Διυλιστήριο: 02/24/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Όλη η δικογραφία για την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων - Θα καταλάβετε πως δουλεύει το σύστημα των ειδήσεων

 Διαβάστε όλη την δικογραφία όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε από το κίνημα ''Υπέρβαση''.
Όπως θα διαβάσετε η όλη διαδικασία αποκάλυψης ξεκίνησε από την δημοσιογράφο του SBC channel Κυρία Κάτζου.
Μέσα στην δικογραφία αναφέρεται σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μούσσα, ότι ''χειριζόταν'' κάποια site όπως Λυκαβητός, Κουρδιστό Πορτοκάλι, i-Reporter, press.com, εφημερίδα ''Άρθρο'' και 4-5 sites καθώς και περιοδικά με θέματα το lifestyle, καθώς επίσης και το sofokleous10.

Διαβάστε όλη την δικογραφία για να καταλάβετε πως δουλεύει το σύστημα

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τώρα και στην γειτονιά σας!..

    '' Θέλετε έναν βολικό σκλάβο για τις βαριές δουλειές του σπιτιού και του κήπου;
Χρειάζεστε βοηθό για τα ψώνια;
Έχετε ανάγκη από μιά κοπέλα να σας ανακουφίζει;
Βρείτε αυτό που θέλετε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης (Hot Spot) της γειτονιάς σας!
Hot Spot!
Αυτό που θέλετε, τώρα
και στην γειτονιά σας!
Hot Spot!
Ένα, σύντομα κοντά σας! ''

Αυτή θα είναι μία πετυχημένη διαφήμιση του πολύ κοντινού μας μέλλοντος,
..αφού συνδυάζει όλα τα στοιχεία του Καταναλωτικού δυτικού Πολιτισμού,
..με την νοσταλγία που προκαλούν στην λαϊκή συνείδηση μηνύματα που θυμίζουν εκείνο το αλήστου μνήμης της χούντας: '' κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο! '',

..και αφού οι δικοί μας ιθύνοντες (που επίσης θυμίζουν χούντα) βάλθηκαν να αποδείξουν στους κουτόφραγκους πόσο λάρτζ και ώπα είμαστε:
'' Πέντε στρατόπεδα μας υποχρεώνετε να φτιάξουμε εσείς; Άλλα πέντε θα φτιάξουμε εμείς, έτσι, επειδή γουστάρουμε. Θα τ' αραδιάσουμε στον άξονα από Αθήνα Θεσσαλονίκη να φαίνονται ακόμη κι απ' το διάστημα! Σινικό Τείχος οι κινέζοι; Non stop hot spots εμείς!
Κι άμα μας ζορίσετε θα φτιάξουμε κι άλλα είκοσι! Ένα σε κάθε πόλη. Και σε κάθε νησί. Και όπου θέλουμε. Τ' αφεντικό τρελάθηκε και τά 'βαλε τζάμπα! ''

Και μάλιστα χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τρίχες κατσαρές.
Από μόνοι μας και τα μυαλά στα κάγκελα!
Και προμήθειες υλικού με απ' ευθείας αναθέσεις, να κονομήσουν κι οι εθνικοί προμηθευτές και εργολάβοι μας, τώρα που τους παίρνουμε (;) τα κανάλια για τα μάτια του κόσμου.

Πέρα όμως απ' τα αστεία, η υπόθεση εξελίσσεται σε εθνική τραγωδία.
Το σχέδιο της ναζιστικά Ενωμένης Ευρώπης για μετατροπή της χώρας μας σε χωματερή ψυχών και σωμάτων, ντόπιων και εισαγόμενων, επιταχύνεται.
Αν δεν είναι ένα κακόγουστο τρικ για να δείξουν στους έλληνες ιθαγενείς πόσο τυχεροί είναι αυτοί με όλα τους τα μνημόνια και την κατοχή που ζούνε,
..σε σχέση με κάποιους άλλους που τους ανάγκασαν κακήν-κακώς να εγκαταλείψουν πατρίδες, περιουσίες, ανήμπορους συγγενείς για να τους φυτεψουν σε κάποια στρατόπεδα συγκέντρωσης μιάς άλλης χώρας,

