Διυλιστήριο: 09/22/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασίες «με άρωμα ΑΟΖ»



Γράφει ο Χρήστος Βασιλειάδης
Αιγυπτιακά F-16C/D Block 40 προσγειώθηκαν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα για την συμμετοχή τους στο Σχολείο όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) που θα διεξαχθεί από 22 Αυγούστου έως 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για συνεργασία σε διήμερες επίπεδο στο χώρο των ασκήσεων και εκπαιδεύσεων των δύο αεροποριών.
Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου προσγειώθηκαν στην 117 Πτέρυγα Μάχης τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 40 για να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική σειρά ΣΟΤ 2016. Η Αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία συμμετάσχει για πρώτη φορά με δύο μονοθέσια και δύο διθέσια αεροσκάφη. Τα αεροσκάφη ανήκουν στη Μοίρα 60th squadron και η έδρα τους είναι η 262 TFB αεροπορική βάση Abu Suwayr

Για δεύτερη φορά επισκέπτονται την Ελλάδα :

Οι Αιγύπτιοι στο παρελθόν έχουν ξανά συνεργαστεί με την πολεμική αεροπορία, στο πλαίσιο της αεροναυτικής άσκησης με την επωνυμία «Μέδουσα 2015» τον Δεκέμβριο του 2015. Η άσκηση περιελάμβανε όλα τα είδη των αποστολών.

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 Block 52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ), της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου και ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, ενώ η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 40 και ανάλογο προσωπικό, τα οποία μεταστάθμευσαν στην 115ΠΜ, στην αεροπορική Βάση Σούδας.

Να επισημάνουμε ότι ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος αυτές τις μέρες θα βρεθεί για επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο με κύρια θέματα στην ατζέντα του σε θέματα συνεργασίας.

Ομιλία του ΥΕΘΑ το 2015 στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 για συνεργασίες και ΑΟΖ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ)

Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας αλλάζει τα τελευταία χρόνια και έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε έναν νέο εχθρό που είναι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, το ισλαμικό χαλιφάτο που αναπτύσσεται ραγδαία στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.
Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ουσιαστικά την πολιτική ευθύνη, με κέντρο τη Σούδα, να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή στα πεδία της Συμμαχίας, αλλά και παράλληλα προχωρά σε στενή συνεργασία με το Ισραήλ και άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος, με την οποία από τη στιγμή που θα καθοριστεί η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα εφάπτεται στα νότια σύνορα.

Προχωράμε σε αμυντική συνεργασία με την Αίγυπτο τις επόμενες ημέρες. Στις αρχές Ιουνίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα βρίσκεται στην Αίγυπτο. Συμφώνησα πριν από δέκα μέρες με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον κ. Σίσι και τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό των Γενικών Επιτελείων ότι με ένα κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας, με Μιράζ 2000, με τα οποία ουσιαστικά πετάει και η αεροπορία της Αιγύπτου, θα κάνουμε και μία άσκηση τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί τέτοιου είδους συνεργασίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ασφαλούς περιοχής που ξεκινά από την Αίγυπτο, μία χώρα που αντιστέκεται στον ισλαμικό φονταμενταλισμό και από το Ισραήλ.

Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα ουσιαστικά αποτελούν ένα χώρο που – γιατί όχι – μπορεί να είναι το νέο αμυντικό δόγμα το οποίο μπορεί να προεκταθεί και προς το Βορρά, προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία – κάτι το οποίο θα επιδιώξει η Ελλάδα – και σε συνεργασία με μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής. Ήδη ξεκινήσαμε μία συνεργασία με τον Εμίρη του Άμπου Ντάμπι και την Πολεμική Αεροπορία του Άμπου Ντάμπι. Η Πολεμική Αεροπορία των Εμιράτων ήδη εκπαιδεύεται μαζί με Έλληνες πιλότους.

Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντική και δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά ότι είμαστε οι μόνοι που – από την πρώτη στιγμή – ισχυριζόμαστε ότι χρειάζονται αυτές οι συνεργασίες. Βεβαίως και είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είμαστε στενοί σύμμαχοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είμαστε σύμμαχοι με το Ισραήλ, είμαστε σύμμαχοι με την Αίγυπτο, είμαστε σύμμαχοι και συνομιλούμε με αραβικές χώρες, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ίδιοι τρομοκράτες που χτύπησαν στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, πριν από λίγα χρόνια, είναι οι ίδιοι τρομοκράτες που χτύπησαν και το κέντρο της Μόσχας. Και εδώ η Ελλάδα θα πάρει πρωτοβουλίες για διεθνείς συνεργασίες απέναντι σε αυτή την κοινή απειλή.

