Διυλιστήριο: 05/25/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Σε εξέλιξη 2.343 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και φορολογουμένους μεγάλου πλούτου

Συνολικά 2.343 έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογουμένους μεγάλου πλούτου ήταν σε εξέλιξη στα τέλη Απριλίου.

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αποκαλύπτουν πως στα τέλη Απρίλιου ήταν σε εξέλιξη 892 πλήρεις και 163 μερικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ είχαν ολοκληρωθεί 44.

Συνολικά στο πρώτο τετράμηνο, βεβαιώθηκαν 134,91 εκατ. ευρώ φόροι σε μεγάλες επιχειρήσεις, εκ των οποίων εισπράχθηκαν τα 21,54 εκατ. ευρώ.

Στα τέλη Απριλίου το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), είχε σε εξέλιξη 1.288 ελέγχους, ενώ είχε ολοκληρώσει 23 ελέγχους. Συνολικά μέσα στον Απρίλιο το ΚΕΦΟΜΕΠ βεβαίωσε φόρους 2,25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν 0,53 εκατ. ευρώ.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου έχει βεβαιώσει φόρους 69,48 εκατ. ευρώ και έχει εισπράξει 9,96 εκατ. ευρώ

Το σύνολο των αναφορών για φοροδιαφυγή προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας ανήλθε στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου σε 196, εκ των οποίων οι 178 αφορούσαν σε βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.

Αθροιστικά τα ποσά που αντιστοιχούν στις 178 αυτές υποθέσεις ανέρχονται στα 746 εκατ. ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

(ΒΙΝΤΕΟ) Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ


Mέσα από το απίστευτο ή το αδύνατο και τις διάφορες δικαιολογίες της μετριότητας, που έχουν ενσκήψει στη χώρα μας βγαίνει το δυνατό και το εφικτό και το διεθνές παραδεκτό!
Tο πρώτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ αεροσκάφος( ΑΡΧΩΝ 1 )''ARCHON SF 1'' συγκεκριμένου τύπου( που μοιάζει με STEALTH) κάνει τον ΚΟΣΜΟ να παραμιλά!
Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου , χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο ο «Άρχων» (κατασκευής Φλώρινας) , όχι μόνο έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες αλλά και πωλείται σε ικανοποιητική συσκευασία πλέον.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ και το σχετικό ρεπορτάζ:Πρόκειται για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος μόλις 200 κιλά, με κινητήρα μόλις 46 ίππων, μονοθέσιο, που μοιάζει με μαχητικό (άλλωστε τα περισσότερα μέρη του είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο αεροναυπηγικής ) με πολλές καινοτόμους σχεδιασμούς σε παγκόσμια κλίμακα (οι λεπτομέρειες του σχεδίου του τείνει σε τεχνολογία STEALTH) και μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει δεχθεί πάρα πολλά email και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά.
Ηδη κατασκευάζεται σε πωλούμενα κιβώτια «κιτ» που συναρμολογούνται!

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο κατασκευαστής από την Φλώρινα, δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αεροσκαφών, ούτε καν τεχνικός οποιασδήποτε ειδικότητας....
Απλά είναι Αστυνομικός...με πάθος και μεράκι όμως για την αεροπλοία...Είναι και ο πρόεδρος της αερολέσχης Φλώρινας!

Η Πολεμική Αεροπορία, του επεφύλαξε θερμή υποδοχή...αλλά μέχρι εκεί...γιατί το κράτος που θα έπρεπε να έχει ήδη κινηθεί, απλά δεν κινήθηκε .
Φανταστείτε, ότι για να πάρει άδεια να πετάξει από τις Ελληνικές αρχές είδε και απόειδε ο κατασκευαστής, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην Ιταλία. Ναί, στην Ιταλία, γιαυτό και τα διακριτικά ''νηολόγησής'' του φέρουν στα αρχικά το γράμμα ''Ι-Α281'' !
Αμερικανικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εμπορική αξιοποίηση του αεροπλάνου.

Να πάμε όμως και στο ιστορικό της αεροναυπηγικής στη Φλώρινα, από τον Γιώργο Ηλιόπουλο:

