Διυλιστήριο: 11/22/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αυτό είναι το Μέλλον;

Τι μας ξημερώνει στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα; Έχει σχέση το ένα με το άλλο, και σε ποιο βαθμό;

Το μέλλον δεν προφητεύεται. Μπορεί όμως να προβλεφτεί, ερμηνεύοντας τα γεγονότα.

Παρουσιάζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κάποια πολύ σημαντικά γεγονότα, που πρέπει να έχουμε υπ” όψιν όλοι μας, το βίντεο: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» δίνει αφορμή για ερμηνείες που τρομάζουν, αλλά και για περαιτέρω αναζήτηση.

Το τελικό ζητούμενο είναι η συνειδητοποίηση μιας βασικής αλήθειας: Ότι, το μέλλον δεν είναι δώρο. Είναι επίτευγμα.



Ε.ΠΑ.Μ ΑΧΑΪΑΣ

www,diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψεκασμένος συνωμοσιολόγος κι ο Μίκης; Eβραιοαμερικάνοι σιωνιστές κρύβονται πίσω απ' τα μεγάλα δεινά της ανθρωπότητας σήμερα!

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην ξέρεις τον εχθρό σου, όταν είσαι σε εμπόλεμη κατάσταση...

Ότι δεν μας λένε οι όλα αυτά τα χρόνια οι"τηλε-ειδήμονες", τα λέει ο Μίκης μέσα σε 1:30 λεπτό.
Μας εξομολογείται ότι πιστεύει πως οι Εβραιοσιωνιστές κρύβονται πίσω απ' τα μεγάλα δεινά της ανθρωπότητας σήμερα!

"Ελέγχουν το κόσμο 50 εβραιοαμερικάνοι....
...Είμαι αντισιωνιστής όχι αντισημίτης....
..Ότι γίνεται σήμερα, είτε πόλεμοι, είτε οι οικονομική επίθεση συνδέεται απολύτως με τον σιωνισμό...". Είναι κάποια από αυτά που λέει.

Φυσικά το εβραϊκό λόμπι καταδίκασε αυτές τις δηλώσεις του Θεοδωράκη γιατί πιστεύουν ότι όποιος δηλώνει αντισιωνιστής είναι και αντισημίτης..



www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάτω η Σάπια Διανόηση!

«Δεν μπορεί να ήταν λιγότερες οι διαφορές Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη απ' ό,τι είναι οι διαφορές που χωρίζουν τον Σαμαρά και τον Τσίπρα. Και όμως οι Παπανδρέου και Μητσοτάκης κατάφεραν και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι», δήλωσε η θυγατέρα του Μητσοτάκουλα με το γνωστό θράσος που διακρίνει όλην αυτήν τη βλαπτική οικογένεια, όπως όλοι έχουμε πολύ πρόσφατα διαπιστώσει -κι αμόλησε, μάλιστα, και στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και τον κομματάρχη σύντεκνό της, για να υποστηρίξει κι αυτός την ίδια άποψη, υπονομεύοντας έτι περεταίρω τη σαθρή θέση του Φον-Αντωνάκη, που παριστάνει τον άτεγκτο (sic) πρωθυπουργό μας.


Με το δίκιο της αυτή η διμούτσουνη οχιά του πολιτικού μας συστήματος, προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις∙έτοιμη, μεταξύ άλλων κι αυτή, ανά πάσα στιγμή ν’ αρπάξει τη σκυτάλη του παραπαίοντος (από)κόμματος από τον ξεγλωσσισμένο «Πρωθυπουργό», που πλησιάζει πια στο τέλος της θλιβερής πολιτικής του πορείας, μπουσουλώντας στα τέσσερα, κατά που αρέσκεται κι όλας –σύμφωνα, τουλάχιστον, με την ομολογία παλαιού ομοτράπεζού του, που δεν έχει διαψευστεί.


Αυτοί που πρεσβεύουν τέτοιες λογικές, και προκρίνουν τον δρόμο της «φρόνησης» και της «συνεννόησης», ως ζωτικοί παράγοντες του καταρρέοντος κυβερνητικού τραγέλαφου και πρωταγωνιστές της πολιτικής φαρσοκωμωδίας που βιώνουμε όλοι μας στο πετσί μας την τελευταία τετραετία, παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται το κακό που έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα, οι ίδιοι και οι αντεθνικές πολιτικές επιλογές τους!


