Διυλιστήριο: 05/14/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Ψηφίστηκε η πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα

Ψηφίστηκε η τροπολογία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μόνο για τους μήνες κυκλοφορίας τους.

Έπειτα από πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη και ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα για αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έπειτα από άρση ακινησίας. Έτσι μετά την άρση ακινησίας των οχημάτων θα καταβάλλονται αναλογικά τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO- ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ο Στουρνάρας- «Δεν παραιτούμαι από την ΤτΕ! »


Το Διυλιστήριο λέει : ... 
1.Ακούστε το video για όσους ακόμα πιστεύουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ανήκει στην Ελλάδα. Όπως λένε πια όλοι, είναι ανεξάρτητη, και το ερώτημα είναι ποιος διορίζει τον Διοικητή ?? Και για όσους πουν οι μέτοχοι να μας πουν και ποιοι είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας.
2. Στο video ο Στουρνάρας λέει ότι έχει καλές σχέσεις με την κυβέρνηση αλλά συγχρόνως έχει καιρό να μιλήσει με τον πρωθυπουργό. Πως μπορεί να δουλέψει μια οικονομία αν η Βασική Τράπεζα δεν μιλάει με τον πρωθυπουργό.
3. Ποιοι δεν αφήνουν τον Στουρνάρα να παραιτηθεί ;  Μήπως οι ίδιοι κύκλοι που αναφέρετε ο Παππάς που διακινούν σενάρια Grexit (εδώ); 

Απάντηση στις βολές που δέχεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και είπε ότι συνεργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση, για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.

Τη θέση ότι η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε, από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Σε καμία περίπτωση ως υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να παραβιάσω την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας και να σχολιάσω καν τον τρόπο που επιτελεί το έργο της, αλλά θα έπρεπε να λειτουργεί και από την αντίθετη μεριά. Θα έπρεπε και η ΤτΕ να σεβαστεί την ανεξαρτησία από τη δική της μεριά και να μην παρεμβαίνει με σχόλια για το κυβερνητικό έργο» σημείωσε μιλώντας στη Βουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης.http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παππάς: Ορισμένοι κύκλοι στη Γερμανία διακινούν σενάρια Greixt


Κύκλους από τη Γερμανία, με την υποσημείωση ότι δεν βρίσκονται γύρω από την καγκελαρία, υπέδειξε ως διακινητές σεναρίων Grexit ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «ειδικά αυτή την ώρα δεν βοηθά καθόλου αν ορισμένοι κύκλοι από τη Γερμανία, όχι όμως γύρω από την καγκελαρία, επαναφέρουν και διακινούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Ο κ. Παππάς είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με ειλικρινή διάθεση για την εξεύρεση λύσης και σημείωσε ότι οι ακραίες φωνές που δεν θέλουν λύση, θα υποστούν μοιραία την απομειώση του πολιτικού τους βάρους.

Επεσήμανε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί συνολική λύση, και ότι δεν κάνει καλό σε κανέναν να υποκρινόμαστε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν επιτυχές.

«Δεν συνιστά η συμφωνία της Ελλάδας με τα λάθη του παρελθόντος, πρόοδο των συνομιλιών. Άλλο πρόοδος και άλλο συμφωνία στα λάθη του χθες», τόνισε ο κ. Παππάς.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρουμελιώτης: Συνεργασία με BRICS δεν σημαίνει μνημόνιο


«Διερευνούμε την δυνατότητα συμμετοχής μας»

Μιλώντας στο Star o Παναγιώτης Ρουμελιώτης τόνισε ότι «Δεν θα υπάρξει μνημόνιο για την Ελλάδα σε περίπτωση συνεργασίας της με τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS». Να τονίσουμε ότι ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ορίστηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνος για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας.

«Όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μία λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα από τις BRICS, o πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επαφή για το θέμα και εξήγησε ότι στόχος είναι «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μας με τους καλύτερους δυνατούς όρους». Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα μνημόνιο με τις BRICS σημειώνοντας ότι πρόκειται «για τη συμμετοχή της χώρας σε μία τράπεζα προκειμένου να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη έργων υποδομής».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για το τέμενος έχουμε λεφτά, γιατί όχι για το σκήνωμα της Αγίας Παρασκευής ;

Πόση υποκρισία να αντέξουμε και εμείς οι άνθρωποι !!!! 

Προχθές στη Βουλή ψηφίστηκε νομοσχέδιο που επιτρέπει στους Μουσουλμάνους , να τους χτίσουμε εμείς με Κρατικά Ελληνικά χρήματα , ένα τόπο να κάνουν και αυτοί την προσευχή τους !!! Δίκαιο και ηθικό , θα πω εγώ ο μεγαλόψυχος , που πρέπει όμως να ξεχάσω την Ιστορία μου και τι τράβηξαν οι Χριστιανοί κάποια παλιά χρόνια ......Αλλά επειδή είναι "παλιά τα χρόνια" θα το καταπιώ και θα πω Οκ . 

Αλλά τώρα , να μας πειράζει και να γίνεται θέμα και να σχολιάζεται , ότι το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας , θα πάει στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Αγίου Σάββα για να προσκυνήσουν οι ασθενείς , που σας ενοχλεί ρε ξεδιάντροποι αυτής της Χώρας ; Δεν παριστάνω τον Πιστό Χριστιανό , δεν παριστάνω τον παθιασμένο με τη Θρησκεία . Αλλά το δικαίωμα να πιστεύεις , το δικαίωμα να ελπίζεις , το δικαίωμα να παρακαλάς τον Θεό σου να σε κάνει καλά στην υγεία του , από ποιον πρέπει να πάρεις σχετική άδεια για να το ασκήσεις ; Δεν θέλετε να κάνετε το Σταυρό σας ρε ξεδιάντροποι , μην το κάνετε , δεν θέλετε να πιστεύετε , δικαίωμά σας είναι . Αλλά αφήστε με , δώστε μου τουλάχιστον το δικαίωμα, να ελπίζω, να πιστεύω.

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ζώης Κολιός 

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εφαρμογή της ρύθμισης Βαλαβάνη για τις 100 δόσεις - Δείτε τον πίνακα εσόδων


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εφαρμογή της νέας ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων, σε σχέση με την προηγούμενη.

Η εφαρμογή της νέας ρύθμισης ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου και λήγει στις 26 Μαΐου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις πρώτες 18 ημέρες της εφαρμογής της (από 17 Απριλίου 2015 μέχρι 4 Μαΐου 2015) έχουν υποβληθεί 299.209 αιτήσεις που είναι πάνω από τρεις φορές περισσότερες από τις αντίστοιχες (98.896) αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στις πρώτες είκοσι ημέρες εφαρμογής της προηγούμενης ρύθμισης (24 Νοεμβρίου 2014 μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2014).
Ως αποτέλεσμα της αυξημένης συμμετοχής των φορολογουμένων στη νέα ρύθμιση του ν. 4321/15, το κεφάλαιο σε ρύθμιση την 4/5/2015 ανήλθε σε 1,972 δισ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο για τη ρύθμιση του ν.4305/14.

Αρκετά αυξημένες συγκριτικά είναι και οι εισπράξεις, καθώς στο πρώτο εικοσαήμερο εφαρμογής της ρύθμισης του ν.4305/14 οι συνολικές εισπράξεις ήταν μόλις 36.814.658 εκατ. ευρώ, ενώ για τη νέα ρύθμιση του ν.4321/15 οι πληρωμές μέσω τραπεζών τις πρώτες 14 ημέρες έως και την 30η Απριλίου ανήλθαν σε 102.496.297 εκατ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό τα 52.184.654 ευρώ προέρχονται από τις εφάπαξ καταβολές με διαγραφή πρόσθετων φόρων από το κεφάλαιο, γεγονός που καταδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το συγκεκριμένο κίνητρο αποδίδει και δίνει ώθηση στις συνολικές εισπράξεις, αντισταθμίζοντας τις μικρότερες σχετικά εισπράξεις που προέρχονται από την υπαγωγή στην νέα ρύθμιση οφελών σε μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής των ρυθμισμένων δόσεων.

Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα συμβάλει στην αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών στο άμεσο μέλλον και θα βοηθήσει τους φορολογούμενους να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις μελλοντικές υποχρεώσεις τους.

Δήλωση Ιβάν Σαββίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εντάχθηκε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης της οποίας Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε στην εφορία 10.886.811 ευρώ.

«Σίγουρα, ο λαός του ΠΑΟΚ κι εγώ, προσωπικά, χαιρόμαστε πολύ για την αποπληρωμή του χρέους του ΠΑΟΚ στο ελληνικό δημόσιο» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τηλεφωνικά, από το Άγιο Όρος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση βάσει της οποίας πληρώθηκε το χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σχολίασε πως η δική του πρόταση ήταν για να επωφεληθούν κοινωφελή ιδρύματα και αθλητικοί οργανισμοί.

Δήλωσε ακόμη, ότι ο ίδιος προσωπικά, αν δεν υπήρχε ο νόμος για τη ρύθμιση, θα είχε περισσότερο κέρδος, γιατί θα μπορούσε να μην είχε πληρώσει καθόλου, κάτι που, όπως είπε ωστόσο, δεν θα το ήθελε για το καλό της ελληνικής κοινωνίας, και του ταμείου του κράτους.

«Σκέφτηκα συλλογικά, σκέφτηκα την ομάδα μου και τον κόσμο της που έχει ελπίδες για το λαμπρό της μέλλον» πρόσθεσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Απόψεις εκπροσώπων επιχειρήσεων


Ικανοποιημένος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων δηλώνει επιχειρηματίας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, με καταστήματα εστίασης στην Αττική. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει: «Έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, τελικά εντάχθηκα στη ρύθμιση με το νόμο 4321/2015 και βγήκα ωφελημένος, διότι σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση του ν. 4305/2014 και επειδή με αφορούσε το ανώτατο όριο δόσεων (100), κέρδισα επιπλέον 10% διαγραφή των προσαυξήσεων. Γενικά, η ρύθμιση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για εμάς τους επαγγελματίες που διαφορετικά δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε».

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Α.Κ., που δραστηριοποιείται στο λιανεμπόριο και αναμένεται να ενταχθεί στη ρύθμιση τις επόμενες ημέρες, αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 27ης Μαρτίου, επιτέλους θα μπορέσω να ρυθμίσω τις οφειλές μου προς την εφορία, οι οποίες, λόγω των πρόσθετων φόρων που αφορούσαν παλαιές χρήσεις και που έφταναν το 300%, ήταν ένα δυσβάσταχτο βάρος. Παρότι η οικονομική κατάσταση είναι άσχημη και τα έσοδά μας σαφώς μειωμένα, θα προσπαθήσω να βρω τον τρόπο πάση θυσία, για να ενταχθώ στη ρύθμιση αυτή και να είμαι συνεπής».

Η Παρασκευή Γραψοπούλου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης διατηρώντας τα τελευταία 18 χρόνια, καφέ - εστιατόριο στην περιοχή του Αλίμου. «Μέσα στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής ύφεσης τα τελευταία χρόνια που έπληξε σχεδόν όλους τους τομείς εμπορικής δραστηριότητας προϊόντων και υπηρεσιών, επλήγη αναμφίβολα και ο χώρος της εστίασης. Που σε συνδυασμό με ανεπιτυχή οικονομικά μέτρα (βλέπε αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, υψηλά κόστη ασφάλισης κλπ.) δημιούργησαν ισχυρούς κραδασμούς στα ταμεία των επιχειρήσεων και αδυναμία πληρωμών» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνεχίζει:

