Διυλιστήριο: 10/05/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κλ. Ρέγκλινγκ στο Bloomberg: Πρόοδος στο θέμα του χρέους - Μεγάλες οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας πλέον



Πρόοδος στο θέμα του χρέους - Μεγάλες οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας πλέον

Για βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της χώρας και πρόοδο στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έκανε λόγο ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Bloomberg.

Αν και ο κ. Ρέγκλινγκ είπε πως η Ελλάδα είναι μια περίπτωση που παραμένει δύσκολη, τόνισε ωστόσο ότι η χώρα σημειώνει πρόοδο.

«Από τον Αύγουστο έχουμε επιστρέψει σε μια συνεργατική φάση», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM , προσθέτοντας πως έχουν ήδη εκταμιευτεί δόσεις από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και σημειώνοντας ότι «εκταμιεύουμε δόσεις μόνο όταν έχουν τηρηθεί οι όροι πλήρως, και αυτό συμβαίνει».

Για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, υπενθύμισε πως υπήρξε μια έντονη συζήτηση φέτος στο Eurogroup και πως οι 19 υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε συμφωνία με το ΔΝΤ ότι θα εργαστούν άμεσα για βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης, «κάτι το οποίο ήδη κάνουμε στον ESM, κυρίως για να μειώσουμε τα επιτόκια για το μέλλον, και αργότερα θα εξετάσουμε πόση επιπλέον ελάφρυνση χρέους χρειάζεται πραγματικά».

«Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα διαφέρει από άλλες χώρες με τις οποίες συναλλάσσεται το ΔΝΤ στον κόσμο. Το πλαίσιο το οποίο χρησιμοποιεί το ΔΝΤ στον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα πολύ καλό πλαίσιο. Όμως στην Ευρώπη πρέπει να προσαρμοστεί, διότι εκεί βρισκόμαστε εμείς του ESM».

Ερωτηθείς τι ζητάει από την ελληνική ελίτ ώστε να διατηρηθεί η αισιοδοξία για επιστροφή της ανάπτυξης σε προ κρίσης επίπεδα, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε πως οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δεν είναι κακές, ενώ το ΔΝΤ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του, αναμένοντας τώρα ρυθμό ανάπτυξης 2,8% του χρόνου, «άρα αρχίζουν να βγαίνουν από τα προβλήματα.

Βεβαίως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Ότι πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο, άρα μένουν ακόμα δύο χρόνια. Θα τους βοηθήσουμε με χρήματα ώστε να περάσουν αυτή τη φάση, αν εφαρμόσουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις». Πάντως, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως υπάρχουν καθυστερήσεις και μικροεμπόδια, καθώς δεν στηρίζουν όλοι στην κυβέρνηση το πρόγραμμα, αν και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας το στηρίζουν.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΔΝΤ καθίζει τον Σόιμπλε στο σκαμνί

Ο άνθρωπος του Ομπάμα στο Ταμείο «μαστιγώνει» τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ για το ελληνικό χρέος και την εμμονή του στη λιτότητα

Με δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών τους, το ΔΝΤ και η Κομισιόν παίρνουν θέση υπέρ του ελληνικού αιτήματος για άμεση λήψη αποφάσεων διευθέτησης του χρέους, διαμορφώνοντας ευνοϊκότερο κλίμα για την Ελλάδα ενόψει των διαβουλεύσεων στο Washington Group.

«Ηρθε η ώρα να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι και το Eurogroup τις ευθύνες τους, προσδιορίζοντας βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», είπε στο Ευρωκοινοβούλιο ο επίτροπος Μοσκοβισί. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπστφελντ – τον οποίο επέβαλε σ’ αυτή τη θέση ο πρόεδρος Ομπάμα – εξαπέλυε ευθεία επίθεση κατά της στάσης του Βερολίνου και των επιλογών του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόφγκανγκ Σόιμπλε.

Του Νώντα Χαλδούπη

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών, που εκφράζει προοδευτικές-κεϋνσιανές αντιλήψεις για τα ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας, ήταν πολύ πιο σκληρός από τον Γάλλο προκάτοχό του Ολιβιέ Μπλανσάρ έναντι των γερμανικών θέσεων για τα μεγάλα ανοικτά θέματα της ευρωζώνης - από τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους μέχρι την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής και τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Οι δηλώσεις του Όμπστφελντ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση των προβλέψεων του Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία (World Economic Outlook 2016) δημιουργούν πολύ βαρύ κλίμα για τη γερμανική αντιπροσωπεία στη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στο περιθώριο της οποίας είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση των πιστωτών της Ελλάδας, όπου θα συζητηθεί το θέμα του χρέους.

Πολιτικές- εκλογικές σκοπιμότητες

Αν και σεβάσθηκε τους κανόνες διπλωματικής/τεχνοκρατικής διατύπωσης απόψεων εκ μέρους στελεχών του Ταμείου, ο Αμερικανός οικονομολόγος κατέστησε σαφές ότι οι πολιτικές «ευαισθησίες» του Βερολίνου, ενόψει των εθνικών εκλογών, δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόσχημα για να αναβληθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ούτε θα πρέπει το Βερολίνο να περιμένει ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να μετέχει σε ένα πρόγραμμα που θεωρεί ότι «δεν βγαίνει», παρακάμπτοντας τους κανόνες του.

«Από τη δική μας οπτική στο Ταμείο, πιστεύουμε ότι είναι θεμελιώδες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές συνθήκες σε επιμέρους χώρες, να βγαίνουν οι αριθμοί του προγράμματος. Οι αριθμοί δεν πρέπει να εξαρτώνται από πολιτικούς υπολογισμούς», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Περιγράφοντας τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει το ΔΝΤ στις συζητήσεις του Washington Group, ο Όμπστφελντ πρόσθεσε: «Έτσι, πιστεύω ότι οι εμπλεκόμενοι στη διαπραγμάτευση θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να σκεφθούν ρυθμίσεις που θα οδηγούν σε ένα ρεαλιστικό δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα πρόγραμμα που θα απαιτεί δημοσιονομικά πλεονάσματα πολιτικά βιώσιμα για τη χώρα. Το ύψος του χρέους θα πρέπει να είναι συνεπές με το δημοσιονομικό πρόγραμμα, αν θέλουμε να είναι ένα βιώσιμο πρόγραμμα μακράς πνοής, αντί να “κλωτσήσουμε το κονσερβοκούτι πιο μακριά στο δρόμο”».

Προβλέψεις για την Ελλάδα


Πέρα από αυτά τα σχόλια, που ακυρώνουν προκαταβολικά τη γνωστή επιχειρηματολογία Σόιμπλε για την Ελλάδα («δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί τώρα το θέμα του χρέους»), ο Όμπστφελντ υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις και με τις αναθεωρημένες προβλέψεις για τα ελληνικά βασικά οικονομικά μεγέθη.

Στο WEO προβλέπεται οριακή ανάπτυξη ήδη από φέτος και ο ρυθμός για το 2017 αναθεωρείται στο 2,8%. Αυτό υποδηλώνει ότι το Ταμείο, σε αντίθεση με τον μονίμως επιφυλακτικό κ. Σόιμπλε, περιμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα «τρέξει» σωστά το πρόγραμμα, επιτυγχάνοντας καλύτερους από το αναμενόμενο ρυθμούς ανάπτυξης.

