Διυλιστήριο: 10/19/13
ροη αναρτησεων

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

“ράκος αποκαθημένης”….

Πριν κάποια χρόνια. Συνταξιδεύαμε με λεωφορείο από Αθήνα για  Αγρίνιο. Και, σαν με είδε παπά, άρχισε να απαγγέλλει τον «Ύμνο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου.

 -Είστε εκπαιδευτικός; τον ρώτησα. Μια και έμοιαζε με παραδοσιακό δάσκαλο, απ’ αυτούς, που συνηθίζουν, στα χωριά, να κάνουν και τους ιεροψάλτες.

-Όχι, μου αποκρίθηκε, είμαι εισαγγελέας!

-«Στον ουρανό σε ζήταγα και στη γη σε βρήκα»! του είπα.

-Και πώς έτσι; με ρώτησε αιφνιδιασμένος. Μήπως έχεις προηγούμενα με κάποιον εισαγγελέα;

-Όχι! Απλά θα ήθελα, αν έχετε την καλοσύνη, να συζητήσουμε κάποιες απορίες, που έχω, σχετικά με τους δικαστικούς λειτουργούς.

-Ευχαρίστως, μου αποκρίθηκε, αν και δεν έδειχνε να νιώθει και τόσο ευχαριστημένος.

-Πρώτα-πρώτα δεν μπορώ, του είπα, να καταλάβω, ποια μπορεί να είναι η σχέση σας με τη δικαιοσύνη.

-Μα είμαστε ακριβώς αυτοί, που υπηρετούμε τη δικαιοσύνη!

-Κι όμως φοβούμαι μήπως ισχύει και στην περίπτωσή σας το «πάσα η δικαιοσύνη υμών ως ράκος αποκαθημένης(= όλη σας η δικαιοσύνη είναι ένα κουρελόπανο)», όπως λέει ο προφήτης Ησαΐας, σχετικά με την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

-Δεν σας καταλαβαίνω.

-Πρώτα-πρώτα οι νόμοι, με βάση τους οποίους δικάζετε, είναι, σε ένα μεγάλο ποσοστό, άδικοι. «Κατ’ εικόνα και ομοίωση» της εκάστοτε άρχουσας τάξης: Οι βασιλιάδες νομοθετούσαν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Οι φεουδάρχες ομοίως. Και οι τωρινοί τσιφλικάδες, οι βουλευτάδες με την λοιπή άρχουσα αναρχία νομοθετούν κι αυτοί σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. 
Και είναι και το άλλο: Την ηγεσία των λειτουργών της Δικαιοσύνης την επιβάλλει η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία. Που ασφαλώς επιλέγει τους «ημέτερους». Και ακόμη είναι και το σκάνδαλο της προνομιακής σας μισθοδοσίας. Το οποίο σας καθιστά εκ προϋποθέσεως άδικους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Συνεπώς, για ποια δικαιοσύνη να μιλάμε;

-Σχετικά με τα δύο πρώτα-τη νομοθεσία, δηλαδή, και την ηγεσία της Δικαιοσύνης-συμφωνώ μαζί σας, είπε ο εισαγγελέας. Όμως  γι’ αυτά δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία, που μας τα επιβάλλει. Θα διαφωνήσω όμως σχετικά με την προνομιακή μισθοδοσία. Η οποία έχει σκοπό να καθιστά τους δικαστικούς λειτουργούς απρόσβλητους από δωροδοκίες.

-Κι όμως, του είπα, στην πραγματικότητα η προνομιακή μισθοδοσία κάνει το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό, που φαίνεται ότι θέλει να αποτρέψει. Γιατί, σε τελική ανάλυση, δωροδοκεί, με την προνομιακή μισθοδοσία, για λογαριασμό της, τους δικαστικούς λειτουργούς. Και γι’ αυτό παρατηρούμε ότι κάθε φορά, που οι εξουσιαστές είναι αντιμέτωποι με το προλεταριάτο, οι δικαστικοί λειτουργοί αλληθωρίζουν, κατά κανόνα, προς την πλευρά της άρχουσας αναρχίας.