Αυτές κι αυτοί όλοι, που δήθεν σφυρίζουν αδιάφορα, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν, πράττουν ό,τι πράττουν, βέβαια, με το δίκιο τους. Θρασείς όπως ανέκαθεν, προσπαθούν, ως οφείλουν , να καλύψουν τις προσωπικές τους, η καθεμιά κι ο καθένας τους, ευθύνες.


Εγκληματικές είναι αυτές οι ευθύνες τους για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Υπεύθυνοι και υπόλογοι για την εφαρμογή πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών, που μας κατάντησαν εδώ που μας κατάντησαν: πτωχούς!


Ύστερα από αυτό το ανεπανάληπτο ρεσιτάλ δουλοπρέπειας και κουτοπονηριάς, αυτής της κυβέρνησης των εθνικών ολετήρων προς τους επικυρίαρχους δανειστές, έφτασε επιτέλους ο κόμπος στο χτένι, αφού έτσι κι αλλιώς, κάποια στιγμή θα έφτανε.


Ύστερα από αυτό το βδελυρό ρεσιτάλ ευνοιοκρατίας προς τους σφέτερους του κυβερνητικού εσμού και επίδειξης αυτού του απίστευτου κυνισμού προς όλους εμάς τους υπόλοιπους, έφτασε η στιγμή που ο ενδοτισμός τους και η ανικανότητά τους, δεν μπορεί πια να κρύβεται ούτε κάτω από το χαλί ούτε πίσω από αφηγήματα «επιτυχίας» και άλλα παρόμοια αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.


Η αλληλουχία των δηλώσεων στο ίδιο κλίμα περί συναίνεσης, όμως, από τους διάφορους πρωτοκλασάτους της αξιωματικής αντιπολίτευσης – πρωτοκλασάτοι στους όρους, πάντα, που θέτουν οι κανόνες της Τηλεδημοκρατίας μας- δεν είναι καλά νέα: οι περίλαμπρες τηλεπερσόνες της αξιωματικής μας αντιπολίτευσης δεν προμηνύουν τίποτα καλό με τις δηλώσεις τους, για τις προθέσεις αυτής της καινούριας συνιστώσας του Σύ.Ριζ.Α. Όχι, η συνιστώσα της «φρόνησης» και της «συνεννόησης», που αναδύεται σιγά-σιγά μέσα από τον ζέοντα και βρομερό βούρκο του πολιτικού μας συστήματος, δεν δίνει καμία λύση ούτε θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Ο μπάρμπα-Φανούρης ήδη τον επιχείρησε, αυτόν τον συγχρωτισμό, και είδαμε την κατάντια του.


Είναι απογοητευτική κι ενοχλητική αυτή η δηλούμενη προθυμία να συμπορευθούν αυτοί που ισχυρίζονται ότι κομίζουν το νέο, με τους εξωνημένους πρωταγωνιστές και τους άλλους αγύρτες της πολιτικής μας ζωής! Αν όχι γι’ άλλον λόγο, επειδή τέτοιες δηλώσεις υποδηλώνουν ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται, αν μη τι άλλο, τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που ζητά να μπει, επιτέλους, ένα τέλος σ’ ετούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού στο οποίο μας σέρνουν οι ανάξιοι κυβερνήτες μας.


Δεν μπορούν, δυστυχώς, να αντιληφθούν, ορισμένοι, ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία∙ ούτε μπορούν να καταλάβουν ότι μια έντιμη μελλοντική κυβέρνηση, δεν μπορεί να στηριχτεί πουθενά, αν προηγουμένως δεν ξεμαγαρίσει ετούτος ο τόπος. Αν δεν αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Αν δεν διαπιστωθούν και δεν τεκμηριωθούν οι καταχρήσεις δεκαετιών. Αν δεν θεραπευτούν οι αδικίες. Αν δεν διασφαλιστούν οι εγγυήσεις ότι οι άρπαγες του δημόσιου πλούτου μας, θα επιστρέψουν το άνομο προϊόν του αδικαιολόγητου πλουτισμού τους.


