Διυλιστήριο: 06/28/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

VIDEO - Ο Γιάννης Στουρνάρας «καρφώνει» ξανά την περίοδο Κώστα Καραμανλή



Η σχέση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Κώστα Καραμανλή ήταν πάντα… πολυτάραχη.

Ήταν 2013 όταν ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνης της εποχής, που απειλούσε να μην κατέβει υποψήφιος με την ΝΔ αν έμπαινε στα ψηφοδέλτια Επικρατείας ο Γιάννης Στουρνάρας.

Η απειλή του Κ. Καραμανλή έγινε δεκτή και ο Γιάννης Στουρνάρας έγινε εν τέλει κεντρικός τραπεζίτης.

Αφορμή της σφοδρής σύγκρουσης ήταν η κριτική που ασκούσε ο Γιάννης Στουρνάρας για την περίοδο Καραμανλή και για τις ευθύνες που είχε για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Δύο ήταν οι αιχμές. Τα υψηλά ελλείμματα του 10% και του 15% αλλά και η υπερδιόγκωση του δημοσίου με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις.

«Tα πράγματα βγήκαν εντελώς εκτός ελέγχου την περίοδο 2008-2009» είχε δηλώσει το 2013 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι και οι συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή κκ. Προκόπης Παυλόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης είχαν αντιδράσει έντονα υπερασπίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της περιόδου και κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα για «τεχνοκρατική έπαρση».

Τα χρόνια πέρασαν και οι δύο στηρίζουν τον αγώνα της ΝΔ να βγει ξανά στην εξουσία.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πήγε πρόσφατα μαζί με την γυναίκα του σε προεκλογική εκδήλωση στήριξης του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο Κώστας Καραμανλής επανήλθε στην πολιτική σκηνή μετά από 10 χρόνια για να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κόντρα όμως παραμένει. Τουλάχιστον από την πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα αφού μόλις πρόσφατα, σε συνέντευξή του σε κρητικό κανάλι, θυμήθηκε ότι για την κρίση και την χρεοκοπία της χώρας φταίει η περίοδος Καραμανλή.
Στουρνάρας: Φταίει η περίοδος Καραμανλή

Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε από την Κρήτη όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σε καθαρό προεκλογικό timming ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε τις δικές του επισημάνσεις γιατί όπως ανέφερε είναι η αποστολή της Κεντρική Τράπεζας να λέει την άποψή της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί στις αρχές Ιουνίου μίλησε και στο Κρήτη TV, στην εκπομπή Αντιθέσεις του Γιώργου Σαχίνη, όπου εκεί ο Γιάννης Στουρνάρας περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο που εκτυλίχθηκε η κρίση στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Το πιο βασικό είναι «να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Όχι άλλος εκτροχιασμός.

»Το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά αυτό» υπογράμμισε ο Γιάννςη Στουρνάρας προς το τέλος της συνέντευξης.

«Ποιος ήταν ο βασικός εκτροχιασμός;» ρώτησε ο δημοσιογράφος με τον κεντρικό τραπεζίτη να αισθάνεται για πρώτη φορά πιεσμένος.

«Δεν θέλω να το πώ, θα το γράψει η ιστορία» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Στη δεύτερη συμπληρωματική ερώτηση ο Γιάννης Σουρνάρας απάντησε χαρακτηριστικά:

«Κοιτάξτε κάναμε λάθη στο παρελθόν, βεβαίως, η υπερμεγένθυνση του δημόσιου τομέα, τα μεγάλα ελλείμματα».

Η απάντηση αυτή σε συνδυασμό με όσα είχε πει νωρίτερα ο κεντρικός τραπεζίτης φωτογράφιζε ξεκάθαρα την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και την περίοδο των ελλειμμάτων του 10% και 15% όπως είπε χαρακτηριστικά!

«Τα πρώτα 10 χρόνια είχαμε σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας και των ευρωπαϊκών οικονομιών. Δείτε το ΑΕΠ.

»Με την κρίση είχαμε φυσικά ανατροπή της σύγκλισης.

