Διυλιστήριο: 07/19/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι έπαιξε ταυτοχρόνως με 33 αντιπάλους!



Σε μια μοναδική εμπειρία για λάτρεις του σκακιού κάθε ηλικίας εξελίχτηκε το τουρνουά που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων με τη Σκακιστική Ακαδημία το απόγευμα της Τρίτης, δίνοντας την ευκαιρία σε 33 ανθρώπους να παίξουν με την παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Καβάλα Σταυρούλα Τσολακίδου.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια στο σκάκι, με τρεις πρώτες θέσεις στον κόσμο στις κατηγορίες κοριτσιών κάτω των 14, κάτω των 16 και κάτω των 18 ετών, έπαιζε παράλληλα με 33 διαφορετικούς παίκτες σε σκακιέρες που στήθηκαν στο κέντρο της πλατείας του Γιαλί Τζαμισί στο ενετικό λιμάνι και φαινόταν να το απολαμβάνει.

Οπως δήλωσε, για εκείνη το συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι είναι πλέον η ζωή της, την οποία δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς αυτό. «Για κάποιους είναι άθλημα, για άλλους παιχνίδι, κάποιοι το λένε και τέχνη. Για εμένα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου» δήλωσε η νεαρή Σταυρούλα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος, διότι απαιτεί αρκετές θυσίες.

Χθες ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δέχτηκε στο γραφείο του τη 18χρονη πρωταθλήτρια και, αφού της παρέδωσε το λεύκωμα «Χανιά: Ταξίδι στο Ονειρο» και ένα μετάλλιο επαίνου του δήμου, την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της.

Η ίδια με τη σειρά της ανταπέδωσε το «ευχαριστώ» τόσο προς τον δήμο όσο και προς τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, λέγοντας μάλιστα ότι πρόκειται για έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση, που έχει βγάλει αρκετούς πρωταθλητές. Η νεαρή Σταυρούλα βρίσκεται από χθες στην Παλαιοχώρα, όπου διαγωνίζεται στο 11ο διεθνές τουρνουά σκακιού που διοργανώνεται στην περιοχή και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ομολογία ΣΟΚ από τα Σκόπια: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μας άλλαζε το όνομα – Μόνο ο Κοτζιάς και το πέτυχε!



Ο εθνικός συντονιστής της ΠΓΔΜ για το ΝΑΤΟ και εξέχον μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος του Ζόραν Ζάεφ, ο Στέφο Πενταρόφσκι, παραδέχθηκε ήττα του αρχηγού του Ζάεφ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι από τη «Μακεδονία» μέχρι τώρα δεν είχε ζητηθεί ποτέ να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή το όνομα που χρησιμοποιεί για εσωτερική χρήση.

Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά στις διαπραγματεύσεις, η ελληνική πλευρά ζήτησε από τον πρωθυπουργό κ. Ζάεφ, αλλαγές στο Σύνταγμα της «Μακεδονίας».

Σημείωσε ότι ολόκληρη η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία ήταν συγκεχυμένη και έκπληκτη όταν παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα της «Μακεδονίας», που μέχρι τότε δεν είχε τεθεί στο τραπέζι.

Ο Πενταρόφσκι δεν εξήγησε πως η πλευρά των Σκοπίων αποδέχθηκε αυτό το ελληνικό αίτημα.

Όπως ισχυρίστηκε υπάρχουν δύο «erga omnes». Ένα που εννοείται για όλες τις χρήσεις στο εξωτερικό και ένα για όλες τις χρήσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

«Οι Έλληνες επέμεναν ανέκαθεν στο erga omnes στο εξωτερικό, που σημαίνει παντού, στους διεθνείς οργανισμούς από τότε που θυμάμαι. Δεδομένου των ετών και της εμπειρίας, θυμάμαι αυτό ότι ζητούνταν πολύ καιρό πριν, πιθανότατα από τη δεκεατία του ’90.

»Δεν μας δέχονταν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ούτε να μας αναφέρουν έτσι άλλα κράτη.

»Το erga omnes και στο εσωτερικό ξεκίνησε τώρα με τις ανανεωμένες διαπραγματεύσεις, δηλαδή από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, αν δεν κάνω λάθος.

»Και πρέπει να σας το πω ανοιχτά, ήταν μια τεράστια έκπληξη για όλους μας ότι μιλάμε για αυτό- από την πλευρά της «Μακεδονίας».

»Και αυτό, γιατί ποτέ πριν, δεν ζήτησαν αλλαγή του Συντάγματος μας.

»Οι ιστορίες ότι από το 1990 ζητούν την αλλαγή του Συντάγματος είναι για μικρά παιδιά. Δεν είναι αλήθεια.

»Δεν σας μιλώ για αυτά που δημοσιεύθηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Μιλώ για το τι έλεγε ο Νίμιτς και ποια ήταν η ελληνική πρόταση και για το τι έχει πει ο Βασιλάκης ως επίσημη ελληνική πρόταση.

