Διυλιστήριο: 07/22/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

VIDEO - Γκλέτσος : Καταστρέψατε την Ελλάδα, και θες και σεβασμό '''

Τα χώνει γερά ο Απόστολος Γκλέτσος,δήμαρχος στυλίδας
Ποιος είδε τον Γκλέτσο και δεν τον φοβήθηκε, μετά από μια φράση του πρώην νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα, στη συνεδρίαση που έγινε στις 29 11 2011 στην αίθουσα της οδού Αινιάνων για την παρουσίαση του ΕΣΠΑ στη Φθιώτιδα.

Μεταξύ του Δημάρχου Στυλίδας και του Θανάση Χειμάρα υπήρξε διαφωνία και φραστικό επεισόδιο για μια μελέτη που αφορούσε στο λιμάνι της Στυλίδας.

Σύμφωνα με το LamiaReport, όταν ο Θανάσης Χειμάρας είπε στον Απόστολο Γκλέτσο ότι εδώ δεν είναι θέατρο, ο δήμαρχος βγήκε εκτός εαυτού.

Ο Θανάσης Χειμάρας αναγκάστηκε να φύγει από την αίθουσα μετά τα όσα άκουσε,
ενώ ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς διέκοψε τη συνεδρίαση αφού μάταια προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Απόστολο Γκλέτσο.

"Είσαι καραγκιόζης... κανένας σεβασμός στα λαμόγια... τέλος η κοροϊδία, καταστρέψατε την Ελλάδα" είπε μεταξύ άλλων στο Θανάση Χειμάρα ο Απόστολος Γκλέτσος.

 
Διυλιστήριο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για όσους συνεχίζουν να λένε ότι δεν παράγουμε τίποτα ως χώρα


Για όσους συνεχίζουν να λένε ότι δεν παράγουμε τίποτα ως χώρα, για όσους συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες είναι ''τεμπέληδες'', για όσους αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν τα μνημόνια, για όσους αναρωτιούνται ποιους ωφελεί μια καταστροφή της Ελλάδας, για όσους δεν πιστεύουν στα παγκόσμια λόμπι ...... παραθέτουμε τι παράγει η Ελλάδα:

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
 2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε  είδος πλοίου .
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν  βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία  είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
10. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για  χιλιάδες εφαρμογές.
11. Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών.

12. Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κα.
13. Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
14. Είμαστε 3η χώρα  σε παραγωγή κρόκου. (saffron) Κοζάνης αλλά εμείς ούτε που το ξέρουμε.... Βάζουμε στα φαγητά μας... κετσάπια και αμφίβολης προέλευσης σως....
15. Είμαστε 5η χώρα  σε εξαγωγες σπαραγγιων... ( δοκιμάστε τα βραστα ή όμελέτα)
16. Είμαστε 7η χώρα  παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν 4η)
17. Είμαστε 11η  σε παραγωγή βαμβακιού
18. Είμαστε 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προιόντων
19. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
20. Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι πρώτη παγκοσμίως

21. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.


Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Φίλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών που κατά 95% ελέγχονται από τα μεγάλα παγκόσμια ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ κέντρα του πλανήτη. Εξ' άλλου, αυτοί (οι σοφοί της σιών), είναι που κατασκεύασαν την κρίση στην Ελλάδα, μαζί με τους πολιτικούς μας, που είναι τα τσιράκια τους.   Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απ' αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
diulistirio
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το βίντεο που πρέπει να βλέπουν κάθε μέρα οι Έλληνες !!!

Μπορεί η ανεργία να έχει φτάσει στο 27%.

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου να έφτασε στο ναδίρ του έτους.

Μπορεί όλα τα "μέτρα" που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να λαμβάνονται για να καλύψουμε "μαύρες τρύπες" ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου μας.

Μπορεί το έλλειμμα της χώρας να μη μειώνεται.

Μπορεί οι αυτοκτονίες και τα γεύματα σε κάδους απορριμάτων, να αποτελούν πια μια ρουτίνα της καθημερινότητας.

Μπορεί να μην υπάρχει κανένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.


Ωστόσο, ένας άνθρωπος σου λέει, πως "όλα πηγαίνουν περίφημα". Πως "η Ελλάδα, επανακτά την εμπιστοσύνη των εταίρων της". Πως αποκτούμε "αξιοπιστία".

