Διυλιστήριο: 03/03/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

7 έντρομοι ολιγάρχες επέστρεψαν 2,5 δις ευρώ στο κράτος-φοβήθηκαν τα κομμάντα του Νικολούδη

Ο Νικολούδης ειδοποίησε ότι 7 ολιγάρχες κατέθεσαν έντρομοι 2,5 δις ευρώ στα ταμεία του κράτους για να γλιτώσουν την σύλληψη.

Ηταν έτοιμα 100 κομμάντα τις Οικονομικής Αστυνομίας να μπουκάρουν στις επιχειρήσεις και στις βίλες τους και να ξετινάξουν τα πάντα όλα.

Ο τρόμος των κομμάντος της κυβέρνησης είχε σαν αποτέλεσμα οι ολιγάρχες να τρομοκρατηθούν και να σπεύσουν κάθιδροι να επιστρέψουν τα 2,5 δις συνολικά. Μετά από αυτή την επιτυχία αναμένεται νέο κρεσέντο συνεντεύξεων από τους αρμόδιους.
Στο μεταξύ η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει έλλειψη ρευστότητας τις επόμενες εβδομάδες, ενώ είναι ελάχιστες οι ελπίδες να δοθεί σύντομα βοήθεια από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, απειλώντας με κατάρρευση την ήδη εύθραυστη οικονομία της χώρας, αναφέρει ο Matthew Dalton σε ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες στη WALL STREET JOURNAL με τίτλο «Greece Faces CASH Crunch as IMF Payments Come Due».

Μολονότι, όπως επισημαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση διασφάλισε την παράταση του σχεδίου διάσωσης, την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή δεν παρέχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση για την οποία είχαν δεσμευθεί η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Για να ξεκλειδώσει η εκταμίευση των χρημάτων η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει σε ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα μέτρων λιτότητας και σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές και να τις καταστήσει νόμο του κράτους. Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες έντονων διαπραγματεύσεων, αλλά η Ελλάδα δεν διαθέτει τόσο χρόνο. Θα πρέπει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ, μόνο τον Μάρτιο, 1,5 δις ευρώ, με την πρώτη δόση, σχεδόν 300 εκ. ευρώ, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Αθήνα, παγιδευμένη μεταξύ φορολογικών εσόδων που φθίνουν και των υποχρεώσεων για αποπληρωμή χρέους προς το ΔΝΤ, θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της, πριν τα τέλη Μαρτίου, υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Το γεγονός αυτό αφήνει στην κυβέρνηση ορισμένες δύσκολες επιλογές, όπως το να προσφύγει στα υπάρχοντα αποθέματα ρευστότητας του κράτους, καθυστερώντας περαιτέρω την αποπληρωμή των προμηθευτών της, μια πρακτική στην οποία προσέφευγαν επανειλημμένα οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, ενισχύοντας τον στραγγαλισμό της οικονομίας, τα τελευταία πέντε χρόνια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστρέφει η ιστορική ΙΖΟΛΑ!


Την ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ αναβιώνει η Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέα, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας προϊόντα, εξελίσσοντας το ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο μαρκών που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι νέες συσκευές ΙΖΟΛΑ συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.

Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.

«Η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Δημητρίου, σχολιάζοντας το νέο αυτό εγχείρημα, μεταδίδει η «Ναυτεμπορική».

Η ΙΖΟΛΑ ιδρύθηκε το 1930 και αποτέλεσε για τη χώρα, για πάνω από 50 χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών ετησίως.

Το 1951 παράχθηκε η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ και το 1952 το πρώτο ψυγείο. Από τότε και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια αγοράς το 48%.

Η ΙΖΟΛΑ μεσουράνησε στην ελληνική αγορά ως η βιομηχανία οικιακών συσκευών που έφερε «τον πολιτισμό στο σπίτι», όπως επιβεβαίωνε το σύνθημα που την ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

EBRD: Πράσινο φως για τη χρηματοδότηση έργων στην Ελλάδα

Aθήνα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη πως θα αρχίσει να επενδύει στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ελληνικών αρχών για στήριξη των μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με την απόφαση των μετόχων της EBRD η τράπεζα δύναται να επενδύει στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2020.

Την ικανοποίηση της Αθήνας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει τον πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό.

Οι επενδύσεις της τράπεζας -που θα υποστηρίζονται από τεχνική βοήθεια και πολιτικό διάλογο- έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την πρόοδο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της χώρας.

