Διυλιστήριο: 09/12/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Στο «σκαμνί» Σμπώκος και Κάντας για ακόμη ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα



Παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισηγείται για έξι από τους έντεκα κατηγορούμενους, για ακόμη μία δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που αφορά παράνομες αμοιβές κρατικών στελεχών για την προμήθεια του ρώσικου αντιαεροπορικού συστήματος OSA AMK, η εισαγγελέας εφετών, Ελισάβετ Βίδρα.

Η εισαγγελέας, με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών, που θα κρίνει την υπόθεση, ζητά την παραπομπή σε δίκη των επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου και Αντώνη Κάντα, του αντιπροσώπου του επίδικου ρωσικού συστήματος, Λάμπρου Μπαρτζώκα, των τραπεζικών στελεχών Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και Φάνη Λυγινού, καθώς και του Ελληνοελβετού δικηγόρου, Σπύρου Μεταξά. Οι κατηγορούμενοι, ανά περίπτωση, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η εισαγγελέας κρίνει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να κριθεί απαράδεκτη η δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία, θεωρούμενου ως συνεργάτη του κ. Σμπώκου, Γιώργου Καμάρη, καθώς και αυτή σε βάρος των χρηματιστών, Γιώργου και Πέτρου Χριστοδουλίδη, πρόσωπα που εμπλέκονται και σε άλλες δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Η δικογραφία για τη συγκεκριμένη προμήθεια σχηματίστηκε μετά από την ομολογία του Αντώνη Κάντα, ότι κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών έλαβε «δώρα» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προωθεί την αγορά συγκεκριμένων όπλων και οπλικών συστημάτων από το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον κ. Κάντα, ο οποίος κλήθηκε ενώπιον των ανακριτών τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς είχε εντοπιστεί λογαριασμός του στην Σιγκαπούρη με ποσό περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ, ο Λάμπρος Μπαρτζώκας, ως υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA, τον δωροδόκησε με 1,7 εκατομμύρια δολάρια, για να προωθήσει αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς OSA AMK.

Το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, στην απολογία-ομολογία που έχει δώσει για την υπόθεση, έχει αναφερθεί και στον άλλοτε προϊστάμενό του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπαρτζώκας «περί το 1998, μου είχε πει ότι από το πρόγραμμα OSA, η προμηθεύτρια εταιρεία θα έδινε στον κ. Σμπώκο πολλά λεφτά, γιατί ήταν πολύ απαιτητικός, μέχρι που τους είχε εκνευρίσει».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπάρχουν και αυτοί οι επιχειρηματίες ....ο Κώστας Λούλης δώρισε την έπαυλη του στην ''Κιβωτό του Κόσμου''



Το έκτασης 25 στρεμμάτων αγρόκτημά του και την έπαυλή του στην οποία διέμενε μονίμως τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, λίγο έξω από τον Βόλο, προσέφερε ο γνωστός μεγαλοβιομήχανος Κώστας Λούλης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Με την τεράστιας αξίας κίνησή του, 35 παιδιά σε πρώτη φάση και 80 μέχρι τέλος του χρόνου θα βρουν «στέγη, στοργή και αγάπη» σε ένα χώρο που πραγματικά θυμίζει επίγειο παράδεισο.

Το κτήμα και η έπαυλη ήταν ο χώρος της μόνιμης κατοικίας του αλευροβιομήχανου Κώστα Λούλη, στην περιοχή Διμήνι με καταπληκτική θέα στην πόλη του Βόλου.

«Η απόφαση για τη δωρεά» είπε ο κ.Λούλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», «ελήφθη από κοινού με τη σύζυγό μου και χωρίς δεύτερη σκέψη να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού "Η Κιβωτός του Κόσμου"».

«Ο πατήρ Αντώνιος που είναι ο επικεφαλής αυτής της οργάνωσης "Κιβωτος του Κόσμου", αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον αλτρουϊσμό του, την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη. Με έχει συγκινήσει το έργο του σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπό τη σκέπη του έχουν βρει στέγη, θαλπωρή και μία μεγάλη αγκαλιά περίπου 400 παιδιά στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, τη Χίο και τα Ιωάννινα. Επιτελεί ένα έργο θεάρεστο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις να συνδράμω σε αυτό. Πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα. Η συγκυρία με βοήθησε και αυτό έγινε πράξη», συμπλήρωσε ο Κώστας Λούλης.

