Διυλιστήριο: 01/07/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Οι επικυρίαρχοι θέλουν τους αλλόθρησκους λαούς εχθρούς.

Μουσουλμάνοι Αιγύπτιοι έχουν κάνει κύκλο για να προστατέψουν μια καθολική εκκλησία, κάτω από την απειλή επιθέσεων εξστρεμιστικών ομάδων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Με εργαλείο τη θρησκεία διέλυσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη Γιουγκοσλαβία. Και με τον ίδιο τρόπο πήγαν να μετατρέψουν την Αίγυπτο σε ισλαμικό κράτος. 

Είναι πολύ βολικό εργαλείο γι' αυτό φροντίζουν να διατηρούν το μίσος ζωντανό ώστε να το χρησιμοποιούν κατά βούληση. 

Στην Αίγυπτο η συνεργασία της μειονότητας των Χριστιανών με την πλειοψηφία των Μουσουλμάνων ... έριξε τη δήθεν Μουσουλμανική Αδελφότητα που δημιούργησαν οι σιωνιστές για δικό τους συμφέρον. 

To ίδιο και στη Συρία. Οι δήθεν μουσουλμάνοι της ISIS σκοτώνουν συστηματικά τους πραγματικούς μουσουλμάνους της Συρίας. 


Θέλει προσοχή δηλαδή να μην τσουβαλιάζουμε τους δολοφόνους που παριστάνουν τους Μουσουλμάνους με τους πραγματικούς Μουσουλμάνους αναλογιζόμενοι τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι δήθεν Χριστιανοί δολοφόνοι του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή.

Σ.Σ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί ψηφίζω «ΠΑΣΟΚ»

Το Πασοκ το ψηφίζω για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτα –πρώτα έχει πράσινο χρώμα και εγώ είμαι βάζελος…είχε Γιωργάκη Παπανδρέου που όταν ποδηλατούσε διασκέδαζες... είχε (και έχει) πολλές πουτάνες και γαμάμε ανεξέλεγκτα… είχε (και έχει) πολλούς μαλάκες που δεν γαμάνε και έτσι γαμάμε εμείς… 

Στο πασοκ έχεις μέλλον… έχεις προοπτικές… αρκεί να είσαι μπίζνεσμαν και όχι κολλημένος με το σταυρό στο χέρι… άμα είσαι τέτοιος πάει το έχασες το παιχνίδι… Tο πασοκ θέλει λίγη πουστίτσα, λίγη λαμογιά... το πασοκ θέλει να έχεις υψηλούς στόχους. Άμα είσαι από τους άλλους… άστο… γίνε καλύτερα φορτηγατζής.

Το πασοκ το ψηφίζω γιατί με το πασοκ εγώ έκανα λεφτά! Ότι μπίζνα υπήρχε ήμουν μέσα… έπαιρνα τη μιζούλα μου κι ούτε γάτα ούτε ζημιά… 

Ούτε ποτέ να με ενοχλήσει κάποιος τύπου: «πάμε στον εισαγγελέα μωρή κουφάλα…» Και να πήγαινα τι θα γινόταν ;… αφού κι αυτός δικός μας ήταν… εμείς τον συντηρούσαμε… Έτσι λοιπόν ζούσα μια χαρά επί πασοκ…
 
Θυμάμαι - μια και το ‘φερε η κουβέντα – τι ωραία περνούσαμε επι Κωσκοτά… αφού τα λεφτά τα πηγαινοφέρναμε με ζεμπίλια να φανταστείτε… Μπαίναμε σε φούρνο να πάρουμε μια τυρόπιτα κι αγοράζαμε το φούρνο μαζί με τη φουρνάρισσα… Λεφτά με ουρά! Οχι πειναλέους σαν τους Νεοδημοκράτες… Άλλη αρχοντιά το πασοκ … ήξερε πώς να ¨τρουπώνει¨… πώς να το κάνει … το είχε σπουδάσει βρε παιδί μου… έχει άλλο κόμμα Λαλιώτη ας πούμε; Όχι !... είδατε; …

