Διυλιστήριο: 12/09/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Πρέπει να ζήσουμε την Ευρώπη σαν Έλληνες και όχι την Ελλάδα σαν Ευρωπαίοι

Πρέπει να ζήσουμε την Ευρώπη σαν Έλληνες και όχι την Ελλάδα σαν Ευρωπαίοι. Όχι από εθνικό φιλότιμο ή από περηφάνεια. Αλλά γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ζήσουμε μια δημιουργική ζωή. Αλλιώς δεν θα ζούμε αλλά θα αγώμεθα και θα φερώμεθα σαν αθύμαρτα. Θα είμαστε απαλλοτριωμένοι. Θα έχουμε εκποιήσει ότι πολυτιμότερο έχουμε: την ψυχή μας. Και η ψυχή μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι ελληνική. Σαν τέτοια θα την ζήσουμε. Γιατί δεν μπορούμε αλλιώς, αν δεν θέλουμε να είμαστε ψεύτικοι και προπαντός στείροι. Γιατί την γονιμότητα την εξασφαλίζει μόνο η γνήσια ζωή, που απορροφά νάματα ζωής από τον ιστορικό κορμό του έθνους. Τα στείρα μουλάρια προέρχονται από μια αφύσικη επιμιξία.

Απόσπασμα από το κείμενο του Χρήσtου Μαλεβίτση "το νόημα της παραδόσεως" στο βιβλίο Ελληνική παράδοση.

παρακάτω είναι μια συνέντευξή  του το 1992 στην Μαρία Αλιφέρη:

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σφακιάνακης ... όταν τον έφτιαχναν οι εξωγήινοι και δήλωνε κομμουνιστής !!!

Το άκρο άωτο του παρολογισμού ζούμε τις τελευταίες μέρες. Είπε ο Νότης να ψηφίσουμε χρυσή αυγή. Ποιος ;; o Νότης ..... 'Ημαρτον Θεέ μου. Είπε τέτοια κουβέντα, ο τεράστιας αντίληψης Νότης ;;; Και όλοι ασχολούνται με αυτό ... Και πρέπει να μάθουμε μετά όλοι και άλλα μαργαριτάρια, πρέπει να ξέρουμε μετά με ποιον θα συνεργαστεί ή όχι. Πρέπει να τον ακλέσουμε σε όλα τα κανάλια για μας αναλύσει τι είπε ο μεγάλος διανοητής της εποχής μας. Είναι δυνατόν;;;; Για ακούστε τι έλεγε ο Νότης, η αρσενική Άντζελα ...... Την μια ότι μισεί τους δεξιούς επείδη έκαναν το μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα, την άλλη ότι τον έχουν φτιάξει οι Εξωγήινοι. Και καθόμαστε όλοι εμείς και κρεμόμαστε από τα χείλη του όταν περνάνε από την Βουλή καταστροφικοί προυπολογισμοί, νόμοι για το ξεπούλημα της Πατρίδας μας και την οριστικη εξαθλίωση μας. ΞΥΠΝΗΣΤΕ πριν να είναι αργά. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε όλη τη Δύση υπάρχουν άστεγοι, εσείς πού κολλάτε;

το Διυλιστήριο λέει: στις καραμπίνες, βέβαια!..

Με μοχλό πίεσης την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, ζυγίζοντας την επιθυμία τής κυβέρνησης να αναλάβει καθήκοντα χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες με τους δανειστές, η τρόικα εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις, εξαιτίας των διαφορών που χωρίζουν τις δύο πλευρές σε καθοριστικά ζητήματα για την αξιολόγηση.

