Διυλιστήριο: 04/04/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Ken Robinson- Αλλαγή των εκπαιδευτικών προτύπων - DOC TV

To Βίντεο είναι του 2011 αλλά είναι από τα βίντεο που πρέπει να βλέπεις ξανά και ξανά, γιατί ο θεμέλιος λίθος για μια σωστή κοινωνία είναι η παιδεία. Που δυστυχώς όπως επισημαίνεται και στο βίντεο είναι βασισμένη στο εργοστασιακό μοντέλο(βγάζει εργάτες, και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους).
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έρευνα που έγινε σε 1500 παιδιά,  μετά από 6 χρόνια εκπαίδευσης είχαν χάσει το 50% της αποκλίνουσας σκέψης (δημιουργικότητα, φαντασία).

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση για το εκπαιδευτικό σύστημα. 
Το βίντεο το είδαμε στο Δικαιόπολις
www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπαλτάκος: Εγώ βοήθησα τη ΧΑ, εγώ "έφαγα" τον Γ. Καρατζαφέρη εις γνώσιν Σαμαρά

"Έπαιξα επικίνδυνο παιχνίδι για το κακό της παράταξης και της χώρας μου", λέει τώρα ο Παναγιώτης Μπαλτάκος σε όποιον επικοινωνεί μαζί του.

Ένας από αυτούς που επικοινώνησε με τον κ. Μπαλτάκο είπε σε συνεργάτη του spirospero.gr ότι :"Ο Μπαλτάκος ήταν αυτός που προώθησε από το παρασκήνιο την ανέλιξη της ΧΑ με το σκεπτικό ότι αν βοηθήσουμε την ΧΑ, θα απαλλαγούμε από το ΛΑΟΣ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη και η παράταξη θα κερδίσει τις εκλογές".

"Άρα", συνέχισε ο συνεργάτης του κ. Μπαλτάκου, "η σχέση του με την ΧΑ ήταν γνωστές στον Πρωθυπουργό, αφού ο τέως γραμματέας του υποyργικού συμβουλίου έφερε εις πέρας το σχέδιο της ΝΔ".

Όταν δυνάμωσε η ΧΑ περισσότερο από ότι υπολόγιζαν, ο κ. Μπαλτάκος είπε στον πρωθυπουργό ότι είναι προς το συμφέρον της παράταξης να έχουμε επαφές με τον κ. Μιχαλολιάκο "γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται". Ο κ. Σαμαράς κατά τον συνομιλητή μας, συμφώνησε. Έτσι ο Μπαλτάκος άρχισε να προετοιμάζει το κλίμα μίας πιθανής συνεργασίας των δύο κομμάτων με την περιβόητη δήλωση ότι μπορεί αν χρειαστεί η ΝΔ να συνεργαστεί με την ΧΑ.

Η θέση αυτή "δένει" με τις προσπάθειες του Α. Σαμαρά να εξοβελίσει τον Γ. Καρατζαφέρη "αγοράζοντας" στελέχη του ΛΑΟΣ προεκλογικά όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης κα.

Είναι άραγε αλήθεια το βρώμικο αυτό πολιτικό παρασκήνιο, που μεταφέρουν συνεργάτες του αποπεμφθέντος γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου;
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερωτήματα που δεν πρόκειται να ακούσετε .......

Μετά το χθεσινό σάλο (σόου ;;;) που έχει στηθεί με το συγκεκριμένο video του Κασιδιάρη και του Μπαλτάκου, μας γεννιόνται κάποια εύλογα ερωτήματα τα οποία δεν βλέπουμε κανείς να τα θέτει στο τραπέζι και περιέργως ούτε καν να αγγίζονται. Καταρχήν,να δηλώσουμε ότι δεν υποστηρίζουμε την υποταγμένη κυβέρνηση Σαμαρά ούτε την καθοδηγούμενη δικαιοσύνη αλλά να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ένα video που δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για τις συναντήσεις των μελών της χρυσής αυγής με τους πατριδοκάπηλους λαμόγια κλέφτες της κυβέρνησης (όπως οι ίδιοι έλεγαν και δείτε το παρακάτω video). Τα ερωτήματα είναι απλά :

