Διυλιστήριο: 05/13/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Συναγερμός για τις παγκόσμιες κυβερνοεπιθέσεις



Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ένας Βρετανός ειδικός κατόρθωσε να βάλει προσωρινό φραγμό στην εξάπλωση του ιού, εντοπίζοντας από σύμπτωση, όπως ο ίδιος ομολόγησε, ένα είδος διακόπτη στον κώδικα του επικίνδυνου λογισμικού.

Συναγερμό στους κόλπους των ειδικών ασφαλείας σήμαναν οι χθεσινές παγκόσμιας κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό που έπληξαν δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε σχεδόν 100 χώρες, παραλύοντας πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων, οργανισμών και ιδιωτών.

Η επιθετική εξάπλωση του ιού ξεκίνησε πλήττοντας μαζικά τα πληροφοριακά συστήματα βρετανικών νοσοκομείων και προσβάλλοντας μεγάλες εταιρείες όπως η ισπανική τηλεφωνική εταιρεία Telefonica και ο αμερικανικός κολοσσός μεταφορών FedEx. Ο ιός έπληξε ακόμη υπολογιστές του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, ενώ προκάλεσε δυσλειτουργίες και στους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων των Γερμανικών Σιδηροδρόμων.

Ο Κιάραν Μάρτιν, επικεφαλής της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Κυβερνοασφαλείας, δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές έρευνες με στόχο να υπάρξει μια «απάντηση» στις χθεσινές κυβερνοεπιθέσεις. Όπως εξήγησε ο Βρετανός αξιωματούχος, «είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς λειτουργούν αυτές οι επιθέσεις. Πρόκειται για τεχνικές γνωστές ως ‘ransonware', που σημαίνει ότι τα αρχεία κλειδώνουν και δεν είναι πλέον προσβάσιμα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα αρχεία αυτά έχουν κλαπεί».

Λύτρα σε bitcoin ζητούν οι χάκερ

Ο επιθετικός ιός που εξαπέλυσαν οι χάκερ παραλύει υπολογιστές, ζητώντας εκβιαστικά πληρωμή με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin προκειμένου να επιτρέψει εκ νέου την πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα δεδομένα.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ένας Βρετανός ειδικός κατόρθωσε να βάλει προσωρινό φραγμό στην εξάπλωση του ιού, εντοπίζοντας από σύμπτωση, όπως ο ίδιος ομολόγησε, ένα είδος διακόπτη στον κώδικα του επικίνδυνου λογισμικού. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, καθώς οι χάκερ μπορούν να ξαναχτυπήσουν χρησιμοποιώντας κάποια παραλλαγή του ιού.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας, «οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να διαφέρουν από άλλα είδη εγκλήματος επειδή είναι άκρως προηγμένες τεχνολογικά και ανώνυμες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να καταλάβει κανείς πως λειτουργούν, ποιος τις προκάλεσε και ποιες είναι οι επιπτώσεις τους».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαμποτάζ Στουρνάρα στον τουρισμό -Παγκόσμιοι οργανισμοί διαψεύδουν την έκθεση της ΤτΕ για τις αφίξεις και το έσοδα που εισρέουν στην Ελλάδα!


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Κάτι είχε καταλάβει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά όπως μπορείτε να καταλάβετε και στο παρακάτω άρθρα μας Ομάδα εργασίας στέλνει ο Τάλεμπ Ριφάι για τις τουριστικές εισπράξεις και 'Ανεξήγητες διαφορές στοιχείων μεταξύ ΤτΕ και υπουργείου για τον Τουρισμό'',

