Διυλιστήριο: 09/30/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Καθηκοντολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και μισθός ανάλογα με την απόδοση

Με την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα συνδέεται η αμοιβή τους από την 1η Ιανουαρίου του 2016, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων της νέας δανειακής συμφωνίας. Ως τον Οκτώβριο του 2015, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκλήρωση τη μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου.
Η ψαλίδα αναμένεται να ανοίξει και μεταξύ των χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων ενώ θα αποδεσμεύεται ο βαθμός από την αύξηση του μισθού και έτσι οι όποιες αυξήσεις θα έρχονται με βάση την μισθολογική ωρίμανση.
Μέχρι το 2018, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του ενιαίου μισθολογίου θα εφαρμοστεί και το λεγόμενο «καθηκοντολόγιο» δηλαδή η περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης και με βάσει τα καθήκοντα κάθε υπαλλήλου θα διαμορφώνεται και ο μισθός του.
Ακόμη, έως τον Νοέμβριο θα πρέπει να νομοθετηθεί το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των επιδόσεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Ακόμη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία για την επιλογή διευθυντικών στελεχών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επιλογή διευθυντικών στελεχών θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016, με επιλογή γενικών διευθυντών έως τον Δεκέμβριο και διευθυντών έως τον Mάιο του 2016.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν υπάρχουν προδότες, αλλά δωσιλογικά ενεργοί..

     Παραφράζοντας την μεγαλειώδη δήλωση ενός τιτανοτεράστιου βαρεμένου (όνομα και πράμα): ''Δεν υπάρχουν άνεργοι αλλά μη οικονομικά ενεργοί!'',
..δήλωση που έρχεται να συμπληρώσει τα γεμιστά της θειάς Θεανούς,
..μπορούμε κι εμείς να δηλώσουμε με βεβαιότητα πως όχι, δεν υπάρχουν προδότες, παρά μόνο δωσίλογοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κατακτητών.

Σ' αυτά τα πλαίσια της
εισπρακτικής υστερίας των κυβερνώντων εις βάρος του λαού, προκειμένου να δώσουν όσο πιό πολλά λεφτά γίνεται στους τοκογλύφους,
..η χθεσινή και πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό,
..αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, από το 2021 και μετά εάν υπάρξει μεταβολή στο προσδόκιμο ζωής των πολιτών της χώρας,
..όρια που θα μπορούν να ανακαθορίζονται ανά τριετία, αφού πρώτα θα λαμβάνονται υπόψη οι σχετικοί δείκτες από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat!

Τί λέτε ωρέ κοπρίτες;
Τί λέτε ωρέ μισάνθρωποι;
Τί λέτε ρε ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ;

Τόσο μίσος πιά εναντίον αυτού του λαού; Τόση κακουργία;
Και δεν μας λέτε, ω καραγκιόζηδες: Αν το προσδόκιμο ηλικίας αντί να αυξηθεί, υποχωρήσει (όπως φαίνεται πως ήδη γίνεται στην χώρα μας εξαιτίας της εφαρμογής των απάνθρωπων μέτρων των μνημονίων),
..αν το προσδόκιμο, επαναλαμβάνουμε, μειωθεί, θα μειωθούν και τα όρια συνταξιοδότησης;
ΟΧΙ, ΒΕΒΑΙΑ!

Γιατί η ''λογική'' σας δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικές δικαιοσύνες, συμβαδίσματα με την εποχή μας, και άλλες τρίχες και αισχρές δικαιολογίες,
..παρά μόνο με μία κακουργηματική μανία είσπραξης και είσπραξης, και περικοπών, και όλο περισσότερων περικοπών,
..όχι των σπαταλών και των προνομίων των ημετέρων, όχι των ληστρικών απ' ευθείας αναθέσεων, όχι των λεοντείων συμβάσεων-συμφωνιών με ιδιωτικές εταιρείες, όχι της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος μέσω προμηθειών, επιτροπών, και κάθε λογής μεθόδευσης κατασπατάλησης κρατικού χρήματος (του λαού) προς όφελος ολίγων και εκλεκτών,
..αλλά αυτών που ο κοσμάκης δικαιούται μετά από χρόνια εργασίας,
..και όχι κοπρίσματος όπως το δικό σας μέσα σε κομματικά γραφεία και αργομισθίες τύπου ''συνδικαλιστών'' και εργατοπατέρων.

Τί να σχολιάσουμε που νάναι άξιο σχολιασμού, που ν' αντέχει σε σχολιασμό;
Τί να σχολιάσουμε πέραν του ότι δεν θα βρεθεί ούτε θεός για να σας κρίνει;

Θα σας σχολιάσει η Ιστορία,
..και άν ποτέ ξυπνήσει και καταλάβει την δύναμή του,
..και τούτος ο λαός!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Bloomberg : O Μάριο Ντράγκι στέλνει τον Σόιμπλε στα δικαστήρια


Με τον νέο νόμο το Βερολίνο στην ουσία εμποδίζει την ΕΚΤ από το να ελέγχει προληπτικά τράπεζες


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί τη Γερμανία με προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αφορμή έναν νέο νόμο που ουσιαστικά αφαιρεί από την ΕΚΤ εποπτικές εξουσίες, αναφέρει το Bloomberg.

