Διυλιστήριο: 12/07/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Αναταράξεις στην ΝΔ για το Καστελόριζο


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, άγριο τσακωμό είχαν στελέχη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, για την στάση της ΝΔ για την μη συμμετοχή της, στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας που διεξήχθη στο Καστελόριζο μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ηγετικά στελέχη της ΝΔ προερχόμενα από το Καραμανλικό στρατόπεδο, θεωρούν ότι έπρεπε να συμμετάσχουν, ως απάντηση των αέναων προκλητικών δηλώσεων του Ερντογάν. Θεωρήθηκε δε ως εθνική δειλία αυτή η στάση. Μάλιστα, κάποιοι ανέφεραν ότι η ΝΔ σύρετε στις επιθυμίες του κύριου Βενιζέλου, στην προσπάθεια της για άνοιγμα στο κεντροαριστερό χώρο, με αποτέλεσμα να απομακρύνετε από τις αρχές και τις ιδέες της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ.

Στο επιχείρημα που εμφανίστηκε από μερίδα του τύπου ότι συμμετείχε η Χρυσή Αυγή στην επιτροπή αυτή, θεωρείται έωλο, αφού ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει τις συναντήσεις του Μπαλτάκου, γενικού γραμματέα της ΝΔ τότε, με τον Ηλία Κασιδιάρη. 

Πολλοί ήδη έχουν ξεκινήσει σε αναζήτηση άλλης πολιτικής στέγης, μιας και οι διαφορές πια είναι έντονες μετά κιόλας τη μη στήριξη της ΝΔ στην κυβέρνηση Καραμανλή για τα παραποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από τον Γεωργίου. 

Περιμένουμε εξελίξεις ....         

Πηγή 

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπέρβαση εσόδων 2,44 δισ. ευρώ στο εντεκάμηνο


Μόνο το Νοέμβριο τα έσοδα έφτασαν τα 4.544 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 4,474 δισ. ευρώ.

Νέα υπέρβαση των εσόδων καταγράφηκε και τον Νοέμβριο 2016, με αποτέλεσμα το εντεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριος 2016 η υπέρβαση των εσόδων από το στόχο του προϋπολογισμού να ανέρχεται σε 2,44 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που επιβεβαιώνουν τν συνέχιση της υπερεκτέλεσης των εσόδων του προϋπολογισμού του 2016.

Ειδικότερα σύμφωνα με αυτά:

– Τα καθαρά έσοδα για το μήνα Νοέμβριο ξεπέρασαν κατά 70 εκατομμύρια ευρώ τον στόχο του προϋπολογισμού. Ανήλθαν σε 4.544 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,474 δισ. ευρώ. Πρόκειται για υπέρβαση στόχου 1,56%

– Σε επίπεδο 11μηνου (Ιανουάριος- Νοέμβριος) τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 2,44 δισ. ευρώ. Ανήλθαν σε 44,585 δισ. ευρώ έναντι στόχου 42,145 δισ. ευρώ. Έτσι το εντεκάμηνο τα καθαρά έσοδα είναι 5,79% πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χριστουγεννιάτικο δώρο σε χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεϊκές οικογένειες από το πλεόνασμα του κράτους



Ο κύβος για το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ερρίφθη και πιθανότατα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων να χορηγηθεί σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεϊκές οικογένειες μέρος (το 30%) από το πλεόνασμα του 1 δισ. ευρώ που έφεραν φέτος τα αυξημένα φορολογικά έσοδα στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Το πλεόνασμα οφείλεται στην υπέρβαση φέτος κατά 1 δισ. ευρώ των φορολογικών εσόδων του Προυπολογισμού (1,1% του ΑΕΠ η 1,9 δις ευρώ) έναντι του μνημονιακού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,5%του ΑΕΠ δηλαδή 900 εκ.ευρώ.

Σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου αν τα έσοδα του Προυπολογισμού ενός έτους υπερβούν τον συμφωνηθέντα με τους δανειστές στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος τότε το 30% του πλεονάσματος μπορεί να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς,ενώ το υπόλοιπο κατευθύνεται στην εξόφληση μέρους του δημοσίου χρέους.
Στην περίπτωση του φετινού πλεονάσματος το 30% αντιστοιχεί σε 300 εκ.,ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεικές οικογένειες ως κοινωνικό εφάπαξ μέρισμα.

