Διυλιστήριο: 07/07/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

VIDEO - Επίθεση εξαπέλυσε ευρωβουλευτής στον Γιούνκερ: "Nα παραιτηθείς και να ζητήσεις συγγνώμη από την Ελλάδα"

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε», είπε ένας ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Έχετε πάει να αγοράσετε 1 λίτρο γάλα, 1 κιλό ψωμί και 1 λίτρο βενζίνη; Τ;i γίνεται με τα χρήματα που πάνε στις πολυεθνικές, στις μεγάλες τράπεζες; Ο λαός δεν νοιάζεται γι' αυτά, χρειάζεται άλλες απαντήσεις. Ή Ευρώπη ή Γερμανία. Eιδάλλως αν συνεχίσουμε έτσι, η Ευρώπη μικραίνει, μικραίνει όμως και για τη Γερμανία», είπε ο ευρωβουλευτής στην ομιλία του.

«Η Γερμανία είναι αυτή που πρέπει να μικρύνει. Δεν μπορεί να διατάζει όλη την Ευρώπη. Έχουμε ήδη δει τι έφερε στην Ευρώπη ο ναζισμός. Δεν θέλουμε, λοιπόν, τώρα, οικονομικό ναζισμό. Θα πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι την πορεία των πραγμάτων, ειδάλλως, κ. Γιούνκερ, 100 δισ. επενδύσεις πού θα πάνε;», συνέχισε.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής, κάνοντας επίθεση στον κ. Γιούνκερ, είπε: «Βλέπετε εδώ άλλα παραδείγματα, το χαρτί υγείας από τη μια και το ευρώ από την άλλη, έχουν καταντήσει να είναι το ίδιο με τη δουλειά σας. Δεν πάει πουθενά η Ευρώπη, δεν κάνετε αυτό που ενδιαφέρει το λαό, θα πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε. Να ζητήσετε συγγνώμη από την Ευρώπη, διότι με τις οικονομικές σας επιταγές οδηγείτε σε σύγκρουση, σε αυτοκτονίες, σε λαθρομετανάστες. Τ;i άλλο θέλετε;».



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ουάσιγκτον, Μόσχα και Παρίσι "πυροβολούν" το Βερολίνο: "Μείωση του χρέους τώρα για να μπει η Ελλάδα σε ανάπτυξη"

«Μέτωπο» κατά του Βερολίνου σχηματίζουν ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία, ζητώντας να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας και να μπει η χώρα σε ανάπτυξη αντί της καταδίκης της σε λιτότητα που επιβάλλουν οι δανειστές. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής υπήρξε παρέμβαση από τον Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέρ της Ελλάδας, όπως και από το Γάλλο πρωθυπουργό, Μανούελ Βάλς, ενώ από τη Μόσχα προβάλλεται και πάλι η εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης από την τράπεζα των BRICS.

Συγκεκριμένα, την ανάγκη να επιτευχθεί ανάπτυξη, αλλά και ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρμπι, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην επανάληψη των συνομιλιών από όλες τις πλευρές για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

«Αυτό που θέλει να δει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είναι να βρεθεί ένας δρόμος, ένας εποικοδομητικός δρόμος που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται και να αποκαταστήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης και να επιτύχει ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό είναι πράγματι το θέμα που βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο», υπογράμμισε ο Κέρμπι.

«Σεβόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα», πρόσθεσε επίσης σχετικά με το δημοψήφισμα και σημείωσε: «Τώρα αυτό τελείωσε και είδατε ότι, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αμέσως».«Προσβλέπουμε, όπως έχουμε πει από την αρχή, στην επανάληψη των συνομιλιών από όλες τις πλευρές για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα», επισήμανε.

«Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, όπως και ο Λευκός Οίκος, εξακολουθούν να έχουν στενή επαφή με ένα ευρύ φάσμα εταίρων για την κατάσταση στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων από την Ελλάδα, την ΕΕ και το ΔΝΤ», πρόσθεσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Βεβαίως και έχουμε επίγνωση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη γεωπολιτικώς», υπογράμμισε επίσης, σημειώνοντας ότι κανείς δεν το αγνοεί αυτό, αλλά «το επίκεντρο τώρα βρίσκεται στο να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι πλευρές σε αυτές τις συνομιλίες βρίσκουν έναν εποικοδομητικό τρόπο να προχωρήσουν. Αυτή είναι πράγματι η καλύτερη λύση για ένα πιο σταθερό μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη», κατέληξε.

Σαφώς και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχεί πως και η Ελλάδα θα αλλάξει προσανατολισμό σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν τη στηρίξουν οικονομικά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το επισημαίνει.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, επισήμανε πως το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού και εκτίμησε πως υπάρχουν οι βάσεις για μία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.

«Η Γαλλία είναι πεπεισμένη ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε το ρίσκο μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τόσο για οικονομικούς λόγους, αλλά, κυρίως για πολιτικούς», δήλωσε ο κ. Βάλς ενισχύοντας τη θέση του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θέλει να παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο μαζί με τον Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να επιλυθεί τώρα το ελληνικό θέμα.

Στο θέμα του χρέους αναφέρθηκε πριν από λίγο και ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιέρ Γκραμέγκνα, υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να εξετάσουν τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, μόνο όμως αν η Αθήνα δεσμευτεί σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Ένα κούρεμα δεν είναι ταμπού για το Λουξεμβούργο από την άποψη ότι τα πάντα μπορούν να συζητηθούν», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. «Όμως, πρέπει να συζητηθεί σε ένα συνολικό πακέτο. Αν παρουσιαστεί με τρόπο που οι 18 εταίροι πρέπει να κάνουν κούρεμα και η Ελλάδα απλά κάνει αυτό που θέλει, αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Από την άλλη πλευρά, σε συνέχεια της πρωτοφανούς παρέμβασης του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ ώστε βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας, επανέρχεται στο τραπέζι από τη Μόσχα η λύση των BRICS σε περίπτωση που οι δανειστές δεν δώσουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.

«Η Ρωσία γνωρίζει ότι η Ελλάδα θέλει να γίνει μέλος στη νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, δηλαδή των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών που περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική. Ωστόσο, το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα επίσημα», αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το πρακτορείο Sputnik.

«Η Μόσχα έχει διακρίνει ενδείξεις ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS αλλά το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα σε επίσημο επίπεδο», δήλωσε ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, κ. Γιούρι Ουσάκοφ.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο διπλωμάτης στα πρακτορεία RIA Novosti, RT και VGTRK, η ρωσική κυβέρνηση γνωρίζει ότι «υπάρχουν ενδείξεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει να γίνει μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου, η νέα τράπεζα μόλις άρχισε να λειτουργεί και πρέπει να τακτοποιήσει πρώτα τις «τεχνικές προτεραιότητές»,προτού ασχοληθεί με το θέμα της ένταξης της Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαρτογραφήσεις και άγνωστα νερά..

     Αυτόν τον χάρτη δίπλα με αποτυπωμένα χρωματικά τα εκλογικά αποτελέσματα,
..δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να τον δούμε ως τώρα έτσι στην ζωή μας.

Ούτε μία δυσαρμονία, ούτε μιά πινελιά αμφισβήτησης.
Και αυτό σε ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές, και όχι εκλογές τύπου χούντας ή σοβιέτ.

Αποτελέσματα σαν αυτό που βλέπουμε εδώ οπτικοποιημένο δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει, ούτε
να παραβλέψει, ούτε να ''δυσερμηνεύσει'', ούτε να κάνει πως δέν κατάλαβε.
Πολύ μάλιστα περισσότερο όταν πρόκειται για την λεγόμενη ''Ευρώπη των λαών'' (!),
..και όχι την Ευρώπη της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και του γερμανικού επεκτατισμού.

Κατηγορούν και ''προειδοποιούν'' τον λαό ότι με το αποτέλεσμα αυτό μπαίνουμε σε άγνωστα νερά.
Υπονοούν σε επικίνδυνα, πιθανόν θανατηφόρα. Τρίχες!

