Διυλιστήριο: 12/10/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο Έλληνας νεαρός επιστήμονας που κατάφερε να θησαυρίσει μαζεύοντας άγρια χόρτα από το βουνό!!!

Δηλώνει τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερον, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς τροφής. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος αναζητά στις Ράχες Μεσσηνίας την εικόνα και τα προϊόντα της ελληνικής φύσης που έχουμε ξεχάσει. Αυτός είναι και ο λόγος που τα προϊόντα του φιγουράρουν στο μενού των βραβευμένων εστιατορίων της Αθήνας και εσχάτως και του Παρισιού.
Με σπουδές στο εξωτερικό
Στα 30 του, με σπουδές στα οικονομικά, έφυγε για μεταπτυχιακό στην Αγγλία, όπως οι περισσότεροι φίλοι του, και δούλεψε σε πολυεθνική πάνω σε οικονομετρικά μοντέλα. «Εκεί βρίσκεις πιο εύκολα ευκαιρίες και ελευθερία να αναπτύξεις το ταλέντο σου. Ενα πρωί, όμως, ξύπνησα και αναρωτιόμουν: "Αυτό θέλω να κάνω; Αυτή είναι η πραγματική ζωή;". Αν συνέχιζα, θα έμενα για πάντα, αλλά κάτι μέσα μου με έτρωγε», λέει στο Εθνος. Επιστρέφει, λοιπόν, στην Αθήνα, γράφει για ένα περιοδικό μοτοσυκλέτας -«μου έδινε άπλετο χρόνο να σκεφτώ»- και δοκιμάζει διάφορα. «Η αλήθεια είναι ότι από παιδί είχα μάθει να στέκομαι στα πόδια μου. Ο πατέρας μου δεν μου είπε ποτέ τι να κάνω, αρκεί να μπορώ να το υποστηρίξω. Από δεκατριών με έστελνε στις τράπεζες, έκανα τις εξωτερικές δουλειές, είχα μάθει να επικοινωνώ με τον κόσμο και αυτό με βοήθησε πολύ». Πήγε στις Ράχες Μεσσηνίας Τα εγκαταλείπει όλα και πηγαίνει στο χωριό του πατέρα του, στις Ράχες Μεσσηνίας. «Ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, βλέπεις όλες τις εποχές του χρόνου. Το χωριό όπου πηγαίναμε διακοπές από παιδιά, με έναν κήπο στην άκρη, τη θάλασσα 10 λεπτά με τα πόδια και ωραίες αναμνήσεις. Τίποτα περισσότερο ώσπου αποφασίζω να μείνω και τον χειμώνα».
Αγοράζει σπόρους, σπέρνει το κτήμα του και ζει μόνο με ό,τι βγάζει η γη. «Εναν μήνα αργότερα έρχεται η μητέρα μου, ανοίγει το ψυγείο και το βρίσκει άδειο. "Πώς ζεις τόσον καιρό;" μου λέει, κι εκεί γίνεται το κλικ. Ανακαλύπτω ότι, τελικά, δεν χρειάζονται πολλά. Χόρτα από το βουνό, ντομάτες από το χωράφι, αβγά από τη θεία. Μια πραγματική ζωή χωρίς καμία φιλοσοφία από πίσω». Η ζωή στη φύση έγινε επάγγελμα Αποφασίζει, λοιπόν, ότι αυτό που κατάφερε μπορεί να το κάνει και επάγγελμα. Μαζεύει σε μια λίστα ονόματα και τηλέφωνα βραβευμένων σεφ στην Αθήνα και προσπαθεί να τους πείσει ότι μπορεί να τους προμηθεύει με άγρια χόρτα και ζαρζαβατικά που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που αγοράζουν. «Κάποιοι σκέφτηκαν ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που μου άνοιξαν τον δρόμο όταν δεν με ήξερε κανείς. Γι' αυτό με συνδέει μαζί τους κάτι παραπάνω από εκτίμηση: Ενας σεβασμός. Αν με πάρουν δέκα η ώρα το βράδυ και μου ζητήσουν να τους βρω πετροκαυκαλήθρες, θα το κάνω με κάθε τρόπο. Είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα και σε μια άλλη ηθική για την τροφή». Η αλήθεια είναι ότι οι ντομάτες του δεν έχουν ωραίο χρώμα ούτε σχήμα, τα μαρούλια έχουν τρύπες από τα σαλιγκάρια, η ρόκα είναι με στίγματα, αλλά όταν τη δοκιμάζεις, ανακαλύπτεις ξανά εκεί την πρωτόγονη γεύση που ήταν αποθηκευμένη στο μυαλό σου. «Γιατί αυτό με ενδιαφέρει ουσιαστικά: Να βρίσκω το καλύτερο