Η EBRD θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στην προσέλκυση και ενθάρρυνση ξένων και εγχώριων επενδύσεων, στην ενίσχυση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα, αλλά και της περιφερειακής ολοκλήρωσης.

Συγκεκριμένα, η EBRD θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του ζητήματος των ανεπαρκών κεφαλαίων για τις ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμη, θα μετέχει, όπου είναι δυνατόν, στην επέκταση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα στις υποδομές και την ενέργεια.

«Η Ελλάδα είναι εμπορικός και επενδυτικός εταίρος για πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου η EBRD έχει ισχυρή παρουσία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της EBRD Σούμα Κακραμπάρτι δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος της EBRD και μέχρι σήμερα οι ελληνικές εταιρείες και τράπεζες έχουν επενδύσει 2,3 δισ. ευρώ σε κοινές επενδύσεις με την τράπεζα σε χώρες μέλη της EBRD, με έμφαση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μάλιστα, τόνισε πως το 2010, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Βιέννης, η EBRD υποστήριξε τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στην περιοχή, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση ζήτησε στις 25 Νοεμβρίου 2014 να χορηγηθεί στην Ελλάδα καθεστώς δικαιούχου χώρας της EBRD. Το αίτημα αυτό επιβεβαιώθηκε από τη νέα κυβέρνηση στις 2 Φεβρουαρίου 2015.

Η EBRD σκοπεύει να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα, ενώ στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να εκπονήσει την στρατηγική της χώρας για την Ελλάδα.

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση

Με θέρμη υποδέχθηκε την ανακοίνωση η ελληνική κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) να αρχίσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα με την αξιοποίηση του συνόλου των χρηματοοικονομικών εργαλείων που διαθέτει για την προώθηση της ανάκαμψης στην Ελληνική οικονομία.

»Προτεραιότητα μας είναι η ανάσχεση της κατάρρευσης των επενδύσεων, η αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίων και η προσέλκυση κεφαλαίων με μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα. Παράλληλα σχεδιάζουμε μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την άρση των εμποδίων στη χρηματοδότηση των εξαγωγών προιόντων και υπηρεσιών».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η έναρξη των δραστηριοτήτων της EBRD στην Ελλάδα, παράλληλα με την αναμενόμενη ενδυνάμωση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στo πλαίσιο του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη, θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης με τη βελτίωση της ποιότητας των επενδύσεων και την αποτελεσματική αξιοποίηση των υποδομών και των συγκριτικών γεωγραφικών πλεονεκτημάτων της Ελληνικής οικονομίας».

Όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προσκαλέσει τον πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Καμμένος στέλνει στην δικαιοσύνη δύο φάκελους για τα εξοπλιστικά- VIDEO


Ραγδαίες εξελίξεις στη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος - Οι υποθέσεις μιζών και στημένων διαγωνισμών που έχουν στα χέρια τους οι «αδιάφθοροι» του υπ. Εθνικής Άμυνας είναι συγκλονιστικές και όπως είπε ο υπουργός κάποιοι ενδέχεται να οδηγηθούν στη φυλακή!


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας σήμερα, Τρίτη (03/03) στο ραδιόφωνο του Alpha τόνισε ότι «για τουλάχιστον δύο φακέλους είμαστε έτοιμοι να τους στείλουμε στη Δικαιοσύνη», ενώ την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ότι «θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις».

Οι αποκαλύψεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος είναι συγκλονιστικές και αφορούν, σε πρώτη φάση τα ελικόπτερα NH-90 και τα υποβρύχια:

«Υπάρχουν τιμολόγια που έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί... Μαζί με τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων έχουμε βρει απίστευτα πράγματα. Πλέον ανοίγουν όλοι οι φάκελοι που αφορούν κακουργήματα και μίζες που έχουν φύγει με τη μορφή swap κι ενώ μας λένε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν έχουν πληρωθεί, ωστόσο έχουν πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών».

