Διυλιστήριο: 08/18/13
ροη αναρτησεων

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Σχέδιο εξαφάνισης των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή

Toυ Νίκου Μελέτη 

Σε μια ευρύτατη επιχείρηση όχι εθνικής αλλά θρησκευτικής εκκαθάρισης με στόχο τα 2 εκατομμύρια των χριστιανών της Συρίας, επιδίδονται οι ακραίοι τζιχαντιστες της συριακής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια στιγμή οι εναπομείναντες χριστιανοί του Ιράκ δοκιμάζονται και οι Κόπτες της Αιγύπτου στοχοποιουνται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους σε ένα συνολικό σχέδιο βιαίου διωγμού των χριστιανών από την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να εξαλειφθεί η χριστιανική παρουσία από ολόκληρη την περιοχή στην οποία γεννήθηκε ο Χριστιανισμός αρκετούς αιώνες πριν εμφανιστεί το Ισλάμ και να διευκολυνθεί έτσι η εγκαθίδρυση θρησκευτικών κρατών, όπως το «Χαλιφάτο του Ιράκ και της Συρίας» το όποιο επαγγέλλονται οι αντάρτες της Αλ Νουσρα.

Αυτό όμως που σοκάρει είναι ο άγριος και βάρβαρος τρόπος με τον οποίο οι τζιχαντιστές στρέφονται εναντίον των Χριστιανών της Συρίας, όπου δεν λείπουν όχι μόνο οι καταστροφές ναών και ο βίαιος διωγμός χριστιανών από τις πόλεις τους αλλά και οι απαγωγές, οι εκτελέσεις ακόμη και οι αποκεφαλισμοί.

Απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα όμως έχει υπάρξει μια «διεθνής συνομωσία της σιωπής», όπως κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του Λιβάνου Αμιν Τζεμαγιελ μιλώντας τον Ιούλιο σε συνέδριο που όργωσε το St.Antony’s College της Οξφόρδης και πράγματι οι ευαίσθητες στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα δυνάμεις (ΗΠΑ,Ε.Ε. κλπ) αγνοούν επιδεικτικά τα βίντεο φρίκης με τους αποκεφαλισμούς ιερέων .

Ο κ. Τζεμαγιελ επισήμανε και κάτι ακόμη: ο διωγμός των Χριστιανών από την Μέση Ανατολή αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και για τους ίδιους τους μουσουλμάνους πολίτες που δεν είναι φανατικοί, καθώς έτσι υπονομεύεται η πολυπολιτισμικοτητα των κοινωνιών και ανατρέπεται μια συμβίωση αιώνων ανθρώπων με διαφορετική θρησκεία και κουλτούρα. Και όλο αυτό το κλίμα απομακρύνει φυσικά και την επιβίωση δημοκρατικών καθεστώτων στην περιοχή.

Οι τζιχαντιστες που έχουν επιβάλλει στις περιοχές που ελέγχουν, τον νόμο της Σαρίας δεν είναι τυχαίο που προσπαθούν να γίνουν γνωστοί ακόμη και με αναρτήσεις βίντεο στο διαδίκτυο, οι εκτελέσεις αθώων ανθρώπων ,και ιερέων.

Όπως παρατηρούσε μια πολύ καλά ενημερωμένη πηγή, οι τζιχαντιστές με τον τρόπο αυτό στέλνουν «αποδείξεις» σε εκείνους που τους χρηματοδοτούν από το Κατάρ και μέχρι πρόσφατα και από την Σαουδική Αραβία που φαίνεται να έχουν επιλέξει να στηρίξουν τις ακραίες σουνιτικές οργανώσεις για την πλήρη επιβολή του σουνιτικου δόγματος στην περιοχή, εκπαραθυρώνοντας με βίαιο τρόπο τους χριστιανούς και περιορίζοντας τους σιιτες και αλεβιτες (μαζί και την επιρροή του Ιράν στον αραβικό κόσμο).