Η το άλλο… με το καλαμπόκι… εκεί να δεις χρήμα… ταΐζαμε μέχρι τις πάπιες στον Εθνικό Κήπο… μετά μπλεχτήκαμε με την ΕΤΒΑ και την Αγροτική Ασφαλιστική και αποταμιεύσαμε αρκετά φράγκα… Ηταν κι ο Κωστάκης ο Ζώρας τότε γραμματέας στο Υπουργικό συμβούλιο - κολλητός φίλος - και ότι θέλαμε το υπέγραφε… 

Μετά επενδύσαμε στην ΑΓΡΕΞ … (α ρε μεγάλε Μένιο Κουτσόγιωργα… Άρχοντα!) και φτιάξαμε ένα καλό κομπόδεμα, αλλά ήρθε εκείνος ο μαλάκας ο Πόπωτας και μας έκανε λίγο μπάχαλο τότε αλλά οκ… πεινασμένο παιδί ήταν το στηρίξαμε… και τον χώσαμε και στην υπόθεση του σιταριού! Αυτός ήθελε επίμονα να μπει στην μπίζνα της ΕΒΟ αλλά ο Μένιος είχε αντιρρήσεις γιατί ήθελε να χώσει κάποιον δικό του και έτσι τσάκισε η μπίζνα… τότε είχαμε και το τρέξιμο με το Εθνικό Κτηματολόγιο και που μυαλό για άλλα… ήταν κι ο Λαλιώτης στη μέση… μούγκα εμείς! 

Κι ενώ όλα πήγαιναν ρολόι σκάει μια υπόθεση με τον Στέγκο και τον Πάχτα στο «Πόρτο Καρράς»… Εκεί δεν το κρύβω θορυβηθήκαμε λιγάκι… είχε αρχίσει κι ο κόσμος να μιλάει γιατί ο Σημίτης τότε κέρασε γιαούρτια 100 εκατομμυρίων δραχμών (και του είχαμε πει του μαλάκα… πάρε ρε γιαούρτι από μια στάνη να σου έρθει πιο φτηνά …τίποτα αυτός!) και έτσι έγινε λίγο σούσουρο μπορώ να πω. 

Αλλά τα πολλά λεφτά τα βγάλαμε πιο μετά… όταν ο Βερελής σούταρε την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και όταν έγινε το τσαφ στο Χρηματιστήριο… Εμείς το ξέραμε από πριν και τα είχαμε συμφωνήσει με την «ακρόπολη» χρηματιστηριακή και βγάλαμε τότε θυμάμαι λεφτά με ουρά! Κάνουμε κι ένα μπραφ με την Siemens (ας είναι καλά εκείνο το άγιο παιδί ο Τσουκάτος που είχε όλα τα κονέ) βγάλαμε και κάτι φράγκα (αφορολόγητα ) από την «Επιχείρηση Ζορμπάς» (ο θεός να έχει καλά τον Γιώργο Ανωμερίτη όπου και να’ναι ο καλός μου) και στανιάραμε λίγο, γιατί είχαμε βλέπεις και πολλά έξοδα… Γκόμενες, ταξίδια, ταίζματα σε διαφόρους, κόκες παρτάκια, γιοτ, ακριβά αυτοκίνητα, πισίνες …πολλά… πολλά έξοδα… Έπειτα είχαμε να συντηρήσουμε και τους πρώην συνεργάτες μας… Να κάτι στον Μαντέλη … να κάτι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου… να κάτι στα παιδιά της ΠΥΡΚΑΛ… κάτι στον Παπαδόπουλο της «εταιρίας δολοφόνων» (δικό μας παιδί ήταν κι αυτό τι… να το πετάξουμε;… ) κάτι, σε κάτι mirage που δεν πετάγανε … κάτι στα torM1…κάτι για τους s-300… στεγνώσαμε! Έτρωγε βλέπεις πολύς κόσμος από μας... 

