Διυλιστήριο: 08/13/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Πρόκληση ! Λεφτά υπάρχουν για αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών

Τουλάχιστον προκλητικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον τρόπο με τον οποίοι οι βουλευτές και οι παράγοντες που διατέλεσαν σε δημόσια αιρετά αξιώματα τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να αυξήσουν τα συντάξιμα χρόνια και τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους.
Σημερινό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» φέρνει στο φώς της δημοσιότητας μια «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο του ΕΤΑΜ (Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών) σύμφωνα με την οποία όσοι κατείχαν δημόσια αξιώματα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν προυπηρεσία τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό του ταμείο, προκείμενου να αυξήσουν τα χρόνια της ασφάλισης τους.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος στηρίζεται στο άρθρο 138 του νόμου4052/2012 που προφανώς ψηφίστηκε νύχτα χωρίς κανένας να αντιληφθεί το κόλπο με το «παραθυράκι» για τους αιρετούς άρχοντες.
Μάλιστα η ρύθμιση δεν σταματά μόνο εκεί, αφού συμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πάνω σε αυτή θα βρούν… πάτημα και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν και αυτοί να αυξήσουν τα χρόνοια της προυπηρεσίας τους και άρα τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους.
Πιο συγκεκριμένα με το νόμο αλλά και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί καθώς και για δημάρχους και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή ο χρόνος που θήτευσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθως μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πρίν από την εκλογή τους. Μέσω αυτής της αναγνώρισης θα μπορέσουν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν, αλλά και να αυξήσουν τη σύνταξη τους.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Όλι Ρεν δίνει στεγνά την κυβέρνηση...Η Ελλάδα θέλει να πουλήσει ΕΥΔΑΠ/ΕΥΔΑΘ

Αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ.
Η Κομισιόν δέχεται να εξαιρεθεί η ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ από την ιδιωτικοποίηση, εάν το ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Απάντηση Επιτρόπου Ρέν στο Νίκο Χουντή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προφανώς υπό το βάρος των διεθνών πιέσεων που ασκούνται κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης στην Ελλάδα,αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, δηλώνει απερίφραστα ότι είναι αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης η απόφαση να πουλήσει τις εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ. Αυτό απαντά ο Επίτροπος Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Δείτε τι απάντησε ο Όλι Ρέν στην ερώτηση του Νίκου Χουντή:

Απάντηση του κ. Rehn εξ ονόματος της Επιτροπής

Η Επιτροπή έχει ήδη δηλώσει ότι δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης. Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες και ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών, και γι αυτόν το λόγο έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ.

Η Επιτροπή έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποσύρει το νερό από το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας για τις συμβάσεις παραχώρησης και θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Η επιλογή για το ποιες, σε ποιο βαθμό και με ποια σειρά θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις ή τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των κρατών μελών, λαμβανομένων υπόψη των διάφορων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και των στόχων που έχουν καθορίσει. Στην ΕΕ υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δημόσιων και ιδιωτικών ιδιοκτησιακών καθεστώτων όσον αφορά τις εταιρίες ύδρευσης. Τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά καθεστώτα διαπιστώνονται περιπτώσεις με προβλήματα αλλά και περιπτώσεις που θεωρούνται επιτυχημένες. Η Επιτροπή εντούτοις θεωρεί ότι η ίδρυση μιας ρυθμιστικής αρχής και μια αγορά που λειτουργεί κατά τρόπο εύρυθμο αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγγύηση της επιτυχίας αυτών των καθεστώτων με στόχο την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών και την διατήρηση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για τις χώρες του προγράμματος είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνον. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής επικεντρώνονται στις γενικές ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος, περιλαμβανομένων των εσόδων ιδιωτικοποίησης από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε επενδυτές, αλλά η κατάρτιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των οικείων κρατών μελών.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη της Ζ. Γεωργαντά για την ανακρίτρια της ΕΛΣΤΑΤ