Μπορεί ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε να ηθικολογεί όταν ένα ζήτημα αφορά σε άλλο κράτος-μέλος και να ζητάει παραχώρηση εξουσιών, όταν όμως έρχονται στο προσκήνιο οι γερμανικές τράπεζες, τότε αλλάζουν τα πράγματα….

Χθες, το γερμανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σχέδιο νόμου που επιτρέπει στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει αυτό τα σχέδια αναδιάρθρωσης τραπεζών, τη διαχείριση επιχειρηματικού ρίσκου και τη λήψη εσωτερικών αποφάσεων.

Με τον νέο νόμο το Βερολίνο στην ουσία εμποδίζει την ΕΚΤ από το να ελέγχει προληπτικά τράπεζες και να ζητεί την λήψη μέτρων όπως την ανακεφαλαιοποίησή τους όταν κρίνει ότι έχουν πρόβλημα φερεγγυότητας.

Σύμφωνα με το Bloomberg η ΕΚΤ εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να προσφύγει επισήμως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας της να προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) κατά της Γερμανίας με αφορμή τον νέο νόμο.

Θεσμικά η Κομισιόν είναι ο θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών συνθηκών και είναι επιφορτισμένη με την ορθή εφαρμογή τους, ενώ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά κράτους-μέλους στο ΔΕΕ.

Αφορμή για την αντιπαράθεση μεταξύ ΕΚΤ και Βερολίνου είναι η διάταξη περί «έγκαιρης παρέμβασης» που περιλαμβάνεται στην οδηγία για την Ανάκαμψη και Εξυγίανση των Τραπεζών που καλούνται να μεταφέρουν τα κράτη-μέλη στο εθνικό δίκαιό τους.

Η οδηγία δίνει στις εποπτικές αρχές την εξουσία να διατάσσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να συγκαλεί συνέλευση μετόχων και να απολύει τη διοίκηση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ωστόσο, κάθε κράτος-μέλος μεταφέρει με διαφορετικό τρόπο την οδηγία στο εσωτερικό δίκαιο.

Ο γερμανικός νόμος καθιστά πρακτικά αδύνατη την παρέμβαση της ΕΚΤ, παρά μόνο όταν η εν λόγω τράπεζα θα βρίσκεται ήδη στα πρόθυμα της κατάρρευσης, παραβιάζοντας στην ουσία το πνεύμα της οδηγίας.

Η ΕΚΤ φαίνεται αποφασισμένη να υπερασπιστεί τις εποπτικές της εξουσίες και η νομική της υπηρεσία έχει εκδώσει από τις 2 Σεπτεμβρίου γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία η κεντρική τράπεζα μπορεί να αγνοήσει τον γερμανικό νόμο. «Η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται από κυβερνητικούς κανονισμούς ή από παρόμοια μέτρα που ενδέχεται να επηρεάζουν την ανεξαρτησία της ή την ομαλή λειτουργία του Κοινού Μηχανισμού Εποπτείας».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το σκάνδαλο της Volkswagen "χτυπά" και τη Seat

Η ισπανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Seat έχει πουλήσει σε όλο τον κόσμο περίπου 700.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα που φέρουν λογισμικό παραποίησης των τιμών για τις εκπομπές ρύπων, από τα συνολικά 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα που έχει διαθέσει στην αγορά η μητρική της Volkswagen, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Seat.

Η Seat αυτήν τη στιγμή υπολογίζει πόσα από αυτά τα οχήματα έχουν πουληθεί στην Ισπανία και εξετάζει ποια είναι ακριβώς τα μοντέλα τους, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι "ιδιοκτήτες των οχημάτων με κινητήρες EA189 θα κληθούν" σε τεχνικά κέντρα για να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές.

Η Seat, που εξαγοράστηκε από την Voskswagen τη δεκαετία του 1980, ανακοίνωσε ότι "αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις πωλήσεις και τις παραδόσεις όλων των νέων οχημάτων Seat με κινητήρα ντίζελ EA189".

Την ίδια ώρα, Γερμανοί ερευνητές βρίσκονται σε επαφή με αξιωματούχους στην αμερικανική Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο των παραποιημένων μετρήσεων, είπε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών.

"Μπορώ να το επιβεβαιώσω", απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ερωτηθείς για τις επαφές με τις αμερικανικές αρχές. "Την περασμένη εβδομάδα συστήθηκε από το υπουργείο μια επιτροπή έρευνας προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα θέματα που αφορούν τη χειραγώγηση στην Γερμανία. Η επιτροπή τώρα έχει συνομιλίες με την αμερικανική περιβαλλοντική αρχή".


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....