Ήδη στον Βόλο έφθασαν τα πρώτα 35 παιδιά τα οποία ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου στο εξής θα διαμένουν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και παράλληλα έκαναν και μια επίσκεψη στο βουνό των Κενταύρων.

Το δωρηθέν αγρόκτημα έκτασης 25 στρεμμάτων, σε μία ακριβή περιοχή του Βόλου, με θέα την πόλη, εκτός από το κυρίως κτίριο της οικίας του Κώστα Λούλη, περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις που λειτουργούν ελαιοτριβείο και τυροκομείο, πετρόμυλος, αλλά και θερμοκήπια οπωρολαχανικών, όπως και εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα οικόσιτα ζώα.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δραστηριοποιείται στο να έχει υπό τη σκέπη της τα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης.

Σε συνεργασία με Εισαγγελείς Ανηλίκων, άλλους φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στους τέσσερεις μέχρι σήμερα, οίκους φιλοξενίας.

Πηγή www.romfea.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η οργή Σόιμπλε και η Συνάντηση του Νότου


Το «μαύρο» των δημοσιογράφων της τηλεόρασης που αποφάσισαν την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοίνωσε σχέδια για την μελλοντική οικονομική πολιτική σχολιάζει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Με αρκετή δόση ειρωνείας παρατηρεί ωστόσο ότι «πρόλαβε τουλάχιστον να λάμψει σε έναν νέο ρόλο, αντί σε αυτόν του επαίτη, του γενναιόδωρου οικοδεσπότη» εννοώντας τη συνάντηση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Όργή Σόιμπλε

Και συνεχίζει: «Είπε (ο Τσίπρας) ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να δημιουργήσει νέο μέτωπο με τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, αλήθεια; Τον πραγματικό λόγο της συνάντησης μπορούσε κανείς πολύ εύκολα να ψυχανεμιστεί πίσω από τα λεγόμενά του. Ότι δηλαδή οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας δεν λειτουργούν, άρα λοιπόν να τους καταργήσουμε. Αντί για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς να δημιουργήσουμε νέα χρέη με χρήματα από τον πλούσιο βορρά για να σταματήσει η διάλυση της Ευρώπης. Ο ισπανός πρωθυπουργός μυρίστηκε την ιστορία και δεν ήρθε, δεν έλειψε όμως ο Φρανσουά Ολάντ».

Η ιταλική εφημερίδα La Republica υπερασπιζεται την Ελλάδα και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα από τα «πυρά» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εναντίον της συνάντησης των χωρών του νότου. «Στη Μπρατισλάβα, οι υπουργοί Οικονομικών συναντήθηκαν για να εξετάσουν την οικονομική κατάσταση των 27, αλλά στο περιθώριο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της Ελλάδας και της συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον Ολάντ και τον Ρέντσι», σημειώνει. «Η οργή του Σόιμπλε ήταν τόσο μεγάλη που η συζήτηση για την οικονομία της Ευρώπης πέρασε στο περιθώριο. Ο θυμός του τροφοδοτήθηκε από τη γερμανική πολιτική λιτότητας σε μια φάση που η ΕΕ χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτική. Ο Σόιμπλε απλά αγνόησε μιαν αλλαγή πλεύσης που άφησε να εννοηθεί η καγκελάριος όταν επισκέφτηκε την Ιταλία».

Θα τηρηθεί η συμφωνία εκεχειρίας;
Στο συριακό μέτωπο όλοι περιμένουν εάν θα υλοποιηθεί η συμφωνία εκεχειρίας που συμφώνησαν έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ρωσία. Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung υπενθυμίζει ότι και η προηγούμενη συμφωνία εκεχειρίας του περασμένου Ιανουαρίου έμμεινε στα χαρτιά. «Αυτήν την φορά ωστόσο ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι ο σύρος πρόεδρος επιθυμεί την υλοποίησή της», προσθέτει ο σχολιαστής. «Οι αντάρτες βρίσκονται ενώπιον μιας πολύ δύσκολης απόφασης, θα πρέπει να διακόψουν τη συνεργασία με το διάδοχο σχήμα του μετώπου Αλ Νούσρα. Ειδάλλως κινδυνεύουν να γίνουν μελλοντικά στόχος όχι μόνο των Ρώσων αλλά και των Αμερικανών (...) Μέχρι την επίτευξη ειρήνης ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς.