«Ο ''παραλογισμός'' της εξόφλησης των οφειλών σε 12 δόσεις τόκισε οφειλές ενώ παράλληλα στέρησε την δυνατότητα για ένα ρεαλιστικό πλάνο αποπληρωμής μέσα στα νέα δεδομένα. Ακολούθησε σχέδιο απεγκλωβισμού από τα χρέη με την ανακοίνωση των 75 δόσεων και στην συνέχεια ανακοινώθηκε και το πλάνο των 100. Παράλληλα ίσχυσαν με μικρά χρονικά περιθώρια λύσεις αποπληρωμής απαλλαγμένες από τις προσαυξήσεις αλλά με την απαίτηση των μετρητών, γεγονός που ωφέλησε κυρίως αυτούς που οι οφειλές τους μετράνε αρκετά χρόνια αλλά η έλλειψη ρευστότητας στέρησε και από αυτήν την ενέργεια την δυνατότητα τα ταμεία να εισπράξουν» επισημαίνει η κ. Γραψοπούλου.

«Εντάχθηκα στο πλάνο αποπληρωμής οφειλών των 100 δόσεων με το σκεπτικό ότι είναι η καλύτερη δυνατή λύση άμεσης τακτοποίησης, που μου προτάθηκε έως τώρα. Συμπεριέλαβα τη μηνιαία μου δόση στα πάγια έξοδά της επιχείρησής μου και προσπαθώ να τα καλύψω και να λειτουργώ βάση των νέων δεδομένων που οι τζίροι επιβάλλουν. Το ''συγύρισμα'' των οικονομικών οφειλών είναι μια πράξη ευθύνης πρώτα από όλα απέναντι στην ίδια την επιχείρηση που δεν πρέπει ούτε να εθελοτυφλεί ούτε να περιμένει μαγικές λύσεις. Αντίθετα πρέπει να προσαρμόζεται και να αναθεωρεί διαρκώς με γνώμονα την κάλυψη των στόχων της. Το μακροπρόθεσμο τοπίο της αποπληρωμής σίγουρα επηρεάζει αρνητικά αλλά εκτιμώ ότι δίνει την δυνατότητα να προστατευτεί η ρευστότητα (και πιθανόν να αξιοποιηθεί κιόλας) με στόχο την ανάπτυξη και την εξέλιξη των προϊόντων υπηρεσιών μας που θα μας κάνει βιώσιμους και ανταγωνιστικούς, για ένα καλύτερο αύριο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Γραψοπούλου.

«Φιλί ζωής» για την επιχειρηματική δραστηριότητα των τουριστικών επιχειρήσεων χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ)τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιοπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων έχουν σπεύσει να προβούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Παράλληλα, ο κ. Γαλιατσάτος εκτιμά ότι τουλάχιστον επτά στις δέκα τουριστικές επιχειρήσεις έχουν προστρέξει στην ευνοϊκή για αυτούς ρύθμιση.

Για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης η ρύθμιση είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση -αφού τούς δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία σε 100 δόσεις και με σχετικά χαμηλό επιτόκιο- αλλά χρήζει βελτιώσεων. Όπως λένε ορισμένοι εξ αυτών, η ασφυκτική πίεση που δέχονται οι επιχειρήσεις λόγω της κρίσης, η οποία οδηγεί τους τζίρους τους σε διαρκή συρρίκνωση, δημιουργεί ανησυχία για το ενδεχόμενο αδυναμίας εξόφλησης των δόσεων στην πορεία. Γι΄αυτό άλλωστε, δεν λείπουν οι περιπτώσεις επιχειρηματιών, που παρότι ήθελαν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, τελικά έκαναν πίσω, καθώς «ο λογαριασμός δεν έβγαινε», ιδίως σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια ιδιομορφία σε ό,τι αφορά τις οφειλές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η Πηγή Μπαϋκοπούλου είναι έμπορος βιβλίων και σχολικών ειδών και μητέρα τεσσάρων παιδιών, ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ. Εντάχθηκε μεν στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά όπως λέει δεν είναι σίγουρη ότι θα μπορεί να αντεπεξέλθει στην καταβολή τους μέχρι το τέλος. «Η δόση είναι 176 ευρώ τον μήνα και η τρέχουσα οφειλή άλλα 700 ευρώ μηνιαίως. Θέλω να είμαι συνεπής αλλά αναρωτιέμαι αν θα μπορώ να πληρώσω, δεδομένου ιδίως ότι ο τζίρος της επιχείρησής μου έχει μειωθεί κατά 70% σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει: «Για να λειτουργήσει η ρύθμιση θα πρέπει να υπάρξει μια μείωση της τάξης του 30% στην τρέχουσα δόση και να ''παγώσουν'' οι προσαυξήσεις. Επίσης, η κυβέρνηση θα πρέπει να δει το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ένα σημαντικό μέρος των οφειλών, περίπου 5000 ευρώ επί συνόλου 17600, αφορά σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για περιόδους που δεν μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω γιατί ήμουν ανασφάλιστη λόγω οφειλών».