Και, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, ο εισαγγελέας συμφώνησε μαζί μου.
Βέβαια την εποχή εκείνη δεν ήταν τόσο διαφανής ο ρόλος του εφιαλτοκρατικού και κλεπτοκρατικού τόξου, που ρημάζει τη χώρα μας. Και που, στις μέρες μας, προσπαθεί να μασκαρευτεί με την προβιά του συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να αποκρύψει απ’  το λαό το ειδεχθές φασιστικό και εγκληματικό του πρόσωπο.

Ούτε ήταν τόσο απροκάλυπτη η πολύτροπη διαπλοκή της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας με την τέταρτη εξουσία των ΜΜΕ. Πάνω απ’ τα τανκς της οποίας κάποια ντόπερμαν της δημοσιοκαφρίλας βρυχώνται και ουρλιάζουν, προκειμένου να τρομοκρατήσουν όχι μόνο το λαό, αλλά ακόμη και οποιονδήποτε άλλον διανοηθεί να διαφωνήσει με το ολοκληρωτικό τους καθεστώς. Φαινόμενο, που ζούμε τώρα, σε όλη την αποκρουστική του μεγαλοπρέπεια.

Οπότε δεν διστάζουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να πουν ότι όσοι τολμούν να μιλούν για αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές ενέργειες της μνημονιακής εξουσίας είναι πλυντήρια εγκληματικών οργανώσεων. Όταν αυτοί οι ίδιοι λειτουργούν ως πλυντήρια, που πλένουν, ακατάπαυστα, τους βρώμικους εκπροσώπους των πλέον εφιαλτικών και δολοφονικών οργανώσεων, που είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τα ΜΜΕ έχουν ρόλο προφητικό και πρωταρχικό καθήκον τους είναι να καταπιάνονται με τα προβλήματα του λαού. Αλλά συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση ο, τι και με τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Δεδομένου ότι τα ΜΜΕ είναι στα χέρια των σύγχρονων τσιφλικάδων (μεγαλοεργολάβων, πετρελαιάδων, κλπ). Οι οποίοι «αποφασίζουν και διατάσσουν» να λένε αυτά, που συμφέρουν σ’ αυτούς και όχι στο λαό. Έστω κι αν υποκριτικά παρουσιάζονται να μιλούν εξ ονόματος του λαού.

Που σημαίνει ότι δεν είναι απλά και μόνο τα ανήθικα ηθικά στηρίγματα των μνημονιακών κομμάτων και κυβερνήσεων, που κατάντησαν «ράκος αποκαθημένης», αλλά συνιστούν τηλεχούντα, κάθετα εχθρική εναντίον του λαού. Που ενεργεί πάντα σύμφωνα με τα προστάγματα των σιωνιστών τοκογλύφων και των ναζί επικυριάρχων. Των οποίων οι από καθέδρας αποφαινόμενοι Δαλάι Λάμα άγουν και φέρουν, όχι μόνο το κοπάδι του λαού, αλλά και τις πολιτικές, εκκλησιαστικές και λοιπές μαριονέτες του κατεστημένου.

Η μόνη αχτίδα φωτός, στο σκοτεινό αδιέξοδο της προδοτικής αυτής κουρελαρίας, φαίνεται να είναι η στάση κάποιων, ελάχιστων, Τερτσέτηδων και Πολυζωίδηδων. Νομικών και δικαστικών λειτουργών. Οι οποίοι φαίνονται να διαθέτουν ακόμη κάποια ζώπυρα ευψυχίας. Και δεν κατάντησαν και αυτοί-κατ’ εικόνα και ομοίωση του κατεστημένου- «ράκος αποκαθημένης».
Αφού κατορθώνουν, παρόλα τα πλοκάμια της ξεπουλημένης νομοθετικής, εκτελεστικής και μιντιακής εξουσίας, να διατηρούν άγρυπνη και αδούλωτη τη συνείδησή τους.


www.diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο νηστικός...εκλογές ονειρεύεται..

Κι ο αντιμνημονιακός επίσης..
Γι αυτό και δεν θα γίνουν! 
Άλλωστε τούτη η κυβέρνηση δεν είναι εδώ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού, αλλά για το ακριβώς αντίθετο:
Ό,τι θα μπορούσε να ωφελήσει τον λαό, παρακάμπτεται και αποφεύγεται..

ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ, Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ !
Και φυσικά η τρόϊκα δεν θέλει εκλογές.
Δεν θέλουν οι τοκογλύφοι που εξουσιάζουν πραγματικά την χώρα, να ρισκάρουν να βρεθούν προ εκπλήξεως!
Τους βολεύει απόλυτα αυτή η κυβέρνηση των εξωνημένων υποχειρίων τους.Η κυβέρνηση ενός απολύτως σκυφτού, πολιτικά αγράμματου πρωθυπουργού, κι ενός εν δυνάμει υπόδικου αντιπροέδρου!


Και προφανώς ούτε ο ''πρωθυπουργός'', ούτε πολύ περισσότερο ο αντιπρόεδρος θα ήθελαν να προσφύγουν στην κρίση του λαού..
..γνωρίζοντας πως θα' ναι γι αυτούς ο δρόμος προς την χωματερή της Ιστορίας, όπου και ανήκουν!

Αν κάτι έχουν αναπτυγμένο αυτές οι απίθανες πολιτικές λάμιες δεν είναι βεβαίως ούτε η αξιοπρέπεια, ούτε η τσίπα, ούτε η αγάπη για την πατρίδα τους, παρά μόνον το αίσθημα αυτοσυντήρησης!

Γι αυτό ας μην  ελπίζουμε σε μία οικειοθελή ''πτώση'' τους και προσφυγή σε αυτοκτονικές γι αυτούς εκλογές.

Μόνον ο ίδιος ο λαός με δυναμική και συνεχή αντίδραση μπορεί να τους εξαναγκάσει!
Να τους εξαναγκάσουμε λοιπόν!

Έτσι κι αλλοιώς η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον γκρεμό!
Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι..
..να τους πετάξουμε μέσα!..


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η τελευταία συνέντευξη του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Λάμπρος: ίσως να μην ξανασυναντηθούμε...

σχόλιο Γ.Θ : Εμείς να ευχόμαστε να ανταμώσουμε ξανά.
Η προσευχή μας και ο πνευματικός μας αγώνας να δώσει το δικαίωμα στο Κύριο της ζωής και του θανάτου να σώσει όλα τα αδέρφια μας και εμάς τους ίδιους. Να ανταμώσουμε ξανά και παντοτινά στην Ποθεινή Πατρίδα της Αιωνιότητας. Στην αγκαλιά του Κύριού μας και Θεού μας.
 


Στις 5  Ιουνίου 1985 δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Εικόνες ( τεύχος 31 ) οι εντυπώσεις μου από τη συνάντησή μου με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στο σπίτι του στη Βάρκιζα. Εντελώς άφωνος, από δυο εμφράγματα, είχε αποσυρθεί από το θέατρο και τον κόσμο δυο χρόνια. Μετά λίγες εβδομάδες ο δημοφιλής  καλλιτέχνης έφυγε για πάντα... Δίπλα, η τελευταία του φωτογραφία

αποσπάσματα:

Εδώ και δυο χρόνια ένας άνθρωπος μένει έγκλειστος στον ίδιο τον εαυτό του...Πρόκειται για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, που απομονωμένος σ΄ενα διαμέρισμα στη Βάρκιζα,με τη γυναίκα του Φιλιώ, δεν θέλει να μιλήσει με κανένα, αποφεύγει να διαβάσει εφημερίδα και να δει τηλεόραση – εκτός από τα αθλητικά – και με πείσμα έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον έξω κόσμο... 
Έγκλειστος ποιός; Ο Λάμπρος που όταν βρισκότανε σε αέναη κίνηση, έσφυζε από ζωή πάνω στη σκηνή του θεάτρου, μπροστά στα φώτα και τις κάμερες, ανάμεσα στους φίλους και τις θαυμάστριες, στον ανώνυμο κόσμο που τον λάτρευε...

Τώρα δεν μιλάει σε κανένα, παρά μόνο στη γυναίκα του Φιλιώ και στο γιό του Δημήτρη, όταν έρχεται να τον δει... Οι κουβέντες του οι απαραίτητες, συνοδευόμενες από νοήματα...Ναί – Όχι – Νερό... Λέξεις συντήρησης, απομόνωσης και γαλήνης, της σιωπής...
... « Στο διάβολο », λέει ο Λάμπρος. Είναι η μόνη φράση που βγαίνει πεντακάθαρα από το στόμα του...Και μετά γράφει στο χαρτί, με το αριστερό του χέρι, τρεις συγκλονιστικές λέξεις: «γιατί σε μένα;»...