Στη διελκυστίνδα που έχει στηθεί οι δανειστές από τη μία παρέχουν επίσημα στήριξη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από την ελληνική προσπάθεια, και από την άλλη στο παρασκήνιο συνεχίζουν να εγείρουν απίστευτες απαιτήσεις, δείχνοντας να μην καταλαβαίνουν ότι με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση την πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές της τρόικας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν την επιμονή της κυβέρνησης να διατηρηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Τα εξωφρενικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, απέναντι στις ελληνικές προτάσεις περί προστασίας των φτωχών νοικοκυριών, αφορούν, όπως λένε χαρακτηριστικά, «την ύπαρξη αστέγων που κοιμούνται στους δρόμους σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, γεγονός που πρέπει να αποδεχθεί και η Ελλάδα» και συνεχίζουν να απαιτούν «η κυβέρνηση να ασχοληθεί μόνο με αυτούς που μπορούν έστω και εν μέρει να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους».
«Για όσους έχουν να πληρώσουν, να υπάρξει μέριμνα. Οσοι δεν έχουν, ας τους φροντίσει το κράτος» είναι η λογική των επικεφαλής της τρόικας, όπως λένε πηγές που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, ακόμα και μέσα στην τρόικα η προσέγγιση στο θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας των δανειοληπτών είναι διαφορετική.
Οπως διαβεβαίωσε κοινοτική πηγή που μίλησε στην «Κ.Ε.», για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν έχει τεθεί ποτέ σε αμφιβολία η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων». Ο ίδιος αξιωματούχος μάλιστα είπε ότι ζητήθηκε από τον Ματίας Μορς να απαντήσει εγγράφως εάν ο ίδιος εξέφρασε τέτοιες ακραίες απόψεις. Στο έγγραφο που ετοίμασε ο κ. Μορς αναφέρει ότι ο ίδιος δεν κατέθεσε ποτέ πρόταση που να μην παρέχει προστασία στους φτωχούς ιδιοκτήτες, φωτογραφίζοντας έτσι τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Πόουλ Τόμσεν, ότι αυτός εγείρει αυτές τις απίστευτες απαιτήσεις.
Πάντως η ανυποχώρητη στάση της τρόικας δεν εξαντλείται στους πλειστηριασμούς. Οι επικεφαλής των ελεγκτών έχουν παρόμοια επιχειρήματα για το τι ισχύει στις προηγμένες οικονομικά χώρες της Δύσης και για τις ομαδικές απολύσεις, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και για τις εμπορικές μισθώσεις.

Αιχμάλωτοι σε 3 παγίδες
Αγωνία να περάσουν πλειστηριασμοί, φόρος ακινήτων, απολύσεις
Ούτε μέσα ούτε έξω μπορεί να ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι τα πηγαίνει καλά. Στο εσωτερικό, που την πονάει περισσότερο, είναι αντιμέτωπη με την κοινωνία, τις απεργίες στην Παιδεία και την Υγεία, τους βουλευτές της συμπολίτευσης και τους νεοδημοκράτες συνδικαλιστές.
Στο εξωτερικό έχει να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τις πιέσεις των εταίρων, παρά τα λεκτικά χάδια από την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ζ.Μ. Μπαρόζο στον Αντ. Σαμαρά. Στο μέσον, το μέγαρο Μαξίμου, που προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε πολλές βάρκες, αλλά χωρίς να αλλάζει επί της ουσίας τη στόχευση της μνημονιακής πολιτικής.
Με την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τον προϋπολογισμό δεν τελειώνουν, αντίθετα αρχίζουν οι πολιτικές δυσκολίες. Εξάλλου είναι ουσιαστικά προσωρινός, δεδομένου ότι κυβερνητικές πηγές έχουν αφήσει ανοιχτό να γίνουν «διορθώσεις» -που θα φέρουν νέα μέτρα- την άνοιξη.
Η επόμενη μεγάλη δοκιμασία θα είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι την Τρίτη. Σε αυτόν ίσως προστεθεί και η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, ακόμα και με μονομερή κίνηση της κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και σε μονομερή παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση. Ωστόσο, το σοβαρότερο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι αυτό με την κοινωνία.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επανέλαβε ότι στόχος είναι να κλείσουν τα προαπαιτούμενα μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας. Σημείωσε πάντως ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται απόφαση για τη υποδόση των 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup. Η δήλωση αυτή έγινε την ώρα που κυκλοφορούσαν σενάρια για προσπάθεια «πολιτικής διαπραγμάτευσης» ώστε να εκταμιευθεί έστω ένα μέρος του ποσού. Η προχθεσινή συνέντευξη του κ. Στουρνάρα και ειδικά η αναφορά του σε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά προκάλεσε νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ.
Η κυβέρνηση όμως δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες βουλευτές, ούτε βρίσκεται μόνο ο υπουργός Οικονομικών στο επίκεντρο της γαλάζιας κριτικής.
* Η προχθεσινή επεισοδιακή συνάντηση του υπουργού Υγείας με 400 ιατρούς του ΕΟΠΥΥ στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, παρουσία του γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, πραγματοποιήθηκε ύστερα από διαμαρτυρίες γαλάζιων ιατρών στο κόμμα για «αλαζονική συμπεριφορά του Αδώνιδος», το αδιέξοδο όμως παραμένει.
* Η ΔΑΠ, η ΟΝΝΕΔ αλλά και στην ίδια Ν.Δ. έχουν ενστάσεις και για τους χειρισμούς του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
* Τέσσερις γαλάζιοι δήμαρχοι (Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης) ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό να επιτρέπεται στους δήμους να τακτοποιούν οφειλές δημοτών προς τη ΔΕΗ, μετά τα τελευταία τραγικά περιστατικά.
* Η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα κάλεσε την Παρασκευή εμμέσως πλην σαφώς τους βουλευτές της Ν.Δ. να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του κ. Κιουτσούκη.
* Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «μαζέψει» τους δικούς του βουλευτές.
Πηγή: enet.gr
http://www.totekmirio.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρόνια πολλά (ως το 2065)