Απόσπασμα από την ομιλία του ΥΕΘΑ Πανου Καμμενου στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015»

Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρεις συμβάσεις για υδρογονάνθρακες στη Δυτική Ελλάδα



«Είμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που εκκρεμούν, ενώ ως το τέλος του 2016 θα ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Οι περιοχές που εκκρεμούν στη Δυτική Ελλάδα είναι Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία καιΒορειοδυτική Πελοπόννησος. Σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας και Πρώτων Υλών, ο κ. Βερροιόπουλος τόνισε ότι «σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις από τον συγκεκριμένο τομέα». Παράλληλα όπως είπε γίνεται η προετοιμασία των επόμενων βημάτων στο χώρο της έρευνας με στόχο την εξασφάλιση μέγιστης συμμετοχής επενδυτών.

Για τον τομέα του φυσικού αερίου τόνισε ότι προχωρά ο διαχωρισμός των εταιριών εμπορίας από τα δίκτυα και ότι βασικούς στόχος της κυβέρνησης είναι η επέκταση των δικτύων τόσο στην Αττική και Θεσσαλονίκη όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.


Αναφερόμενος δε στις εξελίξεις στην ηλεκτρική ενέργεια υπογράμμισε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αγοράς και το νέο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές που διασφαλίζει, όπως τόνισε ο κ. Βερροιόπουλος , τη βιωσιμότητα της αγοράς "χωρίς να χαρατσώνουμε τον καταναλωτή μέσω του ΕΤΜΕΑΡ ".

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια, που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, ορθολογικό και σταθερό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές, σαφήνεια και προβλεψιμότητα στο επενδυτικό πλαίσιο, ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ώστε να λειτουργεί προς όφελος τόσο των προμηθευτών όσο και των καταναλωτών, ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς και προώθηση μεγάλων ενεργειακών έργων, με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

«Η χώρα μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, διαθέτει τα φυσικά πλεονεκτήματα για να διεκδικήσει μια θέση - κλειδί στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Η ενέργεια ανήκει στους κλάδους που οφείλουν να πρωταγωνιστήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων τα επόμενα χρόνια».

Πηγή www.insider.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρέμος στη Hurriyet: Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ



Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην τουρκική Hurriyet παραχώρησε ο Αντώνης Ρέμος, στην οποία αναφέρθηκε και στον Κεμάλ χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου.

Ο έλληνας τραγουδιστής βρέθηκε στην Αλικαρνασσό προκειμένου να παραχωρήσει την συνέντευξη στην Τουρκική εφημερίδα, όπου μάλιστα ο ίδιος προέρχεται από το Αϊβαλί.

«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής αναφερόμενος στον Τούρκο ηγέτη λέγοντας μάλιστα πως είναι περήφανοι και οι συχωριανοί του που από το ίδιο χωριό προέρχεται ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της Ιστορίας.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι και για εμάς;. Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ», ανέφερε στη συνέντευξή του ο Αντώνης Ρέμος.

Πηγή: www.iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαράματα η ώρα τρεις ο Στουρνάρας



Μαύρο χάραμα σηκώθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας για να πάρει το HOT DOC από το περίπτερο που αναφέρεται στον ίδιο και το πόσες φορές αποτράπηκαν έρευνες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με το οποίο η σύζυγός του υπέγραφε συμβάσεις παχυλών εισπράξεων.


Το ξέρουμε γιατί μας ενημέρωσαν πως άρχισε από τις 8 το πρωί να κάνει τηλεφωνήματα και να στέλνει μηνύματα για να μας διαψεύσουν.

Για να μην ταλαιπωρείται ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και μαθητής του Γιάννου Παπαντωνίου κοντά στον οποίο θήτευσε, δεν πρόκειται να μας διαψεύσει κανένας γιατί όσα γράφουμε είναι αλήθεια. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αποχωρήσει από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, την οποία δεν μπορεί να διοικεί, αφού δεν μπορεί να εγγυηθεί καμία ανεξάρτητη λειτουργία της από τη στιγμή που τέσσερις έρευνες που ξεκίνησαν για το ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ήταν Υπουργός και πολιτικός Προϊστάμενος των ελεγκτικών Αρχών, χάθηκαν.