1. Ποιες οι σχέσεις των μελών της χρυσής αυγής με κυβερνητικούς ;

2. Γιατί το ΒΙΝΤΕΟ ο Κασιδιάρης και η χρυσή αυγή δεν το έβγαλαν πριν την ψήφιση του πολύ νομοσχεδίου ...ούτως ώστε να κλονιστεί και η κυβερνητική συνοχή από όπου και θα ήταν πολύ πιθανόν να μην περάσει ;

3. Γιατί το video αυτό όπως και πολλά άλλα (όπως λένε ότι έχουν) δεν το έβγαλαν για να σώσουν τον αρχηγό τους από την φυλακή πολύ πιο νωρίς ;

4. Ποιος ο ρόλος του Κασιδιάρη στην μετά την φυλακή μελών της χρυσής αυγής εποχή ;

5. Ποια παιχνίδια και διαπραγματεύσεις έγιναν για να βγει στην δημοσιότητα την ημέρα της ψήφισης της άρσης ασυλίας του Κασιδιάρη ζ

6. Αν δεν είχε ζητηθεί η άρση ασυλίας του Κασιδιάρη θα γνωρίζαμε τώρα το εν λόγω video ;

7. Γιατί τα κανάλια, την δήλωση του Κουβέλη, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ότι του είπαν ότι με αυτό τον τρόπο αναγκάζει την Κυβέρνηση να συνεργαστεί με την χρυσή αυγή , δεν το έκαναν καθόλου θέμα ; Γιατί τέτοια μούγγα ; Η ΔΗΜΑΡ γιατί δεν το έκανε σημαία ;

8. Τα ''τσαμπουκαλίκια'' της χρυσής αυγής μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο on camera, τα έκαναν μετά το καφεδάκι με τους υποταγμένους κυβερνητικούς ή πριν ;

Στο παρακάτω video σας παρουσιάζουμε την χρυσή αυγή ''ασυγκράτητη'' στον ελληνικό κοινοβούλιο, έτοιμοι να τα σπάσει όλα. Εξάλλου για αυτό δεν την ψήφισε ο ελληνικός λαός; Τελείως συμπτωματικά περνάει από μπροστά τους ο Άκης Γεροντόπουλος (συνεργάτης του Πρωθυπουργού από την εποχή της ΠΟΛΑΝ και αυτός που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη), τον αγνοούν και συνεχίζουν να ωρύονται εναντίον των κλεφτών.
Επίσης το video αυτό δεν έχει τραβηχτεί από κάμερα της ελληνικής βουλής. Ποιος ήταν αυτός που τράβηξε το συγκεκριμένο βιντεάκι; Μήπως έχει και κρυφές κάμερες η βουλή ; Έγινε τελικά
προκαταρκτική εξέταση για το ποιος το ''τράβηξε'';

Και το τελικό μεγάλο ερώτημα
ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ;;; Μήπως βόλευε κάποιους, τους δεξιούς ψηφοφόρους (πρόβατα) της ΝΔ να τους παρκάρουν στην χρυσή αυγή, και να μην πάνε στον ψεκασμένο Καμμένο και στον αριστερούλη Τσίπρα ;  Μήπως βολεύει ακόμα κάποιους να παρουσιάσουν σαν σαπίλα τον αντισυστημισμό ;http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν ο Γεωργιάδης υποστήριζε τον Μπαλτάκο! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ας θυμηθούμε με το παρακάτω βίντεο τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει όσους ψήφισαν τα Μνημόνια ήρωες, να υποστηρίζει τον αντικομμουνιστικό αγώνα του πρώην Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, υποστήριξε ότι “Στην Ελλάδα μπορείς να είσαι όλα τα αντί αλλά όχι αντικομμουνιστής. Αφήστε τον Μπαλτάκο. Ο καλύτερος είναι ο Μπαλτάκος. Ψηφίζω Μπαλτάκο. Είναι τρομερός”.

Δείτε το βίντεο


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άντε!..και καγκελάριοι!..

    Γιά να το ξανασκεφτούμε όσο πιό απλά γίνεται, να το εμπεδώσουμε:
Ένα κόμμα που κυβερνάει, εκμεταλλεύεται την εξουσία αυτή, και διαλύει ένα άλλο κόμμα χρησιμοποιώντας την Δικαιοσύνη, για να του πάρει τις ψήφους!