Ο υπουργός έκανε λόγο ακόμα και για «τιμολόγια που έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί» και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει πουθενά εγγυητική επιστολή τραπέζης και αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά θα πάνε στην εισαγγελέα διαφθοράς, στην κυρία Ράικου. Σήμερα σε λίγες ώρες πάω τους φακέλους στην εισαγγελία» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές υποθέσεις που αφορούν πλαστές υπογραφές αλλά και τη δράση ξένων εταιρειών για τις οποίες ο κ. Καμμένος έχει μαζέψει στοιχεία, τα οποία όπως είπε θα τα δώσει στον Γιάνη Βαρουφάκη να τα παρουσιάσει στο επικείμενο eurogroup. Μάλιστα, σε μια περίπτωση ανέφερε ότι υπάρχει συγκεκριμένη εταιρεία που στη χώρα της έδωσε 49 εκατομμύρια ευρώ για δωροδοκία που έγινε στην Ελλάδα!

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν μπορεί να πει άλλα πράγματα δημοσίως και πως όλα θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, μιλώντας και γα τα σενάρια περί Grexit, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως «δεν θα βγούμε μόνοι μας από το ευρώ και να τους χαρίσουμε ό,τι έχουμε δώσει μέχρι στιγμής». Και πρόσθεσε: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απομονώθηκε. Είναι η πρώτη φορά που ένα μικρό κράτος, αλλά ισότιμο, έβαλε τη Γερμανία στο πλάι».


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Σήμερα το μεσημέρι το αργότερο το απόγευμα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση στη Βουλή, , συνολικού κόστους 200 εκατ. ευρώ, και θα ακολουθήσει το τυπικό μέχρι την ψήφισή του.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κουπόνια σίτισης, δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο σύστημα υγείας, για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με στελέχη των αρμοδίων υπουργείων, επιδότηση ενοικίου για την εξασφάλιση στέγασης σε περίπου 30.000 απόρους και δωρεάν ρεύμα ως 300kw τον μήνα για 300.000 νοικοκυριά που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Το ποσόν του επιδόματος στέγασης θα είναι στα 70 ευρώ ανά άτομο και έως 220 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια
Προβλέπεται ακόμη τη σίτιση με κουπόνια 300.000 ατόμων, σε συνεργασία με την Εκκλησία τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το εισοδηματικό κριτήριο θα είναι το όριο της φτώχειας, και θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν με υπουργικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, το 35,7% των πολιτών στην Ελλάδα, ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το όριο της φτώχειας είναι σε ετήσιο εισόδημα 5.023 ευρώ για ένα άτομο και 10.547 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο:

- Ηλεκτρολόγηση

Παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ώς 300 kWh σε νοικοκυριά που είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι, αλλά και σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα λόγω οφειλών.

Συγκεκριμένα:
«Δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ήταν ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, των οποίων η παροχή έχει διακοπή έως και την 31.01.2015 λόγω οφειλών, επανασυνδέονται στο δίκτυο παροχής ηλεκτρονικού ρεύματος έως 300 kwh μηνιαίος δωρεάν έως το τέλος του 2015, οι, δε, οφειλές διαγράφονται».

- Στέγαση

Το μέτρο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο επιδότησης ενοικίου και σε πρώτη φάση θα αφορά 30.000 νοικοκυριά που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο ακίνητο στην περιφέρεια που διαβιούν. Η επιδότηση θα αφορά νέες μισθώσεις αλλά και ανανέωση παλαιότερων μισθώσεων. Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 70 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 220 ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Το ποσό της επιδότησης ενοικίου είναι αφορολόγητο.

- Σίτιση

Θα αφορούν 300.000 οικογένειες και θα υλοποιηθούν μέσω εκπτωτικών κουπονιών ή άλλο ηλεκτρονικό τρόπο. Θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων.

- Καταπολέμηση διαφθοράς

Συνιστάται Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς ως δημόσια υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Επικρατείας και θέση Γενικού Γραμματέα με βαθμό α' της κατηγορίας ειδικών θέσεων που προΐσταται αυτής.

Ειδικότερα, θα αναλαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες για την διασφάλιση της συνεκτικότητας και της αποτελεσματικότητας της εθνικής στρατηγικής με ιδιαίτερη έμφαση στον συντονισμό των ελεγκτικών σωμάτων, και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους, παρέχοντας σχετικές οδηγίες και συστάσεις και ορίζεται ως η αρμόδια αρχή για τον συντονισμό της καταπολέμησης της απάτης.

Από την συγκεκριμένη Γραμματεία θα γίνεται και ο συντονισμός των δράσεων και του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Σώματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων.

Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ και ο Διευθυντής Οικονομικής Αστυνομίας αναφέρονται παραλλήλως και ενημερώνουν για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς τους στον Υπουργό Επικρατείας.

Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής
Με προεδρικό διάταγμα συνιστάται για την υποβοήθηση του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής θέση Γενικού Γραμματέα.

- Παροχές ασθενείας σε ανέργους

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και τα μέλη οικογενείας τους, θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, για παροχές ασθένειας σε είδος, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον πενήντα ημέρες ασφάλισης, είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Η ασφαλιστική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 και έως 65 ετών που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, και παραμένουν άνεργοι και ανασφάλιστοι, παρατείνεται για ένα έτος μέχρι και την 29/2/2016, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ ή τις έχουν ρυθμίσει.

Επιπλέον δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου, στα ταμεία των ένστολων να αποφασίσουν εάν θα ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ή εάν θα μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία.

Στις παροχές δεν υπάγονται όσοι ήδη ωφελούνται από προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Βοήθειας για τους Απόρους. Θα ακολουθήσουν κοινές αποφάσεις υπουργών Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τις οποίες θα συγκεκριμενοποιούνται οι παράμετροι.

Η Θ. Φωτίου

Σύμφωνα με διευκρινήσεις που έδωσε σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι ο καθορισμός της ακραίας φτώχειας θα γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι με το τεκμαρτό. Οσον αφορά την επιδότηση ενοικίου ευτή θα πιστώνεται στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος το οποίο ενοικιάζει ο πολίτης ο οποίος ζει σε ακράια φτώχεια. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου αν ο ιδιοκτήτης έχει οφειές στο δημόσιο τότε αυτά τα χρήματα θα κατευθύνονται για την αποπληρωμή τους.
Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα η κ. Φωτίου είπε ότι αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται πιλοτικά, «όταν λήξει το υπουργείο θα το αξιολογήσει και από κει και πέρα θα δει τι θα κάνει» τόνισε η κ. Φωτίου.

Είναι ένα πρώτο βήμα σχολίασε για το νομοσχέδιο η κ. Φωτίου μιλώντας στον Σκάι, ο Ελληνας δεν ζητάει ένα πιάτο φαί, ο Ελληνας ζητάει δουλειά, αλλά δεν θα τον αφήσουμε... και τα παιδιά να λιποθυμούν στο δρόμο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη από LaRouche: Οι Έλληνες δεν χρωστάνε τίποτα-Το χρέος είναι απάτη


Ο Lyndon LaRouche είναι Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής του κινήματος LaRouche, ο οποίος μέσα στο άρθρο του αναπτύσσει την άποψη ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πλασματικό.


"Το ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος".

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και "το χρέος της" είναι πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη. Αν αυτό δεν συμβεί, η επιδείνωση και τελικά η πτώχευση του συνόλου του υπερατλαντικού τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί, όπως και οι αντιπαραθέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας… Και η απειλή του Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει πραγματικότητα…

Η υπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αρνείται να κλείσει η αισχροκερδής Wall Street αισχροκέρδειας και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew υποστηρίζει την άρνηση, μεταξύ άλλων και με απειλητικά τηλεφωνήματα προς τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Τι απαιτούν Ομπάμα, Μέρκελ και λοιποί εξουσιαστές να κάνει η Ελλάδα, αντί για τερματισμό αυτής της πανευρωπαϊκής απάτης από τις τράπεζες; Θέλουν να… τρέξει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 4,5% της ετήσιας οικονομίας της, αποκλειστικά και μόνο για να πληρώσει το "ελληνικό χρέος".

Γνωρίζετε τι θα σήμαινε αυτό αν προωθούνταν ως λύση για τις Ηνωμένες Πολιτείες; Να… τρέξουν ένα φορολογικό πλεόνασμα 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, προκειμένουν η κυβέρνηση να πληρώσει το χρέος της. Δεν θα ακούσετε τον Ομπάμα ή τον υποτακτικό του, Lew να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία… Γιατί; ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ…


Το "ελληνικό χρέος" είναι μια απάτη ίδια με τη διάσωση TARP εδώ στις ΗΠΑ. Γίνεται εκτύπωση των $ 4 τρισεκατομμυρίων σε νέα κεφάλαια για να καλύψουν τα χρέη της Wall Street. Και δράστες είναι οι ίδιες οι συστημικές τράπεζες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μεγάλες τράπεζες πήραν τα εκατομμύρια και τα μετέτρεψαν σε τοξικά χρεόγραφα που ανατίναξαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το σύνολο της οικονομίας το 2008. Η κυβέρνηση τους γλίτωσε την ίδια ώρα που το βιοτικό επίπεδο των πολιτών βυθίστηκε.

