Διυλιστήριο: 01/25/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Καμμένος: Παραιτούμαι για να μην περάσει η Συμφωνία - Καλεί άλλους 100 να το πράξουν



Την παραίτηση 101 βουλευτών ζητάει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μάλιστα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, δηλώνει ότι πρώτος ο ίδιος θα υπογράψει την παραίτησή του.

«Μέχρι τις 14:00 μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών παραιτούμενοι 101 βουλευτές, υπογράφω την δική μου παραίτηση πρώτος, αποδείξτε κ Μητσοτάκη ότι δεν θα ανακουφιστείτε με την ψήφο των εφιαλτών ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ», αναφέρει ο Πάνος Καμμένος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών καθώς και όλων των αναπληρωματικών τους στην ίδια εκλογική περοφέρεια, προκηρύσσονται εκλογές για τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έμειναν κενές οι βουλευτικές έδρες.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν ψήφισε το αίτημα αντισυνταγματικότητας του Καμμένου ο Μητσοτάκης - Δεν κατέθεσε πρόταση μομφής



Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σήμερα συνεπέγραψαν ουσιαστικά τις Πρέσπες, καθώς δεν υπερψήφισαν το αίτημα αντισυνταγματικότητας για τη συμφωνία που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Σε σχετική δήλωση, ο συνεργάτης του Πάνου Καμμένου αναφέρει πως «η Ένσταση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου "Μακεδονία", διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε.

Ο κ. Μητσοτάκης "ασέλγησε" πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον ΔΗΘΕΝ "Μακεδονομάχο", ΤΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά, ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την Ένσταση Αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης ΑΠΕΡΡΙΨΕ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ να σταματήσει την παράδοση του όρου "Μακεδονία"» αναφέρει η δήλωση του κ. Τοσουνίδη.

Καμμένος: Τσίπρας και Μητσοτάκης μαζί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας

Διπλή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση τους στη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ο Πάνος Καμμένος το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο μόνος λόγος για να μην προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών είναι να κριθεί αντισυνταγματική, όπως και είναι», δήλωσε Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που επιτέθηκε στη ΝΔ γιατί δεν στήριξε τη σχετική πρόταση του κόμματός του, με την οποία, υποστήριξε, θα σταματούσε η διαδικασία στην Βουλή, καθώς υπήρχε πλειοψηφία επί των παρόντων, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ακόμη, άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι έκανε πίσω στην πρόταση μομφής, γιατί, συμπλήρωσε, ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν συνηγόρησε προ μηνών στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, γιατί αυτή ήταν μόνο για λόγους εντυπώσεων.

«Όπως παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, πιέστηκε αλλά δεν ήθελε να προδώσει την παράδοση της οικογένειας του και την Μακεδονία, έτσι και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πιέστηκε από τους Ευρωπαίους και δη την Άγκελα Μέρκελ για να καταλήξει σε αυτήν την Συμφωνία», είπε ακόμη και συμπλήρωσε ότι και ο ίδιος δέχθηκε πιέσεις, αλλά δεν υποχώρησε.

Σε ερώτηση εάν αισθάνεται εξαπατημένος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα, διότι πέρα από τις πιέσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός οφείλει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που επί τέσσερα χρόνια τον στήριξαν, χωρίς να δημιουργηθεί ούτε μια διένεξη». Επανέλαβε παράλληλα ότι θα είναι casus belli αν παραμείνουν στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. «Περιμένω να δω τον ανασχηματισμό. Εάν διατηρήσει έστω και ένα μέλος μας στην κυβέρνηση, για εμάς είναι casus belli», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μητσοτάκης δεν καταθέτει πρόταση μοφμής για τις Πρέσπες

Την απόφαση να μην προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών έλαβε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή».