Αν δεν είχαν μπεί σε άγνωστα νερά οι μεγάλοι πρωτοπόροι εξερευνητές δεν θα είχε ανακαλυφθεί η Αμερική. Ούτε θα είχε γίνει ο περίπλους της γής.
Τα ''άγνωστα νερά'' του Φλέμινγκ, της Κιουρί, του Πουανκαρέ, του Αϊνστάϊν και τόσων άλλων επιστημόνων και διανοητών μας έφεραν στον 21ο αιώνα με μέσο όρο ζωής και διαβίωσης αδιανόητο σε παλαιότερες εποχές.
Τα αχαρτογράφητα νερά της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του οράματος του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, των αγώνων του Γκάντι, του Μαντέλα, αλλά και του Μπερλίγκουερ, και άλλων πρωτοπόρων πολιτικών,
..τα αχαρτογράφητα νερά της σκέψης του ΖανΠολ Σαρτρ, του Γκαίτε, του Καμύ, του Καστοριάδη, του Ζακ Ντεριντά, του Ανρί Μπεργκσόν, και τόσων άλλων,
..που δεν φοβήθηκαν την πρωτοπορία, που τόλμησαν το καινούργιο,
..και μαζί τους προχώρησε η ανθρωπότητα και οι λαοί,
..μας έφεραν στις κοινωνίες τις πολιτισμένες και ανθρώπινες,
..αυτές, που τώρα η Νέα Τάξη πραγμάτων με την Παγκοσμιοποίηση και τους τεχνοκράτες-τεχνολάτρες απειλεί να ανατρέψει.

Το ''ΟΧΙ'' που φώναξε τούτος ο μικρός και πολύπαθος λαός την Κυριακή που μας πέρασε,
..είναι ένα κάλεσμα και προς τους άλλους λαούς,
..κάλεσμα πρωτοπορίας και εξερεύνησης νέων δυνατοτήτων της παγκόσμιας κοινωνίας,
..στα ''άγνωστα'' για τους τεχνοκράτες νερά του ουμανισμού,
..στα γνωστά για τους λαούς νερά της διεκδίκησης μιάς καλύτερης ζωής.

Αποπλέουμε απ' το παλιό και το ύποπτο,
..για νέες αναμετρήσεις με την εξέλιξη και την Ιστορία!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Ολάντ παίρνει πάνω του την Ελλάδα

Έντονη κινητικότητα σημειώνεται στο Παρίσι με στόχο να υπάρξει συμφωνία των Ευρωπαίων με την Ελλάδα.

Όλα δείχνουν ότι ρόλο «διαμεσολαβητή» μεταξύ για το θέμα του χρέους αναλαμβάνει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέτοντας όμως ως προϋπόθεση να εμφανίσει η Αθήνα «ρεαλιστικές προτάσεις με διάρκεια και βιωσιμότητα» προκειμένου να καταφέρει να κάμψει τις αντιρρήσεις και τη σκληρή στάση της Άνγκελα Μέρκελ αλλά και των άλλων ηγετών.

Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο και η Ανγκελα Μέρκελ, μετά την συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ στο Παρίσι για το «ελληνικό ζήτημα» δήλωσαν ότι η πόρτα των διαβουλεύσεων παραμένει ανοικτή και η κ. Μέρκελ έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα από τον ESM.


Ο κ. Ολάντ στο χθεσινό τηλεφώνημα φέρεται να συνέστησε στον Προκόπη Παυλόπουλο με τον οποίο συνομίλησε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών στο οποίο να γίνεται σαφής η δέσμευσή τους για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να μην ερμηνεύεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως εντολή «ρήξης» με την Ευρώπη.

Μάλιστα κάτι ανάλογο ζήτησε και από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος.