..αν δεν είναι όλο αυτό ένα κακόγουστο αστείο (που δεν είναι), τότε πρόκειται για ένα διεθνές έγκλημα εναντίον των λαών αυτών και εναντίον της χώρας μας.
Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα με όλα τα μέσα.
Η παραμονή μας πλέον μέσα σ' αυτή την οιονεί φασιστική Ευρώπη αποτελεί κίνδυνο για την ύπαρξη του έθνους και της πατρίδας.
Πρέπει να αναγκάσουμε τους κυβερνώντες να ορθώσουν όχι το δικό τους το ανύπαρκτο ανάστημα, αλλά το δικό μας, του λαού, απέναντι στους διεθνείς δολοφόνους.

Αν όλοι δεν συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών και δεν εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση σε ανυπακοή στα σχέδια των δολοφόνων της Νέας Τάξης,
..όλοι μαζί θα χαθούμε..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μ. Χριστοφοράκος μεσολάβησε για την αγορά αγροτεμαχίου στην Τήνο από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Προσωπικές σχέσεις, οι οποίες χρονολογούνται από το 2000 και εντεύθεν, διατηρούσε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρ.Μητσοτάκης .
Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Μητσοτάκης προ εξαετίας φέρεται να αγόρασε τμήμα αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 24 στρεμμάτων στην Τήνο, στο οποίο και έχτισε πολυτελή εξοχική κατοικία.

Για την αγορά του ακινήτου λέγεται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens κκ. Μ.Χριστοφοράκου και Διον. Δενδρινού, οι οποίοι, μέσω offshore εταιρείας με έδρα τον Αγιο Βικέντιο, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ επενδύσεων στην κτηματαγορά, με πολυάριθμες αγορές ακινήτων τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά, όπως στην Αντίπαρο, στις Σπέτσες και στην Τήνο.

Τα δύο στελέχη της γερμανικής εταιρείας μάλιστα προχώρησαν στην κατασκευή όμορων εξοχικών κατοικιών στην περιοχή Τριαντάρος της Τήνου. Καθοριστικό ρόλο για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας στο νησί της Μεγαλόχαρης έπαιξε η κυρία Ελένη Δενδρινού, σύζυγος του στελέχους της Siemens, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Τήνο. Την περίοδο εκείνη η κυρία Δενδρινού, η οποία κατείχε υψηλόβαθμη θέση στο εν Αθήναις υποκατάστημα της Deutsche Βank, γνωρίστηκε και συνδέθηκε φιλικά με την πρώην σύζυγο του κ. Μητσοτάκη κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία επίσης εργάστηκε στη γερμανική τράπεζα.

Με την αγορά του οικοπέδου στη μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, ο κ. Μητσοτάκης έγινε τακτικός επισκέπτης της Τήνου. Πολλές φορές τα καλοκαίρια εμφανιζόταν στο νησί παρέα με τους κκ. Χριστοφοράκο και Δενδρινό.

Προ εξαετίας μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην ανέγερση εξοχικής κατοικίας, μετά την κατάτμηση του προνομιούχου αγροτεμαχίου. Κατασκευαστής του σπιτιού και εκ των συνιδιοκτητών του αγροτεμαχίου των 24 στρεμμάτων ήταν ο κ. Κ.Βαφειάδης. Ο ίδιος πολιτικός μηχανικός κατασκεύασε και τις εξοχικές κατοικίες των δύο στελεχών της Siemens στην περιοχή Τριαντάρος.

«Είχαμε ακούσει προ εξαετίας ότι στην περιοχή έχτιζε ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης» λέει στο «Βήμα» ο δήμαρχος της περιοχής Εξωμβούργου της Τήνου κ. Π.Κροντηράς. «Πρόκειταιγια εξαιρετική περιοχή,η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επώνυμων οικογενειών της Αθήνας».