Η μία από αυτές ήταν ονομαστική για τη γυναίκα του και το ΣΔΟΕ (του οποίου ήταν προϊστάμενος) ενημερώθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος.

Επειδή η γυναίκα του Τσάρου πρέπει να φαίνεται και τίμια, ο δε ίδιος ως Τσάρος να το αποδεικνύει κάθε μέρα, πρέπει για λόγους ηθικής να αποχωρήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πόσο μάλλον, όταν δεν διαθέτει ούτε τα προσόντα που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τους απλούς Διοικητές Τραπεζών.

Η Λούκα Κατσέλη, με ένα από τα καλύτερα βιογραφικά στην Οικονομία και τις Τράπεζες, αποχωρεί από την Εθνική Τράπεζα γιατί πολιτεύτηκε λίγα χρόνια πριν αναλάβει τη θέση και αυτό αποτελεί ασυμβίβαστο. Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν Υπουργός Οικονομικών. Συνεχίζει μάλιστα να πολιτεύεται με μυστικά δείπνα με το Σημίτη και φυσικά να αντιστρατεύεται την κυβέρνηση.

Ποιόν τελικώς βοηθά, την Οικονομία ή το φαντασιακό του ότι έτσι θα γίνει πρωθυπουργός ή (για να το διατυπώσω όπως του το είπε ο Πάγκαλος) θα πάψει να είναι υπάλληλος;


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη: Οffshore στις Μπαχάμες διηύθυνε η πρώην Επίτροπος Ανταγωνισμού της Κομισιόν

Η Νίλι Κρόες παραβίασε εν προκειμένω τον κώδικα δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού υπήρξε διευθύντρια της εν λόγω εταιρείας, ενόσω ήταν Επίτροπος (2004-2010) και δεν το γνωστοποίησε, κάτι το οποίο απαγορεύεται σε μέλη της

Εξωχώρια εταιρεία (offshore) στις Μπαχάμες διηύθυνε η Ολλανδή πρώην Επίτροπος Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Νίλι Κρόες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung (SZ),το οποίο αποτελεί συνέχεια των αποκαλύψεων των «Panama Papers».

Η Νίλι Κρόες ήταν διευθύντρια της εταιρείας Mint Holdings Limited, μεταξύ 2000 και 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας. Στη νέα λίστα, η οποία δημοσιεύεται από τη γερμανική εφημερίδα, περιλαμβάνονται και πολλοί άλλοι πολιτικοί.

Σύμφωνα με την SZ, μεταξύ 1990 και 2016, ιδρύθηκαν 175.888 εξωχώριες εταιρείες και ιδρύματα στις Μπαχάμες. Η ύπαρξη τέτοιων εταιρειών δεν απαγορεύεται, εφόσον δεν χρησιμοποιούνται όμως για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή δεν παραβιάζεται το καθήκον γνωστοποίησης, όπως στην περίπτωση της Ολλανδής Επιτρόπου.

Η Νίλι Κρόες παραβίασε εν προκειμένω τον κώδικα δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού υπήρξε διευθύντρια της εν λόγω εταιρείας, ενόσω ήταν Επίτροπος (2004-2010) και δεν το γνωστοποίησε, κάτι το οποίο απαγορεύεται σε μέλη της. Η Κρόες θα έπρεπε να είχε γνωστοποιήσει τη δραστηριότητά της αυτή, ακόμα και όταν παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας. Η ίδια δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι πρόκειται για «αβλεψία». Σύμφωνα με τον δικηγόρο της αναλαμβάνει «πλήρως την ευθύνη» και προτίθεται να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία συνεργάζεται με το δημοσιογραφικό δίκτυο ICIJ, θα δημοσιεύσει ταυτόχρονα με πολλές άλλες εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα το πόρισμα των συνεχιζόμενων ερευνών, ένα μέρος των οποίων αποκαλύφτηκε την περασμένη άνοιξη.