Ηδη έχει δοθεί εντολή στα Υπουργεία από τον συντονιστή του εγχειρήματος Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη να προτείνουν ποιες κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα πρέπει να ενισχυθούν με το χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα ενώ η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.Η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος αναμένεται να γίνει πριν από τις γιορτές και οι προυποθέσεις καθώς και οι δικαιούχοι θα ανακοινωθούν έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγή www.inevros.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρυξέλλες: Αν δεν υπήρχαν οι Γερμανοί θα είχαμε κλείσει συμφωνία




Η Ελλάδα "έχει κάνει πολλά", είπε χθες πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενη στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση του προγράμματος της χώρας με τους εταίρους, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα αν δεν ήταν η "αδιαλλαξία" της Γερμανίας.

"Θα μπορούσαμε να την είχαμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά οι Γερμανοί ήταν αμετακίνητοι," είπε η πηγή, προσθέτοντας, "Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά. (...) Δεν ήμασταν τόσο αυστηροί με τα άλλα προγράμματα".


Η Αθήνα επιδιώκει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να εκμεταλλευτεί την πώληση των ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή www.imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σόιμπλε «απασφαλίζει» και εκβιάζει την Ελλάδα: Ή μέτρα ή αλλιώς Grexit



Κυνικός και με σαφές σχέδιο να συνεχιστεί η μονοκρατορία της Γερμανίας στους κόλπους της ΕΕ, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σηκώνει επιδεικτικά το δάχτυλο σε 11 εκατ. Έλληνες πολίτες και τους εκβιάζει με τον πλέον ωμό τρόπο λέγοντάς τους: ή δέχεστε τα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που φτάνουν τα 4,5 δισ. ευρώ ή αλλιώς οδηγείστε σε Grexit.

Σε άκρως προκλητικό τόνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά χθες, Τρίτη (06/12/2016): «Η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση, είναι –το παραδέχομαι– μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη».

Και πρόσθεσε ότι «όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχε προτείνει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Επί της ουσίας, η σκληρή γραμμή Σόιμπλε υπαγορεύεται στην παρούσα χρονική στιγμή από το ότι η Γερμανία έχει εισέλθει σε τροχιά εκλογών, με την πλειονότητα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών του κόμματος Μέρκελ να θέλουν οπωσδήποτε την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αρνητικοί σε οποιαδήποτε ένδειξη χαλάρωσης έναντι της Ελλάδας.

Όσο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης; Ο κ. Σόιμπλε είπε, απλά, ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος».

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Λαϊκιστές" κι απατεώνες..

     Δήλωσε ο Επίτροπος Τίποτας: " Δυστυχώς, ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός κερδίζουν έδαφος, και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό εγχείρημα "
Θα βάλουμε το συμπέρασμα πρώτο, από την αρχή, και μετά θα το τεκμηριώσουμε.
Λοιπόν: Όποιος πολιτικός κατηγορεί πολιτικό του αντίπαλο ως
"λαϊκιστή", είναι ο ίδιος απατεώνας.
Και μάλιστα, όπως ξέρουμε από την καθημερινή μας ζωή,
..ένας απατεώνας σπάνια περιορίζεται σε μία πλευρά, σε έναν τομέα του κοινωνικού βίου,
..αλλά τις περισσότερες φορές είναι γενικά απατεώνας.

Κατηγορούν οι πολιτικοί που είναι απατεώνες λοιπόν, τους αντιπάλους τους και τους συνομιλητές τους σαν λαϊκιστές,
..όταν αυτοί που κατηγορούνται το μόνο που κάνουν είναι να αναρωτιούνται, να ψάχνουν, να κοινοποιούν και να εκφράζουν όπως έχουν κάθε δικαίωμα,
..την δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων και πρακτικών που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την οικονομική, ηθική και πολιτική κρίση που μας καταστρέφει σαν χώρα και σαν πολίτες.
Δεν κοροϊδεύουν κανέναν, δεν τάζουν, δεν απειλούν, δεν εκβιάζουν,
..παρά ισχυρίζονται τις δικές τους ιδέες (που τις περισσότερες φορές δεν είναι δικές τους, αλλά είναι συμπεράσματα και παραδοχές κορυφαίων οικονομικών επιστημόνων, και σύγχρονων φιλοσόφων) για να μας σώσουν απ' τον Καιάδα που μας έχουν ρίξει οι απατεώνες που κατηγορούν τους άλλους για λαϊκισμό.

Τολμούν να ταράξουν τα βρώμικα και σάπια νερά της "μίας και μόνης λύσης", των "μονοδρόμων",
..που πάνω τους έχουν στηρίξει καρέκλες και εξουσία οι απατεώνες που τους κατηγορούν ως λαϊκιστές.
Γνωρίζουν, οι απατεώνες, πως αν ο λαός αντιληφθεί πάνω σε ποιά σκ@τά και σε πόσα ψέματα έχουν χτίσει την καριέρα και την προσωπική τους ευημερία,
..τα μάγια θα λυθούν, και τα σκ@τολύματα των στάσιμων νερών που τους κρατούν στην επιφάνεια θα κινηθούν, και θα τους πνίξουν μέσα τους.

