Διυλιστήριο: 11/13/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πριν 9000 χρόνια: Αρχαίος καλλιτέχνης απεικόνισε έκρηξη ηφαιστείου


Η ζωγραφική στον νεολιθικό οικισμό. Μπροστά τα σπίτια και πίσω στο φόντο το όρος με τη διπλή κορυφή και το ηφαίστειο
Το δημιούργημα ενός άγνωστου καλλιτέχνη επάνω σε ένα τοίχο οικίας πριν από 9.000 χρόνια παριστά ένα χωριό και την έκρηξη ενός ηφαιστείου.

Το δείγμα της αρχαίας ζωγραφικής βρίσκεται στο νεολιθικό οικισμό του Τσατάλ Χουγιούκ, στην κεντρική Τουρκία.
Σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται το όρος Χασάν, ένα σχεδόν εξαφανισμένο ηφαίστειο σε υψόμετρο 3.253 μέτρων.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν το αντικείμενο στη ζωγραφική που έμοιαζε με ηφαίστειο.
Τελικά, οι αμφιβολίες με την επιμονή των επιστημόνων, διαλύθηκαν.

Ο νεολιθικός οικισμός
«Εμείς, οι ηφαιστειολόγοι, είχαμε το ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε αν το ηφαίστειο θα ξυπνήσει και πάλι» είπε ο καθηγητής Axel Schmitt από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Αποδείχθηκε, τελικά, ότι το σχήμα στην αρχαία εικόνα, απεικόνιζε έκρηξη ηφαιστείου του όρους Χασάν, όταν κάποτε ήταν ενεργό ηφαίστειο.

Αργότερα ο ηφαιστειολόγος αναφερόμενος στην επιστημονική βιβλιογραφία, πληροφορήθηκε ότι το όρος εκείνο δεν είχε ποτέ ηφαίστειο.
Για να διαπιστώσει την αλήθεια, αφού δεν είχε γίνει μέχρι τώρα κάποια μελέτη, άρχισαν ιστορικοί και γεωλόγοι να συσχετίζουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών και να αναζητούν σημάδια από κάποια εποχή της έκρηξης του ηφαιστείου. Στο έργο επικεφαλής ήταν ο Axel Schmitt.
Για να καθοριστεί ο χρόνος της έκρηξης, οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα οψιδιανού- ελαφρόπετρας.
Χρησιμοποιώντας μέθοδο χρονολόγησης του ουράνιου-θόριου-ήλιου στους κρυστάλλους ζιρκονίου που βρίσκονταν αποθηκευμένοι στην ελαφρόπετρα, πληροφορήθηκαν ότι το ηφαίστειο είχε εκραγεί τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν. Η πρώτη έκρηξη έλαβε χώρα πριν από 29 χιλιάδες χρόνια και η δεύτερη πριν από 9.000 χρόνια.
Το όρος όπως φαίνεται από τον νεολιθικό οικισμό

Διαπιστώθηκε η χρονική αυτή περίοδος είναι αντίστοιχη και στα αρχαιολογικά ευρήματα, σύμφωνα με την στρωματογραφία και την ανάλυση ισοτόπων του άνθρακα -14.

Το γεγονός της έκρηξης του ηφαιστείου, ως μοναδικό φαινόμενο στην περιοχή, τράβηξε την προσοχή του καλλιτέχνη και απεικόνισε το ηφαίστειο και το διπλανό χωριό. Ήταν μια πραγματική απεικόνιση και όχι μια ανώνυμη αφαίρεση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο 125ο ετήσιο απολογιστικό συνέδριο της Γεωλογικής Κοινωνίας της Αμερικής- Geological Society of America, που έλαβε χώρα στο Ντένβερ, την περασμένη εβδομάδα.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παφίλης για την Αμυντική Βιομηχανία

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι πρόκληση στον Ελληνικό λαό να μιλάτε για ελλείματα και για χρέη διότι τα χρέη δημιουργήθηκαν από την σκανδαλώδη ενίσχυση των επιχηρηματιών του μεγαλου κεφαλαίου όλα αυτά τα χρόνια, από τις υπέρογκες σπατάλες στις αμυντικές δαπάνες και από την Ολυμπιάδα. Kαταλήγοντας είπε οτι ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος, ο μόνος τρόπoς είναι ο λαο΄ς να πάρει την εξουσία και τον πλούτο,και το ΚΚΕ ψηφίζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μονο και μόνοι για μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.



www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δρίτσας για Αμυντική Βιομηχανία

"Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να κρατήσει σε κρατικό έλεγχο την αμυντική βιομηχανία και ταυτόχρονα να βρει τρόπους, που υπάρχουν, μέσα από τις διακρατικές συμφωνίες, ώστε να έχει και εξαγωγική δραστηριότητα" είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Σύριζα, και συνέχισε "η ΕΕ προχωράει στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος όπου 6 χώρες το πολύ, όχι η Ελλάδα, θα ηγεμονεύουν και θα ελέγχουν την αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης, που έχουμε αντιδράσει εκεί;.."



www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καμμένος για Αμυντική Βιομηχανία

Κόλαφος η ομιλία του Καμμένου. Μιλαεί για παραγγελίες προς την Ελλήνικη αμυντική βιομηχανία που σκόπιμα δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ ώστε να απαξιωθεί, για τις πολιτικές ευθύνες, για την προκλητικότητα των Τούρκων και την ανάγκη της χώρας για την ύπαρξη κρατικής  βιομηχανίας όπλων.



www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηλίας Κασιδιάρης για ΕΑΣ

ο Κασιδιάρης μιλάει για την αμυντικη βιομηχανία, τα σέρνει σε Πασοκ και ΝΔ και κλείνει  τον λόγο του  με μια ατάκα που τα λέει όλα.
"Κι αναρωτιέστε μετά γιατί σας γυρίζει την πλάτη ο Ελληνικός λαός και ψηφίζει Χρυσή Αυγή.....Κι αναρωτιέστε μετά γιατί η Χρυσή Αυγή είναι πρώτο κόμμα...."



www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα Σκόπια συμμετέχουν ως «Μακεδονία» σε στρατιωτική αποστολή της ΕΕ

«Αυτή είναι άλλη μια απογοήτευση για την Ελλάδα μετά τη συνάντηση έκπληξη της περασμένης εβδομάδας μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του μεσολαβητή της ελληνο-σκοπιανής διαφοράς, Μάθιου Νίμιτς, με την οποία το Βερολίνο κατέστησε σαφές ότι έχει αυξημένο ενδιαφέρον για αυτό το πρόβλημα»

Έτσι, ενώ ακόμη τα Σκόπια δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέρος του στρατού τους, συμμετέχει με μια αποστολή με το συνταγματικό τους όνομα, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μαζί με την Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ισπανία και Βέλγιο και αναλαμβάνει καθήκοντα για τη διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας στα μέσα του 2014.

Αυτές οι χώρες με επικεφαλής το Βέλγιο θα αποτελέσουν τη μάχιμη ομάδα EU-BG2014.

Περίπου 3.000 στρατιώτες θα εκπαιδευτούν και θα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για ταχεία ανάληψη δράσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και σε περίπτωση απειλής για την ασφάλεια κάποιου κράτους μέλους της ΕΕ.

Ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, πρότεινε μάλιστα, στη συνάντηση των Βρυξελλών προς τον Βέλγο ομόλογό του, Pier de Creme, ως κατάλληλο μέρος για εκπαίδευση των στρατιωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το στρατόπεδο του Κρίβολακ.
Πρόσφερε ακόμη για τη μείωση των οικονομικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών που θα συμμετάσχουν προσφέροντας το Περιφερειακό Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων και Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο για την εκπαίδευση στην «έξυπνη άμυνα».

Η είσοδος των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα στο στρατό της ΕΕ προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις από την ελληνική αντιπολίτευση στη Βουλή.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες –συνεχίζει το σκοπιανό δημοσίευμα- περισσότερο από ένα χρόνο ζητούν απάντηση από τον πρωθυπουργό Σαμαρά, αν συμφωνεί με γεωγραφικό προσδιορισμό, κάτι που σημαίνει ότι πουλάει το όνομα ‘Μακεδονία’, γράφει η Βέτσερ.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πυροβολώντας τον Άκη και τώρα τον Γιάννο, ας μην ξεχνάμε τον συνθέτη που τον λένε και Σημίτη. Του Θ. Κατσανέβα

το Διυλιστήριο λέει: υπάρχει κράτηση στο όνομά του ''πρώτο τραπέζι πίστα'' στο Ειδικό Δικαστήριο..

Το 1996 είχα την τύχη και την τιμή να εκλεγώ ανάμεσα στους πρώτους 6-7 βουλευτές σε αριθμό ψήφων σε όλη την Ελλάδα. Λίγο αργότερα, ζήτησα συνάντηση από τον τότε πρωθυπουργό Κωσταντίνο Σημίτη.