Ο αρχηγός του κόμματος απέρριψε τη συγκεκριμένη εισήγηση συνεργατών του, από την οποία προέκυψαν και τα τελευταία δημοσιεύματα που θεωρούσαν μάλιστα ως «κλειδωμένη» μια τέτοια επιλογή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έκρινε πως το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας θα ήταν ούτως ή άλλως προεξοφλημένο, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα με τη στήριξη τεσσάρων δανεικών βουλευτών του Πάνου Καμμένου. Ως εκ τούτου, εκτίμησε ότι μια τέτοια κίνηση απλώς θα προσέφερε στον κ. Τσίπρα την επικοινωνιακή δυνατότητα να αποκρύψει ότι επί της ουσίας ηγείται μιας «κυβέρνησης κουρελού», όπως λέει η Πειραιώς, που στηρίζεται οριακά σε δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, καθώς, ως γνωστόν, για να πέσει η κυβέρνηση, απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι στην πρόταση δυσπιστίας, κάτι που δεν είναι εφικτό, καθώς την προηγούμενη φορά το ΚΚΕ είχε απόσχει.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης έκρινε πως μια τέτοια επιλογή θα έδινε ένα πρώτης τάξεως άλλοθι στον κ. Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έχει παράσχει ως τώρα στον κ. Τσίπρα,εμφανιζόμενος ξαφνικά τάχα να μάχεται μια συμφωνία την οποία εκείνος επέτρεψε να έρθει για κύρωση. Παράλληλα δε, θα προσέφερε και στον Σταύρο Θεοδωράκη το άλλοθι μιας ανέξοδης καταψήφισης της κυβέρνησης, τη στιγμή που διαφαίνεται ότι μάλλον εξαιτίας του θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατόπιν τούτου η ΝΔ θα ρίξει το επόμενο διήμερο όλο το βάρος της στην ανάδειξη των επιχειρημάτων εναντίον της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών και θα καλέσει όλους τους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Κυρίως δε αυτούς που εμφανίζονται ξαφνικά πρόθυμοι να την κυρώσουν (Κουντουρά, Παπακώστα, Κόκκαλη, Παπαχριστόπουλο κα), ενώ δεν έχουν ανάλογη εντολή από τους ψηφοφόρους τους και είχαν στο παρελθόν ταχθεί κατά μιας τέτοιας συμφωνίας.

Εξάλλου, οι εξελίξεις είναι τόσο απρόβλεπτες που το χαρτί της πρότασης δυσπιστίας μπορεί να αξιοποιηθεί από τη ΝΔ και μάλιστα σύντομα.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΕΔΑ: Επέκταση του φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της χώρας



Η Ελλάδα εμφανίζεται ως «κόμβος» στο φυσικό αέριο, αλλά σχεδόν τρεις δεκαετίες από την είσοδο του συγκεκριμένου καυσίμου στο ενεργειακό μείγμα καλύπτει ελάχιστες περιοχές της χώρας

Τη συγκεκριμένη κατάσταση επιχειρεί να ανατρέψει ο όμιλος της ΔΕΠΑ μέσω της θυγατρικής ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) που προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η νέα διοίκηση της ΔΕΔΑ (ο πρόεδρος Στ. Ραυτόπουλος και η διευθύνουσα σύμβουλος Στ. Μωσσέ) υποστήριξαν χθες πως το πρώτο στάδιο του επενδυτικού προγράμματος για την ανάπτυξη δικτύων σε 18 πόλεις τριών Περιφερειών της χώρας (Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη) αρχίζει αμέσως με την προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών.
Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 172.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη 1.130 χιλιομέτρων δικτύων φυσικού αερίου, με στόχο το 2023 να καλύπτει 30.800 συνδέσεις.

Στις 18 πόλεις περιλαμβάνονται το Καρπενήσι, η Λαμία, η Χαλκίδα, η Αμφισσα, η Βέροια, η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τα Γιαννιτσά, η Κατερίνη, οι Σέρρες, το Κιλκίς, η Ορεστιάδα, η Καβάλα, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Δράμα και η Ξάνθη. Στο δεύτερο κύμα επενδύσεων οι υποδομές φυσικού αερίου (γιατί κάποιες περιοχές, όπως το Καρπενήσι, δεν θα συνδεθούν με το δίκτυο κορμού, αλλά θα μεταφέρεται συμπιεσμένο φυσικό αέριο -CNG-, το οποίο θα αποσυμπιέζεται και θα διανέμεται μέσω των τοπικών δικτύων διανομής) θα επεκταθούν σε Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Ηπειρο.