Μεταξύ των πολιτικών, οι οποίοι ενέχονται στο παγκόσμιο σκάνδαλο των εγγράφων του Παναμά, είναι ο πρώην Κολομβιανός υπουργός ορυκτού πλούτου Carlos Caballero Argáez, ο Καναδός υπουργός Οικονομικών William Francis Morneau και ο αντιπρόεδρος της Ανγκόλας Manuel Domingos Vicente, οι οποίοι φέρονται ως διευθυντές, γραμματείς ή πρόεδροι τέτοιων εταιρειών.

Στα νέα έγγραφα συμπεριλαμβάνεται επίσης η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις ITF, καθώς επίσης και 100 Γερμανοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Γκέοργκ Φράιχερ φον Βάλντενφελς.

Η εταιρεία της Ολλανδής Επιτρόπου ιδρύθηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, για μια συναλλαγή δισεκατομμυρίων με τον αμερικανικό όμιλο ενεργειακών εταιρειών Enron. Η συμφωνία όμως δεν έγινε τελικά. Λόγω του ότι η Νίκι Κρόες δεν το γνωστοποίησε στην Κομισιόν κινδυνεύει τώρα με διαγραφή της σύνταξής της, καθώς και άλλες «ποινές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Εκρηξη» στις εισπράξεις ΦΠΑ τον Αύγουστο



Υπερβάσεις που φτάνουν ακόμα και στα επίπεδα του 160%-170% (Μύκονος, Ρόδος) επί του μηνιαίου στόχου καταγράφουν τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ. Οι εντατικοί έλεγχοι και η αύξηση συντελεστή πίσω από την εικόνα.

Ο συνδυασμός εντατικών ελέγχων, λουκέτων, αλλά και αυξημένων συντελεστών οδήγησαν όπως φαίνεται σε εκρηκτική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ τον Αύγουστο στη νησιωτική Ελλάδα.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρηξη εισπράξεων ΦΠΑ στη Μύκονο, με υπέρβαση 170,1% σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του προϋπολογισμού και ακολουθούν στην τριάδα των πρωταθλητών η Ρόδος με υπέρβαση 165,6% και η Σαντορίνη με 114,4%.

Στη Ζάκυνθο καταγράφηκε υπέρβαση των εσόδων από ΦΠΑ έναντι του στόχου κατά 91,2%, στην Κέρκυρα κατά 78,6%, στα Χανιά 57,3%, στο Ηράκλειο51,7%.

Συνολικά οι εισπράξεις από ΦΠΑ τον Αύγουστο εμφανίζουν υπέρβαση 9,91% έναντι του μηνιαίου στόχου, συμβάλλοντας στην υπέρβαση κατά 62 εκατ. ευρώ που σημείωσαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον ίδιο μήνα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου τα έσοδα ΦΠΑ εμφανίζουν υπέρβαση 3,01% έναντι του στόχου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα προσωρινά στοιχεία οκταμήνου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών έδειξαν ότι καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα 3,756 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο έναντι στόχου πλεονάσματος 980 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό συνέβαλε η υπέρβαση του στόχου στα έσοδα τακτικού προϋπολογισμού (παρότι δεν προσμετρήθηκαν τα έσοδα της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ που μετατέθηκε για Σεπτέμβριο), που προαναφέρθηκε, και η δραματική συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών (2,5 δισ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό). Από την άλλη πλευρά, καταγράφηκε μεγάλη «τρύπα» (883 εκατ. ευρώ) στις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πηγή www.euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έχει υπεραξία το βοσκοτόπι - Δεν είναι Gida resort

Τι απαντά ο επιχειρηματίας για τις επίμαχες εκτάσεις στην Ιθάκη, που παραχωρήθηκαν στον εργολάβο Καλογρίτσα ως εγγύηση, προκειμένου να πάρει μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών - «Δεν είναι τσιφλίκι ούτε εκκλησιαστική περιουσία»

Απάντηση σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις επίμαχες εκτάσεις στην Ιθάκη, που δόθηκαν στον Γιάννη Καλογρίτσα, επιχειρεί να δώσει με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Σπύρος Καραμπάτσος, καταγγέλλοντας «συκοφαντική, ψευδή και χυδαία» επίθεση εναντίον του.

Πρόκειται, ως γνωστόν, για το γνωστό πλέον βοσκοτόπι, το οποίο χρησιμοποίησε ο εργολάβος κ. Καλογρίτσας ως εγγύηση, προκειμένου να λάβει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στον σχετικό διαγωνισμό.