Όμως, στην πρόβλεψη για το 2021, το Ταμείο κατεβάζει κάτω από το 2% το ρυθμό ανάπτυξης, θέλοντας να υποδηλώσει ότι χωρίς ένα βιώσιμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, με την απαιτούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να πετύχει τους ρυθμούς ανάπτυξης που χρειάζονται για να ξεφύγει από την παγίδα χρέους.

Λιτότητα σε βάρος τη ανάπτυξης

Εκτός από το θέμα της Ελλάδας, όμως, δεν πέρασε απαρατήρητη και η αυστηρή κριτική που άσκησε στην Γερμανία ο Όμπστφελντ για την εμμονή της γερμανικής κυβέρνησης στη λιτότητα στην ευρωζώνη, σε μιαπερίοδο μηδενικών επιτοκίων που δίνουν, όπως είπε, μια μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις σε υποδομές και στην εκπαίδευση.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην γκρίνια των Γερμανών για τη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ο Αμερικανός οικονομολόγος στήριξε απόλυτα τον Μ. Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι είναι υποχρεωμένος να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να ανεβάσει τον πληθωρισμό και πρέπει να συνεχίσει τη χαλαρή πολιτική του, όσο δεν θα έχει βοήθεια από τις κυβερνήσεις με μέτρα τόνωσης των οικονομιών.

Σχολιάζοντας την παράδοξη θέση των Γερμανών, που τάσσονται κατά της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και ταυτόχρονα ζητούν αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, ο Όμπστφελντ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις που έχουν τέτοιες θέσεις πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να τα έχουν όλα.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του Ταμείου διαμορφώνουν ένα πρωτοφανώς εχθρικό κλίμα για τον Β. Σόιμπλε, που προσέρχεται στις εργασίες του Ταμείου φορτωμένος με το μεγάλο βάρος των προβλημάτων της Deutsche Bank, ενώ θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις σε όλα τα μέτωπα για να αναθεωρήσει την πολιτική του. Σε πρώτη ανάγνωση, τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να διαμορφώνει ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα για την ελληνική προσπάθεια να εξασφαλίσει από το Washington Group ευρεία συναίνεση για αναδιάρθρωση του χρέους


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φερχόφσταντ: Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως λογιστική άσκηση



«Να σταματήσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μία λογιστική άσκηση. Η πολιτική τους δεν λειτουργεί», δήλωσε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να αυξήσουμε τις πιέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά κατεξοχήν στους θεσμούς, για να αλλάξουν την πολιτική προς την Ελλάδα, η οποία δεν λειτουργεί», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Φερχόφσταντ, «δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2016. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2017 έγινε με βάση μία πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης 2,7%. Νομίζω ότι πρόκειται για έλλειψη σοβαρότητας, το να βασίζεται ένας προϋπολογισμός σε μία πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα που να πλησιάζει το 3%. Ελπίζω να είναι αλήθεια, ας μη θεωρηθεί ότι είμαι αγενής, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι η πραγματικότητα. Θα πρέπει, επομένως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ να σταματήσουν να θεωρούν ότι με τη στρατηγική που εφαρμόζουν σήμερα θα λύσουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα λυθεί εφόσον υπάρξει αλλαγή της εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα που υποστηρίζεται από τις πιέσεις που ασκούν οι θεσμοί».

«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, σαν να επρόκειτο για μία λογιστική άσκηση», ανέφερε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων και εξήγησε: «Λογιστική, δηλαδή εάν τα χρήματα μαζεύονται από την αύξηση των φόρων ή εάν τα χρήματα μαζεύονται από τη μείωση των μισθών το ίδιο κάνει, εάν το πρωτογενές πλεόνασμα ή το χρέος είναι αυτά που είναι, δεν πειράζει. Όχι, η πραγματικότητα είναι άλλη. Στην Ελλάδα δεν έχουμε να κάνουμε μία λογιστική πράξη, αλλά μία σε βάθος μεταρρύθμιση της οικονομίας, του πολιτικού συστήματος, κατά της διαφθοράς κ.λπ. Αυτό θα πρέπει να επιδιώξουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και να σταματήσουν να περιορίζουν την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος σε μία λογιστική άσκηση... χωρίς αποτέλεσμα».

Σημειώνεται, ότι η Ομάδα των Φιλελευθέρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει συντάξει ένα 20σέλιδο έγγραφο, με στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα και ο κ. Φερχόφταντ στηρίζει τις θέσεις του. Ο τίτλος του εγγράφου είναι «Η Αλήθεια για την Ελλάδα». Για τη σύνταξή του συνεργάσθηκε στην Αθήνα το Insitute for Regulatory Policy Research και το Ποτάμι ως ιδεολογικά προσκείμενο στους Φιλελευθέρους κόμμα. Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρονται τα τρία μνημόνια και οι «λανθασμένες απαντήσεις» που έχουν δοθεί για την κρίση.

Ο κ. Φερχόσφσταντ δήλωσε ότι η Ομάδα του είναι άκρως αποφασισμένη να εκφράσει δυναμικά τις θέσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αλλαγή της αντιμετώπισης της Ελλάδας.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το μεγάλο μυστικό που κρύβει η λίστα Λαγκάρντ ακούει στο όνομα ....Σάμπι Μιώνης



Εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον διαβόητο Σάμπι Μιώνης που εκτός από διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου, δηλώνει «Έλληνας», αλλά εμφανίζεται και ως ένστολος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!

Ο Σάμπι Μιώνης της Capital Management Advisors που πλέον ανήκει στην EFG International (Eurobank), παραδέχθηκε ότι τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ (τράπεζα HSBC) προέρχονταν από μεριδιούχους της δικής του διαχείρησης.

Στο παρελθόν κατηγορήθηκε από την ελβετική τράπεζα Julius Baer για διευκόλυνση φοροδιαφυγής (παραδόθηκε λίστα στην Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) και ξέπλυμμα χρήματος, ενώ το ΣΔΟΕ έκανε επιδρομή στα γραφεία του και κατέσχεσε φακέλους και ηλεκτρονικά αρχεία αλλά η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στη δικαιοσύνη παρά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης.

Επίσης, ο Σ. Μιώνης, αναφέρεται σε άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ (το Ισραήλ δεν εκδίδει υπηκόους του) και το όνομά του βρίσκεται σε δικογραφία του IRS με αριθμό 219327706 (29/6/2006).

Εκτός από τις τεράστιες οικονομικές του συναλλαγές, ο Σάμπι Μιώνης, παρεμβαίνει αρθρογραφώντας και στην ελληνική πολιτική όπως θα δούμε παρακάτω.

Ο Σάμπι Μιώνης έχει παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή (της λίστας Λαγκάρντ) ήταν υπάλληλός του και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν επίσης διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων (το όνομα του Στ. Παπασταύρου υπάρχει στη λίστα).

Ο «συνεργάτης» του Σάμπι Μιώνης, ο κ. Παπασταύρου, (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά), είχε μεταβεί τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Ελβετία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών στο ζήτημα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία! Δηλαδή έστειλαν κάποιον για να κυνηγήσει τον εαυτό του!

Τι να συνδέει άραγε τον Σάμπι Μιώνης (μέλος πολλών εβραϊκών οργανώσεων) με τον Σταύρο Παπασταύρου του Αντώνη Σαμαρά; Οι σχέσεις του πρώην διευθυντή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ με την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ επί Ράλλη, κυρίας Μπριγκίτα Παπασταύρου ερευνώνται...