Πλήθος ερωτηματικών εγείρουν οι ισχυρισμοί του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ
Δεν έχουν τέλος οι «βόμβες» που σκάνε σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr, ότι η Ειδική Ανακρίτρια που είχε αναλάβει την κύρια ανάκριση απάλλαξε τους κατηγορουμένους που διώκονται για κακουργήματα καθώς έκρινε «μη αξιόποινες τις πράξεις» τους και ενώ μάλιστα δεν τους είχε καν καλέσει σε απολογία, αρκούμενη σε μαρτυρίες των τότε «προϊσταμένων» τους, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Αρχής έρχεται να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.
Ειδικότερα, η κ. Ζωή Γεωργαντά μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή ισχυρίστηκε πως η Ανακρίτρια δεν την κάλεσε καν στο χώρο της υπηρεσίας της, αλλά συναντήθηκαν σε χώρο εκτός γραφείου, σαν να επρόκειτο για συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου.
Είναι αν μη τι άλλο άξιο απορίας το πώς μία τόσο σπουδαία υπόθεση χειρίζεται από τους δικαστικούς λειτουργούς.
Φυσικά οι ισχυρισμοί της κ. Γεωργαντά θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να απαντηθούν.
Τόσο από την ίδια την Ανακρίτρια, η οποία, σε περίπτωση που η κ. Γεωργαντά ψεύδεται, οφείλει να αποδείξει την αλήθεια, προσκομίζοντας τα αποδεικτικά στοιχεία και τα πρακτικά της κλήτευσης της μάρτυρος, αλλά και από τους προϊσταμένους της Ειδικής Ανακρίτριας, οι οποίοι οφείλουν να προστατεύσουν την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, διαλύοντας τις σκιές που δημιουργούνται.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Θέμα χρόνου η παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα»

Το χρέος παραμένει υψηλό, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης πολύ χαμηλοί και οι στόχοι υπερβολικά φιλόδοξοι

«Απλώς, θέμα χρόνου» θεωρεί η Sueddeutsche Zeitung την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει σε ανάλυση που δημοσιεύει στις οικονομικές σελίδες της, το χρέος παραμένει υψηλό, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης πολύ χαμηλοί και οι στόχοι υπερβολικά φιλόδοξοι.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα φαίνεται να είναι στον σωστό δρόμο» και αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και στην αποκλιμάκωση της ύφεσης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ζήτημα πιθανόν θα επανέλθει στην ατζέντα των συζητήσεων μετά τις γερμανικές εκλογές και θέτει τα βασικά ερωτήματα γύρω από την ελληνική κρίση: «Πώς πάει η ελληνική οικονομία;», «Θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;», «Εξανεμίστηκε το πρώτο "κούρεμα";», «Πόσο μεγάλη ήταν η ως τώρα βοήθεια;», «Πότε θα καταστεί αναγκαία νέα βοήθεια;» και «Πώς αντιδρούν οι διεθνείς αγορές;».

Επιχειρώντας να απαντήσει, τονίζει ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης είναι πολιτικά διαφιλονικούμενο καθώς το «κούρεμα» θα έπληττε τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και εκτιμά ως πιθανότερο να υπάρξει νέα δανειακή βοήθεια, να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και, παράλληλα, μείωση των επιτοκίων.

Στην ανάλυσή της, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται οποιαδήποτε κίνηση μέχρι τις γερμανικές εκλογές (22 Σεπτεμβρίου) και, επικαλούμενη το εσωτερικό έγγραφο της Μπούντεσμπανκ που διέρρευσε προχθές στο «Σπίγκελ», τοποθετεί χρονικά τη συζήτηση στις αρχές του 2014.

Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, Γιεργκ Κρέμερ υπολογίζει το ελληνικό χρηματοδοτικό κενό στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρέχον έτος και στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014, ενώ θεωρεί ότι ένα «κούρεμα» δεν θα αποσταθεροποιούσε την Ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....