Διυλιστήριο: 05/29/16
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Ο σαουδαραβικός τύπος κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι κατέστρεψαν το World Trade Center για να δικαιολογήσουν έναν διαρκή πόλεμο


Σε απάντηση στην ομόφωνη ψήφο της Γερουσίας των ΗΠΑ να επιτραπεί στις οικογένειες των θυμάτων της 11/9 να μηνύσουν τη Σαουδική Αραβία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Al-Hayat, με έδρα το Λονδίνο, που συντάχτηκε από τον Σαουδάραβα νομικό εμπειρογνώμονα Katib al-Shammari, ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενορχήστρωσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως έναν τρόπο να αυτοδημιουργήσουν έναν νεφελώδη εχθρό, για να κερδίσουν τη στήριξη του κοινού υπέρ ενός παγκόσμιου πόλεμου κατά της τρομοκρατίας.

Η έκθεση al-Shammari, σε μετάφραση του Ινστιτούτου Έρευνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής ( MEMRI ), ισχυρίζεται ότι από πάντα, η πολιτική των ΗΠΑ είναι « χτισμένη στην αρχή του εκ των προτέρων σχεδιασμού και των μελλοντικών πιθανοτήτων », ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρέφονται τώρα ενάντια στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας μετά την επιτυχή χρήση του κατά των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα καταρχάς, και ύστερα κατά του Σαντάμ Χουσεΐν και του Ιράκ του, που ελεγχόταν από το κοσμικό καθεστώς του κόμματος Μπάαθ .

Ο Al-Shammari ισχυρίζεται ότι οι πρόσφατες αμερικανικές απειλές να εκθέσουν τα έγγραφα που εμπλέκουν την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι απλά η συνέχιση μιας αμερικανικής πολιτικής, την οποία αναφέρει ως « νίκη μέσω των αρχείων ». Τόνισε ότι κατά την αρχική εισβολή στο Ιράκ υπό τον George HW Bush, ο Σαντάμ Χουσεΐν αφέθηκε ζωντανός και στην εξουσία για να χρησιμοποιηθεί ως « ανταλλάξιμο νόμισμα », αλλά όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι δεν ήταν πλέον « άσος στο μανίκι του ς» , η Ουάσιγκτον μετακινήθηκε για να ανατρέψει τη κυβέρνηση του και να εγκαταστήσει στην εξουσία ένα κόμμα που υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς.
Τα τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9 είναι πλέον ο « άσσος στο μανίκι » της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον al-Shammari.


Η 11/9 είναι ένα από τα νικηφόρα χαρτιά στα αρχεία των ΗΠΑ, επειδή όλοι οι πληροφορημένοι άνθρωποι στο κόσμο, οι οποίοι είναι ειδικοί στην αμερικανική πολιτική και έχουν αναλύσει τις εικόνες και βίντεο [της 11/9], συμφωνούν ομόφωνα ότι αυτό που συνέβη με τους δύο πύργους ήταν μια ξεκάθαρη αμερικανική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τις ΗΠΑ. Η απόδειξη είναι η ακολουθία των συνεχών εκρήξεων που απέκοψαν με θεαματικό τρόπο τα δύο κτίρια [...] οι μηχανικοί ελεγχόμενων κατεδαφίσεων τα κατάστρεψαν με εκρηκτικά, ενώ τα αεροπλάνα που συντρίβονταν δεν έδιναν παρά μόνο το πράσινο φως για την έκρηξη - δεν είναι η αιτία της κατάρρευσης. Αλλά στις ΗΠΑ πάντα εξαπλώνεται το φταίξιμο σε όλες τις κατευθύνσεις. [Αυτή η πολιτική] μπορεί να ονομάζεται « η νίκη μέσω των αρχείων ».


Η κεκτημένη ταχύτητα πίσω από τις επιθέσεις, γράφει ο al-Shammari, ήταν να δημιουργηθεί « ένας αόρατος εχθρός – η τρομοκρατία - η οποία έγινε η μαύρη γάτα την οποία μπορούσαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ να κατηγορήσουν για όλα τα λάθη τους » και η οποία παρέσχε την αιτιολόγηση για οποιαδήποτε « βρώμικη επιχείρηση » παντού σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την έκθεση του Αλ-Shammari στην Al-Hayat:


Η 11/9, στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέτρεψε μερικές ταυτόχρονα νίκες, τις οποίες ούτε τα ίδια τα γεράκια [που υπήρχαν εκείνη την εποχή] στο Λευκό Οίκο δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Μερικές από αυτές μπορούν να αναφέρονται ως εξής:


1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν στην κοινή γνώμη, « έναν αόρατο εχθρό –τη τρομοκρατία - η οποία έγινε η μαύρη γάτα την οποία μπορούσαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ να κατηγορήσουν για όλα τα λάθη τους » και η οποία παρέσχε την αιτιολόγηση για οποιαδήποτε « βρώμικη επιχείρηση » παντούσε όλο τον κόσμο.
Η ετικέτα τρομοκρατία εφαρμόστηκε στους Μουσουλμάνους, και ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία.

2. Χρησιμοποιώντας αυτό το περιστατικό [11/9], οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια νέα εποχή επαναφοράς του παγκόσμιου στρατιωτικού εξοπλισμού. Όλος ο κόσμος ήθελε να αποκτήσει όλα τα είδη των όπλων για να υπερασπιστεί και να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον αυτού του αόρατου εχθρού, της τρομοκρατίας, ακόμη και αν μέχρι τώρα, δεν γνωρίζουμε την ουσία αυτής της τρομοκρατίας, για την οποία ομιλούν οι ΗΠΑ, εκτός του ότι είναι ισλαμική [...]

3. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν τον αμερικανικό λαό ενώπιον δύο κακών επιλογών: να ζήσει με ειρήνη αλλά να παραμένει εκτεθειμένος σε θανάσιμο κίνδυνο [τη τρομοκρατία] οποτεδήποτε, ή να λιμοκτονήσει στην ασφάλεια, διότι ο προϋπολογισμός της χώρας θα δαπανηθεί για την αποστολή πεζοναυτών μέχρι τον Άρη, για να τον υπερασπιστεί.Ο σαουδαραβικός τύπος κατηχήθηκε από φρενίτιδα μετά την ομόφωνη ψήφο της Γερουσίας να επιτρέψει τον Οίκο των Σαούντ να θεωρηθεί υπεύθυνο σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για τις επιθέσεις της 11/9, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι έχουν συμμαχήσει με το Ιράν - προειδοποιώντας δυναμικά ότι η ψήφιση του « σατανικού » νομοσχεδίου μπορεί να « ανοίξει τις πύλες της κόλασης », όπως αναφέρει ο Breitbart .


Ο Al-Shammari είναι εξαιρετικά σαφής όταν θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι η ίδια η αυτοκρατορική μηχανή των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλώνοντας, « η φύση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς εχθρό ».


Η φύση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς εχθρό... [Για παράδειγμα,] μετά από μια περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε κανείς να καταπολεμηθεί [δηλαδή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο], οι ΗΠΑ εγκαινίασαν ένα νέο είδος πολέμου - τον ψυχρό πόλεμο [...] Στη συνέχεια, όταν τελείωσε η Σοβιετική εποχή, αφού εμείς, οι μουσουλμάνοι είχαμε βοηθήσει τις θρησκείες και πολέμησαμε τον κομμουνισμό στο όνομα τους [των Αμερικανών], άρχισαν να βλέπουν τους μουσουλμάνους ως τον νέο εχθρό τους! Οι ΗΠΑ είχαν την ανάγκη να δημιουργήσουν έναν νέο εχθρό - και τον προγραμμάτισαν, οργάνωσαν και εκτελέστηκαν [ήτοι να κατηγορήσουν τους Μουσουλμάνους για τρομοκρατία]. Αυτό ποτέ δεν θα τελειώσει έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.


Ενώ οι Αμερικανοί φαίνονται να πολεμήσουν την ισλαμική τρομοκρατία, η ευκαιρία είναι μεγάλη για αυξήσουν το εκφοβισμό και τη κρατική προπαγάνδα που προορίζονται να δημιουργήσουν πολίτες που συμμορφώνονται και που δέχονται παθητικά την απώλεια της ελευθερίας τους για υποσχέσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα χρειάζεται έναν μεγαλύτερο εχθρό για να δικαιολογήσει τα 600 δισ δολάρια ετήσια του προϋπολογισμού του, ξεκινώντας έτσι τη μετάβαση προς την ετικετοποίηση του ρωσοσινικού ζευγαριού ως επιθετικό σε μια προσπάθεια να στραφεί από τον έναν μπαμπούλα σε άλλο, πιο κερδοφόρο.


Jay SyrmopoulosJay Syrmopoulos είναι γεωπολιτικός, ελευθεριόφρων αναλυτής, ερευνητήςς και ένθερμος αντίπαλος του αυταρχισμού. Σήμερα είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, όπου κάνει ένα Master στις Διεθνείς Υποθέσεις. Η εργασία του Jay έχει δημοσιευθεί για την αλήθεια για τον Ben Swann στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, Vérité-Out, Raw Story, MintPress Nouvelles, καθώς και σε πολλές άλλες ιστολόγια. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στοTwitter @sirmetropolis και στο Facebook στο Sir Metropolis και τώρα στο Tsu .


infognomonpolitics
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η κατάρευση της Αυτοκρατορίας - Το βυζαντινό μάθημα .


Ένα εξαιρετικό ρωσικό ντοκιμαντέρ  που μιλάει για τα αίτια της πτώσης του Βυζαντιου, βλέποντας τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά χωρίς να χαϊδεύει αφτιά. Αξιοσημείωτο είναι τα κοινά σημεία της σημερινής εποχής με το παρακμάζων Βυζάντιο.

Χαρακτηριστικά ειναι τα λόγια του μοναχού Φεννάδιου Σχολάριου 14 χρόνια πριν την άλωση της Πόλης, όπου γράφει μέσα από το κελί του ύστερα από την υπογραφή της ενωτικής στην Φλωρεντία (Συμφωνία με την Ρώμη όπου, για αντάλαγμα βοήθειας, Βασιλιάς και Πατριάρχης συμμερίζονταν την λατινική ομολογία) .

"Άθλιοι Ρωμιοί, γιατί επλανηθήκατε και απομακρύνατε εκ της ελπίδος του Θεού και ελπίσατε εις την δύναμη των Φράγκων; Μαζί με τη Πόλη που σε λίγο θα καταστραφεί, χάσατε και την ευσέβειά σας. Ελέησόν με Κύριε! Μαρτυρώ ενώπιον σου ότι είμαι αθώος του πταίσματος τούτου. Συνέρθετε, άθλιοι πολίτες, σκεφτήτε, τι κάνετε; Μαζί με τον αιχμαλωτισμό που μέλει γένεσθαι σε μας, απωλέσατε και το πατροπαράδοτον σέβας και ομολογήσατε την ασέβεια. Ουαί υμίν εν τω κρίνεσθαι!"

 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....