Με δέχτηκε με το γνωστό του κρύο χαμόγελο, αναμένοντας να του υποβάλλω αιτήματα υπουργοποίησης, κλπ. Τον ξάφνιασα όταν του είπα ότι ο λόγος που ζήτησα τη συνάντηση είναι, για να του επισημάνω ότι γίνεται πάρτι διαφθοράς και παρασυναλλαγών με το δημόσιο χρήμα. Και ότι πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα θεσμικά μέτρα αποτροπής, που θα ήθελα και να του προτείνω.

Εκείνος αναψοκοκκίνισε, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να μου φωνάζει ότι είναι ντροπή να του λέω αυτά για τα οποία μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας. Και ότι αν έχω συγκεκριμένα στοιχεία να του τα δώσω, ή να τα στείλω στον Εισαγγελέα. Ήταν τέτοια η οξύτητα της αντίδρασής του, που με οδήγησε σε ανάλογη έκρηξη.

Σηκώθηκα και εγώ όρθιος και του είπα ότι δική μου υποχρέωση ως εκλεγμένου βουλευτή είναι, να επισημάνω τέτοια φαινόμενα και να υποβάλλω προτάσεις για τη θεσμική τους αντιμετώπιση. Και ότι δε ζήτησα να δω τον πρωθυπουργό για να κάνω το ρουφιάνο και να αραδιάζω ονόματα, για τα οποία όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν αν μη τι άλλο αποχρώσες ενδείξεις ή και αποδείξεις διαφθοράς.

Όταν με πάμπολλες από τότε και μετά ομιλίες μου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, με άρθρα σε εφημερίδες, με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις μου στηλίτευα επανειλημμένα το θέμα της διαφθοράς, γινόμουν βορά φοβερών κατευθυνόμενων επιθέσεων και λοιδοριών. Θυμάμαι, όταν κάποτε ήμουνα καλωδιωμένος σε στούντιο μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού για να μιλήσω με την Έλη Στάη για η διαφθορά και συναφή θέματα, μόλις άνοιξα το στόμα μου, κόπηκα στην κυριολεξία στον αέρα ! Είχαν φροντίσει γι’ αυτό από του Μάξιμου.

Πολύ γνωστός και καλός δημοσιογράφος που και σήμερα εκπέμπει σε πρωινή ζώνη, απολύθηκε όταν τόλμησε να με παρουσιάσει σε εκπομπή του σερβίροντάς μου «πικρή σοκολάτα». Όταν ακόμα και μέσα στη Βουλή αναφερόμουν στο θέμα της διαφθοράς, δεχόμουν μύριους όσους κεραυνούς και λοιδορίες από έντυπα και εντεταλμένους κονδυλοφόρους. Γιατί άραγε; Γιατί όπως είχα χρέος ως βουλευτής επί σειρά ετών, κατήγγειλα κάτι που αποτελούσε κοινό μυστικό και για το οποίο οι πάντες μας εγκαλούν όλους ως δημόσια πρόσωπα. Εγκαλώντας όλους και λοιδορώντας όσους αντιστέκονται, το σύστημα βολεύεται. Και η διαφθορά θριαμβεύει.

Στις δημόσιες παρεμβάσεις μου στη Βουλή και στα ΜΜΕ, όσα μου επέτρεπαν να το κάνω βέβαια, αναφέρθηκα στις κατά διαστήματα εκθέσεις της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International), όπου η χώρα μας, κατρακυλάει συνεχώς σε επίπεδα κάτω και απ’ απ΄αυτά της Μποτσουάνα. Όπως ανέφερα, μεταξύ άλλων τότε, η διαφθορά υποσκάπτει τα θεμέλια της κοινωνίας, αφού ανατρέπει κάθε έννοια ηθικών αξιών, αξιοσύνης, υγιούς προσπάθειας και αξιοκρατίας.

Επί πλέον, αποτελεί ισχυρό ανασταλτικό της οικονομικής ανάπτυξης, αφού αποτρέπει τις επενδύσεις, μειώνει κατακόρυφα την ανταγωνιστικότητα με οδυνηρές συνέπειες για την ανεργία. Γι΄ αυτό και δεν πρέπει να αρκεστούμε στον εξορκισμό της, αλλά οφείλουμε να προωθήσουμε τα κατάλληλα μέτρα τους θεσμούς διαφάνειας, ελέγχων και αυστηρών κυρώσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Μέτρα τα οποία θεσμοθέτησα αποτελεσματικά στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ, με βάση τα οποία αργότερα ο Μιλτάδης Έβερτ δημιούργησε του Ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης. Έναν εξαίρετο θεσμό που στην πορεία απαξιώθηκε αφού δε βόλευε το πάρτι της διαφθοράς.

