Διυλιστήριο: 07/02/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ντε Γκίντος: Ανοιχτή στις συνομιλίες η ευρωζώνη ακόμη κι αν βγει το «Όχι»

Η ευρωζώνη θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ακόμα και αν ο λαός ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος.

«Όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές. Εάν ψηφίσουν «ναι» η κυβέρνηση είπε ότι θα συνεχίσει… αλλά εάν ψηφίσουν «όχι», εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες μαζί τους«, είπε ο ντε Γκίντος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Μια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να έχει συνέπειες, όπως σε αυτό (την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ), αλλά όλοι θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη«.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν υπέρ της Ευρώπης


Κόκκαλης: «Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο πολίτες και πολιτικοί οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» - Δαμαβολίτης: «Το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής»

Δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε ότι εάν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης, τονίζοντας ότι δεν έχει εντολή από τους πολίτες για capital controls, ούτε για κούρεμα καταθέσεων. «Άκουσα τον κ. Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control, γι'αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος» σημείωσε. Επίσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει. «Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.


Είχε προηγηθεί η παρακάτω δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Η Βουλή των Ελλήνων την 27/06/2015 προκήρυξε τη διενέργεια δημοψηφίσματος με συγκεκριμένο και ξεκάθαρο ερώτημα για το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σαφέστατα απαντούν όχι στην πρόταση συνέχισης της λιτότητας και των σκληρών μνημονίων. Επειδή όμως χθες η ελληνική κυβέρνηση επίσημα κατέθεσε νέα πρόταση προς τους δανειστές, η διενέργεια του δημοψηφίσματος καθίσταται άνευ αντικειμένου και ΜΟΝΟ διχασμό θα φέρει στους Έλληνες. Πρέπει ο Πρωθυπουργός να συγκαλέσει άμεσα τη Βουλή των Ελλήνων και να ακυρώσει το δημοψήφισμα ανεξάρτητα με την αποδοχή ή μη της πρότασης από τους δανειστές, διότι η ακύρωση του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει δείγμα γνήσιας διάθεσης εξεύρεσης λύσης εντός ευρωζώνης και τρανταχτή απόδειξη του σταθερού προσανατολισμού της Κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο πολίτες και πολιτικοί οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Δεύτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ που διαφοροποιείται είναι ο Ηρακλειώτης Κώστας Δαμαβολίτης που δηλώνει πως θα ψηφίσει "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όπως είπε ο βουλευτής στο Ράδιο 9,84, «η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», επισημαίνοντας ότι ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας.

«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, λέγοντας ότι αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε«αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε;», είπε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του "ναι"», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει "ναι"».



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόσωπο “κλειδί” της Ελληνικής τραγωδίας, “δραπετεύει” στο εξωτερικό, παρά την απαγόρευση του εισαγγελέα Πεπόνη…


Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή. 

Τα γεγονότα στην Ελλάδα μας κινούνται σε τόσο καταιγιστικούς ρυθμούς και είναι… τόσα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που δεν προλαβαίνουμε πλέον να τα παρακολουθήσουμε.. πολλύ περισσότερο, να τα κατανοήσουμε στην πλήρη και σκοτεινή τους διάσταση.

Το Δημοψήφισμα – παγίδα και η ασύλληπτη κυβίστιση του Αλέξη Τσίπρα, μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον των ειδήσεων και της ενημέρωσης, και ως γνωστον, ο λύκος, στην αναμπουμπουλα χαίρεται… και ετοιμάζει βαλίτσες…

Γιατί αν οι πληροφοριες που έφτασαν πριν λίγο στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κάνουν λόγο για… “δραπέτευση” του
προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρεα Γεωργίου στο εξωτερικό… αύριο το πρωί…

Οι ιδιες πληροφορίες λένε, πως έχει ήδη αδειάσει το γραφείο του…

Λέγεται, εγώ δεν το γνωρίζω, πως το εισιτήριο είναι one way και τελικο προορισμό έχει τις Βρυξέλλες…
Γιατί άραγε;;;
Τι παίζει;;

Νεώτερες πληροφορίες που κατφθάνουν με καταιγιστικοπούς ρυθμούς στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κάνουν λόγο για πολύ χοντρό παιχνίδι… και θέλουν τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, να προφασίστηκε βαρύτατη ασθένεια, προκειμένου και είσοδό του στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ νοσοκομείο, προκειμένου αφενός μεν να μην παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπη για τον έλεγχο του χρέους και αφετέρου , να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να ετοιμαστει γι αυτόν, η κατάλληλη θέση στις Βρυξέλλες.

