Διυλιστήριο: 02/08/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΤΟ 401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.



Αυτή είναι η καλή πλευρά της Ελλάδας!

Πίσω και πέρα από τα Μνημόνια και την αναλγησία του κράτους, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. που όσο και να χτυπάνε κάποιοι ..ξεχωρίζει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ανά τον κόσμο. Το κακό είναι ότι μένει κρυμμένη εκεί “φοβούμενη” πως αν βγει στο φως θα “καεί” από το τέρας της γραφειοκρατίας και του φθόνου που έχει μπει για καλά στο DNA μας. Μένει εκεί και με ευθύνη δική μας -των δημοσιογράφων – λόγω του ..
δόγματος που μας κατατρέχει ότι “ειδήσεις είναι μόνο οι κακές ειδήσεις”. Λάθος.
Πριν λίγο καιρό το onalert, παρουσίασε τρεις Έλληνες Αεροπόρους οι οποίοι “έβαλαν τα γυαλιά” στη τρόϊκα μ΄ένα πρόγραμμα κωδικοποίησης φαρμάκων που έφτιαξαν. Σήμερα θα σας γράψουμε για το “θαύμα” του 401 παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να μας πείσουν να μην κάνουμε καμία αναφορά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του onalert.gr, στο 401 εδώ και αρκετά χρόνια -από το 2008- γίνεται μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα, χειρουργική επέμβαση σε περιπτώσεις ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Ένας στρατιωτικός γιατρός μας εκπαιδεύτηκε με δική του πρωτοβουλία και με τη βοήθεια της υπηρεσίας στην Αγγλία. Επιστρέφοντας δυσκολεύτηκε πολύ να πείσει το σύστημα να του επιτρέψει να χειρουργεί ανευρύσματα στον εγκέφαλο, χωρίς να αγγίζει καν το κεφάλι του ασθενούς.Η μέθοδος, πολύ απλοϊκά θα σας το πούμε, προβλέπει την εισαγωγή κάποιων “ελατηρίων” μέσα στο ανεύρυσμα ,τα οποία εξασφαλίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να σπάσει. Φθάνουν εκεί μέσω μιας μικρής τομής που γίνεται όχι στο κεφάλι, αλλά ψηλά στο μηρό του ασθενούς!
Με συμπαραστάτη έναν παλαιότερο νευροχειρουργό, ο νέος γιατρός ξεκίνησε τη νέα μέθοδο στο 401. Κάθε χρόνο το νοσοκομείο κάνει περίπου 100 τέτοια χειρουργεία, με τους ασθενείς να αποχωρούν υγιέστατοι από το νοσοκομείο 24 ώρες μετά την επέμβαση! Όλα τα δημόσια νοσοκομεία στέλνουν τέτοια περιστατικά στο 401 το οποίο “χρεώνει” τα ταμεία με κόστος από 3000 έως 5000 ευρώ! Είναι το κόστος των υλικών ανάλογα με το μέγεθος του ανευρύσματος. Το νοσοκομείο χρεώνει αλλά εννοείται ότι .δεν πληρώνεται. Παρόλα αυτά συνεχίζει να παρέχει ουσιαστικό κοινωνικό έργο, γιατί αν ένας ασθενής κάνει αυτή την επέμβαση σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο θα πρέπει να πληρώσει 50.000 ευρώ!
Αυτό είναι το μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό “θαύμα” του 401.Το μάθαμε τυχαία και εκπλαγήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν επιθυμούσε τη δημοσιότητα! Οι άνθρωποι του νοσοκομείου επειδή “θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους” και από το ΓΕΣ για να “μην θεωρηθεί ότι ..διαφημιζόμαστε”!
Γι’ αυτό και δεν αναφέρουμε ονόματα γιατρών αλλά και του προσωπικού του νοσοκομείου το οποίο αγόγγυστα και χωρίς κανένα όφελος υποστηρίζει το χειρουργείο κάθε μέρα, ακόμη και στις αργίες!
Υπάρχει λοιπόν πολύ .”άλλη Ελλάδα” ..Ακόμη και μέσα σε αυτόν τον διαρκώς κατηγορούμενο δημόσιο τομέα. Ας την ανακαλύψουμε και ας την αναδείξουμε. Κυρίως βέβαια ας της επιτρέψουμε να συνεχίσει να δουλεύει


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Deutsche Bank: Νέα παγκόσμια οικονομική κρίση προ των πυλών



Όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Deutsche Bank βρίσκεται σε δεινή θέση και κινδυνεύει με χρεοκοπία εντός του 2016. Πιο συγκεκριμένα:

• Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ζημιές €6 δισ. για το 2015

• Το κόστος των προβλέψεων για διαγραφή «τοξικών» στοιχείων του ενεργητικού της αγγίζει τα €10 δισ.

• Σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με σταδιακή αποχώρησή της από τις αναδυόμενες χώρες και όχι μόνο

• Η έκθεση της στις αναδυόμενες αγορές (Βραζιλία, Μεξικό, Ρωσία, Κίνα κ.αλ.) είναι τεράστια. Μόνο σε παράγωγα προϊόντα (derivatives) η συνολική αξία της θέσης της σήμερα ανέρχεται σε €55 τρισ.!!! Σημειωτέον, το ΑΕΠ της Γερμανίας είναι €2,7 τρισ. και όλης της Ευρώπης €14 τρισ.

• Μετά το πρόστιμο μαμούθ $2,5 δισ. που της επιβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο από τις Αμερικάνικες και Βρετανικές αρχές για χειραγώγηση των επιτοκίων LIBOR, το Αμερικάνικο δημόσιο πριν λίγες ημέρες προέβη σε αγωγή εναντίον της για μη κάλυψη των υποχρεώσεών της προς ενυπόθηκα δάνεια ύψους $3,1 δισ.

• Η μετοχή της έχει μειωθεί κατά 50% μέσα σε 3 μήνες. Κυμαίνεται σήμερα σε $15 δολάρια έναντι $30 τον Οκτώβριο 2015. Η σχέση τιμή μετοχής προς λογιστική αξία τράπεζας ανέρχεται σε μόλις 0,34. Δηλαδή οι επενδυτές υποθέτουν ότι τα 2/3 του ενεργητικού της είναι επισφαλή.

• Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα από A- σε ΒΒΒ

• Τα ασφάλιστρα κινδύνου (τα περίφημα CDS) έχουν εκτοξευτεί για την περίπτωση της

Όλα αυτά μας θυμίζουν έντονα την ιστορία της Lehman Brothers.

''Αν η Deutsche Bank χρεοκοπήσει θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Lehman και των Ελληνικών τραπεζών, δηλαδή θα κρατικοποιηθεί και το κόστος θα το αναλάβουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.''

Σε μια τέτοια περίπτωση ο αντίκτυπος για την Γερμανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία θα είναι τεράστιος. Η συγκυρία μάλιστα δεν είναι καθόλου ευνοϊκή:

• Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Βενεζουέλα, η Νιγηρία κ.αλ.

• Η οικονομία της Κίνας εμφανίζει σημάδια κόπωσης, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού της συστήματος, επίσημου και σκιώδους

• Το προσφυγικό πρόβλημα σε συνδυασμό με την τρομοκρατία του ISIS και τη γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη γείτονα περιοχή τείνει να εξελιχθεί σε βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης.

• Οι περισσότερες μεγάλες διεθνείς τράπεζες αντιμετωπίζουν επίσης δυσκολίεςμε τις μετοχές τους να χάνουν σημαντικό έδαφος στις αρχές του 2016

• Τα μεγάλα χρηματιστήρια έπειτα από ένα διαρκές ράλι ανόδου τους προηγούμενους μήνες, έχουν υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα από 7% έως 11%.

''Είναι λοιπόν ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ντόμινο αρνητικών εξελίξεων και να ξεσπάσει οικονομική κρίση παρόμοια ή και μεγαλύτερη με αυτή του 2008.''

Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και για την Ελλάδα, η οποία από κάθε άποψη είναι ο αδύναμος κρίκος:

• Η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές είναι ανοιχτή

• Επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός λόγω του ασφαλιστικού και του φορολογικού

• Προβλέπεται εκ νέου ταμιακή ασφυξία λόγω της καθυστέρησης της αξιολόγησης και της είσπραξης της δόσης των €5,7 δισ. (εκκρεμεί από το Νοέμβριο). Μέχρι τον Ιούλιο λήγουν δάνεια προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ συνολικού ύψους σχεδόν €8 δισ.