Άλλωστε η Μπριγκίτα Παπασταύρου (εκλεκτή του ΔΟΛ) έλαβε χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και δεν διώκεται πλέον (ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ), ενώ το πλήρες όνομά της είναι Μπριγκίτα Παπασταύρου Λεβή! (Θα ξαναδούμε παρακάτω το όνομα Λεβή...)

Με δανεικά από τον Μιονί πλήρωσε το πρόστιμο για τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπασταύρου!

Σε πληρωμή του ποσού των 3,3 εκατ. ευρώ που του καταλόγισε το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για να αποφύγει την ποινική δίωξη για τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Hot Doc για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο ίδιος σημειώνει -μέσω ανακοίνωσής του- ότι το εν λόγω ποσό καταβλήθηκε μετά από δάνειο που έλαβε από τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί που είναι επίσης στην λίστα Λαγκάρντ!...

Ο κλοιός γύρω από τον κ. Παπασταύρου άρχισε να σφίγγει μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα οι οικονομικοί εισαγγελείς να στείλουν το φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Ο Σταύρος Παπασταύρου εξακολουθεί να αρνείται όσα του αποδίδονται, μιλώντας για άδικη στοχοποίηση του.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως πλήρωσε προκειμένου για να μην βρεθεί κατηγορούμενος για κακούργημα, αναφορικά με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η καταβολή του ποσού έγινε μέσω δανεισμού από τον φίλο του, επιχειρηματία, Σάμπι Μιονί, ο οποίος «είναι και ο πραγματικός δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα HSBC»....

Λάτρης του Σαμαρά ο Σάμπι Μιώνης

Στις 22 Οκτωβρίου 2012 η Haaretz δημοσίευσε άρθρο του Σάμπι Μιώνη στο οποίο εγκωμιάζεται προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς και χωρίς την παραμικρή αναφορά στους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Ο Σαμαράς περιγράφεται ως «κολοσσιαία έκπληξη», που διατηρεί την Ελλάδα στο ευρώ, που έπεισε τους ευρωπαίους και αναποδογύρισε τη χώρα προς την ελπίδα και όλα αυτά «όχι με λόγια αλλά με έργα».

Μετέτρεψε την Άνγκελα Μέρκελ σε θαυμάστριά του και κατόρθωσε να περάσει σειρά από αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που ελευθερώνουν τη χώρα από τα δεσμά ενός σοβιετικού μοντέλου οικονομίας που ίσχυε για δεκαετίες.

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές και έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ απελευθέρωσε τα κλειστά επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, δικηγόρων, φαρμακοποιών και ταξιτζήδων.

Ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι πλέον ο Σαμαράς είναι η ελπίδα για τους Έλληνες που τον αποδέχονται ως «παιδί θαύμα», παρά τη μείωση των εισοδημάτων τους, την αυξανόμενη ανεργία, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.

Στον αντίποδα του Σαμαρά, γράφει ο Μιώνης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, που κερδίζουν δημοτικότητα από την απελπισία μερίδας του λαού και κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, από τον καπιταλισμό μέχρι τους παράνομους αλλοδαπούς και ευκαιριακά τους Εβραίους.

Τέλος, ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι οι περισσότεροι Έλληνες κατανοούν πως το κάθε τι στη χώρα χρειάζεται διόρθωση, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θυσίες και δηλώνουν ότι «το πάρτι τέλειωσε».

«Οι μελλοντικές γενιές θα απολαύσουν μια νοικοκυρεμένη χώρα σε αντίθεση με τη διεφθαρμένη αναρχία που υπήρχε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια», καταλήγει το άρθρο του Σάμπι Μιώνης.

Και ο Μπόμπολας στο ίδιο Hedge Fund με τον Σάμπι Μιονί!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας αλλά και οι Αγγελος Μεταξάς, Νικόλαος Βάγγερ και Μάκης Λεβή βρίσκονται στον ίδιο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ.

Ας σημειωθεί ότι ο Άγγελος Μεταξάς απέδρασε στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη εξέδιδε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πιο αναλυτικά, ως δικαιούχοι του λογαριασμού των 550.000.000 ευρώ εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι εξής offshore εταιρίες:

- SUNFLOWERS CORPORATE LTD με καταθέσεις ύψους 27.514.060 δολαρίων, ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:
  • Copland SA η οποία εμφανίζεται ως διαχειρίστρια της SUNFLOWERS CORPORATE LTD
  • Ο κ. Σάμπι Μιονί (MIONIS SAMPY) που δηλώνει διεύθυνση Αθηνών και εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD
  • Ο κ. Άγγελος Μεταξάς επίσης διαχειριστής της SUNFLOWERS CORPORATE LTD
  • Η κυρία Μαρίνα Παπαπαναγιώτου - Ηλιάδη η οποία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD
  • Ο κ. Σωτήρης Ηλιάδης που εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD
  • Η εταιρία SUNFLOWERS CORPORATE LTD ως κάτοχος του λογαριασμού
- BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED - 161.802.709 δολάρια ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:
  • Η κυρία Valerie Lehane ως internet user της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Ο κ. Solomon Levis με διεύθυνση Αθηνών εμφανίζεται ως internet user για τις εταιρίς BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED και CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
  • Ο κ. Eric Perssone internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Ο κ. Lionel Erdley internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Η κυρία Yasmine Reggai internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Ο κ. Makis Levis internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Ο κ. Stenger Jean-Marc internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Custom House Administ & Corp. Services ltd η εταιρία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλός και των 6 αρχικών εταιριών
  • CM Advisors limited νομική σύμβουλος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Lyxor Asset management νομική σύμβουλος BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Joanne Moloney internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Doize Pierre επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Sandrine Lebozec επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Γιάννης Τρίαρχος εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών
  • Γιάννης Προκόπης εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών
  • Silk Asset management limited διαχειρίστρια της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Espirito Santo Activos Financeiros asset management δικαιούχος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
  • Ως κάτοχος του λογαριασμού της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED εμφανίζεται η ίδια η εταιρία
- CMA TECHNOLOGY VENTURE PARTNERS LIMITED 2.158.452 δολάρια ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:

  • Ο κ. Zeffertt Lai Wah εμφανίζεται ως δικαιούχος της CMA technology venture
  • Ο κ. Φώτης Μπόμπολας (BOBOLAS (BOMPOLAS) FOTIOS) εμφανίζεται ως δικαιούχoς της CMA technology venture
  • Η εταιρεία Global Multi-Strategies ltd φαίνεται να κατέχει το 12% της CMA technology venture
  • Η Glaxton Development corp. κατέχει το 8% της CMA technology venture
  • H Patella finance establishment το 8% της της CMA technology venture
  • Η εταιρία PEGASUS INTERACTIVE SA με διεύθυνση στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου εμφανίζεται ως κάτοχος του 8% της CMA technology venture
  • Η TELESIS investment Bank sa με διεύθυνση στην Αθήνα και κατοχή του 12% της CMA technology venture
  • Η Global multi strategies fund 1 12% της CMA technology venture
- CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A (EX TC IN. LTD CL. A GL. EQ UNTIL 4.5.01) - 2.424.581 δολάρια ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:
  • Robinson & Company δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
  • Ο κ. Wonk Keri internet user της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
  • Pictet & Cie sa δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
  • Citco global custody n.v. cash δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A 
  • MURDOCH & CO. δικαιούχος του 5,01% της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
- CMA MULTI-HEDGE LTD (EX. TC MULTI-HEDGE LTD UNTIL 21.5.2001) - 368.996.744 δολάρια ως μέτοχοι- διαχειριστές εμφανίζονται οι εξής:

  • Hansard international ltd δικαιούχος της CMA Multi-Hedge ltd
Σημειώνεται ότι αυτά τα ονόματα περιέχονται στο fund που υπάρχει πίσω από το όνομα Μαρία Παντελή στη λίστα Λαγκάρντ και είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς που επίσης περιέχει η λίστα.