Προφανώς γι' αυτόν οι αριθμοί που αφορούν τους ανθρώπους δεν έχουν σημασία. Για αυτόν, σημασία έχουν οι αριθμοί που αφορούν άλλους αριθμούς. Είναι ένας μεσάζων, ανάμεσα σε έναν λαό και μια τράπεζα. Όταν ο μεσάζων λέει "όλα πηγαίνουν περίφημα" εννοεί πως καταφέρνει να κάνει τη δουλειά του και να πληρώσει την τράπεζα, χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τη θέση του.

Αυτός ο άνθρωπος, είναι ανεπάγγελτος. Αυτός ο άνθρωπος, κατόρθωσε να εκλεγεί πρωθυπουργός, αφού είχε κάνει την παρακάτω δήλωση:

ramnousia
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΘΑ ΜΑΣ ''ΠΙΟΥΝ'' ΤΟ ΑΙΜΑ. 21 φόροι σε έξι μήνες!

Είκοσι φορές θα χτυπήσει μέχρι τον Φεβρουάριο η Εφορία την πόρτα των φορολογουμένων για να εισπράξει 7,2 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας ο λογαριασμός αγγίζει τα 8.5 δισ. ευρώ. 

Έως τον Νοέμβριο θα φτάσουν στην πόρτα του κάθε φορολογούμενου πολίτη αυτή της χώρας έξι διαφορετικά ειδοποιητήρια πληρωμής για συνολικά εννέα φόρους:

-Φόρους εισοδήματος (που ενσωματώνει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος)
-Ενιαίο εκκαθαριστικό για ΦΑΠ 2011-2012
-Άλλο εκκαθαριστικό για ΦΑΠ 2013
-Ξεχωριστό εκκαθαριστικό για τον φόρο πολυτελείας
-Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που θα συνεισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανά δίμηνο,
-Τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. του 2014.

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ένα νοικοκυριό με ακίνητα και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού θα πρέπει να πληρώσει ακόμη και τέσσερις φόρους μέσα σε έναν μήνα:

Ιούλιος: 2 φόρους. Πρώτη από τις πέντε δόσεις για το ΕΕΤΑ μέσω των λογαριασμών ρεύματος και α’ δόση του φόρου εισοδήματος 2013.

Αύγουστος:1 φόρο. Πρώτη δόση ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012

Σεπτέμβριος: 3 φόρους. Δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, δεύτερη δόση ΕΕΤΑ και δεύτερη δόση ΦΑΠ για το 2011 και το 2012

Οκτώβριος: 2 φόρους. Καταβολή τρίτης δόσης ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, πληρωμή φόρου πολυτελείας (για ιδιοκτήτες Ι.Χ. κ.λπ.)

Νοέμβριος: 4 φόρους. Τέταρτη δόση ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, πρώτη δόση ΦΑΠ του 2013, τρίτη δόση για τον φόρο εισοδήματος, τρίτη δόση ΕΕΤΑ

Δεκέμβριος: 3 φόρους. Πληρωμή της 5ης δόσης για το τέλος ακινήτων, 6η δόση για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012, δεύτερη δόση ΦΑΠ του 2013

Ιανουάριος 2014: 2 φόρους. Καταβολή 6ης δόσης για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012 και 3ης δόσης ΦΑΠ του 2013

Φεβρουάριος 2014: 3 φόρους. Πληρωμή 5ης δόσης μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για το ειδικό τέλος ακινήτων, καταβολή της 7ης και τελευταίας δόσης για τον ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, πληρωμή 4ης (τελευταίας) δόσης ΦΑΠ για το 2013. 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκαλύψεις Spiegel για συνεργασία αμερικανικών και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονταν με την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ. Το περιοδικό παρουσιάζει έγγραφα που δείχνουν ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BfV προμηθεύτηκε το πρόγραμμα XKeyScore από τους αμερικανούς προκειμένου να είναι καλύτερη η συνεργασία των δύο χωρών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
«Ακούμε τώρα ότι υψηλά στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας συναντήθηκαν με την καγκελαρία. Και μετά αυτοί προσποιούνται ότι δεν ήξεραν τίποτα. Είναι γελοίο», είπε ο Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε του κόμματος των Πρασίνων.
«Αν είναι αλήθεια ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών παραβίασε τους νόμους για τα προσωικά δεδομένα, πρέπει να παραιτηθεί αμέσως«, δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών.
Στην καθιερωμένη καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου της, η Άνγκελα Μέρκελ, ρωτήθηκε για τις αποκαλύψεις Σνόουντεν σχετικά με τη χρήση του αμερικανικού προγράμματος Prism σε γερμανικό έδαφος, ωστόσο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, λέγοντας ότι αναμένει εξηγήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση. «Η Γερμανία είναι μια χώρα ελευθερίας» είχε τονίσει η γερμανίδα καγκελάριος.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Λαγκάρντ πουλάει τη Ρουμανία !!! Διαβάστε το και βρείτε τις ομοιότητες .....

