Διυλιστήριο: 11/12/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να υπάρχει για πάντα προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η αξιολόγηση.

«Για να πετύχουμε τον μεγάλο εθνικό στόχο, πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Χωρίς να κλείσει η αξιολόγηση δεν μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Όταν ξεκινάει αυτή η διαπραγμάτευση, η τρόικα ξεκινά ζητώντας το 100 ή και το 150% αυτών που έχει στο μυαλό της, η κυβέρνηση ξεκινά με μια άλλη αφετηρία και κάπως έτσι, κάπου στη μέση τα βρίσκουν. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κλείσουμε αυτή τη διαπραγμάτευση με επιτυχία».

«Η τρόικα δεν ζητά γενικευμένη αύξηση του ΦΠΑ. Λέει για ενιαίο ΦΠΑ 18%. Είναι ένα μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο. Σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε πολλές διαφορετικές κατηγορίες ΦΠΑ και αυτό ευνοεί την φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ, επειδή το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει», πρόσθεσε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Ναι το κράτος μας είναι ανίκανο, τώρα το ακούτε;».

«Η άρση της προστασίας της δυνατότητας πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας θα έρθει οπωσδήποτε κάποτε, όταν η χώρα επιστρέψει στους ρυθμούς της κανονικότητας. Αν υπάρχει ες αεί προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορέσει ποτέ να δοθεί ξανά δάνειο πρώτης κατοικίας», σημείωσε και επισήμανε ότι «οι τράπεζες λένε ότι η ώρα της κανονικότητας δεν έχει έρθει ακόμα, όπως λέει και η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ες αεί προστασία σε κάθε περίπτωση».

«Το να βρει δουλειά ο άνεργος οικοδόμος δεν είναι κοινωνική προστασία; Το να βρει δουλειά ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός δεν είναι κοινωνική προστασία; Για να πέσει η ανεργία πρέπει να δουλέψει η αγορά. Τώρα δεν είναι η ώρα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σαν γενική αρχή όμως, έτσι προχώρησαν και οι άλλες χώρες, έτσι λειτουργεί η οικονομία», είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σχολίασε:

«Δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία. Δεν είναι όμως αδύνατη διαδικασία. Υπάρχει πιθανότητα αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλω ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες. Θα παίξει ρόλο το πρόσωπο».

Τέλος αναφέρθηκε στην δημοσκοπική διαφορά που έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας:

«Η ιστορία έχει δείξει ότι τόσο μεγάλες διαφορές, δεν μπορούν να καλυφθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, πιστεύω ότι καλύπτεται. Αν μπορέσει η κυβέρνηση να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι εμείς πάμε τη χώρα σε έναν ασφαλέστερο δρόμο, τότε ναι, μπορεί να γυρίσει το κλίμα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραινέσεις..

     Ρε συ λεβεντόπουλε, μετά από πέντε χρόνια σφαγής της κοινωνίας, το μόνο που σ' ενδιαφέρει είναι πώς να μαζέψεις 180 κουκιά για να γλυτώσεις τον χοντρό από την φυλακή, και τον εαυτό σου από το ψυχιατρείο;

Και το άλλο που ακούγεται σαν σενάριο τελευταία, αλήθεια είναι; Πως δηλαδή, προσπαθείς έντεχνα να οδηγήσεις Τουρκία και
Ελλάδα σε έμα μίνι-ελεγχόμενο θερμό επεισόδιο,
..προκειμένου να παρατείνεις την θητεία τού δανειστή, για ''Εθνικούς λόγους'';
Ξέρεις παλικαρόπουλε τί έκαναν στους χαρτοκλέφτες στο φαρ-ουέστ την εποχή του Λούκι Λούκ; Πίσσα και πούπουλα! Κι έξω απ' την πόλη!

Θα έκανες τα πάντα, τσικ-λεβέντη, για να παραμείνεις στην εξουσία λίγους μήνες ακόμα; Θα έκανες.
Το καταλαβαίνεις ότι έχεις γίνει πιά χειρότερος κι απ' τον Μεγάλο Ηλίθιο; Το συνειδητοποιείς καθόλου; Και ότι μ' αυτό, έχεις περάσει κιόλας τις πύλες του ανεξήγητου;

Παραιτήσου λεβεντόπουλε, βρες έναν εύσχημο τρόπο να την κάνεις, φύγε, τσακίσου, πώς το λένε;
Το να κάνουμε έκκληση στα πατριωτικά σου αισθήματα δεν έχει καμία χρησιμότητα, καθότι δεν έχεις.
Να επικαλεστούμε την λογική σου και την ευθικρισία σου θα ήταν ειρωνεία.
Να στο πούμε αλλοιώς μπας και το καταλάβεις:

Άμα φύγεις τώρα, μπορεί να βρεθούν και πέντε λαμόγια, και δέκα μαυραγορίτες να σε κλάψουν! Θα σε πάρουν διευθυντή ή προσωπάρχη στις επιχειρήσεις τους.
Αν το τραβήξεις το σκοινί δεν θα βρεθεί ούτε άνθρωπος, ούτε τοκογλύφος, να κατουρήσει στο πολιτικό σου πτώμα. Δεν θα κάνεις ούτε για γκασταρμπάϊτερ στα υπόγεια της Καγκελαρίας.
Σκέψου το.
Μεγάλο παιδί είσαι, λεβέντης, ψηλός, ευάερος και ευήλιος, πράξε ανάλογα.

Γιατί να πας χαμένος για ένα καπρίτσιο;
Εμείς, αντίθετα με σένα, δεν θέλουμε το κακό σου.
Να μη σε βλέπουμε θέλουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....