Ο σχολιαστής της βρετανικής The Telegraph διατυπώνει τη άποψη ότι ναι μεν δεν έχει περάσει η νέα διένεξη ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία, αλλά φαίνεται ότι μετατοπίζεται προς την κατεύθυνση του πολέμου εναντίον των ισλαμιστών στη Συρία. «Μακάρι να επιτύχει η προσπάθεια διεθνοποίησης της διένεξης στη Συρία», επισημαίνει. «Καλύτερα να θέσουν τους κανόνες της ειρήνης η Ρωσία και οι ΗΠΑ και όχι ο Μπασάρ αλ Ασάντ, το Ιράν ή φανατικές θρησκευτικές δυνάμεις. Εάν η Συρία σταθεροποιηθεί, τότε το Ισλαμικό Κράτος θα χάσει τις βάσεις του και η προσφυγική ροή στην Ευρώπη θα πάψει να αποτελεί πρόβλημα ασφάλειας».

Πηγή: DW

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνω από 6.000.000 επισκέπτες στην έκθεση γλυπτών του Νίκου Φλώρου στην Ρωσία



Και τ’ όνομα του τόπου μας θα συνεχίσει να προβάλλεται με μεγαλειώδεις τίτλους στα διεθνή ΜΜΕ, καθώς η επίμαχη συλλογή με «άρωμα ιστορίας» που διαχέεται στο… σήμερα, θα παρουσιαστεί τώρα και στη Μόσχα, στο Κρατικό Μουσείο Tsaritsyno για πέντε μήνες.

Πάνω από έξι εκατομμύρια άτομα επισκέφτηκαν το φημισμένο παγκοσμίως Κρατικό Μουσείο «Ναός του Αγίου Ισαάκ» στην Αγία Πετρούπολη και θαύμασαν από κοντά την υπέροχη δουλειά του γνωστού Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου, η οποία παρουσιαζόταν για τρεις μήνες από τις 8 Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου 2016.

Ο τίτλος της έκθεσης με τίτλο «Imperial Russia» αναφερόταν σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα Ρωσικά θέματα, την τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια Romanov με επτά πορτρέτα, ψηφιδωτούς ανάγλυφους πίνακες, φτιαγμένους με ιδιαίτερο σεβασμό στις σημαντικές αυτές προσωπικότητες και επτά γλυπτά, αυτοκρατορικά σύμβολά της Ρωσίας, περίφημα αυγά τύπου Faberge, δημιουργώντας τα σε σουρεαλιστικό ύφος με στοιχεία από την pop art με την χρήση των χρωμάτων από ένα σύγχρονο υλικό, το χρωματιστό αλουμίνιο. Υλικό που κυριαρχεί στις αριστουργηματικές δημιουργίες του Αρκάδα καλλιτέχνη.



Προβάλλοντας τα έργα του στα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου, ο γλύπτης Νίκος Φλώρος είναι ένας Πρέσβης του σύνχρονου Ελλαδικού Πολιτισμού.
«Είναι πολύ σημαντικό», δηλώνει ο ίδιος, «να εκτιμήσουμε τη σημαντικότητα της πολιτιστικής διπλωματίας και τα οφέλη που προάγει για τη χώρα μας και πατρίδα μου».
Ως αναγνώριση για το έργο του, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Τέχνη, στα πλαίσια της σύσφιξη της ελληνορωσικής φιλίας από το Ρωσικό κράτος. Η τιμητική διάκριση έλαβε χώρα στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία υπήρξε μέρος του επίσημου προγράμματος του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016. Σημαντικοί αρωγοί στο πλευρό του κ. Φλώρου είναι ο Επιμελητής Αριστοτέλης Καραντής, η Διευθύντρια οργάνωσης Julia Sysalova, καθώς κι οι ελληνικές εταιρίες «Eurotrans» και «Ambotis Holidays».



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Παγώνουν» οι οφειλές σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ



Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα από την 1η Ιανουαρίου 2017, με την προϋπόθεση να είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους

Ασφαλιστική ενημερότητα θα εξασφαλίζουν από 1/1/2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, με την προϋπόθεση να είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους.

Η διάρκεια της ασφαλιστικής ενημερότητας θα συνδέεται με την πληρωμή των τρεχουσών εισφορών, δηλαδή θα ισχύει για όσο διάστημα ο οφειλέτης τις εξυπηρετεί κανονικά, ενώ τα παλιά χρέη θα μπαίνουν στον... πάγο.