Για την αποπληρωμή δανείου 20 δισ. ευρώ και μετά την αποτυχία της συνταγής σκληρής λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές, το ΔΝΤ βγάζει σήμερα στο σφυρί το σύνολο σχεδόν του δημόσιου τομέα

Του Μιχάλη Ψύλου

Ετριβε τα χέρια της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, που επισκέφθηκε το Βουκουρέστι στα μέσα της εβδομάδας. Η αποστολή του ΔΝΤ εκπληρώθηκε: ταχυδρομεία, αερομεταφορές, ενέργεια, παιδεία, υγεία, όλοι οι τομείς του Δημοσίου πωλούνται στη Ρουμανία. «Σύντομα δεν θα υπάρχει κανένα σημαντικό πράγμα στη Ρουμανία που να είναι ρουμανικό» είναι το πικρόχολο αστείο που ακούς στους δρόμους του Βουκουρεστίου, γράφει η Γαλλίδα δημοσιογράφος Μαριάν Ριγκό στην ιστοσελίδα «Slate».

Ολη η χώρα είναι προς πώληση για να ξεπληρωθούν τα χρέη. Και μην νομίζετε ότι τα νούμερα είναι κολοσσιαία. Μόλις 20 δισ. ευρώ δανείστηκε η Ρουμανία το 2009 από το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την Παγκόσμια Τράπεζα για να «επιβιώσει». Και εδώ η συνταγή απέτυχε και ο ασθενής απέθανε. Εφαρμόζοντας τις επιταγές του ΔΝΤ, ο δεξιός πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου επέβαλε στους Ρουμάνους μια εξοντωτική λιτότητα. Οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 25% και οι συντάξεις κατά 15%. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από 19 σε 24%. Περίπου 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν τα επόμενα δύο χρόνια. Μια εξοντωτική «θεραπεία σοκ» που απαιτήθηκε από την τρόικα σε αντάλλαγμα για τα 20 δισ. ευρώ της «βοήθειας». Αποτέλεσμα; Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 8,5 ποσοστιαίες μονάδες και το έλλειμμα έφτασε στο 7,2% του ΑΕΠ. Εκτός από τη σκληρή λιτότητα που σαρώνει την κοινωνία εδώ και τρία χρόνια, η τρόικα επέβαλε και την ιδιωτικοποίηση των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων για να προσελκύσει δήθεν ξένους επενδυτές.

«Οι δημόσιες επιχειρήσεις εκποιούνται αντί πινακίου φακής υπό την πίεση του ΔΝΤ και όλα αυτά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα» λέει ο οικονομολόγος Ιλιε Σερμπανέσκου. Πέρυσι το καλοκαίρι, με εντολή του ΔΝΤ, πωλήθηκε ένα γιγαντιαίο χημικό εργοστάσιο σε έναν πολιτικό και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης αντί 45 εκατ. ευρώ. Τελικά, η εταιρεία τέθηκε υπό εκκαθάριση, επειδή ο αγοραστής αποδείχτηκε ότι δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει…

Η δημόσια εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών CFR Marfa εξαγοράστηκε από την ιδιωτική GFR αντί 202 εκατ. ευρώ, όταν πριν από έξι χρόνια η αξία της ξεπερνούσε τα δύο δισ. Στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών, προς πώληση είναι τρεις δημόσιες επιχειρήσεις. Στην ενέργεια προωθείται η ιδιωτικοποίηση δύο εταιρειών παραγωγής και μεταφοράς φυσικού αερίου, υδροηλεκτρικά εργοστάσια όπως και της εταιρείας που διαθέτει τον μοναδικό πυρηνικό σταθμό της χώρας και για τον οποίο ενδιαφέρονται οι Κινέζοι.

Προς πώληση είναι επίσης οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και ήδη για να γίνουν πιο «ελκυστικές» απολύθηκαν 3.650 εργαζόμενοι, δηλαδή το 11% του εργατικού δυναμικού. Η κυβέρνηση σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει επίσης τμήματα του συστήματος υγείας, φέρνοντας τέσσερις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες στην αγορά, περιορίζοντας κατά συνέπεια το εύρος της δημόσιας ασφάλισης.