Από τον
Σπύρο Γκουτζάνη

H έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία τα έσοδα από τον τουρισμό ήταν μειωμένα το 2016 σε σχέση με το 2015, έρχεται σε σύγκρουση με την αποτίμηση όχι μόνο του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και διεθνών φορέων του τουρισμού, όπως και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Η σπουδή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να δημοσιοποιήσει μια έκθεση που βασίζεται σε λανθασμένη μεθοδολογία συλλογής και επεξεργασίας των στοιχείων προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία γενικότερα, και συνειρμούς για την πολιτική στόχευση του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Πολιτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι, προκειμένου ο κ. Στουρνάρας να ακυρώσει ένα ατού της κυβέρνησης, που είναι η καλή εξέλιξη του τουρισμού, την οποία πιστώνονται και οι ΑΝ.Ε.Λ μέσω της αρμόδιας υπουργού Ελενας Κουντουρά, δεν διστάζει να διακινδυνεύσει ένα πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό. Παρομοίως, δημιουργεί ερωτήματα και η στάση του Ανδρέα Ανδρεάδη, προέδρου του ΣΕΤΕ, που έσπευσε να υιοθετήσει την έκθεση της τράπεζας, παρότι είναι σε θέση να έχει την πραγματική εικόνα.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η τουριστική κίνηση το 2016 αυξήθηκε κατά 5,1% και διαμορφώθηκε στα 24.800.000 ταξιδιώτες (28.070.833 ταξιδιώτες, αν προστεθούν και οι 3.271.500 που προήλθαν από την κρουαζιέρα +30%, η οποία διέψευσε τις αρνητικές προβλέψεις, ενώ αναμένεται ανάλογη συνέχεια φέτος), έναντι 23.600.000 ταξιδιωτών το 2015. Παράλληλα, όμως, σύμφωνα με την ΤτΕ, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 6,4% σε σύγκριση με το 2015 και διαμορφώθηκαν στα 13,220 δισ. ευρώ. Την εκτίμηση αυτή διαψεύδει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών & Τουρισμού (WTTC - World Travel & Tourism Council), που ανακοίνωσε στην ετήσια έκθεσή του για τον ελληνικό τουρισμό ότι το σύνολο των τουριστικών εσόδων διαμορφώθηκε στα 15 δισ. ευρώ το 2016. Επίσης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών & Τουρισμού ανακοίνωσε οριακή αύξηση των εσόδων από τον εγχώριο τουρισμό +0,2% (9 δισ. ευρώ). Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ανακοινώνει αποτελέσματα για τον εσωτερικό τουρισμό.

Η εξήγηση που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ότι η εξέλιξη αυτή (κατά τη δική της εκτίμηση) οφείλεται τόσο στη μείωση κατά 3% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. - 28, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 9,123 δισ. ευρώ, όσο και στη μείωση κατά 15% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της Ε.Ε. - 28, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 3,633 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της τράπεζας αμφισβήτησε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Τάλεμπ Ριφάι, ο οποίος σε συνέντευξή του στις 2/3/2017 δήλωσε ότι «ο τρόπος υπολογισμού των ταξιδιωτικών εισπράξεων από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι μη αποδεκτός, καθώς δεν περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των χρημάτων τα οποία δαπανούν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα». Για παράδειγμα, το shopping. Μεγάλο μέρος των δαπανών που γίνονται από τουρίστες σε κοσμήματα, γούνες, μόδα, έργα τέχνης κ.ά., η αξία των οποίων ξεπερνά τα 1.000 €, δεν προσμετρώνται στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο, αλλά στο εμπορικό. Θεωρούνται, δηλαδή, κατά την Τράπεζα της Ελλάδος, «εξαγωγές».

Αποκλίσεις έως και 300% από την πραγματικότητα



Είναι χαρακτηριστικές οι αποκλίσεις ανάμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος και σε διεθνείς οργανισμούς:

• Το U.S. Chamber of Commerce των ΗΠΑ, στην ετήσια έκθεσή του για τον εξερχόμενο τουρισμό, ανακοίνωσε ότι η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των Αμερικανών που ταξίδεψαν στην Ευρώπη το 2016 διαμορφώθηκε στα 2.731 δολάρια. Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πτώση εσόδων από ΗΠΑ το 2016 κατά 22,8%, με μέση δαπάνη ανά ταξίδι 935 ευρώ - απόκλιση ως 300%. Προφανώς, σύμφωνα με την ΤτΕ, οι Αμερικανοί τουρίστες ξοδεύουν οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ελλάδα.