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν συμβεί στην Συρία, αν και η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι χριστιανοί έγινε γνωστή με την απαγωγή τον Απρίλιο, παραμονές του Πάσχα, των δυο μητροπολιτών από το Χαλέπι. Του ελληνορθόδοξου Παύλου και του Συροορθοδοξου Γιοχανα Ιμπραήμ. Παρά τις προσπάθειες που καταβληθήκαν οι δυο μητροπολίτες δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής και είναι μάλλον μηδαμινές οι πιθανότητες να ξαναβρεθούν ζωντανοί.

Το μήνυμα που ήθελαν οι απαγωγείς και πιθανόν δολοφόνοι τους ήταν ένα και μόνο ένα: «οι Χριστιανοί είναι ανεπιθύμητοι στην Συρία».

Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι οι δυο μητροπολίτες είχαν απαχθει από ομάδα τσετσενων τζιχαντιστων . Πριν τρεις εβδομάδες κάποια παράξενα δημοσιεύματα εμφανίστηκαν στον τουρκικό Τύπο και έκαναν λόγο για την σύλληψη τριών ανταρτών που προέρχονταν από την Συρία (Ρώσοι και Τσετσενοι στην καταγωγή) οι οποίοι παραδέχθηκαν στις τουρκικές αρχές ότι είχαν συμμετάσχει στην απαγωγή και εκτέλεση των δυο μητροπολιτών. Κι όμως στα μουλωχτά οι δολοφόνοι αυτοί απελάθηκαν στις …χώρες τους.

Είχαν προηγηθεί όμως κι αλλά δραματικά περιστατικά με κορυφαίο εκείνο της άγριας εκτέλεσης δια αποκεφαλισμού και μάλιστα μπροστά σε κοινό που ζητωκραύγαζε «Al AKhbar» τριών χριστιανών. Ο ένας ήταν ο καθολικός ιερέας Φρανσουά Μουραντ που υπέμεινε καρτερικά το μαρτύριο περιμένοντας τον αποκεφαλισμό του έχοντας παρακολουθήσει πριν τον αποκεφαλισμό των δυο άλλων ανθρωπων που είχαν απαχθεί μαζί. Κι όμως δεν υπήρξε κανένα κύμα κατακραυγής και αποδοκιμασίας αυτής της βαρβαρότητας, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια βίντεο που είχαν αναρτηθεί και κατέγραφαν τις ομαδικές εκτελέσεις πολιτών με βολή στο κεφάλι , ή την ομολογία της εκτέλεσης ενός δεκαπεντάχρονου με πυροβολισμό στο στόμα μπροστά στην οικογένεια του επειδή προσέβαλλε, όπως θεώρησαν οι εκτελεστές του , το Ισλάμ.

Από τον Φεβρουάριο έχουν απαχθεί χωρίς να δώσουν από τότε κανένα σημείο ζωής ο αρμένιος καθολικός ιερέας Μιχαήλ Καγιαλ στο Χαλέπι, ο ελληνορθόδοξος ιερέας Μαχερ Μαχφουζ, ο συροορθοδοξος ιερέας Φαντι Χαντατ, που απηχθη τον Δεκέμβριο και μερικές εβδομάδες αργότερα πετάχτηκε στον δρόμο το διαμελισμένο πτώμα του. Ένας καταλογος πολύ μακρύς για τον οποίο όμως έχει επιβληθεί η απολυτή σιωπή.