Με αυτή την λογική και την πρακτική, αύριο-μεθαύριο θα βαλθεί να διαλύσει ένα άλλο κόμμα, άλλου χώρου, και μετά ένα άλλο, κι ένα άλλο..

Θα πείτε ότι το ίδιο έκαναν και οι συνταγματάρχες, κι ακόμα πιό απροκάλυπτα: καταργούσαν όλα τα κόμματα!
Πολύ σωστά! Εκείνοι όμως είχαν κηρύξει πριν Στρατιωτικό Νόμο, και είχαν αναστείλλει τα μισά άρθρα του Συντάγματος! Μετά απ' αυτό όλα τ' άλλα ήταν αναμενόμενα.

Ετούτοι εδώ όμως, οι σημερινοί κυβερνώντες ορκίζονται στο Σύνταγμα! Ομνύουν!! Κόβουν τις φλέβες τους άμα τους το πειράξεις!!!
Με προεξάρχοντα μάλιστα τον Χυδαίο ''συνταγματολόγο'', έχουν εφεύρει καινούργιο όρο, κι έχουν συστήσει ένα ανύπαρκτο ''Συνταγματικό τόξο''!
Ανύπαρκτο ως όρο, ανύπαρκτο ως πολιτική οντότητα, μόνο και μόνο για να εγκλωβίσουν άλλα κόμματα στις δικές τους ανήθικες μεθοδεύσεις και επιδιώξεις.
(Αν σήμερα, στις παρούσες συνθήκες μπορούν να υπάρξουν κάποια ''τόξα'', αυτά είναι μόνον το Μνημονιακό και το Αντιμνημονιακό. Εκεί συμπεριλαμβάνονται και η πίστη ή όχι στην Δημοκρατία, και η τήρηση ή μή του Συντάγματος!)

Και άν ακόμα ξεχάσουμε τα παρελκόμενα της οιονεί δικτατορικής αυτής κυβέρνησης, που είναι τα μνημόνια, η διάλυση της κοινωνίας, η φτωχοποίηση του λαού,
..παραμένουν πάντα και κυρίαρχα τα ζητήματα της απιστίας προς τον λαό, της κατάργησης της Δημοκρατίας, και της καταπάτησης του Συντάγματος,
..που σε καθημερινή βάση αποτελούν τις πρακτικές των κυβερνώντων.

Κι αν ακόμα παραβλέψουμε λοιπόν όλα τ' άλλα,
..γι αυτά τα μείζονα εγκλήματα κατά του Έθνους και της χώρας, δεν είναι δυνατόν να μην τιμωρηθούν!
Εάν αυτό δεν γίνει..
..ομαλή, ήρεμη και αποτελεσματική πολιτική ζωή δεν θα μπορέσει να υπάρξει στο μέλλον!

Ευχόμαστε λοιπόν ολόψυχα,
..από πρόεδροι, αντιπρόεδροι και ό,τι άλλο της κυβέρνησης,
..να γίνουν και...καγκελάριοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κρ. Αρσένης: Απαλλάσουν την Lamda Development από την καταβολή φόρων για το Ελληνικό

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις παράνομες φοροαπαλλαγές που δίνονται στη Lamda Development με την αγορά της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, υπέβαλε ο Κρίτων Αρσένης. Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτές θέτει στην Κομισιόν, ζήτημα σχετικά με το άρθρο 42 του νόμου 3943/2011, με το οποίο η Lamda Development απαλλάσσεται από την καταβολή οποιουδήποτε φόρου σχετίζεται με την εκμετάλλευση και ιδιοκτησία της έκτασης που πωλείται. Σε δηλώσεις του ο Κρίτων Αρσένης κάνει λόγο για την ίδρυση ουσιαστικά μίας off shore εταιρείας στην καρδιά της Αθήνας."Με τις φοροαπαλλαγές που δίνονται προίκα στη Lamda Development, η εταιρεία που θα εκμεταλλευτεί την περιοχή δεν θα πληρώνει ούτε φόρο εισοδήματος, ούτε φόρο μεταβίβασης, ούτε φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου" αναφέρει χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι η πλήρης απαλλαγή της εταιρείας από την καταβολή οποιουδήποτε φόρου δεν είναι απλά παράνομη αλλά και προκλητική για τους ανθρώπους των μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων, που αιφνιδιάζονται συνεχώς από το ύψος των φόρων, τελών και εισφορών που έχουν να πληρώσουν, αλλά δίνουν καθημερινά έναν τίμιο και διαρκή αγώνα να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους.
Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, έθεσε ακόμα και ζήτημα αδιαφάνειας στις διαδικασίες επιλογής του αγοραστή, αλλαγής των όρων του διαγωνισμού και παραβίασης της ευρωπαϊκής οδηγίας 2004/18 ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος της 8-12-2011 του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την πώληση των μετοχών της "Ελληνικό ΑΕ", αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ "θα διατηρεί τα συνήθη δικαιώματα μειοψηφίας και θα έχει δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) αναφορικά με σημαντικές αποκλίσεις από το Επιχειρηματικό Σχέδιο".

Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Development.

Σε δηλώσεις του ο Κρίτων Αρσένης καταγγέλλει την ίδρυση ουσιαστικά μίας off shore εταιρείας στην καρδιά της Αθήνας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "με τις φοροαπαλλαγές που δίνονται προίκα στη Lamda Development, η εταιρεία που θα εκμεταλλευτεί την περιοχή δεν θα πληρώνει ούτε φόρο εισοδήματος, ούτε φόρο μεταβίβασης, ούτε φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου"

Η πλήρης απαλλαγή της εταιρείας με το άρθρο 42 παρ. 7 του νόμου 3943/2011 από την καταβολή οποιουδήποτε φόρου σοκάρει συμπληρώνει κάνοντας λόγο για παράνομη και προκλητική ενέργεια.

Είναι παράνομη σύμφωνα τόσο με το ελληνικό όσο και με το ευρωπαϊκό δίκαιο και είναι προκλητική για τους ανθρώπους των μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων, που αιφνιδιάζονται συνεχώς από το ύψος των φόρων, τελών και εισφορών που έχουν να πληρώσουν, αλλά δίνουν καθημερινά έναν τίμιο και διαρκή αγώνα να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους τονίζει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ακόμα, ότι η αδιαφάνεια στη διαδικασία πώλησης της έκτασης θυμίζει «μπανανία» και όχι ευρωπαϊκή χώρα

Παρότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ είχε δεσμευτεί να κρατήσει μειοψηφικό πακέτο ώστε να έχει δικαίωμα βέτο στο επιχειρηματικό σχέδιο, πούλησε το 100% των μετοχών της εταιρείας "Ελληνικό ΑΕ". Το ΤΑΙΠΕΔ δεν τήρησε καν όσα είχε εξαγγείλει το ίδιο. Παρότι το ΤΑΙΠΕΔ δεσμευόταν από τους κανόνες διαφάνειας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις, επέλεξε να τις παρακάμψει και να μην τις εφαρμόσει.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να δώσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις

Είναι ή όχι σε ισχύ το άρθρο 42 παρ. 7 του νόμου 3943/2011 το οποίο προβλέπει ότι η εταιρεία "απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή αμοιβή, συμπεριλαμβανομένου του φόρου εισοδήματος για το κάθε μορφής εισόδημα που προκύπτει από τη δραστηριότητά της, φόρου μεταβίβασης για οποιαδήποτε αιτία, φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου";

Είναι ή όχι κατώτερη η τιμή πώλησης από το ύψος της αποτίμησης 1,239 δισ. ευρώ που σημειώνεται σε έγγραφο που υπογράφεται από τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας "Ελληνικό ΑΕ";

Γιατί πούλησε το 100% των μετοχών της εταιρείας "Ελληνικό ΑΕ" παρότι στην πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των μετοχών έλεγε ότι θα διατηρήσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών ώστε να έχει δικαίωμα βέτο στο επιχειρηματικό σχέδιο;

Ο ευρωβουλευτής, καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση ότι τελικά αυτό που επιδιώκει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί δεν είναι το μικρότερο δημόσιο, αλλά το λιγότερο δημόσιο συμφέρον.