Γιατί ΔΕΝ θα φορολογηθούν ΠΟΤΕ τα ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ποσά της Λίστας Λαγκάρντ;

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής και δικηγόρος, που ήταν μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, για τη Λίστα Λαγκάρντ, παραδέχεται δημόσια οτι πίσω από τα κεφάλαια βρίσκονται άτομα συγκεκριμένης καταγωγής και θρησκεύματος....




Ποιο Αναλυτικά και οπως βλέπουμε στη λίστα που καταρτίστηκε από το ΣΔΟΕ με φθίνουσα σειρά (τα υψηλότερα ποσά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας…). Στην κορυφή του καταλόγου, εμφανίζεται το όνομα «PANTELI MARIA» με ποσό ύψους 562.896.546 δολάρια.

Ωστόσο η κυρία Παντελή (η οποία είναι μιά απλή υπάλληλος, που εργαζόταν στην εταιρεία του Σαμπί Μιωνή) έχει δηλώσει ότι ο λογαριασμός δεν της ανήκει καθώς ήταν διαχειρίστρια. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στο hedge fund του κ. Σάμπυ Μιώνη.

Ο κ. Μιώνης, όμως, εμφανίζεται 4ος στη λίστα και με ονομαστικό λογαριασμό. Για του λόγου το αληθές ο κωδικός καρτέλας είναι 5090142709 με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 80.619.625 δολαρίων.

Βλέπουμε δηλαδή ότι αμέσως αμέσως, στα πρώτα 4 ονόματα, βρίσκονται τα μεγαλύτερα ποσά, τα οποία επιβεβαιώνουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου…Είναι Εβραϊκά!

Σαμπί Μιωνής και Σολομών Λεβή…..

Εβραϊκά ονόματα υπάρχουν βέβαια και άλλα στη λίστα, και τρανταχτά : όπως ο Πρόεδρος του ΚΙΣ Μωυσής Κωνσταντίνης, Μπενρουμπής, Μάτσα, Μοδιάνο (μάλλον γόνοι μεγάλου εβραίου Τραπεζίτη της Θεσσαλονίκης), και άλλοι πολλοί….

Γιατί όμως όλοι αυτοί δεν πρόκειται να φορολογηθούν ΠΟΤΕ;

Διότι, συνέταιρος του Μιώνη, είναι ένας ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ του ΙΣΡΑΗΛ!

Όπως βλέπουμε και στις δύο εικόνες κάτωθι, πράγματι, ο Εχούντ Μπαράκ, (Ehud Barak) είναι από το 2003 στο διοικητικό συμβούλιο της CMA, της Εταιρείας του Μιωνή.


Τι ακριβώς κάνει στην Εταιρεία του Μιωνή Ένας ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ του ΙΣΡΑΗΛ;;; Ο Εχούντ Μπαράκ παρέχει υπηρεσίες “ασφάλειας” σε πολυεθνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σε επενδυτικά funds ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και η CMA.

Ο κόσμος άλλαξε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και τον πόλεμο στο Ιράκ και οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες χρειάζονται διευθύνσεις που να γνωρίζουν καλά τη νέα πραγματικότητα και τις γεωπολιτικές ισορροπίες”,δήλωσε ο πανίσχυρος Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ, που έχει στη διάθεσή του και πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του (Μοσάντ).

Τα παρακλάδια της CMA ανά τον κόσμο , σύμφωνα με το ιστολόγιο "μέσες ακρες" (του Δημοσιογράφου Χάρη Μπότσαρη) είναι περίπου 50 υπό-εταιρείες εγκατεστημένες σε φορολογικούς παραδείσους....και φυσικά ο Σάμπυ Μιώνης διέθετε πολύτιμη πληροφόρηση από τον προστάτη του Εχούντ Μπαράκ ο οποίος τον διόρισε και εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Έτσι λοιπόν, επειδή τό ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυό το ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ο καλός φίλος του Μιωνή, Εχούντ Μπαράκ πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ (1999-2001), και υπουργός εθνικής άμυνας του Ισραήλ (για 6 ολόκληρα χρόνια, από τις 18/6/2007 μέχρι τις 18/3/2013):

Διόρισε τον Μιώνη ως εκπρόσωπο τύπου του ισραηλινού στρατού για την Ελλάδα….

Για την τρομαχτική δικτύωση του (μεγαλωμένου στο Αγρίνιο!) Σάμπι ΜΙΩΝΗ, διαβάζουμε εδω: Βίος και πολιτέια του Σάμπι Μιωνή…

Στην παραπάνω φωτογραφία, ο Σιμόν Πέρες, πρόεδρος του Ισραήλ, βραβεύει τον Χαίμ Μιωνή, πατέρα του Σαμπί…
Βραβεύτηκαν οικογενειακώς απο τον αρχι-σιωνιστή Σιμόν Πέρες, για την συνβολή τους στα Εβραϊκά πεπραγμένα…

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν Έλληνα, ότι όταν έχει ο Μιωνής από πίσω του ολόκληρο το Ισραήλ, δέν υπάρχει περίπτωση να φορολογηθεί εις τον αιώνα τον άπαντα, η Λίστα Λαγκάρντ και τα Εβραϊκά κεφάλαια που κατέχουν τη Μερίδα του Λέοντος…

Διότι αυτά τα κεφάλαια ανήκουν στο Ισραήλ…

ΤΟ ΠΩΣ ακριβώς ΑΝΗΚΟΥΝ στο ΙΣΡΑΗΛ, αναφέρεται αναλυτικά ΕΔΩ και συνοπτικά παρακάτω.

Oι Ισραηλιτικές κοινότητες από το 1920 θεωρούνται ΝΠΔΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους τα ΝΠΔΔ δεν πληρώνουν στο Δημόσιο της Ελληνικής Πολιτείας καμμίας μορφής και εκτάσεως άμεση ή έμμεση φορολογία. Δεν πληρώνει ούτε για την απόκτηση, από αγορά ή δωρεά, οποιουδήποτε ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου ούτε από κέρδη διαχειρίσεώς τους.

Πως λοιπόν δεν πληρώνουν οι Ισραηλίτες φόρο:

(α) Το 95% των Ισραηλιτών έχουν γράψει τα ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία στις κοινότητες αυτές για να αποφύγουν καταρχάς την φορολογία. Τον αναλογούντα στο Ελληνικό Δημόσιο φόρο τον πληρώνουν στην κοινότητα σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις. Βάσει ειδικού μυστικού συμβολαίου μεταξύ του υπόχρεου και της κοινότητας, ο υπόχρεος κρατά τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων μέχρι να πεθάνει.