Πριν μερικές ημερες μια ακόμη απαγωγή συγκλόνισε την χριστιανική κοινότητα της Συρίας καθώς η επιλογή του στόχου είχε βαθύ συμβολισμό. Ο πολύ γνωστός ιταλός ιησουίτης ιερέας Paolo Dall’Oglio ο οποίος είχε ασκήσει έντονη κριτική στο καθεστώς Ασαντ και είχε αφιερώσει τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του στην αναστήλωση ενός μοναστηριού κοντά στην Δαμάσκο, αποτελούσε το σύμβολο του «ανοικτού διαλόγου» με το Ισλάμ. Είχε απελαθεί από την Συρία και είχε επιστρέψει μέσω των περιοχών που ελέγχονται από την αντιπολίτευση και τους αντάρτες. Δεν αρκούσε όμως αυτό .Οι τζιχαντιστές των οργανώσεων που ελέγχονται από την Αλ Καιντα τον απήγαγαν και δεν υπάρχει κανένα νέο για την τύχη του.

Από την Συρία υπολογίζεται ότι έχουν ήδη φύγει 500 χιλιάδες χριστιανοί αναζητώντας καταφύγιο στον Λίβανο, στην Ανατολική Ευρώπη και στις Σκανδιναβικές χώρες. Στο Ιράκ έχουν ήδη εκδιωχτεί τα 2/3 των χριστιανών. Και συνολικά στην Μέση Ανατολή, οι Χριστιανοί που αποτελούσαν το 20% του πληθυσμού πριν σχεδόν έναν αιώνα ,έχουν πια συρρικνωθεί στο 5%…

Στην Αίγυπτο η ανατροπή του πρόεδρου Μορσι από τον Στρατό έδωσε την αφορμή για να στοχοποιηθουν και πάλι οι χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου, καθώς οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και άλλες ακραίες ισλαμικές οργανώσεις θεωρούν ότι οι κόπτες είναι σύμμαχοι των Στρατιωτικών και συνέβαλαν στην ανατροπή του εκλεγμένου πρόεδρου.

Οι κόπτες είχαν εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία τους για τις ολοένα και αυξανόμενες επιθέσεις που δέχονταν οι χριστιανοί στην Αίγυπτο, που κλιμακώθηκαν μετα την εξέγερση της πλατείας Ταχριρ και την ανατροπή του Μουμπαρακ.

Μετα την τελευταία έκρηξη της βίας και την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων οι οπαδοί του Μορσι στραφηκαν εναντίον και των κοπτών και συμφώνα με ΜΚΟ μέχρι την Πέμπτη είχαν πυρποληθεί 25 εκκλησιές και είχαν δεχθεί επιθέσεις του όχλου χριστιανικά σχολεία ,και χριστιανικές περιουσίες σε όλη την χωρά.

Πριν ακόμη όμως ξεσπάσει η βία οι κόπτες ήδη ζούσαν υπό το καθεστώς του φόβου.

Ο νέος πατριάρχης των Κοπτών ο Θεόδωρος Β΄ είχε υποχρεωθεί να ακυρώσει μια σειρά εκδηλώσεων και λειτουργιών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο καθώς είχαν διατυπωθεί απειλές για επιθέσεις ενώ όπως καταγγέλθηκε υπήρξε περιστατικό πριν μερικές ημερες που πιστοί εγκλωβίστηκαν μέσα στον ναό ενώ είχε υψωθεί έξω από αυτόν η σημαία της Αλ Κάιντα.

Η αρχαία Λυκοπολη, το σημερινό Ασιούτ αποτελούσε την πόλη με τον πιο συμπαγή χριστιανικό πληθυσμό και τις τελευταίες ήμερες και εκεί οι χριστιανοί βρεθήκαν στο στόχαστρο των ισλαμιστών. Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές διέσχιζαν τον δρόμο που συγκεντρώνει τα περισσότερα μαγαζιά των χριστιανών(Youssry Ragheb St.), φωνάζοντας συνθήματα: «Ισλάμ Ισλάμ σε πείσμα των Χριστιανών» ενώ στους τοίχους γράφονταν συνθήματα που καλούσαν σε μποϋκοτάζ των μαγαζιών των χριστιανών και προσβλητικά για τους Κόπτες συνθήματα που χαρακτήριζαν «σκυλί» τον θρησκευτικό ηγέτη τους. Οι διαδηλωτές φρόντισαν να σημαδέψουν τα μαγαζιά και τα σπίτια χριστιανών, ζωγραφίζοντας μεγάλους κόκκινους σταυρούς στους τοίχους τους, ανασύροντας τις τραγικές μνήμες από την νύχτα των Κρυστάλλων.