Πολύ σκοτεινό το παρασκήνιο, και οι πληροφορίες, κανουν λόγο για μια νέα διευθυντική θέση που ιδρυεται στην EUROSTAT, ειδικά για τον Γεωργίου, προκειμένου αυτός να προϊσταται του νεου Προέδρου που θα εκλεγεί από την κυβέρνηση σε λίγο καιρό…

Οι κακές γλώσσες λένε, πως ο Γεωεργίου “εκβίασε” τον Πρόεδρο της EUROSTAT, Ράιντενμάχερ, ότι “θα τα ξεράσει όλα, αν δεν τον πάρουν από την Ελλαδα, κι αν δεν του δώσουν υψηλόβαθμη θέση”, αλλά εγώ “δεν τα πιστεύω…” !

Οι ίδιες κακιές γλωσσες λένε, πως αυτός ήταν και ο λόγος καθυστέρησης της αλλαγής του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ από την κυβέρνηση των ΤσιπροΚαμμένων, ώστε να δώσουν χρόνο στην EUROSTAT να προετοιμάσεει την νέα θέση…

Το ερώτημα είναι ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;

Γιατί αν ισχύουν, τίθεται ένα νέο μείζον θέμα, που πρέπει να βάλει σε συναγερμό τόσο την ηγεσία της Δικαιοσύνης, όσο και την Ελληνική Αστυνομία.

Αν ενθυμούμαι καλά, στο πόρισμά του ο Εισαγγελεας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ, που προέκυψε κατόπιν των καταγγελιών της ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, του ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΘΕΤΗ και του ΝΙΚΟΥ ΣΤΡΟΜΠΛΟΥ για το σκάνδαλο της διόγκωσης του χρέους που είχε ως αποτέλεσμα να έρθει το ΔΝΤ και η Πατρίδα μας να οδηγείται στην πλήρη κατστροφη, έχει ασκήσει ποινική δίωξη για κακούργημα στον Ανδρέα Γεωργίου και του έχει απαγορευθεί η έξοδος απο την χώρα.

Σ’ αυτη την περίπτωση, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΕΙΔΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ;
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ … “ΠΛΑΤΕΣ”;;;;;



Ευθύνη της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομιας, είναι να ερευνήσουν πάραυτα, αν οι πληροφορίες για έξοδο από τη χώρα του Ανδρέα Γεωργίου, ισχύουν.

Κι αν ισχύουν, να κλεισουν τον δρόμο εξόδου του ποινικά διωκώμενου Ανδρέα Γεωργίου για το εξωτερικο.

Ο… “κύριος” αυτος, πρέπει να απολογηθεί για τον πρωταγωνιστικο ρόλο του στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ… και να πληρώσει βαρύτατα γι αυτήν και τους δεκάδες χιλιάδες νεκρους αυτόχειρες, τις εκατοντάδες χιλιαδες κλειστές επιχειρήσεις και τα εκατομμύρια πτωχευμένων Ελλήνων….


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το EFSF δεν θα ζητήσει άμεσα την επιστροφή των δανείων από την Ελλάδα

Eισήγηση στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, να μην κάνουν χρήση αλλά να επιφυλαχθούν των δικαιωμάτων τους απέναντι στην Ελλάδα μετά την αθέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ, έκανε σήμερα και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο επικεφαλής του EFSF πρότεινε να μην ζητήσουν την άμεση εξόφληση του δανείου προς την Ελλάδα αλλά να διατηρήσουν το δικαίωμα τους να ενεργήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο, χωρίς να προσδιορίζει το χρονικό διάστημα.