Το «πέτρινο εξοχικό» λέγεται ότι έχει περάσει στην κυριότητα της πρώην συζύγου του βουλευτή της ΝΔ κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ ακόμη και τώρα γίνονται κατασκευαστικά έργα. Μάλιστα, στις προθέσεις της ιδιοκτήτριας, όπως λένε κτηματομεσίτες του νησιού, είναι να το πουλήσει έναντι υψηλού τιμήματος. «Εχει ακουστεί ότι ενδιαφέρεται να πουλήσει το ακίνητο και ήδη έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον πολλοί αγοραστές»προσθέτουν.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ξεπαγώνει» η έρευνα για τα «CDS» του Αντρίκου Παπανδρέου



Οι ελβετικές Αρχές θα δώσουν στοιχεία για κερδοσκόπους που επένδυσαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας

«Γκάζι» πατάει ξανά η προκαταρκτική εξέταση για την πολύκροτη υπόθεση των CDS, η οποία έχει «παγώσει» εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια εξαιτίας της μη απάντησης των ελβετικών δικαστικών Αρχών στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει αποστείλει η χώρα μας. Η ελληνική Δικαιοσύνη, ήδη από το 2010, έχει αρχίσει μια μεγάλη εισαγγελική έρευνα, αναζητώντας την ύπαρξη σχεδίου κερδοσκόπων οι οποίοι είχαν επενδύσει σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας την περίοδο 2009-2010.

Ενα σκέλος αυτής της έρευνας αφορά και τον Αντρίκο Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», πλέον, ύστερα από τέσσερα χρόνια, οι Ελβετοί εισαγγελείς εμφανίζονται πρόθυμοι να μας στείλουν κρίσιμα στοιχεία για την έρευνα, η οποία λιμνάζει εδώ και χρόνια. Σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε προ ημερών ανάμεσα σε Ελληνες και Ελβετούς εισαγγελείς στην Αθήνα, τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της αποστολής στοιχείων στη χώρα μας για την έρευνα των CDS. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Ελβετοί εισαγγελείς παρουσιάστηκαν αρκετά θετικοί στο ενδεχόμενο να μας στείλουν στοιχεία, δίνοντας τις σχετικές διαβεβαιώσεις στους Ελληνες συναδέλφους τους.

Αρχικά, ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, ο οποίος χειριζόταν την προκαταρκτική εξέταση, είχε ζητήσει το 2012 την αρχειοθέτηση της έρευνας ως προς το σκέλος των καταγγελιών που αφορούσαν τον Αντρίκο Παπανδρέου. Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ότι εμφανιζόταν ως στέλεχος εταιρίας, η οποία φαινόταν να είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2012, ωστόσο, ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έκανε την ανατροπή, ζητώντας η Δικαιοσύνη να συνεχίσει να ψάχνει το ζήτημα και να σταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία. Ο κ. Πεπόνης ζητούσε, μεταξύ άλλων, να εξεταστεί όλη η διαδρομή των ασφάλιστρων CDS που, κατά πληροφορίες, προμηθεύτηκε η εταιρία Unigestion, με την οποία φέρεται ότι συνδεόταν ο Αντρίκος Παπανδρέου.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στόλτεμπεργκ: Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα βοηθά τις ακτοφυλακές


Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν θα αναχαιτίζει πλοία και δεν θα συλλαμβάνει ανθρώπους, αλλά θα βρίσκεται εκεί για την υποβοήθηση του έργου των ακτοφυλακών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της FRONTEX, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, αναφερόμενος στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Συμμαχία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σημείωσε δε, παρεμβαίνοντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, πως θα πρόκειται κυρίως για την παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με την αναγνώριση και την παρακολούθηση σκαφών που πλέουν στην περιοχή.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ωστόσο πως αν πλοία της Συμμαχίας εντοπίζουν στη θάλασσα ανθρώπους που κινδυνεύουν θα τους διασώζουν όπως επιβάλλει το διεθνές Δίκαιο.