από κάθε είδος. Σιγά σιγά, άρχισα να ανακαλύπτω πράγματα, να διαβάζω, να ρωτώ. Να μαθαίνω για τοπικές ποικιλίες, να αναζητώ στο διαδίκτυο τους πιο παράξενους σπόρους και να πειραματίζομαι. Βάζω τις ντομάτες και περιμένω να δω. Ξέρω ότι μπορεί να πάει χαμένη όλη η παραγωγή, αλλά δεν με νοιάζει. Δοκιμάζω συνταγές -πέρασε το καλοκαίρι φτιάχνοντας 15 είδη τραχανά-, ποιος σπόρος μπορεί να δώσει την πιο γλυκιά ντομάτα, τι πρέπει να τρώνε οι κότες για τα καλύτερα αβγά και ποια ώρα της μέρας είναι ιδανική ώστε να διατηρήσει το μάξιμουμ της φρεσκάδας του το κολοκύθι».
Πήρε το πρώτο βραβείο
Η πρόσφατη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσαν οι Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προοπτικής ανάπτυξης και θετικής ενέργειας. Οι 5 live διαγωνισμοί ανέδειξαν συνολικά 14 νικητές ανάμεσα στις 50 νεοφυείς επιχειρήσεις που πήραν μέρος, οι οποίοι κέρδισαν 465.000 ευρώ, ενώ διεθνείς ομιλητές έθεσαν καίρια ζητήματα για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Σε έναν από αυτούς, τον «Reinspiring Greece from the Youth UP», ο οποίος δημιουργήθηκε από την εταιρεία τροφίμων GAEA σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, την RSM Inter­national και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την πρώτη θέση πήρε, μαζί με τη Family Farm, η Radiki του Σωτήρη Λυμπερόπουλου. Το βραβείο αφορούσε ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 25.000 ευρώ, την παροχή ενός χαμηλότοκου δανείου 25.000 ευρώ, καθώς και υπηρεσίες καθοδήγησης και υποστήριξης από την επιτυχημένη επιχείρηση GAEA. Η «χρυσή» εταιρεία Radiki
Η Radiki είναι μια εταιρεία η οποία έχει ως αντικείμενο την πώληση χόρτων, ελαιολάδου, τραχανά και αποξηραμένων φρούτων εντός Ελλάδας, με στόχο την εξάπλωση της δραστηριότητάς τους στις διεθνείς αγορές. Συνεργάζεται με 12 εστιατόρια
Ξεκίνησε το 2011 από το εστιατόριο Milos του Hilton και σήμερα ήδη συνεργάζεται με 12 από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, όπως για παράδειγμα με τον σεφ Περικλή Κοσκινά στο Αλάτσι, το Νίκο Καραθάνο στο Hytra, τους δίδυμους σεφ του Base Grill Bαγγέλη και Σπύρο Λιάκο, τον Μάνο Ζουρνατζή του Cucina Povera, τον Γιώργο Βενιέρη στο Elec­tra Restaurant, τον Arnaud Bignon της Σπονδής κ.ά. «Εκλεψε» τη συνταγή από Αγγλία και Γαλλία
Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος έχει ακολουθήσει τα... βήματα του Βρετανού Miles Irving, που προμηθεύει άγρια φυτά σε διακεκριμένα εστιατόρια του Λονδίνου, του Γάλλου Francois Couplan και του επίσης Γάλλου διάσημου σεφ Marc Veyrat, ο οποίος μαζεύει άγρια βότανα τα τελευταία 35 χρόνια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος στην παραγωγή, την επεξεργασία και τη διακίνηση των προϊόντων με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο, χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον. Το 90% των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά και τη συσκευασία των αγαθών της Radiki είναι φυσικά (ξύλο, χαρτί, ύφασμα, καλάμια κ.τ.λ.), ενώ δεν πετιέται σχεδόν τίποτα, ενώ σε συνεργασία με τους παραλήπτες τα υλικά συσκευασίας συλλέγονται και επαναχρησιμοποιούνται.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεκινούν κατασχέσεις λογαριασμών από την Πέμπτη – Χωρίς καμία προειδοποίηση η εφορία θα αρπάζει χρήματα