• Η Γερμανία ως ο μεγαλύτερος δανειστής της χώρας μας μέσω του ESM (με σχεδόν €60 δισ.) αν βρεθεί σε δύσκολη θέση θα σκληρύνει ακόμα πιο πολύ τη στάση της, ώστε να δικαιολογηθεί απέναντι στους πολίτες της.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δίρφυς: Η ελληνική εταιρεία που παράγει και εξάγει μανιτάρια είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει



Από το 1995, οι γεωπόνοι, Λευτέρης Λαχουβάρης και Θανάσης Μαστρογιάννης, ασχολούνταν συστηματικά με την παραγωγή λευκών μανιταριών, αλλά δεν ήταν παρά το 2003 που θεώρησαν ότι ήρθε η στιγμή να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Κάπως έτσι, γεννήθηκε η εταιρεία «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ» στους Καθενούς Ευβοίας η οποία είναι πρωτοπόρος στην καλλιέργεια μανιταριών, αφού ήταν η πρώτη μονάδα παραγωγής υποστρωμάτων καλλιέργειας πλευρώτους.

Σήμερα, οι δύο επιχειρηματίες, έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολλά βραβεία, όπως το Βραβείο Ποιότητας, το 2013, να είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα που καλλιέργησαν το 2006 τα μανιτάρια Λεντινούλα- shiitake, να έχουν φτάσει τους 70 παραγωγούς και να είναι οι πρώτοι στην ιστορία της Ελλάδας που εξάγουν υπόστρωμα καλλιέργειας μανιταριών.

Για όλες αυτές τις πρωτιές, για τις εξαγωγές, αλλά και τα οφέλη των μανιταριών, μίλησε στην HuffPost Greece, o συνιδρυτής της εταιρείας «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ», Λευτέρης Λαχουβάρης.

Πότε αποφασίσατε να ιδρύσετε την εταιρεία Δίρφυς; Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Η ιδέα της δημιουργίας της επιχείρησής μας ξεκίνησε μέσα από την εμπειρία της προγενέστερης δουλειάς μας στα μανιτάρια στην οποία εργαστήκαμε ως υπεύθυνοι παραγωγής, αμέσως μετά την αποφοίτησή μας από το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών και την εκπλήρωση των στρατιωτικών μας υποχρεώσεων. Η πρώτη μας επαγγελματική ενασχόληση με τα μανιτάρια ξεκίνησε το 1995, σε μια πολύ μεγάλη και πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα μονάδα παραγωγής λευκών μανιταριών (Agaricus), δυναμικότητας 4 τόνων ημερησίως. Οκτώ χρόνια μετά και κατόπιν της αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας της, λόγω εισόδου στην χώρα μας λευκών πολωνέζικων μανιταριών χαμηλού κόστους, ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το επόμενο βήμα μας. Μελετήσαμε τρόπους διάδοσης της καλλιέργειας και διείσδυσης στην αγορά, ενός άλλου μανιταριού ανταγωνιστικού των εισαγόμενων και όχι πολύ γνωστού στην ελληνική αγορά την εποχή εκείνη. Η ιδέα ήταν η δημιουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων καλλιέργειας πλευρώτους όπου μαζί με το υπόστρωμα θα παρείχε και τεχνογνωσία στις παραγωγικές μονάδες που θα επιχειρούσαν την καλλιέργεια. Υπόστρωμα καλλιέργειας είναι το υλικό αυτό που προέρχεται από άχυρο σιταριού και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να παράγει μανιτάρια.


Στους Καθενούς Ευβοίας, σε ένα σημείο όπου γνωρίζαμε πολύ καλά στο κλίμα και τις ιδιαιτερότητές του αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε την πρώτη και μεγαλύτερη σήμερα μονάδα παραγωγής υποστρωμάτων δυναμικότητας 120 τόνων/ βδομάδα με σκοπό την τροφοδοσία με υπόστρωμα και τεχνογνωσία νέων παραγωγών μανιταριών πλευρώτους. Η λειτουργία της ξεκίνησε τον Μάρτη του 2004 με 4 παραγωγούς ενώ σήμερα ξεπερνάνε τους 70 με μια ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης πλευρώτους.