Αν οι άνθρωποι αυτοί απέπλευσαν από την Τουρκία θα επιστρέφουν στις τουρκικές ακτές, όπως έχει συμφωνήσει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, ανέφερε στη συνέχεια ο Στόλτεμπεργκ.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη FRONTEX.

Σημείωσε πως δεδομένου ότι η Ελλαδα είναι μέλος της ΕΕ ενώ η Τουρκία δεν είναι, ο ρόλος του ΝΑΤΟ συνίσταται μεταξύ άλλων και στο να γεφυρώσει αυτό το κενό.

Ο Στόλτεμπεργκ τόνισε ότι η απόφαση συνεργασίας της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ακτοφυλακής FRONTEX με το ΝΑΤΟ είναι από πολιτικής απόψεως πολύ σημαντική και προέβλεψε ότι η συμβολή του ΝΑΤΟ θα εκφραστεί με τη συμμετοχή δύο ως πέντε πλοίων.

Επισήμανε πως υπάρχουν στην παρούσα φάση ανοιχτά θέματα, δήλωσε όμως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και η Τουρκία στο θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού πρέπει και μπορούν να συνεργαστούν.

Ανέφερε δε πως αυτό συνέβη κατά την τελευταία υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου Ελλάδα και Τουρκία υπερψήφισαν την εμπλοκή της Συμμαχίας στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Καταλήγοντας ο Στόλτεμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να αστυνομεύσει το Αιγαίο και ότι στόχος του είναι μεταξύ άλλων να βοηθήσει τις τουρκικές αρχές στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στα σύνορα όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με τη Συρία, όταν αυτά ανοίξουν.

Αναφερόμενος τέλος στη συμβολή της Τουρκίας στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της προερχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος τρομοκρατίας, την χαρακτήρισε θετική, ενώ σε σχέση με το κυπριακό εξέφρασε την ελπίδα να έχουν αυτή τη φορά θετική έκβαση οι εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Με εκβίαζαν και με απειλούσαν Βενιζέλος και Αθανασίου εις βάρος του Δημοσίου»


Μια μηνυτήρια αναφορά μεγάλης πολιτικής σημασίας αποκαλύπτει τον εκβιαστικό τρόπο που λειτουργούσε τόσο ο πρώην υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά οι δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά παρενέβησαν χωρίς να τους ζητηθεί σε ιδιωτική υπόθεση δικηγόρου της Αθήνας υπέρ του Λιβυκό δημοσίου ώστε να επωφεληθούν. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την μήνυση ζημίωσαν τον δικηγόρο κατά 15εκ ευρώ και το ελληνικό δημόσιο με 8.000.000εκ. ευρώ με σκοπό να επωφεληθεί έλληνας εργολάβος που θα υποδείκνυε ο Βενιζέλος ώστε να κατασκευάσει έργο για το λιβυκό δημόσιο .


Ο δικηγόρος Κωνσταντινος Πλεύρης κατέθεσε μήνυση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χαράλαμπου Αθανασίου οι οποίοι όπως αναφέρει ο ίδιος διέπραξαν ποινικά αδικήματα από κοινού και τον ζημίωσαν κατά 15.000.000ευρώ προς ίδιόν όφελος ή προς όφελος τρίτου.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης το 2003 ήταν συνήγορος του λιβυκού δημοσίου το οποίο διεκδικούσε και κέρδισε από την ελληνική τεχνική εταιρεία Ηπειρωτική Νεοδομή 378.000.000 δολάρια ΗΠΑ μετά από απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης στην μηνυτήρια αναφορά του το λιβυκού δημόσιο δεν του κατέβαλε ποτέ την νόμιμή αμοιβή του με αποτέλεσμα εκείνος να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να δικαιωθεί.