Μετά, έσκασαν τα Ίμια και ταραχτήκαμε λίγο, αλλά ρίξαμε το βάρος στα ολυμπιακά έργα και εκεί ξεχάσαμε τα βάσανά μας και βγάλαμε και τα φράγκα του αιώνα!

Και όλα θα πήγαιναν καλά αν δεν είχαμε και τις ατυχίες μας… μια με τον Οτσαλάν, μια με τα Ίμια (ανάθεμα την ώρα που ο κωλοαέρας πήρε τη σημαία…), την άλλη με τον ΑΚΤΩΡΑ και τα δημόσια έργα, την παρ’ άλλη με το ΣΑΜΙΝΑ που πήγε και βούλιαξε, ύστερα με τον Πάσσαρη που σκότωσε δυο και την ¨έκανε¨, την άλλη με τη χειροβομβίδα στην Οδό Νιόβης που κράταγε ο Σορίν Ματέι και έφαγε κοσμάκη, λίγο με την «Ελευθεροτυπία» και τη σύζυγο του Φυντανίδη (που μας άφησε χρόνους πρόσφατα) στα Ολυμπιακά του Αγίου Κοσμά… και διάάάάάφορα άλλα…
Άλλα εκείνο που μας ψιλοχάλασε ήταν ο βομβαρδισμός στη Σερβία όταν ο Σημίτης με τον Γιωργάκη είπαν yes (και thank you America.. αργότερα) που ¨θόλωσε¨ και τη γενική μας εικόνα …λιγάκι!
Όμως…επιβιώσαμε!
Γιατί εμείς είμαστε ανθεκτικοί σαν τις κατσαρίδες...
Γιατί το πασοκ είναι ένας δυνατός οργανισμός… δείτε τον αρχηγό μας τον Βαγγέλη Βενιζέλο… σας μοιάζει για αδύνατος οργανισμός;;;
Κι αυτό συμβαίνει γιατί εμείς - στο πασοκ - έχουμε πολύ λίπος ακόμα…
Να θρέψουμε εσάς, τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας!
Και ερωτώ: θα ψηφίσετε κάτι άλλο για να βγείτε μετά να επαιτείτε μια μιζούλα;;;…
Η εδώ! στα σίγουρα! και με δοκιμασμένο προσωπικό;;;;;;; ε;;;............
είπαμε …είμαστε τρελοί όχι μαλάκες!

{Χάρης Καφετζόπουλος}

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

7/1/1919. Η εκστρατεία συμμάχων κι Ελλήνων στην Ουκρανία

Σαν σήμερα, το 1919, υπακούει η ελληνική κυβέρνηση την εντολή του Γάλλου πρωθυπουργού Ζορζ Κλεμανσό να στείλει στρατό κατά του ρωσικού λαού... ποιος είπε ΝΑΙ σε ΟΛΑ; Ποιός άλλος; Ο μεγάλος πατριώτης Ελευθέριος Βενιζέλος... πιστό σκυλάκι των αφεντικών είπε ναι, έναντι κάποια υποτιθέμενης υποστήριξης στο θέμα της Θράκης (η οποία δεν ήρθε ποτέ) και παρά το γεγονός ότι στις περιοχές αυτές υπήρχε ισχυρή ελληνική παρουσία και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος αντεκδικήσεων από την πλευρά των Ρώσων.

Η αποστολή ανατέθηκε στο Α' Σώμα Στρατού υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου Κωνσταντίνου Νίδερ. Τα πρώτα ελληνικά τμήματα από την 2η και 13η Μεραρχία (34 ΣΠ) αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας, και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις των Συμμάχων κατά των μπολσεβίκων. Στο έδαφος της Ουκρανίας ήδη υπάρχει ένα συνονθύλευμα από εθνικιστές, μισθοφόρους, τσαρικούς, αντικομμουνιστές, πλιατσικολόγους και φυσικά δυνάμεις την Αντάντ (περί τους 70.000 άνδρες αριθμούσε μόνο η Α Συμμαχική ομάδα μεραρχιών!!!). Περί τους 23.551 άνδρες αναπτύσσονται στην περιοχή υπό τις οδηγίες του συνταγματάρχη Αλέξανδρου Οθωναίου (επιτελάρχη του Α' Σώματος Στρατού) και των αντισυνταγματάρχών Γεωργίου Κονδύλη (διοικητή του 3ου Συντάγματος Πεζικού) και Νικόλαου Πλαστήρα (διοικητή του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων).