το Διυλιστήριο λέει: κι εμείς χωρίς προειδοποίηση θα ξεκινήσουμε!..

- Μέσα σε 10 ημέρες οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να κατάσχουν τα χρήματα
- Η κατάσχεση θα γίνεται από ΣΔΟΕ, Εφορία, Οικονομική Αστυνομία κλπ
- Μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις κινδυνεύουν αμέσως μόλις γίνει ληξιπρόθεσμη η οφειλή

Μπαίνει σε εφαρμογή από μεθαύριο ο “ξαφνικός θάνατος” των καταθέσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Με ένα κλικ κάθε οικονομική υπηρεσία μπορεί να δώσει εντολή στην τράπεζα όπου ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει λογαριασμό ώστε αμέσως να γίνεται κατάσχεση.

Όπως όλα δείχνουν δεν μιλάμε για αφαίρεση από το ποσό κάποιας δόσης ή μέρους της οφειλής αλλά του συνόλου που σημαίνει ότι θα υπάρξουν φαινόμενα... αδειάσματος λογαριασμών.

Οι τράπεζες από τη στιγμή που λαμβάνουν εντολή από το ΣΔΟΕ, την Εφορία ή την Οικονομική Αστυνομία είναι υποχρεωμένες να δώσουν τα στοιχεία και εντός 10 ημερών να προχωρήσουν στην κατάσχεση.

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα μητρώο καταθετών στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν και να το αξιοποιούν όλες οι οικονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Στην περίπτωση που η κατάσχεση γίνει ταυτόχρονα ή σε κοντινό χρόνο με εξόφληση του ποσού από τον οφειλέτη, τότε το ποσό που κατάσχεται θα επιστρέφεται μέσω των ΔΟΥ.

Ήδη πάντως εκφράζονται φόβοι από πολλούς μικροκαταθέτες καθώς υπήρξαν πρόσφατα φαινόμενα κατάσχεσης χωρίς καμία προειδοποίηση.

Η διαδικασία κατάσχεσης
Το δικαστικό τμήμα κάθε ΔΟΥ θα ενεργοποιείται για κάθε φορολογούμενο όταν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αμέσως θα διαμορφώνεται ένα προφίλ και αυτό στη συνέχεια με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζεται στον διευθυντή της υπηρεσίας.

Ο διευθυντής θα είναι και ο μόνος χειριστής που θα χειρίζεται το νέο μηχάνημα που θα εγκατασταθεί μέσω ειδικού κωδικού.

Με το πάτημα ενός κουμπιού θα διαβιβάζει απευθείας στον διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος όπου διαθέτει λογαριασμό ο οφειλέτης το αίτημα για επιτόπια συνδρομή της τράπεζας προκειμένου να γίνει αμέσως η κατάσχεση.

Ο διευθυντής της τράπεζας θα είναι υποχρεωμένος να κάνει την κατάσχεση άμεσα.

