Διυλιστήριο: 10/23/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Καλεί Κόκκαλη, Μαρτίνο, Βούλτεψη, ο εισαγγελέας για την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών!

Να καταθέσουν ενώπιόν του, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί ο εισαγγελέας, κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, καθώς και τους επιχειρηματίες Ανδρέα Μαρτίνο και Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο επιχειρηματίας καλούνται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα καθώς, σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους, φέρεται να ειπώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», τα περί «κουμπαρά» για δωροδοκία βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, στον κ. Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.

Μετά την έξοδο του από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Καμμένος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κατέθεσε «προσωπικά» του στοιχεία για πιέσεις.

Αναλυτικά η δήλωσή του προέδρου των ΑΝΕΛ έχει ως εξής: «Ο εισαγγελέας ζήτησε ονόματα. Κατέθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες, με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι εν συνέχεια ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες. Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από τον κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οι δύο έμειναν και για δύο που έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία, αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό. Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πανευρωπαϊκή απάτη με ελληνικό άρωμα ύψους 25 δισ.ευρώ!

Η υπόθεση, που ερευνάται από την οικονομική αστυνομία εδώ και πέντε χρόνια, είναι τόσο σοβαρή, που είναι χαρακτηριστικό ότι οι φάκελοι με τις δικογραφίες έφτασαν την 1η Οκτωβρίου στην Εισαγγελία με φορτηγό!

Τα χρήματα από τα κοινοτικά προγράμματα, σύμφωνα με την Εισαγγελία, που άσκησε σήμερα κακουργηματικές διώξεις, δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα, αλλά κατέληξαν είτε στους προσωπικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων στα σκάνδαλα ή σε πολυτελή ακίνητα.

Η Εισαγγελία, στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης, άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, κατά των εκπροσώπων τεσσάρων εταιρειών που εμπλέκονται στην απάτη, με βάση στοιχεία που εστάλησαν στην Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF).

Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, της πλαστογραφία μετά χρήσεως, από δράστες που ενεργούν κατ'επάγγελμα και κατά συνήθεια και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από δράστες που ενεργούν κατ'επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Την υπόθεση χειρίστηκαν με εντολή του προϊσταμένου της Ηλία Ζαγοραίου, οι εισαγγελείς Χ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης οι οποίοι άσκησαν και την ποινική δίωξη.

Πώς καρπώνονταν τα κοινοτικά κονδύλια


Προς το παρόν, η δικογραφία που σχηματίστηκε για το "ελληνικό σκέλος της απάτης" στρέφεται κατά των εκπροσώπων τεσσάρων εταιρειών που εμπλέκονται στη διαδικασία κατάθεσης φακέλων για ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ποσών σε προγράμματα έρευνας ανάπτυξης και χρήσης Τεχνολογιών πληροφορικής και Επικοινωνίας. Βάσει των στοιχείων της OLAF που ερεύνησαν οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες, προέκυψαν ενδείξεις απάτης που συνίσταται στην ανάπτυξη και δραστηριότητα εταιρειών που σχετίζονται μεταξύ τους, οι οποίες συστηματικά κατέθεταν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων έρευνας, τα οποία εγκρίνονταν.

Οι εν λόγω εταιρείες φέρονται να δημιουργούσαν αξιόλογα παράνομα κέρδη, χρησιμοποιώντας άλλες εικονικές εταιρείες οι οποίες εμφάνιζαν διογκωμένα ή πλαστά παραστατικά εξόδων.

Η πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει από τη Γενική Διεύθυνση «Κοινωνία των Πληροφοριών και Μέσων Ενημέρωσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την προαγωγή της ανάπτυξης και χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, προέκυψαν ενδείξεις απάτης που συνίσταται στην ανάπτυξη και δραστηριότητα εταιρειών που σχετίζονται μεταξύ τους και συστηματικά κατέθεταν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων έρευνας, τα οποία εγκρίνονταν και δημιουργούσαν αξιόλογα παράνομα κέρδη, χρησιμοποιώντας εικονικές εταιρείες, οι οποίες εμφάνιζαν διογκωμένα ή πλαστά παραστατικά εξόδων.

Δικαστική συνδρομή από τις Βρυξέλλες ζητούν οι ελληνικές αρχές για τους Έλληνες υπαλλήλους


Για την υπόθεση της απάτης, φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις και σε βάρος υπαλλήλων της Κομισιόν, μεταξύ αυτών και Ελλήνων, υπαλλήλων της Κομισιόν, οι οποίοι ενέκριναν τα επίμαχα προγράμματα. Οι εν λόγω εργαζόμενοι, που ερευνώνται, φέρονται να διαμόρφωναν τους όρους των προγραμμάτων, σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο, προκειμένου να καταλήγουν τα χρήματα σε συγκεκριμένους δικαιούχους στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες κοινοτικές χώρες.

Οι εισαγγελείς έχουν υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής για τους Έλληνες εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Κομισιόν, καθώς υπάρχει εκκρεμοδικία λόγω παράλληλης έρευνας που διενεργείται στις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση ωστόσο που σε βάρος τους προκύψουν επιπλέον στοιχεία τότε η δίωξη στην ελληνική δικογραφία θα επεκταθεί και σε αυτούς, πιθανόν και για το αδίκημα της δωροδοκίας- δωροληψίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλά ο υπαρκτός, με τον ''έρποντα'' τί γίνεται..

