Διυλιστήριο: 01/07/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Σοκ από Γερμανό χρηματιστή: " Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματα της! "

Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες.«Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα.«Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω"

"ός γάρ ουκ έστι καθ' υμών, υπέρ υμών εστιν".Που σημαίνει όποιος δεν είναι εναντίον σας είναι μαζί σας.(Μαρκ. 9, 40)

Ξεκινάω με αυτές τις φράσεις του Κυρίου Ιησού Χριστού γιατί θέλω να προλάβω τον καθένα που θα βιαστεί να απορρίψει τον Πολύδωρα γιατί ήταν μνημονιακός.Γιατί

Πρώτον σε αυτή την δύσκολη στιγμή για το έθνος μας, σε αυτό τον αντίξοο αγώνα που δίνουμε δεν περισσεύει ούτε ένας.

Δεύτερον βλέποντας την στάση του Πολύδωρα στην μνημονιακή ΝΔ (οι βουλευτές της τον αποκαλούσαν αιρετικό, και τον χλευάζανε) και διαβάζοντας τα βιβλία που έχει γράψει κατά την διάρκεια του μνημονίου μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.

Τρίτον η κόρη ήταν μετακλητή στο δημόσιο, που σημαίνει ότι δεν είναι μόνιμη. Και ρωτάω ποιος από τους βουλευτές ή υπουργούς δεν έχει άτομα εμπιστοσύνης που παίρνει μαζί του όπου κι αν πηγαίνει, ή ακόμα για να γίνει πιο γενική η ερώτηση, ποιος από τον καθένα από μας τον άνθρωπο της εμπιστοσύνης του δεν θα το έπαιρνε μαζί του σε αντίστοιχη περίπτωση. Άσε που ο Πολύδωρας έχει κι άλλα παιδιά, αυτά δεν μας είπαν εάν τα έχει διορίσει.

Τέταρτον, δεν ζήτησε πολιτικό άσυλο από κανέναν έως ανταλλαγή της ψήφο του, όπως έκαναν κάποια άλλα λαμόγια επαγγελματίες πολιτικοί που βάζουν την "δουλειά" τους πάνω από το έθνος(αυτοί να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι δεν θα γλιτώσουν τον Αρμαγεδδών που έρχεται).

Πέμπτον και τελευταίο , για τους πολύ αυστηρούς λέω. Πόσοι από σας ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια;;; Αυτοί δεν μας έφεραν εδώ που είμαστε; Μήπως υπάρχει κάποιο χρονοσυγχωροχάρτι που να λέει από πια ημερομηνία και πριν συγχωρούνται αυτοί που ψήφιζαν την καταστροφή της χώρας; Γιατί με αυτή την λογική όλοι αυτοί που δεν τους ψήφισαν ποτέ. Τι πρέπει να κάνουν σε όλους εσάς; Αλλά ακόμα κι αυτοί, άμα κάνουν μια μικρή ανασκόπηση της ζωής θα δουν ότι έχουν κάνει λάθη. Διότι είμαστε άνθρωποι και όχι θεοί, οπότε το σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις το λάθος και να μετανοείς πραγματικά.

Ο Βύρων Πολύδωρας πιστεύω πως είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον λαό του, και αυτό, αυτή στιγμή είναι πολύ σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο.
Είναι ένα βαρύ χαρτί, με τεράστια μόρφωση, παιδεία και λόγο με μεγάλο ανάστημα που οπωσδήποτε πρέπει να αξιοποιηθεί.


Στο παρακάτω βίντεο μιλάει στην εκπομπή "ευθέως" λίγο πριν καταψηφίσει το νομοσχέδιο στην βουλή. Η ομιλία του είναι τρομερη΄και πρέπει να την ακούσετε.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απογειωνόμαστε; Απογειωθήκαμε; Κάτι τέτοιο..

Η μπάλα πλέον έχει χαθεί!
Ουδείς γνωρίζει πια τί πρόκειται να γίνει. Και εννοούμε βέβαια από τους κυβερνητικούς. Οι υπόλοιποι,υποψιαζόμαστε..