Εκτός από επιχειρηματίες, είστε και ερευνητές. Με ποιον τρόπο βοήθησε αυτή σας η ιδιότητα στην προκειμένη περίπτωση;

Σε μία εποχή που «ειδικός» μπορεί να γίνει ο οπωσδήποτε «σερφάρει» στο διαδίκτυο και όπου η γνώση είναι τόσο εύκολο να γίνει «copy- paste», η βαθιά επιστημονική γνώση του αντικειμένου προσφέρει καταρχάς αυτοπεποίθηση και γερά θεμέλια στην δουλειά μας. Το να γνωρίζει κάποιος τι κάνει και γιατί το κάνει του δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και να μπορεί να προσαρμόζεται στις τρέχουσες ανάγκες. Η έρευνα, μας βοηθά να έχουμε αναλυτικό και συνδυαστικό τρόπο σκέψης με άμεσο αποτέλεσμα την συνεχή βελτίωση.

Προσφέρεται η Ελλάδα για καλλιέργεια μανιταριών;

Η καλλιέργεια μανιταριών από βιολογικής άποψης μπορεί να γίνει σε όλο τον κόσμο. Μανιτάρια μπορεί να καλλιεργήσει οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδη γνώση των καλλιεργειών και της γεωργίας. Το σημείο όμως της καλλιέργειας στο σπίτι μέχρι την επιχείρηση απέχει έτη φωτός. Σήμερα, το κλίμα για δημιουργία νέων μονάδων δεν είναι ευνοϊκό αφού οι υπάρχουσες υπερκαλύπτουν την ζήτηση σε φρέσκα πλευρώτους. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην καλλιέργεια των λευκών μανιταριών όπου το 90% της κατανάλωσης έρχεται από την Πολωνία. Μια επένδυση όμως για την καλλιέργεια του μανιταριού αυτού, απαιτεί μεγάλα κεφάλαια γεγονός απαγορευτικό με το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο της χώρας μας τη δεδομένη στιγμή



Είστε η πρώτη εταιρεία που καλλιέργησε στην Ελλάδα τα περίφημα μανιτάρια σιιτάκε (λεντινούλα). Εκτός από νόστιμα είναι και ωφέλιμα;

Ο εδώδιμος βασιδιομύκητας Lentinus edodes ,όπως είναι το επιστημονικό όνομα των σιιτάκε, είναι γνωστός στους Ασιατικούς λαούς για την αντικαρκινική και ανοσοδιεγερτική δράση του εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υποστηρίζεται και από εκτεταμένη διεθνή βιβλιογραφία. Περιέχει βιονεργούς πολυσακχαρίτες όπως είναι οι β-γλυκάνες οι οποίες περιέχονται και στα σιτηρά με την διαφορά ότι στα μανιτάρια εκτός από την ρύθμιση της χοληστερόλης ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχουν πολλές αναφορές πως ο Lentinus edodes έχει και άλλες ιδιότητες πολύ ωφέλιμες στην υγεία των ανθρώπων όπως π.χ. στην πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σε διαφορετικά πειράματα με πειραματόζωα και ανθρώπους που υπεβλήθησαν σε δίαιτες με L. edodes υπήρξε σημαντική ελάττωση της χοληστερίνης, ενώ ελαττώθηκε και η αρτηριακή πίεση λόγω της υψηλής σχέσεως Καλίου προς Νάτριο. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις πως ο L. edodes ενεργεί ως αντιθρομβωτικός παράγοντας

Αυτή την στιγμή έχετε πολλές συνεργασίες με το εξωτερικό. Μιλήστε μας λίγο για αυτό.

Ύστερα από πολλές δοκιμές η εταιρεία μας κατάφερε να εξάγει το πρώτο προϊόν που παρήγαγε, το υπόστρωμα καλλιέργειας μανιταριών. Το προϊόν αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας εξάγεται, και μάλιστα εκτός Ευρώπης, με μεγάλη επιτυχία και ποσότητες που ξεπερνούν τους 15 τόνους στην κάθε φόρτωση. Η τάση είναι ανερχόμενη, ενώ παράλληλα, μελετάμε συγκεκριμένα προϊόντα μανιταριών προς εξαγωγή.