Εφόσον το ύψος των καταθέσεων είναι επαρκές, τότε θα μεταφέρεται όλο το ποσό της οφειλής. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρούνται όλα τα χρήματα από τον λογαριασμό και θα μένει το υπόλοιπο για να το διεκδικήσει η Εφορία.
newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πωλήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης σε Τούρκους και Άραβες !!! Πωλήθηκε ή χαρίστηκε ;;;;

Το Διυλιστήριο λέει : Στο τέλος θα είμαστε ξένοι μέσα στην ίδια μας την χώρα .....
Από ισχυρά αραβικά funds και τον τουρκικό όμιλο Dogus, που ελέγχει ο μεγιστάνας επιχειρηματίας Φερίτ Σαχένκ, εξαγοράζεται το 90% του μετοχικού κεφαλαίου του Αστέρα Βουλιαγμένης, έναντι 400 εκ. ευρώ, που ήταν η προσφορά της εταιρείας στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένη» χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανήλθε σε 272,85 εκ. ευρώ (63.900.000 μετοχές με 4,27 Ευρώ η μετοχή, Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η μετοχή το 2008, προ μνημονίων είχε 8,6 Ευρώ ήτοι 549.500.000. ΆΡΑ ΧΑΣΑΜΕ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 249.500.000 ΕΥΡΩ)  .


Ειδικότερα, η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP είναι ένα fund που διαχειρίζεται η AGC Equity Partners, οι μέτοχοι του οποίου είναι κατά 85% ισχυρά αραβικά funds και οικογένειες επιχειρηματιών από το Αμπου Ντάμπι, το Κουβέιτ και το Ντουμπάι και κατά 15% ο Ομιλος Dogus που ελέγχεται από τον Τούρκο μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ.

Η «μονομαχία» για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης έγινε κυρίως μεταξύ της AGC Equity Partners και της κοινοπραξίας των κ. Κωνσταντακόπουλου και Olayan, αν και στην τελική φάση έδωσε προσφορά και η κοινοπραξία που είχαν δημιουργήσει οι εταιρείες Colony Capital Aquisitions και Dolphin Capital.

Εκπρόσωποι
Την AGC Equity Partners εκπροσώπησαν στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Καρατζά για τον πλειοδότη του διαγωνισμού του Αστέρα Βουλιαγμένης οι κ. Γιάννης Κεντ, Γιώργος Κουτούκης και Σαχίν Γκούπτα. Η εταιρεία που εξαγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να επενδύσει στο εν λόγω ακίνητο κεφάλαια της τάξης του 1 δισ. ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια. Το ακίνητο του Αστέρα είναι η πρώτη επένδυση της AGC Equity Partnes, ωστόσο η εταιρεία θα προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις, καθώς τα στελέχη της εκτιμούν ότι η Ελλάδα είναι «πηγή» ευκαιριών για τοποθετήσεις κεφαλαίων. Και τούτο διότι οι ίδιοι πιστεύουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σωστή τροχιά για την έξοδό της από την κρίση και την παρατεταμένη ύφεση.

Πρώτος στόχος της AGC Equity Partners για τον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι η ενίσχυση του προφίλ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Σκοπός δηλαδή των στελεχών της εταιρείας που προκρίθηκε στον διαγωνισμό είναι να επανακτήσει το κύρος του ο Αστέρας Βουλιαγμένης, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά τις 10ετίες 1960 και 1970. Εκτιμάται ότι η ανάπτυξη του Αστέρα Βουλιαγμένης θα συμβάλει και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, κάτι που αποτελεί ζητούμενο και για την τοπική κοινωνία.

