Διυλιστήριο: 05/15/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ερχεται τώρα «καταιγίδα» αποκαλύψεων για ΣημίτηΗ (νέα) εισαγγελέας κατά της διαφθοράς και οι «ξεχασμένες» καταγγελίες για το C4I

Καταιγιστικές αποκαλύψεις για την εποχή Σημίτη, την οποία σηματοδοτούν οι έρευνες για τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου αλλά και οι «ξεχασμένες» στα εισαγγελικά γραφεία καταγγελίες ακόμα και εις βάρος του (για την αγορά του συστήματος των Ολυμπιακών Αγώνων C4I) από Γάλλο επικεφαλής εταιρίας που «μοίρασε» μίζες στην Ελλάδα, έρχονται στο φως. Η νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έδωσε ώθηση και ξεμπλόκαρε όλες τις έρευνες. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα διέταξε διπλή εισβολή στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου κατάσχοντας υπολογιστές και έγγραφα.

Οσοι γνώριζαν την Ελένη Τουλουπάκη ως άνθρωπο και εισαγγελέα ήταν απολύτως βέβαιοι ότι η ανάληψη των καθηκόντων της σηματοδοτούσε μια νέα περίοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αυτό το γνώριζαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παλαιότερα ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τής είχε εμπιστευθεί πολύ σημαντικές έρευνες, όσο και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου καθώς και η εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου. Ολοι γνώριζαν ότι η εργατικότητα, το σθένος και κυρίως το παρελθόν της αποτελούσαν εχέγγυα για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων της.

Σημαντικές έρευνες

Αλλωστε, την καριέρα της έχουν σημαδέψει σημαντικές έρευνες, όπως, το γεγονός ότι, παρά τις απειλές και τις πιέσεις που δέχτηκε (από την κορυφή της ιεραρχίας μάλιστα, όπως λέγεται), δεν δίστασε να μεταβεί μαζί με συναδέλφους της στο Παρίσι και να ανακρίνει τον Ερβέ Φαλτσιανί έπειτα από τόσα χρόνια που άλλοι σφύριζαν αδιάφορα!

Πρόκειται για τις έρευνες για την πανίσχυρη AGB, την Αττική Οδό και τόσες άλλες. Λιγότεροι όμως θυμούνται ή γνωρίζουν ότι ήταν η εισαγγελέας που έστειλε στη Βουλή την πρώτη δικογραφία για εξοπλιστικά που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα. Ηταν τότε που Ευάγγελος Βενιζέλος «βάφτισε» τους λογαριασμούς πρώην υπουργού που είχε εντοπίσει η Ελένη Τουλουπάκη «αριθμούς τηλεφώνου» και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό τον βουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Τραγάκη το κατάπιε αμάσητο…

Ηρθε όμως και πάλι η στιγμή που η κυρία Τουλουπάκη, ως νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη στα εξοπλιστικά που αφορούν τον κ. Παπαντωνίου για «δωροδοκία» και «ξέπλυμα» ύστερα από αίτημα της ανακρίτριας Ζαμανίκα.
Πρόκειται για την ανακρίτρια στην οποία η προηγούμενη εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος είχαν «ξεχάσει» να στείλουν 250.000 έγγραφα από τις εν λόγω δικογραφίες και αναγκάστηκε να το αναφέρει εγγράφως στον εισαγγελέα επόπτη ανακρίσεων.

Και -ω του θαύματος- λίγο προτού αποχωρήσει τόσο η κυρία Ράικου όσο και οι εισαγγελείς Ελευθεριάνος και Σέβης ουσιαστικά αρνήθηκαν να ασκήσουν τη συμπληρωματική δίωξη, η οποία σημειωτέον είναι και ο μόνος δρόμος για να μη θεωρηθούν παραγεγραμμένα τυχόν αδικήματα του κ. Παπαντωνίου. Και χρειάστηκε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της η κυρία Τουλουπάκη και να απαγγείλει τις κατηγορίες. Μάλιστα (διότι η ζωή και η ιστορία κάνουν κύκλους) οι συγκεκριμένες έρευνες για εξοπλιστικά είχαν διαταχθεί από τον Δημήτρη Παγγελόπουλο ως προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και εκκρεμούσαν 13 ολόκληρα χρόνια! Ολα αυτά εξηγούν βέβαια και τις αγωνιώδεις και απελπισμένες προσπάθειες κάποιων να αποτρέψουν την τοποθέτηση Τουλουπάκη στο νευραλγικό αυτό πόστο. Μάλιστα στο τραπέζι έπεσαν και ονόματα παλαιών συνεργατών της κυρίας Ράικου.