Όλα αυτά που σήμερα βγαίνουν στη φόρα, με το μόνιμο υπουργό του κωνσταντίνου Σημίτη Γιάννο Παπαντωνίου, τον Άκη Τζοχατζόπουλο ( ο οποίος στον πριν το 1996 βίο του ήταν άλλος), και πολλούς άλλους με πολύχρωμη και υπερκομματική χλαίνη, είναι και ήταν γνωστά. Ο κόσμος το είχε τούμπανο, και κάποιοι κρυφό καμάρι. Για να παραφράσουμε και τη γνωστή Παγκάλειο ρήση, αυτοί οι κάποιοι, μαζί με τους μεσάζοντες της διαφθοράς, « μαζί τα φάγανε».

Η διαφθορά έχει έναν πατέρα, τον εκάστοτε αρχηγό.

Ένας ολόκληρος εσμός κυβερνητικών παραγόντων, εκδοτών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, παρατρεχάμενων χόρευε στο χορό της παρασυναλλαγής. Και αυτοί που έπρεπε να βάλουν φρένο στην παρακμή, σφύριζαν αδιάφορα, αν δε συμμετείχαν. Ποιοι ήταν αυτοί ; Ας μην πάμε μακριά και ψάχνουμε για υπεράκτιες συνωμοσίες.

Κυρίως υπεύθυνη ήταν η πολιτική ηγεσία, η κορυφή των κυβερνήσεων, σε αγαστή συνεργασία με τα μεγαλοσυμφέροντα. Τα οποία χωρίς να απαλλάσσονται των ευθυνών, τουλάχιστον έχουν τη δικαιολογία ότι αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Ας μη γελιόμαστε. Από το κεφάλι βρομάει το ψάρι.

Σήμερα αν πυροβολούν τον πιανίστα, τον Γιάννο, τον Άκη και πολλούς άλλους ένθεν και ένθεν, καλά θα κάνουν να μην ξεχνούν τους αρχιμουσικούς και το συνθέτη που τον λέγαν και Σημίτη και κατά περίπτωση και αλιώς. Η διαφθορά άνθησε σε όλα τα κυβερνητικά κομματικά στρατόπεδα τς παρακμής των τελευταίων ετών, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η διαφθορά έχει ένα πατέρα, τον εκάστοτε αρχηγό. Ο αρχηγός είτε γνωρίζει για το πάρτι και πρέπει να λογοδοτήσει γι’αυτό. Ή δε γνωρίζει, ή δε θέλει να γνωρίζει και πάλι πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περιμένοντας τον Λαό *

* Παράφραση του εμβληματικού, για το Θέατρο του Παραλόγου, έργου του Σάμιουελ Μπέκετ '' Περιμένοντας τον Γκοντό ''.
Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες του έργου περιμένουν την άφιξη μιαςυπερβατικής φιγούρας που θα τους σώσει, αλλά που δεν έρχεται ποτέ.

Όπως ακριβώς στο ''θέατρο του παραλόγου'' του Μπέκετ, έτσι και στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία, η άφιξη του Γκοντό ( κάποιου ηγέτη, ή του λαού;; ), συνεχώς αναβάλλεται.

Με διάφορα εύσχημα τερτίπια της εξουσίας, αλλά και με διάθεση παρελκυστική εκ μέρους του ίδιου του λαού, η αντίσταση και η κοινωνική εξέγερση μετατίθεται από μήνα σε εξάμηνο, κι απ' το Πάσχα στον Ιούνιο και μετά στον Σεπτέμβριο..
..και τώρα πάλι μετά, κι αφού ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί-κλοπή της περιουσίας του κόσμου, των αθρόων απολύσεων, ή ίσως και μετά τις ευρωεκλογές, και βλέπουμε!

Στην θέση των θεατών, οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης (και ειδικά του νότου), καθώς και όσοι εδώ στο εσωτερικό πιστεύουν στον μονόδρομο της παρέμβασης του ελληνικού λαού για τηνκάθαρση και την νέμεση της σύγχρονης αυτής τραγωδίας (ή θέατρο του παραλόγου;), απορούν για την ακινησία, για την χωρίς λόγο αναμονή.
Οι ιστορικοί που στο μέλλον θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν την αυτοκτονική αυτή τάση ενός ολόκληρου λαού, θα δυσκολευτούν πάρα πολύ..