(β) Τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των κοινοτήτων αυτών σε αναλογία φτάνουν τα ακίνητα της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος. Επίσης κάποια από αυτά τα ακίνητα έχουν γίνει δωρεά μέχρι.... και στο υπουργείο άμυνας του Ισραήλ (ο Ζακ Μπενβενίστε στη Θεσσαλονίκη έχει δωρίσει κάποια από τα ακίνητά του στο υπουργείο άμυνας και εισπράττει το τελευταίο έσοδα από τη διαχείρισή τους)

(γ) Σύμφωνα με τον Φορολογικό κώδικα Ν.2961/2001 κάθε δωρεά κινητής και ακίνητης περιουσίας σε ΝΠΔΔ απαλλάσσεται των προβλεπομένων φορολογικών και άλλων τελών.

Το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ, έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητα επί ελληνικού εδάφους…. καταλαβαίνεις γιατί ο Εχούντ Μπαράκ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ Μιωνή;;


O πανίσχυρος πρώην Πρωθυπουργός, και Υπουργός Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ, είναι συνέταιρος του Μιωνή, και τον διόρισε ως εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού.

Πηγή www.logiosermis.net

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπερθεματίζει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ

Το Διυλιστήριο λέει :'' .....ούτε να το σκέφτονται να μην γίνει διευθέτηση του χρέους, επειδή θα πάει καλά η Ελληνική Οικονομία ....'''

''Βλέπει'' ανάπτυξη 0,1% φέτος και 2,8% το 2017, προβλέψεις πιο αισιόδοξες και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού


Από την έντυπη έκδοση

Του Θάνου Τσίρου
ttsiros@naftemporiki.gr

Τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης -και μάλιστα ακόμη πιο αισιόδοξες- εμφανίζεται να συμμερίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά την πορεία του ΑΕΠ.

Η έκθεση του Ταμείου για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα εν όψει και της συνόδου του ΔΝΤ, προβλέπει για την Ελλάδα ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί το 2017 κατά 2,8%, τη στιγμή που το προσχέδιο του προϋπολογισμού που συντάχθηκε από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο προβλέπει ανάπτυξη με ρυθμό 2,7%, που αποτελεί επίσης και την εκτίμηση της Κομισιόν.

Πιο αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του Ταμείου και όσον αφορά την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού. Αντί για ύφεση 0,3% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού (αλλά και το μνημόνιο), το ΔΝΤ «βλέπει» θετικό πρόσημο, έστω και οριακά, της τάξεως του 0,1% για το 2016, εκτιμώντας προφανώς ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί στο γ’ και δ’ τρίμηνο του έτους.

Πρόκειται για μια διαφορά της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ στο φετινό ΑΕΠ, η οποία επηρεάζει και την πορεία της οικονομίας κατά την επόμενη χρονιά, καθώς επίσης την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Το χρέος

Η δημοσίευση της έκθεσης αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να επανέλθει στο προσκήνιο και το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Μ. Όμπστφελτ επανέλαβε για την Ελλάδα τη γνωστή φράση του ΔΝΤ (οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν), ενώ πρόσθεσε ότι όλες οι πλευρές (σ.σ.: εννοούσε την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς) θα πρέπει να καταλήξουν σε μια ρεαλιστική συμφωνία όσον αφορά το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και τη ρύθμιση του χρέους.
Το ΔΝΤ εμφανίζεται μέσω της έκθεσης σαφώς πιο αισιόδοξο από ξένους οίκους που αμφισβήτησαν το τελευταίο διάστημα την ελληνική πρόβλεψη για το +2,7%, αλλά και από το ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο που μόλις χθες χαρακτήρισε «αισιόδοξη» την πρόβλεψη του +2,7%.

Το ΔΝΤ εμφανίζεται επίσης να διαφωνεί με την εκτίμηση των Γερμανών οικονομολόγων οι οποίοι μόλις προ ημερών κατέβασαν τον πήχη της ελληνικής ανάπτυξης κατά περίπου 2 δισ. ευρώ στο +1,8%.

H θετική εκτίμηση του ΔΝΤ στηρίζεται βέβαια σε ένα «προαπαιτούμενο», το οποίο έχει αναφέρει επανειλημμένως και η επικεφαλής της ελληνικής ομάδας του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου: την πιστή τήρηση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο.

Θεωρείται δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, το βάρος από την πλευρά του ΔΝΤ θα πέσει στα εργασιακά.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η αύξηση του ΑΕΠ θα επιφέρει αποκλιμάκωση της ανεργίας, με το ποσοστό από το 25% το 2015 να υποχωρεί στο 23,3% φέτος και στο 21,5% το 2017.

Το ΔΝΤ βλέπει για το 2017 επιστροφή στον πληθωρισμό, έστω και με μικρά ποσοστά, ύστερα από τέσσερα χρόνια αποπληθωρισμού. Προβλέπει πως φέτος η Ελλάδα θα σημειώσει αποπληθωρισμό 0,1% και πως το 2017 ο πληθωρισμός θα είναι της τάξης του 0,6%, ενώ μιλά για πληθωρισμό 1,8% το 2021.

Σημειώνεται πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2017 εκτιμά πως ο εναρμονισμένος πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 0,0% φέτος και θα ανέλθει στο 0,6% το 2017.

Για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως το 2016 και το 2017 θα είναι ισοσκελισμένο, ενώ και μεσοπρόθεσμα (το 2021) το Ταμείο εκτιμά πως το ισοζύγιο συναλλαγών της Ελλάδος δεν θα είναι ελλειμματικό, αλλά ούτε και πλεονασματικό.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πολιτική σκέψη και σκέψεις..

     Με αφορμή σχόλιο μιάς φίλης πριν λίγες μέρες,
..το blog θα ήθελε να διευκρινήσει πώς αντιλαμβάνεται στις μέρες που ζούμε τον όρο "πολιτική σκέψη".

Παραδοσιακά με τον όρο "πολιτική σκέψη" εννοούσαμε την παραγωγή πολιτικής, την οργάνωση στόχων , την χάραξη στρατηγικών, τους πολιτικούς ελιγμούς, την
σύγκριση κοσμοθεωριών και εφαρμοσμένων πολιτικών συστημάτων, τον προσδιορισμό του εφικτού, και πάει λέγοντας.
Σήμερα (και όταν λέμε "σήμερα" εννοούμε την οικονομική και πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια) τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Έχουν δραματικά απλοποιηθεί, ιδίως για τον απλό πολίτη, που δεν συμμετέχει στην χάραξη της πολιτικής,
..αλλά υφίσταται τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής.

Ειδικά στην χώρα μας, και ειδικά τώρα στα χρόνια της προδοσίας και των μνημονίων, με τον όρο "πολιτική σκέψη" πρέπει να εννοούμε
- την γενικευμένη και χωρίς εξαιρέσεις αμφισβήτηση,
- την αναγνώριση της αλήθειας πίσω απ' τα λόγια και τις πράξεις,
- και την θωράκιση, την άμυνα.