Ο πόλεμος που δέχτηκε η κυρία Τουλουπάκη με φήμες και κακόβουλα σχόλια ήταν πρωτοφανής και τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν συντόμως από τη «δημοκρατία» είναι ενδεικτικά. Παρ' όλα αυτά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου επέλεξε με συντριπτική πλειοψηφία την κυρία Τουλουπάκη ως αντικαταστάτρια της κυρίας Ράικου.

Ομως φαίνεται ότι οι πολέμιοι της κυρίας Τουλουπάκη δεν ησύχασαν ούτε μετά την απόφαση του ΑΔΣ και με «απαράδεκτες» ενέργειες, όπως σύντομα θα καταδείξει με στοιχεία η «δ», προσπαθούν να αμφισβητήσουν την επιλογή της στη θέση της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς.

Τι κρύβει το αίτημά του για εκλογές!

Δικαστικοί και νομικοί κύκλοι πάντως ανέγνωσαν πίσω από τις «γραμμές» της προσπάθειας αμφισβήτησης Τουλουπάκη και την αγωνιώδη προσπάθεια του παλαιού συστήματος να διασωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνδέουν την επανεμφάνιση Σημίτη σε τηλεοπτικό σταθμό ύστερα από πολλά χρόνια με την κυρία Τουλουπάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε και ζήτησε εκλογές, όταν η κυρία Ράικου είχε απομακρυνθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και η κυρία Τουλουπάκη, παρά τις προσπάθειες κάποιων, εμφανιζόταν ως ακλόνητο φαβορί για τη θέση.

Οι τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που παρέμεναν ανεκμετάλλευτα στην Εισαγγελία Διαφθοράς επί τόσα χρόνια δικαιώνουν αυτούς που συνδέουν το αίτημα Σημίτη για εκλογές με την καταιγίδα των στοιχείων και των αποκαλύψεων που μόλις ξεκίνησαν.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άγιος Σάββας: Άρπαξαν μηχανήματα αξίας 500.000 ευρώ – “Βλέπουν” κλοπή κατά παραγγελία από το εξωτερικό


- Ήξεραν που να πάνε και τι να αρπάξουν οι δράστες
- Σημειώθηκε περίεργη βλάβη την ώρα της κλοπής
- “Σήκωσαν” 8 μηχανήματα μια ανάσα από τη ΓΑΔΑ
- Μεγάλη απώλεια για το νοσοκομείο τα πανάκριβα μηχανήματα

Οι δράστες “χτύπησαν” ξημερώματα σε ένα από τα πιο κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας και μάλιστα μερικά μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση χωρίς κανείς, ούτε οι φύλακες του νοσοκομείου, να αντιληφθεί το παραμικρό.

Οι δράστες γνώριζαν όπως φαίνεται πολλά. Ήξεραν ότι το Γαστρεντερολογικό βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Γνώριζαν που βρίσκονται τα ενδοσκόπια και ο επεξεργαστής.
Φαίνεται επίσης ότι γνώριζαν ότι το νοσοκομείο έχει φύλαξη και έτσι ίσως προέβησαν και σε δολιοφθορά.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του γαστρεντερολογικού τμήματος του νοσοκομείου, Δημήτρη Ξυνόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, την ώρα της διάρρηξης ύπηρξε σημαντική βλάβη στα υπόγεια του νοσοκομείου στην οποία είχαν στραφεί τα βλέμματα όλων.
Οι δράστες πιθανότατα προκάλεσαν τη βλάβη για να μπορέσουν να βγάλουν ανενόχλητη τα μηχανήματα από το νοσοκομείο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Τα επτά ενδοσκόπια που λείπουν είναι, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γαστρεντερολογικού σχετικά εύκολο να τα βγάλει κανείς από το νοσοκομείο. Ωστόσο ο επεξεργαστής είναι ογκώδης και αυτό κινεί πολλές υποψίες.
Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η κλοπή δεν είναι τυχαία. Τα μηχανήματα είναι εξειδικευμένα και κυρίως θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς η εταιρεία συντήρησης θα τα εντοπίσει με βάση τους κωδικούς.
Έτσι οι αστυνομικοί “βλέπουν” κλοπή κατά παραγγελία από το εξωτερικό. Τα μηχανήματα δηλαδή εκλάπησαν με σκοπό να πωληθούν σε κέντρο του εξωτερικού όπου και δεν θα εντοπιστούν εύκολα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ξυνόπουλος ανέφερε πως στις πόρτες εισόδου υπήρχαν κωδικοί, ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε τους δράστες που κατάφεραν να τις σπάσουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό. Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ-Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣΠηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο σκαμνί 15 golden boys της πτωχευμένης ΛΑΡΚΟ