το Διυλιστήριο λέει: πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τον Στάθη;..

Ω, της φιλανθρωπίας! Οι τράπεζες που βουτάνε τα σπίτια του κοσμάκη, όπως περιδρόμιαζε τα ζεστά ψωμάκια ο Γαργαντούας, οργανώνουν φιλόπτωχες«δράσεις»! Ελα, καλέ μου άνθρωπε να σου πάρουμε το σπιτάκι κι ύστερα πάρε να πιπιλίσεις αυτό το γλυφιτζουράκι, να σου πάνε τα φαρμάκια, κάτω. Κυνισμός; Κυνισμός και χυδαιότης.

Οι τράπεζες! πάνε τα νοικοκυριά για διακανονισμό στα χρέη τους, «καλώς ήρθατε» τους λέει η Τράπεζα, «λουκουμάκι θα πάρετε;», και τους ετοιμάζει έναν διακανονισμούλη...
επί τα χείρω μούρλια!

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα (;) τι ετοιμάζουν στον εαυτό τους οι Τράπεζες που χώνουν πονηρές ρήτρες στους διακανονισμούς; «Τα άπληστα υποκαταστήματα, όμορφα καίγονται», τραγουδάει το μελίρρυτο τραγουδάκι της γκιλοτίνας, τον χαβά τους οι γιάπηδες. «Δράσεις» (ω, του βαρβαρισμού) για αυτούς που κάνουν φτωχούς, οι φιλόπτωχοι, «δράσεις» για τα θύματα του Μνημονίου τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν το Μνημόνιο, πρώτος – πρώτος το ΣΚΑΪ, θα σας πάρουνε το σπιτάκι; ελάτε να σας δώσουμε ένα παιχνιδάκι! σας φάγανε το μισθό, τον αφήσανε μισό; no problem κι εγώ τα ίδια κάνω με τους δικούς μου εργαζόμενους, τσίμπα ένα φυστικάκι τώρα. Το μάζεψαν για σένα με τα χεράκια τους καλές φιλάνθρωπες κυρίες των ανωτέρων προαστίων. Υποκρισία; όχι μόνον! Κυνισμός και χυδαιότης!