Θα αναπτυχθούν δίκτυα 850 χιλιομέτρων, με κόστος περί τα 109.000.000 ευρώ, ώστε να συνδεθούν 15.000 νοικοκυριά ή επιχειρήσεις, πάλι με επιδότηση των τελών σύνδεσης.

Φ. Κόλλιας

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η... πατριωτική «επανάσταση» του Μαρινάκη (με τα πλοία χωρίς ελληνική σημαία)



Και ξάφνου έγινε υπερπατριώτης και... αντιστασιακός. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Μαρινάκη, τον εφοπλιστή που ψάχνεις με το πειρατικό κιάλι να βρεις ελληνική σημαία στα πλοία του!

Η κουλτούρα του είναι τέτοια που διέσυρε για άλλη μια φορά τη δημοτική παράταξη «Πειραιάς Νικητής» και τη δημοτική Αρχή, κάνοντας σύναξη για το νέο έτος στην αίθουσα RED 1925 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» και εμφανιζόμενος ως ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος. Παραλείποντας βέβαια να πει ότι δεν είναι πλέον δημοτικός σύμβουλος, μια και μετά τη δίωξή του αναγκάστηκε σε παραίτηση λίγο πριν τον αποπέμψει η Περιφέρεια.

Ο κ. Μαρινάκης δεν είπε κουβέντα για τον πύργο που θα γκρέμιζε, αλλά ανακάλυψε ότι θα τον αξιοποιήσει, δεν είπε κουβέντα για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που έταζε και δεν δημιουργήθηκαν ποτέ ούτε για το τραμ που θα ξήλωνε, αλλά προχωρά κανονικά. Το μόνο που βρήκε να κάνει ήταν να καπελώσει για άλλη μια φορά τη δημοτική Αρχή και να δείξει ποιος είναι το αφεντικό!

Σε μια άνευ προηγουμένου παραληρηματική πολιτική ομιλία, είπε μεταξύ άλλων: «Εκείνο που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο κόσμος δεν έχει κουράγιο να αντισταθεί, έχει χάσει την ελπίδα του και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ λυπηρό. Θα πρέπει λοιπόν από εδώ, από τον Πειραιά, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε την πατρίδα μας να βουλιάζει εξαιτίας συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα για τα επόμενα 100 χρόνια»!

Συνεχίζοντας στην ίδια λογική, πρόσθεσε: «Ας κάνουμε λοιπόν έστω και μια μικρή αντίσταση, για να το δουν όλοι στη χώρα μας σαν ένα παράδειγμα. Είναι απαράδεκτο να τους αφήνουμε να αλωνίζουν και να κάνουν όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Είναι ψεύτες, είναι άνθρωποι που δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι πατριωτισμού. Βλέπετε τώρα τι γίνεται, πώς ξεπουλάνε την πατρίδα μας»...

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης, κάνοντας επίδειξη πολιτικού πολιτισμού, αναφέρθηκε στα αντίπαλα ψηφοδέλτια μιλώντας για «πολιτικούς κοπρίτες».


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μας κοροϊδεύουν οι Σκοπιανοί!


Δεν άλλαξαν το Σύνταγμά τους! Το ομολόγησε στη Βουλή ο Κατρούγκαλος

Παραβιάζοντας την αρχική συμφωνία, λένε ότι οι τροπολογίες θα ισχύσουν μετά την ψηφοφορία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ!

Ε πιχείρηση κοροϊδίας της Βουλής και του ελληνικού λαού, με την αποσιώπηση του περιεχομένου του νέου Συντάγματος των Σκοπίων, αποκαλύφθηκε στο Κοινοβούλιο κατά την πρεμιέρα της συζήτησης της προδοτικής συμφωνίας στην Ολομέλεια.