Μια ανάσα από την ολοκλήρωση των ανακρίσεων βρίσκεται δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος προέδρων και μελών των διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ από τον Νοέμβριο του 2011 έως και το 2014, οι οποίοι κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, που φέρεται να έχει ζημιώσει την εταιρεία με τουλάχιστον 41.779.937 ευρώ.

Η κατηγορία έχει απαγγελθεί σε περισσότερα από 15 πρόσωπα και αφορά την επίμονη και διαχρονική άρνηση των διοικούντων την εταιρεία να εφαρμόσουν, «καταχρώμενοι τη διακριτική ευχέρεια που τους παρείχε η διαχειριστική τους εξουσία», τον μνημονιακό νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αρνούνταν, εν ολίγοις, να προχωρήσουν σε περικοπές αποδοχών ιδιαίτερα υψηλών για την εποχή και ειδικά για τα golden boys της ΛΑΡΚΟ, όπως συνέβη σε όλους τους εργαζόμενους στη χώρα. Μάλιστα, ενώ η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί από το περασμένο καλοκαίρι και οι κατηγορούμενοι έχουν ήδη απολογηθεί στον ανακριτή διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη, ο οποίος σε κάποιους έχει επιβάλει και περιοριστικούς όρους, η κατάσταση στην εταιρεία παραμένει ίδια ακόμα και μέχρι σήμερα.

Αν και, όπως τονίζεται στο σχετικό εισαγγελικό πόρισμα: «Ολοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στη νομοθετική διάταξη που έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα», το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ δεν υπέστη καμία μείωση, που ήταν απαραίτητη και για την οικονομική βιωσιμότητα της επιχείρησης, «η οποία βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης». Αντίθετα, η εταιρεία προχώρησε σε πρόσληψη 200 νέων εργαζομένων, «επιβαρύνοντας την περιουσία της, καθώς ήταν και εξακολουθεί να είναι σε αρνητική καθαρή θέση, όσο και του ελληνικού δημοσίου, που ζημιώνεται εμμέσως ως προς την ιδιωτική του περιουσία, ως κάτοχος του 55,19% των μετοχών της».

Σύμφωνα με την τελευταία διοίκηση, που δεν εμπλέκεται ποινικά, οι μόνες –ετεροχρονισμένες– μειώσεις σε μισθούς έπληξαν ορισμένα golden boys οι απολαβές των οποίων ήταν προκλητικά υψηλές και ξεπερνούσαν ακόμη και αποδοχές προέδρων της εταιρείας. Οι διευθύνοντες, επικαλούμενοι γνωματεύσεις συνταγματολόγων, εμμένουν ακόμα και μετά την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης στην άποψη ότι οι περικοπές της κρίσης δεν αγγίζουν τη ΛΑΡΚΟ επειδή δεν εντάσσεται στο ενιαίο μισθολόγιο.

Από το πολυσέλιδο όμως πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ελένης Μιχαλοπούλου, η οποία διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, προκύπτει ότι επανειλημμένως είχε τεθεί εγγράφως υπόψη των υπευθύνων η επίσημη άποψη του δημοσίου ότι η ΛΑΡΚΟ υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του σχετικού άρθρου (31 παρ. 1) του νόμου 4024/2011.

