δεν είναι δαίμονες. Είναι άγγελοι. Ή έστω
αγαθοί δαίμονες!
Μάλιστα.

Δηλαδή ''σύντροφοι'' εξορκίσαμε τους δαίμονες των μνημονίων,
..αλλά η γραβάτα παραμένει δαιμονισμένη ακόμα.
Πολύ σωστά.
Άλλωστε κι εσείς γι αυτό εξακολουθείτε να μη την φοράτε: Έτσι, αποδεικνύεται ότι δεν είστε απατεώνες!
Μάλιστα.

Και τον θρησκευτικό όρκο; Μάλλον τον δαιμονοποιήσατε κι αυτόν. Ο άλλος έτσι κι αλλιώς δεν σας πήγε γούρι!
Ε, βέβαια. Άλλο πράγμα να ''ομνύεις εις μίαν αδιαίρετον κλπ κλπ Αγία Τριάδα'', και άλλο πράγμα να ''ομνύεις εις το Σύνταγμα''.
Το Σύνταγμα το βάνεις κάτω και το ξεσκίζεις εις τα ''εξ ων συνετέθη''!
Με την Αγία Τριάδα δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα.
Γι αυτό την άλλη φορά που θα ορκιστείτε κυβέρνηση, παραδεχτείτε πως δαιμονοποιήσατε και τον θρησκευτικό όρκο, και ορκιστείτε σαν καλοί χριστιανοί, μπας και μας αποειδεί κι ο Θεός.

Με τα κανάλια βέβαια είναι άλλο πράγμα: τα είχατε δαιμονοποιήσει κι εσείς, σας είχαν δαιμονοποιήσει κι αυτά, σκ@τά η υπόθεση!
Τώρα, τα αγιοποιήσατε κι εσείς, σας αγιοποίησαν κι αυτά, κι όλα μέλι γάλα.

Τί αλλο δαιμονοποιήσατε ''σύντροφοι'';
Την ανεργία μήπως; Μήπως δεν μας φταίει ούτε αυτή;
Και το χρέος; Δαίμονας ή άγγελος;
Οι εταιρείες των υπουργών που παίρνουν έργα και εργάκια;
Οι ''θεσμοί'';
Η καινούργια τρόϊκα των τεσσάρων;

Πείτε μας. Πείτε μας κι άλλα!
Μη μας αφήνετε στο σκοτάδι. Διψάμε για μάθηση.
Πώς θα πάμε στην κάλπη τυφλοί, τυφλούς οδηγούντες; Δεν κάνει!
Πείτε μας να ξέρουμε.

Και να δείτε εσείς ''σύντροφοι'' μιά δαιμονοποίηση που θα ρίξουμε εμείς στην κάλπη την Κυριακή!
Να!..
Τόση, με το συμπάθιο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η απάντηση και τα έγγραφα του Φλαμπουράρη για τις μετοχές στην τεχνική εταιρεία


Έγγραφα με τα οποία επιχειρεί να απόδείξει τα όσα ισχυρίζεται για μεταβίβαση των μετοχών του στη τεχνική εταιρία με ημερομηνία 26-1-2015, έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, απαντώντας σε δημοσίευμα που αφορούσε σε ανάληψη έργου ύψους 3,9 δισ. ευρώ.

Ο τέως υπουργός Επικρατείας παραθέτει αναλυτική κατάσταση με τον μετοχολόγιο της εταιρίας, όπως είναι καταχωριμένο στο Μητρώο της αρμόδιας φορολογικής αρχής, καθώς και το νέο Διοικητική Συμβούλιο της εταιρίας, από το οποίο απουσιάζει μετά τη μεταβίβαση των μετοχών του.


Μετοχολόγιο 1

Μετοχολόγιο 2

Μετοχολόγιο 3


Ιδιωτικό συμφωνητικό 1

Ιδιωτικό συμφωνητικό 2

Επιπλέον, δημοσιεύει έγγραφο το οποίο αποδεικνύει ότι στις 3-2- 2014 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η από 24-12-2013 απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας , σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και και η τροποποίηση του καταστατικού. «Αν το ΓΕΜΗ διεκπεραίωσε το φάκελο την Δευτέρα 14.09.2015 αυτό δεν με αφορά» τονίζει.

Ο κ. Φλαμπουράρης προειδοποίεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, αν μετά τα αποδεικτικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα, «συνεχιστούν τα ψεύδη».

Σε δήλωσή του υπογραμμίζει:

«Η αήθης χθεσινή επίθεση εναντίον μου από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης είναι πολιτικά καθοδηγούμενη και συκοφαντική στοχεύει δε στην προσωπική και πολιτική μου εξόντωση καθώς και στην αποδόμηση του αναμφισβήτητου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεπλυθούν οι τέσσερις δεκαετίες διαφθοράς και διαπλοκής του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος».