Ο δικός μας ''Γκοντό'' όμως, ΠΡΕΠΕΙ να εμφανιστεί!
Δεν υπάρχει η πολυτέλεια άλλης αναμονής!
Όσο αργεί, τόσο τα γεγονότα τρέχουν εις βάρος των χαρακτήρων του έργου, των ίδιων τωνθεατών, εις βάρος όλων!

Αν καθυστερήσει κι άλλο δεν θα υπάρχει πιά τίποτα για να σωθεί..
Ούτε ''χαρακτήρες'', ούτε θεατές..
..ούτε καν το ίδιο το Έργο..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ειλικρινά απορώ

το Διυλιστήριο λέει: εξαιρετικά εύστοχο άρθρο...για όλους μας!...

Κάθομαι στην λιακάδα και αγναντεύω το πέλαγος. Είναι πολύ ζεστή και λαμπερή η μέρα αλλά έχει μια παράξενη αίσθηση σήμερα το χωριό. Κάθε τόσο χτυπά η καμπάνα πένθιμα επειδή πέθανε ένας γέροντας ιερέας.
Προσωπικά τον Θάνατο τον στοχάζομαι κάθε μέρα αλλά σήμερα βλέπω τους ανθρώπους να κινούνται γύρω του, να τον έχουν θέμα στις κουβέντες τους, να τον ακολουθούνε ως πομπή με τ’ αυτοκίνητά τους.

Ο νους μου πηγαίνει κάτι τέτοιες στιγμές σε ανθρώπους που έχουνε την ψευδαίσθηση πως κρατούνε τα ηνία του κόσμου, πως είναι κυβερνήτες κι έχουνε πάρει πάρα πολύ τον εαυτόν τους σοβαρά, πηγαίνει ο νους μου στον Ευάγγελο Βενιζέλο πάντοτε, δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή έχω ακουστά ότι είναι πολυδιαβασμένος λογοτεχνικά, ίσως επειδή κάποτε, πριν πολλά χρόνια, μου είχε στείλει συνεργάτη του να με βρει εδώ κάνοντας διακοπές στο νησί, και να μου μεταφέρει την εκτίμησή του για την λογοτεχνία μου, του είχα γράψει και αφιέρωση θυμάμαι τώρα, σε ένα βιβλίο και του το ‘στειλα πίσω, ίσως να το χει ακόμη ίσως και όχι πια, γι’ αυτό ίσως τον σκέφτομαι περισσότερο από τους άλλους ομοίους του, ίσως βέβαια και επειδή έχει φτάσει πλέον στα υπερθετικά όρια της αλαζονείας, έχει ξεφύγει εντελώς, δεν συνάδει αυτή του η εικόνα με άνθρωπο που εκτιμά την Τέχνη και την νιώθει, γι’ αυτό ίσως τον σκέφτομαι, περισσότερο από τους άλλους και πιο συγκεκριμένα, επειδή τον θεωρώ δείγμα ενδεικτικό του ξεπεσμού μας ως πλάσματα της φύσης.

Κι όποτε τον βλέπω να ομιλεί από βήματος, εκπροσωπώντας κι όλους τους υπόλοιπους του είδους, μου ρχεται πάντα στο μυαλό η κατακλείδα από ένα κείμενο με τίτλο Απορώ που είχα γράψει κάποτε, και το είχα αφιερώσει στην μνήμη του μεγάλου δημιουργού του Θόδωρου Αγγελόπουλου:

“Ειλικρινά απορώ. Πως γίνεται ένας άνθρωπος να έχει περάσει μισόν αιώνα αναπνοών επί της γης και να μην έχει νιώσει τη μικρότητά του. Το τσακ της μιας στιγμής που θα τον κάνει παρελθόν. Και φέρεται ως τύραννος, ως εξουσιαστής υποταγμένος στην ψευτιά μιας παράλληλης στη μόνη αλήθεια πλαστής πραγματικότητας, μες στην οποία ζει και νομίζει πως κυβερνά τα πάντα”.

yiannismakridakis.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρχισαν τις ''πιέσεις'' Τούρκοι και Ουκρανοί για το φορτηγό πλοίο ''Nour M''... και Γκρίζοι Λύκοι στο Πλήρωμα ;

Αρνείται ο Τούρκος κυβερνήτης του ''Nour M'''Hüseyin Yılmaz με συνέντευξή του στο παρκτορείο ειδήσεων dogan που αναδημοδιεύει η Τούρκικη εφήμερία ''Χουριέτ΄ στην Αγγλόφωνη έκδοση της οτι μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά !

Η εφημερίδα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ενώ ο Καπετάνιος ισχυρίζεται οτι είχε ρότα για Λιβύη ..

Πώς δικαιολογείται όμως να περάσει από τη Σύμη αφού είχε ρότα για την Αφρικανική Χώρα ;

Που ειναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου και πως δικαιολογούνται οι σφαίρες των Αντιαεροπορικών που φαίνονται στη φωτογραφία ;

Απορίας άξιο είναι όμως πως οι Ελληνικές Αρχές και η ΕΥΠ επέτρεψε σε ''κρατούμενο Αξιωματικό'' να δώσει συνέντευξη στην Χουριέτ που ειναι γνωστό από πού και από ποιους ελέγχεται;

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως τοπικού δημοσιογράφου στο θάλαμο του ασυρμάτου που είναι υπερσύγχρονος για τα δεδομένα αλλά και την ηλικία του φορτηγού , Ο Αξιωματικός του πλοίου είχε στο γραφείο του φωτογραφίες αλλά και εμβλήματα των Γκρίζων Λύκων που περιπλέκουν σοβαρά την υπόθεση

Αν υποθέσουμε οτι τα κιβώτια με τα όπλα θα είναι και παγιδευμένα όπως μας έχουν συνηθίσει οι Τούρκοι λαθρέμποροι όπλων ίσως τότε η υπόθεση να είναι μεγαλύτερη απο αυτήν που φαίνεται...


Πάντως η άποψη μας είναι οτι ο Υπουργός βιάστηκε να βγάλει τις φωτογραφίες και ελπίζουμε οτι η έρευνα να γίνει ποιο σοβαρό τρόπο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας !

Η συνηθισμένη κρυψώνα των όπλων σε αυτά τα πλοία είναι τα Αμπάρια και για αυτό είχαμε και την υποψία που οδήγησε στην κατάσχεση του πλοίου αφού πλεύση αλλά και η βύθιση του πλοίου δεν δικαιολογούσε τα συνηθισμένα ....

"Δεν υπάρχουν εκρηκτικά ή όπλα επί του σκάφους. Εγώ και το πλήρωμά μου είμαστε σαν τρελοί δήλωσε ο Καπετάνιος στη Χουριέτ . Έμαθα τους ισχυρισμούς ότι το πλοίο μετέφερε 20.000 καλάσνικοφ και εκρηκτικά από τον Τύπο.

Έχω είμαι στη θάλασα για πάνω απο 40 χρόνια, και αυτό ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε μένα, " δήλωσε ο Hüseyin Yılmaz!

«Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι. Έχουν κάνει τη ζωή μου άθλια με λάθος στοιχεία »,

Τα ευρήματα μέχρι στιγμής ...Απο το ''koutipandoras''

Σφαίρες μικρού και μεγάλου διαμετρήματος, για ΑΚ-47 και αντιαεροπορικά πολυβόλα αντίστοιχα, περιείχαν τα πρώτα κιβώτια του φορτηγού πλοίου «NOUR M», που ανοίχτηκαν από τις ελληνικές αρχές. To πλοίο των 20.000 καλάσνικοφ βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Ρόδου από την περασμένη Παρασκευή και όπως έγινε γνωστό, ο έλεγχος του φορτίου θα διαρκέσει μέρες.

Αναπάντητα παραμένουν πολλά βασικά ερωτήματα. Δεν έχει βρεθεί ο ιδιοκτήτης του πλοίου, ο αποστολέας και ο παραλήπτης του φορτίου, ούτε καν ο τελικός προορισμός του. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, φέρεται να είναι τουρκικών συμφερόντων, όμως αυτό δεν είναι παρά εικασίες, καθώς ούτε ο πλοιοκτήτης ούτε ο ιδιοκτήτης του φορτίου έχουν επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές, καθιστώντας αμφίβολη την νομιμότητα τόσο του πλοίου όσο και των όπλων.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ως αποστολέας του φορτίου εμφανίζεται στα παραστατικά ουκρανική εταιρεία με το όνομα «UKRINMASH Cο» και έδρα στο Κίεβο. Γίνεται λόγος μάλιστα για δυσφορία από Ουκρανούς παράγοντες αναφορικά με τη δέσμευση του πλοίου, αφού όπως υποστηρίζουν «η συγκεκριμένη μεταφορά όπλων ήταν απολύτως νόμιμη μεταξύ των κυβερνήσεων Ουκρανίας και Λιβύης».