Το κατηγορητήριο της εισαγγελέα

Η κατηγορία που είχε παραγγελθεί για τουλάχιστον δύο προέδρους ΔΣ, τους Αναστάσιο Μπαράκο και Κωνσταντίνο Μπόμπη (ο τρίτος εμπλεκόμενος πρόεδρος απεβίωσε), και τα διοικητικά τους συμβούλια αναφέρει: «Από Νοέμβριο του 2011 έως και το 2014, συνεχίζοντας έως και σήμερα, αν και όφειλαν, ως αποκλειστικοί εκ του καταστατικού αρμόδιοι και υποχρεωμένοι εκ του νόμου να προβούν σε περικοπή της μισθοδοσίας εργατικού – υπαλληλικού προσωπικού, δεν εφάρμοσαν το νομικό πλαίσιο, ισχυριζόμενοι ότι η εταιρεία δεν υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 και εξακολούθησαν να εμμένουν σ’ αυτό, ακόμη κι όταν οι απαντήσεις από τον αρμόδιο φορέα (υπουργείο Οικονομικών) επέλυαν το –δήθεν υφιστάμενο– νομικό ζήτημα.

Σκοπός τους ήταν να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο όπως έγινε και με τους υπόλοιπους υπόχρεους φορείς, και γι’ αυτό έθεσαν το ζήτημα σε διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους αναβάλλοντας διαρκώς τη λήψη απόφασης, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί. Η δε επίκληση στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη, πέραν των ελαχίστων ημερών που διήρκεσε η προσωρινή διαταγή στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, δεν συνιστά λόγο μη εφαρμογής του νόμου, καθόσον επί της τακτικής αγωγής που ασκήθηκε κατόπιν συναινετικών αναβολών, η υπόθεση ματαιώθηκε, χωρίς ποτέ να εκδοθεί απόφαση και χωρίς ποτέ το ΔΣ να εφαρμόσει το ισχύον δίκαιο».

Οπως τονίζεται:

* «Η βιωσιμότητα της επιχείρησης συναρτάται άμεσα με τη διακινδύνευση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, το οποίο από το 2009 κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου. Τα δε έσοδα από την εκμετάλλευση του πακέτου των μετοχών αυτών ή την επωφελή πώλησή του συνιστούν έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία διατίθενται στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους».

* «Από επιστολή (6ος/2014) του ΤΑΙΠΕΔ προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών προκύπτει ότι η ΛΑΡΚΟ είναι σε κατάσταση οξείας οικονομικής δυσχέρειας, βρίσκεται πρακτικώς σε κατάσταση χρεοκοπίας και αντιμετωπίζει παρούσα ή επαπειλούμενη αδυναμία εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων χρηματικών υποχρεώσεών της κατά τρόπο γενικό».

Για το χατίρι των golden boys

Αξιοσημείωτο είναι και το σκεπτικό των ιθυνόντων της ΛΑΡΚΟ, όπως προκύπτει από επιστολή του πρώην προέδρου της Αν. Μπαράκου προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι «οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών του προσωπικού, οι οποίες είναι σταθερές από το 2007, δεν πρόκειται να αυξήσει την ήδη υφιστάμενη ανταγωνιστικότητα της εταιρείας αλλά αντίθετα θα την πλήξει καίρια, ιδιαίτερα σε επίπεδο στελεχών, η διαρροή των οποίων προς τις ανταγωνιστικές εταιρείες θεωρείται βέβαιη, με κίνδυνο σταδιακής αποστελέχωσής της».

Η εισαγγελέας αποδομώντας και τον ισχυρισμό ότι «το ΔΣ από κοινού με το ΤΑΙΠΕΔ αναζητούσαν λύση περί της νομικής ασάφειας του νομικού ζητήματος της υπαγωγής ή μη της ΛΑΡΚΟ στις διατάξεις του επίμαχου νόμου» επισημαίνει: «Δεν είναι αληθής. Η πάγια θέση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι η ΛΑΡΚΟ υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου».