Όταν τον είδα, βρισκόταν ανακαθιστός στο κρεβάτι του με φανελίτσα και σλιπάκι. Άντρακλας. Απαράλλαχτος όπως πριν 25 χρόνια, που έπαιζε τερματοφύλακας στην ομάδα των ηθοποιών κατά των δημοσιογράφων...

-Γειά σου παιχταρά τερματοφύλακα, του είπα, έσκυψα και τον φίλησα.

Το βλέμμα του καρφώθηκε σαν μαχαιριά στα μάτια μου. Και τα δικά του, τα καταγάλανα, βουρκώσανε... Είμαι σίγουρος πως χάρηκε που τον είπα παιχταρά, παρά να τον εξυμνούσα ως ηθοποιό ή ως δον ζουάν ή ως ρέκορντμαν ακροαματικότητας στη τηλεόραση, αφού ως «Λαμπρούκος» είχε πλησιάσει το εκατό τα εκατό!

...Κι΄όταν κάποιοι θαυμαστές περνάνε κάτω από τη βεράντα του στο πρώτο όροφο    και τον γνωρίζουν, αυτός τους γνέφει με το σήμα της νίκης... Γιατί ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, αν και κλεισμένος σιωπηλά στον εαυτό του, ξέρει πως έχει νικήσει όλα τα ανθρώπινα πάθη...Τον εγωισμό, την αλαζονεία, την απληστία και τόσα άλλα...
(στη φωτο, ο Λάμπρος με τη Τζένη Καρέζη,
 με θαυμάστρια και θαυμαστή, στο διαγωνισμό του περιοδικού ΠΡΩΤΟ.
 Ο ρεπόρτερ τους λέει, σε δυό λεπτά, τελεώσαμε.) 
... Βουβός αλλά χαμογελαστός...Του μιλούσα και μου έγραφε στο μπλοκάκι...

- Θα ξανάρθω, του είπα.

Με κοίταξε κατάματα και έγραψε στο χαρτί " ίσως να μη ξανασυναντηθούμε..."

Φεύγοντας, είχα την εντύπωση ότι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν άντεχε βουβός, απομονωμένος από τον κόσμο... Ήθελε να φύγει, για να τον θυμούνται όπως ήταν στη ζωή, στη σκηνή και να μη σχολιάζουν με θλίψη ότι είχε χάσει τη φωνή του, την ενεργητικότητά του, έγκλειστος σε ένα σπίτι μακριά από το θέατρο και το στούντιο... Η εντύπωση έγινε πεποίθηση, όταν θυμήθηκα ότι την τελευταία του γραφή στο χαρτάκι, την έσκισε με νευρικότητα σε κομματάκια...


Αντιγράφω από το ημερολόγιό του, που μου έδωσε:

...( μετά από μεγάλες λόρδες στο Παρίσι ) βρίσκω δουλειά ως φωτομοντέλο σε διαφημίσεις των "Πεζό" και "Φίλιπς" και κυρίως του μεγαλύτερου ράφτη του Παρισιού, του Κριντ κι΄άρχισα να κερδίζω χρήματα...Έπαιρνα 200 φράγκα τη φωτογραφία κι΄έτσι μπόρεσα να ανανεώσω τη γκαρνταρόμπα μου και να γνωρίσω καλύτερο κόσμο του "Μον Παρνάς". Δεν θα ξεχάσω ένα βράδυ, που με μιά συντροφιά φίλων γνώρισα την Έντιθ Πιάφ. Τραγουδούσε στις αυλές των λαικών πολυκατοικιών, ήταν τύπος της γειτονιάς κι΄όλοι την φώναζαν "λα μομ Πιάφ", δηλαδή η μούμια Πιάφ...Εκείνο το βράδυ ο Ανρί Γκαρά, διάσημος τότε, της έδωσε ένα γερό φιλοδώρημα. Πριν λίγο καιρό, ενώ οι δίσκοι της Πιάφ πουλιόνταν σε όλο τον κόσμο, ο Γκαρά, ο μεγάλος γόης της εποχής του, αυτοκτονούσε πάμπτωχος και ξεχασμένος από τους πάντες...


Στρατιώτης το 1940

Τερματοφύλακας στην ομάδα ηθοποιών.
Έχει χάσει τη φωνή του, αλλά ελπίζει μάταια ότι θα την ξαναβρεί... 