• Η Βρετανική Στατιστική Αρχή ONS, στη δική της ετήσια έκθεση για τον εξερχόμενο τουρισμό, ανακοίνωσε ότι η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των Βρετανών που ταξίδεψαν εκτός Βρετανίας το 2016 διαμορφώθηκε στα 720,5 ευρώ. Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πτώση εσόδων από Βρετανία το 2016 κατά 2,9% με μέση δαπάνη ανά ταξίδι 677 ευρώ- απόκλιση 7%.

• Το γερμανικό ίδρυμα BAT-STIFTUNG FÜR ZUKUNFTSFRAGEN, στην ετήσια έκθεσή του για τον outbound τουρισμό, ανακοίνωσε ότι κάτοικοι Γερμανίας που ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2016 δαπάνησαν κατά μέσον όρο 1.261 ευρώ. Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πτώση εσόδων από Γερμανία το 2016 κατά 4,1%, με μέση δαπάνη ανά ταξίδι 685 ευρώ - απόκλιση 85%.
Οσον αφορά τις διανυκτερεύσεις, η Expedia σημείωσε άνοδο 29% στις διανυκτερεύσεις σε ελληνικά καταλύματα που κλείστηκαν μέσα από την πλατφόρμα της το 2016 και 47% ως τώρα για το 2017, τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει λόγο για οριακή αύξηση των διανυκτερεύσεων μόλις 1,2%, λόγω της μείωσης της μέσης διάρκειας ενός ταξιδιού.
Για τα έσοδα, η Expedia κατέγραψε άνοδο 36% του τζίρου στην Ελλάδα το 2016. Ο τζίρος στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., το 2016 παρουσίασε οριακή άνοδο κατά 0,2%, ενώ έχουν καταγραφεί και άνοδος των τιμών ανά δωμάτιο σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε σχέση με το 2015 (ΙΤΕΠ) 5,5% (STR) και 9%.
Την ίδια στιγμή η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει λόγο για πτώση εσόδων 6,4%, λόγω της μείωσης της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι. Η μείωση που εμφανίζει η ΤτΕ δεν γίνεται αποδεκτή από το υπ. Τουρισμού και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, που παραθέτουν μια σειρά από επιχειρήματα:

• Αυξήθηκαν οι διεθνείς αφίξεις μέσω αεροπορικών πτήσεων - επισκέπτες με υψηλότερη μέση δαπάνη ανά ταξίδι. Αυξήθηκαν οι ροές από χώρες εκτός Σένγκεν (Ρωσία, Ισραήλ, αραβικές χώρες, ΗΠΑ, Ασία κ.ά.) - επίσης υψηλή μέση δαπάνη. Για πρώτη χρονιά έγινε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ως το τέλος Νοεμβρίου 2016.

«Αόρατοι» 288.668 επιβάτες

Το υπουργείο Τουρισμού αμφισβητεί τα στοιχεία της Ερευνας Συνόρων, που δημοσιεύονται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Για παράδειγμα, τα στοιχεία παρουσιάζουν για τον μήνα Απρίλιο πέρυσι μηδενικές αφίξεις μη κατοίκων στα αεροδρόμια Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κω, Ρόδου, Σαντορίνης και Χανίων. Ειδικά στα αεροδρόμια Ζακύνθου και Σαντορίνης παρουσιάζονται μηδενικές αφίξεις και τον Μάιο! Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ που δημοσιεύονται από τον ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια αυτά για τους μήνες που αναφέρθηκαν ήταν συνολικά 288.668.