Και αποβλάκωση: δες τον δημοσιογράφο με τον πετσοκομμένο μισθό με τι θέρμη υποστηρίζει το Μνημόνιο;! Που θα του φάει και τον υπόλοιπο! Που θα τον πετάξει κι αυτόν στον δρόμο σαν έρθει η ώρα του. Αποβλάκωση; όχι μόνον. Και ανηθικότητα.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν άστεγοι! Εσείς που κολλάτε;» ρωτάει η Τρόικα («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία») Σωστά! που κολλάμε; ψαρόκολλα έχει το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μας; Ψαρόκολλα είχαν οι μισθοί ή οι δουλειές που χάσαμε; Τι λαϊκισμός είναι αυτός; Σε λίγο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι! ότι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα! Όχι, φίλοι μου! Αυτές οι ιδέες οδηγούν στη φτώχεια και την καταστροφή. Βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι πρέπει να έχεις κι εσύ ένα σπίτι κι ύστερα αναγκάζεται να ‘ρθει η Τράπεζα να σου το πάρει.

Τι είναι η Τράπεζα; κάτι σαν τη Μαρία Αντουανέτα που προσπαθούσε να ζυμώσει παντεσπάνι για όλους τους Γάλλους, ενώ αυτοί οι άξεστοι ζήταγαν ψωμάκι και για αυτό της πήραν το κεφάλι; Οχι, αγαπητοί μου! όταν όλη η Ευρώπη έχει αστέγους, εμείς τι θέλουμε να είμεθα; ο Αστέρας Βουλιαγμένης; (πριν τον φάνε για ένα κομμάτι ψωμί (άντε πάλι το ψωμί) οι άρπυιες και οι γύπες;)

Ας σοβαρευτούμε κι ας στέρξουμε όλοι στην επανασύνδεση ρεύματος στα νοικοκυριά που το δράμα τους βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σε πόσα απ’ τα 350.000 νοικοκυριά; Αυτό θα το βρει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση της για το 2014. Η ταπεινότης μου θα προτρέξει και θα υπολογίσει ότι οι επανασυνδέσεις θα τρέξουν για 500 (απ’ τα 350.000) νοικοκυριά την ημέρα. Ελα ντε που εκτός απ’ τα κομμένα η ΔΕΗεξακολουθεί να αποσυνδέει με ρυθμό 26.000 νοικοκυριών τον μήνα!! Χάος; Και λοιπόν; εν αρχή ήν το χάος! Αναλγησία; και λοιπόν; υπάρχουν οι πολιτικές δηλώσεις που την απαλύνουν. Στα πάνελ. Δεν βλέπετε τι μαύρο δάκρυ χύνει η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για όσα κάνει το κόμμα της στον κοσμάκη; Δακρυβρέχεται μονίμως σαν την Παναγιά την Κάλπικη ή σαν χαλασμένη σωλήνα στα υδραυλικά των σπιτιών με τα κόκκινα δάνεια. Θα έκανε τα ίδια και ο κ. Βενιζέλος, αλλά αυτός είναι πιο σκαιός, φέρνει σε σκληράδα σ’ αυτόν τον Ρήγα (μεγάλο αστέρι κουτσαβομαγκίτικης αμετροέπειας αυτός), δηλώνει ΠΑΣΟΚ και πέφτουν ξερές οι κατσαρίδες, έχει κάτι σαν «τέζα» στον πολιτικό του λόγο. Τσακ, και τέζα ο λόγος.

Εκτός απ’ τον πολιτικό λόγο που βαράει τα τύμπανα των πλειστηριασμών, της υπερφορολόγησης τωνακινήτων και των ομαδικών απολύσεων, αυτής δηλαδή της τελευταίας ανίερης τριάδας που καλείται η κυβέρνηση να προσκυνήσει, πριν να περάσουν οι άγιες μέρες, κατά τη διάρκειά τους, ως τα Φώτα το πολύ. Κυνισμός, χυδαιότης, ανηθικότης, υποκρισία η πιο τρελή παρέα, στα πιο απάνθρωπα έργα, στολισμένα με ολίγην από φιλανθρωπία και διανθισμένα με τους συνήθεις φιλιππικούς κατά του λαϊκισμού(σας).