Χρησιμοποιούν λοιπόν οι απατεώνες τον όρο "λαϊκιστής" με πλήρη γνώση ότι ψεύδονται για να ξεγελάσουν τον λαό, να τον παρασύρουν με ψεύτικη διαλεκτική προς το μέρος τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι καρέκλες εξουσίας που κατέχουν.
Χρησιμοποιούν έναν αρνητικά φορτισμένο όρο, ψευδώς, για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους, και να δημαγωγήσουν ασύστολα.
Κάνουν δηλαδή οι ίδιοι αυτό για το οποίο κατηγορούν τους άλλους: δημαγωγούν, λαϊκίζουν!
Και απατεώνες και πραγματικοί λαϊκιστές δηλαδή.
Και μάλιστα, επειδή από την απάτη τους έχουν ίδιο όφελος, δηλαδή τις θέσεις εξουσίας που τους παρέχουν μία άνετη και πλούσια ζωή,
..δεν πρόκειται απλώς για πολιτικούς απατεώνες, αλλά για κοινούς απατεώνες του ποινικού δικαίου.

Πρόκειται για σπουδασμένους ή ημισπουδασμένους ή και ημιαγράμματους αγύρτες, κουτοπόνηρους,
..τους οποίους ο κόσμος έχει προσπεράσει πολλές φορές κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.
Αλλιώς θα ήμασταν ακόμη στα δέντρα,
..ή ακόμα χειρότερα στον Μεσαίωνα, των συχωροχαρτιών και της πυράς της Ιεράς Εξέτασης για όποιους τολμούσαν τον νεωτερισμό, την σκέψη, την αμφισβήτηση, το διαφορετικό,
..όλα αυτά δηλαδή που έφεραν την παγκόσμια άνθηση τεχνών, γραμμάτων και πολιτισμού.

Όσοι κατηγορούνται σήμερα για λαϊκισμό από το σύστημα και τους καθεστωτικούς εκπροσώπους του,
..αποτελούν στην πραγματικότητα την πρωτοπορία, αυτούς με τους οποίους υπάρχει ελπίδα τούτος ο λαός, όλοι οι λαοί, να απεγκλωβιστούν απ' την θανατηφόρα θεωρία της "μίας και μόνης λύσης", του "μονόδρομου", της μίας και μόνης "σωστής και εφικτής" άποψης,
..που οδηγούν τσιφ στην Παγκοσμιοποίηση, και στην δημιουργία από 'δω και στο εξής αμέτρητων γενεών σκλάβων,
..για να υπηρετούν τα συμφέροντα και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των διεθνών και εγχώριων απατεώνων,
..που πλαισιώνουν και υλοποιούν την Νέα Τάξη του νεοφασισμού και του νεοναζισμού.

Γι αυτό κύριε Επίτροπε του κ@λου μας (εδώ λαϊκίζουμε ανοικτά και ασύστολα),
..καλύτερα "λαϊκιστές" παρά απατεώνες,
..σαν την φάρα σας!..

Υ.Γ. Και για να λαϊκίσουν ακόμη περισσότερο οι απατεώνες, κολλάνε δίπλα στις κατηγορίες τους για λαϊκισμό και τον εθνικισμό, συναθροίζοντας αυθαίρετα μήλα με πορτοκάλια, ώστε να κάνουν περισσότερη εντύπωση.
Αυτό που κάνουν όμως είναι ότι γίνονται περισσότερο απατεώνες.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανεξέλεγκτος ο Ερντογάν φυλακίζει ως τρομοκράτες αξιωματικούς του ΝΑΤΟ



Οι διώξεις των στρατιωτικών για δήθεν συμμετοχή στο αποτυχυμένο πραξικόπημα αγγίζουν και τούρκους αξιωματικούς στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα τους ζητά να επιστρέψουν και στη συνέχεια τους φυλακίζει, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της DW.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν τους αποκαλεί «τρομοκράτες στρατιώτες». Και δεν εννοεί μόνο όσους συνέλαβε και φυλάκισε από τότε που εκδηλώθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο Ιούλιο. Η κατηγορία αφορά και υψηλόβαθμους τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ή στο Μονς, στα ανώτατα στρατηγεία των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης. Ορισμένοι εξ αυτών μίλησαν αποκλειστικά στη Deutsche Welle υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σε λίστες «υπόπτων»