Τα Σκόπια, προφανέστατα σε απόλυτη συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις υποχρεώσεις τους προς τη χώρα μας, καθώς την ίδια ώρα που εμείς καλούμαστε να κυρώσουμε τη συμφωνία εκείνα δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στις συνταγματικές αλλαγές!

Μετά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και έπειτα από μια σειρά από θολά «ήξεις αφήξεις», ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ανερυθρίαστα ότι οι συνταγματικές αλλαγές «δεν έχουν ακόμα τεθεί σε ισχύ». Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές δεν ξέρουν επί της ουσίας τι θα ψηφίσουν σήμερα, μια και δεν υπάρχει το επίσημο κείμενο του νέου Συντάγματος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να περιέχει αλυτρωτικές αναφορές.

Η αποκάλυψη της απόλυτης εξαπάτησης από την πλευρά των Σκοπιανών ήρθε μετά την επιμονή της Ν.Δ. για κατάθεση του νέου Συντάγματός της, «όπως θα προκύψει με την ενσωμάτωση των τροπολογιών». Μάλιστα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, συνταγματολόγος και νομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξήγησε πως η Βουλή καλείται να ψηφίσει επί μη αναθεωρημένου Συντάγματος και να δώσει «λευκή επιταγή» στα Σκόπια. Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση, με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝ.ΕΛ. να καταθέτουν και αίτημα αντισυνταγματικότητας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ψηφιστεί η συμφωνία από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, αιτήματα που απορρίφθηκαν.

Το 110%

Οσο για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ισχυρίστηκε πως με τη συμφωνία «πήραμε το 110% από αυτά που παγίως ζητούσαμε», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για προσχηματικές κραυγές. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που τα επίσημα κείμενα, τα οποία είχε το θράσος να καταθέσει, αποδεικνύουν την καταστρατήγηση της συμφωνίας, αφού οι όροι έχουν καταφανώς αλλάξει.

Τρανταχτό παράδειγμα, η ρηματική διακοίνωση που αναφέρει πως οι συνταγματικές αλλαγές των Σκοπιανών θα ισχύσουν όχι μόνο μετά την ψηφοφορία για τη συμφωνία, αλλά και μετά την ψηφοφορία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, προϋπόθεση που ξεφεύγει εντελώς από τον αρχικό οδικό χάρτη. Την ίδια ώρα, σε όλα τα κείμενα που κατατέθηκαν υπάρχουν πλείστες αναφορές σε «Μακεδόνες» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω, προκαλεί αλγεινή εντύπωση προς τι τόση βιασύνη των συριζαίων να περάσουν τη συμφωνία στο «άψε σβήσε».

Αστειάκια Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Οι «πρόθυμοι» του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν ανοίξει την όρεξη του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος δεν κρύβει την ελπίδα πως η ατιμωτική Συμφωνία των Πρεσπών θα πάρει το πράσινο φως κατά την κρίσιμη διαδικασία.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alsat, σημείωσε ακόμη πως είναι αισιόδοξος ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα επικυρωθεί και το πρωτόκολλο για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Μπορεί η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων να έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο ο πρωθυπουργός της γείτονος και ο Ελληνας ομόλογός του φαίνεται πως διανύουν την καλύτερη περίοδο των μεταξύ τους σχέσεων, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όταν ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες με τη Συμφωνία των Πρεσπών, να έχει συνάντηση την άνοιξη με τον Αλέξη Τσίπρα είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα.
Μη μπορώντας να κρύψει τη χαρά του για το ανέλπιστο δώρο της Αθήνας να «χαρίσει» το όνομα «Μακεδονία», ο Ζάεφ έκανε στην ίδια συνέντευξη και αστεϊσμούς, δηλώνοντας πως ίσως γίνει ο πρώτος ο οποίος θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....