Μεταξύ άλλων, ο Σπ. Καραμπάτσος αναφέρει ότι η ΑΓΥΙΑ ΑΕ λειτουργεί ανελλιπώς από το 1987 έως σήμερα και είναι ελληνική και όχι offshore εταιρεία.

Ως προς την ακίνητη περιουσία του στην Ιθάκη δηλώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική περιουσία, αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών, επί των οποίων δεν υπάρχει καμία διεκδικητική αγωγή, ούτε αξίωση.

Για τα πληρεξούσια αναφέρει ότι εξ αυτών «προκύπτουν τελεσίδικες, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση απαντήσεις για το εάν έχω απόλυτη εξουσία επί των ανωτέρω ακινήτων», ενώ ως προς την αξία τους υποστηρίζει, μεταξύ άλλων: «Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε οτι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη».

»Ακόμη κι αν κανείς αμφισβητούσε την εκτίμηση αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, που βασίζεται στο από 20ης Μαΐου του 2011 Valuation Report του τμήματος real estate, συστημικού πιστωτικού ιδρύματος θα πρέπει να απαντήσει στο ότι: Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Mετά την από πολλών ημερών άθλια, βάρβαρη, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ, ΨΕΥΔΗ και ΧΥΔΑΙΑ επίθεση εναντίον μου και κατά της εταιρείας μου, που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, προσφεύγω σήμερα στην δικαιοσύνη, για να προστατεύσω την τιμή της συζύγου μου και των παιδιών μου, και να αμυνθώ στην απόπειρα των οικονομικών κολοσσών που επιχειρούν -για δικά τους συμφέροντα και λόγους- να με αποδομήσουν ηθικά και εξοντώσουν επιχειρηματικά μέσω καθ’ ολοκληρίαν ψεμμάτων, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας.

Παραθέτω τα ακόλουθα:

1. Ως προς την Εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε.

1.1 Η επιχειρηματική μου παρουσία στην Ιθάκη αγγίζει ήδη τα 30 έτη, από την αγορά της πρώτης εκτάσεως εκ μέρους της ΑΓΥΙΑ ΑΕ το 1987 και συνεχίζεται ανελλιπώς έως σήμερα.

1.2 Είναι Ελληνική Α.Ε. και όχι OFFSHORE εταιρεία. Οι μόνοι μέτοχοι και μέλη του ΔΣ είναι τα μέλη της οικογενείας μου και εγώ, ο δε “επιχειρηματίας φάντασμα” κατοικεί με την οικογένειά του τα τελευταία είκοσι έτη στην ίδια διεύθυνση.

1.3 Η εταιρεία δημιουργήθηκε για την αγορά γης και την ανάπτυξή της και ΔΕΝ πραγματοποιεί άλλες εμπορικές πράξεις.

1.4 Οι όποιες αργοπορημένες δηλώσεις - δημοσιεύσεις κλπ που εμφανίζονται ως “κακουργήματα”, επισύρουν τα φοβερά πρόστιμα των 150€.

2. Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων.

2.1. Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μου στην Ιθάκη -παρά το μεγάλο της μέγεθος- δεν υπήρξε ποτέ τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική κλπ περιουσία, αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών.

2.2. Οι εκτάσεις αυτές ούτε γειτνιάζουν, ούτε υπάρχει πλησίον κρατική, δημοτική, εκκλησιαστική ή άλλη κοινόχρηστη ιδιοκτησία.

2.3. Παρ’ ότι έχω δεκάδες όμορους ιδιοκτήτες, τα 30 αυτά έτη, ΚΑΜΙΑ διεκδικητική αγωγή δεν εγέρθηκε εναντίον μου πλην μίας 4 στρεμμ. στην οποία η αντίδικος δεν έδωσε συνέχεια όταν το δικαστήριο διέταξε πραγματογνωμοσύνη.

2.4. ΚΑΜΙΑ οικονομική αξίωση δεν έχει απαιτηθεί από ΚΑΝΕΝΑ για τις πράξεις αυτές.

2.5. ΟΥΔΕΜΙΑ αξίωση έχει ΠΟΤΕ εγερθεί δικαστικά από τον Δήμο Ιθάκης.