Και εκεί λαμβάνει την απάντηση των μπολσεβίκων... διότι με μισθοφόρους ραγιάδες δεν μπορείς να πολεμήσεις, ένα λαό που είναι έτοιμος και αποφασισμένος να θυσιάσει τα πάντα για την ελευθερία του. Δεν κιότεψε στον Τσάρο, θα κιότευε στους μισθοφόρους; Τρεις στρατιές μπολσεβίκων, το άνθος της κομμουνιστικής νεολαίας με δύναμη περί τους 217.000 άνδρες συντρίβουν με συνοπτικές διαδικασίες τους Ουκρανούς φασίστες. Είναι όλα αυτά τα φασιστοειδή που λίγο μετά συνασπίστηκαν γύρω από το Χίτλερ. Όλα αυτά τα ναζιστικά απολειφάδια που τους απόγονούς τους, τους βλέπετε σήμερα στην Ουκρανία να καίνε ζωντανούς ανθρώπους και να κρεμάνε εγκύους και παιδιά. Μετά ήρθε η σειρά των "Συμμάχων" στην Οδησσό και την Κριμαία. Έως τις 20 Μαρτίου 1919 είχαν σημάνει οι Συμμαχικές Δυνάμεις υποχώρηση, τέλος της εκστρατείας και εκκένωση της Οδησσού.

Το Βατερλό των "Συμμάχων" ήταν τέτοιο που τελικά γύρισε μπούμερανγκ ως είθισται στην Ελλάδα... στον καρπαζοεισπράκτορα. Ακολούθησε η Μικρασιατική καταστροφή, και η εκποίηση της Ανατολικής Θράκης, ενώ κόστισε βαρύτατα στις ελληνικές κοινότητες της νότιας Ρωσίας, που θεωρήθηκαν αμφίβολης νομιμοφροσύνης από τις σοβιετικές αρχές και πολλά μέλη της αναγκάσθηκαν να καταφύγουν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα.. Οι πατριώτες του Βενιζέλου είχαν βάλει το χεράκι τους... ευχαρίστησαν τους "Συμμάχους" όπως ο Σημίτης τους Αμερικανούς για τα Ίμια.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα:Η Τουρκία για τους Έλληνες είναι ‘Ανατολική Ελλάδα’


«Οι Έλληνες, σχετικά με την Τουρκία, συνοψίζουν τα αισθήματα τους με δύο λέξεις», γράφει το δημοσίευμα


Σε έρευνα που διεξήχθη στην Ελλάδα με το ερώτημα «κατά τη γνώμη σας, τι σημαίνει Τουρκία;», οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι σημαίνει «Ανατολική Ελλάδα», γράφει το τούρκικο ‘Haberler’.


Η Ελλάδα- συνεχίζει το δημοσίευμα- μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας το 1821, οι τουρκο-ελληνικές σχέσεις, με εξαίρεση βραχυπρόθεσμων συμβιβασμών, συχνά καθορίζονται από εντάσεις και πολέμους.


Μετά από τον πόλεμο με τους Οθωμανούς, οι Έλληνες το 1821, είχαν έρθει σε πόλεμο το 1897, επίσης στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, κατόπιν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τον τουρκικό πόλεμο για ανεξαρτησία και μετά το 1974 με την Κύπρο. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι λειτούργησαν άμεσα ή έμμεσα στην ψύχρανση των σχέσεων των δύο λαών.


Οι Έλληνες μισούν τους Τούρκους


Μία από τις ερωτήσεις ήταν γιατί οι Έλληνες μισούν τόσο πολύ τους Τούρκους. Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση ήταν ότι αυτά που έχουν κάνει στους Έλληνες δημιούργησαν όλα αυτά τα συναισθήματα, ενώ στους Τούρκους δεν υπάρχουν τέτοια συναισθήματα για τους Έλληνες, σημειώνει το δημοσίευμα.