«Αλέξη βοήθησε με για να σε βοηθήσω» είπε ο κ. Ολάντ στο τηλεφώνημα με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα του είπε «αν θες να διαπραγματευτείς σήμερα να φέρεις σοβαρές προτάσεις».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χωρίς τη Λαγκάρντ η Σύνοδος - Στάση αναμονής του ΔΝΤ

Τη «μπάλα» για την Ελλάδα στα πόδια των Ευρωπαίων αφήνει η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ένα 24ωρο μετά το ηχηρό «όχι» του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, το ΔΝΤ τηρεί μία παγωμένη στάση με την ίδια την Κριστίν Λαγκάρντ να συντάσσεται πλήρως με την χθεσινοβραδινή γραμμή των Μέρκελ-Ολάντ, όπου οι δύο ηγέτες υποδήλωναν ότι περιμένουν εδώ και τώρα ρεαλιστικές προτάσεις από την Ελλάδα προκειμένου να επανεκκινηθούν άμεσα οι διαδικασίες των διαπραγματεύσεων με ορίζοντα την επίτευξη συμφωνίας μέσα στην εβδομάδα.

Αποστάσεις κρατά η Λαγκάρντ

Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει έναν επιπλέον λόγο για να κρατήσει προς στιγμήν αποστάσεις από τις εξελίξεις και αυτός έχεινα κάνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλέςπου έχει η Ελλάδα προς το ΔΝΤ γεγονός που έχει εντάξει την χώρα μας στο καθεστώς καθυστερημένων πληρωμών από τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου. Αυτός είναι και ο λόγος που η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου διαμήνυσε στην χθεσινή τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να προσδοκά την χρηματοδοτική στήριξη του Ταμείου, όσο βρίσκεται σε καθεστώς καθυστερημένων πληρωμών. Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να παρέχουμε προς το παρόν είναι τεχνική» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα Πρωθυπουργό.


Η απόσταση που κρατάει το ΔΝΤ από τις παρασκηνιακές ζυμώσεις που έχουν ξεκινήσει για την Ελλάδα, καθιστά την επίλυση του όλου προβλήματος ακόμα δυσχερέστερη. Κι αυτό γιατί: ενώ το Ταμείο λέει ότι αν δεν πληρωθούν τα χρήματα που του χρωστάει η χώρα μας δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία συμφωνία για την Ελλάδα, την ίδια ώρα το Βερολίνο τονίζει ότι συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει.

Επίσης τα πράγματα δυσχεραίνουν για την ελληνική πλευρά καθώς ενώ ζητά να τεθεί στο τραπέζι το θέμα της ελάφρυνσης χρέους επικαλούμενη την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, το ίδιο το Ταμείο στην σημερινή κρίσιμη σύνοδο κορυφής δεν θα εκπροσωπείται από την Κριστίν Λαγκάρντ για να πάρει θέση ή και να υποστηρίξει το σχετικό αίτημα της Ελλάδας όπως προσδοκά η Αθήνα.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η ​κα Λαγκάρντ θα περιμένει να παρακολουθήσει πρώτα τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup και της συνόδου Κορυφής που θα ακολουθήσει, προτού το Ταμείο τοποθετηθεί συνολικότερα για το τι μέλλει γενέσθαι.
Τι συζητήθηκε στο ΔΣ του ΔΝΤ