Στον αντίποδα, ο Α.Κ, ιδιοκτήτης επιχείρησης στον κλάδο της εστίασης που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, βρίσκει τη ρύθμιση θετική. «Εντάχθηκα στη ρύθμιση για οφειλές προς το ΙΚΑ και την εφορία και θεωρώ ότι είναι η θετικότερη που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, καθώς έχεις 100 μήνες στη διάθεσή σου για να ρυθμίσεις τις οφειλές σου με ένα καλό επιτόκιο 3%. Βέβαια, εννοείται ότι ο καθένας ξέρει τις δυνατότητες της τσέπης του και αναλόγως του τι χρωστάει μπορεί να δυσκολευτεί να αντεπεξέλθει. Για τη δική μου επιχείρηση όμως, η ρύθμιση αυτή ήταν ανάσα» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ελένη Σίμη, ιδιοκτήτρια μικρής εμπορικής επιχείρησης, είναι 23 χρόνια ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ. «Μέχρι που ξέσπασε η κρίση δεν χρωστούσα ούτε ένα ευρώ. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Στο παρελθόν είχα ενταχθεί σε ρύθμιση, όχι αυτή των 100 δόσεων βέβαια, αλλά μετά τη δεύτερη δόση δεν μπόρεσα να αντεπεξέλθω και σταμάτησα. Σήμερα, οι εισφορές του μέσου επαγγελματία είναι 850 ευρώ το δίμηνο. Ήθελα να ενταχθώ στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά δεν μπορούσα ν' αντεπεξέλθω. Για να λειτουργήσει σωστά η ρύθμιση αυτή πρέπει μεταξύ άλλων να σβηστούν οι προσαυξήσεις, ιδίως αυτές που αφορούν οφειλές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και να μειωθούν οι εισφορές» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Έφη Γιοβανίδου έχει λογιστικό γραφείο. «Τα λογιστικά γραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο τζίρος της δικής μου επιχείρησης έχει μειωθεί κατά 50%. Και δεν είναι μόνο οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία που καλούμαστε να ρυθμίσουμε. Ο μέσος φόρος που θα κληθεί να πληρώσει ένας επαγγελματίας φέτος το καλοκαίρι ανέρχεται σε 4000-5000 ευρώ. Για να λειτουργήσει σωστά το όλο εγχείρημα, θα πρέπει η ρύθμιση των 100 δόσεων να απεμπλακεί από τις τρέχουσες οφειλές και να παγώσουν οι προσαυξήσεις. Επίσης, σε αυτά που χρωστάμε συνυπολογίζονται οι οφειλές από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καλούμαστε να τις πληρώσουμε για περιόδους που δεν είχαμε κάλυψη. Αυτό πρέπει να διορθωθεί» υποστηρίζει, εξηγώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τους λόγους για τους οποίους ενώ ήθελε να ενταχθεί στη ρύθμιση, τελικά δεν συμπλήρωσε καν την αίτηση, αφού τα ποσά των δόσεων που προέκυπταν ήταν υψηλά.