»Πώς να μην υπάρχει κρίση με τόσα μεγάλα ελλείμματα θα μου πείτε…

»Για να υπάρχει πραγματική σύγκλιση, οι πολιτικές που ακολουθούνται να είναι λογικές, να μην γυρίσουμε ποτέ στις υπερβολές του παρελθόντος με τα τεράστια ελλείμματα του 10 και του 15%…» είχε απαντήσει νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας στιγματίζοντας την περίοδο της διακυβέρνησης του Κ.Καραμανλή!
Ακούστε τα σχετικά αποσπάσματα το στο 20.10 έως 21.44 και από 52.30 έως 53.13:


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επεσαν οι υπογραφές για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη



Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ανοιχτά της Κρήτης. Για ιστορική μέρα έκανε λόγο στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Σε ειδική εκδήλωση υπεγράφησαν οι οι συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία «Exxon Mobil - Total - ΕΛΠΕ» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική ημέρα καθώς η Ελλάδα κάνει ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για να αξιοποιήσει τον ενεργειακό πλούτο της. «Σήμερα η Ελλάδα, εκτός από χώρα που αποτελεί κρίσιμο ενεργειακό κόμβο στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, ξεκινά την υλοποίηση ενός σχεδίου που έχει στόχο να τη μετατρέψει και σε χώρα παραγωγό ενέργειας ταυτόχρονα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Και η σημερινή υπογραφή της σύμβασης με δύο κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της ενέργειας αλλά και με τα Ελληνικά Πετρέλαια, είναι το αποκορύφωμα μίας πολυετούς προσπάθειας και ενός σχεδιασμού πολλών χρόνων».

«Η εξέλιξη αυτή δίνει άλλον ορίζοντα και άλλο βάρος στο γεωπολιτικό ρόλο της πατρίδας μας, αλλά, ταυτόχρονα, και άλλη αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική στην Ελλάδα, που πριν από 4 μόλις χρόνια ήταν μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και τώρα είναι μια χώρα αυτοδύναμη. Με την οικονομία της να κινείται για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Έχοντας εξασφαλίσει το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού από τις αγορές χρήματος στη σύγχρονη ιστορία της», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχοντας ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ σε ΑΞΕ, τα τελευταία δέκα χρόνια. Και η σημερινή υπογραφή σηματοδοτεί ότι οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας συνεχίζονται. Και ότι φέτος πάμε για νέο ρεκόρ σε επενδύσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η επένδυση που υπογράφεται σήμερα για την έρευνα και αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε και επισήμανε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα έχει να κάνει με τη γεωπολιτική σημασία της σύμβασης που υπογράφουμε, γιατί πρόκειται για μία εθνικής σημασίας επένδυση, που ανοίγει ένα μεγάλο κύκλο για την έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

«Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, προχωράμε με καλά σχεδιασμένα και συντονισμένα βήματα στην αξιοποίηση των ενεργειακών μας πόρων, δεν κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού για να εξυπηρετήσουμε επικοινωνιακούς σκοπούς, αλλά για να δώσουμε στους λαούς μας, στις γενιές του μέλλοντος προοπτική, οικονομική ευημερία και ασφάλεια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παρατήρησε, μάλιστα, πως «προχωράμε πάντα διασφαλίζοντας την τήρηση του διεθνούς δικαίου αλλά και την υποστήριξη των προσπαθειών μας από τις αρτιότερες τεχνολογικά εταιρείες που έχουν άριστη γνώση και διαθέτουν άρτια τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι έρευνες θα γίνουν σε θαλάσσιες περιοχές έκτασης 20.058,4 τετρ.χλμ. δυτικά και 19.868,37 τετρ.χλμ. νοτιοδυτικά της Κρήτης, οι οποίες προκηρύχθηκαν το 2017, ύστερα από ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι ίδιες οι εταιρείες.

Στην ανάδοχο κοινοπραξία μετέχουν οι Total (40%), ExxonMobil (40%) και Ελληνικά Πετρέλαια (20%), εκπρόσωποι των οποίων θα υπογράψουν τις συμβάσεις, ενώ από την πλευρά του Δημοσίου οι υπογράφοντες είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννης Μπασιάς.

Η ερευνητική περίοδος διαρκεί 8 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης), διάστημα στο οποίο προβλέπεται υποχρεωτικά η διεξαγωγή σεισμικών και γεωχημικών ερευνών καθώς και μιας γεώτρησης βάθους 4.000 μέτρων (συμπεριλαμβανομένου του βάθους νερού).