Τουρκία = Ανατολική Ελλάδα

Οι Έλληνες πολίτες ωστόσο, κατά συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, στην έρευνα που διεξήχθη στην Ελλάδα, διατύπωσαν τη θέση ότι: Τουρκία σημαίνει Ανατολική Ελλάδα(Doğu Yunanistan), «η οποία έχει δανεισθεί, προσωρινά, στους Τούρκους», ήταν η απάντηση.


Οι Έλληνες μισούν τους Οθωμανούς

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ως κύρια αιτία του μίσους για την Τουρκία και τον τουρκικό λαό, έχουν, την υποδούλωσή τους για 400 χρόνια από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Παπαμιμίκος : ''Θα κοπεί το ΕΚΑΣ, η σύνταξή θα είναι 300 Ευρώ''


Ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, στην πρωινή κυριακάτικη εκπομπή του Mega το είπε ξεκάθαρα: Το ΕΚΑΣ θα κοπεί για αυτούς τους συνταξιούχους που παίρνουν επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος· με λίγα λόγια, από τους χαμηλοσυνταξιούχους που είναι οι πιο φτωχοί θα αφαιρεθεί εισόδημα 200 ευρώ για να ζουν με μόλις 300 ευρώ.http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ' ακουσθεί..

     Και μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τα μεσάνυχτα για ν' ακούσει τα μη αναστρέψιμα γι αυτόν αποτελέσματα.

Αλλά τί ''έξαφνα''; Γιατί έξαφνα;
Δεν το περιμένει άραγε;
Θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα της κοινωνίας, ή ότι του έλεγαν άλλα, οι σύμβουλοί του;

Ποιές άλλες ''αλήθειες'' θα σκαρφιστεί για να αποφύγει τα επερχόμενα; Και είναι αντρίκιο αυτό; Παλικαρίσιο; Ταιριάζει με το μπόϊ του;
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, λέει ο μεγάλος Αλεξανδρινός! Αλλά πού;
Το θάρρος και η λεβεντιά είδη προς εξαφάνιση στην Κατοχική κυβέρνηση.

Κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις, επιμένει ο ποιητής.
Κι όχι μόνον την Αλεξάνδρεια, αλλά και το πολιτικό μέλλον και τα μεγαλεία και τους συμβούλους, τους παρατρεχάμενους. Πάλι μοναξιά. Πάλι ταβάνι!

Βέβαια υπάρχει πάντα το περιθώριο (με την ισχνή αυτή εξουσία που έχει ακόμη), να απαγορεύσει το συγκεκριμένο ποίημα, ή ακόμα και όλον τον Καβάφη!
Άλλωστε και οι άλλοι είχαν απαγορεύσει τον Μίκη!
Αλλά μάλλον ούτε έτσι θα λυθεί το πρόβλημά του.

Δύσκολα τα πράγματα όταν Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον.
Κι ακόμα δυσκολότερα όταν τον ''απολείπειν'' και ο λαός!..


Υ.Γ. Και προς τί η φωτογραφία πλάϊ στο συρματόπλεγμα; Για να μας φοβίσει, ή για να συνηθίσει;
Και πώς αισθάνεται άραγε δίπλα στον φράχτη; Ότι είναι μέσα, ή ότι είναι απ' έξω;

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ένταση επικράτησε κατά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Αγρίνιο


Ένταση επικράτησε έξω από το Παπαστρατειο Μέγαρο Αγρινίου όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αριστερών οργανώσεων αλλά και απλοί ενεργοί πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά του πρώην Πρωθυπουργού φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Ωστόσο όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της εκδήλωσης προκλήθηκε ένταση με φίλους του κόμματος που τους πλησίασαν, με την αστυνομία παράλληλα να προσπαθεί να τους απομακρύνει από τον χώρο.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....