Δηλώσεις φορολογούμενων πολιτών

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Κοινός τόπος των όσων δηλώνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι η ρύθμιση τους βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει. Συγκεκριμένα, ο Σίμος Καλογερίδης συνταξιούχος 66 ετών δηλώνει «η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι σίγουρα πολύ καλή γιατί πολύ απλά διαφορετικά δεν θα είχα τη δυνατότητα να πληρώσω. Ότι χρέη είχα , φόρους , πρόστιμα θα μπουν στη ρύθμιση για την οποία θα κάνω αίτηση μέχρι το τέλος του μήνα».
Η Μαρία Αγανίδου 56 ετών εργαζόμενη σε δήμο δηλώνει: «η ρύθμιση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και το βασικότερο είναι ότι πληρώνοντας το κεφάλαιο της οφειλής διαγράφονται οι προσαυξήσεις. Λίγα τώρα θα μπορέσουμε να πληρώσουμε».
Η Μαρία Σπανουδάκη συνταξιούχος δημοσίου 64 ετών, δηλώνει: «είχα φτάσει σε οριακό σημείο, τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. Με αυτή τη ρύθμιση σίγουρα νιώθω πιο καλά γιατί είναι άλλο να πρέπει να δίνεις 20 ευρώ το μήνα και άλλο ένα μεγαλύτερο ποσό».
Η Βασιλική Στρίκου εργαζόμενη 47 ετών δηλώνει: «είναι μια καλή ρύθμιση διευκολύνει σίγουρα στο να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα χρέη μας. Εγώ προσωπικά δεν είχαν αλλιώς τη δυνατότητα και με βοηθάει πολύ γιατί έχω οφειλές σε δυο ΔΟΥ και τώρα μπορώ να κάνω ξεχωριστά τη ρύθμιση».

ΠΙΝΑΚΑΣ

Στοιχεία ρύθμισης ν.4321/15 σε σύγκριση με τη ρύθμιση του ν.4305/14
ΡΎΘΜΙΣΗ ν.4321/15 ν.4305/14
Περίοδος 17/4/15-4/5/15 24/11/14-14/12/14
Συνολικό πλήθος αιτήσεων* 299.209 98.896
Κεφάλαιο σε ρύθμιση* σε € 1.972.888.129 873.367.684
Προσαυξήσεις* σε € 342.673.816 208.537.957
Εισπράξεις σε € **102.496.297 36.814.658
*Περιλαμβάνονται επικυρωμένες και ανεπικύρωτες ρυθμίσεις
**Εισπράξεις μέσω τραπεζών έως την 30/4/2015


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο πολύς Μ.Σούλτς ομολογεί: "Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη καταστραφήκαμε..."


Σε μία παραδοχή, που σίγουρα σκέφτονται πολύ στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και μοιάζει με εφιάλτης αλλά θέλουν να κρύψουν πίσω από τα νταηλίκια που πουλούν στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, προχώρησε ο πολύς Μάρτιν Σούλτς. Τί είπε με λίγα λόγια; «Πως αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, καταστραφήκαμε».

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα FAZ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχει παίξει έναν περίεργο ρόλο και σίγουρα όχι θετικό για τη χώρα μας, απάντησε σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη ως εξής : «Πρώτον, η οικονομία της Ελλάδας θα επιδεινωνόταν δραματικά. Δεύτερον, θα έπρεπε αμέσως να υποστηριχτεί οικονομικά με μαζικό τρόπο».

Η ουσία όμως έρχεται με το τρίτο που θα συμβεί κατά τον κ. Σούλτς. «Τρίτον, υπάρχει ο κίνδυνος άλλες χώρες να αναγκαστούν να διαγράψουν διμερή δάνεια (που έχουν συνάψει με την Ελλάδα). Αυτό σε κάποιες χώρες θα μπορούσε να αντιστρέψει τα αποτελέσματα της εξυγίανσης».