Αμφισβητούμε ΚΑΘΕ ΤΙ που λέγεται από πολιτικά και "αρμόδια" χείλη.
Δεν πιστεύουμε γρί απ' όσα το σύστημα ισχυρίζεται είτε μέσω των εκπροσώπων του, είτε μέσω των δουλικών του, είτε μέσω των μισθοφόρων του.
Ψάχνουμε ανάμεσα στις λέξεις, στις εκφράσεις, στην αντιστοιχία λόγων, ιδεών και έργων,
..ψάχνουμε την χρονική συγκυρία που λέγεται ό,τι λέγεται,
..τον "φορέα" του συστήματος που τα λέει,
..σκεφτόμαστε την πιθανή χρησιμότητα των ακριβώς αντιθέτων απ' ό,τι λέει,
..και την πιθανότητα εκβιασμού κάποιων άλλων με αυτά που απευθύνονται σε άλλους, μέχρι να:
Αναγνωρίσουμε την αλήθεια, τον πραγματικό λόγο που λέγονται όσα λέγονται, ποιόν θέλουν να κοροϊδέψουν, ποιόν να ωφελήσουν, τί να κρύψουν,
..ή ποιό κωδικοποιημένο μήνυμα θέλουν να στείλουν στους συνενόχους ή στ' αφεντικά τους, και,
Θωρακίζουμε τον εαυτό μας από την ευπιστία, την "αθωότητα" και την απλοϊκότητα της σκέψης που πιθανόν μας διακατέχει,
..και προπαντός από τα αποτελέσματα των λόγων τους,
..και αυτό αποτελεί την καλύτερη άμυνα εναντίον της νέας Κατοχής στην χώρα μας, της Νέας Τάξης ευρωπαϊκών πραγμάτων, και της Παγκοσμιοποίησης κατ' επέκταση.

Αυτά τα τρία: αμφισβήτηση, αναγνώριση-κατανόηση, θωράκιση,
..είναι η πεμπτουσία της πολιτικής σκέψης σήμερα για τον πολίτη.
Σήμερα που λίγο-πολύ δεν υπάρχει (ή δεν προέχει) η παραδοσιακή διαμάχη δεξιάς-αριστεράς,
..που δεν υπάρχει η "πάλη των τάξεων" παρά η μάχη του κεφαλαίου εναντίον όλων,
..σήμερα που στα πέτρινα αλώνια της πλάτης των λαών δεν παλεύουν συστήματα και ιδεολογίες,
..παρά ο καπιταλισμός δίνει μάχη με το φρικτό alter ego του τον νεοφιλελευθερισμό,
..σήμερα που το σύστημα έχει αναλάβει όχι μόνο την διακυβέρνηση των λαών,
..αλλά και την "ενημέρωσή" τους,

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,
ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Για να παραμείνουμε,
..ή να ξαναγίνουμε ελεύθεροι!.


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Από τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών προκήρυξη 4.000 θέσεων εργασίας στην Υγεία


Η δρομολόγηση της διαδικασίας για την κάλυψη 4.000 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, τέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αυτές, εντάσσονται στην βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, που είναι η ταχεία βελτίωση της κατάστασης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε, εντός του 2017, να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα για την Δημόσια Υγεία στην χώρα μας.

Σε δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη, οι Ν. Παππάς, Π. Πολάκης και Ρ. Αντωνοπούλου, τόνισαν ότι η κυβέρνηση προχωρά στην ταχεία υλοποίηση κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία, στο Σύστημα Υγείας, με στόχο αυτό να έχει πραγματοποιηθεί έως τις αρχές του Ιανουαρίου.

«Τα λεφτά της πρώτης δόσης από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν τόπο, ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Νίκος Παππάς. Σημείωσε ότι «η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση που επισυμβαίνει αυτή τη στιγμή, παίρνει σάρκα και οστά». Τόνισε ότι προτεραιότητες είναι η δημιουργία της απασχόλησης και μάλιστα σε τομείς όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες. Επισήμανε ότι «ήδη το πρόγραμμα για 15.000 περισσότερες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς έχει κατοχυρωθεί και υλοποιείται», προσθέτοντας ότι «σήμερα συζητήσαμε το πώς θα προχωρήσουμε στην ταχεία υλοποίηση της κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία, στο Σύστημα Υγείας». «Στόχος μας είναι από την αρχή της χρονιάς, αυτές οι 4.000 προσλήψεις να έχουν πραγματοποιηθεί», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, ο Παύλος Πολάκης είπε, ότι «με τα 48.800.000 ευρώ από αυτά που εισπράχθηκαν από τις άδειες των καναλιών μετά από 27 χρόνια και που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό το πράγμα, προκηρύσσουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και τους εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας, σε όλη τη χώρα, θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας, με τα αντίστοιχα επιδόματα και στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι από τις αρχές του Γενάρη να δουλεύουν στα νοσοκομεία, αλλάζοντας την εικόνα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή, μετά από 5 χρόνια μνημονιακής καταστροφής», επισημαίνοντας παράλληλα τις προσπάθειες ανάταξης που κάνει το υπουργείο στο σύστημα, μετά από έναν χρόνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι μέσα σε αυτές τις 4.000 θέσεις, υπάρχουν 3.000 νοσηλευτές, περίπου 700 άτομα λοιπό προσωπικό νοσοκομείων (οδηγοί στα κέντρα υγείας, τραυματιοφορείς και παρασκευαστές στο ακτινολογικό και στα υπόλοιπα εργαστήρια), περίπου 300 θέσεις που αφορούν εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας (όπως είναι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ), όπου «πραγματικά θα βελτιωθεί η δουλειά που κάνουν μέσα από αυτές τις προσλήψεις». Είπε επίσης ότι θα υπάρξει και μια σοβαρή κατανομή και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στα ΠΕΔΥ και στα κέντρα υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι πρόκειται για «μαζικότατη ένεση προσωπικού στο σύστημα υγείας που έρχεται να προστεθεί στις θέσεις που ήδη καλύπτονται ή είναι σε προκήρυξη ή πρόκειται να προσληφθούν στο επόμενο διάστημα». Πρόσθεσε επίσης, ότι έχει ανακοινωθεί και επίσημα ότι του χρόνου, πέρα από τους 760 νέους διορισμούς γιατρών (που έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις και η κατάθεση δικαιολογητικών και γίνεται αυτή τη στιγμή η διαδικασία της κρίσης), θα προκηρυχθούν 2.000 θέσεις εργασίας μόνιμων γιατρών στο Σύστημα Υγείας, με συγκεκριμένη στόχευση ανά την Ελλάδα, προκειμένου μετά από 7 χρόνια που δεν διορίστηκε κανείς στην Υγεία «να μπορέσουν σιγά-σιγά αυτές οι πληγές να επουλώνονται».

Σε σχετικό σχόλιο, ο κ. Πολάκης είπε ότι «η φαντασιακή εικόνα ορισμένων δεν είναι η πραγματική εικόνα που βιώνει ο κόσμος» και ότι είναι «πραγματικά μικρότητα μια συνδικαλιστική ηγεσία, αποκομμένη από την πραγματικότητα και επειδή προσπαθεί να διαφυλάξει τα προνόμια της, να μιλά για ?μουλάρια? και για ?γκρέηντερ?, όταν: α) ολοκληρώσαμε μέσα σε ενάμιση μήνα έναν διαγωνισμό, που λόγω του ότι δεν τα βρίσκανε στις μίζες, ήταν στα χαρτιά από το 2007 και έχουμε πάει αυτή τη στιγμή 90 ασθενοφόρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, β) έχουμε ανακαλύψει μόνο τις τελευταίες 15 μέρες, 20 ασθενοφόρα που κάθονταν και δεν χρησιμοποιούνταν, τα οποία τώρα μπαίνουν στην ενεργό δράση, γ) χτες προκηρύχθηκαν άλλες 100 θέσεις πληρώματος διασωστών ασθενοφόρων, δ) υπάρχουν στις ήδη προκηρυγμένες θέσεις δεκάδες θέσεις οδηγών.

