Διυλιστήριο: 12/22/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Αύξηση των όριων ηλικίας συνταξιοδότησης και νέες περικοπές στις συντάξεις ανακοίνωσε ο Βρούτσης!


Την πρόταση της τρόικας για εδώ και τώρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε νέες περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις!

Συγκεκριμένα, χθες, με αφορμή την παρουσίαση των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», που αφορά τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για τον μήνα Δεκέμβριο, ο υπουργός άνοιξε τον δρόμο για άμεση αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες) "κλείνοντας" ταυτόχρονα κάθε παράθυρο συνταξιοδότησης πρίν το 62ο έτος ηλικίας για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων. Ακριβώς δηλαδή αυτό που ζητούν επιτακτικά κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις οι δανειστές!

Προκειμένου να δικαιολογήσει την υιοθέτηση των σκληρών προτάσεων της τρόικας, ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το 91,96% του συνόλου των ασφαλισμένων των «ευγενών ταμείων» που συνταξιοδοτήθηκε κατά το τελευταίο τετράμηνο βγήκε στη σύνταξη σε ηλικία κάτω από τα 62 έτη.

«Σε ποια άλλη χώρα υπάρχει τέτοια 'πολυτέλεια' ως προς τις προνομιακές αποκλίσεις από τα γενικά όρια συνταξιοδότησης;» αναρωτήθηκε ο υπουργός, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 2 έως και 12 χρόνια σε αρκετές κατηγορίες ααφαλισμένων.

Απόκλιση ίσον περικοπές!

Αίσθηση ακόμα προκάλεσε το γεγονός πως ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των διοικητικών ενοποιήσεων (ένταξη όλων των ταμείων, κύριων και επικουρικών, στο ΙΚΑ, που θα σημάνει και μείωση των κύριων συντάξεων μέχρι και 30%, αλλά και ταυτόχρονη σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών), ενώ υπενθύμισε με νόημα: "Βασική υποχρέωση της χώρας μας, σύμφωνα με τον νόμο 3863 του 2010, είναι το ύψος των δαπανών μέχρι και το 2060 να μην υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων τουΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009. Αυτό φαίνεται ότι επιτυγχάνεται". Άφησε έτσι να εννοηθεί πως αν στο μέλλον υπάρξει απόκλιση, έρχονται νέες περικοπές συντάξεων!
Να σημειώσουμε πως τα κυριότερα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» για τον Δεκέμβριο του 2014 δείχνουν ότι:
*Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.913 άτομα.
* Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.523.296, εκ των οποίων οι 12.354 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.
* Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται σε 2.331.601.409,10 ευρώ.
* Η αντίστοιχη συνταξιοδοτική δαπάνη για το έτος 2014 ανέρχεται σε 27.738.352.144,33 ευρώ.
* Το συνολικό ποσό των αναδρομικών που καταβλήθηκε στους νέους συνταξιούχους το τελευταίο τετράμηνο του 2014 ανέρχεται σε 267.115.659,34 ευρώ.
* Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 953,58 ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βοήθεια! Καλικάντζαροι!..

     Κι όσο είδαμε wi-fi, άλλο τόσο θα δούμε εκλογές!
Με την άλφα ή την βήτα δικαιολογία του χρόνου θα παρατείνει για λίγους μήνες τις εκλογές (''ε, τί είναι λίγοι μήνες'' θα πεί), και βλέπουμε.

Το μόνο που θα δούμε είναι να γίνονται υπουργοί(!) οι κραγμένα ανήθικοι, αυτοί που δημοσίως θα παραδεχτούν εμμέσως αλλά σαφέστατα ότι ''τα πιάνουν''.
Όχι βέβαια ότι οι σημερινοί υπουργοί είναι καλύτεροι,
..αλλά βρε αδελφέ λίγο τακτ, έναν φερετζέ για την π@υστιά, τώρα που ο κοσμάκης δεν έχει ούτε τον ''δέκατο τρίτο'' μισθό για να κάνει Χριστούγεννα, λίγη στάχτη στα μάτια για να μην μας πούν κατάμουτρα ότι μας θεωρούν πίθηκους, δεν βλάπτει!

Ωστόσο και εν τω μεταξύ θα έχει ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας κατά τις εντολές που έχει από τα αφεντικά του, τους τοκογλύφους και διεθνείς απατεώνες.

Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς τον γεννημένο ψεύτη;
Μπορείς να εμπιστευτείς τον ''πολιτικό'' των ''18 σημείων'' του Ζαππείου;
Τούτη η φυσιογνωμία του καλικάντζαρου δεν μας λέει τίποτα;
Αυτός που τρύπωσε απ΄τις χαραμάδες και τις καμινάδες της πολιτικής, μπορεί να θεωρηθεί φερέγγυος;

Λεβεντόπουλε, αποδείχτηκες ο αρχικαλικάντζαρος της πολιτικής!
Θα πρέπει να έχεις φύγεις πριν τελειώσει το δωδεκαήμερο.
Να γυρίσεις στον κάτω κόσμο της πολιτικής, εκεί που οι εσείς καλικάντζαροι βυσσοδομείτε όλο τον χρόνο, πώς θα κάνετε δύσκολη την ζωή των ανθρώπων.

Σε αντίθετη περίπτωση, σε περίπτωση που παραμείνεις,
..σημαίνει πως θα έχει νικήσει ο ''κάτω κόσμος'', ο υπόκοσμος..


Υπενθύμιση (καθημερινή και μέχρι την 29η του Δεκέμβρη):
ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
..και θα ανταμειφθούν ανάλογα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τυχόν ευθύνες Τόμσεν στο ελληνικό πρόγραμμα διερευνά το ΔΝΤ


Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Poul Thomsen, θα κληθεί εντός των επόμενων ημερών από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων αναφορικά τα προγράμματα στήριξης χωρών από το 2010 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα».

Διερευνώνται τυχόν ευθύνες, λάθη και παραλείψεις του επικεφαλής των προγραμμάτων στήριξης σε χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία και το ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι πως η έρευνα διεξάγεται από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου, το οποίο δεν φείδεται κριτικής και πυρών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πόρισμα της έκθεσης για τις ευθύνες του Dominique Strauss-Kahn του τέως γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς επίσης και του Μarek, πρώην διευθυντή Ευρωπαϊκού Τομέα, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για υπαναχώρηση στις ευρωπαϊκές πιέσεις κατά την κατάρτιση του σχεδίου του πρώτου ελληνικού προγράμματος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....