Είναι εύκολο για μία ελληνική εταιρεία να κάνει εξαγωγές; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε εσείς;

Κυρίως το θέμα τις συμμετοχής σε εκθέσεις που είναι απαγορευτικό καθώς και τα έξοδα προώθησης και διαφήμισης. Πιστεύουμε πολύ στην «αγροτοδιατροφική σύμπραξη» που έγινε με πρωτοβουλία της περιφέρειας στερεάς Ελλάδας και δουλεύουμε με κάθε μέσω για την προώθηση των προϊόντων μας μέσω αυτής της προσπάθειας.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της εταιρείας σας στο άμεσο μέλλον;

Μόλις ολοκληρώσαμε μία μεγάλη επένδυση ενός πρότυπου συσκευαστηρίου 800m2 με στόχο την παραγωγή προϊόντων για εξαγωγή. Παράλληλα, ιδρύσαμε μια νέα εταιρεία με τον Dr.Τσιώλη και φτιάξαμε το πρώτο ελληνικό συμπλήρωμα διατροφής με γανόδερμα, ψευδάργυρο και σελήνιο με την ονομασία Ganophen500.

Τι προϊόντα μπορεί να βρει κανείς στο Δίρφυς;

Νέα είδη μανιταριών, μανιτάρια με υψηλή διατροφική αξία και ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία μας αλλά και μανιτάρια γνωστά για τα ιδιαίτερα αρώματα και γεύση (όπως τα βασιλομανίταρα, κανθαρέλλες, μαύρες τρομπέτες κ.α) συνθέτουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Τα άγρια μανιτάρια συλλέγονται προσεκτικά από ελληνικά δάση μακριά από βιομηχανική δραστηριότητα και επεξεργάζονται στις εγκαταστάσεις μας με υψηλά ποιοτικά πρότυπα. Εκτός από τα αυτοφυή μανιτάρια αποξηραίνουμε κίτρινα πλευρώτους και πλευρώτους παραγωγής μας σε διάφορα μεγέθη. Σε εμάς θα βρείτε προϊόντα τρούφας που παράγονται στις εγκαταστάσεις μας με ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, μανιταρόσουπες, ριζότο αλλά και σοκολάτες με μανιτάρια, μπισκότο με γανόδερμα και πολλά άλλα σε ανταγωνιστικές τιμές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρήκαν πολιτικό με 4 εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία



Σε μια σημαντική αποκάλυψη που θα προκαλέσει ένα μικρό πολιτικό σεισμό προβαίνει στο φύλλο της Δευτέρα η εφημερίδα Kontra news.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, οι οικονομικοί εισαγγελείς ψάχνοντας έναν λογαριασμό στην ελβετική εφημερίδα UBS που είχε ως διαχειρίστρια μια συγκεκριμένη κυρία ανακάλυψαν ότι τα 4 εκατομμύρια ευρώ που περιέχονται σε αυτόν ανήκουν σε γνωστό που έχει διατελέσει και υπουργός. Τα δε χρήματα εκτιμάται ότι προέρχονται από μίζες ή άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλοι μ(ν)αζί, ή πάμε σαν άλλοτε!..

    Η πατρίδα μας, αυτή η μικρή η μεγάλη Ελλάδα,
..έχει μεγάλη παράδοση σε δωσιλόγους κα προδότες.

Ειδικά στην άρχουσα τάξη, κοσμική και θρησκευτική, σε μεσαία κλιμάκια του στρατού, και σε όλη σχεδόν την οικονομική ελίτ.
Από κοντά πάνε και οι
σμπίροι, οι φτωχομπινέδες μεσαίοι, τα ανθρώπινα τομάρια,
..που φορώντας την κουκούλα του καταδότη, ή του καλοθελητή, ελπίζουν να επιβιώσουν και να ''προκόψουν'' πατώντας επί συμπατριωτικών πτωμάτων.
Όλο αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό ή πρωτότυπο αν δεν συνέβαινε κάθε φορά το ίδιο:
Με το που έφευγε ο κατακτητής όλοι αυτοί οι ελεεινοί εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην άρχουσα τάξη, στον στρατό, ή στην οικονομική ελίτ,
..αποτελώντας τον ''κορμό'' και το ''νέο ξεκίνημα'' μιάς ''νέας Ελλάδας''!