Η Ράνια Αντωνοπούλου τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η αλλαγή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας, για την υποστήριξη νέων θέσεων στο βαθμό που οι άνεργοι το επιθυμούν. «Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε μέσα από τις δράσεις μας, είναι να δίνουμε μια πρώτη θέση εργασίας, μια ευκαιρία εργασίας ειδικά στους μακροχρόνια ανέργους», είπε και πρόσθεσε ότι «η κοινωφελής εργασία είναι μια δράση που έχει ισχυροποιηθεί, τα 5μηνα έχουν γίνει 8μηνα και τηρούν όλες τις εργασιακές υποχρεώσεις που πρέπει να έχει το κράτος και οποιοσδήποτε προσλαμβάνει και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε».

Σημείωσε ότι «μεγάλη σημασία για εμάς έχει, όπως δημιουργούνται αυτές οι υποστηρικτικές δράσεις για τους ανέργους, οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται να πιάνουν τόπο στην κοινωνία, δηλαδή να καλύπτουν τις ανάγκες που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο». Επισήμανε ότι «θέματα που αφορούν υπηρεσίες των Δήμων, υπουργείο Υγείας, υπουργείο Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, εκεί είναι που βιώνει στο πετσί του ο κόσμος σε καθημερινή βάση τις ελλείψεις που έχουμε». «Έτσι», τόνισε, «από τη μια είμαστε στην υπηρεσία των ανέργων, από την άλλη στην υπηρεσία της κοινωνίας για να μπορούμε να καλύπτουμε αυτές τις ανάγκες». Η κ. Αντωνοπούλου πρόσθεσε ότι με τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας έχει άριστη συνεργασία σε αυτή την κατεύθυνση.


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σαλμάς, ο γαμπρός του και η παρέα της Αμφιλοχίας

Συντάκτης:
Κώστας Ζαφειρόπουλος

Δύο μέρες μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» σχετικά με τα 550 παραπεμπτικά για τις υπερκοστολογημένες διαγνωστικές εξετάσεις, τα οποία υπέγραψε με την ιατρική ιδιότητά του ο πρώην υφυπουργός Υγείας και νυν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ν.Δ., Μάριος Σαλμάς, νέα στοιχεία ρίχνουν ακόμα πιο βαριά σκιά στην υπόθεση που ζημίωσε κατά 825.000 ευρώ το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, αποδεικνύεται πως ο ιδιοκτήτης του «Ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου Αρθροσκόπηση-Υπερηχοτομογραφία Ε.Ε.», επί της λεωφόρου Κηφισίας 22, το οποίο συστεγαζόταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μ. Σαλμά και στο οποίο πραγματοποιούνταν οι αρθροσκοπήσεις που συνταγογραφούσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας, δεν ήταν άλλος από τον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη.

Αναζητώντας στοιχεία από ήδη δημοσιευμένα ρεπορτάζ στον Τύπο για τον άνθρωπο με τον οποίο κατά... διαβολική σύμπτωση συστεγάζεται ο Μάριος Σαλμάς, προκύπτει ένα πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον ιστορικό.

Λίστα Καρατζαφέρη

Στις 31/5/2007, επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, σε έναν ενδοδεξιό μίνι-εμφύλιο, ο τότε πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι στην κυβέρνηση «έχουν μπει οι κουμπάροι και οι συγγενείς» και έδωσε στη δημοσιότητα λίστα στην οποία αναγράφονταν 24 ονόματα κουμπάρων του τότε πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης που κατείχαν κρατικές θέσεις.

Στη «μαύρη λίστα» Καρατζαφέρη αναφερόταν και «o γαμπρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά, Αρβάλης Αθανάσιος, διοικητής στο ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας και Φυσικής Αποκατάστασης) Αμφιλοχίας, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση ενώ δεν επιτρεπόταν να είναι στην ίδια πόλη όπου ζει και εργάζεται» («Εθνος», 31/5/2007).

Οπως προκύπτει δηλαδή, ο αθλητίατρος Μάριος Σαλμάς, που υπέγραφε βάσει των εγγράφων του ΕΟΠΥΥ κατά μέσο όρο τουλάχιστον πέντε παραπεμπτικά τη μέρα για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις, έστελνε τους ασθενείς να τις κάνουν στο διαγνωστικό κέντρο του γαμπρού του. Και στη συνέχεια οι ασθενείς αποζημιώνονταν με 1.500 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ (αντί για 400 δολάρια που κοστίζει στις ΗΠΑ). Τη συγγένειά του με τον Μ. Σαλμά ο Αρβάλης την παραδέχτηκε σε συνέντευξή του το 2009 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Σκάνδαλα και απαγωγή

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και άλλη μια δραστηριότητα του Αθανάσιου Αρβάλη, καθώς ο τελευταίος ήταν και ο λογιστής του γνωστού εργολάβου του κατασκευαστικού κλάδου, Γιώργου Τρομπούκη.

Ο τελευταίος, έχοντας λάβει μέρος σε δεκάδες δημόσια έργα, έχει απασχολήσει επανειλημμένως τον Τύπο τόσο για οικονομικά σκάνδαλα όσο και για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στην οποία κατηγορήθηκαν 20 άτομα, μεταξύ των οποίων γνωστοί βαρυποινίτες, όπως ο Παν. Βλαστός. Ο Γ. Τρομπούκης καταδικάστηκε τελικά από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 15 χρόνια φυλάκιση. Γ. Τρομπούκης και Αθ. Αρβάλης ήταν συνυποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του 2006 με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αμφιλοχία. Επικεφαλής του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου ήταν η πρώην δήμαρχος Αμφιλοχίας (1998-2002), Μαρία Σωτηρίου, υποψήφια ευρωβουλευτής Ν.Δ. το 2004 και μετέπειτα διευθύντρια του γραφείου του Μ. Σαλμά.

Μετά την απαγωγή Παναγόπουλου και ενώ αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις της με τον Γ. Τρομπούκη (η ίδια ήταν μάλιστα μέλος της οργάνωσης «Καλλιπάτειρα», στην οποία ήταν πρόεδρος η Κατερίνα Παναγοπούλου, σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου που έπεσε θύμα απαγωγής από τη συμμορία Βλαστού), εγκατάλειψε τη θέση της (12/9/2009, «Πρώτο Θέμα», 12/7/2009, «Τα Νέα»).

Κι ενώ η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για τα παραπεμπτικά του Μ. Σαλμά δεν απασχόλησε την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, που εστίασαν μόνο στη μήνυση του πρώην υφυπουργού Υγείας προς τον νυν αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, έντονα αντέδρασε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας.

Υπενθυμίζεται πως έναν μήνα πριν από τις εκλογές του 2015, ύστερα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος συνυπέγραψε μαζί με τον τότε υπουργό Μάκη Βορίδη την απόφαση έγκρισης της συγκεκριμένης διαγνωστικής αρθροσκόπησης, η οποία όπως αποδεικνύεται επιβάρυνε κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το Δημόσιο.

Γρηγοράκος και «Εφ.Συν.»