Νεαροί χριστιανοί δεν έκρυβαν (σε έρευνα του Associated Press) ότι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πόλη τους και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Το Σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή έχει αρχίσει να αποδίδεi.


Εντύπωση προκαλεί όμως η ανοχή που δείχνει η διεθνής κοινότητα και κυρίως οι χριστιανικές χώρες της Δύσης σε αυτό το πογκρόμ εναντίον των χριστιανών στη Μ;eshΑνατολή. Ακόμη και η Ελλάδα που παραδοσιακά έχει ισχυρούς θρησκευτικούς, εθνικούς δεσμούς με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής, δείχνει να αποστρέφει το βλέμμα αντί να επιδιώξει την αφύπνιση του διεθνούς παράγοντα, ο οποίος έχει επιρροή στην αντιπολίτευση της Συρίας. Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών οφείλουν να θέσουν το θέμα στην Ε.Ε. αλλά και στο ΝΑΤΟ και στους διεθνείς οργανισμούς αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την προστασία των χριστιανών της Συρίας .Ίσως μια τέτοια πρωτοβουλία να προσφέρει στην Ελλάδα την μοναδική ευκαιρία για να ανακτήσει τον ρόλο που είχε κάποτε στην περιοχή.

Πηγή: Έθνος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο φακός στην καρδιά μιας κοτοκροκέτας McDonald

Ο φακός του Μάικ Άνταμς μπήκε στην καρδιά μιας κοτοκροκέτας της γνωστής αλυσίδας McDonald κι αυτό που είδε μόνο με κοτόπουλο δεν έμοιαζε. Βέβαια καλό θα ήταν εκτός από την οπτική 'πανδεσία' να το πάει και σ' ένα εργαστήριο για ανάλυση, γιατί μπλε και κόκκινες ίνες δεν
δικαιολογούνται σε κροκέτες.


Το άλλο που επισημαίνει είναι το ομοιόμορφο σχήμα που έχουν όλες, 'επιμελώς' ατημέλητες αλλά σχεδόν ίδιες. Από τι γίνεται η μάζα; Ένας Θεός ξέρει τι τρώνε τελικά τα παιδιά όταν αγοράζουν οι γονείς κοτομπουκιές!

                    McDonald's Chicken McNuggets - το εσωτερικό τους














                           Jamie Oliver - McDonald 's = 1 - 0

Xρόνια τώρα προσπαθεί ο Jamie Oliver να λυγίσει την Αμερική πείθοντας μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στον κόσμο να αλλάξει τη συνταγή των burger τους. Τελικά.. τα κατάφερε!
Τέρμα στη 'ροζ γλίτσα' με την οποία τα McDonald 's έφτιαχναν τα μπέργκερ τους. Όταν ο σεφ αλλά και ακτιβιστής των τροφίμων έμαθε για το υδροξείδιο του αμμωνίου που χρησιμοποιούν τα McDonald 's για τη μετατροπή λιπαρών υπολειμμάτων του βοείου κρέατος σε μπιφτέκια, στις ΗΠΑ, ξεκίνησε μια εκστρατεία που κράτησε χρόνια αλλά μάλλον δικαιώθηκε.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ τελικά συμφώνησε με τον Jamie ότι 'η ροζ γλίτσα' θα πρέπει να απαγορευτεί στα μπιφτέκια.
 