Πάντως χθες στην Ουάσινγκτον πραγματοποιήθηκε ακόμα μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ με θέμα την Ελλάδα, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στην χώρα μας και πρωτίστως για το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Οι πληροφορίες λένε ότι αν και κατά την διάρκεια του ΔΣ του Ταμείου αυτή η εξέλιξη δεν σχολιάστηκε από κανένα, ωστόσο το Ταμείο την εξέλαβε ως ένα πρώτο θετικό δείγμα γραφής σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη απέναντι στον οποίον η ηγεσία του ΔΝΤ έχασε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Παρά το ό,τι το ΔΝΤ παρακολουθεί μέχρι στιγμής τις εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα εκ του μακρόθεν, ο Πόλ Τόμσεν έχει εξουσιοδοτηθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ να παρακολουθήσει την σημερινό Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο ίδιος εν συνεχεία θα ενημερώσει την γενική Διευθύντρια του Ταμείου αν ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτος θα παρουσιάσει εκ μέρους της Αθήνας προτάσεις που θα είναι κοντά στις τελευταίες συζητήσεις που γίνονταν πριν την αναγγελία του δημοψηφίσματος, ώστε να μπορέσουν να πιάσουν την άκρη του νήματος από εκεί που χάθηκε. Όπως τονίζει πηγή του ΔΝΤ στο TheTΟC "όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι προτάσεις της Αθήνας θα αξιολογηθούν ως ικανοποιητικές για να συνεχιστεί η διαδικασία από εκεί που διεκόπη". Είναι πάντως γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών στο ΔΣ του Ταμείου εμφανίστηκαν "μουδιασμένοι" κατα την χθεσινή συνεδρίαση για την Ελλάδα, λόγω της δυναμικής του "όχι" όπως αποτυπώθηκε στην ψήφο της ελληνικής κοινωνίας.

Την ίδια ώρα από πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης συνεχίζονται να εκπέμπεται το μήνυμα προς την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους να κάτσουν από κοινού στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μία λύση με ταυτόχρονη παραμονή της χώρας μας στο ευρώ. Μετά την χθεσινή παρέμβαση του Λευκού Οίκου, ακολούθησε αντίστοιχη παρέμβαση και από το State Department. "Περιμένουμε όλες τις πλευρές να επανεκκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για μία εποικοδομητική επίλυση" δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department παραδεχόμενος ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ ενέχει και γεωστρατηγικούς λόγους.

O Θάνος Δημάδης είναι ανταποκριτής του ALPHA στην Ουάσιγκτον


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με αλγόριθμο θα ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί


Σε κοινή ανακοίνωση ο Γιάνης Βαρουφάκης, με το νέο Υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανακοινώθηκε ότι δημιουργήθηκε ένας αλγόριθμος που θα ψάξει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε αντιπαράθεση με τα έσοδα του κάθε φορολογούμενου.

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα πρώτα αποτελέσματα, και θα κληθούν να απολογηθούν και να αποδείξουν που βρήκαν τα λεφτά που δεν δικαιολογούνται.

Πρόκειται για ένα πλήγμα στην φοροδιαφυγή, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μάσιμο Ντ' Αλέμα: Όλα τα λεφτά της διάσωσης της Ελλάδας πήγαιναν στις τράπεζες - πρωτίστως τις γερμανικές

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας τονίζει ότι «220 δισ. κατέληξαν απευθείας στις τράπεζες, στους δανειστές»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συνέντευξη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα στο δίκτυο Rai News, στην οποία μιλά για τη λιτότητα στην Ελλάδα που ευνόησε, όπως τονίζει, τις τράπεζες, πρωτίστως τις γερμανικές, καθώς εκεί κατέληξαν τα κεφάλαια διάσωσης. Υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, πως «λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες». 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ντ' Αλέμα επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι «από μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα τεράστια ποσά μεταφέρονται προς μια πλούσια χώρα σαν τη Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, και η πλούσια πλουσιότερη».

«Η φτωχή χώρα δεν ήταν πλέον σε θέση να πληρώσει τα χρέη και έφτασαν οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όχι για τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων, αλλά για να πληρώσουμε τους τόκους στις γαλλικές, γερμανικές και σε μικρό ποσοστό ιταλικές τράπεζες», προσθέτει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς. 

«Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια κατέληξαν απευθείας στις τράπεζες, στους δανειστές. Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Τα χρήματα αυτά κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες ούτε που μπορούν να οσφρανθούν την μυρωδιά του», καταλήγει. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νοβότνι: Πιθανή η χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα


Πιθανή είναι η χρηματοδότηση – γέφυρα της Ελλάδας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, ο οποίος δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι επαρκής για όλη την εβδομάδα.


Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF, ο Νοβότνι ανέφερε πάντως πως «το εάν αυτό είναι εφικτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί», ωστόσο «η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χορηγήσει άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα εάν κηρύξει αθέτηση πληρωμών του κρατικού της χρέους».