     Για τον φασισμό μιλάμε.
Οk. Βάλαμε φυλακή τους μισούς, παραπέμπουμε στην δικαιοσύνη για σύσταση συμμορίας και τους υπόλοιπους. Καλά ως εδώ.

Με την άλλη συμμορία θα γίνει κάτι; Την γνωστή, την κυβερνητική.
Δεύτερη απόπειρα κατάργησης της Διαύγειας μέσα σ ένα χρόνο από την κυβέρνηση.
Η μόνη ίσως μεταρρύθμιση προς την μεριά της διαφάνειας και της ωφέλειας του πολίτη,
..στέκεται ''καρφί στο μάτι'' του κυβρνητικού μορφώματος.

Αυτή η πράγματι δημοκρατική διαδικασία υπήρξε αποτέλεσμα μιάς σπάνιας έκλαμψης του θολωμένου μυαλού του Μεγάλου Ηλίθιου, που έλαβε χώρα το 2010.
Έκτοτε αγνοείται η τύχη του (του μυαλού),
..αλλά δεν αγνοείται καθόλου από την οιονεί φασιστική κυβέρνηση η δυσκολία που η Δι@ύγεια προκαλεί ή μπορεί να προκαλέσει στην καταστροφική, δωσιλογική, ραγιάδικη πολιτική της.
Εξ ου και η προσπάθεια κατάργησής της, ''νύχτα'' βεβαίως,
..ως υποσημείωση υποσημείωσης τροπολογίας σε άσχετα νομοσχέδια,
..όπως κάνουν όλοι οι καλοί λωποδύτες!

Κι επίσης όπως κάνουν όλοι οι καλοί επαγγελματίες απατεώνες, δεν απογοητεύονται αν αποτύχουν την πρώτη φορά.
Θα επιχειρήσουν και δεύτερη και τρίτη, μέχρι να τα καταφέρουν!
Όταν πρόκειται για πολιτική κακουργία το μυαλό τους δουλεύει ''ξυράφι''.
Άμα πρόκειται όμως για την ανακήρυξη καμιάς ΑΟΖ, όλο μπερδεύονται, όλο κάπου δυσκολεύονται, όλο ''κωλώνουν''!

Θετικό για το κράτος και τους πολίτες τίποτα!
Μόνον αρνητικά.
Μόνο ξήλωμα και γκρέμισμα: εργασιακών δικαιωμάτων, ανθρώπινων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων κράτους Πρόνοιας!
Τώρα πιά δικαιώματα κατά την κυβέρνηση του αίσχους έχουν μόνον αυτοί:
Να κατάσχουν τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς προειδοποίηση,
..να κάνει έφοδο σε σπίτια το ΣΔΟΕ χωρίς την παρουσία εισαγγελέα,
..να απαγορεύουν τις απεργίες,
..να χαρίζουν τα δάνεια στους διατεταγμένους γλύφτες τους, και στα δικά τους κόμματα!

Όλα αυτά δεν συνιστούν βέβαια την εικόνα Δημοκρατίας.
Συνιστούν την εικόνα ενός έρποντος, συγκεκαλυμμένου φασισμού.
Γι αυτό και τους ενοχλεί η Δι@ύγεια!

Αυτοί καλά παίζουν το παιχνίδι τους με την τάχα δίωξη του παραρτήματός τους.
Εμείς, με το ''κεντρικό κατάστημα'' τί κάνουμε..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν ο Μειμαράκης υποδέχτηκε τον Νταβούτογλου και εξέφρασε την επιθυμία να πλέουν τα καράβια ελεύθερα στο αιγαίο. VIDEO

Οι τελευταίες προκλήσεις (τέθηκε θέμα διχοτόμησης της Κύπρου από τον Νταβούτογλου, παραβίαση του οικοπέδου της κυπριακής ΑΟΖ από τουρκικά πλοία κ.τ.λ.) της Τούρκικης ηγεσίας εναντίον των Ελληνοκυπρίων, μας έκανε να θυμηθούμε το περιστατικό κατά την επίσκεψη του Τούρκου (στις 10 10 2012) τότε υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη.

Ο κ, Μεϊμαράκης υποδεχόμενος τον Τούρκο υπουργό, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του παρέδωσε το αναμνηστικό δώρο, μία βαρκούλα κυκλαδίτικο αντίγραφο, λέγοντας: «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».

Η φράση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Νταβούτογλου για αντίλογο: «Δική μας επιθυμία είναι το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντα ελεύθερο» (εδώ).


Και ερχόμαστε σήμερα, μετά από σωρεία λαθών από ελληνικής πλευράς να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι η θάλασσα της Κύπρου είναι ελεύθερη, ανήκει και στην Τουρκία, και όσες αρμοδιότητες έχει η κυπριακή πλευρά άλλες τόσες έχει και η Τουρκία.

Τέτοια αποτελέσματα θα έχουμε πάντα όταν θα γίνονται τόσο μεγάλα λάθη και δυστυχώς θα τα πληρώνουμε.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....