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είχα τον οποιονδήποτε αποφασιστικό ή γνωμοδοτικό ρόλο ως προς τη συγκεκριμένη πρόταση. Απλώς, όφειλα να αποδεχτώ την τεκμηριωμένη θέση ενός επιστημονικού, συλλογικού οργάνου (Ολομέλεια Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετά τις καταγγελίες Πολάκη ο Λ. Γρηγοράκος, κάνοντας λόγο για πόλεμο λάσπης εναντίον του, επισημαίνοντας παράλληλα πως «ο κ. Πολάκης γνωρίζει πως το μηχάνημα διαγνωστικής αρθροσκόπησης δεν προοριζόταν για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, για τα οποία είχα αρμοδιότητα.

Αντίθετα, ήταν ένα ζήτημα που συνδέεται ευθέως με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας (ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία) και τον ΕΟΠΥΥ, για τα οποία αρμοδιότητα είχε ο κ. Βορίδης».

Ο Λ. Γρηγοράκος στην επιστολή του προς την «Εφ.Συν.» ενημερώνει πως «θέλοντας να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης, θα καταθέσει τις επόμενες μέρες σχετικό αίτημα στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Δεκτές και χρήσιμες οι επισημάνσεις του πρώην υπουργού. Αναμένουμε πάντως, ακριβώς «για να μη μένει τίποτα αναπάντητο», όπως λέει και ο ίδιος, την τοποθέτησή του σχετικά με την ταυτόχρονη δική του παρουσία ως επιστημονικού συνεργάτη γνωστής ιδιωτικής κλινικής που πρόσφατα κατέρρευσε αφήνοντας πλήθος εργαζομένων απλήρωτους και ενώ ο ίδιος ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο 1 εκατ. ευρώ στη Μυτιλήνη για… ανύπαρκτη τηλεϊατρική - Στο εδώλιο 12 χρόνια μετά


Στον ειδικό ανακριτή για τη διαφθορά απολογείται στις 14 το ερχόμενου Νοεμβρίου ο πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Υγείας Βορείου Αιγαίου Σπύρος Κόντος και άλλα πέντε μέλη του ειδικού λογαριασμού του τότε ΠΕΣΥ, κατηγορούμενοι για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για την διασπάθιση μεγάλου ποσού που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και το οποίο φέρεται να διατέθηκε σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής για τα νησιά του οποίου τα μηχανήματα έμειναν αχρησιμοποίητα και το σύστημα καταστράφηκε, χωρίς ποτέ να λειτουργήσει.

Την όλη υπόθεση είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2004 δημοσιογραφική έρευνα του υπογράφοντος, εργαζόμενου τότε στην εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης. Έκτοτε, το πρόγραμμα αυτό της τηλεϊατρικής που ουδέποτε λειτούργησε, αποτέλεσε τέσσερις φορές αντικείμενο ελέγχου. Δύο φορές ερευνήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του υπουργείου Υγείας, μία φορά από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και μία φορά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Τα πορίσματα αυτών των ελέγχων, αλλά προπάντων ένα ενημερωτικό σημείωμα στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος του πρώην οικονομικού επιθεωρητή τού ΣΕΥΥΠ Γιώργου Κουρέρη, ο οποίος δεν ανέχονταν το ατιμώρητο των οικονομικών εγκλημάτων που όλα έδειχναν πως είχαν συντελεστεί, οδήγησαν το 2014 στην εντολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για επείγουσα προκαταρκτική εξέτασης με το ερώτημα της διάπραξης του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Τι είχε αποκαλυφθεί

Όπως είχε τότε αποκαλυφθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, το πρόγραμμα τηλεϊατρικής που «εφήρμοσε» ο τότε πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Υγείας και Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, δεν ήταν παρά προγράμματα software που είχαν τοποθετηθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο επί προηγούμενης προεδρίας του στο Β΄ ΠεΣΥΠ Αττικής και τα οποία επαναχρησιμοποιήθηκαν. Επρόκειτο επίσης και για μηχανήματα, οθόνες και υπολογιστές, που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και φυσικά κατέστησαν μη λειτουργικά!
Στο σύνολό τους τα παραπάνω φέρονται να αγοράστηκαν με κατατμήσεις του ποσού του προγράμματος που είχε διατεθεί, δηλαδή του 1,2 εκατομμυρίου. Όπως είχε προκύψει από την πρώτη έκθεση του ΣΕΥΥΠ, από το Μάιο του 2004 ακόμα, ο κατηγορούμενος πρόεδρος του ΠΕΣΥ και δύο συνεργάτες του φέρονται να προέβησαν σε παρατυπίες, αλλά και παρανομίες στην διαχείριση των κονδυλίων του προγράμματος, όπως και σε πιέσεις σε διοικητές και άλλα στελέχη νοσοκομείων του Αιγαίου, προκειμένου να αποδεχθούν τις ενέργειές τους όσον αφορούσε στο σύστημα τηλεϊατρικής, αλλά και τη λειτουργία νέου διπλογραφικού συστήματος.
Παρά ταύτα, όμως, το πόρισμα δε διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα, αλλά και η τύχη του νέου πορίσματος του ελέγχου τού ΣΕΥΥΠ.
Του δεύτερου ελέγχου τού ΣΕΥΥΠ επακολούθησε έλεγχος από ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και, τέλος, έλεγχος από το ΣΔΟΕ. Το σύνολο των παραπάνω πορισμάτων μαζί με την αναφορά του Γιώργου Κουρέρη οδήγησαν στην εισαγγελική εντολή για την εξέταση της διάπραξης αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, η οποία κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην κλήση προς απολογία.

Η έρευνα

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2004 η δημοσιογραφική έρευνα είχε αποκαλύψει τα έργα και τις ημέρες του Σπύρου Κόντου στη διοίκηση του ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου, αλλά και πριν, στην Αμερική, από την οποία έφυγε με τη σκιά σκανδάλων, όπου πρωταγωνίστησε και τα οποία χτύπησαν ως και το εκεί Χρηματιστήριο.
Τελικά και αφού ολοκλήρωσε το έργο του διπλογραφικού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Αθήνας, μετατέθηκε στη Μυτιλήνη, στην οποία εγκατέστησε την «ομάδα» του και έδωσε αγώνα για να υλοποιήσει το έργο της τηλεϊατρικής, που δεν ήταν παρά το πρόγραμμα του διπλογραφικού στο Σισμανόγελιο, ξαναπληρωμένο! Και μάλιστα, και αυτό μέσα από σύστημα απευθείας αναθέσεων κι όχι μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών.
Η λειτουργία του συστήματος τηλεϊατρικής του Σπύρου Κόντου που πληρώθηκε και ουδέποτε υλοποιήθηκε, περιελάμβανε τα περιφερειακά ιατρεία σε όλα τα μικρονήσια του Βορείου Αιγαίου, καθώς και στην Αγιάσο και τη Βολισσό της Χίου. Αυτά θα συνδέονταν με τα Κέντρα Υγείας στο Πλωμάρι, το Πυργί της Χίου και το Καρλόβασι της Σάμου κι αυτά, με τη σειρά τους, με τα πέντε νοσοκομεία του Βορείου Αιγαίου και μέσω δύο κέντρων διαχείρισης, ενός στην Αθήνα και ενός στη Μυτιλήνη, με 24ωρης λειτουργίας βάρδιες τηλεϊατρικής, με τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός».
Τι από όλα τα παραπάνω λειτούργησαν; Απολύτως τίποτα. Τα χρήματα, όμως, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ξοδεύτηκαν έως λεπτού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Στρατής Μπαλάσκας

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....