Εκτός από τα McDonald 's δύο ακόμα αλυσίδες, η Burger King και τα Taco Bell υπέκυψαν νωρίτερα στις πιέσεις να αφαιρέσουν το υδροξείδιο του αμμωνίου από τα προϊόντα τους.
Κανείς από Beef Products Inc όμως δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευρωπαϊκά μνημεία σε ένα βίντεο

Ο 23χρονος φωτογράφος Luke Shepard κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα απίστευτο timelapse βίντεο από μοναδικές εικόνες που πήρε ένας φίλος του, κάνοντας ένα επικό ταξίδι σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. 90 μέρες, 36 πόλεις, 21 ευρωπαϊκές χώρες και πάνω από 20.000 φωτογραφίες από τα σπουδαιότερα αρχιτεκτονικά μνημεία.

Και όλα σε νυχτερινή προβολή… «Ένα ταξίδι ζωής κλείνεται μέσα σε 4 λεπτά όπου διάσημα αξιοθέατα συστήνονται στον κόσμο, για όσους τα έχουν δει από κοντά, αλλά και για εκείνους που δεν είχαν αυτή την ευκαιρία», λέει ο Luke. Με τον τίτλο «Nightvision», το βίντεο εντυπωσιάζει και παρακινεί τους θεατές να ταξιδέψουν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατεχόμενα: Ολομέτωπη τουρκική επίθεση για κλείσιμο του περιουσιακού

Το παράνομο καθεστώς στα Kατεχόμενα, σε συνεννόηση και με την Άγκυρα, συντονίζει ολομέτωπη τουρκική επίθεση για κλείσιμο του περιουσιακού πριν από την έναρξη των νέων συνομιλιών. Ανοικτά και απροκάλυπτα υποβοηθεί και ενθαρρύνει Τουρκοκύπριους «χρήστες» ελληνοκυπριακών κατεχομένων περιουσιών και επιχειρήσεων να προσεγγίζουν τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες και να κάμνουν προσωπικές συμφωνίες πώλησης και ανταλλαγής περιουσιών, έξω από τα πλαίσια της παράνομης Επιτροπής που λειτουργεί στα κατεχόμενα.

Αφού οι ιδιωτικές συμφωνίες γίνουν, τότε το παράνομο καθεστώς θα τις περνά για επικύρωση από την παράνομη Επιτροπή περιουσιών για να έχει την εξασφάλιση ότι αναγνωρίζονται και από το ΕΔΑΔ. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία και το παράνομο καθεστώς θα προσδοκούν, ή μπορεί έτσι να έχουν εξασφαλίσει υποσχέσεις ότι όλες οι περιουσίες που αγοράζονται με αυτόν τον τρόπο θα θεωρούνται στις διαπραγματεύσεις ως τουρκική ιδιοκτησία και θα νομιμοποιηθούν με τη λύση του Κυπριακού.

Όλα αυτά γίνονται, ενώ η κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία και τα κόμματα ακόμη μελετούν το θέμα!.. Μήπως αυτό είναι και μέρος της σωστής (!) προετοιμασίας που γίνεται πριν από την έναρξη των νέων συνομιλιών; Μήπως για να διευκολυνθούν οι συνομιλίες, αφού το περιουσιακό θα παρουσιασθεί να είναι λυμένο;

Καλούμε γι' ακόμη μια φορά κόμματα και Κυβέρνηση να σταματήσουν το κρυφτούλι και είτε να ομολογήσουν ότι συνηγορούν στο ξεπούλημα για να λυθεί το Κυπριακό με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ή να εφαρμόσουν τους νόμους που απαγορεύουν την πώληση κατεχόμενης περιουσίας και να κηρύξουν όλες τις πωλήσεις που έγιναν μέχρι τώρα παράνομες και ως μη γενόμενες. Αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Όλα όσα συμβαίνουν είναι παράνομα και επηρεάζουν αρνητικά το έννομο συμφέρον όλων των πατριωτικά σκεπτομένων ιδιοκτητών, οι οποίοι αρνούνται να πωλήσουν στον κατακτητή και εν ονόματι όλων αυτών καθιστούμε και θα κρατούμε υπόλογους έναντι του νόμου όλους όσοι είτε με την πράξη τους είτε με τη σιωπή τους είτε με την ανοχή τους γίνονται συνυπεύθυνοι και επιφυλάσσουμε τα νομικά μας δικαιώματα.