Προσπαθεί να είναι μετρημένος στα λόγια του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά εκείνο που φοβάται (και ασφαλώς δεν είναι ο μόνος) είναι πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από το ευρώ, τότε οι χώρες που έχουν δανείσει στην Ελλάδα δεν θα πάρουν ποτέ τα χρήματα τους και αυτό σημαίνει ένα ντόμινο στην εύθραυστη οικονομία της ΕΕ με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η δε τρίτη συνέπεια για την Ελλάδα, δένει απόλυτα με τη δεύτερη, αφού ο λόγος που επικαλείται ο κ. Σούλτς για «μαζική οικονομική στήριξη της Ελλάδας» δεν είναι άλλος από τον να μην καταρρεύσει ολόκληρη η Ευρωζώνη.

Τώρα τα υπόλοιπα που δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την Ελλάδα αλλά και η Αθήνα θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία» και πως είπε στον Αλέξη Τσίπρα «αποδέξου τελικά ότι οι άνθρωποι θέλουν να σας… βοηθήσουν» είναι για να τα ακούνε στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και να του δίδουν συγχαρητήρια για τη… δουλειά που κάνει.

Θα πρέπει να αντιληφθούν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο πως αυτό που απεύχονται να συμβεί, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δηλαδή, μπορεί να έρθει πολύ κοντά αν συνεχίσουν την τακτική των απειλών και των εκβιασμών σε βάρος του ελληνικού λαού. Και τότε θα τρέχουν να μαζέψουν τα… κομμάτια τους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω πρόγραμμα που δεν «βγαίνει»

«Μετά από πέντε χρόνια ενός αποτυχημένου προγράμματος, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι η επόμενη δόση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία για το come back.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις προέκριναν τι πρέπει να υποσχεθούν για να πάρουν τις επόμενες δόσεις, «υπόσχονταν πράγματα που ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν».

Εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με κόψιμο κάποιων επικουρικών συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά «μόνο για να πάρουμε τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης και σε λίγους μήνες να είμαστε στην ίδια κατάσταση». «Αυτό», δεν το θέλουμε ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε οι δανειστές» πρόσθεσε.

«Ως υπουργός Οικονομικών θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο, το οποίο από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι αριθμητικά συνεπές, αν αποδεικνύεται ότι μαθηματικά δεν βγαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, από την πλευρά των δανειστών υπάρχει κατανόηση, αλλά και πολιτικοί περιορισμοί, καθώς οι ομόλογοί του -όπως είπε- του λένε «έχεις δίκιο, αλλά πώς να τα περάσουμε από το κοινοβούλιο».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το υπόδειγμα της εσωτερικής υποτίμησης έχει αποτύχει, ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την παγίδα της αυστηρότητας και πως το ελληνικό χρέος πρέπει να «ξανασχεδιαστεί».

Πάντως, κατά τον κ. Βαρουφάκη, ακόμα και αν εξαφανιζόταν το χρέος, το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν θα είχε λυθεί.

Εξάλλου, ανέφερε ότι «καμία αλλαγή δεν θα γίνει πριν από το τέλος του καλοκαιριού στον ΦΠΑ» και δεσμεύθηκε ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι αντιυφεσιακές.

Προσερχόμενος στο συνέδριο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γιάνης Βαρουφάκης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν σταμάτησε ποτέ να είναι σε ύφεση και τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να την σταματήσει. «Η ύφεση ξεκίνησε το 2008 και από τότε δεν σταμάτησε, συνεχίζεται αμείωτη. Η κρίση δεν σταμάτησε ποτέ... Στόχος μας είναι να σταματήσουμε την κρίση και την δίνη του χρέους και του αποπληθωρισμού» τόνισε.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καμμένος : ''Σας διαβεβαιώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια''


Μέσα από τη συχνότητα του realfm 97.8 σήμερα στις 14/5/2015 ο Πάνος Καμμένος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «οι Ανεξάρτητοι Ελληνες από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα. Την κυβέρνηση αυτή που πήρε λαϊκή εντολή να σταματήσει τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Σας διαβεβαιώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια».