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΕΚΤ και ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι αποφάσισαν νωρίτερα να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσό που χορηγείται μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας λίγα ή καθόλου περιθώρια ελιγμών στην Αθήνα…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διαμαρτυρία Μ. Γλέζου κατά Σουλτς στο Ευρωκοινοβούλιο


Την έντονη αντίδραση του Μανώλη Γλέζου και άλλων ευρωβουλευτών της Αριστεράς, προκάλεσαν οι συνεχείς παρεμβάσεις του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υπέρ του ΝΑΙ, στο δημοψήφισμα της Κυριακής αλλά και η πρώτη αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, στο ξεκάθαρο ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Ο Μανώλης Γλέζος, προχώρησε σε ηχηρή σηκώνοντας πλακάτ όπου ήταν γραμμένο το ΟΧΙ, ενώ ο ίδιος ο Σουλτς δήλωσε έκπληκτος από τη θύελλα αντιδράσεων.



Πηγή ΕΡΤ1

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαγραφή χρέους, αναπτυξιακό πακέτο και μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνει το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών


Μη ρήξη με την ΕΕ, αναπτυξιακό πακέτο, διαγραφή χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και μεταρρυθμίσεις που θα είναι διατεθειμένο το πολιτικό σύστημα να πραγματοποιήσει, περιλαμβάνονται στο κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών μετά την επτάωρη σύσκεψή τους υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ανακοινωθέν εκφράζει τη σύγκλιση όλων των αρχηγών, πλην του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να αναλάβει την διαπραγμάτευση ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ταυτόχρονα να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για ότι προκύψει, ενώ οι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να κάνει μια καλύτερη διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτείται να κάνει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους πάνω στους συγκεκριμένους άξονες, αλλά και να διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τους αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώνει σε κάθε καμπή.

Οι τέσσερις άξονες-στόχοι είναι:

1. Να επιδιωχθεί μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη.

2. Η συμφωνία θα περιέχει μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη χώρα.

3. Η συμφωνία να εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση για την οικονομική ανάπτυξη.

4. Να επιδιωχθεί διευθέτηση του χρέους, ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο.

Φυσικά, στόχος της προσπάθειας θα είναι η συμφωνία και όχι η ρήξη με τους εταίρους, με καθαρό ορίζοντα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Αναλυτικά το κοινό ανακοινωθέν:

"Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

• Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,
• Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,
• Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
• Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
• Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
• Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.

Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

• Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
• Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
• Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
• Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ."

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»

Οπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, έπειτα από αίτημα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ και η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ προσυπέγραψαν ανακοινωθέν το οποίο αναμένεται σε λίγα λεπτά και στο οποίο δεσμεύονται ότι τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η προοπτική αυτή..

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να υπογράψει τό αίτημα αυτό.«Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια με σκληρά μέτρα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών εξηγώντας ότι είτε συμφωνία με μνημόνια, είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι συνολική ρήξη με την ΕΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι «είναι στο χέρι της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».

«Η συμφωνία είναι μονόδρομος» τόνισε ο κ. Καμμένος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρχισε "εξαγωγή δημοψηφισμάτων"! - Ο Μπέπε Γκρίλο και η Μαρί Λεπέν ζητούν δημοψηφίσματα για παραμονή στο ευρώ!

Το Διυλιστήριο λέει :''...Όπως και σας αναφέραμε χθες πρώτοι, η επιτυχία του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι ότι όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα ζητήσουν να σταματήσει η Γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη, και θα κάνουν δημοψηφίσματα ....''

Ο χειρότερος φόβος της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και του Βερολίνου άρισε να γίνετια πραγματικότητα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και λέγεται "Εξαγωγή δημοψηφισμάτων"!

Ήδη στην Ιταλία ο ηγέτης του "Κινήματος 5 Αστέρων", Beppe Grillo ζήτησε δημοψήφισμα και μάλιστα ε πιο προωθημένο ερώτημα: Να να αποφασίσει ο ιταλικός λαός αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη ή να πάει σε εθνικό νόμισμα.

"Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Τώρα οι Έλληνες αντιμετωπίζουν ένα μέλλον με προοπτική. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία", δήλωσε ο Grillo, ενώ και στην Γαλλία η εικόνα είναι η ίδια με την Μαρί Λεπέν να δηλώνει ενθουσιασμένη από την νίκη του "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα και ετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα στην κορυφή της προεκλογικής της ατζέντας.
Ο Beppe Grillo ανακοίνωσε ότι "πολύ σύντομα θα ζητήσει από το ιταλικό κοινοβούλιο να λάβει υπόψη του την πρόταση για λαϊκή ετυμηγορία, μια πρόταση που βρίσκεται ακόμη στο προθάλαμο της Γερουσίας".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δύναμη θα πρέπει να είναι στα χέρια των πολιτών και όχι των τραπεζών, "η Ιταλία θα επιδιώξει να αποφασίσει ο λαός σχετικά με το ευρώ".

Και συνέχισε τις πύρηνες δηλώσεις του λέγοντας: "Δεν είμαστε κατά της Ευρώπης, είμαστε υπέρ της κυριαρχίας της κάθε χώρας να αποφασίζει για το νόμισμα, την οικονομία , τη γεωργία, τη χρηματοδότηση της χώρας και να τα καθορίζει αυτά με την ψήφο του. Θέλουμε να έρθει η πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη".

«Όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη του λαού, εάν θέλουν, δηλαδή, να ενταχθούν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», είπε.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού Μ.Ρέντσι για στήριξη της Ελλάδας και το οποίο απεκρύβη από όλα τα ΜΜΕ!
Ολόκληρη η ανάρτηση του Ματέο Ρέντσι στο tweeter:

"Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες.

Το πρώτο αφορά στην Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συζητήσεις πρέπει να δείξουν έναν οριστικό τρόπο λύσης του επείγοντος αυτού ζητήματος.

Το δεύτερο, ακόμα πιο περίπλοκο, που δεν μπορεί όμως να καθυστερεί άλλον, είναι η οικοδόμηση της Ευρώπης. Για μήνες συζητούμε όχι μόνο για λιτότητα και μέτρα, αλλά και για ανάπτυξη, υποδομές, τις κοινές πολιτικές για τη μετανάστευση, την καινοτομία, το περιβάλλον.

Με μία λέξη: Πολιτική, όχι μόνο παραμέτρους της. Αξίες, όχι μόνο αριθμούς.

Αν σταθούμε ακίνητοι, φυλακισμένοι των κανονισμών και της γραφειοκρατίας, τότε η Ελλάδα έχει τελειώσει.

Η επανοικοδόμηση της Ευρώπης δεν θα είναι εύκολη, μετά από όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή είναι η σωστή στιγμή να το προσπαθήσουμε, όλοι μαζί. Η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της".


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προαναγγέλλει "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ο Τζ.Λιού λίγο πριν την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής


Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής κρίνει πλέον τα πάντα. Ή θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών (ή τουλάχιστον θα γίνει το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή) ή η κατάσταση θα οδηγηθεί σε πλήρη αδιέξοδο με τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη να καθίσταται ορατός, όταν ήδη οι κλειστές τράπεζες έχουν προκαλέσει ασφυξία στην ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χθες μέχρι και τη νύχτα, όπου μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μπαράζ επικοινωνιών με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους (Μέρκελ, Λαγκάρντ, Ντράγκι κ.α.) προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για τη σημερινή συνάντηση Κορυφής.

Είχε επίσης μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, παρουσία και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος προανήγγειλε επί της ουσίας «κούρεμα» του χρέους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου κατά την συνομιλία Τσίπρα-Λιού αναφέρθηκε πως «η Ουάσινγκτον προσβλέπει στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Αθήνας και άλλων παραγόντων για την επίλυση της ελληνικής κατάστασης».