Στα σχέδια της AGC Equity Partners είναι να ανακαινίσει τα ξενοδοχεία «West In» και «Arion», καθώς και τα Bungalows και να τα κάνει 7στερα, έτσι ώστε στην τελική μορφή του να δημιουργήσει ένα πολυτελές θέρετρο, το οποίο θα σέβεται τον περιβάλλοντα χώρο, το πράσινο της περιοχής και τον Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Γι' αυτό η εταιρεία έχει στόχους ήπιας ανάπτυξης και χαμηλοτάβανης κατασκευής περίπου 15 εξοχικών σπιτιών στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αφροδίτη» και όχι πέρα από αυτό. Επιπλέον θα αναπτύξει τη μαρίνα και θα δημιουργήσει εστιατόρια και καταστήματα.

Παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία έχει δηλώσει την αντίθεσή της στην πώληση και την ανάπτυξη του Αστέρα Βουλιαγμένης με τη μορφή που προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, πληροφορίες

αναφέρουν ότι η AGC θα συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς αλλά και τις δημόσιες αρχές για την επένδυσή της στον Αστέρα Βουλιαγμένης, η οποία θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.

Το προφίλ του Αστέρα

Ο Αστέρας εκτείνεται σε 304,4 στρέμματα, εκ των οποίων τα 192,6 ανήκουν στη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.». Στα υπόλοιπα 111,8 στρέμματα η ψιλή κυριότητα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και η επικαρπία στην Εθνική Τράπεζα μέχρι το 2029.

Η συνολική οικοδομήσιμη έκταση φθάνει τα 56.000 τ.μ. και στην επιφάνεια αυτή θα διατηρηθεί τουλάχιστον μία ξενοδοχειακή μονάδα. Σήμερα υπάρχουν τα ξενοδοχεία «Arion», «Ναυσικά-West Ιn» και «Αφροδίτη». Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Αφροδίτη» θα κατεδαφιστεί και θα κατασκευαστούν στον ίδιο χώρο πολυτελείς τουριστικές κατοικίες.

Η μαρίνα
Επίσης, η «Αστήρ Παλλάς» έχει ενοικιάσει έως το 2052 τη μαρίνα της Βουλιαγμένης και διαθέτει τα δικαιώματα χρήσης της παραλίας του Αστέρα έως το 2022.

Ο πλειοδότης θα καταβάλει προκαταβολή και θα δώσει τα σχέδιά του για την περιοχή, ώστε να εγκριθούν με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Αξιοποίησης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ).

Το τίμημα θα καταβληθεί μετά την έκδοση του ΕΣΧΑΔΑ.

Η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο ή Μάρτιο, ώστε ο πλειοδότης να παραλάβει το ακίνητο μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

http://diulistirio.blogspot.gr/ 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ματαιότης(;)..

Έρχονται ώρες που θέλεις να παραιτηθείς. Να παραδοθείς.
Να υποκύψεις στην απογοήτευση και να ησυχάσεις..

Είναι οι ώρες που ανακαλύπτεις ότι ο εχθρός έχει ατέλειωτα αποθέματα εφεδρικών παραπλανήσεων, τεράστιες ποσότητες βούρκου και οχετού ικανού να πνίξει κάθε δύναμη λογικής και αντίστασης.

Προσπαθείς να δεις, να βρεις, να ξεσκεπάσεις την μία απάτη, και την θέση της παίρνουν άλλες δέκα!

Όπως αυτή η ''κίνηση των 58'', που το σύστημα και οι ''εθνικοί'' εργολάβοι, οι εκδότες, οιύαινες εξωτερικού και εσωτερικού μας πετούν κατάμουτρα σαν νέα σανίδα σωτηρίας, νέο ''πόλο''προβληματισμού, σκέψης(!) και δράσης, όπως πολύ σύντομα και καταιγιστικά θα ξεκινήσουν την ανηλεή τους προπαγάνδα!
Οι προδότες θα βαφτιστούν σωτήρες, και οι δολοφόνοι, άγγελοι..
Νέα απάτη, νέα πλεκτάνη.. νέοι αγώνες θα χρειαστούν για να ξεσκεπαστεί κι αυτή..