»Η αλλαγή του συντάγματος ήρθε φέτος», επεσήμανε ο Πενταρόφσκι στην εκπομπή «Σάμο Βίστινα»/Μόνο αλήθεια του τηλεοπτικού σταθμού «Κανάλ 5».

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ψευδοαρχαιομακεδονικό VMRO –DPMNE, ισχυρίζεται ότι η αλλαγή στο Σύνταγμα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Συμφωνίας και κατηγορεί συνεχώς την κυβέρνηση ότι παραιτήθηκε από τη μακεδονική ταυτότητα, τη γλώσσα, το όνομα, την ιστορία και τις μειονότητες στις γειτονικές χώρες υπογράφοντας αυτή τη συμφωνία.

Η αντιπολίτευση, μεταξύ των άλλων, παρουσιάζει τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ πριν γίνει πρωθυπουργός, τότε που ορκίζονταν στους προγόνους του και στις μελλοντικές γενιές ότι δεν υπάρξει καμία αλλαγή στο «Μακεδονικό Σύνταγμα».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα Παπαδάκου: Έρχονται ποινικές και δικαστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis



Η επιλογή του εισαγγελέα να μην ασκήσει διώξεις για ηθική αυτουργία στην πρώτη από τις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, δείχνει ότι οι ηθικοί αυτουργοί θα χαρακτηριστούν κατά την ανάκριση, εκτίμησε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Στο μέτωπο της Novartis, προέβλεψε ότι το πολύ ως τις αρχές του Φθινοπώρου θα υπάρξουν εξελίξεις ταυτόχρονα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις διώξεις που ασκήθηκαν, η κ. Παπαδάκου θύμισε ότι «δεν είναι η μοναδική υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι μία από τις πέντε υποθέσεις που εξετάζονται από την Δικαιοσύνη και τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης και την Γενική Επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου, που προΐσταται της ανεξάρτητης Αρχής και επικυρώνει τα πορίσματα και τα στοιχεία που υποβάλλουν οι ελεγκτές. Μετά από πολύμηνη έρευνα, ασκήθηκαν οι διώξεις, γιατί έστειλε η κ. Παπασπύρου την υπόθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς και την κ. Τουλουπάκη. Αφορούν κακουργήματα, ψευδείς βεβαιώσεις, κτλ. που προσωποποιούνται», όπως μεταξύ άλλων:

– «ζευγάρι στελεχών στο ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται να έχει πρωτοστατήσει. Αυτοί απομακρύνθηκαν. Φαίνεται ότι με πλαστά πιστοποιητικά διόρισαν συγκεκριμένα άτομα»

– «δύο αδερφές που έχουν διοριστεί, με την μία να είναι εμπλεκόμενη και στο σκάνδαλο της Novartis και ήταν στο υπουργείο Υγείας. Η αδερφή της είναι αυτή που διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τελικά αποσπάστηκε -αυτή ήταν η μεθοδολογία- σε άλλη υπηρεσία στο υπουργείο Υγείας»

– «γυναίκα -έγινε και θέμα στην Βουλή- που αυτή την περίοδο ασχολείται και με τηλεοπτικές παραγωγές»

Η κ. Παπαδάκου υπογράμμισε επίσης την επιλογή του εισαγγελέα να μην ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία, εναντίον των προσώπων που διορίστηκαν, ως είθισται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υποθέτει πως «στην ανάκριση θα εξεταστεί το ποιοι θα χαρακτηριστούν ως «ηθικοί αυτουργοί»».

Επανέλαβε ότι «αυτές είναι οι πρώτες διώξεις που γίνονται. Υπάρχουν φάκελοι για διάπραξη βαριών αδικημάτων που είναι ήδη στα χέρια των ελεγκτών και θα προχωρήσουν ότι και να γίνει. Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει αυτή την διαδικασία».

Ταυτόχρονες εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Στην άλλη μεγάλη υπόθεση, της Novartis, η κ. Παπαδάκου είπε χαρακτηριστικά «κρατήστε το αυτό, συγχρόνως θα υπάρξουν οι ποινικές και δικαστικές εξελίξεις και εδώ και στις ΗΠΑ, είτε το καλοκαίρι είτε στις αρχές του φθινοπώρου».

«Εδώ ξεσκονίζονται λογαριασμοί 36 προσώπων -είναι και τα συγγενικά πρόσωπα των πολιτικών και, επίσης, ξεσκονίζονται στοιχεία που αφορούν χιλιάδες γιατρούς, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς δεν κάνουν έρευνα μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα, αφορά περίπου 4.500 πρόσωπα, γιατροί, στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί, συγγενείς τους που εμφανίζονται σε λογαριασμούς. Αυτή η έρευνα γίνεται από ομάδα εισαγγελέων, δεν είναι μόνο οι τρεις που είχαν το πόρισμα. Όλη η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ασχολείται κυρίως με αυτό. Είναι ένας μεγάλος όγκος που θα μας απασχολήσει τις επόμενες εβδομάδες και νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί, θα φτάσει στο τέλος της η υπόθεση», όπως εκτίμησε.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....