Οι π@παριές πάνε κι έρχονται.
Πότε βγαίνουμε στις αγορές το πρώτο εξάμηνο(!), πότε βγαίνουμε το δεύτερο (ποιός ζει ποιός πεθαίνει!), πότε του χρόνου (για νάχουμε πεθάνει μέχρι τότε στα σίγουρα)..
Άλλοι ψηφίζουν το 25ευρω εισαγωγής στα νοσοκομεία, για να ζητήσουν μετά να μην ισχύσει!
Το τρίτο (ή τέταρτο;) μνημόνιο εξαγγέλλει η τρόϊκα εξωτερικού, ενώ αυτή του εσωτερικού δεν ξέρει..
..κάτι άκουσε..
..κάτι ψιθυρίζει, θα δούνε τέλος πάντων!
Κάτι άλλοι, κυβερνητικοί πάντα, λένε ότι θα χρειαστούμε άλλο ένα, άντε το πολύ δύο δις,
..κι άλλοι ότι χρειαζόμαστε άλλα δέκα δις ακατέβατα!
Το success story του τσικ-λεβέντη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, διότι τώρα με την γενική απογείωση(!!) θα απογειωθεί κι αυτό..
Τα έσοδα από την εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο έπιασαν πάτο, αλλά το μέτρο ήτανεξαιρετικά επιτυχημένο(!) αφού οι πλούσιοι δεν έκαναν ζεστό μπάνιο στις πισίνες τους, αλλά πήγανστα σπά των Άλπεων!
Η ψυχική ανάταση για την εξάμηνη προεδρία της Ε.Ε. από την Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο, και γι αυτό σκέφτονται να δώσουν εργολαβία στον Εθνικό εργολάβο την κατασκευή ''λαϊκών'' (πολυ)κατοικιών για να στεγάσουν όσους χάσουν τα σπίτια τους υπέρ της ανάπτυξης!
Στο μεταξύ κάτι παλιοφυλάδες του εξωτερικού (όχι σαν τις δικές μας τις αξιόπιστες!), του τύπου ''Wall Street Journal'', ''New York Times'' κλπ, άρχισαν να ξαναεμφανίζουν άρθρα περί δραχμής, ''grexit'', και άλλα τέτοια, αλλά..
..τί ξέρουν αυτές από απογείωση;

Η Ελλάδα στις αυγές του 2014 μοιάζει με ένα απέραντο αεροδρόμιο, για να μην πούμε κοσμοδρόμιο!
Απογειωνόμαστε!..
Εκτοξευόμαστε!..
Προς τα κάτω..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Memento mori''..*

''Δεν είμαι φαγώσιμος!'', δήλωσε ο υπουργός των Τραπεζιτών, σε άπταιστα πασοκικά ελληνικά..
Και θα μπορούσε να συμπληρώσει:

''Δεν είμαι για φτύσιμο!'',
''Δεν είμαι ο δολοφόνος των παιδιών με τομαγκάλι, επειδή δεν θέλω να θερμαίνουν οι πλούσιοι τις πισίνες τους!'',
''Δεν είμαι ξεπουλημένο τομάρι, γιατί προσπάθησα στη ''ζούλα'' να περάσω τροποποίηση όπου ακυρώνονται πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ πετρελαϊκών εταιρειών!'',
''Δεν είμαι τοκογλύφος, που θα διπλασιάσω και θα τριπλασιάσω το πρόστιμο του κάθε κακομοίρη έλληνα που δεν θάχει να πληρώσει τα πλαστά χρέηπου του χρεώνω για να μπορέσω του πάρω το σπίτι μεθαύριο!'',
''Δεν είμαι ο εκπρόσωπος της τρόϊκας στην Ελλάδα, ούτε ο αρεστός και δοτός των γερμανικών συμφερόντων, που με επέλεξαν και με επέβαλαν σαν υπουργό!'',

''Δεν είμαι, τέλος, αυτός που βρίσκεται πιό κοντά απ' οποιονδήποτε άλλο στο Ειδικό Δικαστήριο, αφού δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, και δεν έχω καμία βουλευτική ασυλία!''
''Τί είμαι όμως, και δεν το θυμάμαι;''

Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν εμείς αυτό που ξεχνάει:

Ξεχνάει την corona civica, την ''αστική κορώνα'' από ξύλο βελανιδιάς πάνω από την πόρτα του..
Την κορώνα αυτή που στην αρχαία Ρώμη συνήθως κρατούσε κάποιος πάνω από το κεφάλι ενός νικηφόρου στρατηγού κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Θριάμβου του,
..με την υποχρέωση να του επαναλαμβάνει κατ’ εξακολούθηση τη φράση:
''Memento mori'', δηλαδή..
* ''Θυμήσου, είσαι θνητός''..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....