Τονίζεται πάντως ότι η δικογραφία ως προς το σκέλος που αφορά τις αποδοχές του ΔΣ τέθηκε εν μέρει στο αρχείο, καθώς με αποφάσεις των τακτικών γενικών συνελεύσεων αυτές διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμφωνία επένδυσης μισού δισ. στην Ελλάδα, από ZTE και ForthnetΠροηγήθηκε ένας χρόνος συνομιλιών ανάμεσα στον κινεζικό κολοσσό και την ελληνική εταιρία

Η Συμφωνία του Κινεζικού κολοσσού ZET και της Ελληνικής εταιρίας Forthnet για την πραγματοποίηση επένδυσης 500.000.000 ευρώ στη χώρα μας, που υπογράφτηκε στο Πεκίνο, δείχνει ότι η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα ως χώρα επενδύσεων και ως χώρα η οποία διαρκώς αυξάνει το οικονομικό και το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, καθώς από την κρίση βγαίνει με σταθερά βήματα, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

«Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική στιγμή, διότι εμπεδώνεται μία συνεργασία ελληνικής και κινεζικής εταιρείας, με συμφωνία επένδυσης μισού δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο", δήλωσε ο κ. Παππάς, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του ιδίου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του προέδρου της Forthnet Πάνου Παπαδόπουλου.

"Είναι πολύ περισσότερο μία στρατηγική επιλογή και λιγότερο μία επιχειρηματική κίνηση, διότι αυτή η συνεργασία εμπίπτει τόσο στη στρατηγική της Κίνας για τον δρόμο του μεταξιού και την εμπορική της διασύνδεση με την Ελλάδα και τη Δύση, εμπίπτει στη στρατηγική της Ελλάδας για να καταστεί η Ελλάδα, βγαίνοντας από την κρίση, ένας σύγχρονος κόμβος εμπορίου, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών και βεβαίως εμπίπτει και στη στρατηγική της Ε.Ε. για την κοινωνία του Gigabit, δηλαδή για την κοινωνία της διασύνδεσης των υπερυψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο", επισήμανε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: "Συνεπώς νομίζω ότι είναι ένα σήμα, το οποίο όχι μόνο δείχνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας εμβαθύνονται καθημερινά και παίρνουν και υλική διάσταση, πέρα μόνο από τις διακηρύξεις, αλλά δείχνει ότι η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα ως χώρα επενδύσεων και ως χώρα η οποία διαρκώς αυξάνει το οικονομικό και το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, καθώς από την κρίση βγαίνει με σταθερά βήματα».

Η επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού ZTE κ. Βανγκ χαρακτήρισε την εν λόγω επένδυση ως "ένα πρώτο βήμα μιας σειράς μεγάλων επενδύσεων του ομίλου στην Ελλάδα, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών". Παράλληλα ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που παρείχε προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία και εξέφρασε την πρόθεση του ομίλου να αυξήσει τις επενδυτικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος είπε ότι πρόκειται για μια "τεράστια συμφωνία η οποία ανοίγει το δρόμο για τις τηλεπικοινωνίες του 21ου αιώνα στην Ελλάδα".

«Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Οι συζητήσεις άρχισαν πέρυσι και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν και να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή της συμφωνίας. Η ZTE είναι τεχνολογικός εταίρος της Forthnet και ο ρόλος της είναι σημαντικός, καθώς είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη που ανοίγει τους δρόμους των τηλεπικοινωνιών του 21ου αιώνα για την Ελλάδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος.

Η συμφωνία αφορά επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ και τα 350 από αυτά θα επενδυθούν μέσα στην προσεχή τριετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλα πάνε καλά στην αποικία..

     Το αν είναι 4,6 δις το κόστος των μέτρων του νέου μνημονίου ή αν είναι 3,9 δις,
..το αν το πλεόνασμα θα οριστεί στο 3,5% ή στο 2,5% του ΑΕΠ, για ποιά και για πόσα χρόνια,
..είναι θέματα επουσιώδη.
Μάλιστα. Πολύ λίγη σημασία έχει αν φερ' ειπείν θα κοπούν κι άλλο οι
συντάξεις. Έτσι κι αλλιώς ούτε με 300 ούτε με 400 ούτε με 500 ευρώ τον μήνα μπορεί να ζήσει κανείς.
Δηλαδή τα γερόντια που τώρα παίρνουν 550 ευρώ αν τους κόψουν τα 100 θα ψωμολυσσάξουν; Ενώ τώρα ζούνε πλουσιοπάροχα; Βολευτήκαμε δηλαδή με την μιζέρια μας και την θεωρούμε αξιοπρεπή και διαχειρίσιμη;