Τα τρία τελευταία χρόνια, άλλωστε, οι κυβερνήσεις άλλαζαν, αλλά η λιτότητα καλά κρατεί. Η κεντροαριστερή κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα, που είχε εκλεγεί με άπειρες φιλολαϊκές υποσχέσεις, ήδη προωθεί νέες μειώσεις στους μισθούς και αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός υποδέχτηκε μάλιστα την Κριστίν Λαγκάρντ με μια εξαγγελία: Το προσεχές διάστημα θα απολυθούν άλλοι 2.800 δημόσιοι υπάλληλοι. Νέο «αίμα» σε αντάλλαγμα μιας νέας δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα (stand by), ενός μνημονίου, που ζήτησε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οπως είπε ο Πόντα, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να λάβει οικονομική βοήθεια -«δεν χρειαζόμαστε χρήματα, μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά- αλλά θα λειτουργεί ως μέσο στήριξης σε περίπτωση που, τελικά, η χώρα χρειαστεί την διάθεση πόρων.

Τα συνδικάτα εκφράζουν φόβους ότι λόγω των ιδιωτικοποιήσεων άλλες 17.000 θέσεις εργασίας θα βρεθούν σε κίνδυνο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οπως λέει ο Ρουμάνος δημοσιογράφος Μόιζε Γκουράν, «η Ρουμανία έχει χάσει τέσσερα χρόνια. Η συμφωνία με το ΔΝΤ ήταν στην πραγματικότητα ένας αποκλεισμός. Μια περίοδος κατά την οποία η κυβέρνηση εκτελούσε αποφάσεις που ελάμβαναν κάποιοι λογιστές». Κάθε ομοιότητα με την Ελλάδα μόνο τυχαία δεν είναι…
efsyn
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!!!!


Μπορεί η Γερμανία να μην έχει κλάδο ελαίας ούτε για δείγμα, όμως η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ ... για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο. Αν και εξάγουμε χιλιάδες τόνου ελαιόλαδου στο εξωτερικό, είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να καλύψουμε την εσωτερική ζήτηση, καλύπτοντας την κατανάλωση ελαιόλαδου μέσω εισαγωγών.
Το ειρωνικό είναι ότι το χύμα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που πουλάνε οι Έλληνες παραγωγοί στο εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού περάσει από μια διαδικασία ανάμειξης με λάδια κατώτερης ποιότητας, επιστρέφει στα ελληνικά ράφια με διαφορετική ονομασία προέλευσης, διατηρώντας την ιδιότητα του «έξτρα παρθένου».
«Αν και ο κλάδος παρουσιάζει σημαντική δυναμική διεθνώς τα τελευταία χρόνια, η ελληνική παραγωγή έχει μείνει στάσιμη. Γι' αυτό και παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα»δηλώνει στον Τύπο της Κυριακής, ο κ. Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος.

«Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ελαιόλαδο διατίθεται χύμα σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες αναλαμβάνουν και την τυποποίηση του. Ο κύριος εισαγωγέας του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η Ιταλία η οποία αναλαμβάνει τη συσκευασία και την προώθηση του στις διεθνείς αγορές ως ιταλικού προϊόντος πλέον δηλώνει ο κ. Γονιωτάκης.
forza-grecia
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) «Εξωθεσμικοί παράγοντες υπαγορεύουν μέτρα εξαθλίωσης»