Όσα εξιστόρησαν, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το μέγεθος των διώξεων που υφίστανται στρατιωτικοί και πολίτες υπό τον μανδύα του πραξικοπήματος. Οι περισσότεροι Τούρκοι αξιωματικοί έχουν κάνει ανώτερες σπουδές σε φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια και ακαδημίες και έχουν συμμετάσχει σε πολλές νατοϊκές ασκήσεις. Όλοι διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το πραξικόπημα και συνεχίζουν να εργάζονται στο ΝΑΤΟ ως νομιμόφρονες στρατιωτικοί εκπροσωπώντας το τουρκικό κράτος. Τα ονόματά τους βρίσκονται σε 20 λίστες με άλλους «υπόπτους» που εστάλησαν σε τουρκικές αντιπροσωπείας στο εξωτερικό. Σε συνημμένο έγγραφο η Τουρκία καλεί τους αξιωματικούς να παραδώσουν το νατοϊκό και διπλωματικό διαβατήριο και τους δίνει την εντολή να επιστρέψουν στην Τουρκία σε διάστημα τριών ημερών ή ακόμη νωρίτερα.

Στο έγγραφο δεν υπάρχει αιτιολογία παρά μόνο ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή απολυθεί. «Στην αρχή σκεφτήκαμε να υπακούσουμε, να επιστρέψουμε στην Τουρκία και να δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αθωότητά μας», είπε ένας τούρκος αξιωματικός στη DW. «Αρχίσαμε λοιπόν να αποχαιρετούμε τους συναδέλφους μας. Αλλά στη συνέχεια ακούσαμε ότι 17 από τους συναδέλφους μας που γύρισαν συνελήφθησαν, και έτσι σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερα να μείνουμε».

«Να μην το κουνήσετε από το Βέλγιο»


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άλλου τούρκου νατοϊκού αξιωματικού που κλήθηκε στην Άγκυρα για μια συνάντηση και αποφάσισε να πάει. Έχουν περάσει 6 εβδομάδες από τότε, και η γυναίκα του ούτε τον ξαναείδε, ούτε μίλησε μαζί του παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να μάθει κάτι από τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Τελικά έμαθε τι συνέβη μέσω της συζύγου ενός που τον είδε να συλλαμβάνεται μετά από συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων στην Άγκυρα. Εξήγηση δεν πήρε ποτέ. Ο μισθός του συζύγου της φυσικά κόπηκε και έχει πρόβλημα να ζήσει τα τρία της παιδιά. Ο πεθερός της κατάφερε τελικά να τον επισκεφθεί στη φυλακή και της έδωσε το μήνυμα να μην το κουνήσει από το Βέλγιο.

Αλλά κι αυτή η επιλογή έχει ρίσκο, διότι σημαίνει σειρά από διώξεις σε σημείο που πολλοί να αναγκάζονται να ζητούν πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, όπως έχουν κάνει και οι συνάδελφοί τους στη αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία. Ένας αξιωματικός περιέγραψε την κατάσταση σε μια επιστολή, που μοιράστηκε με τη DW, με τον τίτλο «σιωπηρή κραυγή από έναν τούρκο αξιωματικό». Γράφει για την απόλυτη μοναξιά χωρίς ταυτότητες, μισθό, ανθρώπινη ύπαρξη, χωρίς παρελθόν στην ουσία και χωρίς μέλλον, χωρίς αξίες, ελευθερία, δημοκρατία, χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση.

Πολιτική της μη ρήξης

Και οι Νατοϊκοί τι κάνουν; Η Τουρκία είναι πολύ ισχυρή χώρα για να προκαλέσουν ρήξη. Ο γγ. Γενς Στόλτενμμεργκ, που ρωτήθηκε επανειλημμένα, αρκέστηκε να πει ότι έχει θέσει το θέμα στην τουρκική κυβέρνηση, χωρίς να αποκαλύψει εάν έλαβε επαρκείς διαβεβαιώσεις. Ο αμερικανός πρέσβης στο ΝΑΤΟ εξήγησε ότι αντί να υπαγορεύονται στάντανρτ στην τουρκική κυβέρνηση, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ αποφάσισαν να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στην Άγκυρα. Η στάση αυτή προκαλεί απογοήτευση. Ένας τούρκος αξιωματικός είπε ότι με συμπεριφορές σαν αυτή αισθάνεται σαν πουλημένος από την ίδια την κυβέρνησή του και το ΝΑΤΟ. Κάποιος άλλος υπενθύμισε ότι η συμμαχία είναι τόσο ισχυρή όσο το πιο αδύναμο μέλος της και αισθάνεται ότι η Τουρκία με το δεύτερο σε μέγεθος στρατό είναι ο αδύναμος κρίκος.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....