Μεταξύ άλλων ζήτησε άδεια εκτελέσεως κατά του λιβυκού δημοσίου από τον τότε υπουργό δικαιοσύνης κ. Δένδια όπως προβλέπει η νομοθεσία. Μετά από μια τετραετία προχώρησε στην κατάσχεση του λιβυκού δεξαμενόπλοιου ALHANI που βρισκόταν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων .
Περίπου 4 μήνες μετά σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του κ. Πλεύρη του τηλεφώνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος του δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την υπόθεση και των ρώτησε εάν δέχεται να συνομιλήσει με λιβυκή επιτροπή ώστε να λυθεί φιλικά η υπόθεση ενώ παράλληλα των ρώτησε αν έχει την διάθεση να μειώσει το ποσό που απαιτεί το οποίο ήταν 15.459.000 ευρώ και ο Κωνσταντίνος Πλεύρη απάντησε θετικά.

Με αυτά τα δεδομένα όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στην μηνυτήρια αναφορά του «κατόπιν αυτής της διαβεβαιώσεως και εν όψει της φιλικής επιλύσεως της διαφοράς δεν επροχώρησα στον πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί για την 16 Οκτωβρίου 2013».
Τα τηλεφωνήματα όμως δεν σταμάτησαν από την πλευρά των υπουργών της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου .Το επόμενο ήρθε από τον τότε υπουργό δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος τον απείλησε λέγοντάς τους ότι πρέπει «να τα βρω με τους Λύβιους διότι αλλιώς θα ανακαλέσω την άδεια εκτελέσεως .Ξέρω ότι έχεις δίκιο αλλά οι Λύβυοι κάνουν διαβήματα» Ο κ. Πλεύρης τον ενημέρωσε ότι περιμένει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πραγματοποιηθεί συνάντηση.

Το Σεπτέμβριο του 2013 ο κ.Πλεύρης πήγε στην Λιβυκή πρεσβεία μετά από δικό τους κάλεσμα προκειμένου να συνομιλήσουν για το θέμα του κατασχεθέντος πλοίου .Εκεί ο πρέσβης, όπως υποστηρίζει, του πρόσφερε 2.500.000 ευρώ και ζήτησε από τους παραβρισκόμενους να φύγουν από το γραφείο που συνομιλούσαν ώστε να μείνουν οι δυο τους. Τότε του είπε ότι κατόπιν ενεργειών του παίρνει τα 2.500.000 ευρώ και πρέπει να τον ευχαριστήσει όχι μόνο με λόγια. Ο δικηγόρος αποχώρισε από το γραφείο γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν του ταιριάζει στο χαρακτήρα του να δίνει μίζες».

Μετά από αυτή την συνάντηση δέχτηκε ξανά τηλεφώνημα από το Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος του ζήτησε να γίνει μια εκ νέου συνάντηση στο γραφείου του με τον Λίβυο πρέσβη ώστε να βρεθεί μια λύση .Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και κατά την διάρκεια της του ζητήθηκε να κλείσει συμφωνία και να λάβει αντί για 15.459.000 ευρώ μόνο 1.000.000 ευρώ. «Έμεινα έκπληκτος και αποχώρησα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης να τον καλεί μια ώρα αργότερα και να του λέει ότι «κατάφερα να πάρετε 1.300.000 ευρώ δεχθείτε διότι είναι πολλά τα λεφτά». Ο Πλεύρης αναφέρει ότι εξήγησε στον υπουργό ότι το ποσό που θα του απομείνει αν αφαιρέσει του φόρους είναι 100.000 ευρώ ενώ παράλληλα του τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβιβαστεί αφού κέρδισέ στα δικαστήρια και η απόφαση που τον δικαιώνει είναι τελεσίδικη .Ο Αθανασίου εμφανίζεται να επιμένει να τον κάνει να συμβιβαστεί και να τον απειλεί λέγοντας του «τότε θα ανακαλέσω την άδεια εκτελέσεως» και συνεχίζει «έχεις δίκιο αλλά με πιέζει ο Βενιζέλος».

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει ο κ Πλεύρης δεν ζήτησε ποτέ την μεσολάβηση του υπουργού δικαιοσύνης .Άλλωστε πρόκειται για μια ιδιωτική διαφορά για την οποία είχε ήδη εκδοθεί δικαστική απόφαση και είχε ήδη κατασχεθεί το ποσό των 2.000.000 ευρώ στο τραπεζικό λογαριασμό της Λιβύης στην Εθνική Τράπεζα.