«Άξιος ο μισθός των κυρίων του Πρώτου Θέματος και των λοιπών εμπόρων του ψεύδους και της συκοφαντίας» επισημαίνει και συνεχίζει:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να δηλώσω τα κάτωθι:


Μόλις αποδέχτηκα την πρόταση να αναλάβω τη θέση του Υπουργού προχώρησα στις παρακάτω ενέργειες:

1. Παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Διάτμηση» στις 26.01.2015 κατά την έκτακτη ΓΣ της εταιρείας από την οποία προέκυψε νέο ΔΣ. Το δε πρακτικό της ΓΣ ως και το πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 04.02.2015 όπως προκύπτει και από το με αριθμό πρωτοκόλλου 16542 σχετικό πιστοποιητικό.
2. Μεταβίβασα τις μετοχές της εταιρείας που κατείχα όπως προκύπτει από το από 26.01. 2015 Ιδιωτικό Συμφωνητικό αλλά και από το μετοχολόγιο της εταιρείας.
3. Την 26.01.2015 προέβην στη διακοπή εργασιών όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Μητρώου της αρμόδιας φορολογικής αρχής, κατέθεσα το πτυχίο μου και αίτηση συνταξιοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, να τονίσω ότι η επίμαχη Σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας Διάτμηση και της Περιφέρειας Πελοπονήσσου, για την οποία συκοφαντικά εγκαλούμαι, έχει ημερομηνία σύναψης την ημερομηνία ανακοίνωσης της κατακύρωσης του Διαγωνισμού και συγκεκριμένα την 24.11.2014, ημερομηνία δηλαδή προ της ανάληψης οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση στην εφορία του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών μου να ενημερώσω το Πρώτο Θέμα ότι όπως προκύπτει από το νόμο 4172/2013 και την ΠΟΛ 1032/2015 δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του Συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή. Το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά.

Επίσης σε ό,τι αφορά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας για την οποία όλως ψευδώς αναφέρεται ότι καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την Δευτέρα 14.09.2015 ενημερώνω ότι ήδη από τις 03.02.2014 έχει καταχωρηθεί η από 24/12/2013 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10672/14 και Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 411401 σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αν το ΓΕΜΗ διεκπεραίωσε το φάκελο την Δευτέρα 14.09.2015 αυτό επίσης δεν με αφορά.

Ο κ. Φλαμπουράρης καταλήγει λέγοντας ότι «μετά από τις διευκρινίσεις αυτές οι οποίες συνοδεύονται από όλα τα σχετικά δημόσια έγγραφα ελπίζουμε ότι η συκοφαντική επίθεση του Πρώτου Θέματος θα σταματήσει άμεσα. Αν δοθεί όμως συνέχεια στα ψεύδη την απάντηση θα δώσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Τα υπόλοιπα έγγραφα:

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Καταχώρηση σε ΓΕΜΗ αλλαγή ΔΣ 1

Καταχώρηση σε ΓΕΜΗ αλλαγή σε ΔΣ 2

Παύση εργασιών


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευρώπη: Αποσύρεται η πρόταση για την υποχρεωτική κατανομή προσφύγων

Αποσύρεται καθώς φαίνεται η πρόταση για την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την ανακατανομή 120.000 αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί η ενότητα της Ευρώπης. Ο διχασμός της Ένωσης ήταν καταφανής.

Από τη μία Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία δήλωναν αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ζητούσαν να υπάρξει ανθρωπιστική αντιμετώπιση, από την άλλη οι χώρες της ομάδας του Βίζενγκραντ (Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία και Ουγγαρία) δήλωναν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν στο όνομα των ευρωπαϊκών αξιών τις αναγκαστικές ποσοστώσεις υποδοχής προσφύγων.


Σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να αποσοβηθεί μια διάσπαση το συμβούλιο εσωτερικών υποθέσεων της Ευρώπης στη έκτακτη σύνοδο που θα κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου θα ταχθεί υπέρ ενός συστήματος οικειοθελούς υποδοχής προσφύγων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες αναμένεται να υποδεχθούν τελικά και το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων.

Η 'Ανγκελα Μέρκελ υπολόγιζε στη συναίνεση των χωρών της Ομάδας του Βίζενγκραντ θεωρώντας πως θα συνασπιστούν με το μέρος της όπως ακριβώς είχαν κάνει με την ελληνική κρίση χρέους. Τώρα όμως είναι αναγκασμένη να υποχωρήσει, αφού μια νέα αποτυχία θα σημάνει πολύ περισσότερα, θα είναι οι τίτλοι τέλους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο στόχος της Επιτροπής είναι να διαφυλάξει την ενότητα της Ευρώπης», είχε δηλώσει χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. την ίδια στιγμή στέλεχος της Κομισιόν ανέφερε πως «το σχήμα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων δεν είναι πλέον μια επιλογή» που θεωρείται πως μπορεί να εγκριθεί και πρόσθετε: «αυτό που έχει σημασία είναι να κρατήσουμε τον αριθμό των 120.000» αιτούντων άσυλο που θα ανακατανεμηθούν στις χώρες μέλη.