Χωρίς αυτές τις αναγκαίες συνθήκες, ποτέ δε θα μπορούν να βρεθούν ούτε οι απαιτούμενοι πόροι για την ποθούμενη παραγωγική ανασυγκρότηση ούτε και να εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ζητούμενη κοινωνική και ηθική ανασυγκρότηση.


Όχι, αυτή η ατολμία, οι υπαναχωρήσεις και η διγλωσσία εκ μέρους γραμματέων και φαρισαίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν προμηνύει τίποτα καλό κι ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει εγκαίρως κατανοητό σ’ εκείνους που τους έλαχε να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, τούτους τους ζοφερούς καιρούς, κι εντός πλαισίων συμπυκνωμένου πολιτικού χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η τραπεζική κουλτούρα μολύνει τους ανθρώπους

Απατεώνες και ψεύτες δημιουργεί η σύγχρονη τραπεζική κουλτούρα, διαπιστώνει επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Η έρευνα των Ελβετών επιστημόνων εστίασε στην ανάλυση της ψυχολογίας που υπάρχει πίσω από τη «δραματική απώλεια της υπόληψης και την κρίση εμπιστοσύνης στον χρηματοπιστωτικό τομέα», απόρροια των αλλεπάλληλων σκανδάλων χειραγώγησης των χρηματιστηριακών συναλλαγών, των επιτοκίων όπως το Libor, των αγορών και της φοροδιαφυγής. Μέσα από πειράματα, η ομάδα των ερευνητών οικονομολόγων απέδειξε ότι η σύγχρονη τραπεζική κουλτούρα καλλιεργεί κλίμα ανεντιμότητας στα στελέχη του κλάδου και τα ωθεί περισσότερο απ’ ό,τι σε κάθε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα σε ψέματα και απάτες.

Στην έρευνα -που δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο επιστημονικό περιοδικό «Nature»- συμμετείχαν 200 τραπεζικοί υπάλληλοι από 80 τράπεζες. Εξ αυτών, οι μισοί περίπου προέρχονταν από πολυεθνική εταιρεία του κλάδου που δεν κατονομάζεται. Οι υπάλληλοι υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ τα οποία για λόγους σύγκρισης πραγματοποιήθηκαν και σε εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των φαρμάκων, της πληροφορικής κ.λπ., αλλά και φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ρίξουν, χωρίς να τους βλέπει κανείς, δέκα φορές ένα νόμισμα κορόνα-γράμματα και στη συνέχεια να αναφέρουν τα αποτελέσματα online στους ερευνητές. Στους παίκτες είχε ανακοινωθεί από πριν ότι θα κέρδιζαν 20 δολάρια αν το νόμισμα έδειχνε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, δηλαδή ή κορόνα ή γράμματα. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί οικονομικό κίνητρο στους συμμετέχοντες προκειμένου αυτοί να δηλώσουν ενδεχομένως άλλα αποτελέσματα από τα πραγματικά.

Η ρίψη του νομίσματος
Αντίστοιχα πειράματα στο παρελθόν -βασισμένα στον νόμο των πιθανοτήτων- είχαν ώς τότε δείξει:

1. Οτι το τελικό αποτέλεσμα είναι 50%-50% μεταξύ του να έλθει η μια ή η άλλη πλευρά του νομίσματος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι έντιμοι στις αναφορές τους,

2. Οτι ακόμη και αν υπάρχει χρηματικό κίνητρο -όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 20 δολάρια- οι συμμετέχοντες έτειναν να είναι ειλικρινείς στις αναφορές τους.

Με άλλα λόγια, αν όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν απόλυτα ειλικρινείς, τότε θα μπορούσαν να κερδίσουν μόνο οι μισοί της κάθε ομάδας, δηλαδή ποσοστό 50%.