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Μεγάλη των Εργολάβων Σχολή

Με κερδισμένους πάλι τους εργολάβους των αυτοκινητοδρόμων και με ψίχουλα για όλους τους άλλους κατέληξαν οι δανειακές συμφωνίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων(ΕΤΕπ).
Από τα 550 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης της ΕΤΕπ, τα 350 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση για να καλύψουν υποχρεώσεις της σε έργα αυτοκινητοδρόμων.

Ποσό 150 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε Alpha Bank και Παγκρήτρια Τράπεζα για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκ των οποίων 50 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε επιχειρήσεις με κριτήριο -για πρώτη φορά- την αύξηση της απασχόλησης των νέων. Τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ θα δοθούν για έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μαζί με προηγούμενη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ, το ποσό μόνο για τους αυτοκινητόδρομους φθάνει τα 650 εκατ. ευρώ, ικανοποιώντας τους φίλους της συγκυβέρνησης εργολάβους.

Σ’ αυτά προστίθενται και 1,2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, οπότε ο μεγαλόπνοος στόχος της επανεκκίνησης των έργων, που αναγγέλθηκε πρόωρα την περασμένη άνοιξη από τον πρωθυπουργό θα γίνει πραγματικότητα.

Δεν ξέρουμε αν απ’ αυτή την εξέλιξη θα συγκινηθούν όλοι οι Έλληνες. Αλλά ο πιο ευτυχισμένος υπουργός ήταν χθες ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος στην τελετή υπογραφής των δανειακών συμβάσεων μονοπώλησε πολιτικές κορώνες και το χρόνο της τελετής. Άρχισε να λέει ότι σήμερα είναι μια καλή μέρα για την πολιτική, αφού η υπόθεση των αυτοκινητοδρόμων κλείνει και σε λίγες ημέρες οι συμβάσεις θα πάνε στη Βουλή.

Αντίθετα, ο πιο μετριόφρων από τους τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης που παρέστησαν στην υπογραφή των χρηματοδοτικών συμβάσεων με την ΕΤΕπ ήταν ο κ.Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ξεκίνησε τις διαδικασίες επανεκκίνησης των έργων και βιάστηκε να τα εγκαινιάσει μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος μάλιστα ζητιάνεψε μερικά εκατομμύρια από τον πρόεδρο της ΕΤΕπ για το Επενεδυτικό Ταμείο. Ωστόσο, τα πραγματικά εγκαίνια και τις ανακοινώσεις τα κάνει ο προερχόμενος από ένα κόμμα που είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους εργολάβους, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε κι άλλα έργα όπως η επέκταση του μετρό, προκαλώντας ρίγη ευτυχίας και ικανοποίησης στη μεγάλη των εργολάβων σχολή του Μπόμπολα και του Περιστέρη, εκπροσώπων των εταιρειών Ελλάκτωρ και ΓΕΚ-Τέρνα αντιστοίχως.
πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Κούρδοι της Συρίας σχημάτισαν προσωρινή κυβέρνηση

Οι Κούρδοι που ζουν στα βορειοανατολικά τμήματα της Συρίας, δήλωσαν ότι σχημάτισαν προσωρινή κυβέρνηση, όπως είχαν προαναγγείλει πριν από αρκετές εβδομάδες και παρά τις φήμες για τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία.

Στην ανακοίνωση των Κούρδων αναφέρεται ότι τα στρατεύματα των Κούρδων έχουν αναλάβει τον έλεγχο όλων των σημαντικών περιοχών που προηγουμένως έλεγχαν οι τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι αποτελούν το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρίας που αριθμεί περί τα 23 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η πλειοψηφία των Κούρδων ζει στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα αποθέματα πετρελαίου στη Συρία.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οικογένεια Στουρνάρα ΕΠΕ

To διυλιστήριο λέει: Γι αυτό ο Στουρνάρας βλέπει ανάπτυξη κάθε χρόνο...

Άλλο ένα υπέρογκο ποσό, 1,6 εκ. €, έχει χαριστεί στην οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών για την επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου.

O Γ. Στουρνάρας είναι συνώνυμο της φτωχοποίησης των Ελλήνων και της ευημερίας της οικογένειάς του.