Σε επόμενη επικοινωνία που είχε πάλι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης με τον Αθανάσιου τον ρώτησε αν έχει μάθει από τον πρέσβη για ποιο λόγο δεν τον πληρώνουν και ο Αθανασίου του απάντησε με απειλές: « αν δεν συμβιβαστείς θα ανακαλέσω την άδεια διότι το απαιτεί ο Βενιζέλος».
Αξιοσημείωτο είναι όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 βρισκόταν στο γραφείο του όπου τον επισκέφθηκε ο επιχειρηματίας Νικόλαος Θεοχάρης ο οποίος έχει επαγγελματικές ασχολίες με την Λιβύη και προσπαθούσε να βρει μια λύση στην διαφορά τους. Ο κ Θεοχάρης του δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα εξαιτίας του Βενιζέλου. Του αποκάλυψε ότι είχε συνεννοηθεί με του Λίβυους συνεργάτες του να πληρώσει ο κ.Θεοχάρης μέρος της αμοιβής του Κωνσταντίνου Πλεύρη, εν συνεχεία να κλείσει η υπόθεση και ο επιχειρηματίας να ναυλώσει λιβυκό πλοίο έναντι των χρημάτων που θα έδινε στον κ.Πλεύρη. Αυτή η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί ωστόσο όταν πήγαν να πάρουν έγκριση από τον τότε υπουργό μεταφορών εκείνος τους είπε ότι δεν χρειάζεται συμβιβασμός καθώς ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνεννοηθεί στην Νέα Υόρκη με τον Λίβυο υπουργό εξωτερικών και αποφάσισαν ο μεν Βενιζέλος να ανακαλέσει την άδεια εκτελέσεως που είχε χορηγηθεί στον Κωνσταντίνο Πλεύρη ο δε Λίβυος υπουργός να δώσει ένα δημόσιο έργο σε εταιρεία που θα υποδείξει ο Βενιζέλος .
Με λίγα λόγια σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά ο τότε υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μεσολάβησε σε μια ιδιωτική διαφορά πίεσε τον υπουργό δικαιοσύνης να αφαιρέσει την άδεια του Κωνσταντίνου Πλεύρη με αντάλλαγμα να κερδίσει χρήματα κάποιος εργολάβος που θα πρότεινε εκείνος στο λιβυκό δημόσιο.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς από στενό του συνεργάτη ωστόσο δεν διακινδύνευσε τις σχέσεις του με τον τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τον Οκτώβριο του 2013 επιδόθηκε στο Κωνσταντίνο Πλεύρη η απόφαση ανακλήσεως της άδειας ωστόσο το κατασχεθέν λιβυκό πλοίο δεν αποδεσμεύτηκε διότι χρειάζονταν δικαστικές αποφάσεις .Έτσι ,τον Νοέμβριο του 2013 ο υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε ξανά τηλέφωνο τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και του ζήτησε να αποδεσμεύσει το πλοίο και ότι θα τον καλέσει να συναντηθούν Ο κ. Πλεύρης δεν το έκανε ωστόσο το Λιβυκό δημόσιο με δικαστική απόφαση κατάφερε να αποδεσμεύσει το πλοίο .
Μετά και από αυτή την εξέλιξη όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δεν ξανά χτύπησε το τηλέφωνο του από τους δύο πρώην υπουργούς και παρά τις συνεχόμενες ενοχλήσεις του προς αυτούς εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν .

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αναφέρει ότι οι δύο πρώην υπουργοί διέπραξαν εις βάρους του τα αδικήματα της απάτης της εκβιάσεως της παράβασης καθήκοντος και απόπειρας δωροληψίας για τα οποία εκείνος ζημιώθηκε 16.000.000 ευρώ περίπου και ελληνικό δημόσιο με 8.000.000 ευρώ περίπου (ΦΠΑ).


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....