Αλλωστε, μην ξεχνάτε! Ως εδώ ήταν το κακό! το 2014 επιστρέφουμε στις αγορές που θα είχαμε επιστρέψει το 2011, ο κ. Σημίτης κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και το 3149 θα εξοφλήσουμε τα δάνεια που θα έχουμε πάρει ως το 2067! Αυτό εξάλλου είναι και το βαθύτερο νόημα της ρήσης ότι «η Ελλάς δεν πεθαίνει», ώσπου να εξοφλήσει τα δάνεια που άρχισε να λαμβάνει απ’ το 1824. Χρόνια μας πολλά.


email: stathis@enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αχ Βαγγέλη της ψευτιάς..

   Κοίτα λοιπόν, άμα είσαι μάστοραςστην ψευτιά, στην απόκρυψη, στην διαστρέβλωση..
..πόσες αλήθειες μπορείς ν' αποσιωπήσεις και πόσο μπορείς να παραμορφώσεις την πραγματικότητασε μιά απλή φρασούλα!

Είπε η αυτού Χυδαιότης: ''Το ΠαΣοΚ κατέβηκε μαζί με την χώρα, και θα ανέβει όταν ανεβεί κι η χώρα''!
Πόση παραπλάνηση κρύβουν καμιά δεκαπενταριά λέξεις!

Η στυγνή αλήθεια είναι ότι η χώρα κατέβηκε εξ αιτίας του ΠαΣοΚ, και δεν θα ανεβεί αν εξακολουθήσει να υπάρχει ΠαΣοΚ!

Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, ΠαΣοΚ ακόμα υπάρχει.. Κρυμμένο.. Αθέατο.. Επικίνδυνο..
Σαν τα καρκινικά κύτταρα σ' έναν οργανισμό, που με την θεραπεία πέφτουν σε ύπνωση ή μεταναστεύουν και κρύβονται ανάμεσα σε υγιείς ιστούς..
..έτοιμα όμως σε κάθε ευκαιρία ν' αφυπνιστούν, να πολλαπλασιαστούν και να συνενωθούν δίνοντας καινούργιους καρκινικούς όγκους..
Έτσι και οι πολιτικοί επίγονοι του Μεγάλου Τυχοδιώκτη, καθώς και τα ομοιώματά τους μέσα στην κοινωνία, κρύβονται, λουφάζουν, καραδοκούν, έτοιμοι να δώσουν μεταστάσεις, να διαβρώσουν ό,τι υγιές υπάρχει..

Γιατί το ΠαΣοΚ κι ο πασοκισμός δεν είναι κόμμα. Είναι ''ιδέα''(!), είναι στάση και τρόπος ζωής!

Είναι η υλοποίηση, η μορφοποίηση του αριβισμού, του μακιαβελισμού, της διαστρέβλωσης, της πολιτικής (και όχι μόνον) απατεωνιάς!

Δεν θα πάψει να υπάρχει αν δεν αδρανοποιηθούν οριστικά και τελεσίδικα όσοι το εκφράζουν είτε μέσα στο κοινοβούλιο, είτε μέσα στην κοινωνία.

Γι αυτό ας προσέξουμε πολύ να μην ξαναδώσουμε ευκαιρία λόγου και εξουσίας σε αυτά τα ''κύτταρα'', οπουδήποτε, σε όποιον πολιτικό ή κοινωνικό σχηματισμό τα συναντήσουμε..

Το 4% και το 5% των δημοσκοπήσεων είναι η κορυφή του παγόβουνου!
Το σώμα της Δημοκρατίας και της χώρας είναι ακόμα βαθιά διαβρωμένο..

Ο καρκίνος είναι ακόμα εδώ!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι τούμπες .... του προυπολογισμού !!!