Στα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος περιλαμβάνονται:

- Υποβολή μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε κάθε φάση.

- Προβλέπεται η δημιουργία διακριτής Μονάδας Περιβάλλοντος η οποία λειτουργεί με ευθύνη των εταιρειών. Στόχος της είναι η ολοκληρωμένη μέριμνα για την πρόληψη, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο περιβάλλον κάθε περιοχής. Επιπλέον, η Μονάδα Περιβάλλοντος θα αποτελεί το σύνδεσμο επί όλων των περιβαλλοντικών θεμάτων με τις τοπικές κοινωνίες, με τα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες και το περιβάλλον τα παρατηρητήρια και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

- Οι σεισμικές έρευνες, θα διεξάγονται υπό λεπτομερές πλέγμα μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος το οποίο θα περιγραφεί σε κατάλληλο περιβαλλοντικό σχέδιο δράσης (ΠΣΔ ή Environmental Action Plan - EAP). Η αποδοχή του ΠΣΔ, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή του και κατά συνέπεια για την έναρξη των ερευνών πραγματοποιείται κατόπιν σύμφωνης γνώμης της διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

- Απαιτείται πλήρης ανταπόκριση σε δεσμεύσεις και κατευθύνσεις διακρατικών συμβάσεων που έχει συνυπογράψει η Ελλάδα, όπως ιδίως η ACCOBAMS (Μεγάλα Κητώδη).

- Συντάσσεται περιβαλλοντική έκθεση βάσης η οποία συνυποβάλλεται μαζί με το ετήσιο πρόγραμμα εργασιών

- Σε κάθε εκμετάλλευση προβλέπεται η ύπαρξη του Παρατηρητηρίου Υδρογονανθράκων στο οποίο συμμετέχουν άτομα από την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς παράγοντες.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει σε κάθε περιοχή:

- κατά τη φάση έρευνας:

1.500.000 ευρώ με την υπογραφή της σύμβασης (Signature Bonus)

στρεμματικές αποζημιώσεις (surface fees) περί τα 2.500.000 ευρώ κατά τις τρεις φάσεις έρευνας (σε διάρκεια 8 ετών)

- κατά τη φάση εκμετάλλευσης:

καθ' όλη τη διάρκεια αποδίδονται στο Δημόσιο μισθώματα (royalties)

καταβάλλονται 200 ευρώ / τετρ.χλμ. της περιοχής εκμετάλλευσης ανά έτος

επιπλέον ποσά ανάλογα με την παραγωγή μετρούμενη σε βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (μπόνους παραγωγής).

Επιπλέον, τόσο κατά τη φάση έρευνας, όσο και κατά τη φάση εκμετάλλευσης, ο ανάδοχος υποχρεούται να εκπαιδεύσει και να παρέχει τεχνική υποστήριξη στο προσωπικό του Δημοσίου και της ΕΔΕΥ. Για το σκοπό αυτό καταβάλλει το ποσό των 140.000 ευρώ ετησίως για κάθε εκμετάλλευση.

Πηγή www.thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΑΒ : Επανέναρξη της γραμμής παραγωγής αεροσκαφών F-16 και παράδοση δομικού τμήματος C-130J



Παραδόθηκε το 1500ο δομικό συγκρότημα (Regulated Assembly) κατασκευής ΕΑΒ, του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J και παράλληλα ανακοινώθηκε από την Lockheed Martin η επανέναρξη της γραμμής παραγωγής του προγράμματος αεροσκαφών F-16, στο πλαίσιο του οποίου η ΕΑΒ αναλαμβάνει εκ νέου τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων τους.

Με ανάρτηση του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΒ Χαράλαμπος Παπασπύρος επισημαίνει ότι η ΕΑΒ μπορεί να ακολουθήσει και να φέρει εις πέρας οποιοδήποτε πρόγραμμα της ανατεθεί !!!

Δελτίο Τύπου ΕΑΒ

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) Α.Ε. παραδόθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin Aeronautics το 1500ό δομικό συγκρότημα (Regulated Assembly) κατασκευής ΕΑΒ, του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J.