Στο όνομα των μεγάλων επενδύσεων, η κυβέρνηση που έχει κάνει σημαία της το μικρό κράτος, τις απολύσεις, συγχωνεύσεις και περικοπές, έχει αναλάβει να φροντίζει με περισσή ευγένεια μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι κρατικοδίαιτες καθώς εξαρτώνται από την παράνομη προνομιακή στήριξη της κυβέρνησης ενάντια στο συμφέρον της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας. Παρόλο που οι χειμαζόμενες οικογενειακές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που εν μέσω κρίσης παράγουν το 80% της απασχόλησης στην Ελλάδα, δεν αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τη στήριξή τους πιο πολύ σαν πάρεργο παρά σαν εν δυνάμει λύση στην κρίση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου την πώληση του 100% των μετοχών της εταιρείας "Ελληνικό ΑΕ" στην εταιρεία "Lamda Development ΑΕ". Σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων με αριθμό 225/7-1-2013, παραχωρήθηκε από το ελληνικό δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα επιφάνειας για 99 χρόνια και το 30% της πλήρους κυριότητας νομής και κατοχής της περιοχής του Αγίου Κοσμά καθώς και του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Κατά συνέπεια, αντικείμενο της συναλλαγής του ΤΑΙΠΕΔ με την εταιρεία "Lamda Development ΑΕ" είναι μέσω της πώλησης των μετοχών της "Ελληνικό ΑΕ", η πώληση του δικαιώματος επιφάνειας για 99 χρόνια και το 30% της πλήρους κυριότητας νομής και κατοχής της παραπάνω περιοχής. Η εταιρεία "Lamda Development ΑΕ" μέσω της "Ελληνικό ΑΕ" θα εκμεταλλευτεί την παραπάνω έκταση για 99 χρόνια και στη συνέχεια θα την επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο που παραμένει να έχει την κυριότητα κατά 70%. Επιπλέον, στο άρθρο 42 του νόμου 3943/2011 που αφορά στη σύσταση της "Ελληνικό ΑΕ" ορίζεται ότι η εταιρεία " απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή αμοιβή, συμπεριλαμβανομένου του φόρου εισοδήματος για το κάθε μορφής εισόδημα που προκύπτει από τη δραστηριότητά της, φόρου μεταβίβασης για οποιαδήποτε αιτία, φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου (...)". Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται η Επιτροπή:

Εάν η πλήρης απαλλαγή της εταιρείας με το άρθρο 42 παρ. 7 του νόμου 3943/2011 από την καταβολή φόρου μεταβίβασης όταν θα πωλεί ακίνητα και φόρου εισοδήματος συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση υπό την έννοια του άρθρου 107 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ; Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, έγγραφο που υπογράφεται από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας "Ελληνικό ΑΕ" σημειώνει ότι "η κατώτατη εύλογη αξία των δικαιωμάτων της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ επί του ακινήτου ανέρχεται σε 1,239 δισ. ευρώ". Είναι ενήμερη η Επιτροπή για την συγκεκριμένη αποτίμηση; Συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση η πώληση σε τιμή χαμηλότερη της πραγματικής του αποτίμησης; Συνιστά η πώληση του 100% της εταιρείας "Ελληνικό ΑΕ" δημόσια σύμβαση παραχώρησης υπαγόμενη στις διατάξεις της οδηγίας 2004/18 δεδομένου ότι η "Lamda Development ΑΕ" θα εκμεταλλευτεί για 99 χρόνια τη συγκεκριμένη έκταση με το ελληνικό δημόσιο να έχει την κυριότητα; Έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις της συγκεκριμένης οδηγίας; Στην πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος της 8-12-2011 σχετικά με την πώληση των μετοχών της "Ελληνικό ΑΕ", αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ "θα διατηρεί τα συνήθη δικαιώματα μειοψηφίας (...) και θα έχει δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) αναφορικά με σημαντικές αποκλίσεις από το Επιχειρηματικό Σχέδιο". Είναι σύμφωνη με την οδηγία 2004/18 η μη τήρηση του όρου αυτού και η πώληση του 100% των μετοχών της εταιρείας;

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σαμαράς είναι χειρότερος από τον Μπαλτάκο

Του Ανανδρανιστάκη Γιώργου.