Πώς τα θυμήθηκε όλα αυτά το blog;
Τριγυρνοβολώντας το Σαββατοκύριακο σε διάφορα μπλόκα αγροτών, είδε ''παρατηρητές'' και ''συμμετέχοντες'', ανθρώπους(;) που δεν θα έπρεπε να βρίσκοταν εκεί.
Ανθρώπους που πριν το 2010 έβλεπες στις κομματικές συγκεντρώσεις του ΠαΣοΚ και της ΝΔ,
..ανθρώπους που τότε ορκίζοταν στο όνομα του Μεγάλου Ηλίθιου (και μ@λάκα), στο όνομα του φασίστα που έγερνε (προς την Καλαμάτα) και τώρα ορκίζονται στο όνομα του Κούλη, ή έχουν προσχωρήσει στην ''πρώτη φορά τόσο σκ@τά'',
..είδε λοιπόν όλους αυτούς να παριστάνουν πως ''τέλος πάντων δίκιο έχετε'' και πως ''κι εμείς μαζί σας είμαστε'', να φορούν χοντρά μπουφάν και τραγιάσκες για το κρύο,
..ενώ στην φουσκωμένη κωλότσεπη φαινόταν να προεξέχει η άκρη της κουκούλας.

Πρόκειται προφανώς για την δεύτερη γενιά σμπίρων και φτωχομπινέδων, απ' ευθείας απόγονων εκείνων της τελευταίας, πριν την σημερινή, Κατοχής.
Ενώ οι Μεγάλοι Προδότες (κατά το: Μεγάλοι Μύστες) και δωσίλογοι που κυβερνούν τα τελευταία πολλά χρόνια, είναι προφανώς κι αυτοί είτε απόγονοι εξ αίματος είτε πνευματικά τέκνα των ''μεγάλων'' εκείνων δασκάλων της προδοσίας, της ρουφιανιάς, του ανθελληνισμού.

Τα μπλόκα θα περάσουν και θα φύγουν. Το ίδιο και τούτη η κυβέρνηση ή η επόμενη.
Το άγος όμως, η πραγματικότητα του κακού DNA θα παραμείνει.

Ελλάδα, ο ζόφος που σέρνεις ιστορικά πίσω σου, είναι μέσα σου,
..και είναι τα ίδια τα παιδιά σου.
Και είναι μητροκτόνα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα εποχή στις ελληνοϊρανικές σχέσεις- Τί συμφωνίες θα υπογράψουν

Σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης μακράς πνοής που θα τροφοδοτήσει την πολύπλευρη ανάπτυξη των ελληνοϊρανικών σχέσεων, ευελπιστεί να καταλήξει τη Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό στο Ιράν με την ιρανική κυβέρνηση.

Με βάση αυτή την εκτίμηση κυβερνητικών πηγών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα υπογράψουν σειρά συμφωνιών στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ενώ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ιεραρχίας του Ιράν.

Παράλληλα, οι περίπου 60 Έλληνες επιχειρηματίες, που βρίσκονται στην Τεχεράνη από χθες για επαφές με παράγοντες της ιρανικής οικονομίας, συμπληρώνουν μέσω των δράσεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την επιδίωξη της Ελλάδας να αξιοποιήσει στο έπακρο το νέο σκηνικό που δημιουργείται με την επιστροφή του Ιράν στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό προσκήνιο.

Η άρση των κυρώσεων θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και για τον λόγο αυτό, πέρα από τις συμφωνίες, η Ελλάδα και το Ιράν θα δημιουργήσουν ένα μόνιμο μηχανισμό διαβουλεύσεων, σημείωσε η ίδια κυβερνητική πηγή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Αθήνα «βλέπει» νέες γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή και η Τεχεράνη είναι χώρα-«κλειδί». Στον τομέα της ενέργειας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το κλίμα για συνεργασία είναι ιδιαίτερα θετικό, ενώ η ελληνική πλευρά σημειώνει ότι η αύξηση του διαθέσιμου ιρανικού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με βάση την ήδη υψηλή προσφορά, προβλέπεται να οδηγήσει την τιμή του σε περαιτέρω πτώση, πράγμα που θα ευνοήσει και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας.

Το Ιράν, εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση, θέλει μια αξιόπιστη πρόσβαση στη Μεσόγειο, αλλά και στα Βαλκάνια, και η Ελλάδα είναι μια σταθερή και φερέγγυα χώρα, τονίζουν άλλες κυβερνητικές πηγές, που εκτιμούν ότι ο τουρισμός των Ιρανών προς τη χώρα μας και η καλύτερη γνωριμία των δύο λαών θα ενισχύσει τις προοπτικές μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας. Πέραν των άλλων η Τεχεράνη θέλει μια συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας, αλλά και να αυξήσει τις εξαγωγές της προς την Ελλάδα, δεδομένου ότι μέχρι τώρα οι εμπορικές συναλλαγές είναι πολύ περιορισμένες.