Έχει δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με μετόχους τη σύζυγο και τις δύο κόρες του, την πρόσφατη «Mindview Σύµβουλοι Επιχειρήσεων και Έρευνας ΕΠΕ» και τη γνωστή«Mindwork Business Solutions ΕΠΕ», που είχε αναλάβει την εκστρατεία ενημέρωσης για την πολυφαρμακία από τον ΕΟΦ το 2012 με 435.000€. Γι΄ αυτό το θέμα έχουν γραφτεί πολλές σελίδες στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και έγιναν ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο γιατί, εκτός από το γεγονός ότι είναι η σύζυγος του μνημονιακού υπουργού, η Mindwork Business Solutions ΕΠΕ δεν έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές κατά το παρελθόν και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα . Το αδίκημα είναι καταγραμμένο στο ποινικό μητρώο της εταιρείας και σύμφωνα με το ΠΔ 118/2007 καμιά εταιρεία δεν μπορεί να αναλάβει και να πληρωθεί έργο από το δημόσιο αν δεν υπάρχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Η προνομιακή, όμως, επιλογή της επιχείρησης της οικογένειας Στουρνάρα, παρά το λερωμένο ποινικό μητρώο, έχει παρελθόν. Τον Φεβρουάριο του 2011, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ η Τ. Κουρέα- Κρεμαστινού, κατακυρώθηκε στην Mindwork μαζί με την εταιρεία Agenda Α.Ε το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου». Το ποσό ήταν τετραπλάσιο από αυτό του ΕΟΦ- για ίδιες δράσεις- και ανερχόταν στα 1.602.653€.

Όταν η πρόσβαση των καρκινοπαθών στη φαρμακευτική αγωγή τους δυσκολεύει με κάθε νέο μέτρο του μνημονίου, χαρίζεται ένα αδικαιολόγητα υπέρογκο ποσό για ένα πρόγραμμα, το οποίο παράγει ανύπαρκτο κοινωνικό έργο και είναι ισχνό ως προς την αποτελεσματικότητα του σκοπού του. Στις 19-11-2012, από την σύζυγο του υπουργού, κ. Λ. Νικολοπούλου, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός και αποκαλύφθηκε το άδειο κουστούμι των 1,6εκ€. Το πανάκριβο έργο πραγματοποιήθηκε με 200 εθελοντές από τους δήμους και τις κοινότητες και 300 μέλη εθελοντικών οργανώσεων (κυρίως κατά του καρκίνου αλλά και μελών της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης κ.ά.) και επιστημόνων, (λειτουργών των δομών του ΕΣΥ) προκειμένου να «εξασφαλιστεί η διάχυση και η συνέπεια των μηνυμάτων σ΄ όλη την επικράτεια».

O ρόλος της Mindwork Business Solutions ΕΠΕ μοιάζει να περιορίζεται στο σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής για την πρόληψη του καρκίνου, δηλαδή ήταν ο ακριβοπληρωμένος «στρατηγικός νους» της καμπάνιας. Το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΟ είχαν δρομολογήσει τις σχετικές δράσεις, όπως προκύπτει από Δελτία Τύπου.

Το χειροπιαστό έργο της Mindwork Business Solutions ΕΠΕ μοιάζει να εξαντλείται στα οκτώ τεύχη του περιοδικού «Γραμμή ζωής» από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, με ενημερωτικά και συμβουλευτικά θέματα υγείας και καρκίνου.

Η διάρκεια του προγράμματος θα έπρεπε να είναι διετής (Ιαν 2011 –Ιαν. 2013) όπως προκύπτει από την ευρωπαϊκή εφημερίδα. αλλά ήταν μικρότερη του έτους, όπως φαίνεται από τα περιοδικά και από τις εκδηλώσεις, που έγιναν για 5 είδη καρκίνου με διάρκειά, μόλις, ενός μήνα για κάθε είδος.

Μια προκλητική δαπάνη, σε μνημονιακούς καιρούς, σε μια κοινωνία 3 εκ ανασφάλιστων χωρίς πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα. Όταν οι συμπολίτες μας παλεύουν για στοιχειώδη επιβίωση, τα κυβερνητικά πρόσωπα, οι συγγενείς και επιτελείς τους επωφελούνται από την εξουσία και εμπλέκονται σε προνομιακές σχέσεις νομής του δημοσίου χρήματος.

Η οργή, όμως, συσσωρεύεται και θα ξεχειλίσει όσο και αν οι προύχοντες επαναπαύονται στον φόβο και την κατάθλιψη που έχουν παγιδεύσει την κοινωνία.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....