Στο πείραμα των Ελβετών επιστημόνων, οι αναφορές της ομάδας των συμμετεχόντων που δεν ήταν τραπεζικοί υπάλληλοι (ομάδα ελέγχου) ήλθε πολύ κοντά σε αυτό το ποσοστό με 51,6%. Η ομάδα των τραπεζικών (ομάδα θεραπείας) χωρίστηκε στα δύο. Πριν από τη ρίψη του νομίσματος στους μισούς υποβλήθηκε ερωτηματολόγιο για τα χόμπι τους, ενώ στους υπόλοιπους μισούς για τις δουλειές τους και την τράπεζά τους - με στόχο αυτοί να σκεφτούν την ταυτότητά τους ως τραπεζικοί. Οι αναφορές που έδωσαν για το αποτέλεσμα του στρίψιμου του νομίσματος ήταν αποκαλυπτικές. Η πρώτη ομάδα ανέφερε αποτέλεσμα πολύ κοντά στο 50% όπως και η ομάδα ελέγχου.

Αντίθετα, η δεύτερη ομάδα τραπεζικών ανέφερε επιτυχία 58,2%, πολύ μακριά απ’ ό,τι οι υπόλοιποι και σε ποσοστό που συνιστά σοβαρή κλίση προς την ατιμία. Το ποσοστό των τραπεζικών που «έκλεψε» για να κερδίσει υπολογίστηκε σε 26%. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι οι τραπεζικοί υπάλληλοι που είχαν νωρίτερα «ταυτοποιηθεί επαγγελματικά» άρχισαν να λένε ψέματα για το αποτέλεσμα του στριψίματος προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Κάτι που, όπως παρατηρεί η έρευνα, είναι αυτό ακριβώς που οι υπάλληλοι αυτοί χρειάζεται να κάνουν συχνά στην τράπεζα όπου δουλεύουν.

Το πείραμα των Ελβετών επιστημόνων έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς δείχνει ότι η τάση ανεντιμότητας των τραπεζικών στελεχών συνδέεται άμεσα με τις απαιτήσεις του επαγγέλματός τους, την επιχειρηματική κουλτούρα και το εργασιακό τους περιβάλλον. Οι ερευνητές κάλεσαν έτσι τις τράπεζες να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την ηθική συμπεριφορά των υπαλλήλων τους. Μεταξύ άλλων, και με την υιοθέτηση ενός κώδικα συμπεριφοράς αντίστοιχου του όρκου του Ιπποκράτη για τους γιατρούς.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τ' ένα χέρι νίβει τ'άλλο.... Οι απατεώνες βραβεύουν τους δολοφόνους.


Ο Τόνι Μπλερ, ο πρόεδρος που μέσα στα πρώτα 6 χρόνια διακυβέρνησής του, διέταξε τα Βρετανικά στρατεύματα να πολεμήσουν 5 φορές, περισσότερες από όλους τους πρωθυπουργούς στην ιστορία της Αγγλίας. Το 1998 και 2003 στο Ιράκ, το 1999 στο Κόσοβο, το 2000 στην Σιέρα Λεόνε και στο Αφγανιστάν το 2001.(Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στο Ιράκ, από την καταστροφή που έκαναν στις υποδομές τους, πέθαναν 300.000 παιδιά τα επόμενα χρόνια.)



H ΜΚΟ Save The Children ( Θυμάστε εκείνη τη ΜΚΟ που μάζευε δήθεν λεφτά για τα παιδιά της Συρίας με τη στήριξη της....Goldman Sachs;)

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ λοιπόν ... βράβευσε τον Tony Blair...για την παγκόσμιο κληροδότημα που άφησε πίσω του! Καθάρματα κι υπηρέτριες των τοκογλύφων που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου, γενοκτονίες, εισβολές, λεηλασίες και καταστροφές ολόκληρων χωρών και λαών ...επιβραβεύονται ως σπουδαίες προσωπικότητες κι ευεργέτες.
Αυτές οι τιμές αφορούν αποκλειστικά αυτούς που υπηρέτησαν τη Νέα Τάξη χωρίς να λογαριάζουν το κόστος σε αίμα . Αυτοί που αντιστάθηκαν στη Νέα Τάξη πλήρωσαν ακόμα και με τη ζωή τους.

Οι εγκληματίες βαφτίζονται ήρωες κι ευεργέτες...και κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει. Σκουλήκια που αλληλοβραβεύονται και ανταλλάσσουν επαίνους... δημιουργώντας στις μάζες την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για αξιόλογες προσωπικότητες.

Σ.Σ
www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....