Στις περιφέρειες όπου γίνεται η έρευνα δεν περιλαμβάνεται η Πελοπόννησος, που είχε αύξηση της τουριστικής κίνησης. Επιπλέον, η έρευνα γίνεται μέσω ιδιωτικής εταιρίας, η οποία, για λόγους κόστους, προσλαμβάνει τοπικούς υπεργολάβους, με αποτέλεσμα να μην είναι τελικά ακριβή τα στοιχεία.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - 1.000.000 Ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Κουρτάκη



Εισέπραξε πάνω από 1.000.000 ευρώ για άγνωστα έντυπα και site με μηδαμινή σχέση με τον χώρο της δημόσιας υγείας!

Ο ταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης μιλούσε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο για «βοθροκάναλα και πληρωμένους παπαγάλους», κάποιος που δεν ήταν μυημένος στην ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ και του πάρτι που είχαν στήσει κάποιοι με το δημόσιο χρήμα στον τομέα της Υγείας θα απορούσε. Σε εκείνη την ανάρτηση ο υπουργός έκανε και μια αναφορά στον «συμπατριώτη του Κουρτάκη», λέγοντας ότι τον στοχοποιεί για συγκεκριμένους λόγους, σημειώνοντας:

«ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

1) Επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη ο Κουρτάκης πήρε κι αυτός ένα σκασμό λεφτά από ΚΕΕΛΠΝΟ (15χίλιαρα για ΜΙΑ δημοσίευση άρθρου πολιομυελίτιδα-Συρία!!!, ή νοσοκομειακές λοιμώξεις ή για μπάνερ για ένα μήνα !!!).
ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ “ΛΟΓΙΚΟ” ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ειδικά όταν νιώθεις ότι ασυλία τέλος).
Καταλάβατε παληκάρια (της φακής);... και έπεται συνέχεια...».

Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα ένα τμήμα του τι εννοούσε ο Πολάκης (στον οποίο πάντως, έχουμε κατά καιρούς ασκήσει δριμεία κριτική) μιλώντας για τις διαδρομές του χρήματος. Η ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει ότι ορισμένοι κύριοι που θησαύριζαν με έωλες κυκλοφορίες εφημερίδων (καθώς δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το αντικειμενικό σύστημα του barcode) και μηδαμινής επισκεψιμότητας site κατάφερναν να εισπράττουν δημόσιο χρήμα με εντολές άνωθεν.
Πάντως, ένας εκ των «πρωταθλητών», ο κ. Γιάννης Κουρτάκης με τις παραφυάδες που έχει δημιουργήσει στα ΜΜΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε έναν χρόνο κατά τον οποίο η χώρα βρισκόταν στο Μνημόνιο, κατάφερε να εισπράξει το αστρονομικό ποσό του 1.039.462 με εισηγήσεις-καρμπόν που του διασφάλιζαν και με το παραπάνω πακτωλό χρημάτων για να κάνει παιχνίδι.

Ο... λογαριασμός
Συγκεκριμένα, ο Κουρτάκης εισέπραττε: Για τις «Παρά ένα υπηρεσίες διαδικτύου» το ποσό των 190.947 ευρώ, για το «Καρφί» 178.083 ευρώ, για το Health Pro 177.252 ευρώ, για το site Αλάτι και Πιπέρι 177.238 ευρώ, για το Moneypro 137.878 ευρώ, για το APOSPASMA IKE 118.183 ευρώ και για τα «Παραπολιτικά» 59.881 ευρώ.

Ο παραλογισμός έφτανε στο σημείο να κοστολογούν τη μία καταχώριση 16.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ!) κάθε μήνα σε site που ήταν και είναι στα αζήτητα, ενώ για μια καταχώριση στα «Παραπολιτικά» ζητούσαν και έπαιρναν κάθε φορά 14.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ! Δηλαδή, ένα πραγματικό πάρτι, με άγνωστα στην πλειονότητά τους έντυπα, τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με το έργο που οφείλει να παράγει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων;

Καταγράφουμε το σκεπτικό των εισηγήσεων και των συμβάσεων που υπέγραφε ο Κουρτάκης με το ΚΕΕΛΠΝΟ και είχαν όλες την ίδια διεύθυνση εταιρίας στον Πειραιά (Ιάσονος 2). Μέχρι και το πριν από λίγο καιρό «αφεντικό» του και συνεργάτης του -και καταδικασμένος για την υπόθεση του «Noor 1» (με την απίστευτη ποσότητα ναρκωτικών)- Αιμίλιος Κοτσώνης είχε πάρει λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για το site metrogreece, που είχε κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (!) 86.648 ευρώ, δηλώνοντας και αυτός την ίδια διεύθυνση στην Ιάσονος!

Αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στις προτάσεις που γίνονταν αποδεκτές από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις εισηγήσεις: «Η συγκεκριμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα με δυναμική επισκεψιμότητας αποτελεί έναν σημαντικό χώρο ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας... Το κόστος συνεργασίας ανέρχεται στο καθαρό ποσό των 16.000 ευρώ για χρονική διάρκεια ενός μήνα»! Στη συνέχεια καλούσαν τον Κουρτάκη για την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, που ήταν άλλωστε συνηθισμένος από τις τόσες υπογραφές στις μπίζνες που έκανε με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Φυσικά, ούτε στις εισηγήσεις ούτε στο συμφωνητικό γινόταν οποιαδήποτε αναφορά στις προδιαγραφές για επισκεψιμότητα στο site, ούτε καν αναφορά για το πόσες επισκέψεις είχε το συγκεκριμένο banner που θα αναρτούσαν.
Την ίδια φάμπρικα ακολουθούσαν όλα τα μέσα του Κουρτάκη, που μάζευε αφειδώς και ακόπως το δημόσιο χρήμα, για να παριστάνει τον ισχυρό άνδρα στα ΜΜΕ... Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα βγάλει και άλλα λαυράκια στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.









https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απο 1η Ιουλίου 2017 η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα αγροτικά εφόδια



Την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακάλωτος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις από την συμφωνία με τους δανειστές.

Ως αγροτικά εφόδια θεωρούνται τα λιπάσματα, οι σπόροι, φυτά, πολλασιαστικό υλικό κ.α που είναι και ένα σημαντικό του κόστους των αγροτικής παραγωγής και αποτελεί πάγιο αίτημα των αγροτών.

Όπως διευκρίνισε ο υπ.Οικονομικών η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου φέτος.

Όσον αφορά τις φορολογικές ρυθμίσεις που προβλέπονται ο υπ.Οικονομικών τόνισε ότι με τη μείωση του φορου από το 22 στο 20% στα φυσικά πρόσωπα, ουσιαστικά είναι σαν το αφορολόγητο να πηγαίνει στα 6.250.”
Σύμφωνα, επίσης, με όσα έγιναν γνωστά από συμμετέχοντες βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη, γεγονός που απέδωσε σε σειρά παραγόντων, όπως: η αγορά έχει θετική ψυχολογία, τα spreads πέφτουν, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, διάφοροι παράγοντες είναι σε αναμονή περιμένοντας την πλήρη εξομάλυνση των πραγμάτων.
«Η συμφωνία δεν είναι ούτε άσπρη ούτε μαύρη», ήταν ένα ακόμη συμπέρασμα της, κεκλεισμένων των θυρών, ενημέρωσης, ενώ ασκήθηκε, την ίδια ώρα, σκληρή κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν είμαστε σαν τη ΝΔ που έφερνε μνημόνια χωρίς αντίμετρα, μνημόνια που έπλητταν τους ασθενέστερους», ειπώθηκε συγκεκριμένα. Σε κάθε περίπτωση, «η αξιωματική αντιπολίτευση θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση με τα αντίμετρα». Κάποιοι βουλευτές διατύπωσαν επιπλέον την απορία τους πώς είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται η ΝΔ για το πλεόνασμα 3,5%, όταν εκείνη είχε συμφωνήσει για 4,5%.