Ο κ. Λιού εξέφρασε την ελπίδα ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει δύσκολες αλλά αναγκαίες οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει στην ανάπτυξη, και να καταφέρει βιωσιμότητα του χρέους μέσα στην ευρωζώνη». Και εδώ είναι το πολύ σημαντικό. Μιλάει ανοιχτά για «κούρεμα» του χρέους.

Σημειώνεται πώς ο Τζάκ Λιού λειτουργώντας με εντολή Ομπάμα έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα δείχνοντας τη διάθεση της Ουάσιγκτον για λύση στην ελληνική κρίση, ενώ δεν είναι τυχαία η δημοσιοποίηση της έκθεσης βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που χρησιμοποιεί και αναμένεται να θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής για μια βιώσιμη συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει και το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα όχι για να εκβιάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, για να τους πείσει για την ανάγκη μίας έντιμης και βιώσιμης συμφωνίας. Γι’ αυτό άλλωστε έκανε και συγκεκριμένες κινήσεις στέλνοντας μηνύματα προς τους δανειστές.

Αρχικά συγκάλεσε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και κατέληξε σε ένα κοινά συμφωνημένο πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινείται μία συμφωνία. Στο μέτωπο αυτό εντάχθηκαν η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο πρωθυπουργός έριξε ενωτικές γέφυρες προς τις δυνάμεις του «Ναι» και διαβεβαίωσε ότι στόχος του είναι η παραμονή στην ευρωζώνη με την επιδίωξη συμφωνίας.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό έκανε σαφές πώς πλέον η όποια συμφωνία έχει την αποδοχή όλων των ελληνικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής που δεν παρέστη και του ΚΚΕ που διαφώνησε σε όλα.

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης ένα μήνυμα στους δανειστές απομακρύνοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη και αντικαθιστώντας από τον μετριοπαθή Ευκλείδη Τσκαλώτο, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί μία μη βιώσιμη συμφωνία.

Παράλληλα δε με τις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και οι δανειστές έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσω της ΕΚΤ, η οποία δεν αύξησε τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες και «κούρεψε» τα εχέγγυα τους. Αυτό σημαίνει πώς η ρευστότητα στο σύστημα τελειώνει τις αμέσως επόμενες ημέρες και η προοπτική ανοίγματος των τραπεζών απομακρύνεται.

Είναι προφανές πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει μία συμφωνία, όπως άλλωστε και οι δανειστές που δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πώς δεν θα την κάνει αποδεκτή αν δεν έχει αναδιάρθρωση ή ελάφρυνση του χρέους. Μέχρι το βράδυ θα ξέρουμε…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών προτρέπει την Ελλάδα και την ΕΕ να συμφωνήσουν - Η Ελλάδα ήδη έχει κάνει αρκετά

Η Ελλάδα και η ΕΕ θα έπρεπε επίσης να λάβουν μέτρα ώστε να περιοριστούν οι οκονομικές επιπτώσεις από την αναστάτωση που έχει ταράξει τις χρηματιστηριακές αγορές, πρόσθεσε ο 'Αμαρι.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Ακίρα 'Αμαρι είπε σήμερα ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να φτάσουν σε συμφωνία αμοιβαίου οφέλους που θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Η Ελλάδα και η ΕΕ θα έπρεπε επίσης να λάβουν μέτρα ώστε να περιοριστούν οι οκονομικές επιπτώσεις από την αναστάτωση που έχει ταράξει τις χρηματιστηριακές αγορές, πρόσθεσε ο 'Αμαρι.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την απόρριψη των μέτρων λιτότητας, είπε,
«Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πολλά για να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία, όπως να μειώσει τις συντάξεις και τους μισθούς. Καταλαβαίνω γιατί ο λαός της Ελλάδας εκφράζει αγανάκτηση. Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν προχωρά. Βρίσκονται σε αποπληθωρισμό. Ο κόσμος περιμένει από την Ελλάδα και την ΕΕ να συνεργαστούν σε ένα τελικό σχέδιο διάσωσης.»

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....