Γεωπολιτική

Η ελληνική αντιπροσωπεία και ο πρωθυπουργός αποτιμούν ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο το γεγονός ότι η Τεχεράνη δεν αντιμετωπίζει αρνητικά τις τριμερείς συνεργασίες της χώρας μας και της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Αίγυπτο και κυρίως με το Ισραήλ, καθώς ο κ. Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι οι συνεργασίες αυτές, δεν στρέφονται εναντίον άλλων χωρών. Σημειώνεται ότι χωρίς κανένα αρνητικό σχόλιο εκ μέρους του Τελ Αβίβ, η Ελλάδα αναπτύσσει τις σχέσεις της με το Ιράν.

Ταυτόχρονα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί επίσης ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η Τεχεράνη αναγνωρίζει την ισορροπημένη στάση της χώρας μας στην ΕΕ. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η Αθήνα δεν έπαψε ποτέ να υποστηρίζει τη συμμετοχή του Ιράν στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη Συρία, πράγμα που εκτιμήθηκε θετικά από την Τεχεράνη. Επίσης, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, η Ελλάδα «έδειξε ευαισθησία στις ανησυχίες του Ιράν, σχετικά με τα ψηφίσματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν και τη Συρία».

Η Ελλάδα και το Ιράν επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τη διπλωματική τους σχέση και στο πλαίσιο αυτό τελεί υπό επεξεργασία ένα «Μνημόνιο Κατανόησης», ενώ δρομολογούνται διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο, μέσω των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διεθνής διάκριση του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Κρήτης

Μια σημαντική διάκριση κατακτώντας την τρίτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Ντουμπάι, απέσπασε το πρόγραμμα «SaveMe» που αφορά τη «συνεργασία» κινητού τηλεφώνου και μη επανδρωμένων αεροσκαφών - drone που δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Επιστημών του Πολυτεχνείο Κρήτης από την Ερευνητική Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων με επικεφαλής τον Επίκουρο καθηγητή Παναγιώτη Παρτσινέβελο.

Η καινοτόμος πρόταση της ομάδας του Πολυτεχνείου είχε καταφέρει να διακριθεί ανάμεσα σε 1.000 προτάσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και εταιρειών από 165 χώρες και να διεκδικήσει μια θέση στο διαγωνισμό στο Ντουμπάι όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ο καθηγητής κ. Παρτσινέβελος σε μήνυμά του από το Ντουμπάι ανέφερε χαρακτηριστικά :
«Όλοι οι συνδιαγωνιζόμενοι του ημιτελικού και το κοινό θεώρησαν εμάς ως την καλύτερη ομάδα και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Ήμασταν μάλιστα η μόνη ομάδα από τα drones καθώς και το ΜΙΤ από τα Robotics που κάναμε την επίδειξη και παρουσίαση μπροστά στην πρωθυπουργό του Ντουμπάι.

Επίσης, μας προσκάλεσαν από το υπουργείο εξωτερικών του Ντουμπάι να παραμείνουμε για το world government summit, μέχρι τις 11 του μηνός».

Το project SaveMe αφορά στην κατασκευή μιας σειράς μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων (drones), τα οποία θα μπορούν να φέρουν smart phones, κινητά τηλέφωνα. Με τη σύνδεση αυτή το smart phone θα μπορεί να συνεργαστεί μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής που αναπτύσσεται, με το μηχανολογικό μέρος του drone, με αποτέλεσμα οι ιδιότητες που έχει το κινητό τηλέφωνο να ισχύουν κατά την πλοήγησή του στον αέρα. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει χαθεί, τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μέσω τηλεφώνου γιατί δεν υπάρχουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στο σημείο που βρίσκεται -σε ένα φαράγγι, ένα δάσος, κλπ- θα μπορεί άμεσα και εύκολα να συνδέει το κινητό του με το φορητό phone-drone, προκειμένου αυτό να πλοηγηθεί αυτόνομα, να αναζητήσει σήμα και να ειδοποιήσει την οποιαδήποτε υπηρεσία χρειαστεί (αστυνομία, πυροσβεστική, κλπ) για να έρθει προς άμεση βοήθεια στις συντεταγμένες του χρήστη.

Εκτός από τον κ Παρτσινέβελο στην ομάδα που πέτυχε τη σημαντική διάκριση συμμετείχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές και προπτυχιακοί φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....