.Ξέρετε ποιο είναι το συμπέρασμα από τη συνομιλία του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη; Είναι ότι ο γραμματέας της κυβέρνησης είχε αυτονομηθεί, ότι έκανε του κεφαλιού του, εκθέτοντας τον Πρωθυπουργό. Το ακούγαμε από νωρίς από τους κύκλους του Μαξίμου, το ακούσαμε και από τα δελτία των 7, των 8, των 9. «Ο Σαμαράς προσπαθούσε να εξαρθρώσει την Χρυσή Αυγή και ο Μπαλτάκος τον εμπόδιζε», είπε η Όλγα στον Παύλο κι Παύλος συμφώνησε ασμένως. Ο Γιάννης έλειπε από το δελτίο, είχε πάει να παρηγορήσει τον Μπαλτάκο. Μετά τα κανάλια βγάλανε τον Βορίδη για να την πέσει στον Μπαλτάκο, φασίστας εξοντώνει φασίστα, το λένε και μέθοδο ομοιοπαθητική.

Κατόπιν τούτων, το ΕΘΝΟΣ έγραψε δικαίως «Έξαλλος ο Σαμαράς με τον Μπαλτάκο!». Έγινε έξαλλος ο Σαμαράς για τις συνομιλίες του Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες, μια εβδομάδα πριν όμως, όταν ο γραμματέας έφερε την χρυσαυγίτικης εμπνεύσεως τροπολογία για την ατιμωρησία των οργάνων της τάξεως , τον στήριξε μέχρι τα μπούνια, βάζοντας τον Μιχελάκη να τον υπερασπιστεί με ορολογία ακροδεξιού πεζοδρομίου. Καθόλου έξαλλοι δεν έγιναν στη ΝΔ, όταν ο Μπαλτάκος δήλωσε γεννημένος αντικομμουνιστής, αντιθέτως ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέκραξε ενθουσιασμένος: «Ο καλύτερος είναι ο Μπαλτάκος. Ψηφίζω Τάκη Μπαλτάκο, τρομερός είναι, καταπληκτικός».

Δεν έγιναν έξαλλοι στη Ν.Δ., όταν ο Μπαλτάκος απειλούσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι, αν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, θα συγκυβερνήσει με την Χρυσή Αυγή. Δεν έγιναν έξαλλοι, όταν ο Μπαλτάκος απέσυρε το αντιρατστικό νομοσχέδιο, όταν χάρισε με νόμο δάση στον ομοϊδεάτη του Καλαβρύτων Αμβρόσιο, όταν αναβάθμιζε στις αρχές του 2013 τον εαυτό του με ΦΕΚ που όριζε ότι «οι υπηρεσίες της Βουλής δεν δικαιούνται να παραλάβουν νομοσχέδιο, αν αυτό δεν φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης», όταν υμνούσε στα βιβλία του το φονικό έθιμο της «Κρυπτείας», κατά το οποίο οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έσφαζαν στα κρυφά δούλους, ό, τι έκανε δηλαδή ο Κασιδιάρης με τους μετανάστες. Δεν έγιναν έξαλλοι, όταν έμαθαν ότι ο γιός του Μπαλτάκου διορίστηκε παρατύπως στο Λιμενικό, είναι ο ίδιος γιος που μπήκε χθες στη Βουλή, για να δείρει και μετά έφυγε ανενόχλητος. Που ήταν ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης να προστατέψει το κύρος του Κοινοβουλίου;

Τα έκαναν γαργάρα όλα αυτά τα καθεστωτικά μίντια. Όπως έκαναν γαργάρα και την αποκάλυψη του Μπαλτάκου ότι ο Σαμαράς διέταξε την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, όχι επειδή έδερνε, εκβίαζε, σκότωνε, αλλά επειδή του έκοβε ψήφους και του στερούσε την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις. «Ποιος του 'πε (σ.σ του Σαμαρά) να τα κάνει αυτά;», ρωτάει τον Μπαλτάκο ο Κασιδιάρης. ΜΠΑ.: «Πρώτ' απ' όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ' το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα». ΚΑΣ.: «Κόβει ψήφους 'ντάξει;», ΜΠΑ.: «Είναι λογικό». ΚΑΣ.: «Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;». ΜΠΑ.: «Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο».