Αλλού είναι τα ουσιώδη.
Για την χώρα μας το πιό ουσιώδες είναι πως είμαστε πιά αποικία.
Αποικία οικονομική και πολιτική ενός ισχυρότερου μορφώματος που λέγεται Ευρωπαϊκή "Ένωση".
Όταν η βουλή μας δεν μπορεί να νομοθετήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη άλλων κέντρων εξουσίας, εκτός συνόρων και εκτός ελληνικών θεσμών,
..τότε δεν είμαστε παρά επίσημα πιά μιά αποικία.

Το ωραίο είναι πως στους ευρωπαϊκούς "κύκλους" των Βρυξελλών αυτό είναι όχι μόνον παραδεκτό, αλλά και επιθυμητό βάσει αυτής της ίδιας της φεντεραλιστικής φιλοσοφίας της Ε.Ε., που θέλει όλα τα κράτη μέλη να αποτελούν μιά ομοσπονδία με κεντρική διοίκηση- οιονεί κυβέρνηση,
..αποτελούμενη από διορισμένους τεχνοκράτες προερχόμενους είτε από τα κολλέγια-θερμοκήπια πολιτικών "ηγετών",
..είτε απ' ευθείας από τα σπλάχνα των τραπεζών και των μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων.

Στην χώρα μας με όχημα ένα κατά μεγάλο ποσοστό ψεύτικο-υπερδιογκωμένο χρέος, και με βοηθούς τούς πολιτικούς απόγονους των δωσιλόγων, των καταδοτών και των μαυραγοριτών της Κατοχής του '40 που από τότε κυβερνούν την χώρα,
..η αποικιοποίηση ήταν σχετικά εύκολη.
( Αυτό ακριβώς εξηγεί και γιατί η συζήτηση της προέλευσης και της νομιμότητας του φερόμενου ως χρέους είναι ταμπού για το σύστημα: δεν θα ήταν δυνατόν να τεθεί σε αμφισβήτηση το κύριο "επιχείρημα" με βάση το οποίο η χώρα οδηγήθηκε στην αποικιοποίηση-λεηλασία. )

Για την Ευρωπαϊκή "Ένωση" το ουσιώδες είναι πως μετατρέπεται -έχει ήδη μετατραπεί- σε τσιράκι, σε ακρογωνιαίο λίθο της Παγκοσμιοποίησης, με βασικό της όπλο τον νεοφιλελευθερισμό.
Εδώ το κύριο μέλημα της "Ένωσης" είναι το πώς θα αφαιρέσουν απ' τους λαούς κάθε κυριαρχικό δικαίωμα εξουσίας και ελέγχου, αφήνοντάς τους μόνο ένα ευνουχισμένο δικαίωμα ψήφου με διλήμματα τύπου Λεπέν-Μακρόν ή τύπου ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΣΥΡΙΖΑ,
..και αποφεύγοντας δια ροπάλου τα δημοψηφίσματα που αποτελούν το μόνο μέσο άμεσης δημοκρατίας που έχει απομείνει.

Για την παγκόσμια κοινότητα του ουσιώδες είναι η άνευ όρων αποδοχή και παράδοσή της στον νεοφιλελευθερισμό,
..ο οποίος με τα πιό απλά λόγια θα μπορούσε να περιγραφεί σαν "η λατρεία του χρήματος" με κάθε μέσο και με κάθε κόστος, ανθρώπινο ή οικολογικό.

Η αντιμετώπιση των ουσιωδών αυτών θεμάτων είναι και πάλι πολύ εύκολο στο να περιγραφεί: θα αρκούσε να πειστούν καμιά εκατοστή άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, και ακόμη λιγότερες επιχειρήσεις πως δεν χρειάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως να βγάζουν όλο και περισσότερα χρήματα.
Απλοϊκό; Όχι. Απολύτως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.
Θα γίνει; Όχι.