Στην Ευρώπη, οι τράπεζες αγόρασαν τα χρεόγραφα ενυπόθηκων δανείων από τις τράπεζες των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα έκαναν εκατομμύρια unrepayable subprime δάνεια των δικών τους – όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά και για τις κυβερνήσεις, χωρίς τα μέσα για να τα εξοφλήσουν, όπως εκείνες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και άλλων.

Μεγάλες τράπεζες της Wall Street είχαν εμπλακεί, ιδίως η Goldman Sachs, η οποία δημιούργησε τα «μαγικά» παράγωγα: Το «Πάρτε ένα τραπεζικό δάνειο για την Ελλάδα», το κάνουν να μοιάζει με ένα απλό «νόμισμα ανταλλαγής» και όχι ένα χρέος – αλλά δέκα χρόνια αργότερα το μετατρέπουν σε ένα πολύ μεγαλύτερο χρέος.

Η κρίση χρέους στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ξέσπασε το 2009, ένα χρόνο αργότερα από την κρίση που σημειώθηκε στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.

Τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες ήταν εξίσου υπερχρεωμένες, δημιούργησαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το αντίστοιχο δηλαδή TARP (Troubled Asset Relief Program), ύψους 1 τρισ. δολαρίων. Διέσωσαν τους τραπεζικούς κολοσσούς, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας "μόνο" τα 600 δισ. για να πληρώσουν τα ανεξόφλητα χρέη των κυβερνήσεων. Τα 275 δισ. δολάρια καταβλήθηκαν για την αποπληρωμή του "ελληνικού χρέους".

Αυτή η τεράστια τραπεζική διάσωση εγκρίθηκε από την ελληνική, την ιρλανδική και άλλες κυβερνήσεις και πέρασε κατευθείαν στις τράπεζες που υπήρξαν οι subprime δανειστές τους.

"Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το γεγονός είναι πρωταρχικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Μπορεί να βυθιστεί η Wall Street εξαιτίας του. Αν υποβαθμιστεί η ελληνική απάτη, θα ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση του διεθνούς υπερατλαντικού συστήματος, όπως το σύστημα της Wall Street, το βρετανικό κ.α. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλεται το χρέος και όχι στους Έλληνες"~ Lyndon LaRouche

Η απάτη με το ελληνικό χρέος είναι κλασικό κόλπο.

Το 2009 το χρέος στην Ελλάδα ήταν 300 δισ. δολάρια. Στη συνέχεια, η χώρα έλαβε δύο τεράστια πακέτα διάσωσης για το 2010 και το 2012, περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα. Λιγότερο από το 10% των εν λόγω 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων έμεινε στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση. Τουλάχιστον το 90% των χρημάτων αυτών πήγε κατευθείαν και άμεσα στην Deutsche Bank, την HSBC, την JPMorgan Chase, καθώς και στους υπόλοιπους καρχαρίες, ενώ αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου δόθηκαν στα hedge funds.

Η πρώην υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη έχει προσκομίσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μόνο το 3% των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μόνες τράπεζες που αναγκάστηκαν να διαγράψουν το "ελληνικό χρέος" ήταν οι ελληνικές. Οι τράπεζες της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου διατήρησαν το τοξικό χρέος στο "ενεργητικό" τους, εγγυημένο 100% από την ευρωπαϊκή απάτη διάσωσης.

Όλο αυτό οδήγησε στη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί άλλα 50 δισ. δολάρια για να τις διασώσει. Έτσι, αντί να μειώνεται, το ελληνικό χρέος αυξανόταν. Μία απόλυτη απάτη!