Στόχος είναι σε δεύτερο χρόνο το «παγωμένο» χρέος να μπορεί να εντάσσεται σε διακανονισμό, ώστε να ρυθμίζεται με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του οφειλέτη.

Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση προσδοκά να εντάξει στην ασφαλιστική βάση 300.000 άτομα που έχουν δημιουργήσει χρέη και δεν μπορούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Μόνο για τον ΟΑΕΕ αναμένονται πρόσθετα έσοδα 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Υπενθυμίζουμε πως στο τραπέζι έχει πέσει, σύμφωνα με το Έθνος, και πρόταση για ανταλλαγή του «παγωμένου» ληξιπρόθεσμου χρέους με αποποίηση ασφαλιστικού χρόνου και αναλογική μείωση της σύνταξης για τους οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα


Την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 για τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και αξία ακίνητης περιουσίας προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ με τις οποίες προκύπτει ότι η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με νέο φόρο θα γίνει μέσα στην επόμενη διετία.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ότι θα έχουν απαλλαγή 100% έναντι της σημερινής έκπτωσης 50% τα νοικοκυριά που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια εφόσον συντρέχουν σωρευτικά τα εξής:

- Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 9.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

- Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.

- Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνάει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον ή τη σύζζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή την μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Επισημαίνεται ότι με βάση το σημερινό καθεστώς χορηγείται, σύμφωνα με το Έθνος, έκπτωση 100% σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν είναι πάνω από 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν είναι πάνω από 150 τ.μ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΕΘ 2010, 2014, 2016..

    Άσπρα, μπαμπακωτά τα σύννεφα, με μικρές γκρίζες πινελιές από κάτω,
..έχουν σταθμεύσει στις κορυφογραμμές των βουνών.
Κάτω στον κάμπο και στις ακτές, ένας κίτρινος, στρογγυλός ήλιος ξασπρίζει ακόμη τις πέτρες, και μαυρίζει τις σταφίδες στ' αλώνια -όσες έμειναν.
Ο Σεπτέμβρης μισο-καλοκαιρινός και
μισο-φθινοπωριάτικος, περπατάει στη μέση του,
..δίβουλος, περίεργος, κακοαναθρεμμένος.

Και πάνω, στην ΔΕΘ, σκάρισαν τα πολιτικά σκουλήκια μετά την βροχή,
..να μας φλομώσουν με φούμαρα απ' το στόμα τους,
..και σάλια αηδιαστικά, απ' το σούρσιμό τους επί της γής,
..θυμίζοντάς μας συνεχώς πόσο όμορφη θα ήταν η ζωή χωρίς αυτούς.

Έξη χρόνια μετά την πτώχευση της Ελλάδας,
..τα σκουλήκια το ένα πίσω απ' τ' άλλο, γλείφοντας το επόμενο τα σάλια και τα απομεινάρια του προηγούμενου,
..γράφουν έρποντας την ίδια ιστορία.

Τί έχουμε πάθει;
Πώς αντέχουμε;
Τί 'ναι αυτό που περιμένουμε;
Δεν μπορεί να είμαστε εμείς η ίδια ράτσα του '21 και του '40.
Δεν μπορεί να μας ψεκάζουν όπως έλεγε άλλοτε ο άρχοντας των μεταμφιέσεων,
..και νυν κυβερνητικός συνεταίρος, μείζων Εξαρτημένος και μέγας Ανθέλληνας.
Κάτι άλλο θάναι.
Πώς άλλαξε έτσι το θυμικό και η ψυχοσύνθεση τούτου του λαού;

Έξη χρόνια μετά, τί περιμένουμε;
Ν' ακούσουμε κάτι άλλο στη ΔΕΘ; Κι από ποιούς;
Απ' αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία και την πτώχευση;
Απ' αυτούς που τα τομάρια τους κάνουν πάρτι αφού έχουν ακόμη γλυτώσει,
..πρώτα απ' την δικαιοσύνη (την ποιά;) και δεύτερον απ' τον ίδιο τον λαό;

Ήρθε πάλι ο Σεπτέμβρης και η ΔΕΘ,
..κι ένας γόρδιος δεσμός από σκουληκίσια σάλια και φούμαρα τυλίγει γύρω-γύρω πατρίδα και λαό, και μας πνίγει χρόνο με τον χρόνο σταθερά, μελετημένα.

Αυτός ο γόρδιος δεσμός εμάς έχει δέσει.
Κι εμείς πρέπει να τον λύσουμε.
Ή να τον κόψουμε..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....