Η κατασκευή των Regulated Assemblies είναι μέρος του προγράμματος συμπαραγωγής μειζόνων συγκροτημάτων του αεροσκάφους C-130J Hercules που έχει αναλάβει η ΕΑΒ ως μοναδικός προμηθευτής των πελατών της Lockheed Martin παγκοσμίως.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από την Lockheed Martin η επανέναρξη της γραμμής παραγωγής του προγράμματος αεροσκαφών F-16, στο πλαίσιο του οποίου η ΕΑΒ αναλαμβάνει εκ νέου τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων τους, επίσης ως μοναδικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά.

Με τα δύο αυτά γεγονότα επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η εμπιστοσύνη της Lockheed Martin, μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία της με την ΕΑΒ, στην υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΑΒ, την εξειδίκευση, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, ο Πρόεδρος της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας σημείωσε: «Στη διάρκεια των 45 χρόνων της ιστορίας της ΕΑΒ, η Lockheed Martin είναι ο πολυτιμότερος στρατηγικός εταίρος της, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από τη συνεχή συνεργασία για τη δημιουργία υποδομών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, με στόχο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στις αεροκατασκευές και την αναβάθμιση αεροσκαφών».

Ο κ. Πρόεδρος, ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του πρόσθεσε: «εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της ΕΑΒ για τη σκληρή δουλειά στο εργοστάσιο αυτό…. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Lockheed Martin για την πολύτιμη βοήθεια και την εξαιρετική συνεργασία».

Στην εκδήλωση, εκ μέρους της Lockheed Martin Aeronautics, απηύθυναν χαιρετισμούς η κα Susan Ouzts, Αντιπρόεδρος F-16/F-2/T-50 Programs και η κα Janet Duffey, Αντιπρόεδρος Supply Chain Management, οι οποίες συνεχάρησαν την ΕΑΒ και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το προσωπικό για την συνεργασία τους και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην πορεία του προγράμματος.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

(114) νέα οχήματα εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(114) νέα οχήματα εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας

Παρουσιάστηκαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας

Πρόκειται για (107) μοτοσικλέτες και (6) αυτοκίνητα, που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και λεωφορείο που αποτελεί δωρεά της
εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.»

Θα καλύψουν ανάγκες Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών ενώ αποτελούν μέρος των οχημάτων που έχουν εξασφαλιστεί συνολικά για την Ελληνική Αστυνομία

Παρουσιάστηκαν σήμερα τα (114) νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

Πρόκειται για (107) μοτοσικλέτες και (6) αυτοκίνητα, που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και λεωφορείο που αποτελεί δωρεά της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.».

Τα οχήματα προορίζονται για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών του Σώματος και συγκεκριμένα:
οι (56) δίκυκλες μοτοσυκλέτες έχουν κατανεμηθεί σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πληρέστερη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Αττικής, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων,
οι υπόλοιπες (51) μοτοσυκλέτες διατίθενται για τις επιχειρησιακές ανάγκες σε θέματα συνοριακής φύλαξης και εν γένει διαχείρισης των προσφυγικών/μετανευστικών ροών σε αστυνομικές Υπηρεσίες παραμεθορίων κατά βάση περιοχών (Ροδόπη, Ξάνθη, Θεσπρωτία, Χίο, Σάμο, Λέσβο, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Καστοριά, Πέλλα, Ιωάννινα, Ορεστιάδα, Κιλκίς, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι),
τα (6) οχήματα 4Χ4 κατανεμήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την κάλυψη ουσιαστικών υπηρεσιακών της αναγκών και προστίθενται στις (14) δίκυκλες μοτοσυκλέτες, οι οποίες αγοράστηκαν με την ίδια διαδικασία και έχουν ήδη (από 08 Μαΐου 2019) παραληφθεί και αξιοποιούνται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, -και-
το λεωφορείο με το ιδιαίτερο επίπεδο εξοπλισμού και δυνατότητες ειδικής διαμόρφωσης, το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα (4) συνολικά αντίστοιχα οχήματα ανιδιοτελούς δωρεάς του Ομίλου «Μυτιληναίος», θα αξιοποιηθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στην οποία έχει ήδη κατανεμηθεί.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος στον χαιρετισμό του επεσήμανε:

«……Όπως διαπιστώνετε, λοιπόν, η προοπτική και η στόχευσή μας είναι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των παλαιών υπηρεσιακών οχημάτων με νέα, σύγχρονα οχήματα, τα οποία να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Υπηρεσιών και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο προσωπικό.