Καταλαβαίνω αυτούς που είναι υπέρ του μνημονίου να ψηφίσουν τον προυπολογισμό, καταλαβαίνω τους βουλευτές που λόγω του κόμματος του οποίου ανήκουν να ψηφίσουν τον προυπολογισμό (το κατανοώ δεν το επικροττώ), αλλά να βγαίνεις στα ΜΜΕ και να λες ότι δεν θα ψηφίσεις τον προυπολογισμό και μετά να πηγαίνεις να τον ψηφίζεις (;;;) ή πολύ ηλίθιους θεωρείς τον ελληνικό λαό ή ''τα πήρες'' με κάποιο τρόπο και ψήφισες τον προυπολογισμό ή από κάπου τους κρατάνε και τους εκβιάζουν ..... Και στις τρεις περιπτώσεις όλοι αυτοί, κατα καιρούς. που μας εμπαίζουν με την ψήφο τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωσης να ξαναψηφιστούν.
Κασσής Αριστείδης στις 13 11 2013: « Μιχάλης Κασσής και πάλι … «αντάρτης»  http://www.karfitsa.gr/2013/11/13/o-mixalis-kassis-kai-pali-antartis/

Σηφουνάκης Οδυσσέας 4 Δεκεμβρίου 2013: « Δεν θα ψηφίσω άδικες ρυθμίσεις σε προϋπολογισμό και ΕΝΦΑ» http://www.thepressproject.gr/article/52508/Sifounakis-Den-tha-psifiso-adikes-ruthmiseis-se-propologismo-kai-ENFA


Και δυστυχώς αυτούς εμείς τους ψηφίζουμε ....


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά τον Τζήμερο και ο Ταμήλος : ''Όσοι πεθαίνουν από μαγκάλια είναι ανενημέρωτοι''

Θρασύτατη δήλωση από τον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη για το θάνατο όσων πέθαναν από μαγκάλια.

Ο κ. Ταμήλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί μαγκάλια για να ζεσταθεί επειδή δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το ρεύμα του ή για να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανση, προκλητικά κατηγόρησε τους απλούς πολίτες που δεν διαθέτουν «υπευθυνότητα» και δεν είναι σωστά ενημερωμένοι.

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη», τόνισε ο βουλευτής.

«Είναι άδικο ότι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία να τα ρίχνουμε στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ η κυβέρνηση στην Αθήνα να λύσει το πρόβλημα μιας οικογένειας που μένει στην επαρχία. Οι βουλευτές δεν πλησιάζουν τον πρωθυπουργό για αυτό και ο κόσμος εκλέγει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες δεν μπορούν να ενημερωθούν σωστά για το γεγονός ότι το να ανάβεις μαγκάλια στο σπίτι σου είναι επικίνδυνο; Η ατομική υπευθυνότητα είναι πολύ σημαντική υπόθεση», τόνισε ο βουλευτής ενώ υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Αναφορικά με το μεγάλο θέμα της ανεργίας ο βουλευτής Τρικάλων τόνισε ότι η καταπολέμηση της δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης:

«Περίπου 1.5 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Αυτό δεν μπορεί να το λύσει το κράτος. Δεν έχουμε κομμουνισμό να βάλουμε υποχρεωτικά να δουλεύουν για να παίρνουν ένα πιάτο φαγητό. Δεν υπάρχει περίπτωση για τα επόμενα πέντε χρόνια το κράτος να ασκήσει κοινωνική πολιτική μέσω προσλήψεων. Πρέπει πρώτα να ορθοποδήσουμε και να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπιστία μας» δήλωσε ο κύριος Ταμήλος.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προκαλεί η τρόικα: Άστεγοι υπάρχουν παντού, γιατί όχι και στην Ελλάδα

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τους δανειστές που επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας.

Η τρόικα δείχνει το σκληρό της πρόσωπο στους Έλληνες και μέσω των πλειστηριασμών προϊδεάζει για ανθρωπιστική κρίση.

Επιμένοντας χωρίς έλεος, η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων χωρίς κριτήρια.

Το εξωφρενικό επιχείρημά της: «Άστεγοι υπάρχουν παντού, γιατί όχι και στην Ελλάδα»!

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν, λέγοντας προς το οικονομικό επιτελείο: «Σε όλη τη Δύση υπάρχουν άστεγοι, εσείς πού κολλάτε; Όσοι δεν έχουν, ας τους φροντίσει το κράτος».

Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ όπως φαίνεται αγνοούν την κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....