2.6. Για την διάνοιξη της ιδιωτικής οδού εντός του κτήματος -την πόρτα του οποίου δείχνουν συνεχώς οι φωστήρες της αντικειμενικής δημοσιογραφίας- υποβλήθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες άδειες:

α. Δ/νσης Δασών Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

β. Άδεια από τις τρεις Δ/σεις Υπ. Πολιτισμού. (Κλασσικών, Βυζαντινών και Νεωτέρων μνημείων)

γ. Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Το κόστος μελετών και διάνοιξης καλύφθηκε βεβαίως εξ ολοκλήρου από εμάς.

3. Οι αθλιότητες περί ανυπάρκτων πληρεξουσίων νεκρών ανθρώπων.

3.1. Από την απλή ανάγνωση των πληρεξουσίων, από πτυχιούχο της νομικής, προκύπτουν τελεσίδικες, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση απαντήσεις για το εάν έχω ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία επί των ανωτέρω ακινήτων 3.000 στρεμμάτων από το έτος 2000.

3.2. Αίφνης, «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και δικηγόροι ενημερώνουν από τηλεοράσεως την κοινή γνώμη, ότι είμαι εφοδιασμένος με πληρεξούσια, των οποίων η ισχύς έχει παύσει, διότι οι εντολείς μου έχουν αποβιώσει. Είναι πρόδηλο ότι οι «δημοσιογράφοι» γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκρύπτουν.

3.3. Οι νομικοί όμως που εκφράζουν αβασάνιστα αστήρικτες και παραπλανητικές απόψεις, δεν έκαναν τον κόπο να αναγνώσουν προ της εμφανίσεώς τους στα κανάλια, τα πληρεξούσια αυτά. Διότι εάν το έκαναν, είναι ακόμη πιο πρόδηλο, ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνωρίζουν τι ορίζει ο νόμος περί ανέκκλητης πληρεξουσιότητας και περί μεταθανάτιας πληρεξουσιότητας. Καλό θα ήταν λοιπόν να μιλούν για πράγματα που γνωρίζουν.

4. Ως προς την αξία των επίμαχων εκτάσεων:

4.1. Δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε οτι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη.

4.2. Ακόμη κι αν κανείς αμφισβητούσε την εκτίμηση αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, που βασίζεται στο από 20ης Μαΐου του 2011 Valuation Report του τμήματος real estate, συστημικού πιστωτικού ιδρύματος θα πρέπει να απαντήσει στο ότι:

4.3. Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο.

Οι πανεπιστήμονες θα πρέπει να αμφισβητήσουν:

α. Την νομική επάρκεια του Νομικού Γραφείου που ήλεγξε για λογαρισμό του Δημοσίου την εγκυρότητα των τίτλων ιδιοκτησίας της γης.

β. Την νομική επάρκεια των υπηρεσιών του Δημοσίου για το ίδιο θέμα.

γ. Την ικανότητα του ανεξάρτητου αξιολογητή εκ μέρους του Δημοσίου για το Business Plan της εταιρείας.

δ. Την ικανότητα των υπηρεσιών του Fast Track για το ίδιο θέμα.

ε. Τέλος την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, το 2014, για πρόταση ένταξης του επενδυτικού σχεδίου ως Στρατηγική Επένδυση.

4.4. Σε κάθε περίπτωση, το να αμφισβητούν οι Έλληνες καναλάρχες και δημοσιογράφοι την αξία της έκτασης προβάλλοντας ως επιχείρημα την αξία κτήσης της έκτασης, που πραγματοποιήθηκε προ τριάντα ή τις αντικειμενικές αξίες προ δεκα ετών προκαλεί θυμηδία, διότι προφανώς είναι οι πρώτοι άνθρωποι που ΔΕΝ κατάλαβαν ότι οι αξίες της ακίνητης περιουσίας, καθώς τα χρόνια περνούν μεταβάλλονται και συνέργειες μπορούν να δημιουργήσουν θεαματικές υπεραξίες.

4.5. Επισημαίνω την δόλια σκοπιμότητα του σοβαροφανούς “ερευνητή” να εμφανίζει την αναπόσβεστη αξία του κτήματος στον ισολογισμό, μετά από 20 έτη κατοχής του, ως παραδοχή εκ μέρους μου της μικρής αξίας του.