Πηγή www.agrotes.eu

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αιφνιδιαστικές έρευνες στο σπίτι του Παπαντωνίου- Κατασχέθηκαν υπολογιστές και έγγραφα


Με απόλυτη μυστικότητα εισαγγελείς έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι του πρώην υπουργού, στο πλαίσιο των ερευνών για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Αιφνιδιαστικές έρευνες κατ΄ οίκον για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου πραγματοποίησε με απόλυτη μυστικότητα στις αρχές της εβδομάδος η Εισαγγελία Διαφθοράς, με εντολή της νέας προϊσταμένης της υπηρεσίας Ελένης Τουλουπάκη, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μετά την πρόσφατη, συμπληρωματική, δίωξη που ασκήθηκε για υποθέσεις εξοπλιστικών, που υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες κατ΄ οίκον για τον πρώην υπουργό, διατάχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να αναζητηθούν και να αντληθούν στοιχεία, που μπορεί να είναι χρήσιμα για τις δικαστικές έρευνες που κινούνται τόσο σε επίπεδο Εισαγγελίας Διαφθοράς, όσο και σε επίπεδο ανακριτικής διαδικασίας από την ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Κλιμάκιο εισαγγελέων εισέβαλαν και έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του πρώην υπουργού -πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη έρευνα έγινε και στο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας- από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα, αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία και αξιολογούνται στο πλαίσιο των ερευνών που περιλαμβάνουν τα πάντα. Λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού, ακίνητα, λογαριασμούς με τους οποίους συνδέεται ο ίδιος στο εξωτερικό και συμβάσεις για τα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του.

Αλλωστε για τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς που έχουν ξεκινήσει από καιρό εστιάζονται όχι μόνον στα εξοπλιστικά που υπεγράφησαν επί των ημερών του,αλλά και στα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και πρόσωπα της οικογενείας του μετά το 2000, αλλά και τους λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Τη νέα ώθηση στις έρευνες για τον πρώην υπουργό, έδωσαν στοιχεία που διαβίβασαν πριν από δύο περίπου μήνες στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι ελβετικές αρχές, σύμφωνα με τα οποία, εντοπίστηκαν δύο λογαριασμοί και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως, απεστάλη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα των δύο αυτών λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως σήμερα, οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία από το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Οι δικαστικές αρχές, Εισαγγελία Διαφθοράς και η ανακρίτρια Διαφθοράς, εκτιμούν ότι από το άνοιγμα των εν λόγω λογαριασμών θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις τους σχετικά με την ποινική μεταχείριση του πρώην υπουργού, καθώς αν από τους λογαριασμούς αυτούς, η το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος η για δωροδοκία, οι διώξεις που ήδη ασκήθηκαν συμπληρωματικά θα προσωποποιηθούν στον πρώην υπουργό, ο οποίος και θα βρεθεί στη δίνη νέων σοβαρών δικαστικών εξελίξεων.
Πάντως, από τις έρευνες κατ΄οίκον που πραγματοποιήθηκαν , οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, αξιολογούν τα ευρήματα και όσα κατέσχεσαν προκειμένου να δουν αν έχουν στα χέρια τους και ευρήματα που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για τις συνεχιζόμενες έρευνες για μίζες στα εξοπλιστικά.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κατρίτση, Αλιάγας και Σπύρος Φωκάς κλέβουν το Big Ben και το ...νοικιάζουν στους Βρετανούς



Πρόκειται για το σενάριο ενός video που έφτιαξαν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας bringthemback.org, που ζητούν την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, με την επιστροφή εκείνων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Στο bringthemback.org συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές, με στόχο τη συμπλήρωση 1.000.001 συμμετοχών, αριθμός που θα ανοίξει το δρόμο για να τεθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο video, όπου «πρωταγωνιστούν» ο Νίκος Αλιάγας, ο Σπύρος Φωκάς και η Έλενα Κατρίτση, ουσιαστικά διακωμωδείται η πρόταση της Βρετανίας να μας... νοικιάσουν για ένα διάστημα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για να εκτεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.




Πηγή: iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....