Τέλος προειδοποιούμε όσους συναλλάσσονται με την κατοχή ότι η κατοχή θα τους χρησιμοποιεί και θα σέβεται συμφωνίες που κάμνει μαζί τους μόνο όσο την εξυπηρετεί, κάτι που ισχύει παντοιοτρόπως: πολιτικά, οικονομικά, στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ.λ.π., κ.λ.π..

Είμαστε βέβαιοι ότι μια δεδομένη στιγμή η συναλλαγή θα «ξινίσει» με πάρα πολλούς κινδύνους. Διερωτόμαστε πόσο μπορεί ένας να εμπιστεύεται την κατοχή σε τέτοιες συναλλαγές, οι οποίες δεν νομιμοποιούνται στο Κτηματολόγιο της Δημοκρατίας. Θα πάρει τα χρήματά του; Πόσο καθαρά είναι αυτά τα χρήματα; Καλούμε τον κάθε πρόσφυγα σε σοβαρό προβληματισμό.

Από το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια»



Πηγή: Σημερινή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλειστηριασμοί για το καλό μας...

Η κυοφορούμενη άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προκαλεί πολιτικές εντάσεις πριν καν αποκτήσει υλική υπόσταση. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας παίρνει πάνω του την προσπάθεια συμμόρφωσης στην πιεστική απαίτηση της Τρόικας, ρίχνοντας το γάντι στους βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης που έχουν προαναγγείλει ότι δεν θα ψηφίσουν ένα τέτοιο μέτρο και σε εκείνους που έχουν στοχοποιήσει τον ίδιο προσωπικά. Η αντιπολίτευση στο σύνολό της επιδιώκει να αναδείξει τη συγκεκριμένη μάχη σε μητέρα των πολιτικών μαχών του φθινοπώρου που έρχεται, ενώ οι εκπρόσωποι των πιστωτών, επιστρέφοντας στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο αναμένεται να δείξουν επιμονή και αδιαλλαξία, γιατί βαθύτερος στόχος τους είναι η κατάρρευση των τιμών των ακινήτων εδώ. 

Της Αγγελικής Σπανού

Στο βάθος της εικόνας υπάρχουν τα stress tests από τα οποία θα περάσουν οι ελληνικές τράπεζες μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους και τα οποία δεν αποκλείεται να δείξουν ότι υπάρχουν και άλλες τρύπες που πρέπει να καλυφθούν λόγω των επισφαλών δανείων που διογκώνονται όσο διογκώνεται η οικονομική δυσπραγία της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι «θα καταρρεύσουν οι τράπεζες εάν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί». Και διαβεβαιώνει ότι θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για να προστατευθούν οι ευπαθέστερες ομάδες του πληθυσμού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου («Καθημερινή », « Ελεύθερος Τύπος », « Ημερησία »), το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο άμυνας για να καμφθούν οι ενστάσεις διψήφιου αριθμού βουλευτών της συμπολίτευσης και προωθεί την εξαίρεση των ανέργων, των τρίτεκνων και των πολύτεκνων, όπως επίσης την έναρξη των πλειστηριασμών από τα σπίτια εκείνων που έπαψαν να αποπληρώνουν το στεγαστικό δάνειο πριν από την κρίση, δηλαδή εδώ και περισσότερο από μία πενταετία.