Λίγο νερό ρε παιδιά - Λάμπρος Κωνσταντάρας  


Πηγή. To είδα εδώ.

www.diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στενογράφος άρχισε να ουρλιάζει από το βήμα του Κογκρέσου για Μασόνους που κυβερνούν τις ΗΠΑ!

Επεισοδιακή ήταν η κρίσιμη ψηφοφορία στις ΗΠΑ για την αύξηση του ορίου του αμερικάνικου χρέους.

Προς το τέλος της ψηφοφορίας, η στενογράφος Dianne Reidy ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να μιλάει για το Θεό, τους Ελευθερομασόνους, υποστηρίζοντας ότι το κράτος δεν μπορεί να υπηρετεί δύο αφέντες!

Οι παριστάμενοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την ηρεμήσουν και τελικά η ασφάλεια του κτιρίου ανέλαβε δράση και την έβγαλε από την αίθουσα.

«Δεν θα γελοιοποιηθεί. Δεν θα γελοιοποιηθεί. Μην με ακουμπάτε. Δεν θα γελοιοποιηθεί», ακούστηκε να φωνάζει η γυναίκα.

«Η μεγαλύτερη εξαπάτηση εδώ μέσα είναι αυτό δεν είναι ένα έθνος υπό το θεό. Ποτέ δεν ήταν. Και αν ήταν δεν θα μπορούσε να παραμείνει. Το Σύνταγμα δεν θα είχε συνταχθεί από τους μασόνους. Αυτοί είναι εναντίον του θεού. Δεν μπορείς να υπηρετείς δύο αφέντες. Δοξάστε το θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό».

Δείτε το βίντεο…

Πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα «κόκκινα» δάνεια πνίγουν την οικονομία

Η εξαετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή επίπεδα τα «κόκκινα» δάνεια και στην αγορά επικρατεί έντονη ανησυχία.
Από τη μία πλευρά υπονομεύονται τα θεμέλια των τραπεζών, ενώ από την άλλη όλο και περισσότεροι δανειολήπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων.
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ δείχνουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος:
Τα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που εκτιμάται ότι βρίσκονται «στο κόκκινο» αγγίζουν το 75%, δηλαδή τρεις στους τέσσερις δανειολήπτες αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
Στις πιστωτικές κάρτες, εκτιμάται ότι βρίσκεται σε καθυστέρηση το 15%. Στα καταναλωτικά, το ποσοστό των δανείων στα οποία εμφανίζεται καθυστέρηση στις πληρωμές έχει εκτοξευθεί στο 65%, έναντι 10% πριν από δυόμισι χρόνια.
Σε απόλυτα μεγέθη, τα δάνεια που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση ανέρχονται στα 65 δισ. ευρώ, ενώ σε προσωρινή δυσκολία εξυπηρέτησης βρίσκονται δάνεια ύψους τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ. Η μέση οφειλή ανά δανειολήπτη ξεπερνά τις 94.000 ευρώ!
Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν όσοι πολίτες έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008, ενώ, όπως τονίζουν οι καταναλωτικές οργανώσεις, αν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, τότε είναι πολύ πιθανό ακολουθήσει «τσουνάμι πλειστηριασμών».
Απαιτούνται νέες ρυθμίσεις
Αν και οι τράπεζες έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στην αναδιάρθρωση των δανείων με ευνοϊκούς όρους, στην αγορά πιστεύουν ότι χρειάζεται ένα συνολικό πακέτο ρυθμίσεων που δεν θα αφορά μόνο τους ιδιώτες αλλά και τις επιχειρήσεις.
Οδηγός ίσως είναι οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδα για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα δέχονται επιμήκυνση των δανείων έως 10 έτη, χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου και, έτσι, θα επιτυγχάνεται μία σημαντική μείωση στη μηνιαία δόση. Η μείωση αγγίζει έως και το 50% και το ύψος της καθορίζεται από τον χρόνο χορήγησης του δανείου.
.
Τα δάνεια αυτά ήταν 15ετούς διάρκειας, χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον -τέως- ΟΕΚ τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ για τα πρώτα 9 έτη. Τα τελευταία δάνεια αυτού του προγράμματος χορηγήθηκαν το 2011.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....