Ο κύκλος νεοφιλελευθερισμού-Παγκοσμιοποίησης-αποικιοποίησης θα συνεχιστεί και θα ενταθεί μέχρι να βρεί τον τοίχο κάποιας γενικευμένης κοινωνικής εξέγερσης.
Θα τον βρεί; Άγνωστο.
Αν κρίνουμε απ' την ηρεμία και την καταστολή του λαού της εδώ αποικίας, φαίνεται απίθανο.

Άρα μιά χαρά είναι τα νέα μέτρα, ήπια και "διαχειρίσιμα"!
Ζήτω η κυβέρνηση!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Σάλλας συζήτησαν για κόμμαΗ συνάντηση σε «αρχηγείο» μεγάλου παράγοντα της χώρας, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, παρουσία και του Αδωνη, που κατέληξε σε ζύμωση

Περίοδος: Λίγο πριν από το Πάσχα. Τόπος: Κάπου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Συνάντηση: Στο «αρχηγείο» μεγάλου παράγοντα της χώρας. Σκοπός της συνάντησης: Συζήτηση για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τη συνάντηση κορυφής που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

Με γοργά βήματα και μάλλον συνωμοτική διάθεση, ένας ένας οι καλεσμένοι έμπαιναν βιαστικά σε ένα ωραίο σπίτι, που για εκείνη τη βραδιά έμελλε να μετατραπεί σε... γιάφκα. Ισως λίγο υπερβολική η περιγραφή, αφού οι προσκεκλημένοι ήταν τόσο γνωστοί που δύσκολα μπορεί κανείς να οργανώσει «γιάφκα διασήμων» !

Η βραδιά είχε κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα. Στην πορεία, όμως, εξελίχθηκε σε ζύμωση πιθανής δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα. Η διαπίστωση ότι οι μεν «δεν γνωρίζουν» και «είναι και επικίνδυνοι πλέον για το σύστημα», αλλά και ότι οι εναλλακτικές μάλλον «δεν τραβάνε», οδήγησε την ομήγυρη στο συμπέρασμα ότι «χρειάζεται κάτι καινούργιο».

Βέβαια, πολλοί από τους παρισταμένους, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης και ήδη μεγαλοεπενδυτής Μιχάλης Σάλλας και ο νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, δύσκολα θα μπορούσαν να σχεδιάσουν κάτι καινούργιο που να τραβάει, αφού οι ρίζες τους στο παλαιό σύστημα είναι τόσο βαθιές που όσο καλή πρόθεση και αν έχουν, μοιάζει αδύνατον να πείσουν.
Πάντως, θα παρακολουθήσουμε όποιες ανάλογες κινήσεις γίνονται γιατί «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία»!

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαγκάρντ: Αν ο Σόιμπλε δεν συμφωνήσει σε ελάφρυνση χρέους, αποχωρούμε-Τσίπρας: Τότε δεν εφαρμόζονται τα μέτρα


Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Αν δεν παρθούν κάποια μέτρα για το χρέος τώρα, και απλά ονοματίσουν τα μέτρα και εφαρμοστούν το 2019, τότε έχουμε χάσει παταγωδώς ως χώρα, αλλά και ως Ελληνική κυβέρνηση. Όπως και επί κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όπου υπήρχε διαβεβαίωση για μέτρα για το χρέος το 2012 που θα εφαρμοζόντουσαν το 2014, και δεν έγινε τίποτα, αλλά αντιθέτως εφαρμόστηκαν με το δέλεαρ του χρέους και άλλα μνημόνια, πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί το ίδιο. Ελπίζω για μην μας πιάσουν ''κότσο'' για μια ακόμα φορά ...''
 
Απόλυτη ταύτιση απόψεων στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, είχαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ , ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Φόρουμ, «Belt and Road», στο μακρινό Πεκίνο.

Η επικεφαλής του Ταμείου διαμήνυσε ότι αν το Βερολίνο δεν συμφωνήσει σε εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι», τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Στην περίπτωση αυτή, τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, ανταπάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων: Αλ. Τσίπρας και Κρ. Λαγκάρντ είχαν απόλυτη ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, στη συζήτηση, η Κρ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Β. Σόιμπλε επιμείνει στο ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους αφενός, στο ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018 αφετέρου, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αντέτεινε τότε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφισθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019- 2020.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....