Η εισήγηση αυτή αναμένεται να επισημοποιηθεί την Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του EFSF.

Σημειώνεται ότι η δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με το EFSF προβλέπει ότι το Ταμείο μπορεί να κάνει άμεσα απαιτητά όλα τα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα δεν αποπληρώσει οφειλή της στο ΔΝΤ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ακόμα και το Bloomberg: Ανίκανοι, ψεύτες και εμμονικοί οι δανειστές, θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα!


Μετά τον Πίτερ Σπίγκελ, τον δημοσιογράφο των Financial Times – γνωστό για τη στήριξή του στις θέσεις των δανειστών – που απηύδησε με τα ψέματα του Γιούνκερ, τώρα και το Bloomberg – το πρακτορείο ειδήσεων των αγορών – απηύδησε με τη στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα και φιλοξενεί άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα με έξοδο».

«Η Ευρώπη θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα με έξοδο», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης του Κλάιβ Κρουκ στο Bloomberg, στο οποίο τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των 30 ετών και πλέον που αρθρογραφεί για πολιτικά και οικονομικά θέματα, δεν έχει ξαναδεί μία τέτοια επανάληψη διαρκούς, αυτάρεσκης, καταστροφικής και συγκαλυπτόμενης ανικανότητας.

«Δεν αναφέρομαι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», γράφει ο Κρουκ. «Καθώς η ζημιά κορυφώνεται, μία προσπάθεια είναι σε εξέλιξη να ξαναγραφεί η ιστορία της ντροπιαστικής αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Ελλάδα», τονίζει.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος του αμερικανικού δικτύου εδώ και πέντε μήνες, που άρχισαν οι συζητήσεις και οι δύο πλευρές μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους, αλλά ο Τσίπρας υποχώρησε περισσότερο από τους πιστωτές. Αντίθετα, οι πιστωτές αρνήθηκαν να υποχωρήσουν και να περιλάβουν στις τρέχουσες συζητήσεις το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, «επιμένοντας παράλογα» ότι αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί αργότερα, υπογραμμίζει ο Κρουκ,

«Την Τρίτη, ο Τσίπρας έκανε την πιο κρίσιμη προσπάθεια να προωθήσει το θέμα (σ.σ.: της συμφωνίας). Αντί να εκφρασθεί οποιαδήποτε επιθυμία συμβιβασμού από την πλευρά των πιστωτών, οι κυρίαρχες φωνές τους – ιδιαίτερα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που συχνά θεωρείται ότι παίρνει τις αποφάσεις – σημείωναν ότι δεν υπάρχει κάτι προς συζήτηση. Το πρόγραμμα έπρεπε να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, το πρόγραμμα έχει αποτύχει. Δεν θα επιτύχει τη βιωσιμότητα του χρέους. Είναι εντελώς χωρίς νόημα να μειώνεται και άλλο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων», επισημαίνει.

«Ο Γιούνκερ λέει ότι η τελευταία προσφορά δεν απαιτούσε μειώσεις μισθών. Αλήθεια; Η πρόταση των πιστωτών αναφέρει ότι το μισθολόγιο πρέπει να εκσυγχρονισθεί, περιλαμβανομένης της διεύρυνσης των μισθολογικών διαφορών. Με την έννοια αυτή, η διεύρυνση των διαφορών συνεπάγεται μειώσεις μισθών», σημειώνει ο Κρουκ, προσθέτοντας: «Όσον αφορά το ότι δεν υπάρχουν μειώσεις συντάξεων που υποστήριξε ο Γιούνκερ, οι πιστωτές ζητούν για τη σταδιακή επιβολή νέων μειώσεων για όσους συνταξιοδοτούνται πρόωρα και για το ΕΚΑΣ που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτά είναι μειώσεις».

Ο αρθρογράφος του Bloomberg τονίζει ότι η ελληνική οικονομία είναι «γονατισμένη». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του βιοτικού επιπέδου και η ανεργία έχει φτάσει στο 25%.

Ο Κρουκ ασκεί επίσης δριμεία κριτική στο γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επενέβησαν στα εσωτερικά της Ελλάδας δηλώνοντας ότι «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα σήμαινε κι έξοδο από την ευρωζώνη.