Η κατάσταση στους δικηγόρους είναι τουλάχιστον δραματική. Ομως η λύση δεν είναι να αυτοκτονήσουμε...
Συνέντευξη στη ΒΑΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Καυστικός κατά της κυβερνητικής πολιτικής εμφανίζεται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος καταγγέλλει ότι πίσω από τα μνημονιακά μέτρα κρύβονται διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα.
Τονίζει ότι η χάραξη της γενικής πολιτικής γίνεται από εξωθεσμικούς παράγοντες, κάτι που, όπως επισημαίνει, θέτει ζήτημα δημοκρατίας.
Χαρακτηρίζει κατάφωρα αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για τις προσωρινές διαταγές που πέρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, ενώ για το νέο Κώδικα Δικηγόρων αναφέρει ότι επιχειρείται να αποκρουστούν μνημονιακής εμπνεύσεως οπισθοδρομήσεις.
* Είναι η πολλοστή φορά που ψηφίζονται νομοθετήματα τα οποία καταγγέλλονται ως αντισυνταγματικά. Τίθεται ζήτημα δημοκρατίας;
- Ο ίδιος ο ορισμός της Δημοκρατίας δεν εξαντλείται στην αναγνώριση του λαού ως πηγής κάθε εξουσίας αλλά περιλαμβάνει και την άσκηση όλων των εξουσιών προς το συμφέρον του λαού. Οταν η γενική πολιτική της χώρας κατευθύνεται από εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι, κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας, υπαγορεύουν μέτρα που εξαθλιώνουν τους πολίτες προκειμένου να ωφεληθούν συγκεκριμένα διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, σαφώς και τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας.
* Η απορρύθμιση του επαγγέλματος μέσω της λεγόμενης απελευθέρωσης και η εφαρμογή μνημονιακών μέτρων στον κλάδο έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος των δικηγόρων και κυρίως των νέων στην εξαθλίωση. Γιατί δεν συγκαλείτε Γενική Συνέλευση;
- Ο ΔΣΑ πρωτοστάτησε με το ΤΕΕ στη δημιουργία διασυντονιστικού οργάνου που συνεδριάζει ανά δεκαπενθήμερο και εξετάζει την ανάπτυξη κοινών δράσεων απέναντι στη «μνημονιακή» λαίλαπα, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΓΕΩΤΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, του ΠΙΣ, της ΕΟΟ, του ΟΕΕ και του ΣΣΑ. Οσον αφορά στις Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες αναφέρεστε, από τους περίπου 22.000 συναδέλφους-μέλη του Συλλόγου μας, δυστυχώς η συμμετοχή σπανίως ξεπερνά τους 1.000-1.500, οι δε αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων είναι δεσμευτικές για όλους. Η κατάσταση στους δικηγόρους είναι τουλάχιστον δραματική. Ομως η λύση δεν είναι να αυτοκτονήσουμε.
* Με ποιες ρυθμίσεις του νέου Κώδικα Δικηγόρων διαφωνείτε;
- Επειτα από μακρά περίοδο διαβούλευσης, με τη συμμετοχή του συνόλου των συναδέλφων, αυτές τις μέρες είμαστε σε διαρκή επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν «μνημονιακής» εμπνεύσεως οπισθοδρομήσεις, οι οποίες απειλούν να υποσκάψουν περαιτέρω το χαρακτήρα της δικηγορίας ως δημοσίου λειτουργήματος και το δικαίωμα του δικηγόρου σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, έχει επανειλημμένα στο παρελθόν τοποθετηθεί για το δημόσιο χαρακτήρα του δικηγορικού λειτουργήματος.
* Ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης;
- Εντελώς επιγραμματικά, θα σας έλεγα ότι η εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης προϋποθέτει αύξηση του αριθμού των δικαστών και του ανθρώπινου δυναμικού των διοικητικών υπηρεσιών των δικαστηρίων, χωροταξική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, ταχεία υλοποίηση της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων στο σύνολο των δικαστηρίων της χώρας, αναμόρφωση των Κωδίκων Δικονομίας, ενίσχυση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων και διασφάλιση της ανεξαρτησίας των δικαστών.
* Πώς σχολιάζετε τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου αναφορικά με τις προσωρινές διαταγές και τα ασφαλιστικά μέτρα;
- Η εξάρτηση της έκδοσης και της ισχύος της προσωρινής διαταγής από το χρόνο συζήτησης της σχετικής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και, επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου, η εξάρτηση της ισχύος των ασφαλιστικών μέτρων από το χρόνο συζήτησης της σχετικής αγωγής είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές. Η παροχή και η διατήρηση της προσωρινής δικαστικής προστασίας δεν επιτρέπεται να εξαρτώνται από την εξυπηρέτηση σκοπών αντίθετων προς την ανάγκη διαφύλαξης των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων των πολιτών, οι δε προθεσμίες που προβλέπονται είναι στην πράξη αδύνατον να τηρηθούν. Εξάλλου, τα ίδια τα δικαστήρια έχουν κρίνει ότι οι όποιες προθεσμίες ενέργειας, όταν δεν συνδέονται με παραγραφή ή αποσβεστική προθεσμία, είναι ενδεικτικές.
enet
Διαβάστε περισσότερα.... »
....