Όμως δεν φταίει ο εχθρός, δεν φταίει το σύστημα..
..φταίει ο φίλος, ο σύμμαχος.
Που ΘΕΛΕΙ να εξαπατηθεί, ΘΕΛΕΙ να παγιδευτεί, θέλει εν τέλει να νικηθεί και να πεθάνει!

Αν δεν ήθελε, αν δεν έκλεινε τα μάτια και προπαντός το μυαλό, αυτή η αίσθηση ματαίωσηςκαι ανημποριάς που σε κατακλύζει, θα έλλειπε!
Ο φίλος είναι το πρόβλημα και όχι ο εχθρός!
Αυτός σε εξουθενώνει, αυτός σε απογοητεύει, αυτός σε εξασθενεί..

Ο εχθρός μέσα στην γελοιωδώς τρομακτική μάσκα του είναι αυτό ακριβώς: ΓΕΛΟΙΟΣ!
Αυτό που είναι πραγματικά τρομακτικό είναι το μυαλό και η σκέψη του φίλου, του σύμμαχου, του λαού!

Αυτό, δυστυχώς, πρέπει να' αντιπαλέψεις. Αυτό, κι όχι τις δυνάμεις του εχθρού!
Γι αυτό αισθάνεσαι τόσο αδύναμος κι απογοητευμένος..
Και είναι κρίμα.

Γιατί στην πραγματικότητα η λερναία ύδρα του συστήματος είναι απίστευτα αδύναμη, μπροστά στην αποφασιστικότητα ενός λαού!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όσο υπάρχουν Έλληνες. Συναυλία αγάπης για τα καρκινοπαθή Ελληνόπουλα στην Ν.Υόρκη

Μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης στην Ελλάδα έστειλε με τη φωνή της, από το ιστορικό «Κάρνεγκι Χολ» της Νέας Υόρκης, η βραβευμένη σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Η συναυλία, την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ήταν αφιερωμένη στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τα έσοδά της θα διατεθούν για τα καρκινοπαθή Ελληνόπουλα, στον Σύλλογο «Ελπίδα».

Η Ελληνίδα σοπράνο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Το ρεπερτόριό της περιλάμβανε κλασικές μελωδίες διασκευασμένες σε μοντέρνες ενορχηστρώσεις από Αμερικανούς μουσικούς, αλλά, κυρίως, ερμηνείες Ελλήνων συνθετών βασισμένες σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη και Γκάτσου. Το ενθουσιώδες κοινό ένωσε τη φωνή του με την Αναστασία Ζαννή στις αγαπημένες μελωδίες των Χατζηδάκι, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου.

Στη συναυλία συμμετείχε η Χορωδία των Νέων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με επιλεγμένο ρεπερτόριο από τη Μαρία Κολέβα. Ξεχωριστή νότα της συναυλίας ήταν η ερμηνεία των στίχων «Μη Λησμονάτε τη χώρα μου» από το 'Αξιον Εστί, με τη συμμετοχή όλου του κόσμου, στέλνοντας ένα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε μήνυμα στήριξης της Ελλάδας.

Από πλευράς μουσικών συμμετείχαν ο γνωστός σολίστ Michael Wolf (πιάνο), ο οποίος διασκεύασε σε τζαζ τα τραγούδια «Imagine» και «Let it be» για πιάνο και φωνή, ο Dan Brantigan (τρομπέτα), ο Mike Richmond (μπάσο), ο Κώστας Μπαλταζάνης (κιθάρα, ενορχηστρώσεις), ο Πάνος Χρυσοβέργης (ηλεκτρονικούς ήχους) και ο Γιώργος Μανιάτης (κρουστά).

Ανάμεσα στους θεατές ήταν ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, διπλωμάτες της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών, στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.

«Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είναι ένας οραματιστής ηγέτης της Ορθοδοξίας», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, υπογραμμίζοντας ότι «το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης για να επιδείξουμε ως Ομογένεια αλληλεγγύη, συμπόνια και αγάπη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα».
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....