«Αυτό σας το λέω εκ μέρους του συνόλου της κυβερνήσεως. Όπως σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου,Αν υπάρξει καλή θέληση από την μεριά της Ευρώπης, να υπάρξει συμφωνία.

Εχουμε καταθέσει σε όλους τους τομείς, στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία, στην ανάπτυξη, στην ενέργεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, συγκεκριμένες προτάσεις που αν υπάρξει καλή θέληση από τη μεριά της Ευρώπης θα τις δεχθούν», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τόνισε:

«Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα γονατίσει και θα πάει σε εκλογές».

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλα! Μ' ακούς; Γιατί εγώ σε χάνω!..

     Πώς γίνεται και το blog έχει την εντύπωση ότι ''χανόμαστε'' μεταξύ μας;

Ρε φιλαράκια κει πάνω στην κυβέρνηση, για βαστάτε λίγο να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση.
Διαπραγμάτευση; Τί διαπραγμάτευση; Δηλαδή τί διαπραγματευόμαστε; Πώς θα μας φάνε πιό επιτυχημένα;
Και ο ''έντιμος συμβιβασμός'' που κολλάει;
Αν θα συνεχίσουν το φάγωμα από κει που σταμάτησαν (που δεν σταμάτησαν ποτέ!),
..ή αν θα ξαναρχίσουν απ' την αρχή, και λίγο λίγο;

Η μόνη έντιμη και ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα έπρεπε να γίνει είναι:
''Μάγκες, (σκατά μάγκες δηλαδή με το μαλλί το δαχτυλίδι του Νταϊσελκάπως, τον χεζίλο τον Ντράγκι, και τον σακάτη στην ψυχή Σόϊμπλε!) Δώστε μας χώρο και χρόνο να ξαναβάλουμε μπρος την αγορά και την οικονομία που έχει μείνει ''φυτό'',
..να διαπραγματευτούμε ελεύθερα επενδύσεις απ' όπου θέλουμε,
..να αρχίσει μιά κάποια ανάπτυξη,
..να επανέλθει το ΑΕΠ σε κάποια σειρά, γιατί πέντε χρόνια ''σωσίματος'' μας το @@μήσατε,
..και μετά ευχαρίστως, να συνεχίσουμε την αποπληρωμή του χρέους, που κι αυτό πρέπει να το ψάξουμε λιγουλάκι, ως προς το ύψος!
Και πού είστε, μάγκες: αν δεν συμφωνείτε δεν πειράζει! Εφαρμόζουμε αυτό το πρόγραμμα από μόνοι μας, και σας την κάνουμε σαλάτα την ''Ενωσή'' σας (μη την χ@σουμε, για ένωση!), και την σοβαροφάνειά σας, και τον έρποντα νεοναζισμό σας μαζί!''

Αυτή μάλιστα! Θα ήταν μιά σοβαρή πρόταση διαπραγμάτευσης!
Γιατί με το βιολί που βαράτε τώρα (αθωότητα; κακώς εννοούμενη αισιοδοξία; αναποφασιστικότητα;), τον χρόνο μας χάνουμε, τα νεύρα μας χαλάμε, και τις καρδιές μας επίσης!
Άσε που σε λίγο εκτός απ' τον χρόνο θα χάσουμε και την χώρα μας!

Για να μη φτάσουμε λοιπόν ως κράτος στο ''μη περαιτέρω'',
..καθώς επίσης για να μη χαλάσουμε εντελώς τις καρδιές μας μεταξύ μας (λαός και κυβέρνηση),
..προτιμότερο είναι ν΄αφήσετε τους ''έντιμους συμβιβασμούς'' και τις τρίχες τις κατσαρές,
..και να λύσετε τον γόρδιο δεσμό της ''διαπραγμάτευσης'' με τον τρόπο του Μεγαλέξανδρου.

Μην πάει τσάμπα και το όνομα!
Έτσι Αλέξη;
Α, να γειά σου, που φαίνεσαι και καλό παλικάρι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....