Αυτά είναι «ανοησίες», λέει ο αρθρογράφος. «Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρωσύστημα, δεν θα είναι επειδή οι Έλληνες αποφάσισαν να φύγουν, αλλά επειδή η Ευρώπη θα αποφασίσει να τους διώξει». «Μία πραγματικά ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να έχει ανακοινώσει ότι θα συνέχιζε την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες», σημειώνει ο Κρουκ στο άρθρο του.

Εν τέλει προτρέπει τους αναγνώστες να διαβάσουν την πρόταση των πιστωτών για να δουν αν προάγεται η κοινωνική δικαιοσύνη, όπως υποστήριξε ο Γιούνκερ στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Tvxs.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αν δε κατάλαβες γιατί γίνεται το Δημοψήφισμα, θα σου πει ο Νίκος Χατζηνικολάου


Και αν δε κατάλαβες γιατί γίνεται το Δημοψήφισμα, θα σου πει ο Νίκος Χατζηνικολάου...

Δες το βίντεο και θα πάρεις την απάντηση...



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι τράπεζες λένε ΝΑΙ..

    Μας λένε πως το σύνολο της ρευστότητας των συστημικών τραπεζών μας, είναι γύρω στα 3-4 δις,
..επί συνόλου καταθέσεων 110-120 δις.

Υπάρχει δηλαδή ένα κενό πάνω από 100 δις.
Μπορούμε λοιπόν να αναρωτηθούμε πού πήγαν αυτά τα χρήματα.
Πώς και από ποιούς φαγωθήκανε πάλι μέσα σε 5-7 χρόνια;
Διότι τούτη τουλάχιστον τη φορά είναι
φανερό πως δεν φαγώθηκαν σε μισθούς και συντάξεις! Ούτε σε επιδόματα και προνομίες.

Πρόκειται για χρήματα δικά μας, του ελληνικού λαού,
..με την έννοια πως οι συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις για την σωτηρία των τραπεζών έγιναν με δανεικά,
..που χρεώθηκε όμως το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο λαός, και που τώρα θεωρούνται δικά του χρέη!

Το blog δεν ήταν ποτέ σύμφωνο με την υποχρεωτική αργία των τραπεζών και το λεγόμενο capital control.
Πίστευε πως οι τράπεζες έπρεπε να αφεθούν στην κρίση, την οργή και την μήνιν των πολιτών,
..και να κληθούν να λογοδοτήσουν έναντι του καταληστευμένου λαού,
..καθώς και να υπερασπιστούν τον εαυτόν τους με δικά τους μέσα και κεφάλαια.

Το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να αποτελεί ''κράτος εν κράτει'',
..ούτε να είναι ανεξέλεγκτο, απροσπέλαστο και παντοδύναμο.

Όποιος το υπερασπίζεται και το προστατεύει προσφέρει κακές υπηρεσίες στην δημοκρατία και στο μέλλον αυτού του τόπου.
Αυτή τη στιγμή, ο ελληνικός λαός δεν προσέρχεται στις κάλπες υπό κανονικές συνθήκες, αλλά υπό συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας.
Κανένας λαός δεν θα άντεχε τον συντονισμό τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και χιλιάδων ΑΤΜ ανά τη χώρα.

Όσοι ψηφίσουμε υπέρ του ΟΧΙ, έχουμε νικήσει εκ προοιμίου.
Αλλά δεν θέλουμε να νικήσουμε μόνον για μάς!
Θέλουμε να νικήσουμε για όλους!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Γκάμπριελ: Δεν φταίει αυτή η κυβέρνηση, φταίνε τα δύο κόμματα που διακυβέρνησαν''


Σήμερα (1 7 2015) ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην  Γερμανική Βουλή μίλησε για τις ευθύνες της κρίσης στην Ελλάδα, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν φταίει η σημερινή κυβέρνηση φταίει το πελατειακό κράτος αυτών που κυβέρνησαν όλα τα χρόνια και φταίμε και εμείς που δίναμε χρήματα και δεν ελέγχαμε που τα δίναμε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....