Ανοιχτό είναι το ζήτημα του καθορισμού του ύψους του ανεξόφλητου δανείου που θα θεωρηθεί ως « διαβατήριο » για τους πλειστηριασμούς, ενώ προωθείται η μείωση της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που προστατεύεται από τις 200.000 ευρώ στις 150.000 ευρώ. Η νομοθετική πρωτοβουλία που θα εκδηλωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου προκειμένου να μη δοθεί παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών που ισχύει μέχρι το Δεκέμβριο θα αναφέρεται στην έννοια του « συνεργάσιμου δανειολήπτη », ενώ θα προβλέπει συνεκτίμηση των δαπανών διαβίωσης και του συνόλου της περιουσίας του προκειμένου να βγει ή να μη βγει το ακίνητό του στο σφυρί.

Επιστρέφοντας από την Πύλο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα οργανώσει τη στρατηγική του για το επόμενο διάστημα, αφού συνεννοηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει θέση εναντίον της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ωστόσο, συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να παρουσιαστεί η τελική πρόταση του οικονομικού επιτελείου και στη συνέχεια να οριστικοποιηθεί η θέση του κόμματός τους. Ολα αυτά σημαίνουν ότι οι κυβερνητικοί εταίροι θα ανιχνεύσουν προθέσεις και διαθέσεις στο εσωτερικό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφύγουν ένα πολιτικό ατύχημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές με την ατζέντα της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση εστιασμένη σε ένα θέμα καθόλου προνομιακό για την κυβέρνηση.

Είναι πολύ πιθανό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα βρεθεί στο στόχαστρο βουλευτών που θα αναζητήσουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να φορτωθεί τις μνημονιακές αμαρτίες και να δώσει το άλλοθι της επανεκκίνησης εφόσον υπάρξει διαδοχή στο υπουργείο Οικονομικών. Από το Μέγαρο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν αφήνεται να εννοηθεί κάτι τέτοιο, αλλά και δεν μπορεί να προβλεφθεί η ένταση των πυρών που θα δεχτεί ο υπουργός Οικονομικών το επόμενο διάστημα από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Από την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αισθητή η φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει το οικονομικό επιτελείο, με τα σημειώματα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και του φόρου ακίνητης περιουσίας 2011. Θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες πολλές άλλες τέτοιες ειδοποιήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο εκατομμύρια πολίτες αλλά και την κυβέρνηση λόγω της διαφαινόμενης μαζικής αδυναμίας πληρωμής.

Ο Ευ. Βενιζέλος, άλλωστε, σκοπεύει να θέσει άμεσα το θέμα της αλλαγής του μέτρου εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης με το επιχείρημα ότι δεν απέδωσε δημοσιονομικά ενώ είχε και σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις. Και, βέβαια, θα γίνει το « ταμείο » του καλοκαιριού -τι απέδωσε η πολυδιαφημισμένη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τι σημαίνει για τα κρατικά ταμεία η αυξημένη τουριστική κίνηση.

Οι διαρροές για τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου ως προς την είσπραξη εσόδων, με τους φοροοφειλέτες λόγω ανάγκης να συγχέονται με τους φοροφυγάδες εκ συστήματος, είναι δηλωτικές πανικού εν αναμονή των εκπροσώπων των πιστωτών που το φθινόπωρο θα τραβήξουν την κουρτίνα για να απογραφούν τα ελλείμματα και οι τρύπες των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να εκτιμηθεί το χρηματοδοτικό κενό για το επόμενο διάστημα.

Η Bild προκαλεί τους Μέρκελ-Σόιμπλε βάζοντας στοίχημα ότι επίκειται κούρεμα του ελληνικού χρέους και εννοεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει και, επομένως, θα χρειαστεί νέο «πακέτο». Είναι μία από τις λίγες φορές που η Bild δεν διαφωνεί με Spiegel και με όλους όσοι πιστεύουν ότι έρχεται νέο μνημόνιο (με ή χωρίς νέο δάνειο), ακόμη και αν ονομαστεί μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2014-2017.



Διαβάστε περισσότερα.... »
....