Συνεπώς, η προσπάθεια μας δεν εξαντλείται στην προμήθεια των οχημάτων που βλέπουμε. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και εντατικοποιείται περαιτέρω, όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από το ασφυκτικό δημοσιονομικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, όχι μόνον σε θέματα προμήθειας μεταφορικών μέσων αλλά γενικά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό συνολικά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος.

Σ΄ αυτή την προσπάθειά μας, δεν είμαστε μόνοι. Κι αυτό ίσως θα πρέπει να είναι το βασικό μήνυμα αυτής της συμβολικής εκδήλωσης. Πως στην προσπάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας να διατηρήσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού, μέσω της αναβάθμισης του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού, συντάσσονται τόσο η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όσο και η κοινωνία, μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας……. »

Στη συνέχεια το λόγο είχε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, η οποία τόνισε:

«Βρισκόμαστε εδώ όχι για να κάνουμε μια φιέστα όπως κάποιοι έσπευσαν, κακόπιστα κατά τη γνώμη μου, να πουν ότι είναι η σημερινή παράδοση στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας εργαλειακού εξοπλισμού, μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα, λεωφορείο. Είναι μια συνέχεια μιας προσπάθειας η οποία αναλύθηκε τουλάχιστον από την Πολιτική και την Φυσική Ηγεσία από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι και σήμερα με συνέπεια, με μεθοδικότητα και με οργάνωση ακριβώς επειδή πιστεύουμε απολύτως στο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. […] Νομίζω […] ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι γ’ αυτό, και στην αξιοποίηση της δυνατότητας χρονομίσθωσης για τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας. […] Αυτό θα μας έλυνε τα χέρια για πολύ μεγάλο βάρος και άγχος το οποίο υφιστάμεθα όλοι στο ζήτημα του να είναι άξιος και άρτιος ο εξοπλισμός και ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου που εξυπηρετεί η Ελληνική Αστυνομία με όλες της τις δράσεις. […] Εμείς δρούμε και λειτουργούμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό είναι το καθήκον μας. Ορκιστήκαμε να υπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο και νομίζω ότι είναι λίγο άδικο έως πολύ κάποιοι τη σημερινή αυτή ημέρα με το σημερινό περιεχόμενο να την αδικούν βάζοντάς την σε μικροκομματικές σκοπιμότητες ».

Τέλος, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία της σημείωσε:

«Η συμβολική αυτή τελετή είναι το αποτέλεσμα δουλειάς τετραετίας. Στα χρόνια που πέρασαν, σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια, με μέθοδο και με στόχευση αξιοποιήσαμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες συνεργειών προκειμένου να ενισχύσουμε την Ελληνική Αστυνομία. Σήμερα, υλοποιούμε το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Αστυνομίας. Ξεκινά η σταδιακή παραλαβή οχημάτων και μοτοσυκλετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ανάλογοι διαγωνισμοί ώστε να αποκτηθούν περίπου 2.000 νέα οχήματα.

Θέλω να τονίσω ότι η προσπάθεια υποβίβασης της δουλειάς των αστυνομικών από κάποιους, δεν βοηθάει ούτε την Ελληνική Αστυνομία, ούτε το μεγάλο και το μείζον διακύβευμα που είναι η ασφάλεια της χώρας. Τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, όσο και της ασφάλειας των αστυνομικών ως εργαζομένων είναι ισότιμα και μας αφορούν και τα δύο. Και θεωρούμε ότι αυτά δεν θα έπρεπε να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών στοχεύσεων.

Βεβαίως τα προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία είναι πολλά, διότι η δεκαετής οικονομική κρίση δεν άφησε ανέγγιχτο το Σώμα: ούτε τις υποδομές, ούτε τα μέσα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο Έλληνας αστυνομικός και η Ελληνίδα αστυνομικός. Παρόλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Το διαπιστώνουν διεθνείς οργανισμοί, όπως και ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου».

Στην εκδήλωση εκ μέρους της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.» παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας κ. Γεώργιος Βαμβακάς.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος καθώς και Προϊστάμενοι Κλάδων, Διευθυντές Διευθύνσεων και Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου.

Πηγή www.astynomia.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....