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε κάποιο ειδικό σχετικό κατάστημα στον Καναδά, κάποιος του έδωσε την ιδέα να προχωρήσει στην κατασκευή ενός αεροπλάνου, όχι με τα συνήθη υλικά, αλλά με απλά, καθημερινά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
1) Το πρώτο λοιπόν αεροπλάνο που κατασκεύασε ήταν ξύλινο και μάλιστα... ανακυκλώσιμο, αφού τα ξύλα που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του προέρχονταν από τα παλιά του
έπιπλα, το κάθισμα που τοποθέτησε στη θέση του οδηγού ήταν ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τα μηχανικά του μέρη προήλθαν από έναν παλιό κινητήρα αυτοκινήτου.
Όπως ο ίδιος έχει πει, για να καταφέρει να ολοκληρώσει την κατασκευή του «Λυγκιστή», όπως είναι το όνομα του εν λόγω αεροπλάνου, χρειάστηκε να ξεπεράσει και το φόβο του και τον
εαυτό του, καθώς το εγχείρημά του κινδύνευε να χαρακτηριστεί ως μία φαιδρή ιστορία για έναν τρελό που προσπάθησε να φτιάξει αεροπλάνο.
Πάντως, μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου του αεροπλάνου και θεωρώντας ότι έχει εκπληρώσει το όνειρό του, δήλωνε πώς δεν θα επιχειρούσε κάτι ανάλογο στο μέλλον,
ακόμη και αν του έδιναν 1εκ. ευρώ.
Το μικρόβιο όμως του είχε μπει και κάτι μέσα του του έλεγε να συνεχίσει.

2) Και το έκανε κατασκευάζοντας ένα δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6. Μάλιστα, όταν πέταξε, η χαρά του, όπως λέει ο ίδιος ήταν τόσο μεγάλη που κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή.

3) Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο «Άρχων», όπως το ονόμασε, έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες!!
Κι όχι μόνον αυτό, το νέο μοντέλο πουλιέται ήδη!
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισπανία - "Εισβάλλουν" οι Podemos και οι Ciudadanos

Οι περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Ισπανία επιβεβαιώνουν την έναρξη μιας νέας πολιτικής εποχής στην Ισπανία, που χαρακτηρίζεται από την απώλεια ηγεμονίας του Λαϊκού Κόμματος. Το τελευταίο χάνει τη μεγαλύτερη θεσμική εξουσία που απέκτησε ποτέ ένα κόμμα στη δημοκρατία. Είναι αλήθεια ότι κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, με μικρή διαφορά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η παραμονή του όμως στην κεφαλή των πόλεων που ήλεγχε και των περισσοτέρων αυτόνομων κοινοτήτων δεν εξαρτάται πλέον από αυτό, αλλά από την ικανότητα των δυνάμεων της Αριστεράς να συγκροτήσουν συμμαχίες.

Οι σοσιαλιστές, από την πλευρά τους, μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από τα ποσοστά τους, έστω και αν είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν τον δρόμο της ανανέωσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, παραμένουν μια σοβαρή εναλλακτική λύση έναντι της κεντροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Από την άποψη αυτή, επισημαίνει σε κύριο άρθρο της η El Pais, ο δικομματισμός παύει να καθορίζει την πολιτική ζωή της Ισπανίας, καθώς τα κόμματα Podemos και Ciudadanos κερδίζουν μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που είχαν μέχρι σήμερα η Ενωμένη Αριστερά και το κόμμα «Ένωση, Πρόοδος και Δημοκρατία», τα δύο κόμματα τα οποία διαδέχονται. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει τις επόμενες εβδομάδες η σχέση που θα διαμορφωθεί ανάμεσα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Podemos. Τα δύο αυτά κόμματα δεν θα ήθελαν να εμφανιστούν ως υπερβολικά ενωμένα ούτε όμως μπορούν να αφήσουν τις διαφορές τους να κυριαρχήσουν, όπως συνέβη στην Ανδαλουσία.

Οι νέες επιλογές που έχει μπροστά της η Αριστερά ανοίγουν μια νέα προοπτική για τις δύο πιο εμβληματικές πόλεις, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, όπου μοιάζει να τερματίζεται η κυριαρχία του Λαϊκού Κόμματος και των Καταλανών εθνικιστών αντιστοίχως. Αποφασιστικό ρόλο παίζει εδώ η προσωπικότητα των δύο γυναικών που ήταν επικεφαλής των αριστερών συνδυασμών, της Μανουέλα Καρμένα και της Αντα Κολάου. Αλλά και στη Βαλένθια, οι επιδόσεις των κομμάτων Compromis, Ciudadanos και Podemos τους επιτρέπουν να εκδιώξουν το Λαϊκό Κόμμα από την εξουσία ύστερα από μια κυριαρχία δεκαετιών.

Σε γενικές γραμμές, αρχίζει στην Ισπανία μια περίοδος όπου θα υπάρχουν περισσότερες λύσεις και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη περισσότεροι παράγοντες. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη συνέχεια ενός πολιτικού σεισμού που ξεκίνησε με τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014. Όπως επισημαίνει στην El Pais η Σάντρα Λεόν, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ και συνεργάτιδα του Fundacion Alternativas, το πολιτικό σύστημα της χώρας κλονίζεται εδώ και μια τετραετία από μια κρίση αντιπροσώπευσης που εκδηλώνεται τόσο στους δρόμους όσο και μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες κοινωνικών κινητοποιήσεων. Όλα τα κόμματα, και ιδιαίτερα τα νέα, θα πρέπει να προσαρμοστούν τους επόμενους μήνες στον νέο πολιτικό χάρτη της χώρας. Αν οι προσδοκίες των πολιτών περιοριστούν σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, υπάρχει κίνδυνος οι ελπίδες του σήμερα να εξουδετερωθούν από την απογοήτευση του αύριο.