Αυτό που λέει ο Μπαλτάκος είναι πως στην κυβέρνηση γνώριζαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παρόλα αυτά την συγκάλυπταν. Ο Δένδιας κρατούσε τους 32 φακέλους στο γραφείο του και τους έβγαλε μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Αν είχαν κινήσει νωρίτερα τις διαδικασίες, ο Φύσας δεν θα είχε δολοφονηθεί. Δεν τον προστάτευσε τον Παύλο ο υπουργός προστασίας του Πολίτη. Τον άφησε έρμαιο στους δολοφόνους και μετά εκμεταλλεύτηκε το θάνατό του, για να ικανοποιήσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του Σαμαρά.

Ο Σαμαράς είναι χειρότερος από τον Μπαλτάκο, αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από το επίμαχο βίντεο. Τούτο όμως δεν πρόκειται να τα ακούσετε ποτέ από τον Όλγα και τον Παύλο. Από εκείνους θα ακούσετε ότι ο κακός άνθρωπος Μπαλτάκος εμποδίζει τον καλό άνθρωπο Σαμαρά να κάνει αγαθές πράξεις. Αμήν.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

UNICEF: Eπιδεινώθηκε το επίπεδο διαβίωσης των ανηλίκων στην Ελλάδα !!! Αριθμοί για πολλά συμπεράσματα ...

Η μείωση των κοινωνικών παροχών, η ανεργία των γονέων, η οικονομική ανέχεια και η ελλιπής πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επιδεινώνουν, χρόνο με τον χρόνο, τη ζωή των ανηλίκων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF «H κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2014- Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά» που συντάχθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκιαγραφεί την κατάσταση των παιδιών στη χώρα, σήμερα.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε επίσης ο μεγάλος ετήσιος ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου.

Συγκριτικά με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός των παιδιών στην Ελλάδα μειώθηκε περισσότερο (-9%) από τον συνολικό (-1,1%), επισήμανε ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Δημοσθένης Δασκαλάκης περιγράφοντας συνοπτικά τα κύρια ευρήματα της έκθεσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της απογραφής του 2011, τα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών είναι 1.889.916, που αντιστοιχούν στο 17,5% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας (10.815.197) με τα αγόρια να αποτελούν το 51,2% και τα κορίτσια το 48,8%.

Αύξηση σημειώνεται στα παιδιά των αλλοδαπών/μεταναστών, τα οποία το 2011 έφθασαν τα 181.000 άτομα, κατά 11,8% περισσότερα από το 2001 και αναλογούν στο 9,6% του συνόλου των ανηλίκων στην Ελλάδα (από 7,8% το 2001). Επίσης, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, τα νοικοκυριά στην Ελλάδα χωρίς παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών αναλογούν στο 76,5% και με παιδιά στο 23,5% του συνόλου.

Στην Ελλάδα τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονταν σε 686.000, ή στο 35,4%, το 2012, από 30,4% το 2011, με πιο ευάλωτα τα μονογονεϊκά (74,7%) και τα τρίτεκνα/πολύτεκνα (43,7%) νοικοκυριά. Τα παιδιά που ζουν σε νοικοκυριά που κανένας ενήλικος δεν εργάζεται ανέρχονταν σε 292.000, ή 13,2%, το 2012, έχοντας αυξηθεί κατά 204.000 από το 2008. Ο κίνδυνος φτώχειας στους αλλοδαπούς φθάνει το 43,7% για το 2012, ενώ στα παιδιά αυτών βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, ξεπερνώντας το 53,1% από 49,6% που ήταν το 2011.

Χειροτέρεψαν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών

Οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών έχουν χειροτερέψει, καθώς το 74,1% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά και το 29,5% των μη φτωχών, δήλωναν αδυναμία πληρωμής εκτάκτων αλλά και καθημερινών δαπανών. Επίσης η έκθεση καταγράφει δυσκολίες σε εξοφλήσεις πάγιων λογαριασμών, δανείων, αλλά και οικονομική δυσπραγία για διατροφή που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη μέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά. Επιπλέον, το 86,5% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά το 2012 δεν είχαν να ξοδέψουν χρήματα για μια εβδομάδα διακοπών.