Στη συνέχεια, από το 2010 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, κλπ υποχρεώθηκαν να πληρώσουν το "λογαριασμό" για τη διάσωση των τραπεζών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επέβαλαν τόσο σκληρά μέτρα λιτότητας που οι πολίτες τους μετανάστευσαν, τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν και η αιθαλομίχλη έπνιξε τις πόλεις, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν για τη θέρμανσή τους.Μετά από πέντε χρόνια "τιμωρίας" και αφού 250 δισ. δολάρια δόθηκαν στις τράπεζες, το χρέος της Ελλάδας από τα 300 αυξήθηκε στα 350 δισ…

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Παράταση του ΕΝΦΙΑ προανήγγελε ο Βαρουφάκης


Χθες στις 2 3 2015 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ΕΝΙΚΟΣ, ο Υπουργός Οικονομικών σε αντίθεση με τις εξαγγελίες τόσο πριν τις εκλογές όσο και μετά τις εκλογές, προανήγγειλε παράταση του ΕΝΦΙΑ για δύο με τρεις μήνες. Εξήγησε ότι δεν μπορούν να γίνουν μονομερείς ενέργειες βασιζόμενος στις τελευταίες συμφωνίες. Παρόλο αυτά τον χαρακτήρισε παράλογο και πρόσθεσε ότι θα κάνει ότι μπορεί και όσο γίνεται πιο γρήγορα για να καταργηθεί. Τέλος επικαλέστηκε τον πατριωτισμό έτσι ώστε ο λαός να συνεχίσει να τον πληρώνει.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πόλεμος..

    Και δηλαδή όταν ο Μεγάλος Ηλίθιος ''πέρναγε'' στην Βουλή το Μνημόνιο και την επί της ουσίας κατάργηση της Εθνικής ανεξαρτησίας, με μόνον 150 τόσους βουλευτές, αντί για 180 που απαιτεί το Σύνταγμα για τέτοιες περιπτώσεις,
..πού ήταν όλα αυτά τα κανάλια και οι ''έγκριτοι'' δημοσιογράφοι, να απαιτήσουν εξηγήσεις απ' την τότε κυβέρνηση;

Όταν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έπεφταν σαν χαλάζι, χωρίς μάλιστα να επικυρώνονται από την Βουλή στο χρονικό περιθώριο που ορίζει το Σύνταγμα, αυτά κοιτούσαν το success story της ανεργίας-ρεκόρ στην Ευρώπη, τού 25,8%;

Τώρα τους μάρανε (με εντολή τού ''μιά φορά δωσίλογος πάντα προδότης'', Ψευταρά) να ζητούν τον λόγο, γιατί η κυβέρνηση θα φέρει ή δεν θα φέρει, ή θα φέρει μόνο για ενημέρωση την τετράμηνη παράταση που συμφωνήθηκε, στην Βουλή;
Αν αυτό που ισχυρίζονται τα διάφορα επιτελεία της κυβέρνησης, πως δηλαδή μία ψήφιση της παράτασης από την Βουλή σημαίνει ταυτόχρονα και την αποδοχή των προηγούμενων Μνημονίων,
..ή τουλάχιστον έτσι θα παρερμηνευτεί από τον Άξονα των ελληνικών μνημονιακών κομμάτων-διεθνών απατεώνων-τοκογλύφων εταίρων,
..αν αυτός ο ισχυρισμός είναι σωστός, τότε πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και δεν ''περνάει'' από ψηφοφορία στην Βουλή την τετράμηνη παράταση!

Και μόνον η επιμονή επί του θέματος των ''κομμάτων των δανειστών'', του μεγαλοεκβιαστή Ντράγκι, και του νεοναζιστικού οικονομικού επιτελείου του γερμανικού Δ' Ράϊχ, φτάνει για να δικαιώσει την υποψία πως η κυβέρνηση έχει δίκιο!

Το ότι κερδήθηκε από τον λαό η μάχη των εκλογών,
..δεν σημαίνει ότι ο πραγματικός εχθρός, αυτός που κάθε μέρα εκπέμπει εικόνες και χολή στο σαλόνι του σπιτιού μας το έβαλε κάτω.
Ίσα-ίσα, τώρα που βλέπει ή υποψιάζεται, ότι τα άνομα κεκτημένα του κινδυνεύουν,
..τόσο περισσότερο λυσσομανάει,
..και κάθε μέρα δολοφονεί μπροστά στα μάτια μας την αλήθεια και την κοινή λογική!

Το ξαναείπαμε και δεν θα κουραστούμε να το λέμε: η μάχη με την διαπλοκή, την δολοπλοκία, την πολιτική και δημοσιογραφική κακουργία, πρέπει να είναι καθημερινή.
Τίποτα δεν κερδήθηκε ακόμη.
Ο πόλεμος θα είναι μακρύς και επίπονος:
Τα συμφέροντά τους απέναντι στις ζωές μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....