Ένα σύστημα που στηρίζεται σε συμμαχίες προϋποθέτει την κατανόηση από την πλευρά των πολιτών ότι τα κόμματα που ψήφισαν θα προβούν σε παραχωρήσεις στο όνομα της συναίνεσης. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Οι αλλαγές που σημειώνονται στο σύστημα των κομμάτων οφείλονται στην αίσθηση ενός μέρους του εκλογικού σώματος ότι τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα πρόδωσαν την ιδεολογία τους και κυβέρνησαν αγνοώντας τις επιθυμίες των πολιτών. Η διεύρυνση της πολιτικής προσφοράς, όμως, που έρχεται ως αποτέλεσμα αυτής της δυσαρέσκειας, αυξάνει την πιθανότητα τα κόμματα να υποχρεωθούν να παραιτηθούν από ορισμένες δεσμεύσεις τους ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος στη διακυβέρνηση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισοδύναμα..

    "Θα μείνω στη Βουλή γιατί θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η παρουσία μου εκεί για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικά όρια του ΠαΣoΚ"

Το δράμα που ζεί ο (ακόμη) αρχηγός του ΠαΣοΚ, δεν έχει τέλος.
Έχει όλη την καλή διάθεση να φύγει, αλλά δεν βρίσκει άξιο αντικαταστάτη του!
Δεν μπορεί να βρεί ''ισοδύναμο'' της πολιτικής του παρουσίας.
Ούτε ισόβαρο της προσφοράς του προς τον τόπο!

Εδώ θα είναι ίσως η μοναδική φορά που θα συμφωνήσουμε με το ον αυτό.
Πράγματι είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατον να βρεθούν ''ισοδύναμα'' της χυδαιότητας, του οπορτουνισμού, της πολιτικής παλιανθρωπιάς, του τομαρισμού, του καιροσκοπισμού, και όλων των φορτισμένων με αρνητική έννοια ''-ισμών''.
Είναι ακατόρθωτο να ξαναφανεί τέτοια πολιτική προσωπικότητα με απόλυτα αρνητική αποτίμηση της παρουσίας και του έργου του,
..έργο που στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα του λαού, και στήριξε με σθένος αυτά της κομματικής νομενκλατούρας, της ολιγαρχίας, και των ξένων συμφερόντων.

Τέτοιον διαστρεβλωτή της γλώσσας και των εννοιών είναι δύσκολο να ξαναγνωρίσει η Βουλή των ελλήνων.
Τέτοιον φτηνιάρη δικολάβο υπερασπιστή της πολιτικής κακουργίας που συντελέστηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια στην χώρα μας,
..με αποκορύφωμα τα τελευταία πέντε χρόνια της χρεοκοπίας και των μνημονίων,
..δεν θα ξανα-ματαγνωρίσει εύκολα τούτος ο τόπος.

Από μόνος του αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα της κακοδαιμονίας που μαστίζει την χώρα,
..καθώς και το απόλυτο παράδειγμα της ελαφρότητας (οιονεί ηλιθιότητας) του ελληνικού λαού, που επιμένει να στέλνει τους ολετήρες του ξανά και ξανά στο Κοινοβούλιο, δίνοντάς τους την ευκαιρία (και το άλλοθι ) να συνεχίσουν το μιαρό τους έργο.

Πού να βρεθούν ''ισοδύναμα'' για τούτον τον πολιτικό ογκόλιθο; (ή κοπρόλιθο;)
Πού να ξαναγεννήσει η φύση τέτοια φυσική καλοσύνη, αλτρουϊσμό, ταπεινότητα;
Πώς θα ξαναβρεί η νομική επιστήμη τέτοιον λειτουργό;
Ποιά θα είναι η ηθική υπόσταση του πολιτικού μας κόσμου χωρίς αυτόν;

Έχει δίκιο λοιπόν και παραμένει!
Δεν υπάρχουν ''ισοδύναμα'' ικανά να τον αντικαταστήσουν.
Τουλάχιστον όχι ελεύθερα.
Τα μόνα ικανά άτομα να τον διαδεχθούν στο έργο του,
..εκτίουν τις πολυετείς ποινές τους και τα ισόβια ως ειδεχθείς εγκληματίες στον Κορυδαλλό στις Αγροτικές Φυλακές και όπου αλλού ανά την επικράτεια.

Είναι ο μόνος τού είδους του,
..που είναι ακόμη έξω!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....