5. Απάντηση στο ερώτημα “Για ποιο λόγο του το έδωσε”

Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

6. Επίλογος

Όλα όσα ανέφερα ανωτέρω με αφορούν κυρίως ως επιχειρηματία. Ως πολίτης όμως της χώρας αυτής, με αφορά η πραγματικότητα που βίωσε η οικογενειά μου και εγω προσωπικά, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι κανάλια και καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας ως δύναμη πυρός τους ασύστολα ψέμματα, να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την κοινή γνώμη. Διαπίστωσα, ότι οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να λοιδορείται και να συκοφαντείται μέχρις ισοπεδώσεως, χωρίς αιδώ, χωρίς όριο.

Οι υπαίτιοι όλης αυτής της προκλητικά ψευδούς και αήθους επίθεσης εναντίον μου, μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι, ότι θα κληθούν λίαν συντόμως στις αίθουσες των αρμόδιων Ελληνικών Δικαστηρίων: Εκεί όπου τα συμπεράσματα βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και που όταν αναδειχθεί η γελοιότητα των κατασκευασμένων ρεπορτάζ και των δήθεν στοιχείων τους θα αρχίσει ο συνήθης χορός “Συγγνώμη δεν ήξερα”.»


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάταξη της γραφειοκρατίας - Σε μία ημέρα η ίδρυση επιχείρησης


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Τετάρτη το σχέδιο νόμου «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων» το οποίο υπόσχεται με την Υπηρεσία Μίας Στάσης να μειώσει το χρόνο ίδρυσης επιχείρισης σε μία ημέρα. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις διατάξεις του σχεδίου νόμου, η Υπηρεσία Μίας Στάσης θα λειτουργεί από τα επιμελητήρια και εντός μίας ημέρας ή το αργότερο την επόμενη και εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχειών θα προχωρά στην ανακοίνωση σύστασης της εταιρείας.

Ακόμη, προβλέπεται ψηφιακή πλατφόρμα ώστε η σύσταση μιας εταιρείας να πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά ενώ προβλέπεται και γραμμάτιο ενιαίου κόστους σύστασης εταιρείας.

Για τη σύσταση μιας εταιρείας οι ενδιαφερόμενοι ιδρυτές ή το πρόσωπο που είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένο γι' αυτό θα προβαίνουν (με έγχαρτο ή ηλεκτρονικό τρόπο) στις παρακάτω ενέργειες:


  • Υποβάλλουν νομίμως υπογεγραμμένη αίτηση - εξουσιοδότηση προς την Υπηρεσία Μιας Στάσης για τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ενεργειών για τη σύσταση της εταιρείας και όλα τα απαραίτητα για το σκοπό αυτό στοιχεία ή/και έγγραφα.
  • Καταθέτουν νομίμως υπογεγραμμένα εταιρική σύμβαση/καταστατικό της εταιρείας.
  • Καταβάλλουν το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας και, όπου απαιτείται, το τέλος υπέρ Επιτροπής Ανταγωνισμού.   
Αυθημερόν ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα και μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών που προβλέπονται, η Υπηρεσία Μιας Στάσης υποχρεούται να προβεί:


  • σε έλεγχο της αίτησης καταχώρισης ως προς τη νομιμοποίηση του αιτούντος και την πληρότητα των υποβαλλόμενων από αυτόν στοιχείων και εγγράφων καθώς και σε έλεγχο της εταιρικής σύμβασης/καταστατικού ως προς τα στοιχεία που δύνανται να επιφέρουν ακυρότητα της εταιρίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  • σε προέλεγχο της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου και στη χορήγηση έγκρισης χρήσης αυτών, μέσω της πρόσβασης στο Γενικό Ευρετήριο Επωνυμιών. Εφόσον η προτεινόμενη επωνυμία προσκρούει σε προγενέστερη καταχώριση, η Υπηρεσία Μιας Στάσης ενημερώνει τους ενδιαφερομένους και εφαρμόζεται η προβλεπόμενη διαδικασία
  • στη χορήγηση απόδειξης καταβολής του Γραμματίου Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας και, όπου απαιτείται, του τέλους υπέρ Επιτροπής Ανταγωνισμού.
  • στην αποστολή ανακοίνωσης για τη σύσταση της εταιρείας καθώς και για τα στοιχεία των εταίρων, μελών ΔΣ και διαχειριστών αυτής στους οικείους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.
  • στη δημιουργία φακέλου και μερίδας της εταιρείας στο Γ.Ε.ΜΗ. και στη χορήγηση αριθμού Γ.Ε.ΜΗ., Κωδικού Αριθμού Καταχώρισης της σύστασης και ζεύγους κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της Εταιρείας στον διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ.
  • στις απαραίτητες ενέργειες, μέσω πρόσβασης στα οικεία ηλεκτρονικά αρχεία, για την εγγραφή στο φορολογικό Μητρώο και την απόδοση Α.Φ.Μ. της εταιρείας
  • στις απαραίτητες ενέργειες, μέσω παροχής πρόσβασης στα οικεία ηλεκτρονικά αρχεία, για την χορήγηση κλειδαρίθμου TAXIS στην Εταιρεία
  • στην αποστολή ηλεκτρονικά ανακοίνωσης για τη σύσταση της εταιρείας καθώς και για τα στοιχεία των εταίρων αυτής στους οικείους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης
  • στην εγγραφή της εταιρείας στο μητρώο του αρμόδιου επιμελητηρίου
  • στην κατανομή του εισπραττόμενου Γραμματίου Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας στους φορείς που, κατά τις κείμενες διατάξεις, είναι δικαιούχοι και, όπου απαιτείται, στην απόδοση του τέλους υπέρ Επιτροπής Ανταγωνισμού σε αυτή.
  • στην έκδοση ψηφιακά υπογεγραμμένων αντιγράφων των εταιρικής σύμβασης/καταστατικού και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας.
  • Εάν από τον έλεγχο της Υπηρεσίας Μίας Στάσης προκύψει ότι η αίτηση, τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά ή η εταιρική σύμβαση/καταστατικό δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, μέσω τηλεομοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να προβούν εγγράφως στις αναγκαίες διευκρινίσεις, διορθώσεις ή συμπληρώσεις μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από τη λήψη της σχετικής πρόσκλησης. Αν η προθεσμία των πέντε εργάσιμων ημερών παρέλθει άπρακτη ή τα στοιχεία, παρά την εμπρόθεσμη υποβολή τους, εξακολουθούν να μην πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, η σύσταση της Εταιρείας δεν καταχωρίζεται στο Γ.Ε.ΜΗ.Το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας περιλαμβάνει το τέλος καταχώρισης Γ.Ε.ΜΗ., και το τέλος ελέγχου επωνυμίας και διακριτικού τίτλου σε πανελλήνιο επίπεδο, και το ποσό αποδίδεται ανταποδοτικά στην Υπηρεσία Μιας Στάσεως.

Το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας καταβάλλεται υποχρεωτικά από τους συμβαλλομένους στην Υπηρεσία Μιας Στάσης, άπαξ, κατά το στάδιο της σύστασης εταιρείας και σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται:

α) η αμοιβή του συμβολαιογράφου και η αμοιβή του δικηγόρου, όπου απαιτείται, και
β) το παράβολο υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου απαιτείται.

Σε περίπτωση που η σύσταση της εταιρείας δεν ολοκληρωθεί για λόγους που ανάγονται στο πρόσωπο των ενδιαφερομένων ιδρυτών και δεν καταχωρισθεί στο Γ.Ε.ΜΗ, το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας δεν επιστρέφεται.

Σε περίπτωση που η σύσταση της Εταιρείας δεν ολοκληρωθεί για λόγους που ανάγονται στην αρμόδια Υπηρεσία μίας Στάσης και δεν καταχωρισθεί στο Γ.Ε.ΜΗ, το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας επιστρέφεται.

Σε περίπτωση που η σύσταση της εταιρείας γίνει μέσω της e-ΥΜΣ το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης ορίζεται στο 30% του προβλεπομένου και αποδίδεται απευθείας στον κρατικό προϋπολογισμό ενώ σημειώνεται ότι το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης της e-ΥΜΣ δεν οφείλεται για όσες συστάσεις γίνουν μέσω e-ΥΜΣ εντός του πρώτου έτους από τη θέση σε ισχύ του νόμου.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη ισχύος του νόμου καταργείται το παράβολο προελέγχου επωνυμίας στο οικείο επιμελητήριο κατά τη σύσταση εταιρείας.

Πηγή www.tovima.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....