Συμβιβασμών συνέχεια


Άλλος ένας συμβιβασμός που εξετάζεται στην Κομισιόν είναι να αποσυρθεί η πρόταση για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος των κρατών που δεν υποδέχονται την ποσόστωση των αιτούντων άσυλο που έχουν συμφωνήσει. Το αρχικό σχέδιο που είχε υποβάλει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προέβλεπε την επιβολή προστίμων ύψους έως και 0,002% του ΑΕΠ των χωρών που δεν θα υποδέχονταν τον αριθμό που τους αναλογούσε προς το παρόν.

Για την Πολωνία επί παραδείγματι, ένα τέτοιο πρόστιμο θα ανερχόταν σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση της Γερμανίας ήταν ακόμη πιο σκληρή και προέβλεπε την επιβολή περικοπών ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ στην βοήθεια που χορηγεί η ΕΕ.

«Πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην πολύ χαμηλή αποζημίωση που προτάθηκε από την Επιτροπή και την διακοπή της εκταμίευσης κοινοτικών κεφαλαίων που προτάθηκε από τη Γερμανία», υπέδειξε Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Εάν δεν υπάρχει συμφωνία ενόψει στην έκτακτη σύνοδο της Τρίτης, το Λουξεμβούργο, η χώρα που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, ενδέχεται να πιέσει να διεξαχθεί ψηφοφορία ώστε να υποχρεωθούν τα κράτη μέλη να αποδεχθούν τις ποσοστώσεις.
Η έγκριση μιας τέτοιας απόφασης με πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία είναι «νομικά εφικτή, αλλά πολιτικά αντιπαραγωγική», επισήμανε αξιωματούχος της ΕΕ. «Πέραν αυτού, δεν μπορούμε να στέλνουμε αιτούντες άσυλο σε χώρες όπου δεν είναι ευπρόσδεκτοι», πρόσθεσε.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε πλήρη δραστηριότητα το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ημαθία



Στο «φουλ» δουλεύουν οι μηχανές του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας, δίνοντας έτσι και επίσημα το εναρκτήριο… λάκτισμα για τη φετινή καμπάνια -έτσι λέγεται η περίοδος συγκομιδής, παραλαβής και επεξεργασίας των τεύτλων – της εταιρείας, που θα διαρκέσει ένα μήνα.

«Όλα βαίνουν ομαλά και επιτυχώς», όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ,Σταύρος Κανσίζογλου, μέλος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της εταιρείας. Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε ότι για τις ανάγκες της φετινής καμπάνιας προσλήφθηκαν στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας 320 εποχικοί, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στους 420.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, τόνισε:«δυστυχώς τα λάθη του παρελθόντος και η αβεβαιότητα που υπήρχε, κράτησαν μακριά πολλούς τευτλοπαραγωγούς και έτσι φέτος συνολικά ο αριθμός τους ανέρχεται σε 1.200, λιγότερους κατά 800 συγκριτικά με πέρυσι και έναντι των 8.000 που υπήρχαν τα παλαιότερα χρόνια, με την παραγωγή να αναμένεται στους 4,5-5 τόνους».

Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι «εάν δουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, ότι η φετινή καμπάνια κύλησε ομαλά και εμείς που σπείραμε τεύτλα πληρωνόμαστε στην ώρα μας, τότε δεσμεύομαι προσωπικά ότι του χρόνου θα καλύψουμε όποιο βαθμό μας ζητηθεί από την εταιρεία, έτσι ώστε και η καμπάνια στη χώρα μας να μην διαρκεί μόνο ένα μήνα, αλλά και πέντε μήνες».

Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε οι τευτλοπαραγωγοί της ΕΒΖ «έχουν τα καλύτερα προικιά. Ένα πολύ καλό τιμολόγιο που μας δίνει η ΕΒΖ και από φέτος ξεκινάει η συνδεδεμένη ενίσχυση που είναι της τάξης των 54 ευρώ/στρέμμα». Το μόνο που απομένει «είναι να υπάρχει έγκαιρα η δέσμευση ότι εξασφαλίζεται το απαραίτητο κονδύλι από την εταιρεία για να μας πληρώσει», είπε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπογιαννίδης απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση τόνισε ότι οι τευτλοπαραγωγοί θα κοστίσουν φέτος στην εταιρεία (παραγωγή και μεταφορικά), 13 με 15 εκατ. ευρώ και “έχουμε λάβει τη δέσμευση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εξοφληθεί”.

Πρόσθεσε ότι στα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το άλλο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....