Οι παροχές κοινωνικής προστασίας μειώθηκαν κατά 4,9% το 2011 σε σχέση με το 2009. Εκτιμάται ότι σημαντικός αριθμός παιδιών στην Ελλάδα δεν έχει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω απώλειας ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γονιών τους.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ τα ποσοστά εγγραφής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολύ υψηλά στην Ελλάδα, τα αντίστοιχα στην προσχολική εκπαίδευση παραμένουν χαμηλά. Η συμμετοχή των παιδιών σε υπηρεσίες επίσημης βρεφονηπιακής φροντίδας είναι σταθερά μικρότερη σε σχέση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι οι υφιστάμενες δομές (κυρίως δημοτικές) δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών.

Μια ακόμα παράμετρος της οικονομικής κρίσης εντοπίζεται στην παράταση της παιδικής ηλικίας. Τα υψηλά ποσοστά φτώχειας (32,3%) και ανεργίας (58,6%) για το 2012 των ηλικιακών ομάδων 16-24 και 15-24 ετών αντίστοιχα, σε συνδυασμό με την εκτόξευση του ποσοστού των ατόμων αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων που δεν εργάζονται και ταυτόχρονα δε συμμετέχουν σε κάποιας μορφής εκπαίδευση και κατάρτιση, οδηγούν στην έντονη οικονομική εξάρτηση από τους γονείς τους με αποτέλεσμα να παρατείνουν τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί το υψηλό ποσοστό (73,3%) των νέων 20 έως 29 ετών που διαμένει με τους γονείς του και η μέση ηλικία εγκατάλειψης της γονεϊκής στέγης (29,1 έτη) για το 2012.

Ο κ. Δασκαλάκης σημείωσε πως η συγκέντρωση και η επεξεργασία των στοιχείων παρουσιάζεται μέχρι το 2011-2012, και δεν περιλαμβάνονται οι επόμενες χρονιές, που όλα δείχνουν πως θα εμφάνιζαν μια περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και επιδείνωση της φτώχειας των νοικοκυριών και, κατά συνέπεια, των παιδιών.Και βλέποντας το προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ το πιο πιθανό σε λίγα χρόνια είναι
1. Να μην υπάρχει ευρώ
2. Να μην υπάρχει Ευρώπη
3. Να μην έχει δασκάλους το Ελληνικό σχολείο γιατί δεν τους πληρώνουν
4. Να μην έχουν βιβλία γιατί είναι υψηλό το κόστος
5. Τα παιδιά στο Ελληνικό σχολείο να μην μιλάνε Ελληνικά
6. Να μην έχει παιδιά .
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε βυζαντινό μοναστήρι του 6ου αιώνα

Στην Νεγκέβ, κοντά στο χωριό των Βεδουίνων Χουρ,- βόρειο Ισραήλ- κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών, οι οποίες προηγήθηκαν της δημιουργίας ενός κόμβου στην εθνική οδό 31, ανακαλύφθηκαν τα ερείπια ενός αρχαίου βυζαντινού μοναστηριού.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους το κτίσμα καλύπτει μια έκταση 35 επί 20 μέτρων και ανήκει στον 6ο αιώνα.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, στο βυζαντινό μοναστήρι υπήρχαν τέσσερις κύριες αίθουσες: η της εισόδου, της τραπεζαρίας, της προσευχής και της αίθουσας των σκευών.

Στην αίθουσα της προσευχής και σε αυτήν της τραπεζαρίας υπάρχουν μεγάλα τμήματα διατηρημένων ψηφιδωτών στο δάπεδο τα οποία είναι διακοσμημένα με χρώματα θαλασσί, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο.Σε ένα από ψηφιδωτό είναι γραμμένη η λέξη «Μοναστήρι» στην ελληνική γλώσσα και υπάρχει ο αριθμός 575.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός δείχνει το έτος της δημιουργίας του ψηφιδωτού του δαπέδου.

Η αρχαιολογική αρχή σκοπεύει να μεταφέρει το αρχαίο ψηφιδωτό στο αρχαιολογικό τουριστικό πάρκο «Βαντί Αθήρ» που βρίσκεται στην περιοχή του Χουρ.

http://www. mikres-ekdoseis.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....